KRK - prvi put VTO a samopouzdanje na nuli
+36
ciklama
JAmajka
bibi.libi
nina :)
tisa
flyki
Dacaa
Vuchica
rada78
Ema78
Marija86
smarija
Niny
Bekanicaa
tetreb
laKole
menora72
Struzzo
Tinche
BiKsi :)
korpica
Erata
missile
KoMetaK
jaca*caca
Jelica
Mirjana
MAAKKI
SannI-AlL
dra00
lilya
medolino
HappyGirl
dragana76ns
plavaptica
Ambra
40 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 15 od 16
Strana 15 od 16 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16
Re: KRK - prvi put VTO a samopouzdanje na nuli
Krk,
u procesu usvajanja pitaće vas i kako vaši roditelji razmišljaju o usvajanju. Ne verujem da bi nekog odbili ako njihovi roditelji ne prihvataju... Ali se smatra da dete dolazi i u širu porodicu i da su značajne i babe i dede, tetke, stričevi, ujaci već ko postoji od najbližih. Vrlo se bave sa time i u razgovorima ćete pričati o svakom od njih pojedinačno i vašim medjusobnim odnosima.
u procesu usvajanja pitaće vas i kako vaši roditelji razmišljaju o usvajanju. Ne verujem da bi nekog odbili ako njihovi roditelji ne prihvataju... Ali se smatra da dete dolazi i u širu porodicu i da su značajne i babe i dede, tetke, stričevi, ujaci već ko postoji od najbližih. Vrlo se bave sa time i u razgovorima ćete pričati o svakom od njih pojedinačno i vašim medjusobnim odnosima.
Simona- Broj poruka : 8349
Godina : 55
Datum upisa : 14.11.2009
Simona, moja situacija je specificna. Roditelji nam ne zive u Srbiji, ja sam jedinica a brat moga muza je takodje van zemlje.
Ambra- Broj poruka : 1234
Godina : 51
Datum upisa : 06.11.2012
Da me ne shvatite pogresno, nema potrebe da sve njih sad opterecujemo ovom pricom niti da se njom zamaramo. U momentu kad udjem u proceduru (a necu sutra, to je sigurno) svima ce lepo biti izlozene nase namere. Naravno da su tu prisutne predrasude i naravno da ce neko da se mozda protivi ali sve to dodje na svoje mesto. Nemamo roditelje koji ce da nas se odreknu na naslovnoj strani politike pa i ako se pobune u startu nije da ce da mrze to dete, daleko od toga. Moj otac recimo uopste nema nista protiv ali moja keva bi htela da ja ispucam jedno 3 vto pa da onda legne na rudu jer krv nije voda i bla bla bla. Ja to nemam nameru. Moja svekrva i svekar imaju vec unucice pa im nece smetati ovo usvojeno, produzili su lozu sa starijim sinom. Gledano iz njihovog ugla naravno da bi vise voleli biolosko unuce nego usvojeno ali sta da se radi, prihvati se i ova druga opcija.
Sad me i jedna posebna situacija interesuje i znam da mogu vas da pitam. Da li je moguce i izvodljivo uzeti j.celiju donatorke i recimo moje 2 i takvom kombinacijom odraditi et. Je l' to eticki ispravno i da li to recimo rade?
Krk, u Srbiji se donacija ne radi, sto verovatno vec znas. E sad mislim da se to radi u zemljama u kojima je regulisano zakonom. Imas i ovde na forumu teme o donaciji, cak i mailove klinika putem kojih dobijes koliko sam videla brzo odgovor.
plavaptica- Broj poruka : 1463
Godina : 50
Datum upisa : 07.07.2011
Znam da se kod nas ne radi. Hvala Ptico.
Krk, nisam dosad nigde pročitala da se radi ta kombinacija, što ne znači da ne može. Možeš upitati neku od klinika koje se bave time. Dosad sam nailazila na podatke o VTO sa sopstvenim ćelijama, ili donacija, ali kombinacija jednog i drugog - nisam. Ako to i može, bilo bi ti mnogo skuplje, jer bi plaćala višu cenu donatorske oplodnje + stimulaciju za sebe.
Ja moram reći i svoje mišljenje, a to je da pokušaš ponovo sa svojim ćelijama. Dokazalo se da imaš odličan broj janih ćelija. Muževi spermići su šampioni. Otiđi negde vani, u moderniju i bolju kliniku, kada se oporaviš i rehabilituješ kroz par meseci. U međuvremenu možeš započeti i proceduru usvajanja. To je moje mišljenje, da se ne odričeš tako lako svog biološkog deteta, jer ga možeš imati, to je sigurno. Nadam se da te nisam sada iznervirala! :)
Ja moram reći i svoje mišljenje, a to je da pokušaš ponovo sa svojim ćelijama. Dokazalo se da imaš odličan broj janih ćelija. Muževi spermići su šampioni. Otiđi negde vani, u moderniju i bolju kliniku, kada se oporaviš i rehabilituješ kroz par meseci. U međuvremenu možeš započeti i proceduru usvajanja. To je moje mišljenje, da se ne odričeš tako lako svog biološkog deteta, jer ga možeš imati, to je sigurno. Nadam se da te nisam sada iznervirala! :)
Erata- Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012
Ja se slažem sa Erato isto uz nadu da te neću iznervirati sa ovim odgovorom ali namera mi je dobra. Samo bih možda dodala da razmisliš da li da prvo odeš još na neki vto pokušaj pa tek kasnije se eventualno upustiš u usvajanje. Mada može vam se desiti kao i nama, mi smo hteli to tako paralelno pa smo otišli na razgovor i psiholog nam je rekao da završimo sa vto pričom pa onda da krenemo u usvajanje. Tada me je to nerviralo a iz ove tačke mislim da je bilo bolje.
Meni je usvajanje bio san i moje dete doživljavam kao ispunjenje mog sna. A imam utisak da je tebi usvajanje drugi izbor. Ne znači da ne može i tako biti uspešno. I mom mužu usvajanje nije bio san. Dok god je bilo nade za biološkim roditeljstvom on je imao neke dileme. Tek kad je prelomio da nećemo više pokušavati vto postupke potpuno je prihvatio usvajanje. Ali usvajanje je težak proces sa puno dilema, i morate i ti i suprug biti odlučni kada krenete u to kako biste došli do vašeg deteta.
Meni je usvajanje bio san i moje dete doživljavam kao ispunjenje mog sna. A imam utisak da je tebi usvajanje drugi izbor. Ne znači da ne može i tako biti uspešno. I mom mužu usvajanje nije bio san. Dok god je bilo nade za biološkim roditeljstvom on je imao neke dileme. Tek kad je prelomio da nećemo više pokušavati vto postupke potpuno je prihvatio usvajanje. Ali usvajanje je težak proces sa puno dilema, i morate i ti i suprug biti odlučni kada krenete u to kako biste došli do vašeg deteta.
Krk, donacije se rade u Pragu...pogledaj temu fertility centar dr. sonja lazarovska...
Ajd sta god odlucis, nek je sa srecom...mada licno mislim da prvo treba da se odmoris od ovog pokusaja i da ti se slegne sve...
Meni je posle prve vto trebalo par meseci da se psihički odmorim od svega i da uopste počnem da razmišljam o novoj...sve ostalo me je okupiralo i nisam mogla da se bavim mišlju sta i kako cu dalje...dani su prolazili, i samo u jednom momentu se probudis srecan kao po obicaju i na neki nacin izlečen od neuspeha, i shvatiš da uzivas u svom zivotu...i ja sam tek tada bila spremna za nove planove, ideje i zelje oko vto...na novu vto sam otisla posle skoro godinu dana od pocetka prve...eto, odmori se!
Ajd sta god odlucis, nek je sa srecom...mada licno mislim da prvo treba da se odmoris od ovog pokusaja i da ti se slegne sve...
Meni je posle prve vto trebalo par meseci da se psihički odmorim od svega i da uopste počnem da razmišljam o novoj...sve ostalo me je okupiralo i nisam mogla da se bavim mišlju sta i kako cu dalje...dani su prolazili, i samo u jednom momentu se probudis srecan kao po obicaju i na neki nacin izlečen od neuspeha, i shvatiš da uzivas u svom zivotu...i ja sam tek tada bila spremna za nove planove, ideje i zelje oko vto...na novu vto sam otisla posle skoro godinu dana od pocetka prve...eto, odmori se!
Jelica- Broj poruka : 742
Datum upisa : 18.12.2010
Zene imam smrtni slucaj u porodici i potpuno konfuznu glavu sto se vidi iz mojih postova. Nisam ni tamo ni vamo.
Krk mnogo mi je zao, ne znam sta bih drugo rekla osim da ti iskreno i od srca zelim da se ovog momenta zaustavi serija ruznih dogadjaja.
plavaptica- Broj poruka : 1463
Datum upisa : 07.07.2011
Zao mi je draga Krk
Bekanicaa- Broj poruka : 494
Datum upisa : 20.08.2012
Crnjak majke mi. U subotu taman otvaram rezultate bete i zvoni telefon da mi kazu da mi je tetka umrla, inace tesko obolela od raka. Iza nje ostaje 3 klinaca.
Tacno citam samu sebe i vidim da pocinjem da lupam gluposti pa da ne pomislite da sam budala da vam bar kazem o cemu se radi. To je ono stanje kad ti milion glupih misli prodje kroz glavu a na nesrecu ti jos stavis na papir koju. Konfuzno razmisljanje. Tako su mi i jajne celije postale konfuzne :)
Rodjeni ciklus me ubija u pojam, ovakve odlive nisam u zivotu kod sebe videla, ne znam ni da li da pocnem da se zabrinjavam, faca mi bela k'o krec.
Izgleda da me telo sastavlja i ako mozak misli da je sve bezbolno pregurao preko grbace.
Resila sam da se manem razmisljanja kako o vto tako i o usvajanju dok se prvo kulturno ne odmorim jer ovih dana sam stvarno kontraproduktivna :)
Tacno citam samu sebe i vidim da pocinjem da lupam gluposti pa da ne pomislite da sam budala da vam bar kazem o cemu se radi. To je ono stanje kad ti milion glupih misli prodje kroz glavu a na nesrecu ti jos stavis na papir koju. Konfuzno razmisljanje. Tako su mi i jajne celije postale konfuzne :)
Rodjeni ciklus me ubija u pojam, ovakve odlive nisam u zivotu kod sebe videla, ne znam ni da li da pocnem da se zabrinjavam, faca mi bela k'o krec.
Izgleda da me telo sastavlja i ako mozak misli da je sve bezbolno pregurao preko grbace.
Resila sam da se manem razmisljanja kako o vto tako i o usvajanju dok se prvo kulturno ne odmorim jer ovih dana sam stvarno kontraproduktivna :)
Odmori se Krk, to je najvaznije! Zao mi je zbog tetke, jako!
neca73- Broj poruka : 1452
Datum upisa : 23.11.2012
Krk,
žao mi je zbog tetke.
Ma ne brini za postove, sve mi koje smo pisale smo inače znale da pišeš nakon negativne bete a to smo prošle pa znamo kakva sve (ne)raspoloženja mogu da hvataju...
I ja ti želim da niz negativnih dogadjaja stane. Prvo se odmori pa će sve već izgledati bolje :)
žao mi je zbog tetke.
Ma ne brini za postove, sve mi koje smo pisale smo inače znale da pišeš nakon negativne bete a to smo prošle pa znamo kakva sve (ne)raspoloženja mogu da hvataju...
I ja ti želim da niz negativnih dogadjaja stane. Prvo se odmori pa će sve već izgledati bolje :)
Evo stizu prve lepe vesti danas. Drugar (onaj sto ga zena celu trudnocu jurila za ) jutros dobio . Lep, zdrav i prav, rodio se prirodno, bez vecih muka. Bas se radujem
Krk Odmorite se, odputujte negde, napunite se pozitivnom energijom, pa ćete onda lako dalje....
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Danas mi javi zena koja je isto kad i ja radila et da ni njoj nije uspelo. Beta 0. Bas mi je bilo krivo, nekako sam se potajno nadala da ako vec meni nije uspelo mozda ce njoj.
au bre krk... nisam se nadala ovakvom zavrsetku tvoje vto avanture...
zao mi je sto ti se to desilo, a nisam zalazila na kutak ima nedelju dana...
a i sad sam dosla misleci da ce kod tebe biti nekih lepih vesti... nesto da me oraspolozi... ja sam juce bila na kiretazi, plod se nije razvio, nije se culo srce... i tako... i ja se vratila na pocetak...
zao mi je sto ti se to desilo, a nisam zalazila na kutak ima nedelju dana...
a i sad sam dosla misleci da ce kod tebe biti nekih lepih vesti... nesto da me oraspolozi... ja sam juce bila na kiretazi, plod se nije razvio, nije se culo srce... i tako... i ja se vratila na pocetak...
flyki- Broj poruka : 38
Godina : 45
Flyki meni je vise zao tebe nego mene. Ovo kad se ne pelcuje nekako ga i prebolis ali kad moras na kiretazu - srce ti se slomi. Bas mi je zao sto je moralo tako da se zavrsi.
neca73 ::Odmori se Krk, to je najvaznije! Zao mi je zbog tetke, jako!
Krk ::Evo stizu prve lepe vesti danas. Drugar (onaj sto ga zena celu trudnocu jurila za ) jutros dobio . Lep, zdrav i prav, rodio se prirodno, bez vecih muka. Bas se radujem
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
E, idemo dalje.
Sad kad je proslo ovo moje privatno ludilo i kad sve polako dolazi na svoje mesto resila sam da probam nesto drugo.
Zakazala sam pregled u Jevremovoj (jesam rekla da nisam ljubitelj Garalejicke ali nemam neki izbor u klinikama u BG) kod Milice Janicijevic.
Prvo zelim da vidim u kakvom stanju su mi jajnici i jedan kontrolni UZ mi nece skoditi a drugo palo mi je na pamet da probam VTO iz prirodnog ciklusa. Naravno ako spadam u kategoriju zena kod kojih je to moguce zasta verujem da ce doktorka dati svoje misljenje.
Dakle drage moje, kakvo je vase misljenje, iskustvo, iskustva drugih o vto iz prirodnog ciklusa? :)) Da li mi je izbor pao na dobrog lekara ili imate predlog za nekog drugog?
Sad kad je proslo ovo moje privatno ludilo i kad sve polako dolazi na svoje mesto resila sam da probam nesto drugo.
Zakazala sam pregled u Jevremovoj (jesam rekla da nisam ljubitelj Garalejicke ali nemam neki izbor u klinikama u BG) kod Milice Janicijevic.
Prvo zelim da vidim u kakvom stanju su mi jajnici i jedan kontrolni UZ mi nece skoditi a drugo palo mi je na pamet da probam VTO iz prirodnog ciklusa. Naravno ako spadam u kategoriju zena kod kojih je to moguce zasta verujem da ce doktorka dati svoje misljenje.
Dakle drage moje, kakvo je vase misljenje, iskustvo, iskustva drugih o vto iz prirodnog ciklusa? :)) Da li mi je izbor pao na dobrog lekara ili imate predlog za nekog drugog?
Krk procitaj ovaj Makin dnevnik : https://kutak.forumotion.com/t1936-maki79-sa-verom-u-boga-do-svog-konacnog-cilja
a mi sto smo na prirodnjacima ovde pisemo : https://kutak.forumotion.com/t2296-vto-dnevnici-iz-prirodnog-ciklusa
mene je Maki inspirisala za prirodnjake,ali i Heart , Gramatika,Anak ... a i sama sam sad videla i neke prednosti prirodnjaka za mene licno ... sto da ne ,PROBAJ
sada u narednim ciklusima ces imati jos uvek dejstvo hormona i moze se pojaviti veci broj folikula ... pricaj sa DR i vidi sta ona kaze
a mi sto smo na prirodnjacima ovde pisemo : https://kutak.forumotion.com/t2296-vto-dnevnici-iz-prirodnog-ciklusa
mene je Maki inspirisala za prirodnjake,ali i Heart , Gramatika,Anak ... a i sama sam sad videla i neke prednosti prirodnjaka za mene licno ... sto da ne ,PROBAJ
sada u narednim ciklusima ces imati jos uvek dejstvo hormona i moze se pojaviti veci broj folikula ... pricaj sa DR i vidi sta ona kaze
menora72- Broj poruka : 857
Datum upisa : 18.01.2012
Citala sam sve, ali sam takodje procitala kasno. Da sam sve to o cemu ste pisale znala pre odlaska kod Ivanovica, nikad ne bi pristala na stimulisanu vto a da nisam prvo pokusala iz prirodnog ciklusa. Sto bre mrzim samu sebe kad se ne informisem kako treba
nemoj se nervirati , ajmo ovako , sada ces morati imati u ciklusu bar jednu JC (Daj Bozhe) vidi sa DR da li je dobro da vec sad uletis u prirodnjak (nakon sto ti vidi stanje jajnika ,materice -a bice sve OK videces , kod mene je bilo kao da nista nisam radila ...) i onda samo pichi ... ako nista drugo prirodnjak je psihicki i fizicki mnogo laksi , ja sam i pre i evo sad sve vreme radila, samo koji dan cu odmoriti posle ET a ...ali ako mi se bude lezalo -lezacu
ja sad pichim po prirodnjacima dok uspem ( i imam love )
ja sad pichim po prirodnjacima dok uspem ( i imam love )
menora72- Broj poruka : 857
Datum upisa : 18.01.2012
Strana 15 od 16 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 15 od 16
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu