KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon

+136
alisa
kobac robac
Vesna V
Strumfeta78
alex11
Amna84
makisa12345
Tangerine
Vuchica
Ancica 87
Ica1171
Mika
lela1984
PalcicaBg
Jelica74
fight&faith
SladZana
jovanka.draskic
najdi10
SoJa
bezdan
luckystar74
hocukusurnecuzvaku
leptirko82
riki
lelas
malamara
bulevar79
SandraNS
annci
karakaca
Erata
hany
neca73
missile
svetlana-ceca
agata
Veca77
Freya77
lenic
OKacica
tetreb
sareni leptir
daxi011
Ema78
M.
Kalina V.
cekalica
anak
makica1984
rada78
Annie
Lutonjica
7-patuljaka
Dorotea
tanjica
saška
Sunflower
Niny
SSanja
Shizika
lolipop
cvetic-79
tereza
JocY
laKole
Cupava
suncicas
nebuloza
LaFolie
buby
bak
KoMetaK
MAAKKI
Kamilica
ananana
Republica
zorana-zokica
noja
cicsa80
jaca*caca
Mali Princ
Marija86
cerise
maza1972
heart84
ciklama
zova
dragana76ns
nolinica
duskans
sandrcak
dragmilk
cici
vašar
bubamara83
kristina33
Mimicica
dacca
viktorija
elijana70
djole42
julija
Afrodita
lena
Gaga24
Bitter Sweet
bebko
kikiriki
racili
Daca
dr mali pariz
jovana 77
strelac
gea
septembar
Struzzo
Zoka83
nena beba
naca
bebana
Orline
Mirjana
kasia
nabla
bisera
maki 123
Hitron-Luka
maus
jul
TetaSneki
nadalina
Jelence
tina73
terka
HappyGirl
140 posters

Strana 5 od 30 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17 ... 30  Sledeći

Ići dole

FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Empty Re: FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon

Počalji od kikiriki 23/6/2010, 09:45

ima li koga?????? FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_wink FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_wink FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_wink FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_wink FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_wink FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_wink FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_wink FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_wink FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_wink

kikiriki

Broj poruka : 74
Datum upisa : 06.06.2010

Nazad na vrh Ići dole

FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Empty Re: FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon

Počalji od racili 26/6/2010, 10:55

Devojke, na insistiranje FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_mad Majre, ovaj ciklus radim hormonski status 2, 7, 14 i 21 dc. Moj dr. nikad nije posumljao na problem ove vrste, ali Majra jeste.
2 dc : fsh 5,87
lh 3,78
Prolaktin 198
Estradiol 49,5
Progesteron 0,486.
Ja bih rekla da je o.k., ali ipak, šta vi mislite?
7 dc: fsh 6,85
lh 4,47
Prolaktin 237
Estradiol 62,0
Progesteron o,235
Devojke, evo rezultata 14 dc:
FSH - 7,09 (4,7-12,5)
LH - 30,8 (17-77)
Prolaktin - 267 (40-530)
Estradiol - 331 (66-411)
Progesteron - 0,587 (,48-1,72).
Ne mogu da dočekam da odem kod Majre, tek 9 jula počinje da radi.
Kao što sam rekla, bio mi je sumljiv progesteron (sedmog dana je manji nego drugog), ali mi je neka dr. rekla da je o.k., jer je u okviru ref. vrednosti, pa je nisam uzela za ozbiljno. Brine me jel odnos hormona dobar, a Majra mi je najviše spomiljala progesteron i estradiol.
Ostalo mi je izvadim još 21dc, recite mi, jel treba sve ove hormone da vadim? Neka dr. mi je rekla da uradim samo progesteron i LH, ostali nisu bitni za ovu fazu ciklusa. Ako je neko bio od vas kod Majre, zanima me kako ste radile.? Pozdrav FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 275568
racili
racili

Broj poruka : 567
Godina : 49
Datum upisa : 28.12.2009

http://lbdm.lilypie.com/5gdIp2.png?r5l95KnO

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 26/6/2010, 13:49

Racko, ne znam za progesteron sta ce reci. I mene bas zanima kako ona to gleda.

Sto se tice E2 na pocetku ciklusa, mozda ce ti reci da je malo povisok. Barem meni jeste kad sam joj jednom prilikom izdeklamovala "nicim izazvana" moj hormonski status.

Inace, meni nikad nije trazila da radim hormonske analize pa da ih onda analizira.

Da, inace, ovaj progesteron sto si radila je pretpostavljam 17-OH progesteron?
Trebalo bi da raste samo onaj progesteron koji se luci posle ovulacije. Ovo mi je teren na kome hodam ko po jajima, jer se nikad nisam interesovala za mehanizam nastanka i svrhu progesterona na pocetku ciklusa.

eto, toliko od mene, nije bog zna sta! FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_redface
nabla
nabla

Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od racili 26/6/2010, 17:47

hvala ti na vremenu u svakom slučaju. Ne znam, ovako izgleda da je sve o.k., ali...zbog ovih nalaza odlažem i vraćanje zamrznutih embriona, jer sve mislim ako je u pravu, bolje da krenem i sa njenom terapijom. Još se dvoumim šta da radim??? FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 279933
racili
racili

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bebko 27/6/2010, 08:32

Meni rezultati izgledaju ok.Najbolje da se konsultujes sa nekim dr.Mozda kad uradis i 21.dana ciklusa da vidis i sa LJubicem...
bebko
bebko

Broj poruka : 3844
Datum upisa : 05.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od racili 27/6/2010, 12:18

Bebko, koje hormone si ti vadila 21dc?
racili
racili

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 6/7/2010, 15:02

Racili, 21. dana se uglavnom vadi samo progesteron.
Jesi bila kod Majre s rezultatima?
nabla
nabla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od racili 6/7/2010, 15:20

Nabla, i ja znam za progesteron, ali ona reče i ostale?! Niko se danima ne javlja na telefon, a prošli mesec kad sam zvala sekretarica se uključila sa informacijom da rade posle 9.07. Baš sam nestrpljiva, jer su me pozvali iz zavoda oko pripreme za sledeću vt. Baš danas idem na konsultacije pa ću poneti rezultate. Inače, baci oko ako imaš vremena FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_wink
FSH - 3,37
LH - 6,69
Prolaktin 341 (2.dc je bio 194 i svako vađenje je bio sve veći, ne znam da li se povećava sa danima ciklusa?)
Estradiol - 182
progesteron - 8,54 (1,5-22,6).
Po ovome, sve je u granicama ref. vred., ali videću šta Majra kaže??? FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_rolleyes Jedino bi progesteron mogao biti veći, šta ti misliš?
racili
racili

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od nabla 6/7/2010, 15:33

Za visinu progesterona si u pravu. Neka granicna vrednost je oko 10, sve sto je ispod toga docovi smatraju da je neadekvatno. U principu, dr. Vujovic kaze da ovakva vrednost ukazuje da se ovulacija odigrala, ali da nije bila dovoljno "kvalitetna", da bi se odrazila na visinu progesterona. Sve to ukazuje na problem I faze ciklusa, i puko nadomestanje progesterona u vidu dabrostona ili utrogestana, ne moze pomoci jer ako je neadekvatna ovulacija, onda je i neadekvatna jc koja se izbaci.
Vec sam spominjala, ta I faza se popravlja (prema zapadnoj medicini) "stimulatorima" + pregnil.
Ja sam jednom prilikom uz kojekakve saplemente (tipa omega3, Q10, vitamini iz B skupine, C vitamin...) kombinovala i vitex i prvi put u zivotu mi je progesteron bio 19!!! Doduse, posle toga, opet standardna prica, stalno oko 10 (ili ispod ili malo iznad).

Eh, sto se tice ostalih hormona, tu bi nam tako dobro dosla Anuska da sve to lepo i metodicno objasni.
Ja nisam isla toliko daleko u "ucenju" hormona.

javi Majrin i docin komentar!
nabla
nabla

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od racili 6/7/2010, 16:54

Upravo mi je Majra rekla kao i ti: malo progesterona i loš kvalitet jc! Jedio ne razumem, ako je loš kvalitet jc, kako uvek imam blastice i to više od pola jc se razvije do tog stadijuma????? Zato mi je i endo tanak, ovaj mesec samo 7mm u vreme ovulacije i posle. Kad sam radila FET isto je bio oko 8mm, kažu to je donja granica tolerancije. Jedino na vt bude 10-11mm FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_cry Majrina priča izgleda da ima smisla. Na žalost, danas će biti ass. mog doktora, ali svakako ću je pitati, a i Anušku. Javljam, a Majru sa nestrpljenjem očekujem!
racili
racili

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bebko 6/7/2010, 19:24

racili ::Bebko, koje hormone si ti vadila 21dc?
Kako sam ja ovo previdela Embarassed
Meni je LJubic dao da uradim prog i LH
Racili,izvini cvet
Cekamo sta kaze dr Milica
bebko
bebko

Broj poruka : 3844
Datum upisa : 05.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bitter Sweet 8/7/2010, 00:19

Okt 04
21. dan
Mar 05
11 dan
Dec 05
3. dan
Mar 10
3. dan
Mar 10
10.dan
Klomif.test
Maj 10
3. dan

FSH

7,1
miU/ml
9,8
IU/L
8,8
IU/L
4,7
IU/L

LH

15,5
mIU/ml
1,5
IU/L

8,2
IU/L

PRL

9,3
ng/ml

396,8
mIU/L

E2

0,808 nmol/L

128
pmol/ L

131
pmol/L

Pg
11,7 ng/ml

0,8
nmol/L

Te

1,28 nmol/L

2,3
nmol/L

DHEA-S04

3,15
umol/L

kortizol

458
nmol/L

androstendion

AMH

1,5
ng/ml
Bitter Sweet
Bitter Sweet

Broj poruka : 123
Datum upisa : 04.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Gaga24 8/7/2010, 17:12

Ljudi meni je taj FSH hormon u folikularnoj fazi 14.2 a referentna vrednost je 3.5-12.5. Pretpostavljam da to znaci da mi je povisen? Jel moze neko da mi objasi sta to znaci,sta mogu da budu posledice toga,a sta uzrok i da li se to nekako leci? Uzgred ja sam vec jednom ostala trudna i imam redovni ciklus kao i ovulacije (kako mi doktor rece). Hlava u napred.

Gaga24

Broj poruka : 1
Datum upisa : 08.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lena 8/7/2010, 17:38

Draga Gaga, vrati se unazad na 1. stranu ove teme gde si pisala... imas dosta toga korisnog sto mozes da procitas...
Pozdrav! FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 338438
lena
lena

Broj poruka : 4087
Godina : 54
Datum upisa : 18.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od racili 8/7/2010, 23:50

Bila na konsultacijama, dr Milica (Janićijević, Ilićka je na odmoru) smatra da su svi hormoni o.k. Progesteron bi mogao biti veći, ali ne može se o tome tako pričati jer je potrebno pratiti ceo mesec broj i rast folikula, pa uz ovaj rezultat saznati više. Može biti pokazatelj da je bila slabija ovulacija taj mesec i to je to. Svakako će konsultovati prof., ali nije obratla posebnu pažnju na ovaj hormon. Šta li će Majra reći FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 279933 ???? Mogu samo da pretpostavim FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Affraid
Bebko,
racili
racili

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od racili 8/7/2010, 23:53

Bebko, nešto mi komp prolupao, FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 543728 nema veze, ja uradila sve hormone, nisam smela da reskiram zbog Majre, mada vidim da su samo progesteron i lh bitni. Nadam se da se vidimo uskoro kod doce...
racili
racili

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od racili 12/7/2010, 23:08

Bila kod Majre na kontroli i dobila očekivani odgovor: sa ovakvim hormonima nema šanse da zatrudnite! Ako moderator FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 639820smatra da treba, neka prebaci post na deo o akupunkturi.
Prvo, moje nalaze hormonskog statusa dr. na klinici su protumačili kao dobre, uz malo niži progesteron, ali ništa za brigu. A Majra... njen komentar je bio da ništa nije u redu, progesteron izuzetno mali, svi hormoni u haosu, proizvodim loše jc , a progesteron ne dozvoljava implantaciju.. Rekla sam joj da krećem u postupak u septembru, ali naravno, ona smatra da ga džabe radim...Predlaže mi mumiju, ali moram je koristiti par meseci i nikako uz kontacepciju. Iskreno, ne znam šta mi je činiti, ovaj pokušaj finansira fond pa mi nije zgodno da pomeram termine, a sve mi je ovo potpuno ludo...
racili
racili

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 13/7/2010, 09:28

Racili, žao mi je što nisi mirna pred postupak, a trebalo bi biti.
Meni je samo simptomatično da svaka cura koja je išla kod te Majre, imala je iste njene "apokaliptične" izjave tipa "hormoni u haosu, loše jajne ćelije, ne valja progesteron...nećeš ostati trudna" FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 279933
Ta mumija je neki supliment, tako...zašto ne može uz kontracepciju? Kad kontracepciju počinješ da piješ?
Ja bih ipak ponovila taj progesteron i u avgustu...i malo zaboravila na Majru i uživala u letu pre postupka i FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 523476
Srećno!!!
FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 490909
Struzzo
Struzzo

Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 13/7/2010, 12:16

Racili, tu mumiju imaš u svakoj apoteci, pitaj tamo da li sme uz kontracepciju i ako ne zašto.
Slažem se sa svim što je struzzo napisala a posebno sa ovim
Struzzo ::
Ja bih ipak ponovila taj progesteron i u avgustu...i malo zaboravila na Majru i uživala u letu pre postupka i FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 523476
Šta god da odlučiš uz tebe smo! Srećno!
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od racili 13/7/2010, 13:59

Hvala vam drugarice, ma i meni je sve to čudno, ali ima mnogo stvari koje nije znala a rekla mi je (povišena antitela na štitnu, trombofilija, teška trudnoća moje sestre, jer ona gleda liniju majke, sestre pa mene itd...). Ne znam zašto, ali mi je naglasila da uz kontracepciju ne ide mumija. Treba da počnem početkom avgusta sa njom. Hvala vam na savetu, nisam ni razmišljala, ali ponoviću i progesteron. Sutra idem na pregled kod dr., jer mi je ovog ciklusa krvarenje bilo jako čudno, samo ugrušci i sluzavi parčići, a trajalo je samo dva dana (i to mi je Majra rekla). FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_mad
racili
racili

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Struzzo 13/7/2010, 16:06

Ako piješ kontracepciju u avgustu, proveri progesteron u ovom ciklusu pre...nemoj dok piješ kontracepciju!
Joj, utoliko teže i gore, ako je nešto pogodila...ja izbegavam takve tete upravo zbog toga...bojim se da me još više ne opterete, kao da smo i ovako malo opterećene... FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Icon_rolleyes
Naravno da ideš na UZ pregled i javi nam šta dr kaže.
FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 639820
Struzzo
Struzzo

Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od racili 16/7/2010, 01:22

Krenula sam sa mumijom, jer sam uspela pomeriti početak vt za septembar. Za sada pijem tablete, jer sutra krećem na more, a put je dalek (Grčka ostrva , tačnije Naxos, tu mi šveca živi FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 Lol ). Kad stignem tamo krećem sa čajem mumijecpo uputstvu dr. Majre. Rekla mi je da nije optimista, ali da probamo. Naravno, kritikovala je ginekologa koji mi je na uz rekla da je sve o.k., a za to čudno krvarenje nema neko posebno objašnjenje, prosto takav je bio ciklus. Drago mi je što sam za kratko odložila postupak, jer zaista još uvek nisam spremna. Videću da li će se situacija promeniti od mumije, svakako ne može da šteti. Preneću vam utiske kad se vratim a do tada želim uspeh svim drugaricama koje su u postupku ili u FSH-folikulostimulirajući hormon, LH-luteinizirajući hormon - Page 5 342518
racili
racili

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 16/7/2010, 11:10

Fino što si uspela da ispomerašaš, budeš mirna, kreneš sa mumijom...Ajd racili srećan put, lep provod i odmor i neka sve to urodi plodom
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 18/7/2010, 10:35

Racili,srećan put,i dobra relaxacija!
Naxos...mmm...u avgustu sam na Parosu,u tvom komšiluku.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Afrodita 22/7/2010, 18:40

Kako vam izgledaju moji hormoni
FLH-1,94
LUT-2,16
Progesteron-2,54
Prolaktin-324
estradiol-135
Testosteron-0,69
Unapred hvala svima osmeh srce
Afrodita
Afrodita

Broj poruka : 312
Godina : 41
Datum upisa : 22.07.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 5 od 30 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17 ... 30  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu