KRK - prvi put VTO a samopouzdanje na nuli
+36
ciklama
JAmajka
bibi.libi
nina :)
tisa
flyki
Dacaa
Vuchica
rada78
Ema78
Marija86
smarija
Niny
Bekanicaa
tetreb
laKole
menora72
Struzzo
Tinche
BiKsi :)
korpica
Erata
missile
KoMetaK
jaca*caca
Jelica
Mirjana
MAAKKI
SannI-AlL
dra00
lilya
medolino
HappyGirl
dragana76ns
plavaptica
Ambra
40 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 2 od 16
Strana 2 od 16 • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
Re: KRK - prvi put VTO a samopouzdanje na nuli
Ma ja isto stavljam strucnost i umesnost doktora ispred tih da kazem "komunikativnih"osobina, ali naravno imas pravo da pitas sve sto te zanima. Meni isto nisu nista govorili, vec sam kapirala iz doktorkine price dok diktira sestri moj izvestaj sa uz, a i doktorka mi nije bas kao covek legla al prezivesmo nekako jedna drugu
Meni je stimulacija trajala 10dana, posle dan i po otprilike ide stop, a 36h kasnije aspiracija. Imala sam bas jake bolove posle aspiracije, bukvalno sam dva dana samo prelezala, ali i rekli su mi da ce tako biti jer su mi jajnici bili po njihovim recima ogromni. Posle et to se sve smirilo, i u principu nikakvih promena nije vise bilo sve dok bekana nije pocela da raste
Krk, navijam da se jajnici "provredne"
Meni je stimulacija trajala 10dana, posle dan i po otprilike ide stop, a 36h kasnije aspiracija. Imala sam bas jake bolove posle aspiracije, bukvalno sam dva dana samo prelezala, ali i rekli su mi da ce tako biti jer su mi jajnici bili po njihovim recima ogromni. Posle et to se sve smirilo, i u principu nikakvih promena nije vise bilo sve dok bekana nije pocela da raste
Krk, navijam da se jajnici "provredne"
plavaptica- Broj poruka : 1463
Godina : 50
Datum upisa : 07.07.2011
Krk ::Eto bar jednog dobrog razloga zasto sa 40 treba raditi prvu vto, bar izbegnes rizike hiperstimulacije jer imas matore jajnike :) Videcemo sta ce sutra da kaze moj dr. Mengele s obzirom da je 7. dan stimulacije.
Draga Krk,nemoj unapred,ovde je sve neizvesno...
Matori jajnici i nisu nešto sa čime se treba šaliti,jer mogu da budu veliiiiiiiiiiiiiikiiiiiii problem ,mnogo veći od hiperstimulacije.Rado bih se menjala...
Sve u svemu,želim ti da ovo bude prva i jedina vto kroz koju prolaziš,i u pravu su devojke,blaženi su ponekad oni koji žive u neznanju...
Biće sve OK
jaca*caca- Broj poruka : 599
Godina : 47
Datum upisa : 02.03.2011
Kada dobiješ stop injekciju posle 36 sati se radi aspiracija. Tokom aspiracije te uspavaju ( to je skroz blaga anestezija od koje ne moze nista da ti bude , a i super se naspavas iako traje max deset min). Dok ti spavaš oni ti posebnom sondom sa iglom (spec. deo ultra zvuka) aspiriraju sadrzaj svakog folikula koji narastao tokom ovih stimulacija na kojima si trenutno. U tom sadržaju treba da se nadje jajna ćelija. Po jedna u svakom folikulu. Tako da ako imas npr deset folikula koji su narasli kako treba ( do odredjene velicine) i dobar rezultat estraadiola ( koji ukazuje da su u folikul ima sazrele jajne celije) onda bi trebalo da dobiješ 10 jajnih ćelija - koliko ima folikula. Ipak cesto se desi da poneki folikul ne sadrzi jajnu ćeliju. Ili da ne bude svaka jajna ćelija dovoljno zrela bas u svakom folikulu. A cilj stimulacije je sto vise zrelih jajnih ćelija jer su one upotrebljive. Kada se aspiracija zavrsi, probude te i ides kuci. Moze kasnije da te boli stomak i to onako fino, ali to je normalno. Ipak su ti izbusili jajnike. Bolovanje bi trebala da uzmes od momenta aspiracije jer ce te boleti jajnici, pices antibiotike i trebalo bi da odlezis do embriotransfera kako bi se sve to smirilo. Kada ti odeš kuci posle aspiracije, oni tvoje jajne celije pregledaju, očiste i pod mikroskopom procene koje su dobre i zrele, tj.u kojoj fazi mejoze su. Potom ih spoje sa spermatozoidima i cekaju da vide kako se razvijaju tako spojeni - tj.embrioni. Dva tri dana se odmaras ( oni ce ti javiti koliko) od aspiracije a potom kada ti jave kada, odlaziš na embrio transfer. Embrio transfer je bezbolan, dolaziš sa punom besikom, legnes na ginekoloski sto, stave ti spekuliše, i tankim kateterom kroz grlic materice ti u matericu ubrizgaju najcesce tri embriona. Nista ne osećaš, osim sto ti se jezivo piski. Mene su odmah posle et puštali da idem kuci, al kod Ivanovića se odlezi 2 sata. Naravno, posle samog embrio transfera koji traje desetak min sveukupno ti stave ili kateter ili ustanes da piskis, da ne bi trpela. Posle toga ides kuci i najpreporucljivoje je da prvih dana odmaras,a potom da setas...i videces, bez obzira na sve, najgori deo price je iscekivanje pred vadjenje bete i strah od eventualnog neuspeha...eto, cisto da znas sta te ceka! A ja ti zelim ogroman uspeh u velikoj trocifrenoj beti! I puno hrabrosti i srece do kraja ovog postupka!
Jelica- Broj poruka : 742
Datum upisa : 18.12.2010
Posle aspiracije pocinjes da koristiš pored antibiotika ( koji se piju preventivno da ne dobiješ neku infekciju od aspiracije) , utrogestan ( mislim da ivanovici daju da se koristi vaginalno tri puta dnevno, tako da ne znam kako bi ih na poslu stavljala). To je nadoknada nedostajuceg progesetrona koji žuta tela (zaostavstine folikula) na tvojim jajnicima nisu u stanju dovoljno da izvuce ( kao u redovnim okolnostima prilikom prirodnog zaceca) obzirom da im prilikom aspiracije izaspiriraju i te neke granuloza celije koje luče progesteron. Progesteron je inace hormon trudnoce koji matericu priprema za trudnoce i kasnije odrzava trudnoću.utrogestan ces koristiti sve do bete, a i nadamo se nadalje...do kraja trudnoce :-) ja primam i injekcije progesteron depo, jednom nedeljno za svaki slucaj...tkdj. Predpostavljam da piješ folnu od 5 mg, vitamin c od 500 natural welth, vitamin e od 100. To kazu perinatolozi. A Ivanovici su ti sigurno vec dali folnu.
Pozz
J.
Pozz
J.
Hvala vam zene na iscrpnim odgovorima. :))
Da me niko ne razume pogresno, Ivanovici su suvi profesionalizam, na koji ja nemam sta da zamerim. Ono sto je meni zasmetalo je sto nema tople ljudske reci vec je sve puka masinerija. Nema emocija. Pokusas da se nasalis (ja uglavnom na svoj racun) ali naidjes na zid sa druge strane. Udjem nasmejana na kliniku, one sestrice su divne, srdacne i tople ali dodjes do bosova i ko da te poliju hladnim tusem. Pitas nesto - dobijes sturi odgovor. Od svih njih moje najvece simpatije idu anesteziologu, covek je sjajan.
Dalje, ja protiv prirode i svojih godina ne mogu ali i da umirem ima da se zayebavam na svoj racun. Ne znam sta njima znaci lenji jajnici ali ja sam uvek ovulacije imala nekoliko dana kasnije od onog sto pise u njihovim knjigama po kojima odredjuju. Danas me pregledala Goca i ona taj podatak ne zna dok je Biljana upucena jer je pre operacije pratila folikule pa je i ona tako bila zacudjena dok joj nisam obratila paznju. Zato mene taj podatak ne brine. Ako je u prirodnom ciklusu bilo 11 folikula, sta li ce tek sa stimulacijom. A dosta im je i tih 11 :) E sad, ako ode mast u propast i od ne bude nista, Boze moj, ja sam vise spremna na negativan scenario nego na pozitivan. I onako statistike 40-ogodisnjakinjama daju samo 20%. Pa da se ne zavaravam da sam ja sad cudo prirode - nisam.
Jelice, hvala ti na iscrpnom odgovoru, sad bar znam kako posao da organizujem :)
Da me niko ne razume pogresno, Ivanovici su suvi profesionalizam, na koji ja nemam sta da zamerim. Ono sto je meni zasmetalo je sto nema tople ljudske reci vec je sve puka masinerija. Nema emocija. Pokusas da se nasalis (ja uglavnom na svoj racun) ali naidjes na zid sa druge strane. Udjem nasmejana na kliniku, one sestrice su divne, srdacne i tople ali dodjes do bosova i ko da te poliju hladnim tusem. Pitas nesto - dobijes sturi odgovor. Od svih njih moje najvece simpatije idu anesteziologu, covek je sjajan.
Dalje, ja protiv prirode i svojih godina ne mogu ali i da umirem ima da se zayebavam na svoj racun. Ne znam sta njima znaci lenji jajnici ali ja sam uvek ovulacije imala nekoliko dana kasnije od onog sto pise u njihovim knjigama po kojima odredjuju. Danas me pregledala Goca i ona taj podatak ne zna dok je Biljana upucena jer je pre operacije pratila folikule pa je i ona tako bila zacudjena dok joj nisam obratila paznju. Zato mene taj podatak ne brine. Ako je u prirodnom ciklusu bilo 11 folikula, sta li ce tek sa stimulacijom. A dosta im je i tih 11 :) E sad, ako ode mast u propast i od ne bude nista, Boze moj, ja sam vise spremna na negativan scenario nego na pozitivan. I onako statistike 40-ogodisnjakinjama daju samo 20%. Pa da se ne zavaravam da sam ja sad cudo prirode - nisam.
Jelice, hvala ti na iscrpnom odgovoru, sad bar znam kako posao da organizujem :)
Ambra- Broj poruka : 1234
Godina : 51
Datum upisa : 06.11.2012
Pijem folnu, koktel vitamina, solju surutke, brdo voca i ako ne dobijem hipervitaminozu nisam nista uradila :))
Krk, ima ovde na kutku zena kojima je vto uspela iz prve i posle 40. Meni je iz prve uspela u 37, a to ti je tu negde,tako da opusteno, a i 11 antralnih je sasvim pristojan broj.
plavaptica- Broj poruka : 1463
Datum upisa : 07.07.2011
Nada poslednja umire :)
Jelica ::Kada dobiješ stop injekciju posle 36 sati se radi aspiracija. Tokom aspiracije te uspavaju ( to je skroz blaga anestezija od koje ne moze nista da ti bude , a i super se naspavas iako traje max deset min). Dok ti spavaš oni ti posebnom sondom sa iglom (spec. deo ultra zvuka) aspiriraju sadrzaj svakog folikula koji narastao tokom ovih stimulacija na kojima si trenutno. U tom sadržaju treba da se nadje jajna ćelija. Po jedna u svakom folikulu. Tako da ako imas npr deset folikula koji su narasli kako treba ( do odredjene velicine) i dobar rezultat estraadiola ( koji ukazuje da su u folikul ima sazrele jajne celije) onda bi trebalo da dobiješ 10 jajnih ćelija - koliko ima folikula. Ipak cesto se desi da poneki folikul ne sadrzi jajnu ćeliju. Ili da ne bude svaka jajna ćelija dovoljno zrela bas u svakom folikulu. A cilj stimulacije je sto vise zrelih jajnih ćelija jer su one upotrebljive. Kada se aspiracija zavrsi, probude te i ides kuci. Moze kasnije da te boli stomak i to onako fino, ali to je normalno. Ipak su ti izbusili jajnike. Bolovanje bi trebala da uzmes od momenta aspiracije jer ce te boleti jajnici, pices antibiotike i trebalo bi da odlezis do embriotransfera kako bi se sve to smirilo. Kada ti odeš kuci posle aspiracije, oni tvoje jajne celije pregledaju, očiste i pod mikroskopom procene koje su dobre i zrele, tj.u kojoj fazi mejoze su. Potom ih spoje sa spermatozoidima i cekaju da vide kako se razvijaju tako spojeni - tj.embrioni. Dva tri dana se odmaras ( oni ce ti javiti koliko) od aspiracije a potom kada ti jave kada, odlaziš na embrio transfer. Embrio transfer je bezbolan, dolaziš sa punom besikom, legnes na ginekoloski sto, stave ti spekuliše, i tankim kateterom kroz grlic materice ti u matericu ubrizgaju najcesce tri embriona. Nista ne osećaš, osim sto ti se jezivo piski. Mene su odmah posle et puštali da idem kuci, al kod Ivanovića se odlezi 2 sata. Naravno, posle samog embrio transfera koji traje desetak min sveukupno ti stave ili kateter ili ustanes da piskis, da ne bi trpela. Posle toga ides kuci i najpreporucljivoje je da prvih dana odmaras,a potom da setas...i videces, bez obzira na sve, najgori deo price je iscekivanje pred vadjenje bete i strah od eventualnog neuspeha...eto, cisto da znas sta te ceka! A ja ti zelim ogroman uspeh u velikoj trocifrenoj beti! I puno hrabrosti i srece do kraja ovog postupka!
Jelica ::Posle aspiracije pocinjes da koristiš pored antibiotika ( koji se piju preventivno da ne dobiješ neku infekciju od aspiracije) , utrogestan ( mislim da ivanovici daju da se koristi vaginalno tri puta dnevno, tako da ne znam kako bi ih na poslu stavljala). To je nadoknada nedostajuceg progesetrona koji žuta tela (zaostavstine folikula) na tvojim jajnicima nisu u stanju dovoljno da izvuce ( kao u redovnim okolnostima prilikom prirodnog zaceca) obzirom da im prilikom aspiracije izaspiriraju i te neke granuloza celije koje luče progesteron. Progesteron je inace hormon trudnoce koji matericu priprema za trudnoce i kasnije odrzava trudnoću.utrogestan ces koristiti sve do bete, a i nadamo se nadalje...do kraja trudnoce :-) ja primam i injekcije progesteron depo, jednom nedeljno za svaki slucaj...tkdj. Predpostavljam da piješ folnu od 5 mg, vitamin c od 500 natural welth, vitamin e od 100. To kazu perinatolozi. A Ivanovici su ti sigurno vec dali folnu.
Pozz
J.
Jelicu za predsednika
lilya- Broj poruka : 4742
Godina : 48
Datum upisa : 07.03.2011
Ma bre Jelicu za mog ginekologa :))
Objasni zena u 20 recenica ono sto moj ginekolog nije za 5 meseci :))
Objasni zena u 20 recenica ono sto moj ginekolog nije za 5 meseci :))
Krk, dobrodosla na ovo predivno mesto gde ces uvek naci tople reci za sve sto ti treba i divne zene koje ce udeliti savet kad treba, plakati sa tobom i radovati se jos vise tvom uspehu!
Neka ti je ovaj postupak i prvi i poslednji!
Verovatno je u Ivanovicima frka i guzva i zato nemaju vremena, jer sam ja isla kod Biljane na stimulaciju za postupak u Praku i iskreno, strucnijeg lekara u Srbiji nisam srela. To sto je skrta je posledica sto imaju puno zena, pa moraj uda rade brzo. Pitaj je slobodno, reci da se plasis, ne plasi se da kazes. Kazi joj da nisi opustena. Ja sam ostajala po pola sata kod nje, pricala i o privatnim stvarima, ne verujem da je to zato sto sa mja UZ placala 6000 umesto 3! A mozda i jeste
Sta si ti zeno zapela sa tim strahovima od hitper - te hiperstimulacija, pa sad hipervitaminoza... Uzmi papriku svezu i ananas, posebno onaj srednji deo svezeg ananasa i po jedno pivce dnevno, cisto da upotpunis hipervitaminozu i da udebljas endo.
Neka ti je ovaj postupak i prvi i poslednji!
Verovatno je u Ivanovicima frka i guzva i zato nemaju vremena, jer sam ja isla kod Biljane na stimulaciju za postupak u Praku i iskreno, strucnijeg lekara u Srbiji nisam srela. To sto je skrta je posledica sto imaju puno zena, pa moraj uda rade brzo. Pitaj je slobodno, reci da se plasis, ne plasi se da kazes. Kazi joj da nisi opustena. Ja sam ostajala po pola sata kod nje, pricala i o privatnim stvarima, ne verujem da je to zato sto sa mja UZ placala 6000 umesto 3! A mozda i jeste
Sta si ti zeno zapela sa tim strahovima od hitper - te hiperstimulacija, pa sad hipervitaminoza... Uzmi papriku svezu i ananas, posebno onaj srednji deo svezeg ananasa i po jedno pivce dnevno, cisto da upotpunis hipervitaminozu i da udebljas endo.
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Datum upisa : 09.01.2010
Ma zayebavam se bre, od svega sto uzimam neki "hiper" mi ne gine. Sad mi samo falis ti sa svezom paprikom i ananasom. :))
Ne moze pivce, rekla Biljana :))
A da, tebe za 6000 slusala pola sata i drzala te za ruku, a mene za 3000 sikanira :)) Kosmicka nepravda, za mene izgleda jedino anesteziolog ima razumevanja. :)
A pravo da ti kazem vise se ni ne bojim. Sve me manje bole usesa i sve vise pucaju kokice. Zahvaljujuci vama. A kad dodje vreme da platim racun ima da im kazem: vama somica za embriologa (zasluzio je) a drugi somic ide zenama sa kutka posto su one odradile onaj posao koji ste vi trebali.
Kakva bi panika nastala a? :))
Ne moze pivce, rekla Biljana :))
A da, tebe za 6000 slusala pola sata i drzala te za ruku, a mene za 3000 sikanira :)) Kosmicka nepravda, za mene izgleda jedino anesteziolog ima razumevanja. :)
A pravo da ti kazem vise se ni ne bojim. Sve me manje bole usesa i sve vise pucaju kokice. Zahvaljujuci vama. A kad dodje vreme da platim racun ima da im kazem: vama somica za embriologa (zasluzio je) a drugi somic ide zenama sa kutka posto su one odradile onaj posao koji ste vi trebali.
Kakva bi panika nastala a? :))
Imam jedno intimno pitanje za tebe, ako je ona toliko strucna i profesionalna zasto nisi radila sve kod njih nego si isla u Prag? U cemu je razlika?
Ma salim se i ja za hiper, da te nasmejem malo Da sam ja znala da je ona ljubazna zbog 6000 ne bi je ni pitala nista! TO su mi govorili tek kad sidjem dole i kazu mi cenu, iako su mi na prethodnom UZ govorili da kosta 3! Eto, to je ono sto me je jedino razocaralo kod nje. Ali da je sturcna, jeste, i ima znanje i to je ono sto je najbitije. Mislim da je posvecena pacijentu iako to mozda ne pokazuje.
Isla sam u Prag jer nam je to bio 5. postupak i jer u Pragu rade monitoring embriona i tako vracaju najbolje, + rade PGD i imaju najboljeg embriologa a nama je to najvaznije zbog muskog steriliteta.
Isla sam u Prag jer nam je to bio 5. postupak i jer u Pragu rade monitoring embriona i tako vracaju najbolje, + rade PGD i imaju najboljeg embriologa a nama je to najvaznije zbog muskog steriliteta.
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Datum upisa : 09.01.2010
Izgleda da oni sa naplatom malo kubure. Dodjem ja na pregled i Biljana kaze: jos ovaj pregled placate i vise ne posto ulazite u proceduru. Ja dodjem za 3 dana ponovo, sidjem dole i u sobicku (blagajni) mi naplate 3.000. Ja se pobunim, kaze blagajnica jos samo ovaj put. Tu mm podigne frku, kaze kakav je to nacin, ili placam ili ne placam. Nemoj da me zayebavate za 3000 dinara. Dodjem ponovo na pregled za 3 dana i umesto da odem na blagajnu ja pravo na vrata kad ona sestra sa recepcije za mnom govori, da platite. Reko ne pada mi na pamet, treci put mi govorite kako je besplatno a trazite pare. Okrenem se i izadjem iz klinike.
Pa nemoj me pravite budalom, nisam sisala vesla i niste vi bogom dani. Dogovorite se sta placam sta ne placam. Onako ozbiljna klinika a sa tako glupim forama se zayebava.
Hvala ti za info o Pragu :))
Pa nemoj me pravite budalom, nisam sisala vesla i niste vi bogom dani. Dogovorite se sta placam sta ne placam. Onako ozbiljna klinika a sa tako glupim forama se zayebava.
Hvala ti za info o Pragu :))
KRK, znam kroz šta prolaziš, ja sam pre godinu dana. Isto sam mislila - zatrudneću kad dođe vreme, nije pravi trenutak, te sudbina se poigrava s nama, te Božja posla... Samo što nama ne nađoše jasan uzrok steriliteta (što ne znači da sam poverovala da ga nema), a plaše nas lekari našim godinama.
Na VTO sve sam isto iskusila, i "interesovanje" lekara za mene, i nerazumevanje mojih tegoba koje mi je suprefact priredio, i sve.... Kao da smo na istoj klinici bile. Podnela sam sve bez reči. Ali za razliku od tebe ja sam bila HIPER samopouzdana, što je lošije nego bez samopouzdanja. Prošla sam kako sam prošla, tebi želim da prođeš skroz suprotno od mene. Što se ishoda tiče!
Haha!! Svaka ti čast! Meni su u Jovanovoj govorili ŠTA je sve kod njih POTPUNO besplatno, sa naglaskom na POTPUNO, mi odemo bez keša, jer je besplatno, kad oni - da platimo. Ja kažek ok, izvolite visa karticu, oni mene pogledaju s omalovažavanjem i sa indignacijom mi kaže glavna sestra - SAMO KEŠ! Ma nemoj! Po ovoj zimi da šetam do banke i nazad, a imam sva zakonska sredstva plaćanja kod sebe, osim keša! Ne, kad se vidimo sledeći put, izmiriću dug. Da li da naglašavam da mi ni račun, nikakav račun, nikad i ni za šta nisu dali!
Na VTO sve sam isto iskusila, i "interesovanje" lekara za mene, i nerazumevanje mojih tegoba koje mi je suprefact priredio, i sve.... Kao da smo na istoj klinici bile. Podnela sam sve bez reči. Ali za razliku od tebe ja sam bila HIPER samopouzdana, što je lošije nego bez samopouzdanja. Prošla sam kako sam prošla, tebi želim da prođeš skroz suprotno od mene. Što se ishoda tiče!
Krk ::
Dodjem ponovo na pregled za 3 dana i umesto da odem na blagajnu ja pravo na vrata kad ona sestra sa recepcije za mnom govori, da platite. Reko ne pada mi na pamet, treci put mi govorite kako je besplatno a trazite pare. Okrenem se i izadjem iz klinike.
Haha!! Svaka ti čast! Meni su u Jovanovoj govorili ŠTA je sve kod njih POTPUNO besplatno, sa naglaskom na POTPUNO, mi odemo bez keša, jer je besplatno, kad oni - da platimo. Ja kažek ok, izvolite visa karticu, oni mene pogledaju s omalovažavanjem i sa indignacijom mi kaže glavna sestra - SAMO KEŠ! Ma nemoj! Po ovoj zimi da šetam do banke i nazad, a imam sva zakonska sredstva plaćanja kod sebe, osim keša! Ne, kad se vidimo sledeći put, izmiriću dug. Da li da naglašavam da mi ni račun, nikakav račun, nikad i ni za šta nisu dali!
Poslednji izmenio missile dana 20/11/2012, 10:09, izmenjeno ukupno 1 puta
missile- Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011
missile ::KRK, znam kroz šta prolaziš, ja sam pre godinu dana. Isto sam mislila - zatrudneću kad dođe vreme, nije pravi trenutak, te sudbina se poigrava s nama, te Božja posla... Samo što nama ne nađoše jasan uzrok steriliteta (što ne znači da sam poverovala da ga nema), a plaše nas lekari našim godinama.
Na VTO sve sam isto iskusila, i "interesovanje" lekara za mene, i nerazumevanje mojih tegoba koje mi je suprefact priredio, i sve.... Kao da smo na istoj klinici bile. Podnela sam sve bez reči. Ali za razliku od tebe ja sam bila HIPER samopouzdana, što je lošije nego bez samopouzdanja. Prošla sam kako sam prošla, tebi želim da prođeš skroz suprotno od mene. Što se ishoda tiče!Krk ::
Dodjem ponovo na pregled za 3 dana i umesto da odem na blagajnu ja pravo na vrata kad ona sestra sa recepcije za mnom govori, da platite. Reko ne pada mi na pamet, treci put mi govorite kako je besplatno a trazite pare. Okrenem se i izadjem iz klinike.
Znači strašno,...
Ja kada uđem u postupak,ne plaćam folikulometrije ili neke dodatne preglede.Platim na kraju,posle transfera,cenu IVF koja mi je saopštena na startu,znači fiksnu cenu,ništa više,ništa manje...
Koje ste vi ,čuj molim te SAMO KEŠ,tolike pare obrću ,a ne mogu da nabave pos terminal,ili možda ne žele?
E da,KRK menjaj naziv dnevnika,jer je očigledno da ti samopouzdanje raste
Ivanovici su tu profesionalniji. Em sto za svaku sitnicu i za pregled dobijes fiskalni racun em primaju sve kartice. Pa necu valjda da setam sa 220.000 u kesu kad budem trebala da platim vto. Zamisli dodjem tamo na blagajnu i krenem da vadim butkice para a blagajnica broji 15 minuta hiljadarke. :)))
I sad placam po 30.000 menopure na svaka 3 dana i sve karticom.
Kad bude sve gotovo, napisacu detaljan spisak troskova koje sam ja imala, cisto da zene koje ulaze u vto znaju sta ih ceka. Nije to samo 2000 eura za samu vto, ima jos dosta troskova koje ti niko ne spomene.
I sad placam po 30.000 menopure na svaka 3 dana i sve karticom.
Kad bude sve gotovo, napisacu detaljan spisak troskova koje sam ja imala, cisto da zene koje ulaze u vto znaju sta ih ceka. Nije to samo 2000 eura za samu vto, ima jos dosta troskova koje ti niko ne spomene.
"E da,KRK menjaj naziv dnevnika,jer je očigledno da ti samopouzdanje raste"
Neka, nek ostane. Treba buduce generacije da vide kako izgleda pocetak, sredina i kraj vto :)) Da se vidi kako nekoliko zena koje su prosle, cak i vise puta, mogu sa nekoliko recenica da vrate samopouzdanje nekome kome je trenutno poljuljano.
O da, sad sam opet ona stara ja. Naoruzana sam vasim iskustvom, podrskom, savetima, znanjem i sad pucam od samopouzdanja:))
Hvala vam :)
Neka, nek ostane. Treba buduce generacije da vide kako izgleda pocetak, sredina i kraj vto :)) Da se vidi kako nekoliko zena koje su prosle, cak i vise puta, mogu sa nekoliko recenica da vrate samopouzdanje nekome kome je trenutno poljuljano.
O da, sad sam opet ona stara ja. Naoruzana sam vasim iskustvom, podrskom, savetima, znanjem i sad pucam od samopouzdanja:))
Hvala vam :)
Nema na čemu,i nema drugi put,šibaš odmah na trudničke strane
Ajde da zašarenimo malo dnevnik
Ajde da zašarenimo malo dnevnik
Mei je pre prvog postupka dr rekla da mi jajnici izgledaju mnogo bolje no što hormoni govore i da imam dosta antralaca. Stimulacija prekinuta, jer se ni jedan folikul nije mrdnuo s mrtve tačke. Prema tome, ništa ne mora da znači. Tj. zaboravi na hiperstimulaciju Dosta ti je 11Krk :: Ako je u prirodnom ciklusu bilo 11 folikula, sta li ce tek sa stimulacijom. A dosta im je i tih 11 :) E sad, ako ode mast u propast i od ne bude nista, Boze moj, ja sam vise spremna na negativan scenario nego na pozitivan. I onako statistike 40-ogodisnjakinjama daju samo 20%. Pa da se ne zavaravam da sam ja sad cudo prirode - nisam.
Poslednji izmenio Mirjana dana 20/11/2012, 16:35, izmenjeno ukupno 1 puta
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Bravo Krk! Samo napred ! I pitaj dr koliko imas folikula i koliko ti je debeo endometrijuma! Tvoje pravo je da znas sta se desava sa tvoji, telom, pa i da je besplatno!
Navijamo za veliku betu!
Navijamo za veliku betu!
Ovo je jedan super dnevnik i neka se tako i završi! Svaka čast za Krk i za kutanjke!
Erata- Broj poruka : 2458
Datum upisa : 21.06.2012
KRK,srecno otvaranje dnevnika i sto pre ga zatvorila jednom lepom i presla na trudnicke strane
korpica- Broj poruka : 2143
Godina : 42
Datum upisa : 30.01.2012
Dobrodosla Krk!
Ja sam u prvom postupku bila tele tele! A onda naisla na ovaj divni forum pred drugi postupak, i svasta saznala i ako ikada budem trudna, ovaj forum ce za to biti zasluzan vise od 50%!
Tako da ti uz nas ne preostaje nista drugo, neg da uskoro budes trudnaja, pa bilo ti samopouzdanje na nuli il na nebesima!
Ostaj mi zdrava, trudna, i uz brdo brza!
Ja sam u prvom postupku bila tele tele! A onda naisla na ovaj divni forum pred drugi postupak, i svasta saznala i ako ikada budem trudna, ovaj forum ce za to biti zasluzan vise od 50%!
Tako da ti uz nas ne preostaje nista drugo, neg da uskoro budes trudnaja, pa bilo ti samopouzdanje na nuli il na nebesima!
Ostaj mi zdrava, trudna, i uz brdo brza!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Strana 2 od 16 • 1, 2, 3 ... 9 ... 16
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 2 od 16
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu