Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+51
rada78
maki79
Klarica
hany
saritam
bebica mala
vivijen
JocY
Plavusica90
Erata
labradorka
BiKsi :)
heart84
ninica2
maus
Ema78
Simona
missile
Orline
Gramatika
Ninche
menora72
SannI-AlL
Crvic
saska1
Niny
bulevarka
zoxa
bak
cici
nina :)
laKole
dacans
lelas
leptirko82
Vuchica
SSanja
Stenli
Gral
lilly13
Endzi
dragana76ns
SladZana
fight&faith
SoJa
KoMetaK
fmala
ananana
LaFolie
noja
lenabeograd
55 posters
Strana 28 od 40
Strana 28 od 40 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
guza je na zadnjem zidu materice, pa se baskari plus ja 175cm
hvalaaaaaa
hvalaaaaaa
LaFolie- Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010
Bas se vidi sve to, kod mene beba na prednjem zidu posteljica, a ja 159, dakle metar i pokusaj, a pritom nisam kratka na nogama, neg bas u tom delu od kukova do rebara i onda deluje da mi je stomak mnogo veci, tj. kao da je trudnoca starija neg sto jeste, ili kako god se to reklo, al zavrzoh!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
evo i nas, danas, 33+5
Klarica- Broj poruka : 522
Datum upisa : 28.02.2013
Klarice, koliko si ti visoka? Bas super izgledas, nimalo se nisi ugojila, bar tako deluje, sem ono sto u stomak ode, a guras 8. mesec, svaka cast! Za pozeleti, i tebe pu, pu, pu usrale te koke!
Danas bili na kontroli, posteljica stepen II zrelosti, manjak plodove vode, a uzrok-visok pristisak 130/80 (inače imam nizak, 100/50). Terapija methyldopa 2x1, magnezijum i što više vode. Kontrola svake nedelje da bi se pratila beba. Ona je dobro, ima 2300gr, sve mere odgovaraju terminu, prednjači glavicom-i tako će biti do porodjaja, kaze dr. Baš sam se zabrinula i na kraju naravno i rasplakala Prava sam *keva* Dr. kaze da nije alarmanto, ali bitno je da se da terapija i da se stanje prati. Tako da devojke drage-pratite pritisak, to je moj savet. Pogotovo u trećem trimestru, kad hoce ovo i da se javi, ne tako retko. Kontrola opet u petak..
Biksić, metar i jagoda Visoka sam 162, pre trudnoće sam dosta smršala zbog terapije za IR, a za sad sam u +12.Tako da nije strašno kada se sve uzme u obzir. Jer sam baš bila mršavica pre. I da, sve ode u stomak. Danas me neki čikica pitao jesam li trudna?!
Trebala si mu reci da si se samo dobro najela, hahahahahah! Pa ti stomak malo iskocio!
Meni stalno na savetovlistu kod ginica mere pritisak i dva put mi bio kod njih povisen, al garant na nervnoj bazi, iako ja to ne osecam, al valjda svaka kontrola podsvesno cini svoje, dr mi rekla da to mora da se sanira, a kuci mi ne prelazi 110 sa 70, ni kod dr opste prakse. Eto sta je podsvest. Pri put mi bio pritisak kod ginica 160 sa 90, nakon desetak minuta 130 sa 80, ja pritom dala sestri ruku da mi meri pritisak i stegla pesnicu, ona se pocepala, kaze ne vadim ti krv, rasiri tu pesnicu, onda sam se i ja zacenula od smeha! Jo tuge, mislim se za sebe, koliko puta vadjena krv, preslo mi u naviku da odmah stezem pesnicu!
A obzirom da nisi visoka, i stomak ti nije veliki, ja cu biti u 8. kao pokretni tenk, meni deluje da je moj stomak sad veci od tvog, ili se tripujem?! A dva meseca si trudnija od mene! Kakav ti je subjektivni osecaj sto se tice stomaka?! Mene pritom Rodjeni tripuje stalno da mi je stomak veliki, a meni se cini da u poslednje tri nedelje i nije nesto porastao, nego u 5. samo odjedno džignuo, pa sad nista, al Rodjeni tvrdi da gresim, da mi je stomak iz dana u dan vidno veci. Valjda on ima bolji vid od mene i percepciju!
Meni stalno na savetovlistu kod ginica mere pritisak i dva put mi bio kod njih povisen, al garant na nervnoj bazi, iako ja to ne osecam, al valjda svaka kontrola podsvesno cini svoje, dr mi rekla da to mora da se sanira, a kuci mi ne prelazi 110 sa 70, ni kod dr opste prakse. Eto sta je podsvest. Pri put mi bio pritisak kod ginica 160 sa 90, nakon desetak minuta 130 sa 80, ja pritom dala sestri ruku da mi meri pritisak i stegla pesnicu, ona se pocepala, kaze ne vadim ti krv, rasiri tu pesnicu, onda sam se i ja zacenula od smeha! Jo tuge, mislim se za sebe, koliko puta vadjena krv, preslo mi u naviku da odmah stezem pesnicu!
A obzirom da nisi visoka, i stomak ti nije veliki, ja cu biti u 8. kao pokretni tenk, meni deluje da je moj stomak sad veci od tvog, ili se tripujem?! A dva meseca si trudnija od mene! Kakav ti je subjektivni osecaj sto se tice stomaka?! Mene pritom Rodjeni tripuje stalno da mi je stomak veliki, a meni se cini da u poslednje tri nedelje i nije nesto porastao, nego u 5. samo odjedno džignuo, pa sad nista, al Rodjeni tvrdi da gresim, da mi je stomak iz dana u dan vidno veci. Valjda on ima bolji vid od mene i percepciju!
Biksić, i ja imam utisak da mi je stomak uvek isti Medjutim, vidim kako se ljudi iznenade, kao sam se *zaokruglila* Nemoj sad da dodjem da uporedimo, stomak uz stomak Ma sve to zavisi i od gradje, i od toga kako se širimo i gde. Al nećes biti tenk, sigurno. To sam i ja mislila za sebe, i da ću imati bar 100kg A viš, prešla sam se.
He, he, upravu si, valjda se mi i ne vidimo sad bas onako bistro , kao sto nas drugi vide. Kazu da se najvise goji u poslednjem tromesecju, videcemo, ti si super sa kilazom, ideala, od 12 do 15 kg je najoptimalnije. Ja sam sto se kilaze bas zadovoljna, nego stomak, valjda je nekoj curi veci nekoj manji, ne bih se ja ni zapitala neg me Rodjeni stalno nesto proziva, a i jos par ljudi mi reklo da mi je veliki stomak, s obzirom da sam tek u 6. mesecu, he, he, kao da ja na to mogu da uticem. :) Bitno da beba ima mesta, a ovo moje prase se ne smiruje, narocito kad ustanem i doruckujem, pa posle rucka, a uvece pravi zurku svako vece! Samo talasa i bije iz unutrasnjosti! Meni nekako milo, i toplo oko srca kad se javi! A i otkako je stomak odskocio, a bebac se uredno javlja, ja sam konacno sklavirila da sam pravo trudna! :)
Trudnicice, samo da vas ljubnem sve ovako na gomili!!!
Lafe, mnogo ti je lep stomacic, trudnica-zgodnica, stvarno!!!
Klarice, i ti si prava zgodnica, pred porodjaj, a ko da si u 5. mesecu!
Ja sam sigurna da cu imati stomak ko Klarica sada kad budem u 5.
Ljubim i letim dalje, za vikend vas citam detaljnije i druzim se vise sa vama!
Lafe, mnogo ti je lep stomacic, trudnica-zgodnica, stvarno!!!
Klarice, i ti si prava zgodnica, pred porodjaj, a ko da si u 5. mesecu!
Ja sam sigurna da cu imati stomak ko Klarica sada kad budem u 5.
Ljubim i letim dalje, za vikend vas citam detaljnije i druzim se vise sa vama!
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Moram i ja slikati stomak,da Biksi vidi da ima jos velikih stomaka,danas su mi mnogi rekli da mi je bas stomak porastao,a tek sam 16 nedelja
Endzi- Broj poruka : 646
Godina : 47
Datum upisa : 30.06.2013
Ajde vala endzi, da me muz vise ne tripuje! :) Nisi tek 16. ta, nego 16 punih i usla danas u 17. tu! :)
Kometice, cmoka!
Kometice, cmoka!
Hvala Biksi na pitanju, dobro sam ovih dana, nije me boleo stomak puno pa sam se i kretala malo. Inace imam koju kontrakciju tu i tamo, a moji miomi mi svaki dan stavljaju do znanja da su tu. Zatvor vise ne zelim da komentarisem, potpuni uzas. Hm! Vazno je da kad odem na uz, dr kaze da je sve u redu i zato zeljno iscekujem svaki uz:-) slikacu stomacic ovih dana, jos uvek je samo loptica, ocekivala sam da ce zbog 2 bebe biti veci, ali izgleda da nema nikakvih pravila. Pozdrav svima, masem, ali nemam smajlice ovde........
Stenli- Broj poruka : 533
Datum upisa : 21.04.2013
Super, samo nek promicu nedelje. Da li si probala donat vodu protiv zatvora, meni je pomogla, trudnice smeju max pola litra, ja pijem odavno po solju dnevno i radi posao! A dobra je i protiv gorusice, a i obogacena magnezijumom!
Protiv zatvora je dobro i ovo sto ja jedem za krvnu sliku, narendana sargarepa, cvekla i jabuke, to pomesas, nacedis fino limun, meni se bas svidja! Probaj, em zdravo, em protera! :)
Protiv zatvora je curama pomagalo i maslinovo ulje, nataste ujutru popijes jednu kasiku, da se podmazu creva! :)
Suve sljive da prenoce u vodi, jedno 5 komada u casi, ujutru popijes nataste tu vodu i pojedes sljive i bice mozda bolje.
Meni je kacamak radio posao, al sad mi projino brasno smeta.
Probaj nesto, mozda upali.
Protiv zatvora je dobro i ovo sto ja jedem za krvnu sliku, narendana sargarepa, cvekla i jabuke, to pomesas, nacedis fino limun, meni se bas svidja! Probaj, em zdravo, em protera! :)
Protiv zatvora je curama pomagalo i maslinovo ulje, nataste ujutru popijes jednu kasiku, da se podmazu creva! :)
Suve sljive da prenoce u vodi, jedno 5 komada u casi, ujutru popijes nataste tu vodu i pojedes sljive i bice mozda bolje.
ja popjem litar, nije ni cudo sto dobijem dijarejuBiKsi :) :: Da li si probala donat vodu protiv zatvora, meni je pomogla, trudnice smeju max pola litra
Klarice, stomak ti je odlican! ja se nadam da cu ja tako izgledati :)
Inace, isla sam do konzilijuma, TSH mi je 1.3 a d dimer 690, hematolog mi je rekao da dodjem tek kada predje 1000.
Ponovila sam se, kupila sam trudnicku jaknu, kad krene hladno i poraste stomak da imam, jer onu trenutnu JEDVA zakopcam.
meni nesto nije dobro, malo smo danas pajali, pa sam rucala i popila vragostan od 200 i odspavala, vec sat dva mi treperi pred ocima, ispao mi je cep od soka na pod i nisam mogla da ga vidim od treperenja. Sad sam jela hleb i pekmez od sljiva, da malo podignem secer, mada mislim da mi se pritisak srozao.
inace, se vec dve noci budim, pa blejim, citam knjigu dok se ne uspavam opet, a mala guza se mrdulja nocu, kao da pliva, ne udara me vec osecam treperenje
Lafe, imas na sajtu mg donat koliko smeju trudnice, te prepolovi. Ja pijem samo jednu solju dnevno.
A sta mislis sto sam budna u pola dva?! He, he, he, malac mi ceo dan zurku pravi, podigao mi dijafragmu, primenih na kraju vezbe disanja, te je spustih, ali jedva, a on lupa li lupa! Cak sam malo i cetvoronoske po kuci isla :), procitah da hoce i tako da se beba pomeri. Majko mila, pretvorih se u cetvoronozca, zbog ove buvice u stomaku! Nocas me kiselincina ubila, al bez gorusice, teralo me na povracanje, a spavala sedeci. Taman fino budem 3 noci mirna i lepo spavam, i onda se on uzjoguni, mora da ce biti neki jarcic! :) Odo sad da probam da spavam, ledja ubishe! :) Ko neka sam baba, svaka dva tri dana kuknjava. Kaze mi danas zaova, je l ti sad jasno sto sam htela da se porodim cim sam usla u 9? Ona je isto sedeci spavala mesecima. Joj, sve mi je jasnije kako vreme prolazi. Nego niko ne kuka ovde, samo ja. :) Mucili jos nekoga nesto, il sam ja naopaka! Bar mi se kandida smiruje, rekla bih. Da ne ureknem, pu, pu, pu. A bas sam mislila da ce biti bez tegoba, kao na pocetku, kad, ne lezi vraze! :) No, sve za prdice i smrdice se mora izdrzati!
P.S. A kad cekas trudnocu, bar ja, sve sam mislila, ma samo da ostanem trudna, sve cu izdrzati, necu kukati, samo da stignem do tog nivoa u ovoj zahebanoj igrici, kad ono nije uvek tako jednostavno...
A sta mislis sto sam budna u pola dva?! He, he, he, malac mi ceo dan zurku pravi, podigao mi dijafragmu, primenih na kraju vezbe disanja, te je spustih, ali jedva, a on lupa li lupa! Cak sam malo i cetvoronoske po kuci isla :), procitah da hoce i tako da se beba pomeri. Majko mila, pretvorih se u cetvoronozca, zbog ove buvice u stomaku! Nocas me kiselincina ubila, al bez gorusice, teralo me na povracanje, a spavala sedeci. Taman fino budem 3 noci mirna i lepo spavam, i onda se on uzjoguni, mora da ce biti neki jarcic! :) Odo sad da probam da spavam, ledja ubishe! :) Ko neka sam baba, svaka dva tri dana kuknjava. Kaze mi danas zaova, je l ti sad jasno sto sam htela da se porodim cim sam usla u 9? Ona je isto sedeci spavala mesecima. Joj, sve mi je jasnije kako vreme prolazi. Nego niko ne kuka ovde, samo ja. :) Mucili jos nekoga nesto, il sam ja naopaka! Bar mi se kandida smiruje, rekla bih. Da ne ureknem, pu, pu, pu. A bas sam mislila da ce biti bez tegoba, kao na pocetku, kad, ne lezi vraze! :) No, sve za prdice i smrdice se mora izdrzati!
P.S. A kad cekas trudnocu, bar ja, sve sam mislila, ma samo da ostanem trudna, sve cu izdrzati, necu kukati, samo da stignem do tog nivoa u ovoj zahebanoj igrici, kad ono nije uvek tako jednostavno...
Dovro jutroBiKsi :) ::Protiv zatvora je curama pomagalo i maslinovo ulje, nataste ujutru popijes jednu kasiku, da se podmazu creva! :)
Meni vala samo jos pomaze sab somplex ili kako se vec zove to su one kapi za bebe protiv grceva roknem dozu od 40 kapi 3 puta na dan prdim kao mitraljez ali se ispraznim ki zec:lol!: bolje ki zec nego nikako sve sto je maleni tezi sve me vise pretiska kad me drmne vidim zvezde i eto biksi moja rece ja tebi pre par nedelja da pitacu te ja pitati cetvoronoske jasta ti biksi na kauc pa vagaj malo napred malo nazad njisi levo desno ja to moram cesto zbog mog desnog bubrega gde mi mali vecito lezi i pritiska i pola ga zacepio i nema ti cuti i trpi
tako se pomeri to ja cesto radim jel mi lezi skroz desno pola bubrega mi je zacepio ljubila ga majka
lenabeograd- Broj poruka : 1921
Godina : 40
Datum upisa : 26.02.2013
Jel neka od vas bila smrkava u poslednje vreme ? Ja nigde nisam izlazila jer moram da mirujem i pre neki dan prosetala na neki rodjendan i evo osecam da me nesto hvata. Uf. A, ne znam sta smem piti, pa reko da pitam moje iskusne drugarice. I neka od vas rece da je kupila zimsku jaknu. Ako moze informacije gde, ja se ubi trazeci. Veliki ljubac od nas troje
saritam- Broj poruka : 190
Datum upisa : 02.07.2013
Ja sam nasla jaknu u H&Mu trudnicku....
http://www.hm.com/rs/product/16122?article=16122-A
Nosice je posle i sestra :)
Med je prirodni antibiotik, beli luk, caj (raspitaj se koji smeju trudnice). Za ostalo ne znam. U principu, nisu kijavica i nos opasni, samo da ne dobijes temperaturu.
http://www.hm.com/rs/product/16122?article=16122-A
Nosice je posle i sestra :)
Med je prirodni antibiotik, beli luk, caj (raspitaj se koji smeju trudnice). Za ostalo ne znam. U principu, nisu kijavica i nos opasni, samo da ne dobijes temperaturu.
Hvala puno, La Folie, probacu prvo sa prirodnim preparatima, nadam se da je samo prehlada od ove hladnoce. A jakna je super, videla sam na njihovom sajtu, svidja mi se sto je bas trudnicka.
Saritam, slažem se sa Laficom, probaj beli luk, limun, med, čaj od nane sme sigurno, a imaš i josif pančić čaj za trudnice, za drugo ti ne znam. Znam da i u trudnoći smeju i marisol kapi, al opet probaj da ih izbegneš, ono baš ako mora.
Leno, ma rekoh i ja pre par nedelja da već muke kreću! Doduše, slatke muke!
Leno, ma rekoh i ja pre par nedelja da već muke kreću! Doduše, slatke muke!
Evo kupila mandarine, med, mlec, skuvala caj i sad udri po tome dok ne prodje:lol: Hvala na savetima, divne ste!!!
TSH mi je 1.3
D dimer 690
Migrena me ubija vec 3 dana, ne smem nista da popijem, jos mi se i povraca... Koliko cesto vam se mrda bebac?
D dimer 690
Migrena me ubija vec 3 dana, ne smem nista da popijem, jos mi se i povraca... Koliko cesto vam se mrda bebac?
Super zaTSH i D dimer
A za bebu, ja nosim dve, pa ne znam koliko sam merodavna da ti odgovorim.Moji se mrdaju skoro po ceo dan. Uglavnom uvece najvise jer tad odmaram. A znaju nekad da se primire preko dana pa proradi panika, ali kazu da je to normalno. Kako tvoj bebac, jel devojcica ili decak?
A za bebu, ja nosim dve, pa ne znam koliko sam merodavna da ti odgovorim.Moji se mrdaju skoro po ceo dan. Uglavnom uvece najvise jer tad odmaram. A znaju nekad da se primire preko dana pa proradi panika, ali kazu da je to normalno. Kako tvoj bebac, jel devojcica ili decak?
Devojcica, javi se jednom dnevno, posle rucka, danas je nema :)
Zamisljam tvoje malce, kako se lupkaju :)
Zamisljam tvoje malce, kako se lupkaju :)
Strana 28 od 40 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Strana 28 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu