OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2
+84
NikolaMaja
Sirijus
micam
Makija
Elenaa
BabyBear
alisa
Sappho
Hobbes
Zmajuška
dzafta
Lena i Mila
mamadabudem
PalcicaBg
mimi85
Blanka
Mimi12
Tebi
saska1
Jerapetra
dusica78
marina_82
sunny.tp
maki79
Dexa21
Anka9
TrebamNaDijetu
Tavita
Jeja86
tatjanica
tandara
Padobranka
snowwhite
Amna84
AriesGirl
micaubica83
nina :)
daki_mm
libra35
luckystar74
mikica023
Vecka
lela1984
boni m
ahosame
annci
KoMetaK
karakaca
malena 92
hocukusurnecuzvaku
ganedina
Strumfeta78
makac71
ivanicasale
dr house
tetreb
tiramisu
Ambra
Anchi
Niny
SoJa
Bubica28
leptirko82
lelas
anasrce
Tinche
Ema78
snedra
laKole
ancika75
djole42
sareni leptir
Erata
cicsa80
tanjica
JocY
noja
Mika
ragaco
d77
Vuchica
OKacica
nena beba
neca73
88 posters
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 7 od 34
Strana 7 od 34 • 1 ... 6, 7, 8 ... 20 ... 34
Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2
Tiramisu, ema78 je mnogo strucnija i detaljnija od mene u ovoj prici oko insulinske i hormona, ja idem okolo i uglavnom prepisujem! Pisi nam na temi muskog steriliteta, spermogrami, kakava je kutura kod tvog muza tamo dole! :)
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Tiramisu, bacih oko na tvoje hormone jos jednom... ono sto je dobro, to je da ti je testosteron u granicama normale. Kada god postoji visak insulina, hoce da skoci testosteron, jer insulin blokira pretvaranje testosterona u estrogene, i onda nastaje zacarani krug...a kod tebe to nije slucaj, sto verovatno znaci da su ti ovulacije ok. Sada samo treba da se obrati paznja zasto ne dolazi do oplodjenja, i ako dolazi, da li je IR ta koja ometa implantaciju.
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
hvala ema, divna si. i ja se nadam da IR ometa implantaciju,kako da znam da li dolazi do oplodjenja
Sacekacu Sumarac,za dve nedelje je u Zuticu,Belmedik dere.
Biksi,njemu je sve ok. postavicu sutra njegove rez.na poslu sam sada pa mi nisu pri ruci.
Sacekacu Sumarac,za dve nedelje je u Zuticu,Belmedik dere.
Biksi,njemu je sve ok. postavicu sutra njegove rez.na poslu sam sada pa mi nisu pri ruci.
tiramisu- Broj poruka : 922
Godina : 45
Datum upisa : 01.12.2013
Tiramisu, ti nikako...
Tiramisu draga moja dobro došla ,nije to strašno toliko ali to što pada na 2.7 je opet mnogo, trebalo bi da se tek na 120min vrati u početni.Ali Ema je naš expert,ona će sve da objasni još bolje.ne znam da li si nešto radila IUI?
Fali ti hormon SHBG meni je to Šumarac tražila i nemaš antitela TPO i TG to bi valjalo da uradiš pre nego sto odeš kod nje da ima odmah sliku i da kreneš sa terapijom.
Šta je vazno u celoj ovoj našoj priči pronaći problem čim pronađeš i kreneš da resavaš eto rezultata bez brige draga pitaj sve što te interesuje.
Hormone obavezno u konzilijumu ako si iz BG.
Fali ti hormon SHBG meni je to Šumarac tražila i nemaš antitela TPO i TG to bi valjalo da uradiš pre nego sto odeš kod nje da ima odmah sliku i da kreneš sa terapijom.
Šta je vazno u celoj ovoj našoj priči pronaći problem čim pronađeš i kreneš da resavaš eto rezultata bez brige draga pitaj sve što te interesuje.
Hormone obavezno u konzilijumu ako si iz BG.
tetreb- Broj poruka : 671
Datum upisa : 09.04.2012
da Tiramisu vučem te jako za nos sad ćeš ti još malo da nam se pridruziš
tetreb- Broj poruka : 671
Datum upisa : 09.04.2012
joj draga, vuci me za nos...heheh ne zna se koliko me je trudnica vuklo )) pelcera imam 2,trebam jos 3 da uzmem,ovaj jedan necu, devojcica je. heheh al ne vredi, kod mene pomama sa bebama a ja corak.
sad bar mogu da se uhvatim za taj IR,ne mogu vise da slusam muza kako sam opterecena i kako je to iz moje glave.
Nerviram se i pokusavam da zakazem kod Sumarac na klinickom,ako do srede nista ne uradim, zakazacu kod Zutica a svakako cu da izvadim te hormone sto si mi rekla,ako se ne varam, moram da sacekam ovu bestiju sto mi dolazi na vreme svaki mesec.
Da,nisam isla na IUI, radila samo HSG,folikulometriju 3 puta, spermogram i evo sad se bacila na posao ponovo.
sad bar mogu da se uhvatim za taj IR,ne mogu vise da slusam muza kako sam opterecena i kako je to iz moje glave.
Nerviram se i pokusavam da zakazem kod Sumarac na klinickom,ako do srede nista ne uradim, zakazacu kod Zutica a svakako cu da izvadim te hormone sto si mi rekla,ako se ne varam, moram da sacekam ovu bestiju sto mi dolazi na vreme svaki mesec.
Da,nisam isla na IUI, radila samo HSG,folikulometriju 3 puta, spermogram i evo sad se bacila na posao ponovo.
Jao sto volim "te bolesti iz glave"...
molila bih vas za odgovor jer ste vi sve ovdje jako dobro upućene u IR u koju sam
počela sumnjati iz razloga jer mi samo još to nije iskontrolirano - sve drugo "ok".
Da li je moguće imati IR, a da se to ne vidi iz odnosa LH, FSH?
Naime nitko mi nikada nije radio OGT pa neznam da li da inzistiram da me na to još pošalju?
počela sumnjati iz razloga jer mi samo još to nije iskontrolirano - sve drugo "ok".
Da li je moguće imati IR, a da se to ne vidi iz odnosa LH, FSH?
Naime nitko mi nikada nije radio OGT pa neznam da li da inzistiram da me na to još pošalju?
dr house- Broj poruka : 17
Datum upisa : 15.10.2012
Dr House naravno da je moguce. Evo ja imam srednju Ir a to se nikako nije videlo u tim hormonima! Moj savet je da uradis Oggt i budes mirna!
anasrce- Broj poruka : 444
Datum upisa : 15.07.2013
Moja hormonska slika je savrsena a imam IR. Uradi test. :)
Ambra- Broj poruka : 1234
Godina : 51
Datum upisa : 06.11.2012
Isto kao kod Jefte,a dijagnoza je-izražena hiperinsulinemija.
ragaco- Broj poruka : 1821
Datum upisa : 28.08.2011
Evo i ja da se javim, sinoc sam isla kod Sumarac. Drage moje takoreci i nemam IR,nije mi dala lekove jer je bas,bas blaga IR imam simptome hipoglikemije ali to nema veze sa mojim problemom. Dala mi je jos neke hormone da uradim pa 13.jan. da odem opet, kaze da vidi da li sam ja uopste za nju. Ocajna sam.
Tiramisu, nemoj da budes ocajna, jer ti je to problem ( da ne kazem dijagnoza) manje. Mozes da krenes da treniras, da i tu malu IR dovedes u red. Takodje, obrati paznju na ishranu. Znam kako je kada se protiv neceg boris, a ne znas protiv cega. Meni je laknulo kada sam shvatila da imam IR, a mm ASA.
Otici cu off topic, ali, proverite ASA.
Otici cu off topic, ali, proverite ASA.
hvala draga ali u spermogramu nema aglutinacije,tako da nije to 99%
tiramisu, pogledah i ja tvoje nalaze. inzulin vrlo malo iskače iz ref vrijednosti, ovdje su cure imale mnogo gore rezultate. ako nisi za lijekove, a bolje za tebe da nisi (iako bi ti radije da si konačno pronašla uzrok), onda se prebaci na ishranu u skladu sa ir (u najkraćem - mali, česti obroci bez ugljenih hidrata) i ako nemaš neke fizičke aktivnosti, kreni sa vježbanjem.
tebi je lh za trun ipak veći od fsh što je vrlo čest nalaz kod sindroma koji nalikuju policističnim jajnicima. koliko ti traju ciklusi? znaš li koji dan u ciklusu je ovulacija? i najvažnije - kako izgledaju jajnici na uzv?
tebi je lh za trun ipak veći od fsh što je vrlo čest nalaz kod sindroma koji nalikuju policističnim jajnicima. koliko ti traju ciklusi? znaš li koji dan u ciklusu je ovulacija? i najvažnije - kako izgledaju jajnici na uzv?
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
ciklusi mi traju 24/25 dana. ovulacija, 11 dan. a jajnici na uzv.ok.nikad mi niko nije rekao za pco. dala mi je Sumarac da uradim SHBG,DHEA S,androstendion,AMH,anti Tpo i Tg. da bi imala bolju sliku.kao i progesteron 19 dan,da li je to samo jedno vadjenje krvi ili ceo dan.
super, uradićeš sad, uz antitijela vezana za štitnjaču, shbg (snižen kod postojanja ir) i amh (procjena ovarijalnih rezervi) i androgene hormone, pa će se vidjeti zašto je taj lh>fsh. možda upravo to utiče na 'kvalitet' ovulacije i jajne ćelije. možda ti treba samo malo - izmijenjena ishrana i malo fizičke aktivnosti uz klomifen i bingo!
inače, kod pcosa ciklusi nisu isključivo produženi, ja imam prijateljicu sa pcos dijagnozom (i uzv slika takva i disbalans hormona uz izraženu maljavost) a ciklusi joj traju 22-24 dana.
inače, kod pcosa ciklusi nisu isključivo produženi, ja imam prijateljicu sa pcos dijagnozom (i uzv slika takva i disbalans hormona uz izraženu maljavost) a ciklusi joj traju 22-24 dana.
tri puta citam sta si mi napisala,sada mi sve ima veci smisao,prilicno sam sinoc bila razocarana kada sam izasla od dr., mislila sam recice IR i dace mi lek. kada sam u kolima pocela da placem, blago receno presekla sam mm.
ona mozda sumnja na pco,malo i na IR,sve po malo, nista mi nije a opet ja cu da poludim. samo da mi je da nadjem sta je.
moram da kazem da mi svi mnogo pomazete,sve koje ste prosle nesto sto ja tek trebam,i uspele, nadam se da cu i ja biti jedna od vas, pa nisam valjda toliki baksuz.. nisam jel da??
ona mozda sumnja na pco,malo i na IR,sve po malo, nista mi nije a opet ja cu da poludim. samo da mi je da nadjem sta je.
moram da kazem da mi svi mnogo pomazete,sve koje ste prosle nesto sto ja tek trebam,i uspele, nadam se da cu i ja biti jedna od vas, pa nisam valjda toliki baksuz.. nisam jel da??
naravno da ćeš uspjeti tiramisu! btw, jedan od mojih omiljenih talijanskih kolača! ako ga voliš, probaj ga se sad odreći nekoliko mjeseci.
uglavnom, uradićeš i progesteron u lutealnoj fazi (sedam dana nakon ovulacije) pa će se vidjeti da li je bilo ovulacije i leži li u tom grmu zec!
uglavnom, uradićeš i progesteron u lutealnoj fazi (sedam dana nakon ovulacije) pa će se vidjeti da li je bilo ovulacije i leži li u tom grmu zec!
SHBG mi je blago povecan,mada je u ref.vrednostima. lakole ti rece da ce biti nizi ako imam IR.
šumarac kaže da nemaš. ako ti je shbg pri gornjoj granici, onaj index za ir takođe ok, insulin minimalno iskače iz ref vrijednosti, testosteron takođe ok - onda nema indikacija za terapiju lijekovima.
znaci nema veze sto je gore,ne valja ako je nizak. ok. hvala
mislim da je veći problem ako je snižen. sa androgenim hormonima, tvoja hormonska slika će biti (valjda) jasnija.
nisam znala gde da pisem...
DHEA 234.2 (zene 35-44 <337)
Androstendion 2.6 (0.3-3.5)
SHBG 107.8 (18-114)
Anti Tpo 14.0 (0.0-10.0)
Anti Tg 13.1 (0.0-25.3)
DHEA 234.2 (zene 35-44 <337)
Androstendion 2.6 (0.3-3.5)
SHBG 107.8 (18-114)
Anti Tpo 14.0 (0.0-10.0)
Anti Tg 13.1 (0.0-25.3)
Strana 7 od 34 • 1 ... 6, 7, 8 ... 20 ... 34
Similar topics
» Postkoitalni test ili Postcoital test - PCT
» OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.1
» Dabl test, tripl test, markeri hromozomopatija....
» IMUNOLOGIJA - 'TEST LEVEL 2' (tzv. 'Chicago' test)
» OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.1
» Dabl test, tripl test, markeri hromozomopatija....
» IMUNOLOGIJA - 'TEST LEVEL 2' (tzv. 'Chicago' test)
KUTAK :: STERILITET :: Ženski sterilitet
Strana 7 od 34
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu