Torte
+53
missile
nena beba
penelope
nina :)
medolino
mumka
rada78
Likoli
Struzzo
noja
SSanja
cicsa80
Anavi
MARA
cici
KoMetaK
JocY
dragana76ns
laKole
Mirjana
Mali Princ
Botox
Tinche
MAAKKI
lena
BiKsi :)
Cupava
lolipop
Deni
zoxa
tanjica
djole42
catherine290505
dr mali pariz
bebko
NINA1
mala parizanka
Milijana
Dacaa
Kata
Gala
megica-pegica67
adriatika
TetaSneki
Hitron-Luka
maus
maja76
HappyGirl
Jelence
vakic
gogs-ii
terka
mijica
57 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja
Strana 5 od 15
Strana 5 od 15 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15
Re: Torte
Zoka je naš majstor! fantastične su,drugarice moja!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Hvalaaa puno!!! Malo se igram za sad
Evo novi link https://www.facebook.com/Torte.Dorty
Evo novi link https://www.facebook.com/Torte.Dorty
zoxa- Broj poruka : 2601
Godina : 48
Datum upisa : 25.11.2008
[img] [/img]
Evo i ovde da se upisem juce je kumcetu bio 18-ti rodjendan pa sam mu napravila i tortu, nije bilo puno vremena za ukrasavanje, a i decak je pa ne ide bas nesto puno ukras, pravila sam svarcvald po nekom receptu koji sam jako davno dobila i bila je fantasticna.
Evo i ovde da se upisem juce je kumcetu bio 18-ti rodjendan pa sam mu napravila i tortu, nije bilo puno vremena za ukrasavanje, a i decak je pa ne ide bas nesto puno ukras, pravila sam svarcvald po nekom receptu koji sam jako davno dobila i bila je fantasticna.
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
Zoxić,pogledala
Maakki,super ti izgleda Švarcvaldica...ko jastuk mekana!
Maakki,super ti izgleda Švarcvaldica...ko jastuk mekana!
MLJAAAAACCCCC!!!!!! uh uh...dodje mi da liznem monitor...
Tinche- Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009
Krenu mi voda na usta, iako maline ne volem! Zamislila sam višnje!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
KEKS TORTA (za Lolipopic)
5 kasika brasna, 5 zumanaca i malo mleka umutiti dobro (da ne bude grudvica). Kada provri 1/2l mleka sa 8 kasika secera, zakuvati smesu od brasna i zumanaca. Skinuti s vatre, u vruce dodati 3 stangle cokolade (oko 100gr) i dobro umucen sne od belanaca. (sne ne mutite mikserom, vec polako varjacom). Kada se ohladi, pomesati ga sa 250gr margarina (prethodno 'penasto' umucenog) i 250gr secera u prahu. Ja uvek u fil dodam rum, iako po receptu ne ide.
U 1/2l vode zakuvati 1 kasiku kafe, pa kad se malo prohladi, umakati petit keks (oko 1 kg keksa), redjati na tacnu i svaki red premazivati filom. (ne bi bilo lose ostaviti fil u frizideru 2-3 sata da se malo stegne, pa tek onda premazivati keks).
5 kasika brasna, 5 zumanaca i malo mleka umutiti dobro (da ne bude grudvica). Kada provri 1/2l mleka sa 8 kasika secera, zakuvati smesu od brasna i zumanaca. Skinuti s vatre, u vruce dodati 3 stangle cokolade (oko 100gr) i dobro umucen sne od belanaca. (sne ne mutite mikserom, vec polako varjacom). Kada se ohladi, pomesati ga sa 250gr margarina (prethodno 'penasto' umucenog) i 250gr secera u prahu. Ja uvek u fil dodam rum, iako po receptu ne ide.
U 1/2l vode zakuvati 1 kasiku kafe, pa kad se malo prohladi, umakati petit keks (oko 1 kg keksa), redjati na tacnu i svaki red premazivati filom. (ne bi bilo lose ostaviti fil u frizideru 2-3 sata da se malo stegne, pa tek onda premazivati keks).
Poslednji izmenio Cupava dana 22/8/2011, 11:22, izmenjeno ukupno 1 puta
Cupava- Broj poruka : 1957
Godina : 50
Datum upisa : 14.03.2009
ja cekam onu s cokoladom
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
TORTA SA TRI COKOLADE (recept je iz Blic zene, ali ne mogu da nadjem link)
2 belanca umutiti sa 2 kasike secera, dodati 2 zumanca, 1 kasiku brasna, 2 kasike kakaa, 1 prasak za pecivo. Lagano promesati varjacom (da smesa ne 'padne'), pa peci u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10-ak minuta. Ohladjenu koru poprskati sa 2 kasike cokoladnog likera prethodno pomesanog sa malo vode (ja opet stavila rum, ne liker). Filove praviti na isti nacin-u 100ml slatke pavlake na pari istopiti 100 cokolade, s tim sto je jedna cokolada crna, jedna mlecna, jedna bela..
I fil: 100ml sl. pavlake + 100gr crne cokolade
II fil: 100ml sp + 100gr mlecne cokolade
III fil: 100ml sp + 100gr bele cokolade
Kad se filovi dobro ohlade, umutiti svaki posebno, pa filovati: kora-I fil-II fil-III fil. Ukrasiti rendanom cokoladom.
2 belanca umutiti sa 2 kasike secera, dodati 2 zumanca, 1 kasiku brasna, 2 kasike kakaa, 1 prasak za pecivo. Lagano promesati varjacom (da smesa ne 'padne'), pa peci u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10-ak minuta. Ohladjenu koru poprskati sa 2 kasike cokoladnog likera prethodno pomesanog sa malo vode (ja opet stavila rum, ne liker). Filove praviti na isti nacin-u 100ml slatke pavlake na pari istopiti 100 cokolade, s tim sto je jedna cokolada crna, jedna mlecna, jedna bela..
I fil: 100ml sl. pavlake + 100gr crne cokolade
II fil: 100ml sp + 100gr mlecne cokolade
III fil: 100ml sp + 100gr bele cokolade
Kad se filovi dobro ohlade, umutiti svaki posebno, pa filovati: kora-I fil-II fil-III fil. Ukrasiti rendanom cokoladom.
Hvalaaa, dragom ce sad rodjendanchic pa cu da pravim jer je kod nas u kuci sve sto ima cokoladu na 1. mestu.
Imam pitanje - napisala si za fil, kad se ohladi umutiti - dakle mislis da se istopi u slatkoj pavlaci na pari , ostavi da se ohladi i onda umuti mikserom ?
Imam pitanje - napisala si za fil, kad se ohladi umutiti - dakle mislis da se istopi u slatkoj pavlaci na pari , ostavi da se ohladi i onda umuti mikserom ?
catherine290505- Broj poruka : 5953
Godina : 43
Datum upisa : 02.08.2009
wooow kakve torte
ja sam operisana od pravljenja slatkisa
ja sam operisana od pravljenja slatkisa
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Da, Cathy, istopi se na pari u slatkoj pavlaci, ohladi se, pa umuti. E sad, obzirom da je ovo meni malo dugacko (vremenski), sledeci put cu pokusati da otopim samo cokoladu, pa cu je dodavati u slatku pavlaku (nju necu grejati) u toku mucenja. Pretpostavljamda se cvrstina nece menjati.
Čupka ,torta izgleda fenomenalno a ukus je verovatno njamiiiiiiiiiii
E sad čini mi se da bi to meni bilo malko slatko ....jesi li mozda probala varijantu pavlaka nezasladjena +čokolade
E sad čini mi se da bi to meni bilo malko slatko ....jesi li mozda probala varijantu pavlaka nezasladjena +čokolade
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
Djolence, nisam, sad sam je prvi put pravila. Ona jeste malo sladja zbog toliko cokolade, ali slatka pavlaka nije slatka. Kad je koristim za torte, obicno uvek dodam bar malo secera u prahu, mada je dobra ideja da se koristi neutralna umesto slatke pavlake. Isto tako da znate da kora nije uopste slatka, pa se ta slatkoca fila malo 'razbije' kada zahvatite i fil i kore.
Hvala Čupka !Ide mi dragom rodjendan (30.08) a on baš vole kremaste tortice ,pa ću je isprobati!
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
Naglasila sam na drugoj temi, pa za svaki slucaj i ovde-pravila sam duplu meru, jer cak i tako torta nije bas velika, pa da racunate na to ako imate vise gostiju.
Cupava, super recept.
Hvala
Koju pavlaku si koristila, ja uvek koristim one biljne - spanske ili italijanske - hulala i sl. , umute se bas cvrsto?
Hvala
Koju pavlaku si koristila, ja uvek koristim one biljne - spanske ili italijanske - hulala i sl. , umute se bas cvrsto?
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Datum upisa : 10.03.2011
E da me ubijes sad ne znam koja je..neka strana jeste, kupila sam je u Metro-u, plavo beli tetrapak.. Kad budem isla u nabavku, pogledacu, pa javljam. Ta pavlaka je fenomenalna i ukusna i bas, bas cvrsta kad se umuti.
TORTA OD ČOKOLADE
Prvo sam pregledala da li sam je već postavila, jer je pravljena za rođendan m.m.,pa vidim da nisam,a svi smo bili prezadovoljni njom, pa evo,podeliću recept i zalogaj sa vama . Recept je prekopiran sa coolinarike, a značajnijih izmena nisam unela.
to je :
ČOKOLADNA TORTA
SASTOJCI
Priprema
to je :
ČOKOLADNA TORTA
SASTOJCI
Za tijesto: | |
5 | jaja |
200 g | mljevenih badema |
80 g | maslaca |
80 g | šećera |
1 | Vanilin šećer Dolcela |
2 žličice | Praška za pecivo Dolcela |
2 žlice | narančina soka |
200 g | čokolade |
Za kremu: | |
250 ml | slatkog vrhnja |
250 g | čokolade (70% kakaa) |
Za čokoladnu glazuru: | |
200 g | čokolade za kuhanje |
100 g | maslaca |
Priprema
- Šećer, vanilin šećer i
maslac pjenasto izmiješajte. - Dodajte žumanca, bademe,
prašak za pecivo, narančin sok i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano
umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. - Smjesu izlijte u kalup (ø
26 cm) obložen pek-papirom i namazan maslacem te pecite u pećnici
zagrijanoj na 180°C 50 minuta. - Za kremu, vrhnje zakipite i
prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete glatku
smjesu. Ohladite najmanje sat vremena. - Ohlađenu smjesu izmiješajte
električnom miješalicom dok ne udvostruči volumen. - Pečeni ohlađeni biskvit
prerežite i premažite pripremljenom kremom. - Prelijte čokoladnom
glazurom koju ste pripremili tako da u ste u čokoladu, koju ste otopili na
pari, umiješali omekšani maslac.
NAJLON TORTA - ili torta najglupljeg imena
Recept koji sledi predvidjen je za veliki pleh, cela torta bez slaga ima oko 3.9 (danasnja je bas toliko i imace jos 500gr slatke pavlake odozgo) + slag ili slatka pavlaka
Za normalne potrebe je dovoljno pola ture - izadje prosecna okruga torta ili pleh velicine pola rerne.
KORA
10 belanaca sa mrvicom soli umutiti u sneg.
Dodati 500gr (ja uvek stavim oko 400) secera, kada se secer istopi dodati
2 kasike sirceta.
Peci koru 40-60min na 100-110, prakticno osusiti - svako poznaje svoju rernu.
Za to vreme napraviti fil:
Umutiti:
10 zumanaca
10 kasika secera (i ovo smanjujem)
6 kasika gustina
Lagano sipati u 1 litar kipuceg mleka. Kada se fil skuva - kao puding, staviti da se ohladi.
2 margarina penasto umutiti sa 150-200gr prah secera, tako da se secer ne oseca.
Sastaviti sa ohladjenim zutim filom.
Fil podeliti na 2 dela.
U prvi deo dodati:
200gr mlevenih oraha
150gr menjaz istopljene cokolade
U drugi deo dodati:
200gr kokosovog brasna i
8 seckanih krem bananica stark.
Redjati:
kora, fil sa cokoladom, fil sa kokosom, slag ili slatka pavlaka- po ukusu.
Dobro ohladiti.
Torta je jeko izdasna, ukusna i neopisivo brzo se priprema.
PRIJATNO
Recept koji sledi predvidjen je za veliki pleh, cela torta bez slaga ima oko 3.9 (danasnja je bas toliko i imace jos 500gr slatke pavlake odozgo) + slag ili slatka pavlaka
Za normalne potrebe je dovoljno pola ture - izadje prosecna okruga torta ili pleh velicine pola rerne.
KORA
10 belanaca sa mrvicom soli umutiti u sneg.
Dodati 500gr (ja uvek stavim oko 400) secera, kada se secer istopi dodati
2 kasike sirceta.
Peci koru 40-60min na 100-110, prakticno osusiti - svako poznaje svoju rernu.
Za to vreme napraviti fil:
Umutiti:
10 zumanaca
10 kasika secera (i ovo smanjujem)
6 kasika gustina
Lagano sipati u 1 litar kipuceg mleka. Kada se fil skuva - kao puding, staviti da se ohladi.
2 margarina penasto umutiti sa 150-200gr prah secera, tako da se secer ne oseca.
Sastaviti sa ohladjenim zutim filom.
Fil podeliti na 2 dela.
U prvi deo dodati:
200gr mlevenih oraha
150gr menjaz istopljene cokolade
U drugi deo dodati:
200gr kokosovog brasna i
8 seckanih krem bananica stark.
Redjati:
kora, fil sa cokoladom, fil sa kokosom, slag ili slatka pavlaka- po ukusu.
Dobro ohladiti.
Torta je jeko izdasna, ukusna i neopisivo brzo se priprema.
PRIJATNO
Aha, to je ta najlon torta! Sviđa mi se što stavljaš manje šećera i ja to uvek radim.
Žene, baš ste vredne...sve me muči savest što mm kupujem čokoladice i sladoled umesto da napravim nešto , a nekada sam tako sa uživanjem pravila torte i kolače
Žene, baš ste vredne...sve me muči savest što mm kupujem čokoladice i sladoled umesto da napravim nešto , a nekada sam tako sa uživanjem pravila torte i kolače
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
A zamisli, ja slatkise skoro nikad ni ne jedem, mozda 2x godisnje - bukvalno... Al bas uzivam da ih pravim, i svi ti divni mirisi... samo bih prckala nesto...
Prinče,kora je ista kao za moju onu tortu sa malinama...osnovni fil takođe.Dodaci-bomba . Volela bih i sliku,ako je moguće,da vidim?
Ceka se neka navlaka od ratluka, hoce mala neke sirene ili tako nesto, to su jedva nasli, pa ce mi ujutro doneti - u 19h je rodjis u igraonici -onda ce i biti i slicica.
važić!
Strana 5 od 15 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10 ... 15
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja
Strana 5 od 15
Dozvole ovog foruma: