Danas sam kuvala...
+41
veki1
bobica83
hany
cica-maca
buby
Vuchica
laKole
resistance
djole42
Gramatika
MARA
medolino
bebko
lilly13
BiKsi :)
maza1972
daca32
korpica
dra00
lena
nacKa
cicsa80
Mali Princ
lolipop
MAAKKI
Mrvica
zoxa
Xena
missile
Marija86
Republica
mijaki
dr mali pariz
Orline
Struzzo
JocY
Kamilica
Mirjana
dragana76ns
maus
Botox
45 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja :: Arhiva
Strana 11 od 40
Strana 11 od 40 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40
Re: Danas sam kuvala...
mi nismo juce postili, posto kod nas niko nije vernik al eto volimo sarena jaja i to nam je prilika da se okupimo, juce smo stigli kod mojih, pa eto malo hrane od juce i danas, mada danas glavno tek treba da dodje,
posle podne idemo kod njegovih i tamo ostajemo par dana...
tata ode da raspali vatru za rostilj
salata gotova
seka otkostila pile celo, svaka joj cast
pa su ga mazale senfom i rolovale slaninicom, kackavaljem i i jos necim al nisam obracala paznju znam samo da je mnogooo ukusno
pravile su kinder stanglice ali umesto orasa stavile lesnike dole, podseca na bajadere mljac
i mamina Puslica torta, sa nekim obicnim korama sa orasima i susenim od belanaca i fil s orasima i cokoladom i tako... divna je
da ne bude kako sam samo dosla na odmor i da jedem ja sam juce ofarbala jaja, ostavila sam nama samo jedno crveno za cuvarkucu da nosim za bg u utorak
nista posebno, samo ih obojila obicno i neke obukla u foliju...
posle podne idemo kod njegovih i tamo ostajemo par dana...
tata ode da raspali vatru za rostilj
salata gotova
seka otkostila pile celo, svaka joj cast
pa su ga mazale senfom i rolovale slaninicom, kackavaljem i i jos necim al nisam obracala paznju znam samo da je mnogooo ukusno
pravile su kinder stanglice ali umesto orasa stavile lesnike dole, podseca na bajadere mljac
i mamina Puslica torta, sa nekim obicnim korama sa orasima i susenim od belanaca i fil s orasima i cokoladom i tako... divna je
da ne bude kako sam samo dosla na odmor i da jedem ja sam juce ofarbala jaja, ostavila sam nama samo jedno crveno za cuvarkucu da nosim za bg u utorak
nista posebno, samo ih obojila obicno i neke obukla u foliju...
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Bojanice,sve je prelepo,posebno torte a i jaja su ekstra boje i lepo su primila boju...
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
Drage moje baš ste lijepo šarale jaja
evo i moje ''djelo''
pošto kod svekrve farbamo jaja na razne načine, ja uglavnom uzmem ili samo crvena ili kao sad od svake boje po jedno pa ih ukrasim kako ja hoću, da ima u kući kad neko dođe
evo i moje ''djelo''
pošto kod svekrve farbamo jaja na razne načine, ja uglavnom uzmem ili samo crvena ili kao sad od svake boje po jedno pa ih ukrasim kako ja hoću, da ima u kući kad neko dođe
lilly13- Broj poruka : 1504
Godina : 42
Datum upisa : 29.11.2010
Doktorice, ona žuta jaja su zaista lepa, nisam još videla tako lepu žutu boju.
Mazo, pa to je u metnički skroz, lepo, lepo...
Loliška, sviđaju mi se jaja, vrlo slično i moja budu samo ne stavljam one nalepnice...
Boki, svega na trpezi, jaja su predivna, a onu salatu bih sama smazala oma...
Lilli, kako si lepo išarala, voskom jel?
Mazo, pa to je u metnički skroz, lepo, lepo...
Loliška, sviđaju mi se jaja, vrlo slično i moja budu samo ne stavljam one nalepnice...
Boki, svega na trpezi, jaja su predivna, a onu salatu bih sama smazala oma...
Lilli, kako si lepo išarala, voskom jel?
Kamilica- Broj poruka : 2615
Godina : 46
Datum upisa : 05.07.2011
hvalaKamilica ::Lilli, kako si lepo išarala, voskom jel?
ne bijela tempera, ne mogu da nađem pravu ''pisaljku'' za vosak a baš bi voljela da je imam
Lepa jaja u svakoj vam korpici!
Lili, ono jaje sa vinjetom mi se najviše svidja, jer je vinjeta moj zaštitni znak! Trenutno nosim i prsten sa vinjeticom! Svuda iscrtavam te vinjetice, prosto ih obožavam!
Lili, ono jaje sa vinjetom mi se najviše svidja, jer je vinjeta moj zaštitni znak! Trenutno nosim i prsten sa vinjeticom! Svuda iscrtavam te vinjetice, prosto ih obožavam!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Mmmmmmmmm Bojana, lepa trpeza!
Najviše su mis e dopala tvoja jaja od svega ponuđenog, i to svinj. pečenje.Lepe boje jaja!
Lilly13, bacilo me na dupe jaje sa vozićem
Loliću, sivi tiću, lepa su ti jaja, pažljiva si!
Danas za ručak pileća ćorba, pomfrit, svinjsko pečenje i krmenadle,-u rerni iz kese, kupus salata, sitno seckana by my mom, feta šabačka, naravno, i crne masline i jaja i pršuta kao predjelo, a vino kao aperitiv, desert bingo torta i kafa-sad.
Ništa slikala nisam, jer sam pala s nogu...
Najviše su mis e dopala tvoja jaja od svega ponuđenog, i to svinj. pečenje.Lepe boje jaja!
Lilly13, bacilo me na dupe jaje sa vozićem
Loliću, sivi tiću, lepa su ti jaja, pažljiva si!
Danas za ručak pileća ćorba, pomfrit, svinjsko pečenje i krmenadle,-u rerni iz kese, kupus salata, sitno seckana by my mom, feta šabačka, naravno, i crne masline i jaja i pršuta kao predjelo, a vino kao aperitiv, desert bingo torta i kafa-sad.
Ništa slikala nisam, jer sam pala s nogu...
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Evo i mojih sličica sa mobilnog.
Sva su vam jaja divno išarana, i mramorna, i bojena, sa sličicama i bez, divna su. Svaka volem
Mada moram da zapazim bojanina. Nikad mi u životu takve boje nisu ispale Mnogo su lepe...Koje su to farbe, boki?
Orline- Broj poruka : 11716
Datum upisa : 05.02.2009
Evo i mojih jaja da jos malo zasarene ove vesele stranice, a vasa su sva divna.
Xena- Broj poruka : 654
Datum upisa : 17.05.2011
a na koje misliš? šta ti je vinjeta? (ja to očito drugačije zovem)Biksi :) ::Lepa jaja u svakoj vam korpici!
vozić je specijalno za tetkino prase, jer je on sad u tom fazonu, ''hu-hu''(voz) je glavna stvardr mali pariz ::Lilly13, bacilo me na dupe jaje sa vozićem
Lepa jaja, lepa! Bas ste se potrudlile i svaka vam cast. Lepe boje, sarenis, lepo sve dekorisano, sa ukusom i sa puno ljubavi. Sve mi se svidja!
I ja kao Bojana, nisam vernik, kao ni moje sestre. I ne bojim i ne saram jaja.
I ja kao Bojana, nisam vernik, kao ni moje sestre. I ne bojim i ne saram jaja.
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
Bas lijepa jaja, divne boje i sarice... Ja ove godine ostadoh bez boje za jaja...duga prica tako da sam ih bojala jestivim bojama za kolace. Jos mi mm kupio ona tamna, tako da sam presretna sto uopste ima boje na njima...
zoxa- Broj poruka : 2601
Godina : 48
Datum upisa : 25.11.2008
Stvarno ste se potrudile, jaja su divna. Zoxa svaka čast. Xeno divno i petlića ima. Orliška, već sam ti rekla šataš kao ja, ista nam je korpa...
Zoxa, razumem, ja sam slala za Italiju boje i sličice
Tebi su ova baš fino ispala, u inat nestašici boje
Kami, i ja najviše volim lukovinu, nekad mi se čini da i ukus jajima da, ili je do zbog dužeg kuvanja, ko će znati. Nešto nisam i vična drugom šaranju, nikad mi ovako lepo ne ispadnu kao na ovim slikama
Tebi su ova baš fino ispala, u inat nestašici boje
Kami, i ja najviše volim lukovinu, nekad mi se čini da i ukus jajima da, ili je do zbog dužeg kuvanja, ko će znati. Nešto nisam i vična drugom šaranju, nikad mi ovako lepo ne ispadnu kao na ovim slikama
Lepe su vam korpice i jaja u njima
Sva su lepa a kako i ne bi kada su za tako lep praznik
Evo i mog doprinosa
i da se zasladite
Sva su lepa a kako i ne bi kada su za tako lep praznik
Evo i mog doprinosa
i da se zasladite
bebko- Broj poruka : 3844
Godina : 49
Datum upisa : 05.03.2009
Auuu, što su vam lepa jajca! Pa prosto ne znam čija istaći
Dakle, svaka vam čast
Boki, te kinder šnite izgledaju toliko dobro da ću poludeti koliko mi se jedu!
Ajoj, već sam smazala svašta od jutros, a sad mi se opet jede...bolje da nisam ni svraćala ovde
Ljubac za mile
Dakle, svaka vam čast
Boki, te kinder šnite izgledaju toliko dobro da ću poludeti koliko mi se jedu!
Ajoj, već sam smazala svašta od jutros, a sad mi se opet jede...bolje da nisam ni svraćala ovde
Ljubac za mile
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Bebko, očarana sam
Iz svih tvojih specijaliteta, pogotovo onih koje si spremala za slavu, i ovih uskršnjih jaja, odiše neka posebna mirnoća i blagostanje, ne mogu to da opišem...ali osetim to.
Iz svih tvojih specijaliteta, pogotovo onih koje si spremala za slavu, i ovih uskršnjih jaja, odiše neka posebna mirnoća i blagostanje, ne mogu to da opišem...ali osetim to.
Medolino, miro, evo recept za peretke
10 jaja umutiti (neko razdvaja belanca i žumanca, ja ne) sa 2 supene kašike šećera, 2 kafene kašike soli, 10 kašika ulja, 1 prašak za pecivo i 1kg brašna. Zamesiti testo, ako treba još malo brašna dodati, obično ne.
U velikoj šerpi punoj vode kuvati oblikovane peretke. Oblikuju se na sledeći način- odlomite parče veličine jaja, npr. Napravite valjak i sastavite u krug. Po površini zarežete makazama skroz u krug, tako da se istaknu vrščići, neko kaže trnje na vencu. Ne mogu da objasnim dobro- naći ću sad sliku na netu, pa postaviti, pošto su moji već zgotovljeni. Kuvate ih dok ne isplivaju, kao i ostala testa, ocedite i u namašćen pleh. Ja ih pečem oko pola sata na 200 stepeni. To zavisi od veličine. Meni od ove smese ispadne 20-tak komada, ranije sam pravila manje pa ih bude više, ali su i tvrdji. Svejedno, isti je ukus.
10 jaja umutiti (neko razdvaja belanca i žumanca, ja ne) sa 2 supene kašike šećera, 2 kafene kašike soli, 10 kašika ulja, 1 prašak za pecivo i 1kg brašna. Zamesiti testo, ako treba još malo brašna dodati, obično ne.
U velikoj šerpi punoj vode kuvati oblikovane peretke. Oblikuju se na sledeći način- odlomite parče veličine jaja, npr. Napravite valjak i sastavite u krug. Po površini zarežete makazama skroz u krug, tako da se istaknu vrščići, neko kaže trnje na vencu. Ne mogu da objasnim dobro- naći ću sad sliku na netu, pa postaviti, pošto su moji već zgotovljeni. Kuvate ih dok ne isplivaju, kao i ostala testa, ocedite i u namašćen pleh. Ja ih pečem oko pola sata na 200 stepeni. To zavisi od veličine. Meni od ove smese ispadne 20-tak komada, ranije sam pravila manje pa ih bude više, ali su i tvrdji. Svejedno, isti je ukus.
Interesantno, u poslednjem broju Politikinog zabavnika izašao je skoro identičan recept u članku o starim običajima
Bebko, sad sam se setila da mi je jedna drugarica što joj je mama Bugarka pominjala kravaj pogaču što prave njeni za Uskrs, a ti tvoji se zovu kravajčići...interesantno... Jesu li slatki?
Bebko, sad sam se setila da mi je jedna drugarica što joj je mama Bugarka pominjala kravaj pogaču što prave njeni za Uskrs, a ti tvoji se zovu kravajčići...interesantno... Jesu li slatki?
Orli ja baš volim te uskršnje peretke, te je nekad moja baka pravila za Uskrs, i kako je ona umrla dugo ih nisam jela.
Srećom sad ih ima i u pekari kupiti, mmmmmmmm
Srećom sad ih ima i u pekari kupiti, mmmmmmmm
Orlic, hvala na receptu,moracu probati,jel se to samo pravi za uskrs ili mogu i ovako da napravim ako nije uskrs
medolino- Broj poruka : 2604
Godina : 37
Datum upisa : 26.01.2011
Eto, lilly, drago mi je da još neko zna za njih Ovde nema u pekarama.
Što ne možeš, medo, ko ti brani, I moja sestra je rekla da će ih praviti ponovo, zet ih jede svaki da po jedan
Što ne možeš, medo, ko ti brani, I moja sestra je rekla da će ih praviti ponovo, zet ih jede svaki da po jedan
Iskreno rečeno ja sam to vidjela uglavnom u Hrvatskoj i u Bosni i to pretežno za katolički Uskrs (bar prije rata), vejrovatno u Srbiji nije neki običaj da se prave na taj način, ali lijepo što si podijelila recept sa nama (uključujući i mene )
Ja potpisujem Nutri!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Lili, to je ono crveno najdonje jaje, kad ideš olovkom u krug i tako ga obilaziš i obilaziš i obilaziš i napraviš vinjetu! Al ga objasnih!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Strana 11 od 40 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40
Similar topics
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam dragom...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...