IUI dnevnici
+89
minaaa
noja
saska1
Anavi
blubej
menora72
ivi
djole42
bak
maus
bebko
zeljazeljena
ahosame
megica-pegica67
SannI-AlL
cicsa80
Smoki
dina
anak
lolipop
Vuchica
Revka
Gramatika
OKacica
laKole
Jelica
tetreb
dziga
fmala
Simona
heart84
dra00
dragmilk
medolino
MAAKKI
cekalica
M.
Ema78
InNaturaVeritas
mumka
lilly13
korpica
maki79
tuli
BiKsi :)
lilya
SSanja
jagodica bobica 79
grudva
makica1984
dragana76ns
*Maki*
Orline
marija13
Mali Princ
uplasena
mida
fili
Niny
JocY
buby
anna
Mika
Mirjana
agata
ananana
adriatika
Malina
Milijana
KoMetaK
Cupava
dr mali pariz
*AIDA*
maza1972
Nefertari
Bokicalepotica
gagax81
vašar
daco
dacca
MILICA77
Tinche
little monster
catherine290505
Zoka83
Masha UK
Anuska
nena beba
bokica
93 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici :: Arhiva
Strana 12 od 40
Strana 12 od 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Re: IUI dnevnici
Drage moje da li je neko radio IUI sa merionalom?Meni je predložena za sledeći mesec,zanima me koliko je to jaka stimulacija?
tetreb- Broj poruka : 671
Godina : 44
Datum upisa : 09.04.2012
Ma ja sam tip osobe koji uvek zeli da zna zasto... i sad, muka mi je sto mi svi pricaju da treba da se opustimo, da je u pitanju stres..Ne kazem da nije, ali bih volela da mi neko objasni KAKO tacno da se opustim? Sta da radim, da berem i mirisem cvece...meni je najveci stres kako da nadjem novac za sve analize i analize analiza, a da ne pominjem svakodnevne zivotne okolnosti...tipa racun za struju. jedva cekam asa test i ogtt, jeste da ce i toda me kosta, al nek ide zivot...
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Ema,meni su posle svih analiza lekari savetovali da kupim 2 l vina i sa mužem da se opustim i prirodnim putem...naravno da me je ovo nerviralo još više,ali ni oni nisu mogli da nađu uzrok...
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
potpisujem EMU78 kako da se opustim kako?
Mojoj sestri na poslu rekao kolega (isto borba trajala nekojiko godina sada uspešno dobili upišuljicu malu) učinila bi im uslugu kada bi im kupila nešto "trave" da se opuste
Tako da mi dože da se uduvam i da mi je sve lepo i smešno ( šalim se naravno) ali kad mi kažu treba da se pustite dođe mi ih
Mojoj sestri na poslu rekao kolega (isto borba trajala nekojiko godina sada uspešno dobili upišuljicu malu) učinila bi im uslugu kada bi im kupila nešto "trave" da se opuste
Tako da mi dože da se uduvam i da mi je sve lepo i smešno ( šalim se naravno) ali kad mi kažu treba da se pustite dođe mi ih
Znaci, bankrotiracu svakako, jer ce mi i trava i alkohol trebati svakodnevno...
Samo ne znam sta ce moj muz da radi, posto on nit pije, nit pusi... eto, sad znam da nesto nije u redu sa njim, nije bilo sanse da je tako savrsen. Pu... m... mu...
Samo ne znam sta ce moj muz da radi, posto on nit pije, nit pusi... eto, sad znam da nesto nije u redu sa njim, nije bilo sanse da je tako savrsen. Pu... m... mu...
tacno cu da siznem...ovog puta mi ciklus em poranio, em traje vec sedam dana...uzas i strahota...a kao za inat, mm ide na duzi sluzbeni put...otkazasmo i more i iui i sve...
a bas sam se bila nesto ponadala, da smo konacno usli u pricu...jedino sto je u citavoj ovoj prici dobro sto sam ipak uspela da zakazem endokrinologa, pa cu imati sve potrebne i nepotrebne analize do kraja juna... a sta cu posle, sam bog zna !!! nikad nisam mislila da ce mi se zivot odigravati po laboratorijama i od ciklusa do ciklusa, ali eto... idem da se samoubijem, pa kad se vratim medju zive, javicu se...
a bas sam se bila nesto ponadala, da smo konacno usli u pricu...jedino sto je u citavoj ovoj prici dobro sto sam ipak uspela da zakazem endokrinologa, pa cu imati sve potrebne i nepotrebne analize do kraja juna... a sta cu posle, sam bog zna !!! nikad nisam mislila da ce mi se zivot odigravati po laboratorijama i od ciklusa do ciklusa, ali eto... idem da se samoubijem, pa kad se vratim medju zive, javicu se...
Samo polakao Ema neke stvari ne mogu na silu a pogotovu u ovom našem problemu.Koliko god to strašno zvučalo moramo uvek biti stalozene i pozitivne.
Biće to dobro sve draga
ljubim te puno
Biće to dobro sve draga
ljubim te puno
Konacno stigose rezultati hormona, nemam pojma kakvi su, samo vidim da je sve u granicama fizioloskih vrednosti.Ako neko zna nesto vise, nek napise, znacice mi...
AMH 2,543 ng/ml ( jesenas je bio 5,03, radjeno u istoj laboratoriji )
FSH 6,16 mlU/ml
LH 6,02 mlU/ml
PRL 223 mlU/L
E 2 34,1 pg/ml
fTestosteron 0,2 pg/ml
17 OH progesteron 0,4 ng/ml
ANDROSTENDION 1,4 ng/ml
DHEAS 204 ug/dl
Sve je radjeno 2. dc. Brine me AMH, iako je u granici zadovoljavajuce plodnosti...
Meni ovaj status nikako ne lici ma PCO profil, koji je bio jesenas... Imam zakazano kod endokrinologa za 20 dana...
AMH 2,543 ng/ml ( jesenas je bio 5,03, radjeno u istoj laboratoriji )
FSH 6,16 mlU/ml
LH 6,02 mlU/ml
PRL 223 mlU/L
E 2 34,1 pg/ml
fTestosteron 0,2 pg/ml
17 OH progesteron 0,4 ng/ml
ANDROSTENDION 1,4 ng/ml
DHEAS 204 ug/dl
Sve je radjeno 2. dc. Brine me AMH, iako je u granici zadovoljavajuce plodnosti...
Meni ovaj status nikako ne lici ma PCO profil, koji je bio jesenas... Imam zakazano kod endokrinologa za 20 dana...
Hormoni su ti super...AMH je ok (imas rezerve, a mozda je veci nego uobicajeno zbog policisticnih jajnika, sve u svemu smanjio se sa 5 prema tome super)...poslednja tri hormona ne znam da tumacim (17 oh, androstenoid, i dheas)
Jelica- Broj poruka : 742
Godina : 50
Datum upisa : 18.12.2010
Hormone je trebalo da postaviš na temi o hormonima...
a ref. vrednosti? FSH i LH su jednaki, ne bi trebalo...prolaktin-koja mu je gornja?
a ref. vrednosti? FSH i LH su jednaki, ne bi trebalo...prolaktin-koja mu je gornja?
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Sto se tice prolaktina, gornja granica je 530 miU/L, a meni je 223... Za odnos FSH i LH ne znam, nasla sam na par sajtova da bi trebalo da budu skoro isti, s tim sto FSH treba da bude neznatno visi...onda sam nasla da FSH treba da bude visi... ref.vrdnosti nisam pisala, jer su mi svi hormoni na polovini istih... Mada, ne znam sto se uopste cimam oko svega ovoga, kad izgleda da da cemo pre ili kasnije zavrsiti na VTO...ostalo je jos da uradim OGTT i insulin, ali to ce da saceka sledecu platu...
Sasvim je u redu da budu približno jednaki. Ne znam da li su se promenili stavovi, ali kad sam ja ulazila u ovu priču vredelo je tako. Da je to sasvim dobro i malo FSH ako je veći. Kad je LH iznad, a posebno kad je 2:1 sa FSH to ukazuje na PCOS, a kad je FSH mnogo veći, a posebno kad je 3:1 sa LH ukazuje na početak smanjenja rezerve jajnika.
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Ema, meni deluju skroz OK! Mislim da u hormonima definitivno nećeš iskopati vaš problem
Hoćeš li idućeg meseca i na IUI ili odlažeš?
Ja bi trebalo da se javim u Jevremovu 3 DC, al mislim da ću ipak pre toga da odem kod stare dr da se raspitam o klomifenu. Danas sam opet vadila progesteron, 7 DPO mi je 11.7 ng/ml, to je u prevodu 37nmol/l a referentne vrednosti idu do 90. Rezultat bi trebalo da je oko 50 nmol/l pa naviše. Ovo je znak loše ovulacije.
Hoćeš li idućeg meseca i na IUI ili odlažeš?
Ja bi trebalo da se javim u Jevremovu 3 DC, al mislim da ću ipak pre toga da odem kod stare dr da se raspitam o klomifenu. Danas sam opet vadila progesteron, 7 DPO mi je 11.7 ng/ml, to je u prevodu 37nmol/l a referentne vrednosti idu do 90. Rezultat bi trebalo da je oko 50 nmol/l pa naviše. Ovo je znak loše ovulacije.
M.- Broj poruka : 317
devojke hvala na odgovorima...sto se tice odnosa hormona, nasla sam da u prvom delu ciklusa,do ovulacije odhos fsh i lh treba da bude 1:1. Za ostalo ne znam. Ove anakize su radjene jer sam prvi put otisla kod ozbiljnog endokrinologa,pa je htela da napravi presek stanja. U sustini znam da mi hormoni nisu toliki problem, ali ajde... mozda insulin i IR, ali videcemo.
Posto mm putuje ovog meseca bas kada su mi plodni dani, odustali smo od iui, a sledeceg ne znam. Ja sam u svakom slucaju zakazala kod dr u domu zdravlja, da se raspitam o procedurama i za iui i za vto, da vidim kako ide kada se radi preko fonda. Glupo mi je da dajem novac za iui, kada vec znam da je upesnost mala. Bolje to da cuvam za vto. A ako dodjem do vto, tj ako iui ne uspe, razmisljala sam da vto radimo u Jovanovoj. Za sada se ponasam kao da je iui ovog meseca... pijem folnu, kao nenormala vezbam, pazim sta jedem ( sladoled se ne racuna ) i spopadam muza, i koliko vidim on se nesto ne buni...
I naravno, cim odradim i OGTT, javljam rezultate !!!
Posto mm putuje ovog meseca bas kada su mi plodni dani, odustali smo od iui, a sledeceg ne znam. Ja sam u svakom slucaju zakazala kod dr u domu zdravlja, da se raspitam o procedurama i za iui i za vto, da vidim kako ide kada se radi preko fonda. Glupo mi je da dajem novac za iui, kada vec znam da je upesnost mala. Bolje to da cuvam za vto. A ako dodjem do vto, tj ako iui ne uspe, razmisljala sam da vto radimo u Jovanovoj. Za sada se ponasam kao da je iui ovog meseca... pijem folnu, kao nenormala vezbam, pazim sta jedem ( sladoled se ne racuna ) i spopadam muza, i koliko vidim on se nesto ne buni...
I naravno, cim odradim i OGTT, javljam rezultate !!!
Hej devojke, evo me ponovo... ispalo je dobro sto smo otkazali iui, tj nismo ni poceli sa time...ja htela da probamo iz prirodnog ciklusa, pa kupila one lh tracice za ovulciju...nit se pojavljuju one dve vrtice, a vec bi trebalo, nit mi se telo ponasa kao da ce biti zurka... tako da, da smo ostali u toj prici verovatno bih se samo razocarala...Hteli smo da pokusamo, jer ginekolog misli da nam ne treba asa, a navodno sve ostalo je ok... ( ?????????)
U svakom slucaju, sledece nedelje cu raditi asa i ogtt, pa posle toga da vidim sta endokrinolog kaze...dosta su oprecna misljenja o hormonima...mi se sve nesto hvatamo za odnos lh i fsh, a u sustini, to je samo jedan od faktora...cak sam nasla negde da se nihov odnos ne razmatra ako su svi ostali u redu ... i ajd sad budi pametan...
A ja prvi put u zivotu jedva cekam da vadim krv, e jesam odlepila...i nadam se da barem nesto NECE biti u redu...
U svakom slucaju, sledece nedelje cu raditi asa i ogtt, pa posle toga da vidim sta endokrinolog kaze...dosta su oprecna misljenja o hormonima...mi se sve nesto hvatamo za odnos lh i fsh, a u sustini, to je samo jedan od faktora...cak sam nasla negde da se nihov odnos ne razmatra ako su svi ostali u redu ... i ajd sad budi pametan...
A ja prvi put u zivotu jedva cekam da vadim krv, e jesam odlepila...i nadam se da barem nesto NECE biti u redu...
I ja sam odustala od IUI jer sam juče otkrila da imam PAI-1 mutaciju. Idem kod hematologa po terapiju pa ću da probam par meseci prirodno.
M. , ne znam sta da ti kazem... sebi govorim, ko zna zasto je dobro sto smo otkazali, ali me najvise ubija ovo cekanje i sto ne znam kada cemo uopste uci u postupak...
Ja verujem u godišnje odmore, čini mi se da se tada najlakše prave bebe.
Zato me ne grize savest što tokom leta neću ništa raditi. Hoću da se opustim, odem iz grada i uživam do besvesti. A za posle ćemo da vidimo. Nešto ne mogu ni da zamislim sebe da se po ovoj vrućini mrcvarim po lekarima i laboratorijama, baš mi treba predah.
Ruke su mi grozne, vadim krv 3 puta nedeljno već ko zna koliko, to mi je postalo noćna mora. Mali predah, pa na posao!
Zato me ne grize savest što tokom leta neću ništa raditi. Hoću da se opustim, odem iz grada i uživam do besvesti. A za posle ćemo da vidimo. Nešto ne mogu ni da zamislim sebe da se po ovoj vrućini mrcvarim po lekarima i laboratorijama, baš mi treba predah.
Ruke su mi grozne, vadim krv 3 puta nedeljno već ko zna koliko, to mi je postalo noćna mora. Mali predah, pa na posao!
Evo da se pohvalim i ovde... sta cu, nacisto sam odlepila...
Uhvatila sam ovulaciju potpuno neocekivano, 16-17 dana( prosli mesec je bila oko 12.), a mm ima dva dana izmedju sluzbenih putovanja...Bas me interesuje sta cemo uraditi...A i ja jedva cekam more, samo da se izorganizujemo...malo nam je taj sl.put pokvario planove !!! A sto se tice vadjenja krvi...ne pominji... danas sam radila OGTT, izbusise me kao reseto, a sledece nedelje me ceka asa test i progesteron...a one tamo, vadim krv na betu... nema sanse da kupujem testove i da cekam ciklus... kao sto vec rekoh, odlepila sam nacisto !!!
A jedno je sigurno, nema sanse da budem narkomanka... vene vise nemam, osim one na nogama!
Uhvatila sam ovulaciju potpuno neocekivano, 16-17 dana( prosli mesec je bila oko 12.), a mm ima dva dana izmedju sluzbenih putovanja...Bas me interesuje sta cemo uraditi...A i ja jedva cekam more, samo da se izorganizujemo...malo nam je taj sl.put pokvario planove !!! A sto se tice vadjenja krvi...ne pominji... danas sam radila OGTT, izbusise me kao reseto, a sledece nedelje me ceka asa test i progesteron...a one tamo, vadim krv na betu... nema sanse da kupujem testove i da cekam ciklus... kao sto vec rekoh, odlepila sam nacisto !!!
A jedno je sigurno, nema sanse da budem narkomanka... vene vise nemam, osim one na nogama!
Da li posle IUI treba strogo odmarati ili nastaviti sve uobičajno?Mislim pre svega na posao.pozz i hvala na odgovoru
Mislim da samo treba usporiti, bez naprezanja, ali da se treba ponašati uobičajeno.
Jeste li završili IUI ili će tek biti ovih dana?
Jeste li završili IUI ili će tek biti ovih dana?
hej devojke, evo informacije iz prve ruke. cisto ako nekog zanima...
Nije potrebna ni jedna inseminacija pre vto, ako se radi o trosku fonda.. Danas sam bila u dz kod ginekologa, pitala je i to mi je rekla. i da, rekla je da se javim tamo gde zelim, nf ili visegradska, i da ce mi oni sve dalje objasniti i reci. Kada buem otisla u NF, javljam se!
Nije potrebna ni jedna inseminacija pre vto, ako se radi o trosku fonda.. Danas sam bila u dz kod ginekologa, pitala je i to mi je rekla. i da, rekla je da se javim tamo gde zelim, nf ili visegradska, i da ce mi oni sve dalje objasniti i reci. Kada buem otisla u NF, javljam se!
Ema, ja sam čitala baš juče-prekjuče na nekom drugom forumu da su vraćali žene koje nemaju 3 IUI osim u slučaju da je besmisleno raditi ih, na primer, kada je spermogram izuzetno loš ili kad žena nema jajovode. I to te odbiju lekari u Frontu i Višegradskoj koji bi trebalo da ti rade vantelesnu.
Ma citala sam i ja, i bas sam pitala ovu moju dr, pa me je malo zbunila odgovorom...Otisla sam po uput za Torlak i za iui u NF, odlucila sam da tamo pocnemo sa inseminacijama,a o vto za sada ne razmisljam.Korak po korak.
Gledala sam sajt NF, naravno da ne pise nista pametno, moracu da odem. Jedino me plasi da mi ne priznaju TVL iz Novog Sada, to sam uradila prosle jeseni i taj nalaz je uredan. Koliko sam shvatila potrebni su brisevi i sprermogram sa spermokulturom,uredan nalaz o prohodnim jajovodima i analiza hormona. brisevi ne stariji od 15 dana. Ja jedino sto nisam uradila kortizon, ali videcu sa njima da li mi je i to potrebno.
Hocu da iskoristim vreme dok mi dragi nije tu da resim papirologiju, pa da vidimo kako cemo se organizovati za iui.
A iskreno, sve se nesto nadam da cu prirodno ostati trudna, ali... ovaj ciklus su lh trakice pokazale ovulaciju, ali telo nista...
E da, sutra idemo na Torlak, pa javljam kako je bilo...KOliko se ceka na rezultate?
Gledala sam sajt NF, naravno da ne pise nista pametno, moracu da odem. Jedino me plasi da mi ne priznaju TVL iz Novog Sada, to sam uradila prosle jeseni i taj nalaz je uredan. Koliko sam shvatila potrebni su brisevi i sprermogram sa spermokulturom,uredan nalaz o prohodnim jajovodima i analiza hormona. brisevi ne stariji od 15 dana. Ja jedino sto nisam uradila kortizon, ali videcu sa njima da li mi je i to potrebno.
Hocu da iskoristim vreme dok mi dragi nije tu da resim papirologiju, pa da vidimo kako cemo se organizovati za iui.
A iskreno, sve se nesto nadam da cu prirodno ostati trudna, ali... ovaj ciklus su lh trakice pokazale ovulaciju, ali telo nista...
E da, sutra idemo na Torlak, pa javljam kako je bilo...KOliko se ceka na rezultate?
Rezultati na Torlaku se čekaju 3 dana, uvek se izdaju u petak. Srećno sutra!
Strana 12 od 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Similar topics
» VTO DNEVNICI-iz prirodnog ciklusa
» IUI dnevnici
» Dnevnici usvajanja
» IUI dnevnici
» Dnevnici usvajanja