IUI dnevnici
+89
minaaa
noja
saska1
Anavi
blubej
menora72
ivi
djole42
bak
maus
bebko
zeljazeljena
ahosame
megica-pegica67
SannI-AlL
cicsa80
Smoki
dina
anak
lolipop
Vuchica
Revka
Gramatika
OKacica
laKole
Jelica
tetreb
dziga
fmala
Simona
heart84
dra00
dragmilk
medolino
MAAKKI
cekalica
M.
Ema78
InNaturaVeritas
mumka
lilly13
korpica
maki79
tuli
BiKsi :)
lilya
SSanja
jagodica bobica 79
grudva
makica1984
dragana76ns
*Maki*
Orline
marija13
Mali Princ
uplasena
mida
fili
Niny
JocY
buby
anna
Mika
Mirjana
agata
ananana
adriatika
Malina
Milijana
KoMetaK
Cupava
dr mali pariz
*AIDA*
maza1972
Nefertari
Bokicalepotica
gagax81
vašar
daco
dacca
MILICA77
Tinche
little monster
catherine290505
Zoka83
Masha UK
Anuska
nena beba
bokica
93 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici :: Arhiva
Strana 15 od 40
Strana 15 od 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
anak- Broj poruka : 3404
Godina : 52
Datum upisa : 12.10.2010
Re: IUI dnevnici
Drage moje,od IUI ni u sledecem ciklusu nema nista... MM ce opet biti na sluzbenom putu, tako da necemo da rizikujemo da ja pocnem sa klomifenom, a da o. bude bas onda kada on nije tu... Ovo je vec drugi put da se tako namestilo...Osecam se grozno, a opet prazno, i nekako otupelo...uvek posao na prvom mestu...Resila sam da do daljenjg ne pominjem nista u vezi dece, da pokusam da celu tu pricu stavim nekako na ler...
"Odjavljujem " se i sa foruma na neko vreme,jer me je ovo sve jako pogodilo. Ljubim vas sve, i svima zelim sve naj, naj, pa se cujemo , tj kuckamo kada za to dodje vreme.
"Odjavljujem " se i sa foruma na neko vreme,jer me je ovo sve jako pogodilo. Ljubim vas sve, i svima zelim sve naj, naj, pa se cujemo , tj kuckamo kada za to dodje vreme.
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
jeste, zna biti poprilično razočaravajuće, ponekad čak i bolno, kad planovi ne idu onako kako smo zamislili. pogotovo oko želja da ostvarimo roditeljstvo.
ali, isto tako zna biti tako toliko ohrabrujuće kad, iz neplanirane i neočekivane situacije, stvari se namjeste tako da nam savršeno odgovaraju!
ne daj da te poremećeni planovi 'potroše', živi normalan život, najbolje što možeš, paralelno sa ovom borbom. svaki dan nosi nešto lijepo i dobro, samo to treba uvidjeti.
u ovoj borbi, nikad nisi sama! drž' se!
ali, isto tako zna biti tako toliko ohrabrujuće kad, iz neplanirane i neočekivane situacije, stvari se namjeste tako da nam savršeno odgovaraju!
ne daj da te poremećeni planovi 'potroše', živi normalan život, najbolje što možeš, paralelno sa ovom borbom. svaki dan nosi nešto lijepo i dobro, samo to treba uvidjeti.
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
lakole ::jeste, zna biti poprilično razočaravajuće, ponekad čak i bolno, kad planovi ne idu onako kako smo zamislili. pogotovo oko želja da ostvarimo roditeljstvo.
Potpisujem
lilya- Broj poruka : 4742
Godina : 48
Datum upisa : 07.03.2011
Ema, verujem i nadam se da će tvoje sledeće javljanje biti sa nekim lepim vestima
anak- Broj poruka : 3404
Godina : 52
Datum upisa : 12.10.2010
Mislim da ne treba lako odustajati od IUI ali zaista bi trebalo pronaći problem. Ja sam radila IUI sa merionalom nije uspelo ali uspeo da mi skočio tsh =5.27 zbog stimulacije. Kopitović smatra da taj tsh nepravi problem.Tako da ja sad više i dalje ne znam šta je problem i što neće. Sve mi se smučilo ali stvarno
tetreb- Broj poruka : 671
Godina : 44
Datum upisa : 09.04.2012
Imam nerednove cilkuse i pcos. Kad sam radili glukoze stes insulin mi je pio drugi sat povisen a posle se vratio u normalu. Doktor me je stavio na metform tablete. Juce sam morala da uzmeme letrazol tablete da popijem. U sledecu srijedu cu dobiti HCG inecijiku i u cetvrtka i petka idme da radim IUI po prvi put. Dali je vama uspjelo iz prvog puta ili ne?
dina- Broj poruka : 150
Datum upisa : 11.01.2010
Ako si otkrila problem neostajanja super,taj korak je veliki.IUI je mali procenat uspešnosti ali vredi pokušavati meni nije uspeo ni iz 3 puta dešava se da nekom uspe iz prve sve zavisi od problema koji imaš.Srećno
tetreb- Broj poruka : 671
Datum upisa : 09.04.2012
Evo da se javim i ja ponovo.
15 dana nakon IUI ja sam na zalost dobila i to tacno u dan kao proslog meseca,a inace mi uvek kasni bar 10-15 dana...
Na jesen idem da mi otklone miom i sled.godine krecemo sa pripremama za VTO,jer nam nista drugo ne preostaje...
Cujemo se ako bude nekih novosti!
15 dana nakon IUI ja sam na zalost dobila i to tacno u dan kao proslog meseca,a inace mi uvek kasni bar 10-15 dana...
Na jesen idem da mi otklone miom i sled.godine krecemo sa pripremama za VTO,jer nam nista drugo ne preostaje...
Cujemo se ako bude nekih novosti!
makica1984- Broj poruka : 116
Godina : 40
Datum upisa : 09.11.2011
Makice, drzi se, barem ste pokusali i to...
OKacica- Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012
Drage moje, evo me ponovo, ali ne sa lepim vestima... Opet odlazemo sve, zbog posla... taman sam mislila da cemo odmorni i raspolozeni sa mora uci u pricu oko inseminacije, ali nesto nam se ne da. Vise i ne pricamo na temu dece, i bilo cega vezanog za to, jer mm smatra da ja dizem tenziju. Ne znam sta me je vise pogodilo, da li to sto se zbog posla sve odlaze ili njegovo shvatanje tj nerazumevanje... ne znam kako da mu objasnim da mora da isplanira svoj mesec unapred, jer ja ne mogu tacan dan ovulacije...niti bilo sta vezano za ciklus...Uh...
Jedina dobra stvar je da su mi se ciklusi i ovulacije sredili i da ponovo osecam svoje telo !!!
Jedina dobra stvar je da su mi se ciklusi i ovulacije sredili i da ponovo osecam svoje telo !!!
Dugo sam se premisljala da li da pisem ili ne ali mislim da bi mi vasa podrska dobro dosla, sada, u momentu kada nismo ni tamo ni vamo.
Pa da krenem od pocetka... Cetiri godine, tri misseda, cetvrta trudnoca gurala uz fragmin ali se odlucismo na prekid trudnoce u 14 nedelji, beba Sy. Down. Poslednjih godinu i tri-cetiri meseca nema trudnoce, cak i uz klomifensku stimulaciju pa kao logican sled dogadjanja eto nas na inseminaciji.
stigne u petak 17.08. (taman da mi 2. dan ciklusa bude za vikend ), javim se prof. Tulicu u ponedeljak 4dc, odrade mi E2, pocnem sa Klomifenom i u petak na UZ. Dodje i taj petak... i na jednom i na drugom jajniku po tri-cetiri folikula do 10mm, endometrijum 5,5. (Iskrena da budem ocekivala sam bolji nalaz, al' ajde) Opet mi urade E2, prof. odluci da idemo dalje bez dodavalja terapije. Sledeca kontrola u sredu, folikuli, jadničci, nisu se ni pomerili smesta, cak onih od deset vise ni nema, a endo napredovao za citav jedan milimetar. Daju mi da se bockam sa gonalom dva dana pa ponovo na UZ, koji je bio danas. Danasnje stanje, po meni jadno (F do 10mm, endo 9,2) ali profesor kaze da im damo jos jednu sansu preko vikenda uz Gonal, pa da se vidimo u ponedeljak. Eto ni tamo ni vamo...
Pa da krenem od pocetka... Cetiri godine, tri misseda, cetvrta trudnoca gurala uz fragmin ali se odlucismo na prekid trudnoce u 14 nedelji, beba Sy. Down. Poslednjih godinu i tri-cetiri meseca nema trudnoce, cak i uz klomifensku stimulaciju pa kao logican sled dogadjanja eto nas na inseminaciji.
stigne u petak 17.08. (taman da mi 2. dan ciklusa bude za vikend ), javim se prof. Tulicu u ponedeljak 4dc, odrade mi E2, pocnem sa Klomifenom i u petak na UZ. Dodje i taj petak... i na jednom i na drugom jajniku po tri-cetiri folikula do 10mm, endometrijum 5,5. (Iskrena da budem ocekivala sam bolji nalaz, al' ajde) Opet mi urade E2, prof. odluci da idemo dalje bez dodavalja terapije. Sledeca kontrola u sredu, folikuli, jadničci, nisu se ni pomerili smesta, cak onih od deset vise ni nema, a endo napredovao za citav jedan milimetar. Daju mi da se bockam sa gonalom dva dana pa ponovo na UZ, koji je bio danas. Danasnje stanje, po meni jadno (F do 10mm, endo 9,2) ali profesor kaze da im damo jos jednu sansu preko vikenda uz Gonal, pa da se vidimo u ponedeljak. Eto ni tamo ni vamo...
Smoki- Broj poruka : 53
Godina : 45
Datum upisa : 13.06.2011
DRaga Smoki, glavu gore....
Inace, mi konacno odlucismo da radimo iui u septembru !!! Sutra idem da kupim klomifen, zvala apoteku, kazu da imaju i klomifen i pregnil, u ponedeljak dogovor sa dr'om i ostaje mi da cekam
Inace, mi konacno odlucismo da radimo iui u septembru !!! Sutra idem da kupim klomifen, zvala apoteku, kazu da imaju i klomifen i pregnil, u ponedeljak dogovor sa dr'om i ostaje mi da cekam
... i ode nedovrsena poruka tek tako...
I ne bi me cudilo da iui bude odradjen 18.09. ... bA s me zanima za koliko cu pogresiti... ne pitajte odakle ovaj datum...
I ne bi me cudilo da iui bude odradjen 18.09. ... bA s me zanima za koliko cu pogresiti... ne pitajte odakle ovaj datum...
Ema, navijamo da uspe! Taman jedna letnja beba!
Baš me je iznenadilo što si našla oba leka tako lako, svi se žale na nestašicu. Klomifena retko kad ima.
Baš me je iznenadilo što si našla oba leka tako lako, svi se žale na nestašicu. Klomifena retko kad ima.
M.- Broj poruka : 317
Zvala apoteku Igor !!!!
Inace, evo informacije iz prve ruke... ukoliko imate nekog u Nemačkoj, tamo mogu da se kupe skoro svi lekovi. Dovoljno je vas lekar napise recept ili izvestaj lekara specijaliste, to moze da se skenira i da se pokaze u apoteci, retko kada prave problem. Recert treba da bude ispisan latinicom i da ima sve potrebne pečate, tj pecat ordinacije i faksimil lekara. Takodje, lekar mora da zna pravilno da napise recept. Vec sam tako uzimala lekove za neke svoje rodjake, a sada sam dobila recept za sebe, videcu da li ce biti problema. Javljam !!!!
Samo treba uzeti u obzir da su lekovi tamo nesto skuplji.
Inace, evo informacije iz prve ruke... ukoliko imate nekog u Nemačkoj, tamo mogu da se kupe skoro svi lekovi. Dovoljno je vas lekar napise recept ili izvestaj lekara specijaliste, to moze da se skenira i da se pokaze u apoteci, retko kada prave problem. Recert treba da bude ispisan latinicom i da ima sve potrebne pečate, tj pecat ordinacije i faksimil lekara. Takodje, lekar mora da zna pravilno da napise recept. Vec sam tako uzimala lekove za neke svoje rodjake, a sada sam dobila recept za sebe, videcu da li ce biti problema. Javljam !!!!
Samo treba uzeti u obzir da su lekovi tamo nesto skuplji.
Tuzno je sto u godini beba, lekove koji su nam potrebni da bi dosle do beba moramo da kupujemo na crno. A tako malo je potrebno da se izvrsi registracija svih potrebnih lekova. Ja imam tu opciju sa Nemackom, lekar mi ne pravi problem oko uputa, recepata i sl. pa sam malo mirnija.
Sto se tice priprema za IUI, pijem redovno metformin, vezbam tri puta nedeljno. Od ostalih tabletica pijem folnu kiselinu,ulje zutog nocurka, AD perlice i vitamin c.
Jedem kao nenormalna, sve sto mi doje pod nos, jer sam opet pocela da gubim na kilazi, sada imam 64 kg, i ne bi trebalo da izgubim ni gram ( misicava sam, salce imam samo malo na stomaku , a izgubila sam i skoro sav celulit )
S obzirom da se plasim da ne zakacim neku bestiju u vag sekretu, pocela sam da koristim vagilact, a kada prestanem sa njim, krenucu sa nekim vaginaletama na biljnoj bazi. Slozio se dr ili ne, tako ce biti. Ovog puta idemo malo po mom.
Sto se tice priprema za IUI, pijem redovno metformin, vezbam tri puta nedeljno. Od ostalih tabletica pijem folnu kiselinu,ulje zutog nocurka, AD perlice i vitamin c.
Jedem kao nenormalna, sve sto mi doje pod nos, jer sam opet pocela da gubim na kilazi, sada imam 64 kg, i ne bi trebalo da izgubim ni gram ( misicava sam, salce imam samo malo na stomaku , a izgubila sam i skoro sav celulit )
S obzirom da se plasim da ne zakacim neku bestiju u vag sekretu, pocela sam da koristim vagilact, a kada prestanem sa njim, krenucu sa nekim vaginaletama na biljnoj bazi. Slozio se dr ili ne, tako ce biti. Ovog puta idemo malo po mom.
Moja drugarica je koristila Fitovag vaginalete, to je nešto na biljnoj bazi. Koristila ih je u tom mesecu kad je zatrudnela, čim joj je prošao ciklus pa mislim do ovulacije ili još koji dan kasnije.
A ona je za to čula od svoje drugarice koja je isto zatrudnela u mesecu kad ih je koristila.
Kaže da bude sve klizavo i masno od njih, al ona se kune u te vaginalete.
Ja nešto ne verujem da baš vaginalete mogu da učine čudo, al što ne probati. Sve nek pomogne po malo i eto bebe.
Ja sam inače zatrudnela zahvaljujući aspirinu. Pila sam ga 1 mesec i zatrudnela. Doduše, imala sam razlog da ga pijem, sklonost ka trombifiliji i poremećen neki protein S (pojačana koagulacija).
Ali, da sam na tvom mestu, probala bih i aspirin 2-3 meseca. Za toliko ti neće naškoditi. Znam za još mnogo slučajeva gde je pomogao.
A ona je za to čula od svoje drugarice koja je isto zatrudnela u mesecu kad ih je koristila.
Kaže da bude sve klizavo i masno od njih, al ona se kune u te vaginalete.
Ja nešto ne verujem da baš vaginalete mogu da učine čudo, al što ne probati. Sve nek pomogne po malo i eto bebe.
Ja sam inače zatrudnela zahvaljujući aspirinu. Pila sam ga 1 mesec i zatrudnela. Doduše, imala sam razlog da ga pijem, sklonost ka trombifiliji i poremećen neki protein S (pojačana koagulacija).
Ali, da sam na tvom mestu, probala bih i aspirin 2-3 meseca. Za toliko ti neće naškoditi. Znam za još mnogo slučajeva gde je pomogao.
Smoki, navijam da bude vamo!
Ema, ajde da ti septembar donese radost!
Ema, ajde da ti septembar donese radost!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
Devojke, sta reci sem
Inace, fitovag sam koristila, i kao vecina tih vaginaleta posle njih sam masna kao burek !!! Provalila sam da mi vaginalete sa mlecnom kiselinom prijaju, tako da mi je vagilact odlican, resava mi tegobe za dan dva, pod uslovom da je samo vaginoza. Tako da koristim povremeno njega, a i on ne masti. Biljne vaginalete mogu blago da razrede cervikalnu sluz, sto omogucava laksi prolaz spermatozoidima, ali apsolutno nemaju nikakav efekat na samo zacece.
Sto se tice aspirina, njega mi niko nije preporucio. NJegova uloga je da siri krvne sudove i verovatno na taj nacin poboljsacva cirkulaciju, samim tim i zasicenost kiseonikom, sto je odicna stvar. Takodje, smanjuje nespecificne upale, samim tim i procenat hormona zapaljenja, pa ako je to bio uzrok, eto lakog resenja.
E sad, meni ne treba poboljasavanje cirkulacije, jer ja treniram ko luda i srcka mi je u top formi, ali mogla bih da ga malo koristim, cisto da malo smirim zapaljenje, jer imam neki sekretic koji mi se ne dopada. Samo, moja preporuka je da se ne koristi klasican aspirin, vec kardiopirin ili sumce tablete. Obican aspirin ako se uzima duze moze da osteti sluzokozu zeluca.
Odosmo od teme, sori...
Inace, fitovag sam koristila, i kao vecina tih vaginaleta posle njih sam masna kao burek !!! Provalila sam da mi vaginalete sa mlecnom kiselinom prijaju, tako da mi je vagilact odlican, resava mi tegobe za dan dva, pod uslovom da je samo vaginoza. Tako da koristim povremeno njega, a i on ne masti. Biljne vaginalete mogu blago da razrede cervikalnu sluz, sto omogucava laksi prolaz spermatozoidima, ali apsolutno nemaju nikakav efekat na samo zacece.
Sto se tice aspirina, njega mi niko nije preporucio. NJegova uloga je da siri krvne sudove i verovatno na taj nacin poboljsacva cirkulaciju, samim tim i zasicenost kiseonikom, sto je odicna stvar. Takodje, smanjuje nespecificne upale, samim tim i procenat hormona zapaljenja, pa ako je to bio uzrok, eto lakog resenja.
E sad, meni ne treba poboljasavanje cirkulacije, jer ja treniram ko luda i srcka mi je u top formi, ali mogla bih da ga malo koristim, cisto da malo smirim zapaljenje, jer imam neki sekretic koji mi se ne dopada. Samo, moja preporuka je da se ne koristi klasican aspirin, vec kardiopirin ili sumce tablete. Obican aspirin ako se uzima duze moze da osteti sluzokozu zeluca.
Odosmo od teme, sori...
Da, mali aspirin, 100mg. Ja od kad sam zatrudnela svima pominjem da nije lose da probaju. Sigurno ne moze svima da pomogne, al vredi probati.
Ja sam isto stalno isla na rekreaciju, uglavnom u teretanu, al ocigledno za moje telo to nije bilo dovoljno.
Ja sam isto stalno isla na rekreaciju, uglavnom u teretanu, al ocigledno za moje telo to nije bilo dovoljno.
M. ti si jedno veliko
Strana 15 od 40 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Similar topics
» VTO DNEVNICI-iz prirodnog ciklusa
» IUI dnevnici
» VTO DNEVNICI-iz prirodnog ciklusa
» Dnevnici usvajanja