Korak po korak na putu do bete +
+61
Ancica 87
enap
libra35
SoJa
bobica83
daduska
Sofija Veks
JocY
jelena.kuburic
vero
SannI-AlL
dada88
MaloMorgen
winni
mimi85
Amna84
alisa
Jerapetra
valika77
luckystar74
sunny.tp
mirjanamirjana1986
srecica3112
Zmajuška
mmakica
daki_mm
Pikseta
aurora
sanja 73
ragaco
Bekanicaa
rada78
PalcicaBg
zsuki75
Vanja80
nina :)
dr mali pariz
saska1
Tebi
srculence 84
Nataly17
Dora1
tiramisu
spring
Iskra
TrebamNaDijetu
dusica78
mimi84
bak
ivanicasale
Vanilla
Blanka
Sirijus
Tavita
Lola021
BiKsi :)
mamadabudem
lela1984
BabyBear
Bobaue
Mimi12
65 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici :: Arhiva
Strana 20 od 40
Strana 20 od 40 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 30 ... 40
Re: Korak po korak na putu do bete +
Amna84 ::winni ja vec imam 3x200 ali ja se bojim jer ja nikako nemam hormona u tjelu i oni su to vidjeli ,zato je estrofem povecan
a to 4x1 je puno manje ako ides 4x 100 ili 200 mislis?
Amna, super sto ste kuci, sve je onda lepse i lakse.
Sto se Utrogestana tice, ja ne bih prelazila na 4x200, koja je max doza, jer primas i pg depo. Ne daj boze krvarenja, treba da se poveca npr doza, a tebi onda ne ostaje nikakva rezervna mogucnost. Vec ti je u odnosu na terapije koje Prag propisuje pg depo vise od onog sto oni misle da treba.
Ja i kad sam imala krvarenje, u bolnici su mi povecali pg depo, a ne Utrogestan. Sve vreme sam bila na 3x200.
Sto se tice ponasanja posle transfera i toga sto Sladjana prica....ona svima prica istu pricu. Ide od kreveta do kreveta i ponavlja kao papagaj. To joj valjda opis posla. Ja mislim da postoji ipak razlika da li je VTO bila sa sopstvenim celijama ili donacija. Zato savete tipa "eto ja sam vozila bicikl, skakala padobranom, i ostala sam trudna" ne bih slusala od nekog ko ima normalan hormonski status. Blago njima, i verujem da je tako, ali mislim da mi koji smo isli na donaciju i ciji hormonski status se kompletan nalazi u kutijama sa lekovima, moramo biti malo obazriviji. Ne treba da lezis kao mumija, vec smo o tome svi ovde sto puta pricali. Nemoj samo da se presavijas preko stomaka i visoko nesto da dizes iznad glave.
Mokrenje ne smes nikako da zadrzavas, to je najgore nesto sto mozes da radis materici! To je trebalo i da ti kazu. Ako ti se ide 1000 puta dnevno u wc, idi! Nikakvo zadrzavanje ne dolazi u obzir.
O gresci sa Estrofemom sam zgrozena. Tako sam ja ne jednom, nego dva puta dobila od njih pogresnu pripremu. OK, drugog puta sam bila pametnija, ali prvog sam mislila da tako treba i da se neko stvarno pozabavio mojim nalazima. I rezultat: dobijem menstruaciju 11.dana ciklusa, bas po dolasku u Prag. Ja i dalje tvrdim da su neozbiljni i neodgovorni za te pare koje mi njih placamo. Jer pored njih, moras da placas jos citavu ekipu doktora koja ce proveravati da li sve npr sto napisu je stvarno za tebe ili je ostao neki "copy/paste" od prethodnog pacijenta. To jedna ozbilja kuca ne bi sebi smela da dozvoli.
Uhhh! Ne smem da se nerviram, a ne smem ni tebe da nerviram, tako da je bolje da prestanem na tu temu. Dobro da si proverila i sad uzivajte.
P.S. Svidja mi se to sto si rekla da se puno smejes. Smej se! Da rodis veselu bebu

Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
Amna srecno! Potpisujem Mimi za ponasanje posle ET. Ne moras se kupati par dana i to obavezno stojeci sa mlakom vodom,ne da se przis.
Winni kako si ti? Nema te na "trudnickim".
Winni kako si ti? Nema te na "trudnickim".
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 44
Datum upisa : 01.12.2013
tiramisu hvala na pitanju za sada smo o.k malo nam mukica izjutra ali nije strasno imala sam kontrakcije oko 6 nedelje pa nam dr rekao da vise leskarimo ako necemo u bolnicu
amna kako si danas
amna kako si danas

winni- Broj poruka : 436
Datum upisa : 02.11.2011
Dogovreno cure, ne prelazim na vecu dozu dok se sta ne pocne desavati,za sada se nista ne desava..
Mimi12,Sladja je prijatna ali meni je bilo neugodno koliko ponavlja,jedva sam je prekinula i tad sam i zaboravila za estrofem da pitam jer nisam stigla da je prekinem dok sam drzala misao u glavi
i na karaju pogrijesi sa glukophage stavi nesto drugo i sa estrofemom..
Nego da pitam i ovo da budem pripremljena,je li rano da u cetvrtak provjerim progesteron?
Petak bi imala nalaz ili bolje u petak ujutro pa da zamolim da dobijem do podne rezultat.
Tsh je vec dugo uredu ne znam da li i njega da kontolisem zandji mjesec sam 2 puta i sedam dana pred vto.
I sto se tice ove zamjene za prog depo ,zove se Agolutin ampule.
Je li to stvarno ne smijem sama davati??
Ako mi hitno zatreba ,kome da idem gin. ili kucnom ?Ne znam hoce li ovdje htjeti da mi daju,jer sve radim izvan AT a oni se ograde od svega.
Wini,dobro sam drzim se knjige i serije ( Devious Maids ) Pocni da gledas,dobra je ..
Winni i tvoji dani mira,polako cure
,kad zaplaceee onda paaa paaa
Sirijus me snadbjela knjigama,ima ih tonuuu
Stvarno sada shvatam ovo mazenje stomaka,pricam mojoj blastici kako joj je tata smjesan
i molim je da ostane kod mene..
Ne pricam naglas,mm bi mislio da sam luda
Za sad mi ljencarenje ne pada tesko ,puno radim pa mi dobro doslo, uzivam
Ko je za kafu, odma kod mene
Mimi12,Sladja je prijatna ali meni je bilo neugodno koliko ponavlja,jedva sam je prekinula i tad sam i zaboravila za estrofem da pitam jer nisam stigla da je prekinem dok sam drzala misao u glavi

Nego da pitam i ovo da budem pripremljena,je li rano da u cetvrtak provjerim progesteron?
Petak bi imala nalaz ili bolje u petak ujutro pa da zamolim da dobijem do podne rezultat.
Tsh je vec dugo uredu ne znam da li i njega da kontolisem zandji mjesec sam 2 puta i sedam dana pred vto.
I sto se tice ove zamjene za prog depo ,zove se Agolutin ampule.
Je li to stvarno ne smijem sama davati??
Ako mi hitno zatreba ,kome da idem gin. ili kucnom ?Ne znam hoce li ovdje htjeti da mi daju,jer sve radim izvan AT a oni se ograde od svega.
Wini,dobro sam drzim se knjige i serije ( Devious Maids ) Pocni da gledas,dobra je ..
Winni i tvoji dani mira,polako cure

Sirijus me snadbjela knjigama,ima ih tonuuu
Stvarno sada shvatam ovo mazenje stomaka,pricam mojoj blastici kako joj je tata smjesan

Ne pricam naglas,mm bi mislio da sam luda
Za sad mi ljencarenje ne pada tesko ,puno radim pa mi dobro doslo, uzivam

Ko je za kafu, odma kod mene

Amna84- Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015
Amna, rano ti je da PG kontrolises u cetvrtak jer treba da se kontrolise 5. dan od transfera, ali se dan transfera racuna kao nulti dan za sve sto radis, a ne kao prvi dan, tako da bi ti trebalo u stvari u subotu da ga radis, cak ne ni u petak, ali koliko se secam kod vas lab ne rade vikendom tako da...
Ako ti je TSH uvek bio dobar ne moras ga raditi. Nisam ni ja.
A ako se taj Agolutin daje u debelo meso kao PG depo onda ga ne dajes sama. Moze muz da ti da ili bilo ko drugi, svejedno koji lekar. Moze i neka med sestra, ako poznajes neku tamo.
Kissssssss
Ako ti je TSH uvek bio dobar ne moras ga raditi. Nisam ni ja.
A ako se taj Agolutin daje u debelo meso kao PG depo onda ga ne dajes sama. Moze muz da ti da ili bilo ko drugi, svejedno koji lekar. Moze i neka med sestra, ako poznajes neku tamo.
Kissssssss
BabyBear- Broj poruka : 4268
Godina : 54
Datum upisa : 19.06.2014
E da, moze kafa 

Mislils sam da kod blaste progesteron moze i ranije da se kontrolise..
Ima lab subotom do 12h ,onda cu da odem ujutro.
Petak je zgodnij jer je blize a subotu moram da se malo vozim ali sta se mora,nije teko
Da daju se u debelo meso,moracu da razmislim unaprjed u slucaju da zatreba..
Za sad nista ne osjecam
Ima lab subotom do 12h ,onda cu da odem ujutro.
Petak je zgodnij jer je blize a subotu moram da se malo vozim ali sta se mora,nije teko

Da daju se u debelo meso,moracu da razmislim unaprjed u slucaju da zatreba..
Za sad nista ne osjecam

Sad i ne treba nista da osecas
Ti sad treba da kuliras a mi cemo da navijamo

Ti sad treba da kuliras a mi cemo da navijamo

alisa- Broj poruka : 1753
Godina : 45
Datum upisa : 01.06.2010
Sve manje i manje znam što više čitam i čitam o sterilitetu
Devojke tako se sad osećam...jadno
Sve više me boli glava od pretraživanja,čitanja,gledanja
Amna puno sreće.....i ja ti navijam
Devojke tako se sad osećam...jadno
Sve više me boli glava od pretraživanja,čitanja,gledanja
Amna puno sreće.....i ja ti navijam

valika77- Broj poruka : 198
Datum upisa : 19.11.2015
Valika moras malo i da se opustis. Napravi pauzu u citanju 

Valika, to je samo faza, ne brini. Ali treba da osetiš kada treba da se zaustavis u čitanju. I istraživanju. I ličnoj edukaciji. Zato i postoji kutak - da se sve sagleda i iz drugih para očiju
aurora- Broj poruka : 427
Datum upisa : 15.04.2016
Velika, razumem kako se osećaš, mislim da smo sve mi manje-više prošle tu fazu. Kad sam se registrovala na Kutku, glava me zabolela od heterozgota, homozigota, IR - nisam znala šta je to uopšte i, naivna, bila ubeđena da to nemam, pošto me već dosta toga u životu strefilo... E, onda kreneš u istraživanja, a doktori neće da ti objasne ni ono što znaju. Zato zaviriš na Kutak - i skineš pola muke. Prvo, vidiš da nisi ti ništa posebno, da i druge žene dele tvoju sudbinu i uspeju da se izbore, na ovaj ili onaj način. Pokušaj da se opustiš i da kritički čitaš tekstove o sterilitetu - ne prihvataj sve zdravo za gotovo. O mnogim stvarima čak ne postoji ni jedinstven stav u medicini.
Amna, samo ti mazi svoj stomačić i razgovaraj sa svojom bebom. U tim prvim danima je potrebno beskonačno strpljenje i opuštenost. Doživi tih desetak dana kao dugo očekivani odmor :) Rano je za bilo kakve simptome - vrlo su nepouzdani i različiti od slučaja do slučaja. Ja na primer nisam ama baš ništa osećala do neke šeste-sedme nedelje, kad su me počele boleti grudi, javila se osetljivost na mirise. Da, progesteron depo mi je davao muž. Ali pazi, i tu ima različitih mišljenja - ne smeš preterati. Navijam da nas osveži još jedn beta na ovim stranama

Amna, samo ti mazi svoj stomačić i razgovaraj sa svojom bebom. U tim prvim danima je potrebno beskonačno strpljenje i opuštenost. Doživi tih desetak dana kao dugo očekivani odmor :) Rano je za bilo kakve simptome - vrlo su nepouzdani i različiti od slučaja do slučaja. Ja na primer nisam ama baš ništa osećala do neke šeste-sedme nedelje, kad su me počele boleti grudi, javila se osetljivost na mirise. Da, progesteron depo mi je davao muž. Ali pazi, i tu ima različitih mišljenja - ne smeš preterati. Navijam da nas osveži još jedn beta na ovim stranama

Tavita- Broj poruka : 722
Datum upisa : 13.05.2015
Dobro jutro drage devojke
!
Amna,drzim palceve jako najjace za jednu finu betu!
Valika,razumem apsolutno i strasno mi je poznat taj osecaj ovih dana...
Sirijus, u Feroni, pacijent sam prof.Kopitovic ali nisu mi rekli da je na odmoru pa ovog puta kod dr.Steve.
Veceras u 19h je uz pa cu videti kakvo je stanje, a E2 sam izvadila jutros rezultat posle 15h.Frka mi je baaas.

Amna,drzim palceve jako najjace za jednu finu betu!
Valika,razumem apsolutno i strasno mi je poznat taj osecaj ovih dana...
Sirijus, u Feroni, pacijent sam prof.Kopitovic ali nisu mi rekli da je na odmoru pa ovog puta kod dr.Steve.
Veceras u 19h je uz pa cu videti kakvo je stanje, a E2 sam izvadila jutros rezultat posle 15h.Frka mi je baaas.

srecica3112- Broj poruka : 53
Datum upisa : 09.10.2015
Srećice, nek ti je dr. Steva srećne ruke
meni je on cool lik i ispitaj ga slobodno sve šta te zanima, on objašnjava sa zadovoljstvom. Držim palčeve za lep E2 i čekamo izveštaj sa UZ.

Sirijus- Broj poruka : 1889
Godina : 49
Datum upisa : 13.09.2011
LJUDIIII MISLIM DA JE POCELO
Desava se nesto,
Sluz u nitima - koncicima ,malo deblje crvene niti jako crvene..
Drzite fige za ovu moju blastu da se uhvati
tavita

Desava se nesto,
Sluz u nitima - koncicima ,malo deblje crvene niti jako crvene..
Drzite fige za ovu moju blastu da se uhvati
tavita

Amnaaaaaaa, meni to liči na lepu implantaciju, živela mamina blasta

Amna 😍😍😍😍😍😍😍😍
Happy happy
😎😎😎😎😎
💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕
Happy happy
😎😎😎😎😎
💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕
aurora- Broj poruka : 427
Datum upisa : 15.04.2016
Amna,
!
Sirijus,hvalaaa,ljubim te!Javljam sutra ujutru rezultat i nalaz uz.

Sirijus,hvalaaa,ljubim te!Javljam sutra ujutru rezultat i nalaz uz.
srecica3112- Broj poruka : 53
Datum upisa : 09.10.2015
Amna
Valika, samo malo odmora, da se 'slegne gradivo', pa ce sve leći na svoje mesto, videćeš. I, što napisa Tavita, bitno je uvek imati na umu da ni sama medicina za mnoge stvari kad je reč o vto i sterilitetu nema jedinstven stav

Srećice, za dobar E2 i UZ!

Valika, samo malo odmora, da se 'slegne gradivo', pa ce sve leći na svoje mesto, videćeš. I, što napisa Tavita, bitno je uvek imati na umu da ni sama medicina za mnoge stvari kad je reč o vto i sterilitetu nema jedinstven stav

Srećice, za dobar E2 i UZ!

Jerapetra- Broj poruka : 1311
Godina : 39
Datum upisa : 20.03.2015
Amna, navijamo
Srećice, čekamo izveštaj

Srećice, čekamo izveštaj

dusica78- Broj poruka : 276
Datum upisa : 27.09.2015
Amna, ma ja sam ti jos pre neki dan rekla da si ti trudna, a sad sam jos sigurnija da jesi i da ces svim nevernim tomama dokazati kako se to radi iz prve 

Jupiii Amnaaaa
Ljudi, da li je neko cuo za novu metodu stimulacije injekcijama elonva ili elnova? Naisla sam na to na hrvatskom foumu, žene tamo već koriste tu stimulaciju i bas su zadovoljne, kazu da se dobro reaguje na nju. Valjda je fora da se samo jedna injekcija primi. Kucam na googlu, u Jevremovoj to pominju, a sve ostalo su hrvatski sajtovi. Pa ko planira stimulisani vto, moze malo o ovome da se raspita.

Ljudi, da li je neko cuo za novu metodu stimulacije injekcijama elonva ili elnova? Naisla sam na to na hrvatskom foumu, žene tamo već koriste tu stimulaciju i bas su zadovoljne, kazu da se dobro reaguje na nju. Valjda je fora da se samo jedna injekcija primi. Kucam na googlu, u Jevremovoj to pominju, a sve ostalo su hrvatski sajtovi. Pa ko planira stimulisani vto, moze malo o ovome da se raspita.
sunny.tp- Broj poruka : 381
Datum upisa : 16.07.2014
Ja sam radila sa Elnovom i nisam odreagovala uopste na nju...
Primala sam i tri menopura posle i nista...
Ona je kao neka depo inekcija koja zamenjuje 5 dana stimulacije
Po meni nepotrebno kljukanje hormonima....
Ovo je moje licno misljenje
Posle 3 meseca uz minimalnu stimulaciju femara i 2 menopura dobih jajnu celiju....
Primala sam i tri menopura posle i nista...
Ona je kao neka depo inekcija koja zamenjuje 5 dana stimulacije
Po meni nepotrebno kljukanje hormonima....
Ovo je moje licno misljenje
Posle 3 meseca uz minimalnu stimulaciju femara i 2 menopura dobih jajnu celiju....
luckystar74- Broj poruka : 501
Datum upisa : 20.12.2013
Kragujevac finansira četvrti pokušaj VTO za žene do 44 godine http://www.infokg.rs/info/item/4517-kragujevac-finansira-cetvrti-pokusaj-vantelesne-oplodnje
Možda nekome znači info.
Možda nekome znači info.
evo i slikovito
[/img]

Strana 20 od 40 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 30 ... 40