Danas sam kuvala...
+47
fight&faith
nina :)
tetreb
Struzzo
Dacaa
filipa.panko
cufta
ivi
BiKsi :)
Marie
JAmajka
Nensy85
buby
laKole
maus
Gramatika
veki1
Tinche
Tanja83
djole42
cicsa80
hany
Milijana
daca32
JocY
nacKa
Orline
tanjica
Mirjana
dragana76ns
mamajednogprinca
Marija86
lilly13
Maza
MARA
korpica
medolino
noja
mijaki
Ema78
penelope
lilya
MAAKKI
Vuchica
missile
dr mali pariz
bobica83
51 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja :: Arhiva
Strana 2 od 40
Strana 2 od 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Re: Danas sam kuvala...
Ema, imm voli pasulj, al ne dam! Ja ga ne volim baš nešto.
Sinoć sam za danas napravila softani grašak s junetinom, odličan je, pire krompir uz njega!
Pita s limunom uspela, gledano spolja. Sečemo je danas popodne, pa slikam. Sad sam na poslu, inače bih je rado odmah secnula, da poslužim na Jutrima
Boki, Bruskete izgledaju nekako... UKUSNO! Šta se danas sprema?
Sinoć sam za danas napravila softani grašak s junetinom, odličan je, pire krompir uz njega!
Pita s limunom uspela, gledano spolja. Sečemo je danas popodne, pa slikam. Sad sam na poslu, inače bih je rado odmah secnula, da poslužim na Jutrima
Boki, Bruskete izgledaju nekako... UKUSNO! Šta se danas sprema?
missile- Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011
Ja bih karbonare, ali posto ih jos nisam spremala, ako vas ne mrzi, dajte mi recept kako vi spremate. Gledala sam po netu nesto, ali ja bih nesto provereno.
penelope- Broj poruka : 329
Godina : 42
Datum upisa : 07.06.2011
nisam sigurno tek trebam u nabavku, ali mislim da ce danas kod nas biti kvrgusa i sveza salata.... http://www.coolinarika.com/recept/kvrgusa/
penelope ja ti mogu napisati kako mi pravimo karbonare, ali odma da ti kazem da to sa pravim karbonarama nema nikakve veze, jednostavno prave karbonare nam se ne svidjaju , a ovo nam se svidja jer ima vise sosa .... verovatno bi se svaki italijan slogirao kada bi me cuo
elem, proprzim iseckanu slaninicu (volimo da bude tanka, sitno iseckana, i hrskava posle przenja) , pa je izvadim sa strane, zatim dodam u tiganj bar 250-300 ml pavlake za kuvanje, kesicu parmezana, nekada kada se setim stavim i koje zumance (jedno-dva) to pusti kljuc par puta, zacinis po ukusu, so, biber, i zajedno sa slaninicom i kuvanim spageta izmesas
ja jos sebi parmezana u tanjir malo pospem i eto.... ove pravim za nas dvoje tako....
penelope ja ti mogu napisati kako mi pravimo karbonare, ali odma da ti kazem da to sa pravim karbonarama nema nikakve veze, jednostavno prave karbonare nam se ne svidjaju , a ovo nam se svidja jer ima vise sosa .... verovatno bi se svaki italijan slogirao kada bi me cuo
elem, proprzim iseckanu slaninicu (volimo da bude tanka, sitno iseckana, i hrskava posle przenja) , pa je izvadim sa strane, zatim dodam u tiganj bar 250-300 ml pavlake za kuvanje, kesicu parmezana, nekada kada se setim stavim i koje zumance (jedno-dva) to pusti kljuc par puta, zacinis po ukusu, so, biber, i zajedno sa slaninicom i kuvanim spageta izmesas
ja jos sebi parmezana u tanjir malo pospem i eto.... ove pravim za nas dvoje tako....
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Recept je odlican, moracu jednom da probam, da iznenadim mm !!! Inace, mi smo izbacili sve przeno, pohovano, sve mlecne proizvode osim sira i jogurta, od suhomesnatog samo curetina i ponekad govedja prsuta...Uglavnom jedemo kuvano, dinstano i peceno, mada mm zgresi na posl. ruckovima, a voli i Mek.
U pocetku je bilo tesko, sad vec ne...Sad jos da izbacimo potpuno slatkise i ima da procvetamo od zdravog kuvanja !!! Mada, ja sam obicne slatkise zamenila onim sa fruktozom, za dijabeticare. I bankrotiracu, jer su duplo skuplji !!!
U pocetku je bilo tesko, sad vec ne...Sad jos da izbacimo potpuno slatkise i ima da procvetamo od zdravog kuvanja !!! Mada, ja sam obicne slatkise zamenila onim sa fruktozom, za dijabeticare. I bankrotiracu, jer su duplo skuplji !!!
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Bojana, da ne poverujes, ali mi se kod svakog recepta sa neta cinilo da je suvo, da nema dovoljno sosa. Bas me potrefi!
To cu da smuckam danas, pa cu da javim kako je uspelo. Jos samo da kupim parmezan, ostalo imam. Znaci, to dodje taman za dva coveka za jedan obrok, jel'?
To cu da smuckam danas, pa cu da javim kako je uspelo. Jos samo da kupim parmezan, ostalo imam. Znaci, to dodje taman za dva coveka za jedan obrok, jel'?
za dva jesna coveka taman
mi uglavnom sipamo po dva puta, msm, ne odma, ali nam ostane za po drugi put malo kasnije, taman za veceru,
i bas to sto kazes, jednom napravih 'original' karbonare, a dragi jede ono, jedu karbonare njega, jako ne voli kad je testenina suva, a ne volim ni ja....
ja uzmem onu pavlaku dukatovu za kuvanje od pola litre, skuvam za nas dvoje spageta kolko mislim da treba, bude to vise od pola pakovanja, sigurno 2/3, i onda kada kuvam sos, ja to onako odoka dodajem te pavlake, ali kontam da je to oko 300 ml ,uglavnom skuvaj onoliko spageta kolko inace vi jedete, pa ces lako prilagoditi kolicinu pavlake, uglavnom nema sanse da nesto zeznes :)
mi uglavnom sipamo po dva puta, msm, ne odma, ali nam ostane za po drugi put malo kasnije, taman za veceru,
i bas to sto kazes, jednom napravih 'original' karbonare, a dragi jede ono, jedu karbonare njega, jako ne voli kad je testenina suva, a ne volim ni ja....
ja uzmem onu pavlaku dukatovu za kuvanje od pola litre, skuvam za nas dvoje spageta kolko mislim da treba, bude to vise od pola pakovanja, sigurno 2/3, i onda kada kuvam sos, ja to onako odoka dodajem te pavlake, ali kontam da je to oko 300 ml ,uglavnom skuvaj onoliko spageta kolko inace vi jedete, pa ces lako prilagoditi kolicinu pavlake, uglavnom nema sanse da nesto zeznes :)
Kvrguša izgleda odlično! Razmišljam za koji dan da probam, možda samo s belim mesom
ja uzela jedno belo meso (file bez kosti) i dva bataka sa karabatacima, njih cu da otkostim.... nije mi se uzimala samo belina, suva je, meso od batacica ce malo da omasti kombinaciju hahahaha, jao, ne znam sta mi je, ovih dana samo o hrani mislim, a najradije bih sada umakala hleba u neku mocu
Hmmm, možda belina + slanina
Naravno da misliš o hrani kad imaš Vladetu u stomaku
Naravno da misliš o hrani kad imaš Vladetu u stomaku
pa da, stalno se vadim na njega
sinoc u ponoc kukam o sladoledu, dragi me gleda i kaze da nisam normalna pored tolko hrane ja o sladoledu pricam u ponoc a onda ja kazem, nisam ja, vladeta hoce , hahahahhaha
mmm, slaninica :)
evo sutnuo me
sinoc u ponoc kukam o sladoledu, dragi me gleda i kaze da nisam normalna pored tolko hrane ja o sladoledu pricam u ponoc a onda ja kazem, nisam ja, vladeta hoce , hahahahhaha
mmm, slaninica :)
evo sutnuo me
Karbonare pojedene!
Jao, sto je bilo dobro! Doduse, energetska bomba, ali mora nekad i to!
Bojana, sve sam uradila kako si mi rekla-stavila sam testenine oko 250-300g, pavlake za kuvanje bar 300ml i bilo je baaas socno. Sve smo pojeli i uopste mi nije dobro.
Kupila sam i parmezan i pavlaku od Meggle-a, kontam da bi sa nekim kvalitetnijim parmezanom bilo jos bolje, ali i ovako je dobro. Jos se pravi za 10-15 minuta, sto je mnogo bitno kod mene.
Jao, sto je bilo dobro! Doduse, energetska bomba, ali mora nekad i to!
Bojana, sve sam uradila kako si mi rekla-stavila sam testenine oko 250-300g, pavlake za kuvanje bar 300ml i bilo je baaas socno. Sve smo pojeli i uopste mi nije dobro.
Kupila sam i parmezan i pavlaku od Meggle-a, kontam da bi sa nekim kvalitetnijim parmezanom bilo jos bolje, ali i ovako je dobro. Jos se pravi za 10-15 minuta, sto je mnogo bitno kod mene.
da, one se brzo spreme i brzo pojedu, a da jesu bomba jesu
posle samo da legnes i da hukces :) i gladis stomak :)
drago mi je da sam bila od pomoci
posle samo da legnes i da hukces :) i gladis stomak :)
drago mi je da sam bila od pomoci
http://www.coolinarika.com/recept/kvrgusa/
evo i moje krvguse, odlicna je !
ko sto rekoh ja sam otkostila dva bataka s karabatacima i iseckala meso, i jedan pileci file iseckala
nisam koristila podravkinu begetu za piletinu nego ja zbuckala malo obicne vegete, aleve, karija, bosiljka, majcine dusice i persuna pa tako uprzila meso
i zbog moje rerne, jer je takva kakva je, pekla sam za nijansu malo duze na 200 stepeni....
:)
sve u svemu, mnogo je dobra :)
evo i moje krvguse, odlicna je !
ko sto rekoh ja sam otkostila dva bataka s karabatacima i iseckala meso, i jedan pileci file iseckala
nisam koristila podravkinu begetu za piletinu nego ja zbuckala malo obicne vegete, aleve, karija, bosiljka, majcine dusice i persuna pa tako uprzila meso
i zbog moje rerne, jer je takva kakva je, pekla sam za nijansu malo duze na 200 stepeni....
:)
sve u svemu, mnogo je dobra :)
Bojana, ti kao u emisiji, svaki korak prikazan, ajde ti video klipove da nasnimaš, pa na rts na audiciju
Kakav lepi brka! Oduvaćeš ga!
Evo i pite od limuna, nama se jako dopala, ali smo pojeli po jedno parče jer je i grašak uspeo. Pravi se baš lako
Kakav lepi brka! Oduvaćeš ga!
Evo i pite od limuna, nama se jako dopala, ali smo pojeli po jedno parče jer je i grašak uspeo. Pravi se baš lako
mmm, miss, ova pita je sledeca na redu definitivno!
al od nedelje, ne smem vise nista slatko
mnogo dobro izgleda.....
al od nedelje, ne smem vise nista slatko
mnogo dobro izgleda.....
Mislila sam da sam preterala sa šećerom u žutom filu (a radila po receptu), međutim kad se rashladi sasvim je u redu - ima dovoljno kiseline
ja inace imam obicaj da uvek stavim manje secera, dobro je sto si mi rekla da je i ovako kiselije, da se ne zeznem, pa da, sto bi rekla moja baba, namigujem na rodjenog oca dok jedem kolac
Pa sad Boki ja nisam trudnaja, možda tebi treba kiselije
joook :) u mom slucaju to je mit
jedem sve ko pre, kiselo i ne bas, nisam ni pre volela tursiju i slicne stvari, msm, limun volim i inace, ali krastavce, papriku i to, pojedem jako retko.....
tako da u kolacima ce da prodje ali da ne bude mnogo kiselo da mi se usta skupljaju, to ne volEm....
jedem sve ko pre, kiselo i ne bas, nisam ni pre volela tursiju i slicne stvari, msm, limun volim i inace, ali krastavce, papriku i to, pojedem jako retko.....
tako da u kolacima ce da prodje ali da ne bude mnogo kiselo da mi se usta skupljaju, to ne volEm....
onda ne smanjuj šećer
danas, nis specijalno
kuvan grasak, i riblji stapici i neke plocice od liganja, sve panirano
i salata klasicna, luk, paradajz, krastavac....
kuvan grasak, i riblji stapici i neke plocice od liganja, sve panirano
i salata klasicna, luk, paradajz, krastavac....
Bojana ti i ja kao da se dogovaramo! I kod nas grasak sa pilecim mesom i pita sa sirom momcima ostavljam za veceru jer mama danas ima slobodno po podne i vece tako da od 16h u auto i odoh!
bobica83- Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010
przene snicle i sos od pecurki
grilovane tikvice, paprike i piletina....
tek cu da vidim na sta ce da ispadne u maminom pekacu
tek cu da vidim na sta ce da ispadne u maminom pekacu
mijaki- Broj poruka : 2537
Datum upisa : 25.04.2011
Kranjska i pomfrit za mene, a muž na putu, pa će verovatno roštilj
Strana 2 od 40 • 1, 2, 3 ... 21 ... 40
Similar topics
» Danas sam kuvala...