Mali Pariz- Zvezde su medju nama :)
+68
Sami
shenon
plavaptica
maja76
anak
makababy
Masha UK
bebko
gagax81
viktorija
HappyGirl
Sofka
lolipop
senka
Gala
dragmilk
dra00
Clara17
catherine290505
mijaki
zoxa
Gramatika
Mali Princ
nacKa
caci
Pakki
SannI-AlL
mamajednogprinca
Botox
brinbili
Tinche
MAAKKI
missile
Xena
Struzzo
Marija86
Milijana
Shizika
*AIDA*
nesalela
lena
Mrvica
Simona
nina :)
MARA
djole42
Nefertari
maki79
dragana76ns
bobica83
Vuchica
bak
cufta
Orline
buby
korpica
KoMetaK
key
kasia
Sneza
maus
ninica2
cici
JocY
medolino
LaFolie
lilya
Tanja83
72 posters
Strana 13 od 40 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40
Re: Mali Pariz- Zvezde su medju nama :)
Samo vi pišite ovde, novopečene mame nemaju vremena da pitaju po temama. Ja ću kopiram sve fragmente bitne ako ima tema [Only admins are allowed to see this image]
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Duleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ,obraščići za štipkanje
Mama i Ivona ,nemam reči ...diše se istim ritmom
A mama x2 pred vratima (koja su naravno zamenjena ),savršeno od glave do pete
Ljubim!
Mama i Ivona ,nemam reči ...diše se istim ritmom
A mama x2 pred vratima (koja su naravno zamenjena ),savršeno od glave do pete
Ljubim!
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
[Only admins are allowed to see this image]
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011
Joj koliko ste divni
Draga moja,izgledas ko milion dolara,i friz,i sminka,i lone i kosuljce,cak i nokti nalakirani ,bravo za tebe Zmaje
Slika gde Ivonu drzis u narucju-ne procenjiva a obrazi i osmeh(ne tvoji vec Ducini )
Drugari nasi mili,DIVNI STE
Tanja83- Broj poruka : 1272
Godina : 41
Datum upisa : 01.05.2011
Mala sve je savrseno. Ti blistas, eca prelepa i vrata zamenjena izgledaju superiska.
maki79- Broj poruka : 1879
Godina : 45
Datum upisa : 15.03.2010
dr mali pariz ::
a ovako Ivona hoce u mamu da se zavuce obe umorne od nespavanja [Only admins are allowed to see this image]
OPČINJENA SAMSLIKOM..KAKO JE UTONULA U TVOJE GRUDI DUŠA MILA....E TO JE ONO ŠTO DAJE SNAGU DA SE IZGURAJU NEPROSPAVANE NOĆI...DUŠA MALENA I LEPA
Jedan osmejak od Ducija
[Only admins are allowed to see this image]
A OVIM OSMESIMA SAM SE U POČETKU RADOVALA KAO .....MA ČUJ RADOVALA SVAKI MIG SAM SNIMALA....MOMČINA....
LJUBIM VAS MEKANICE MALENE...
nesalela- Broj poruka : 3879
Godina : 44
Datum upisa : 22.02.2009
Citam ali ne stizem da pisem.
Divni ste nemam reci,Dusan i njegov podbradak,obrazi ma nemam reci a Ivona prava devojka! Ljubimo vas puno...
Divni ste nemam reci,Dusan i njegov podbradak,obrazi ma nemam reci a Ivona prava devojka! Ljubimo vas puno...
bobica83- Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010
Drugarice moja divna, evo ja tek skoro dobih dozvolu za roditeljske dnevnike pa sam odmah pohitala ovde da vas vidim i da vam kazem da ste prosto divni... :gjdsah:Osecam tvoju srecu i puno mi je srce zbog vas...Ispunjenje u pravom smislu te reci...Dve bebe, dve srece,dva zivota samo tvoja, samo vasa...neprocenjivo...
Zelim ti dane ispunjene najvecim radostima i najlepsim osmesima...Koliko su samo lepi i veliki prvi osmesi tvojih bebana...divno. predivno...
Ljubimo vas do neba... [Only admins are allowed to see this image]
Zelim ti dane ispunjene najvecim radostima i najlepsim osmesima...Koliko su samo lepi i veliki prvi osmesi tvojih bebana...divno. predivno...
Ljubimo vas do neba... [Only admins are allowed to see this image]
viktorija- Broj poruka : 1073
Datum upisa : 04.08.2010
Divno je videti ovoliku srecu u tvojim ocima Pariska
Dule i Ivona su pravi andjeli
cmoka od teta Sofke
Dule i Ivona su pravi andjeli
cmoka od teta Sofke
Sofka- Broj poruka : 1494
Datum upisa : 09.11.2010
ja sam se istopila na slike, ne znam koja me je vise opcinila
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
Samo da ljubnem ove tvoje dve secerleme!!!
Neka je sa srecom snajka! A ti si ko zmaj!!! Svaka cast, kao da se nisi porodila sa blizancima pre 2 meseca!
Neka je sa srecom snajka! A ti si ko zmaj!!! Svaka cast, kao da se nisi porodila sa blizancima pre 2 meseca!
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Joj kakvi ste vi seceri!!! Pravi mali medici, slatkisi, mali andjeli...
Pari deca su ti preslatka a ti mamice izgledas odlicnoooo!
Vidim da pitate za vakcine, evo spisak:
na rodjenju-u porodilistu---------BCG/Hep B
sa 2 meseca------------------------Hep B
u 3. mesecu-------------------------DTP+Polio+Hib ili Pentaxim
sa navrsena 3,5 meseca----------DTP+Polio+Hib ili Pentaxim
do navrsenih 6 meseci-------------DTP+Polio+Hib ili Pentaxim
od 12 do 15 meseci----------------MMR
od 17 do 24 meseca---------------DTP-R1 + Polio R1
u 7. godini---------------------------MMR-R + DT-R2 + Polio-R2
u 12. godini--------------------------Hep B
Pari deca su ti preslatka a ti mamice izgledas odlicnoooo!
Vidim da pitate za vakcine, evo spisak:
na rodjenju-u porodilistu---------BCG/Hep B
sa 2 meseca------------------------Hep B
u 3. mesecu-------------------------DTP+Polio+Hib ili Pentaxim
sa navrsena 3,5 meseca----------DTP+Polio+Hib ili Pentaxim
do navrsenih 6 meseci-------------DTP+Polio+Hib ili Pentaxim
od 12 do 15 meseci----------------MMR
od 17 do 24 meseca---------------DTP-R1 + Polio R1
u 7. godini---------------------------MMR-R + DT-R2 + Polio-R2
u 12. godini--------------------------Hep B
gagax81- Broj poruka : 692
Godina : 43
Datum upisa : 25.10.2010
mala pa ti izgledas sjajno
a sta reci mali medeni slatkis.
a sta reci mali medeni slatkis.
caci- Broj poruka : 4530
Godina : 43
Datum upisa : 22.01.2009
Hocemo josssss slikicaaaa.
maki79- Broj poruka : 1879
Datum upisa : 15.03.2010
Kakve se ovde slike nalaze.... ODLIČNO izgledaš, kao da se ništa nisi poradjala a kamoli posle par meseci. Slika sa Ivonom je totalno dirljiiva!
cufta- Broj poruka : 5392
Godina : 56
Datum upisa : 20.05.2010
Potpisujem od reči do reči [Only admins are allowed to see this image]cufta ::Kakve se ovde slike nalaze.... ODLIČNO izgledaš, kao da se ništa nisi poradjala a kamoli posle par meseci. Slika sa Ivonom je totalno dirljiiva!
A duci tek [Only admins are allowed to see this image]
U petak smo bili kod cika doce,jer je Ivona pocela bas dosta da bljucka hranu, bilo da je moje mleko ili dohrana.
Fakat jeste da dete ne opada u tezini, i da sam ja zadovoljna njihovim napretkom, kao i doktor,sto se ispostavilo,ali me brinula njena kiselina koja se oseca i koja je nagoni na bljuckanje koje ne morqa nastupiti odmah po zavrsenom obroku i podrigivanju, vec moze i nakon sat vremena.
Ovo pisem zbog mama koje citaju, a mozda imaju sl. problem.
Doca mi je objasnio, nakon detaljnog pregleda da je Iv, mamina andjelika skroz super, a problem koji ima tice se refluxa,ako sam dobro napisala, nekog poklopcica-misica koji se nalazi na ulasku u zeludac i koji se otvara kad se jede,a zatvara po zavrsetku obroka. Njegovo potpuno zatvaranje se odvija do 6. meseca starosti,kad ce, kaze doca, kod Ivone nestati taj problem,kao rukom odnesen.
Kiselina je zeludacna-Hcl, stoga se i ona oseti, jer hrana udje u zeludac, dodje u kontakt sa kiselinom, poklopac se otvori, i zajedno, usireni izadju napolje.
Eto, moja dusa je bas osetljiva, stoga i njeno podizanje ,spustanje, sve na note.
Doca rece, da je problem veci, i da dete opada u tezini, a po njegovim proracunima, ona napreduje 37 gr dnevno,od ocekivanih 25 gr,stoga ovo ne smatra problemom, postoje lekovi koje doktori prepisuju,ali, posto ovo smeta meni,a ja kazem-prvenstveno mom detetu, onda da pribegnem metodi koju koriste u porodilistu:
dve kasike pirinca-belog, sa litrom vode (tako ja radim) prokuvati, procediti, i tu vodu koristiti za dohranu.
I stvarno, posle takvog obroka, ne bljucka, ili ne bas u toj kolicini.No, opet posle mog dojenja, ona bljucne, ali sam se dosetila-i vodicu cu joj tu davati posle podoja , da joj stisne hranu, jer ta voda i radi po tom principu-zgusnjavanja.
Inace, koristili smo Aptamilovu formulu RE-protiv bljuckanja, i jeste joj pomagalo,ali cinilo da da nema ceste stolice, kako inace imaju,pa kad ima, tu jednu u toku dana, onda bude obilno i tecno. Zato sam odustala od te formule, koja je ustvari bazirana na istom, kaze meni doca.
Pirincana vodica zaista pomaze.
Eto, htedoh to podeliti sa vama,a ako neko misli da treba posebna tema-o bljuckanju, moze post tamo da prebaci.
Duci je dobar, samo ga grcevi razbise...i to ce se zvati juce
btw, u petak je Iv tezila 4450gr...pogledacu koliki je napredak od poslednjeg merenja...
Mene duznost zove, treba pelene siriti,a vi mi ostajte dobro [Only admins are allowed to see this image]
Fakat jeste da dete ne opada u tezini, i da sam ja zadovoljna njihovim napretkom, kao i doktor,sto se ispostavilo,ali me brinula njena kiselina koja se oseca i koja je nagoni na bljuckanje koje ne morqa nastupiti odmah po zavrsenom obroku i podrigivanju, vec moze i nakon sat vremena.
Ovo pisem zbog mama koje citaju, a mozda imaju sl. problem.
Doca mi je objasnio, nakon detaljnog pregleda da je Iv, mamina andjelika skroz super, a problem koji ima tice se refluxa,ako sam dobro napisala, nekog poklopcica-misica koji se nalazi na ulasku u zeludac i koji se otvara kad se jede,a zatvara po zavrsetku obroka. Njegovo potpuno zatvaranje se odvija do 6. meseca starosti,kad ce, kaze doca, kod Ivone nestati taj problem,kao rukom odnesen.
Kiselina je zeludacna-Hcl, stoga se i ona oseti, jer hrana udje u zeludac, dodje u kontakt sa kiselinom, poklopac se otvori, i zajedno, usireni izadju napolje.
Eto, moja dusa je bas osetljiva, stoga i njeno podizanje ,spustanje, sve na note.
Doca rece, da je problem veci, i da dete opada u tezini, a po njegovim proracunima, ona napreduje 37 gr dnevno,od ocekivanih 25 gr,stoga ovo ne smatra problemom, postoje lekovi koje doktori prepisuju,ali, posto ovo smeta meni,a ja kazem-prvenstveno mom detetu, onda da pribegnem metodi koju koriste u porodilistu:
dve kasike pirinca-belog, sa litrom vode (tako ja radim) prokuvati, procediti, i tu vodu koristiti za dohranu.
I stvarno, posle takvog obroka, ne bljucka, ili ne bas u toj kolicini.No, opet posle mog dojenja, ona bljucne, ali sam se dosetila-i vodicu cu joj tu davati posle podoja , da joj stisne hranu, jer ta voda i radi po tom principu-zgusnjavanja.
Inace, koristili smo Aptamilovu formulu RE-protiv bljuckanja, i jeste joj pomagalo,ali cinilo da da nema ceste stolice, kako inace imaju,pa kad ima, tu jednu u toku dana, onda bude obilno i tecno. Zato sam odustala od te formule, koja je ustvari bazirana na istom, kaze meni doca.
Pirincana vodica zaista pomaze.
Eto, htedoh to podeliti sa vama,a ako neko misli da treba posebna tema-o bljuckanju, moze post tamo da prebaci.
Duci je dobar, samo ga grcevi razbise...i to ce se zvati juce
btw, u petak je Iv tezila 4450gr...pogledacu koliki je napredak od poslednjeg merenja...
Mene duznost zove, treba pelene siriti,a vi mi ostajte dobro [Only admins are allowed to see this image]
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Duša mala, prava princeza osetljiva [Only admins are allowed to see this image]
Bitno je da je to fiziološki, i ada će proći, Bolje što si je odvela, i sama si ti videla da ona napreduje, ali lepše je kad pedijatar potvrdi da je prolazno.
Hvala što si našla vremena da sve napišeš detaljno. Srce si [Only admins are allowed to see this image]
A ne brini, ima ko će prebaciti Meni je sad sve bitno i korisno.
Bitno je da je to fiziološki, i ada će proći, Bolje što si je odvela, i sama si ti videla da ona napreduje, ali lepše je kad pedijatar potvrdi da je prolazno.
Hvala što si našla vremena da sve napišeš detaljno. Srce si [Only admins are allowed to see this image]
A ne brini, ima ko će prebaciti Meni je sad sve bitno i korisno.
Slike su feomenalne i ti super izgledas A sto se bljuckanja tice I moj Vasa je tako jendo vreme dok je bio as mali cak je nekada povracao i u mlazu sve sto pojede i isto su nam rekli da je zbog tog poklopca kod nas je to brzo samo od sebe proslo kako je rastao tako da nemoj da se brines
mamajednogprinca- Broj poruka : 241
Godina : 35
Datum upisa : 19.08.2012
Hvala mama na iskustvu [Only admins are allowed to see this image]...
Nego, Viki, sad se setih, kako tek sad dobila dozvolu za roditeljske, zar njene zvezde nemaju roditeljski??Koja zona sumraka
Nego, Viki, sad se setih, kako tek sad dobila dozvolu za roditeljske, zar njene zvezde nemaju roditeljski??Koja zona sumraka
Pariz, i moj brat i ja smo imali taj reflux, on doduse mnogo intenzivnije...Ja se secam njega kao bebe, sve sto pojede, povrati, stalno je bio ubljuckan i smrdljiv, iako ga je mama presvlacila bezbroj puta krenemo napolje, mama ga presvuce, stavi u kolica, kako krenemo, on se izbljucka...
uprkos svemu tome, on je napredovao kao prasence, pa je imao i podosta vise kg od druge dece njegovog uzrasta....oko 9 meseca je prestalo...
nemoj da brines, cim Iv lepo napreduje, sve je na svom mestu
ljubim vas
uprkos svemu tome, on je napredovao kao prasence, pa je imao i podosta vise kg od druge dece njegovog uzrasta....oko 9 meseca je prestalo...
nemoj da brines, cim Iv lepo napreduje, sve je na svom mestu
ljubim vas
mijaki- Broj poruka : 2537
Datum upisa : 25.04.2011
Hvala duso. Kao sto rekoh, ne brinem, da smeta, smeta,al ne brinem, samo sam zelela da podelim iskustvo i dam koristan savet. Inace, prosto mi cudno da za 4 dana napreduje 250 gr, verovatno moja vaga broji manje, ne znam..., a doca je uzeo prosek naseg prvog vidjenja i posle 40 dana.
Eto, uzdam se da nece do 9. trajati
Eto, uzdam se da nece do 9. trajati
Samo da vas ljubnemo i
cici- Broj poruka : 2588
Godina : 48
Datum upisa : 17.02.2010
Pariz,u tvom opisu malene Ivone prepoznajem sve iste,potpuno iste simptome kao kod moje Marije.nemam sta da ti pricam...doktorka je tvrdila da je sve ok,jer je podvrgnuta svim ispitivanjima jos dok je bila na Neonatologiji.bio je u pitanju taj refluks.prestalo je postepeno,sve je manje i manje bljuckala i negde oko 6 meseca potpuno je prestalo.
Bebe su ti preslatke,pravi .a Dusanov osmeh obara s nogu...uzivajte
Bebe su ti preslatke,pravi .a Dusanov osmeh obara s nogu...uzivajte
key- Broj poruka : 1448
Datum upisa : 10.07.2008
Drago mi je da ste to resili. Sada si mirnija i imas novi fazon da doskocis bljuckanju...
A da das malo Duciju te pirincane vodice? Ona oblaze zeludac i crevca...pa mu mozda pomogne kod grcica? Nece smetati svakako.
Ljubim andjele!!!
A da das malo Duciju te pirincane vodice? Ona oblaze zeludac i crevca...pa mu mozda pomogne kod grcica? Nece smetati svakako.
Ljubim andjele!!!
Tinche- Broj poruka : 6399
Datum upisa : 08.08.2009
Strana 13 od 40 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40
Similar topics
» Mali Pariz- Zvezde su medju nama :)
» MALI PARIZ - Dance 4 life iliti Aska i vuk
» O NAMA
» Francuska
» MALI PARIZ - Dance 4 life iliti Aska i vuk
» O NAMA