KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+52
alisa
SladZana
jelena.kuburic
jelena*mama2andjela*
Lija
pegaz
inajo
Sofija Veks
heart84
sandrolina
Niny
Bobaue
Zmajuška
Stenli
srculence 84
Erata
BabyBear
fight&faith
lilyt
nina :)
JocY
Jerapetra
sanja 73
Vanja80
saska1
lela1984
PalcicaBg
lenjivica
kiki5
leptirica1977
libra35
Šašava
Ancica 87
noja
bak
caci
ganedina
Deni
d77
masato
Vuchica
mimi85
tatjanica
micaubica83
annci
MalaSaJuga
Eho
jadranka
AriesGirl
BiKsi :)
Blanka
diki81
56 posters

Strana 26 od 40 Prethodni  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 26 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od Deni 3/3/2016, 09:26

Kiki, Sto se tiče tih raznih bolova, koliko sam ja shvatila kroz moju trudnocu, sve je to normalno. Mene su rasturali kukovi u jednom periodu, pa je prestalo. Onda, recimo tri dana nisam mogla da se oslonim na jednu nogu, pa proslo. Bolovi u sakama koji su i sada prisutni. Kad god sam se pozalila ginekologu, on bi rekao da je to normalno. Beba uzima kalcijum i svasta od mame i zato se bolovi javljaju. Meni su savetovali dosta proteina, mleka, jogurta..

Anci, bas divan izvestaj. Mnogo znači nama koje idemo za tobom Very Happy

Devojke , juče mi je predlozen carski sa epiduralom. Sta mislite o tome? Ima li koja od vas takvo iskustvo?
Deni
Deni

Broj poruka : 1741
Godina : 46
Datum upisa : 08.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 26 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od kiki5 3/3/2016, 10:34

Deni draga hvala srca1
Blankic super za hemoglobin,znam koliko te mucio.Meni je zadnji put bio 115,ali polako pada.Ocekujem i ja pri sledecoj kontroli hematologu da mi ubaci neku terapiju.
A za caj,moras da ga pijes.Pij u prolom vodu,sto neko rece...Ja sam takodje na pocetku imala bakterije u trudnoci,samo sam pila prolom i dosta su se smanjile. ljubav

kiki5

Broj poruka : 350
Datum upisa : 21.09.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ganedina 3/3/2016, 11:42

Ancci, Djol;e bas super napreduje, skolski . Deca koja se rode u terminu sa dobrom kilazom malkice manje dobijaju na tezini nego bebe koje su manje. Meni je Laza izasao sa 2850 gr I na prvoj kontroli dodao skoro 1 kg na adaptiranom mleku . Djole ce vidim ja biti dugajlija na svog tatu .

Blankic bravo za rast hemoglobin, znaci da si trenutno da pravoj terapiji I rezimu ishrane. Samo ti pij taj Pancicev caj I ne brigaj, bice sve to super .

Deni ako nisi na niskimolekularnom heparinu onda ti je kombinacija CR sa epiduralom savrsena . Gledala sam sve porodilje koje su se tako porodile kako vec 2. dana od CR setaju pohodnicima, smejui se, opustene su bez ikakvih bolova. I moja cimerka se tako porodila, ma to je savrseno .
A ja sam se sve to vreme mucila u bolovima I tek 4 dan mogla da se nekako pridim I odvucem do kupatila kao prebijena macka .
I ja sam razmisljala o epiduralu , ali zbog mojih godina I postojecih spondiloza kao I konstantne terapije za trombofiliju epidural mi je bio kontraindikovan , jer ako bi doslo do mikrokrvarenja pri ubodu injekcije u kicmeni deo, to se ne bi nikako zaustaviti .
Ja sam dosadna, ali opet napominjem da nista od tih vasih bolova u krstima, kukovima I zglobovima nisam imala, iako sve to smatram normalnim I vrlo individualnim , sto valjda zavisi od trenutnog stanja organizma . Ja sam jedna tipicna seljacka zena , utegnuta ....

Moj Laza je sa 6,5 meseci poceo da izgovara ma ma ma ma.
ganedina
ganedina

Broj poruka : 1049
Datum upisa : 17.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 3/3/2016, 12:41

...deni,ja sam imala cr sa epiduralom i svakom.bih taj vid porodjala preporucila...ranije sam pisala detaljno o tome na ovoj temi,ali sad ne mogu da nadjem...sve u svemu,ako imas neku dilemu tu sam... :*

...ancice,pridruzujem se pitanju,jel se cuo neko sa kometom?

...vecki,samo da te cmoknem i ovde!!!

...blanki,tako se to radi,bravo za dobru terapijuuuu!!!
....e sad samo cekamo euz i lep izvestaj...joj,kad vidis  prve slicice bebica,istopices seee!!!

...ancci,djole bas lepo raste,nista ne brigaj...ljubim tog malog smekera!!!

...ganedina,bravo za maminu pricalicu lazu!!!

...sandrolina,jedva cekam da nam javis da idete kuci vas troje!!!

...kiki,mamice lepo je sto hrabro podnosis ta boluckanja u trudnoci!!!

...eho,divan je tvoj opis porodjaja i svaka ti cast!!!

...ljubim trudnice,mame i decicu!!!
tatjanica
tatjanica

Broj poruka : 1508
Godina : 47
Datum upisa : 28.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ganedina 3/3/2016, 12:58

Vecka, bas sam se pitala sto te nema da nam pises, bas nam falis ovde.

evo da kazem da sam ja u kontaktu sa Kometom,gaji svog Simona I uziva u njemu I u ulozi majke,vodi ga na bazan,bila sa sveki na planini ......
Simon je jedna lutka lepa sa prelepim okama, divno I napredno dete ,pu,pu,pu .
ganedina
ganedina

Broj poruka : 1049
Datum upisa : 17.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 3/3/2016, 13:02

...bas mi je drago,ganedina...pozdravi mama kometu od nas,kutanjki! :)
tatjanica
tatjanica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 3/3/2016, 13:17

Pridruzujem se pozdravima za Kometak, bas fali ovdje na Kutku.
Bravo za Lazu mazu, on vec progovorio  igra duša mala, izljubi ga za mene jednom.
Sandrolina da sto prije podjete kuci i da uzivate sa svojim životićima malim. Brz oporavak srcasti poljupci

Drage moje hvala vam na podrsci, jedva cekamo subotu, nadam se da ce sve biti ok kao i do sada. Ljubimo vas moje skočice i ja poljubci
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od annci 3/3/2016, 14:00

Blankic, bravo za hemoglobin! Ti si jedna disciplinovana i pozrtvovana mama, tako da ne brinem da sve drzis pod kontrolom. Sto se tice caja, ja sam ga celu trudnocu pila svakodnevno po solju. Preventive radi i pu, pu...odlican je, svakom ga toplo preporucujem. Ljubac za skocice x x

Sasavice, mi skoro svakog dana budemo na terasi po malo. Cekamo kolica za prvu setnju, stizu za vikend. Inace, imam elektricnu stereo pumpu koja je ubica. Veruj da kada je ukljucim, i komsinici sa prizemlja (a mi smo na V) izvuce svo mleko. Kada se Djole bas dobro narucka, i ja domuzem posle njega, ostane izmedju 80 i 100 ml. Inace, ne znam za to strecanje bas toliko. Djole ume da stuca tako da odskace, ali bukvalno. Ali to stucanje je uobicajeno kod njih, pa sta cu, cekam da prodje...

Vecka, hvala jos jednom. Ne znam kome sam sve zahvalila na cestitkama, ali znam da kada sam prvi put na tenane sela za racunar, i izlistala sve sto sam propustila, plakala sam nad vasim cestitkama kao malo dete. A i mama sa mnom. Toliko iskrenih cestitiki i divnih emocija prema meni i mom princu...divne ste, drage moje
d d d

PS zbog toga mi stoji daska za peglanje sa hrpom pelena i otvoren laptop. Cekali da Djole zaspi...
Gomila vesa je i dalje nesmanjena, ali sam zato sve procesljala na forumu lol!
Amna, duso, jos tebi dugujem odgovor, ali to ce sacekati sledece spavkanje, posto se princ vec meskolji
annci
annci

Broj poruka : 1805
Godina : 49
Datum upisa : 14.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 3/3/2016, 15:21

Annci moj dobri,hvala puno. Kad takve rijeci dolaze od takve super mame borca onda mi je srce puno.
Ja se zaista trudim maksimalno,nikad u zivotu nijesam bila odgvornija nego sada, zelim samo da trudnoca bude zdrava i bebice zdrave. Ljubim tebe i Djoleta jako, a pumpa mi je zvek samo nek ona radi posao , a zgrada nek se trese lol! osmeh srce ljubav
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Deni 3/3/2016, 18:28

Hvala vam devojke. Znači dosta kad čujem iz prve ruke :)

Genedina, bravo za mama! Mora da je poseban osecaj kad dete izgovori svoje prvo mama osmeh srce

Deni
Deni

Broj poruka : 1741
Godina : 46
Datum upisa : 08.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od AriesGirl 3/3/2016, 20:05

Eho, bas lep i detaljan izvestaj si napisala. Kad ga citam, deluje mi da je sve islo glatko.

Annci, bravo za dobar izvestaj iz savetovalista. Djole je pravi hrabrisa.

Ganedina, mora da je carobno kad prvi put cujes "mama"...
AriesGirl
AriesGirl

Broj poruka : 1399
Datum upisa : 17.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od AriesGirl 3/3/2016, 20:15

Bas mi je drago za Kometu, ali mi je zao sto vise ne pise na Kutku... Volela sam da citam njene postove, a i svasta korisno su zenice mogle da nauce od nje. Veliki pozdrav za nju i Simona.

Deni, brojis sitno, navijam. Meni nisu hteli da daju spinalnu anesteziju, jer sam bila na Fragminu (pisala sam vec o tome). Da se anesteziolog slozio za spinalnu, ja bih pristala, jer sam htela odmah da vidim bebca i cujem kako je.

Blanka, super za hemoglobin. Cekamo izvestaj sa EUZ.

Sandrolina, navijam da sto pre idete kucici.

Kiki, zenice su ti vec rekle da je sve to normalno, ne sekiraj se.

Sasava, kao sto ti je Eho napisala, bitno je da nije magla i jak vetar. Ostale vremenske uslove bebice dobro podnose. Nama su svi pedijatri i patronazne rekli da treba bebu voditi sto cesce napolje. Cak po novom nema vise postepenog privikavanja, tipa prvo 5, pa 10 minuta itd., nego moze odmah po sat vremena i duze ako je lepo vreme. Mi smo Filipa prvi put vodili u setnju sa 18 dana.

Vecka, bas mi je drago da si se javila.

Ljubim sve trudnice, mamice, decicu, koracaljke...
AriesGirl
AriesGirl

Broj poruka : 1399
Datum upisa : 17.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 3/3/2016, 22:44

Ženske mene baš zanima kako neki anesteziolog pristane na spinalni cr a neki ne, a maltene svi primamo heparine a većinom je to razlog zašto ne odobre spinal, dok kod drugih je to potpuno ok. Bas me zanimaju razlozi zasto su tako oprečna mišljenja, jer koliko pratim neke su imale spinal a neke ne? Ja sam svakako za spinal, tj bicu kad dodje vrijeme, jer ne bih taj trenutak radjanja da propustim ni za sta na svijetu, naravno ako se dr slozi sa tim, i previse su me puta uspavljivali za svojih 34 god. ( tacno 10) tako da ne bih. Mad
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 4/3/2016, 06:39

...e to blanki ne znam da ti kazem,znas da je moja tetka anesteziolog i ona mi je savetovala spinal...primala sam fraxi od prvog dana trudnoce i nisam imala nikakve smetnje na samom spinalu...slazem se sa aries,to je najlepsi trenutak u mom zivoticu i zahvalna sam sto sam mogla to sa dozivim...
tatjanica
tatjanica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Eho 4/3/2016, 07:12

Spinalna i epiduralna anestezija nisu isto. Cak ni kod carskog. Slicne jesu ali epiduralna pruza vise mogucnosti tj na razlicite nacine moze da se barata njome, dok sa spinalnom ne moze. Moja drugarica je anesteziolog pa mi je objasnila. Moguce je da u tom grmu lezi zec jer ne nude sva porodilista oba i jer nisu svi anestezolozi vesti sa tom vrstom epidurala.
Eho
Eho

Broj poruka : 547
Datum upisa : 20.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vecka 4/3/2016, 08:41

Devojke! :* cesto pomislim na vas, ali mi je tel u raspadu a do notbuka ne stizem ni pogledom. Prosla sam i tesku emotivnu fazu zbog koje nisam pisala da vas ne bih uznemiravala, mislim da se jos konacno nisam izvukla iz postporodjajne depresije.

Eho cestitam! Ne znam kako sam tebe preskocila! Cestitam od srca! Mirisi i mazi bebu! Brzo raste! :*

Blanka bravo za hemoglobin! Meni je hbg bas bio problem dok ga nismo resili posle porodjaja transfuzijama, super sto si ga toliko podigla suplementima :)

Epidural i carski rez, samnom se jedna devojka tako porodila i imala je odlozenu anesteziju i posle porodjaja tako da nije imala one prve bolove, a posle je sve lakse svakog dana.

Blankic, meni je dr objasnjavala bas to za anesteziju. Ja nisam bila kandidat ni za epi ni za spinal, samo totalnu anesteziju, bas mi je pricala koliko faktora utice na odluku anesteziologa. :/ neki dr ni ne vole da rade cr ako nije totalna anestezija da bi se koncentrisali na bebu, jer kad sve cujes ipak moraju da vode racuna o tebi da te ne uplase i slicno.
Grlim vas! :*

Vecka

Broj poruka : 1318
Datum upisa : 18.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Eho 4/3/2016, 10:54

Vecka, nadam se da si sad bolje i da ce uskoro da te prodju te lose emocije. Ako nekako mozemo pomoci, pisi.
Eho
Eho

Broj poruka : 547
Datum upisa : 20.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 4/3/2016, 12:03

Drage moje hvala na iskustvima, u sustini sve je na anesteziologu.
Vecka duso draga, bas mi je drago sto si se javila, i nadam se da ces sto prije izaci iz tog loseg perioda. Ljubim te i grlim jako ljubav zagrljaj
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 4/3/2016, 12:14

...blankice,ako bude carski u spinalu bices puna utisaka,navijam!!! :* :* :* ...ja sam imala srecu da mi je tetka anesteziolog koji je medju prvima pokrenula epidural na ovim nasim prostorima,tako da meni anestezija nije ni trebala,cim sam je videla bilo mi je mnogo lakse,kao da smo kuci,uz kaficu...hihihiihihihih..........ljubim moje trudnice,mamiceeeee i bebce,nase najlepseee!!! d

Poslednji izmenio tatjanica dana 4/3/2016, 12:50, izmenjeno ukupno 1 puta
tatjanica
tatjanica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 4/3/2016, 12:49

tatjanica ::...blankice,ako bude carski u spinalu bices puna utisaka,navijam!!! :* :* :* ...ja sam imala srecu da mi je tetka anesteziolog koji je medju prvima pokrenula epidural na ovim nasim prostorima....

Tatjanice blago tebi sto si tamo imala tetku. Meni je komsinica anesteziolog, tako da cu ja sa njom o spinalu popricati, bas bih voljela dabudem budna. Ali ima jos do tada,imamo mi da guramo jos. Ljubac za tebe i Sofkicu ljepoticu osmeh srce osmeh srce srca srca
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 4/3/2016, 12:52

...blanki,brzo ce to.evo pola smo vec uveliko prosli,,,,super sto je komsinica anesteziolog,puno ti znaci bilo ko poznat pa se lepo posavetuj sa njom sta je najbolje za tebe i te male missice od niksica grada! sunny lol! osmeh srce
tatjanica
tatjanica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 4/3/2016, 13:21

tatjanica ::...blanki,brzo ce to.evo pola smo vec uveliko prosli,,,,super sto je komsinica anesteziolog,puno ti znaci bilo ko poznat pa se lepo posavetuj sa njom sta je najbolje za tebe i te male missice od niksica grada! sunny lol! osmeh srce

love c
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vecka 4/3/2016, 14:42

Hvala devojke, uglavnom se uspesno otrgnem od losih misli, ali kulminira u snu, a posto se mali dasa jos uvek budi X puta nocu da siki, on me otrgne takvih snova :)
Blanka, meni je od 30te nedelje mnogo brze prolazila trudnoca, ne znam kako Very Happy i ja sam pila Pancicev caj celu trudnocu i posle porodjaja neko vreme, bas sam se navikla na taj ukus. Po 2-3l caja sam pila dnevno :)
Eho hvala :* mislim da najbolje mogu da pomognem sama sebi, da se otrgnem, jer mislim da je stvarno nepotrebno da na lepom kraju cele price dozvolim da me slomi. A dozvolila sam... Razz tako da mesecima nisam imala snage da pricam ni sa kim o trudnoci i porodjaju.
Genadina predivno! Ja sam tu carobnu rec mama cula samo jednom od malog princa i jednako je carobno kao kad sam cula od starijeg momka. Moj mali princ je naklonjen momcima tata, deda, bata, ponekad izleti i teta i baba, ali mamu zove samo vriskom kad je gladan, onda nema tate dede bate... Very Happy i tako me cvrsto zagrli kao nikoga od njih, pa mi napuni srce i bez "mama".
Trudnice mazite tu veliku ljubav koja vam raste u stomacicima! :*

Vecka

Broj poruka : 1318
Datum upisa : 18.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od diki81 4/3/2016, 15:34

Drage moje ja samo da Vam javim da sam 2. marta rodila cr nasu divnu Isidoru, 3650 gr i 54 cm. Ja se polako oporavljam i javljam se uskoro kada nas puste kuci. Veliki poljubac za sve!
diki81
diki81

Broj poruka : 117
Datum upisa : 29.06.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BabyBear 4/3/2016, 15:38

Cestitam Diki na tom predivnom bicu sa predivnim imenom. Poljubac za obe :-* :-*
BabyBear
BabyBear

Broj poruka : 4268
Godina : 55
Datum upisa : 19.06.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 26 od 40 Prethodni  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu