BB-Dva ovna pošla po svoje ovčice (slika je iz mladjih dana)
+47
SladZana
Eho
ahosame
aurora
twinsi
zumbulcic
ivanicasale
libra35
SoJa
lenjivica
Amna84
Vecka
Smrdica
Niny
Vuchica
HappyGirl
MalaSaJuga
Bobaue
srculence 84
AriesGirl
saska1
PalcicaBg
Ancica 87
OKacica
zsuki75
nina :)
Zmajuška
kiki5
Jerapetra
bak
Dora1
Lina73
tatjanica
jelena.kuburic
sanja 73
Sirijus
Vanja80
mimi85
alisa
micaubica83
Pikseta
Mimi12
noja
Blanka
Tebi
BiKsi :)
BabyBear
51 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 44 od 44
Strana 44 od 44 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44
Re: BB-Dva ovna pošla po svoje ovčice (slika je iz mladjih dana)
Sve se slazem! I svidja mi se sto ne cekas! U napad!
Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
A moram da vam ispricam kako sam se danas shokirala i pop... najstrasnije!
Dakle, neverovatno je koliko ove kokoske po apotekama ne znaju nista!
Meni je u nekoj apoteci neka kokoska pre FETa rekla da u Femibionu ima 4 mg folne i ja to uzela zdravo za gotovo. Ona citala sa kutije i ja naravno poverovala i nisam proveravala. To kao da engleza proveravam da li zna engleski jezik. Jos mi je rekla da u Elevitu ima duplo vise folne, 8 mg. Posto sam tada razmisljala sta da pocnem da pijem (jer mi je Vidakovicka rekla Elevit), da li Femibion ili Elevit, ja sam tada mislila, ok, ne treba mi sad toliko folne, uzimacu Femibion sa 4 mg folne, to mi sad skroz ok, a kasnije posle FETa cu uz Femibion dodati i po jednu tabletu Folnaka, koji ima 5 mg folne, svaki dan i to je to.
I ja odmah posle FETa jos iz kreveta pitala sestru Sladju da li da uzimam folnak 2x dnevno (posto nam od FETa treba 10 mg) ili je ok da posto pijem Femibion u kome ima 4 mg dodam jos i folnak 1x, koji ima 5 mg i to mi je 9 mg, i ona rekla ok, super. I ja tako pila.
I juce ja pitam slucajno, kad sam opet kupovala Femibion u nekoj drugoj apoteci, isto to, koliko ima folne u Femibionu, a koliko u Elevitu. I devojka mi kaze da ima 0.2 mg!
Ja pitam kako samo toliko i kazem da je ona vec treca koja mi govori drugacije i da ocigledno niko od farmaceuta ne ume da pretvori mikrograme u miligrame! I ona me ubedjuje da je u pravu i jos mi daje kutiju i kaze evo sami procitajte i ja reko ok, verujem da umete da citate. I jos mi kaze da Elevit ima 0.8 mg, a ne 8 mg, kako mi je ona kokoska pre FETa rekla.
I tek danas odem na net (jbg, to je trebalo ranije da se zapitam, ali ko ce ga znati da one nemaju pojma, a ja lakoverna) i izguglam koliko mikrograma ima 1 mg i vidim da je devojka juce bila u pravu. Sto znaci sledece:
JA SAM POSLE FETA PILA SAMO 5,2 MG UMESTO 10 FOLNE!!!
Ne znam da li treba da ti kazem koliko sam bila besna!? Msm, ne mora da znaci da je zato doslo do neuspesnog FETa, ali kako ja sad da budem mirna da mozda slucajno to nije bio uzrok? I uvek ce mi ostati ta sumnja
Dakle, neverovatno je koliko ove kokoske po apotekama ne znaju nista!
Meni je u nekoj apoteci neka kokoska pre FETa rekla da u Femibionu ima 4 mg folne i ja to uzela zdravo za gotovo. Ona citala sa kutije i ja naravno poverovala i nisam proveravala. To kao da engleza proveravam da li zna engleski jezik. Jos mi je rekla da u Elevitu ima duplo vise folne, 8 mg. Posto sam tada razmisljala sta da pocnem da pijem (jer mi je Vidakovicka rekla Elevit), da li Femibion ili Elevit, ja sam tada mislila, ok, ne treba mi sad toliko folne, uzimacu Femibion sa 4 mg folne, to mi sad skroz ok, a kasnije posle FETa cu uz Femibion dodati i po jednu tabletu Folnaka, koji ima 5 mg folne, svaki dan i to je to.
I ja odmah posle FETa jos iz kreveta pitala sestru Sladju da li da uzimam folnak 2x dnevno (posto nam od FETa treba 10 mg) ili je ok da posto pijem Femibion u kome ima 4 mg dodam jos i folnak 1x, koji ima 5 mg i to mi je 9 mg, i ona rekla ok, super. I ja tako pila.
I juce ja pitam slucajno, kad sam opet kupovala Femibion u nekoj drugoj apoteci, isto to, koliko ima folne u Femibionu, a koliko u Elevitu. I devojka mi kaze da ima 0.2 mg!
Ja pitam kako samo toliko i kazem da je ona vec treca koja mi govori drugacije i da ocigledno niko od farmaceuta ne ume da pretvori mikrograme u miligrame! I ona me ubedjuje da je u pravu i jos mi daje kutiju i kaze evo sami procitajte i ja reko ok, verujem da umete da citate. I jos mi kaze da Elevit ima 0.8 mg, a ne 8 mg, kako mi je ona kokoska pre FETa rekla.
I tek danas odem na net (jbg, to je trebalo ranije da se zapitam, ali ko ce ga znati da one nemaju pojma, a ja lakoverna) i izguglam koliko mikrograma ima 1 mg i vidim da je devojka juce bila u pravu. Sto znaci sledece:
JA SAM POSLE FETA PILA SAMO 5,2 MG UMESTO 10 FOLNE!!!
Ne znam da li treba da ti kazem koliko sam bila besna!? Msm, ne mora da znaci da je zato doslo do neuspesnog FETa, ali kako ja sad da budem mirna da mozda slucajno to nije bio uzrok? I uvek ce mi ostati ta sumnja
BabyBear- Broj poruka : 4268
Godina : 55
Datum upisa : 19.06.2014
1mg=1000 mikrograma...
Ne verujem da je to razlog neuspeha draga.
Ne verujem da je to razlog neuspeha draga.
Znam sad koliko ima. Ali njih 3 su mi bile drugacije rekla, tj. tek treca onako kako treba.
I ja ne (zelim da) verujem da je to razlog...
E da, a posto sam htela da pijem 4-5 mg folne u pripremi, znaci ni to nisam radila, nego sam pila samo 0.2 mg sve vreme pripreme
I ja ne (zelim da) verujem da je to razlog...
E da, a posto sam htela da pijem 4-5 mg folne u pripremi, znaci ni to nisam radila, nego sam pila samo 0.2 mg sve vreme pripreme
BB ne nerviraj se sad, nije folna sigurno odgovorna sto nije doslo do implantacije. Da si posle, ne daj Boze, imala pobacaj, to bi mogla da pripises njenom nedostatku.
Inace, da znas, normalnim trudnicama je dovoljna kolicina 0,4, tako da svi suplementi najcesce sadrze bas tu kolicinu ili eventualno duplu od 0,8. Ne prave ih po nama (boljim!!!) izuzecima, vec po statistickoj vecini.
A da je sramota ko radi u apotekama, slazem se. I ja bih poludela!
Inace, da znas, normalnim trudnicama je dovoljna kolicina 0,4, tako da svi suplementi najcesce sadrze bas tu kolicinu ili eventualno duplu od 0,8. Ne prave ih po nama (boljim!!!) izuzecima, vec po statistickoj vecini.
A da je sramota ko radi u apotekama, slazem se. I ja bih poludela!
Baby draga, ne nerviraj se. Ti si dodatni dio unosila i ishranom sigurno tako da ne brini. Vidis i meni je preporucena doza 10 mg folne minimum zbog trombofilija, i zbog dvije bebe. A ti ces kad zabebis uzimati 2. folacina i bilo koji Elevit, Femibion i bice dovoljno. Nije ti to sigurno bio razlog neuspjesnog feta. A o farmaceutima nemam rijeci,moj muz ti je prije neki dan posao da mi kupi Pre mama duo i ova mu uvali Jamson suplemente koji su tri puta skuplji,kao najbolji su, i on uzeo sreca moja ova ga ubijedi, kad ja sinoc slucajno pogledam sastav kad tamo vitamin A koji se ne preporucuje u trudnoci aSrecom, nisam pila, ostalo mi jos Elevita.Nismo mogli vratiti jer smo bacili racun, a poludjela sam bila. Ona mu je rekla pa to je vrlo mala doza vitamina, ne moze da skodi, zamisli, pa ja da sam otisla zapalila bih je!!! Zato sve treba provjeriti.
Da ne bi bilo zabune vitamin A je potreban, ali se preporucuje kao unos iskljucivo ishranom, sargarepa , sareno povrce, a suplementi kada se unose svaki dan sa vitaminom A nije dobro za plod.
Mada vise ni sam covjek nije pametan, ima trudnica koje nista ne piju od suplemenata pa eno djeca ziva i zdrava. Nekad sve sto vise pazis, i mislis, samo lomis glavu i nerviras se. Meni majka kad vidi dozer sa ljekovima zgrozi se, njoj sve to strano a troje nas rodila zive i zdrave. Nije ni bilo UZ nego onom trubicom na stomak dr slusao otkucaje srca i ajde pici kuci i uzivaj. A danas, sve drugacije. Raspisah se odoh u širinu, tako je to kad si treća smjena, dokona
Da ne bi bilo zabune vitamin A je potreban, ali se preporucuje kao unos iskljucivo ishranom, sargarepa , sareno povrce, a suplementi kada se unose svaki dan sa vitaminom A nije dobro za plod.
Mada vise ni sam covjek nije pametan, ima trudnica koje nista ne piju od suplemenata pa eno djeca ziva i zdrava. Nekad sve sto vise pazis, i mislis, samo lomis glavu i nerviras se. Meni majka kad vidi dozer sa ljekovima zgrozi se, njoj sve to strano a troje nas rodila zive i zdrave. Nije ni bilo UZ nego onom trubicom na stomak dr slusao otkucaje srca i ajde pici kuci i uzivaj. A danas, sve drugacije. Raspisah se odoh u širinu, tako je to kad si treća smjena, dokona
Poslednji izmenio Blanka dana 7/5/2016, 01:04, izmenjeno ukupno 1 puta
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014
A ja sam bas neko ko sve proverava i cuva racune i ne moze bas lako da mi se uvali kojesta i mrzim to na mufte pa ako prodje, prodje. Na ro sam posebno alergicna. Ali ne znam sta mi bi sad. Valjda dve mi rekle isto pa reko sta imam da proveravam. Valjda znaju. Kad ono cvrc!
Za sledeci postupak ima da mi budes spremna u fullu. Sve ces ti da dovedes do savrsenstva, jos ces kod te dr endokrinologa da ides, super. Taman s njom malo prodiskutuj i onu ishranu sto smo pisale preko pp. Za nju kazu da je super, sigurno bolja od ove moje istraumirane iz Podgorice. Mozda ti ona da jos neki dobar savjet, a hoce sigurna sam. Nemoj samo da mi se sad sjekiras zbog toga, bilo pa proslo, sledeći put ćeš biti mnogo spremnija,i nema da ne uspije. Ljubimo te nas tri
BabyBear ::A ja sam bas neko ko sve proverava i cuva racune i ne moze bas lako da mi se uvali kojesta i mrzim to na mufte pa ako prodje, prodje. Na ro sam posebno alergicna. Ali ne znam sta mi bi sad. Valjda dve mi rekle isto pa reko sta imam da proveravam. Valjda znaju. Kad ono cvrc!
Nisu one posle da te prevare, nego nemaju pojma!
Ajde molim te zaboravi sad na taj slucaj, vise volim da citam planove za ubuduce .
Izvinjavam se što ovako upadam :-), ali sam htala o folnoj pa da priupitam BB što su joj prepisali toliku dozu, ne vidim da ima mthfr mutaciju. I da vas pitam da li ste čule za razliku između folne i folata? Ja sam malo čitala o tome, pa sam se prebacila sada na Folate.
sunny.tp- Broj poruka : 381
Datum upisa : 16.07.2014
Cao Sunny, long time no see
Ja ne znam razliku izmedju folne i folata.
Sto se tice terapije, dr Sonja svima prepisuje posle ET 10 mg folne kiseline. Tako mi je bilo posle svake vto tamo, a i svim ostalim zenama koje su kod Sonje radile transfer je to prepisano, tako da... :)
Ono sto ja znam, a sto su mi mnogi doktori rekli, jeste (citiram) "folna kiselina je najbitnija"...e sad za sta sve, to ne znam. Znam samo da nije samo ako je mutacija u pitanju.
Vidim da ni ti u aprilu nisi uspela. Bas mi je zao Ali idemo dalje!
Ja ne znam razliku izmedju folne i folata.
Sto se tice terapije, dr Sonja svima prepisuje posle ET 10 mg folne kiseline. Tako mi je bilo posle svake vto tamo, a i svim ostalim zenama koje su kod Sonje radile transfer je to prepisano, tako da... :)
Ono sto ja znam, a sto su mi mnogi doktori rekli, jeste (citiram) "folna kiselina je najbitnija"...e sad za sta sve, to ne znam. Znam samo da nije samo ako je mutacija u pitanju.
Vidim da ni ti u aprilu nisi uspela. Bas mi je zao Ali idemo dalje!
Folna kiselina i folati su maltene sinonimi.
Folati se nalaze u namirnicama i unose se putem ishrane, dok je folna kiselina iskljucivo suplement u obliku tableta.
A evo i linka za detaljno objasnjenje.
http://folicplus.rs/razlika-izmedju-folata-i-folne-kiseline/
Folati se nalaze u namirnicama i unose se putem ishrane, dok je folna kiselina iskljucivo suplement u obliku tableta.
A evo i linka za detaljno objasnjenje.
http://folicplus.rs/razlika-izmedju-folata-i-folne-kiseline/
Malo sam odmarala od foruma, ali sad kad sam videla ove neuspehe kod vas, bas sam se rastuzila! Bice bolje sledeci put, mora biti ;-).
Sto se tice folne, ona je sintekticki oblik, dok su folati prirodniji, aktivniji oblik. Nova istrazivanja kazu da ko ima mthfr mutaciju bi trebalo da pije folate jer ta mutacija je problem bas zbog toga sto organitam ne preradjuje folnu, pa onda se ona samo nagomilava u organizmu, a on ga ne koristi. Ima vise o tone na stranim sajtivima, kod nas nema folata da se kupe. Nasi hematolozi ne prave razliku, pa verujem da nije neki problem ni ako se folna koristi, ali ja sam ipak presla na folate, nekako mi je logicnije. Takodje i na aktivni oblik ostalih b vitamina.
Posto ti nemas mutaciju, onda kod tebe nema problema! I nemoj se nervirati zbog apotekarki, jeste bitna folna, ali ne verujem da ti je nesto naskodilo sto si manje uzimala. Drugi put ce sigurno biti uspesno, cvrsto drzim palceve :-*!!!
Sto se tice folne, ona je sintekticki oblik, dok su folati prirodniji, aktivniji oblik. Nova istrazivanja kazu da ko ima mthfr mutaciju bi trebalo da pije folate jer ta mutacija je problem bas zbog toga sto organitam ne preradjuje folnu, pa onda se ona samo nagomilava u organizmu, a on ga ne koristi. Ima vise o tone na stranim sajtivima, kod nas nema folata da se kupe. Nasi hematolozi ne prave razliku, pa verujem da nije neki problem ni ako se folna koristi, ali ja sam ipak presla na folate, nekako mi je logicnije. Takodje i na aktivni oblik ostalih b vitamina.
Posto ti nemas mutaciju, onda kod tebe nema problema! I nemoj se nervirati zbog apotekarki, jeste bitna folna, ali ne verujem da ti je nesto naskodilo sto si manje uzimala. Drugi put ce sigurno biti uspesno, cvrsto drzim palceve :-*!!!
sunny.tp- Broj poruka : 381
Datum upisa : 16.07.2014
Bb bas bas mi je zao sto ovaj put nije uspelo. Nemas pojma koliko. Ali, sta da se radi glavu gore. Bice, mora
bak- Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010
Draga BB, napokon i ja da se javim..Ulazila sam na forum i trazila internet po kaficima, listala list po list dok nisam dosla do poruke..
Bilo mi je zao,sve se okrenulo oko mene,nisam bila svjesna ni mjesta ni trenutka, MM sam saopstila vjest kao. i on je cako sa nama sa tobom..Ali one rijeci sto si napisala kad te je Mm pitao volis li ti mene ,ufffff dusu dirnuse.
Zao mi je,bas mi je zao,ne zna covjek sta bi rekao.. Nadati se da ces naci uzrok i otklonuti ga..
Citala sam ovo sve oko pg i hormona..I ja sam u mnopauzi i mi samo imamo ciklus pomocu terapije. Zato i imamo terapiju jer nemamo tih hormona.
Sa ovim postom si me malo nasmijala ali potpisujem sve sto si napisala!!Bas si jaka :-)
BabyBear ::Alisa, opet ti kazem, meni je nizak zbog menopauze najverovatnije, ali ja sam 10 god starija od tebe i verovatno nismo uporedive. Ne moze se generalizovati. Svaka zena je slucaj za sebe i sto odgovara jednoj ne mora da znaci da ce odgovarati drugoj.
Drugo, ne moze za sve da se nadje razlog zasto nesto ne valja i nacin da se otkloni nesto sto se poremetilo. Da je to tako jednostavno, sve mi bi znale sta da radimo i bile trudne uveliko. Pratim ja vas redovno vec neko vreme na Suplementima i mislim da ste od silnog trazenja razloga i pokusavanja da sredite stanje hormona iz meseca u mesec, napravili mozda neki karambol u organizmu, jer koliko vidim svaki mesec menjate nesto, cajeve, itd. Ne moze to bas za 1 mesec da se regulise, pa kad se ne regulise, hajde sledeci mesec da uzmem mesto drugo. Ne znam mnogo o tome, ali znam da je 1 mesec malo da se nesto dovede u red. Mislim da tim cestim menjanjem samo moze da se unese neki poremecaj u organizam. Daj Boze da gresim...
Sto se tice cikloproginove, dobro je pijes. Prvi put samo ide od 3. ili 5. ili kog vec dc se krene, a ako pijes redovno onda ide 7 dana pauze pa 8. pocnes ponovo i tako u krug. Nema veze kad ti dodje u medjuvremenu ciklus, tako da ne gresis. I Annci mi je jednom davno tako rekla jer je i ona na cikli dugo bila.
A sto se doktora tice, to je tek posebna prica. Svaki od njih ima neku svoju skolu i svoj nacin lecenja. Evo ja ih promenih nekoliko i svako drugacije
Amna84- Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015
alisa ::I meni je Vujovicka rekla od 3dc .... prvi put od 3dc onda 21 dan pijem pa 7 dana pauze i 8 pocinjem ponovo bez obzira koji mi je dc.... sad se pitam da mozda ne gresum tu.... mozda svaki mesec treba da pocnem od 3dc... ja sam obicno dobijala 2- 3 dana posle zadnje tablete tako da sledeca kutija posle 7 dana pauze mi je pocinjala na 5 dc..... sad mi se nesto poremetilo.... prosli mesec mi je kasnila 7 dana pa sam novu kutiju pocela 1dc... i ovaj mi je zakasnila... i nesto su mi se generalno hormoni pokarabasali....
Sto se tice pg-a u cikli o tome je pisala i Amna... njoj je endokrinolog rekao da se taj sinteticki pg u cikli ne resorbuje dobro pa joj je prepisao samo Proginovu i neki Gensedin koji je valjda kao prirodni pg.... Znam da su braon tabletice progesteron ali ako on radi posao zasto je onda nama pg nizak? Otuda zakljucak da taj pg iz cikle i nije najsjajnije resenje
I ja sam ovako pila ciklu dok sam bila kod Vujovicke..Tad mi je odgovarala nisam imala problema ,dok nisam probala Proginovu,tad sam osjetila razliku ..Progynova je puno prirodnije i blaze djelovala na mene..
A mislim da nije marketinski trik sa ovim da cikla vise nije in,ako se moze tako reci..
Na trziste dolaze puno prirodniji hormoni.
Alisa,Gesdine nije PG on je prirodni dodatak ili hana jajnicima, a kao dodatni PG mi je dao progesteron supp 0.4 vaginalno
I Proginovu pijem bez prekida vec 3mj.
Amna84- Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015
BB, sve sam ti vec rekla, sve znas.
AriesGirl- Broj poruka : 1399
Datum upisa : 17.11.2012
Da, draga moja ovnice
BB ja tek sad videla onaj tvoj post sa folnom...
inače u femibionu je drugačiji oblik folne kiselne neko u folnaku, ne pitaj me tačno šta to znači, garant ono što je sanny pisala.
meni su onomad u Segedinu to objašnjavali, a ja samo zapamtila da je Femibion sasvim dovoljan, jer se bolje apsorbuje od ostalih tad dostupnih suplemenata :)
ljubim te
inače u femibionu je drugačiji oblik folne kiselne neko u folnaku, ne pitaj me tačno šta to znači, garant ono što je sanny pisala.
meni su onomad u Segedinu to objašnjavali, a ja samo zapamtila da je Femibion sasvim dovoljan, jer se bolje apsorbuje od ostalih tad dostupnih suplemenata :)
ljubim te
zsuki75- Broj poruka : 873
Godina : 48
Datum upisa : 05.05.2015
Strana 44 od 44 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44
Similar topics
» _LUNA_ 4 265 dana do srece
» Da li i kad "ostaviti" bebu nekome na par dana?
» Shabachki vashar! 21.9.'o9.
» Da li i kad "ostaviti" bebu nekome na par dana?
» Shabachki vashar! 21.9.'o9.
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 44 od 44
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu