Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+71
Marija86
Xena
agata
misica
bokica
Likoli
tuli
nesalela
maja76
Sneza
daxi011
Nefertari
JocY
pegaz
Mirjana
Zoka83
MIRKA85
veki1
bak
Tanja83
missile
zoxa
twinsi
Dacaa
korpica
jagodica
lilya
Gramatika
bobica83
darija79
shenon
KoMetaK
krol
seka 35
Struzzo
lilly13
dra00
MAAKKI
natalija
maki79
Mali Princ
dragmilk
Akijeva
cici
cufta
racili
saška
stefi :*
rada78
Jelica
heart84
maus
Clara17
lena
nacKa
Orline
hany
SannI-AlL
Mrvica
anak
lolipop
BiKsi :)
mijaki
djole42
bebko
Shizika
medolino
Vuchica
Botox
dr mali pariz
noja
75 posters
Strana 27 od 40
Strana 27 od 40 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Dra, dušo, evo ti link za temu https://kutak.forumotion.com/t915-da-li-je-nekome-od-vas-radjena-redukcija
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Dobićemo seku! Moj sinčić je pogodio da će dobiti bebu-seku! On je zadovoljan što je glavno, a tata se hvata za glavu- a odvojena soba, a garderoba- koliko dodatnih troškova!
Sve je ok, iako i dalje se vide polja krvarenja.
U ponedeljak radim AC, pa mi držite fige!
Dra držim ti fige, dr Stojića svi hvale da je odličan! Od našeg prijatelja lekara, žena isto vodi trudnoću kod njega. Oni između sebe odlično znaju ko je kakav.
pozz
Dra držim ti fige, dr Stojića svi hvale da je odličan! Od našeg prijatelja lekara, žena isto vodi trudnoću kod njega. Oni između sebe odlično znaju ko je kakav.
pozz
jagodica- Broj poruka : 247
Datum upisa : 04.06.2011
Pozdravcic devojke
Bojance lepo se provedi i nauzivaj na Kopaoniku
Mijaki,kako je,jel malo bolje,jel si lezala danas? Ljubim tebe i princezicu
Sto se tice dojenja,to ne znam ni ja kako bas ide,ali naucicu od vas pa cu znati kad dodje vreme za to Znaci koliko sam razumela,beba se doji otprilike na svakih 3h,odnosno dok se ne probudi i ne sme vise od 4h da prodje a da ona ne rucka? Valjda sam pohvatala
Draoo,uz tebe sam, sta god da odlucis i verujem da ce biti u redu! Sto se tice dr Stojica,ja samo znam da radi na Betaniji,dosta devojaka ga je hvalilo,nadam se da ce se neko javiti da ti kaze svoje iskustvo
Jagodice,znaci bice sekica,malena lutkica Drzim fige za AC u ponedeljak
Evo malo o meni i mi smo bili na UZ veceras, moje bebice napreduju i sve je u redu,odmah mi je laknulo kada sam ih videla na monitoru... Sledeci korak je ekspertni UZ zakazan za 22.avgust, uf ko ce to docekati ali moram da se strpim,rekla mi dr da ne preteravam sa UZ i da nema potrebe da se brinem...sta cu ostalo mi da cekam kad su opet da vidim svoje bebice
Ljubim vas sve redom
Bojance lepo se provedi i nauzivaj na Kopaoniku
Mijaki,kako je,jel malo bolje,jel si lezala danas? Ljubim tebe i princezicu
Sto se tice dojenja,to ne znam ni ja kako bas ide,ali naucicu od vas pa cu znati kad dodje vreme za to Znaci koliko sam razumela,beba se doji otprilike na svakih 3h,odnosno dok se ne probudi i ne sme vise od 4h da prodje a da ona ne rucka? Valjda sam pohvatala
Draoo,uz tebe sam, sta god da odlucis i verujem da ce biti u redu! Sto se tice dr Stojica,ja samo znam da radi na Betaniji,dosta devojaka ga je hvalilo,nadam se da ce se neko javiti da ti kaze svoje iskustvo
Jagodice,znaci bice sekica,malena lutkica Drzim fige za AC u ponedeljak
Evo malo o meni i mi smo bili na UZ veceras, moje bebice napreduju i sve je u redu,odmah mi je laknulo kada sam ih videla na monitoru... Sledeci korak je ekspertni UZ zakazan za 22.avgust, uf ko ce to docekati ali moram da se strpim,rekla mi dr da ne preteravam sa UZ i da nema potrebe da se brinem...sta cu ostalo mi da cekam kad su opet da vidim svoje bebice
Ljubim vas sve redom
medolino- Broj poruka : 2604
Godina : 37
Datum upisa : 26.01.2011
Moja beba spava od 23-08 jos od 6.nedelje i sv pedijatri su mi rekli da je to odlicno. Bitno je da ima 6 podoja dnevno. Tako mi je receno, ali izgleda da je to sve individualno.
Mrvica- Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010
daxi011- Broj poruka : 831
Datum upisa : 13.06.2011
Jagodice, čestitke za seku
anak- Broj poruka : 3404
Godina : 52
Datum upisa : 12.10.2010
jagodice, rodices nam dlugalicu!!! mislim na tebe u ponedeljak, bice sve ok!
medolino, super za UZ, ali ko ce docekati 22 Avgust??? ti hoces, ja ne bih sigurno, ma kakvi...
dra, ne bih ti bila u kozi sto se tice redukcije, sta god da odlucis, odlucila si ispravno! za Stojica ne znam, ali se cesto pominje kao strucnjak, toliko sam uspela da pohvatam...
kod mene je danas dan za analize, veci deo cekam, D dimer i dalje raste, sada je dvostruko veci od ref vrednosti, tako da, nemam pojma koji mu je vrag, veceras cu da odem do doktorke da ona to pogleda, posto mi na poruke ne odgovara...
sutra konacno dolazi mama sa mora pa odoh svojoj kuci, ali ce mi valjda nesto kuvati ovih dana, otkada ona ode, ne pojedoh corbuljak niti supicu...
ljubuckam vas sve...
medolino, super za UZ, ali ko ce docekati 22 Avgust??? ti hoces, ja ne bih sigurno, ma kakvi...
dra, ne bih ti bila u kozi sto se tice redukcije, sta god da odlucis, odlucila si ispravno! za Stojica ne znam, ali se cesto pominje kao strucnjak, toliko sam uspela da pohvatam...
kod mene je danas dan za analize, veci deo cekam, D dimer i dalje raste, sada je dvostruko veci od ref vrednosti, tako da, nemam pojma koji mu je vrag, veceras cu da odem do doktorke da ona to pogleda, posto mi na poruke ne odgovara...
sutra konacno dolazi mama sa mora pa odoh svojoj kuci, ali ce mi valjda nesto kuvati ovih dana, otkada ona ode, ne pojedoh corbuljak niti supicu...
ljubuckam vas sve...
mijaki- Broj poruka : 2537
Datum upisa : 25.04.2011
Kruglice i ostale
Jadgodice, cestitam za devojcicu, jeste se odlucili za ime?
Medo sad ce i taj 22/8 proleti to dok si rekla keks, samo opusteno, sad kad znas da je sve u redu nema ni potreba da stalno virkate
Mijaki ja morala na Vikipediju da vidim o cemu ti pricas a kako ti to sebi sama meris i zasto? Zivele mame!
Ja sam zaboravila spomenuti kod mene u dnevniku, dodacu posle, dobila sam rezultate sa tog kombinovanog testa, ja sam mislila da je to provera za sve genetske fore, medjutim, ovde na pismu pise samo za Davnov sidrom, dakle sanse su 1:100000
Hvala Bogu nadam se najboljem!
Jadgodice, cestitam za devojcicu, jeste se odlucili za ime?
Medo sad ce i taj 22/8 proleti to dok si rekla keks, samo opusteno, sad kad znas da je sve u redu nema ni potreba da stalno virkate
Mijaki ja morala na Vikipediju da vidim o cemu ti pricas a kako ti to sebi sama meris i zasto? Zivele mame!
Ja sam zaboravila spomenuti kod mene u dnevniku, dodacu posle, dobila sam rezultate sa tog kombinovanog testa, ja sam mislila da je to provera za sve genetske fore, medjutim, ovde na pismu pise samo za Davnov sidrom, dakle sanse su 1:100000
Hvala Bogu nadam se najboljem!
veki1- Broj poruka : 256
Datum upisa : 24.05.2012
Mijaki bice to ok,taj d dimer mi nikad nije bio jasan.. Mi zavrsili sa krecenjem cele kuce. Jedva cekam bebi namestaj.. Meni je inace rekao dr do 7 mes.punih primam fraxi pa da se javim transfuziologu, njegov kolega,koji ce me prebaciti na tabletice..pomozi boze
stefi :*- Broj poruka : 553
Datum upisa : 16.03.2012
hvala stefi, oko tog ddimera sam totalna neznalica, doktorka se jos ne javlja, usput hemoglobin mi je pao na 117 a gvozdje se srozalo sa 21 na 8...
ali to je valjda normalno?
Stefi zasto te skidaju sa fraxija? meni je receno da se on ne ukida, tj da se prima jos 6 nedelja posle porodjaja? proveri ti to dobro...
cmokic
ali to je valjda normalno?
Stefi zasto te skidaju sa fraxija? meni je receno da se on ne ukida, tj da se prima jos 6 nedelja posle porodjaja? proveri ti to dobro...
cmokic
Gde ste trudnice drage!
Meni stigli nalazi krvi, hemoglobin opet u padu, sa 104 na 98, gvozdje sa 19 na 16.
Bila ukinula na svoju ruku gvozdje (sad me tucite ) al sam opet pocela da ga pijem. Mislila sam da je mamavit dovoljan ali izgleda da nije.
Ultrazvuk konacno u ponedeljak, jupiii!!!! Saznacemo mozda i pol...
A danas sam po prvi put osetila sutiranje pod rukom, ih al mi izmamilo osmehe
I da da napomenem, ja sam pre trudnoce imala probleme sa zatvorom a sad ili 2 ili 3 x dnevno idem, mislim zatvor je grozan ali mozda i ovo ne valja. Ili je to zato sto stalno grickam, jao prolupacu vec sad 10kg u plusu, ne izgledam ja toliko lose, lepo mi stoji svi kazu ali se bojim da nije zdravo za bebca...
Ljubim vas
Meni stigli nalazi krvi, hemoglobin opet u padu, sa 104 na 98, gvozdje sa 19 na 16.
Bila ukinula na svoju ruku gvozdje (sad me tucite ) al sam opet pocela da ga pijem. Mislila sam da je mamavit dovoljan ali izgleda da nije.
Ultrazvuk konacno u ponedeljak, jupiii!!!! Saznacemo mozda i pol...
A danas sam po prvi put osetila sutiranje pod rukom, ih al mi izmamilo osmehe
I da da napomenem, ja sam pre trudnoce imala probleme sa zatvorom a sad ili 2 ili 3 x dnevno idem, mislim zatvor je grozan ali mozda i ovo ne valja. Ili je to zato sto stalno grickam, jao prolupacu vec sad 10kg u plusu, ne izgledam ja toliko lose, lepo mi stoji svi kazu ali se bojim da nije zdravo za bebca...
Ljubim vas
shenon- Broj poruka : 448
Datum upisa : 16.11.2010
shenon tu smo sa nalazima, ja upravo pravim spisak namirnica bogatig Fe da pokusam da popravim stanje...ja pijem femibion, mozda treba da predjem na prenatal jer femibion cini mi se nema Fe...
bravo za sutiranje, ja jedva cekam, mada mislim da me je princeza malopre 2-3 puta ''pomazila''....
ne brini za kg, i ja se gojim, ali kazu do 15-16 je ok, sveukupno! ja sam dala sebi granicu 20, pa posle cu da se mucim da skinem, bas me briga!!!
ljubim vas
bravo za sutiranje, ja jedva cekam, mada mislim da me je princeza malopre 2-3 puta ''pomazila''....
ne brini za kg, i ja se gojim, ali kazu do 15-16 je ok, sveukupno! ja sam dala sebi granicu 20, pa posle cu da se mucim da skinem, bas me briga!!!
ljubim vas
mijaki pa ne znam,sta cu,moram da slusam,ili pak na svoju ruku da ga uzimam bar 8 meseci,ne znam sta mi je ciniti,bas cu se posle bojati za taj krvotok,dotok hrane i kiseonika,ipak imam taj problem i on nece nestati..meni suprug kaze ma primaj ti to do kraja,jer mu ja pricala za vas cure ovde koje ga primaju. evo sutra idem da dajem krv za krvnu sliku i mokracu pa cu ti reci za gvozdje,ali do sad mi je uvek bilo nisko i pripisivali mi ferum a ja ga sama prekinem kao shenon jer mi se gadi...
a usput hemoglobin sadrzi gvozdje i sluzi za prenos kiseonika tako da nemoj da te buni sto i jedno i drugo pada...
stefi, ko ti je hematolog? kod koga ides, msm ne znam da li si iz Bg ili? ja sam bas danas bila na Institutu za transfuziju i dr Kovac koja je inace fina, i ona bas prica jednoj trudnici da se fraxi prima 6 nedelja nakon porodjaja, kako je meni Elezovic rekao...
ne bih ja nista na svoju ruku ali bih trazila jos necije misljenje...
ne bih ja nista na svoju ruku ali bih trazila jos necije misljenje...
jel neko pio Feroglobin za gvozdje?
meni je dr rekla da uzmem nesto od preparata, e sada nije sto ja ne znam koji nego sam cula za vise njih, pa bi mi znacila preporuka???
za ddimer je rekla da za sada nista ne korigujemo, pa gledamo opet za 2 nedelje...
thanksic unapred
meni je dr rekla da uzmem nesto od preparata, e sada nije sto ja ne znam koji nego sam cula za vise njih, pa bi mi znacila preporuka???
za ddimer je rekla da za sada nista ne korigujemo, pa gledamo opet za 2 nedelje...
thanksic unapred
Trudnjačice drage, ja sam na kraju pila Heferol kapsule i to uveče pre spavanja, da mi ne bi bilo muka. Pomogle su, što znači da se ne mora baš piti pre doručka. Probajte.
Ljubim vas sve
Ljubim vas sve
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
I ja pijem heferol, samo ujutro, nemam mucnine ali treba izdrzati sat vremena pre dorucka i cekati gladan...
shenon- Broj poruka : 448
Datum upisa : 16.11.2010
a ferum se zvace nakon jela,bar su meni tako rekli...
mijaki iz okoline nisa sam,trudnocu mi vodi dr koji radi sa stojkovicem u leskovcu..ne znam ovamo za nekog hematologa kog bih mogla pitati..
jel neko inace moze pomoci sta da radim vec nekoliko dana imam presecanja u stomaku,nekad praceno stolicom nekad ne,pa popijem utrogestan za svaki slucaj..kontrolu imam 16.avg.pa da li da cekam ili da zovem?dal je to nesto opasno?ili je mozda lose varenje?
mijaki iz okoline nisa sam,trudnocu mi vodi dr koji radi sa stojkovicem u leskovcu..ne znam ovamo za nekog hematologa kog bih mogla pitati..
jel neko inace moze pomoci sta da radim vec nekoliko dana imam presecanja u stomaku,nekad praceno stolicom nekad ne,pa popijem utrogestan za svaki slucaj..kontrolu imam 16.avg.pa da li da cekam ili da zovem?dal je to nesto opasno?ili je mozda lose varenje?
Jagodiceeee, bravo! Seka...supiska. Drzim fige, bice sve super. Gde radis?jagodica ::Dobićemo seku! Moj sinčić je pogodio da će dobiti bebu-seku! On je zadovoljan što je glavno, a tata se hvata za glavu- a odvojena soba, a garderoba- koliko dodatnih troškova!
pozz
Jelica- Broj poruka : 742
Godina : 50
Datum upisa : 18.12.2010
stefi, javice se za hematologa neka od drugarica sa juga....
sto se tice probadanja, presecanja i ziganja, ne znam sta bih ti rekla, mene je bilo proslo skoro ceo 4 mesec, a evo od juce prekjuce isto osecam...
trudim se da ne panicim, nije jak bol, nije intenzivan, pa se tesim da se sire misici ili sta vec...
meni ne lici na sirenje misica ali otkud znam, nikada se ranije nisu rastezali
sto se tice probadanja, presecanja i ziganja, ne znam sta bih ti rekla, mene je bilo proslo skoro ceo 4 mesec, a evo od juce prekjuce isto osecam...
trudim se da ne panicim, nije jak bol, nije intenzivan, pa se tesim da se sire misici ili sta vec...
meni ne lici na sirenje misica ali otkud znam, nikada se ranije nisu rastezali
Uzimala sam i totem i heferol i nije mi bila muka. Od mamavita , ako ne jedem a popijem ga, baš mi bude muka. AC radim u dečijoj bolnici. Novakovka mi je rekla da dr Kovač prepiše ginipral, bensedin, utrogestan nakon intervencije, a da ona preporučuje da dan pre i taj dan uzimam samo utrogestan, a posle da i njega ukinem. Baš sam se pitala do kada ću ga uzimati!
Danas sam se baš narintala- usisavaj, sređuj, peglaj, sad ću i ručak -hoću malo u ponedeljak da odmaram.
Pusa za sve!
Danas sam se baš narintala- usisavaj, sređuj, peglaj, sad ću i ručak -hoću malo u ponedeljak da odmaram.
Pusa za sve!
jagodica- Broj poruka : 247
Datum upisa : 04.06.2011
Stefi, jedi kupine i konjsko meso...ja sam na dijeti zbog povišenog šećera i jedem samo kupine i maline, od mesa što više konjsko...meni je pre 15 dana gvožđe bilo 19, a hemoglobin 121, a sadkad sam ponovila rezultate gvožše 26, a hemoglobin 131. Nisam mogla verovati, to je extra jer sam 32 nedelja.
Meni je hematolog Miljić napisao šemu primanja fragmina za porođaj i posle njega, rekao mi je fragmin da primam još 2 nedelje posle porođaja, a i ja sam čitala da obično daju 6 nedelja. Baš mi čudno bilo.
Meni je hematolog Miljić napisao šemu primanja fragmina za porođaj i posle njega, rekao mi je fragmin da primam još 2 nedelje posle porođaja, a i ja sam čitala da obično daju 6 nedelja. Baš mi čudno bilo.
hvala cure...danas sam dala krv za kompletnu krvnu sliku a i mokracu pa cemo videti...u svakom sluc.moram da popravim ishranu jer mi se nista ne jede valjda zbog vrucina...
Meni tothema nije pomogla,za mesec dana dok sam pila ampule hemoglobin mi je spao sa 104 na 101.
Sada sam presla na sirup legofer i cim popijem sirup izgrickam acerola(vitamin C)tablete za zvakanje.Za tri nedelje cu ponoviti kks pa vam javim ako od njega bude napretka.
Ja se pakujem i u sred sam peglanja a mrzim peglanje ,sutra putujemo u Soko banju u sredu uvece se vracamo,za cetvrtak imam zakazan ekspertni kod prof.Stojica i nadam se da je bebica ok
Sve vas
Sada sam presla na sirup legofer i cim popijem sirup izgrickam acerola(vitamin C)tablete za zvakanje.Za tri nedelje cu ponoviti kks pa vam javim ako od njega bude napretka.
Ja se pakujem i u sred sam peglanja a mrzim peglanje ,sutra putujemo u Soko banju u sredu uvece se vracamo,za cetvrtak imam zakazan ekspertni kod prof.Stojica i nadam se da je bebica ok
Sve vas
darija79- Broj poruka : 474
Godina : 45
Datum upisa : 28.12.2011
Strana 27 od 40 • 1 ... 15 ... 26, 27, 28 ... 33 ... 40
Strana 27 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu