KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

+84
NikolaMaja
Sirijus
micam
Makija
Elenaa
BabyBear
alisa
Sappho
Hobbes
Zmajuška
dzafta
Lena i Mila
mamadabudem
PalcicaBg
mimi85
Blanka
Mimi12
Tebi
saska1
Jerapetra
dusica78
marina_82
sunny.tp
maki79
Dexa21
Anka9
TrebamNaDijetu
Tavita
Jeja86
tatjanica
tandara
Padobranka
snowwhite
Amna84
AriesGirl
micaubica83
nina :)
daki_mm
libra35
luckystar74
mikica023
Vecka
lela1984
boni m
ahosame
annci
KoMetaK
karakaca
malena 92
hocukusurnecuzvaku
ganedina
Strumfeta78
makac71
ivanicasale
dr house
tetreb
tiramisu
Ambra
Anchi
Niny
SoJa
Bubica28
leptirko82
lelas
anasrce
Tinche
Ema78
snedra
laKole
ancika75
djole42
sareni leptir
Erata
cicsa80
tanjica
JocY
noja
Mika
ragaco
d77
Vuchica
OKacica
nena beba
neca73
88 posters

Strana 25 od 34 Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 29 ... 34  Sledeći

Ići dole

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 25 Empty Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od SoJa 28/4/2016, 12:43

BiKsi :) ::Ja ipak mislim da je kod tebe stres uticao na sve.

I ja mislim da je od stresa. Skoro mi je, posle jedne stresne situacije, glukoza bila 7.1. Tačno sam osetila promenu tad, zato sam je i proverila. I sve unazad godinu dana što se izdešavalo, nema šta, to je to. Mislim da do daljnjeg nema svrhe da pokušavamo bila šta vezano za VTO, jel da?

SoJa

Broj poruka : 2029
Godina : 47
Datum upisa : 02.08.2013

Nazad na vrh Ići dole

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 25 Empty Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od PalcicaBg 28/4/2016, 13:47

Soja bas su ti losi rezultati,jbg.Sto kaze Biksi pokusaj s nekim vezbama,vidim da vodis racuna o ishrani,pijes lekove a opet ne valja.Sigurno je od stresa,nema sta.Pokusaj da radis jogu,mene jako opusta,mada bilo koja vezba opusta i lepse se osecas kad se umoris,istrosis.
PalcicaBg
PalcicaBg

Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 28/4/2016, 19:17

Obavezno vezbe, joga, meditacija, moras kanalisati stres drugacije nego sada, definitivno. Znam da je grozno reci moras, al zaista je tako! Dugujes to sebi Sojo! I Mousu! Pola godine najmanje pauza, ako mene pitas.
BiKsi :)

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 30/4/2016, 11:05

Soja sredices ti to malo vezbicama pilates joga kao sto zene kazu m more sunce plaze..svakodnevne kilometarske setnje ....kad se smiri glukoza i insulin i budu ok tad ces u postupak nezuri sad
noja
noja

Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 10/5/2016, 23:49

Bila sam juče kod endokrinologa u Nišu, onog istog koji mi je prepisao terapiju 2x500mg Glucophage. Ništa bitno, samo mi je povećao dozu na 3x500mg i dobila sam dijagnozu Diabetes mellitas tip 2... Dao mi je neke prospekte o diabetesu, plan ishrane, tj. dijete i to je to... U totalnom sam haosu, jesam li ja stvarno bolesna, nepopravljivo!? Merim pre i posle obroka šećer, svaki put je ok, osim uveče, kad bude preko 6. Večeras je dva sata posle večere 6.7! Jel to mnogo loše?
Volela bih da čujem još neko mišljenje, gde i kod koga biste mi preporučile da odem?

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 11/5/2016, 00:04

Soja, jel ti uz primjenu dijete bio 6.7 posle jela?
Ja kad sam mjerila uvijek sam pisala sta jedem, npr grasak iz konzerve koji ima glik.index 45 ( nije visoko) meni npr nikako nije odgovarao. Posle njega secer mi je bio 6,2. Tada mi je rekla dr da to meni jednostavno ne odgovara i da ga izbjegavam. Savjetujem ti i da pises sta jedes tako ces znati sta ti odgovara a sta ne. Ako si tek pocela sa dijetom ovo 6.7 nije toliko strasno, organizam se navikava na ishranu,doci ce to sve na svoje.
Ako si u prilici bavi se nekom fizickom aktivnoscu, to je od neprocjenjivog znacaja, ne sumnjam da se nece ave srediti.
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 11/5/2016, 00:10

Blanka, večerala sam sendvič (hrono lepinju od ražanog, pšeničnog integralnog i ječmenog brašna, pileća prsa i pavlaku) sa terapijom, 500mg. Možda da izbacim UH uveče? Bila sam do skoro na Hrono, ali sam uvela za večeru UH zbog leka. Da li uz večeru bez UH treba da pijem Glucophage?

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 11/5/2016, 00:10

Soja, pa ja ne znam kad oni to vode pod diabetes,meni su ranije pisali tako neku dijagnozu po sifri na klinickom, al ja nisam tako gledala na stvar. E sad, na osnovu cega izvedu takvu dg stvarno, to ne znam. AJde kontaktiraj mimi85, mislim da bi ti ona mogla pomoci.

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 11/5/2016, 00:14

BiKsi, na osnovu OGTT, gledaju poslednju cifru, tj. glukozu u 120 min. Meni je 12.1. Iznenadila sam se kad mi je rekao, nisam to tako ozbiljno shvatala, mislila sam da mogu da sredim balans glukoze i insulina i to je to. Sad mi je, 4h posle večere, šećer 4.7

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 11/5/2016, 00:25

SoJa ::Blanka, večerala sam sendvič (hrono lepinju od ražanog, pšeničnog integralnog i ječmenog brašna, pileća prsa i pavlaku) sa terapijom, 500mg. Možda da izbacim UH uveče? Bila sam do skoro na Hrono, ali sam uvela za večeru UH zbog leka. Da li uz večeru bez UH treba da pijem Glucophage?

Soja, ova lepinja sa ovim vrstima brasna koja si nabrojala ima srednji glik.index oko 45, samo za psenicu mislim da ima mnogo vise. Mozda da promjenis vrstu hleba sjutra, probaj Tonus on je meni bio super. Dr ti je sigurno objasnio da mozes da kombinujes namirnice ponekad niskog i srednjeg glik.indexa ali tu treba biti oprezan.
Sto se tice te dijagnoze ne znam. Mimi ima taj problem pa mozda nju da konsultujes oko toga sto kaze Biksi. A terapiju uzimaj kad ti je vec propisao. A isto mkzes poci kod nekog drugog doktora da cujes i drugo misljenje.
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 11/5/2016, 00:32

Blanka, hvala ti, poslušaću tvoj savet i beležiću šta jedem i koje su vrednosti šećera. Znam da pšenično treba izbegavati. Probala sam Tonus i mogu da ga jedem, kupovala sam ga i mojoj mami. Probaću, za početak, za večeru njega.

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 11/5/2016, 00:45

Tonus je extra ja ga jedem odavno. Meni je secer posle njega uvijek bio ok, i odgovarao mi je. Sada u zadnje vrijeme jedem i ovaj proteinski, nekad sam kombinivala jedan pa drugi. Saljem ti sliku dolje naci ces ga u boljim supermarketima Idea, Roda. Isprobaj koji ce ti biti bolji.

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 25 Ienssn
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 11/5/2016, 00:56

Hvala, Blanka ljubav

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mimi85 11/5/2016, 07:31

Soja tek sad sam videla tvoje rezultate, na zalost gori su od mojih. Meni je glukoza bila oko 11 a posle 2h 11.8 , insulin mi isao do 130. Nazalost kad secer ide preko 11.2 tada jeste diabetes mellitus (tip2) smatra se da je trajno narusen metabolizam glukoze. Ono sto mene cudi je da si ti bila toliko dugo na terapiji glucophage-om a da je doslo do ovoga. Naravno stres je izuzetno veliki faktor, porodicne predispozicije... Meni dr svaki put trazi i tromesecni secer da proverim, ne znam da li si uradila tu analizu(HbA1c). Ja pijem1000+0+1000mg, do skora sam bila na 500+0+1000mg. meni prija glucophage, mnogo toga se promenilo kod mene, od raspolozenja, redovno imam stolicu(a ceo zivot muku mucila sa zatvorom isla jednom u 7dana), smrsala 12kg. Povremeno se sama bockam, jos nijednom nisam nahvatala da mi je posle obroka glukoza preko 6. Slatkisi-u mom recniku to vise ne postoji a ni u jelovniku. Prvih 6meseci sam pila limunadu i jela iskljucivo zelene kisele jabuke, nisam koristila nikakve zasladjivace ni fruktozu. Tromesecni mi tad bio 4.7% dr rekla da preterujem Very Happy posle toga sam uvela i ostalo voce (pomalo da me zelja mine), ponekad koristim steviu i retko fruktozu. mislim da ce ti docarati koliki sam idiot-kupila sam jednom 100g nekih stanglica sa lesnicima i dodatkom fruktoze-trajali su mi 4meseca hahaha. Sad mi je tromesecni 5.2% i dr je zadovoljna.
mimi85
mimi85

Broj poruka : 3352
Godina : 39
Datum upisa : 03.11.2015

https://mimainmiraculousadventure.blogspot.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 11/5/2016, 13:14

Mimi, hvala ti što si se javila cvet Ni meni nije jasno kako je došlo do ovakvih rezultata pored terapije. Verujem da je stres doprineo tome, mada sam u poslednje vreme znala da pojedem i nešto slatko (ne znam da li ima neke veze, ali obično sam povraćala posle toga). Smršala sam i ja od kako sam počela sa terapijom, pa jedno desetak kg u startu, sa 58-60 na 50kg. Sad sam još gora, imam 45kg! Jutros mi je pre doručka glukoza bila 4.8, sat posle 6.8, dva sata posle doručka 5.1. Što se tiče HbA1c, uradila sam i to i rezultat je 5.3%, što je ok. Možda mi je i ova terapija slaba (3x500mg), pa bih volela da se konsultujem sa još nekim dr-om. Da li uz večeru bez UH mogu normalno da uzimam Glucophage? Lepinje, koje sama pravim, uzimam uz sva tri obroka, a samo mi posle večere, sa terapijom, bude glukoza preko 6. Ako ti nije problem napiši mi kako izgleda tvoj jelovnik za jedan dan sa užinama, ako ih imaš. Možeš da mi pošalješ pp, mada mislim da nije problem da napišeš ovde, jer može i drugima da znači Wink
Hvala ti puno osmeh srce

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mimi85 11/5/2016, 20:46

Ja nemam neki striktni jelovnik. Dorucak mi je najvazniji, bude tu nekad jaja, pavlaka ili kiselo mleko, eventualno jedno parce nekog hleba, uglavnom i neko povrce tipa krastavac, paradajz ili koji list zelene salate(posto volim bas zelenu salatu), i nesto mesnato...kad imam domacu salamu onda to, nekad je parcence slanine neke mesnate ili malo kulena. Nekad jedem palentu sa sirom za dorucak. Uzine su mi jabuke uglavnom nekad banana, vrlo cesto saka badema. Rucak ugl kuvana hrana bez masnoce dodate- junetina/piletina/svinjetina sa dosta povrca u vidu corbice ili nekog gulasa bez ikakve zaprske. Retko kad nesto sto je peceno/ przeno...eventualno nesto peceno u rerni. Vecera mi je najkriticnija jer uglavnom nemam ideju sta da jedem. Volim keks i mleko da nekad jedem sad se zadovoljim sa malo diet plazme(nije lepa kao obicna plazma al ponekad moze da prodje), ako je ostalo nekog mesa od rucka to jedem sa nekom salatom. Uglavnom nemam vremena da spremam veceru kao poseban obrok pa tu bude sta nadjem u frizideru :-) 
Ukratko.
mimi85
mimi85

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 11/5/2016, 22:40

Mimi, hvala za predlog jelovnika, mnogo mi znači svaka pomoć. I hvala što si posle današnje negativne bete imala volju da pišeš. Veliki si čovek osmeh srce
Da pribeležim, dva sata posle večere (Tonus beskvasni bez brašna, tunjevina i pola svežeg krastavca), glukoza 5.2. Ovo je najbolji rez. do sada, tako da definitivno UH za večeru NE.

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 11/5/2016, 22:55

Jesam ti rekla za Tonus, majka hlebova! Bravo!!!
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 11/5/2016, 22:57

Blanka ::Jesam ti rekla za Tonus, majka hlebova! Bravo!!!

ljubav

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 11/5/2016, 22:58

SoJa ::Mimi, hvala ti što si se javila cvet Ni meni nije jasno kako je došlo do ovakvih rezultata pored terapije. Verujem da je stres doprineo tome, mada sam u poslednje vreme znala da pojedem i nešto slatko (ne znam da li ima neke veze, ali obično sam povraćala posle toga). Smršala sam i ja od kako sam počela sa terapijom, pa jedno desetak kg u startu, sa 58-60 na 50kg. Sad sam još gora, imam 45kg! Jutros mi je pre doručka glukoza bila 4.8, sat posle 6.8, dva sata posle doručka 5.1. Što se tiče HbA1c, uradila sam i to i rezultat je 5.3%, što je ok. Možda mi je i ova terapija slaba (3x500mg), pa bih volela da se konsultujem sa još nekim dr-om. Da li uz večeru bez UH mogu normalno da uzimam Glucophage? Lepinje, koje sama pravim, uzimam uz sva tri obroka, a samo mi posle večere, sa terapijom, bude glukoza preko 6. Ako ti nije problem napiši mi kako izgleda tvoj jelovnik za jedan dan sa užinama, ako ih imaš. Možeš da mi pošalješ pp, mada mislim da nije problem da napišeš ovde, jer može i drugima da znači Wink
Hvala ti puno osmeh srce

Soja po meni su to dobri rezultati znam dobro da mi je dr Sumarac rekla 2 sata posle jela da jw normalno do 6.7a vidim da ti je i ovaj tromjesecni super.
saska1
saska1

Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mimi85 11/5/2016, 23:01

Tu sam da pomognem ako mogu... Zaboravih da napomenem da mi krompir nije na trpezi vec duze vreme jednostavno ne trazi mi se da ga jedem, spremam ga muzu jer on voli. Npr grasak ne mogu vise da jedem, uzasno mi smeta sto je sladak kad se skuva i ne mogu da ga progutam. Primetila sam da dosta stvari koje su prirodno slatke jednostavno ne mogu da jedem, ne traze mi se i kasika ide u suprotnom smeru u usta nece. Pojedem tri-cetiri kasike i dalje nece. Jedem i domaci ajvar. Npr obozavam paradajz corbu ali vise ne mogu da je jedem slatka mi(proslogodisnji paradajz bio bas sladak ovaj iz moje baste). Tikvice domace mlade mogu kupovne zimi ni da vidim. Sve mi to dodatno smanjuje spisak stvari koje jedem i to me dodatno smara jer ponestaje ideja kako da spremim a da mi bude zanimljivo. A nazalost nemam toliko slobodnog vremena da prckam po kujni i eksperimentisem koliko bih volela. Castim sebe nekad desertom sa tapioca granulama i vockicama. Ponekad koju kockicu crne cokolade jer tu ceo zivot jedino i volim da jedem. Ali kad kazem ponekad u mom slucaju je to jednom u mesec dana(a tako sam jela i dok nisam znala za diabetes). 
Eto kad pogledas sta sve radim, nekad se osecam ko da samu sebe drzim u zatvoru (danas sam imala dan na slobodi pa je sve zabranjeno bilo na meniju-trenutno mi je muka al makar sam jela i picu i kolac i sladoled i popila casu gaziranog soka secer danas meriti sigurno necu ahaahahah) i sve to ne da nikakav rezultat-e to malo ubije u pojam....
mimi85
mimi85

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SoJa 11/5/2016, 23:21

Sale, ja razmišljam da odem kod dr. Šumarac. Ohrabruje me to što kažeš. Mada je činjenica da su mi rezulteti OGTT-a katastrofa. Negde sam videla da je u večernjim satima glukoza inače nešto viša, pa me i to teši.

Mimi, kod mene je krompir bio često na meniju, ja ga obožavam u svim varijantama, naročito mladi, ali brišem i njega. Takođe i ja osećam slatkoću kod nekih namirnica i ne prija mi to. Dugo izbegavam slatko, pa zbog toga verovatno. Slažem se sa tobom, demorališe nas svaki neuspeh, jer se stvarno trudimo. Nije fer... Ali, valjda će i naš trud biti nagrađen na kraju. Podsećaš me na mene, obično na dan D počastim i ja sebe svim i svačim. Ako se setiš još nečega, piši. cmoka

SoJa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 11/5/2016, 23:41

Ja vecernju i ne mjerim samo jutarnju i 2 sata posle jela i tromjesecni secer tako mi je rekla a ogtt sam samo jednom radila pre 4 god.i jednom kad sam ju pitala da ponovim kaze nema svrhe kad sam pod terapijom.l ja kad sam kod kuce pazim sta jedem a danas sam picu smazala pre dva dana sladoled haha i isto onda ne mjerim nesmijem 😊
saska1
saska1

Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vanja80 12/5/2016, 11:38

Postoje i integralne podloge za picu, ja te koristim.
Soja, i meni je pored terapije insulin posle dva sata bio visok, 71, glukoza ok, a pila sam tefor 3*500mg, taj lek je bio cist promasaj, dr mi je promenila terapiju, sad pijem glukofaz 2*850mg, mada sam i ishranu dosta korigovala, posle 6 nedelja insulin posle dva sata je bio 58.

Vanja80

Broj poruka : 894
Datum upisa : 25.01.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 12/5/2016, 13:13

cejlonski cimet odlican u regulaciji šećera , može i običan ,
mama moja je imala bio joj je oko 9 , sad ga je spustila pila je cimet i jogurt sa malo masti i kurkumu iz zdrave hrane
OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 25 2dvkkl5
noja
noja

Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 25 od 34 Prethodni  1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 29 ... 34  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu