BB-Dva ovna pošla po svoje ovčice (slika je iz mladjih dana)
+47
SladZana
Eho
ahosame
aurora
twinsi
zumbulcic
ivanicasale
libra35
SoJa
lenjivica
Amna84
Vecka
Smrdica
Niny
Vuchica
HappyGirl
MalaSaJuga
Bobaue
srculence 84
AriesGirl
saska1
PalcicaBg
Ancica 87
OKacica
zsuki75
nina :)
Zmajuška
kiki5
Jerapetra
bak
Dora1
Lina73
tatjanica
jelena.kuburic
sanja 73
Sirijus
Vanja80
mimi85
alisa
micaubica83
Pikseta
Mimi12
noja
Blanka
Tebi
BiKsi :)
BabyBear
51 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 12 od 44
Strana 12 od 44 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 28 ... 44
Re: BB-Dva ovna pošla po svoje ovčice (slika je iz mladjih dana)
Ja sam imala povracanje zbog siofora pa mi je dr rekla da smanjim na dozu koja mi odgovara, tj na onu dozu koja mi je odgovarala prije povecanja na 1500 jer se kao sto znas postepeno povecava. Propisano mi je bilo 1500 dnevno,pa sam smanjila na 1000 i nisam vise imala problema. Ako imas dijareju mislim da nije problem da smanjis dozu,ako su ti vrijednosti secera ok. Takodje, u trudnoci su mi odmah smanjili na 500 do 12 nedelje i onda ukidanje. Mozes li da konsultujes nekog docu za svaki slucaj prije no to uradis?
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014
Ma moja endokrinoloskinja (rodna senzitivnost jezika ) mi je i sama skinula na 1000 dnevno, pa ja sama povecala zbog lose ishrane i ona se slozila bila jer nisam izmedju 2 kontrole skinula ni jedan kg. To bilo prosle godine. Medjutim ove godine sam dobra i razmisljam da sama skinem jer mi je ona, kao sto rekoh, vec bila skinula.
A ne mogu sada da idem kod nje jer se to u KCS sve zakazuje. Jedino da pitam moju ginekoloskinju (kako ovo zvuci smesno ), ali ne znam sta ce ona i da li ce znati... Ma mislim da to mogu i sama Blankic
A ne mogu sada da idem kod nje jer se to u KCS sve zakazuje. Jedino da pitam moju ginekoloskinju (kako ovo zvuci smesno ), ali ne znam sta ce ona i da li ce znati... Ma mislim da to mogu i sama Blankic
BabyBear- Broj poruka : 4268
Godina : 55
Datum upisa : 19.06.2014
Baby,pa skini onda i obavezno vodi racuna sta jedes. Nema zajebancije. A sto se tiče socioloskinja, filozofkinja, taksistkinja luuuudim jbt , uh
Ja bila pre X godina na nekom seminaru koji je za temu imao rodnu ravnopravnost, pa izmedju ostalog bilo je govora o rodnoj senzitivnosti jezika i tada su nam pricali o zenskom rodu raznih zanimanja. I tako mi pitamo kako se sta kaze u zenskom rodu, a oni odgovore i mi umiremo od smeha. A posto ja stalno imam nesto da pitam jer volim da ucim, pitam kako se kaze masinovodja u zenskom rodu...kazu "zena koja vozi voz". Reko, e sio mi ga Djuro, bas vam je to rodna senzitivnost.
I onda se setim i pitam, kako se kaze pusac u zenskom rodu...kazu "pusacica". A ja na sav glas "E ja pusacica nikad necu biti!"
I onda se setim i pitam, kako se kaze pusac u zenskom rodu...kazu "pusacica". A ja na sav glas "E ja pusacica nikad necu biti!"
BB ja nisam strucnjak kao Blanka za glukofaz/siofor, ali s obzirom da ja pijem 1000, tvoja doza od 2000 mi bas deluje mnogo. Ja sam se jedva na ovu svoju privikla. Ali ono sto znam jeste da mora da se uzima posle obilnog obroka, tako da dijareja posle soka i dvopeka nije cudna. Malo je to hrane za tabl od 1000.
Posto se u nekim godinama (citaj-"nasim") pokazuje kao kljucan lek za implantaciju embriona, mozda ipak da potrazis neko misljenje pre odlaska u Prag? Mislim da se do dr Sumarac moze doci lako, koliko sam citala. Cini mi se da je Genadina pisala da je glukofaz bio kljuc njenog uspeha isto. Ali je vazno njegovo pravilno doziranje, ne bih ja to sama dirala. Dr Sonja mi je rekla da se ranije mislilo da on ostecuje plod, pa se posle dokazalo da to nije tacno. Ali samom tom informacijom znaci nije bas bezopasan, nije suplement.
Kad si sve uradila pre puta, ubaci negde i endokrinoloskinju da budes mirna.
Posto se u nekim godinama (citaj-"nasim") pokazuje kao kljucan lek za implantaciju embriona, mozda ipak da potrazis neko misljenje pre odlaska u Prag? Mislim da se do dr Sumarac moze doci lako, koliko sam citala. Cini mi se da je Genadina pisala da je glukofaz bio kljuc njenog uspeha isto. Ali je vazno njegovo pravilno doziranje, ne bih ja to sama dirala. Dr Sonja mi je rekla da se ranije mislilo da on ostecuje plod, pa se posle dokazalo da to nije tacno. Ali samom tom informacijom znaci nije bas bezopasan, nije suplement.
Kad si sve uradila pre puta, ubaci negde i endokrinoloskinju da budes mirna.
Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
Pa imam jos sutra samo da je nadjem u KCS, ako radi. Ali ne znam da li ce ona moci nesto da mi kaze bez nekih rezultata krvi. Kako da mi kaze da smanjim dozu ako nema rezultata secera, tromesecnog secera, itd...
Ne znam da li vade to uvek. Stvarno se ogradjujem, bezala sam dugo od ove vrste lekova.... Blankic?
Pala sam na dupe od valjanja od smeha, zena koja vozi voz hahahahhahaha. Meni su to ciste GLUPOSTI, moje zvanje je diplomirani hemicar trenutno i nastavnik hemije i zaboga tako i pisem.ali nasa Pedagoskinja(gospodja sa ko zna kako zavrsenim fakultetom posto ima tu nekih prica oko toga) trazi da joj se obracamo sa pedgoskinja. Mene usi bole od toga.BabyBear ::Ja bila pre X godina na nekom seminaru koji je za temu imao rodnu ravnopravnost, pa izmedju ostalog bilo je govora o rodnoj senzitivnosti jezika i tada su nam pricali o zenskom rodu raznih zanimanja. I tako mi pitamo kako se sta kaze u zenskom rodu, a oni odgovore i mi umiremo od smeha. A posto ja stalno imam nesto da pitam jer volim da ucim, pitam kako se kaze masinovodja u zenskom rodu...kazu "zena koja vozi voz". Reko, e sio mi ga Djuro, bas vam je to rodna senzitivnost.
A kako se zove muska tetkica? Tecica? Hahahahahah
Ja pijem 2000mg dnevno. Ali Bb rekosmo nema citrus dijete sto me ne slusas cccccc... Ne mozes piti glucophage od 1000mg na dvopek i narandzu! Dorucak nam je najvazniji obrok, i treba da sadrzi sve sto je organizmu potrebno za normalan rad metabolizma. Nemo me nerviras sad pred put! Eto Mimi ti rekla gde da se hranite, ja ti mogu preporuciti parkove i mesta za setnju (slabo smo jeli po kafanama meni je njihova nacionalna hrana prejaka)
I ta rodna senzitivnost jezika to bre izmislile neke nadobudne babe da ja vama kazem...moz misliti kako je to bitno.... Nek me zovu i serpom al nek me postuju
mimi85 ::Ja pijem 2000mg dnevno. Ali Bb rekosmo nema citrus dijete sto me ne slusas cccccc... Ne mozes piti glucophage od 1000mg na dvopek i narandzu! Dorucak nam je najvazniji obrok, i treba da sadrzi sve sto je organizmu potrebno za normalan rad metabolizma. Nemo me nerviras sad pred put! Eto Mimi ti rekla gde da se hranite, ja ti mogu preporuciti parkove i mesta za setnju (slabo smo jeli po kafanama meni je njihova nacionalna hrana prejaka)
Nije. Rekla si da ces jedan dan popodne procitati pa mi nikad nisi javila
Ahahahaha tacno, ne mozes je prevariti nikako! Evo sad cu da citam dok se ljuljam na terasi
Žena koja vozi voz- Mašinovodjkinja
Ja bih svakako smanjila dozu ako mi ne prija. E sad ako ti se to jednom desilo posle dvopeka onda si ga slabo jela, a moguce i da ta dijeta koju koristis ima uticaja. Ne znam, ne volim da lupam, ako mozes do dr super, ako ne pitaj ove u Prag kad odeš ili im posalji mail pa nek ti odgovore.
Ja bih svakako smanjila dozu ako mi ne prija. E sad ako ti se to jednom desilo posle dvopeka onda si ga slabo jela, a moguce i da ta dijeta koju koristis ima uticaja. Ne znam, ne volim da lupam, ako mozes do dr super, ako ne pitaj ove u Prag kad odeš ili im posalji mail pa nek ti odgovore.
Meni se cini da sam pila 1500 mesec pre vto pa do punih 12 nedelja. Ali nisam bas 100% sigurna, mozda je bilo i 1000. Morala bih da proverim. A hrana je jako bitna. Nema slatkog i nema belog brasna. Ja sam strogo pazila na ishranu, tek sam kasnije malo zabusavala.
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Dijeta-ne svidja mi se ni najmanjeeeeee
Ne moze biti zdrav toliki gubitak kilaze za to kratko vreme.. Nismo ni nabacili za 15 dana taj visak. Ne svidja mi se sto je sve suva hrana, sto se proteini jedu uvece kad je usporeno varenje, kalorijski je siromasan to stoji ali ja sa takvom ishranom ne bih mogla nista ni raditi. I da pojedem tolika jaja za 15dana... Kuku ne bi ih jela sledecih 5godina posle toga. Jeste da se jaje tesko vari(koliko kalorija ima toliko i potrosis da ga svaris). ovo je jednolicna hrana... Po meni dorucak treba biti najbogatiji to nam daje energiju za ceo dan, varenje je najbolje tada. To mozda daju ovima sto imaju ekstremnu gojaznost pred operaciju smanjivanja zeludca ili ubacivanja onog sundjera cega vec... Ja svom organizmu ne bih to radila... Pusis li Bb?
Ne moze biti zdrav toliki gubitak kilaze za to kratko vreme.. Nismo ni nabacili za 15 dana taj visak. Ne svidja mi se sto je sve suva hrana, sto se proteini jedu uvece kad je usporeno varenje, kalorijski je siromasan to stoji ali ja sa takvom ishranom ne bih mogla nista ni raditi. I da pojedem tolika jaja za 15dana... Kuku ne bi ih jela sledecih 5godina posle toga. Jeste da se jaje tesko vari(koliko kalorija ima toliko i potrosis da ga svaris). ovo je jednolicna hrana... Po meni dorucak treba biti najbogatiji to nam daje energiju za ceo dan, varenje je najbolje tada. To mozda daju ovima sto imaju ekstremnu gojaznost pred operaciju smanjivanja zeludca ili ubacivanja onog sundjera cega vec... Ja svom organizmu ne bih to radila... Pusis li Bb?
Ja ga pijem 2x1000 SamoBB slaba ti je hrana pa to utice na podnosenje. Meni se od glukofaza nista ne jede. Pa se nateram da doruckujem pocela je hrana i da me smara :lol!
Kao zena moras da uneses min 1200kcal dnevno inace ces usporiti metabolizam i neces mrsaviti.
Mimi proteini idu uvece dobro zajedno sa vlaknima bez UH Protein je jedino sto organizam ne skladisti i treba ga unositi. Uvece da bi se odrzao misic je super. Kod mrsavljenja je bitno da odrzis misic a da pocne da se topi salce
Kao zena moras da uneses min 1200kcal dnevno inace ces usporiti metabolizam i neces mrsaviti.
Mimi proteini idu uvece dobro zajedno sa vlaknima bez UH Protein je jedino sto organizam ne skladisti i treba ga unositi. Uvece da bi se odrzao misic je super. Kod mrsavljenja je bitno da odrzis misic a da pocne da se topi salce
Sirijus- Broj poruka : 1889
Godina : 50
Datum upisa : 13.09.2011
Eto zena koje znaju i ovaj deo! Mimi znala sam da radis u skoli, ali nisam znala da si hemicar. Tako da BB, nema ti druge nego da je slusas. Ako si se navikla na te 2000, verovatno je ok, evo i Mimi pije, ali batali dijetu sad. Koga briga za kg? Samo izbaci vec poznato, secere, belo brasno, a bogami i krompir na min. Neces to sve apsolutno moci dok se ne vratis kuci, ali trudi se koliko mozes.
Ne verujem da ce se dr Sonja u to mnogo mesati, u Ceskoj uopste toliko ne koriste glukofaz. Objasnjavala mi je da proveravaju samo nulti secer i insulin i ako je to OK ne idu dalje kao kod nas.
Ne verujem da ce se dr Sonja u to mnogo mesati, u Ceskoj uopste toliko ne koriste glukofaz. Objasnjavala mi je da proveravaju samo nulti secer i insulin i ako je to OK ne idu dalje kao kod nas.
Joj Sirijus ja sam se uz Glukofaz ugojila, jer mi je muka cim mi je prazan zeludac i pocinje glava da me boli. Ja nisam jela pre njega koliko sad jedem. Mislim da sam jedinstven slucaj, svi smrsaju.
A da promenis i uzmes siofor npr. Meni on nije prijao i stvarao mi je muku i napade gladi. Sve je to metformin ali im je vezivna supstanca razlicita pa to utice na to kako tebi prija.
Pa sirijus i jaja su proteini(belance). Sta znam jedem ja proteine i uvece ali govorim o ovoj njenoj konkretnoj dijeti(vma ili citrus dijeta) da mi se ne dopada.. Mi proteine razgradimo na amino kiseline pa ih iskoristimo gde nam trebaju. Suvise joj slab dorucak, rucak jaja i dvopek, nesto od salate a tek uvece neki dan meso. Ribe nema ni u tragovima. Od voca samo narandze... Nije bas raznovrsna ishrana. A da ne govorim o orasastim plodovima i usnosu masnih kiselina. Mislim da ovako rigorozne dijete ne treba drzati na svoju ruku.
Mimi slusaj sirijus i njen dragi je hemicar mi smo drustvo beba iz epruveta(da osnujemo katedru najbolje bi nam bilo)
Mimi slusaj sirijus i njen dragi je hemicar mi smo drustvo beba iz epruveta(da osnujemo katedru najbolje bi nam bilo)
Imas i gluformin. Bas tako ista je aktivna supstanca(metformin) ali punioci su razliciti. Ja mogu i na prazan stomak popiti glucophage nikakvih simptoma nemam!
Bb ja ipak imam dijabetes+IR, za tebe je mozda ta doza prejaka...
Bb ja ipak imam dijabetes+IR, za tebe je mozda ta doza prejaka...
Slazem se skroz. Te dijete su lose i vrlo cesto kontra produktivne. Dorucak treba da je najjaci i da se kalorije lepo rasporede kao i vrsta hrane. A i u vocu ima dosta secera pa ne treba preterivati. Ali BB je velika devojcica
Nego sto je ovaj brazilski orah gljak
Nego sto je ovaj brazilski orah gljak
Gluformin izbegavaj. Prave ga nasi i endokrinolog a i jos na par mesta su mi rekli da ne stavljaju dovoljno aktivne supstance posto je nemaju. Nesi ga prave
I meni je gadan pa smo se ja i on dogovorili da se ne jedemo hahaha
Strana 12 od 44 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 28 ... 44
Similar topics
» _LUNA_ 4 265 dana do srece
» Da li i kad "ostaviti" bebu nekome na par dana?
» Shabachki vashar! 21.9.'o9.
» Da li i kad "ostaviti" bebu nekome na par dana?
» Shabachki vashar! 21.9.'o9.
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 12 od 44
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu