KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

IUI dnevnici

+89
minaaa
noja
saska1
Anavi
blubej
menora72
ivi
djole42
bak
maus
bebko
zeljazeljena
ahosame
megica-pegica67
SannI-AlL
cicsa80
Smoki
dina
anak
lolipop
Vuchica
Revka
Gramatika
OKacica
laKole
Jelica
tetreb
dziga
fmala
Simona
heart84
dra00
dragmilk
medolino
MAAKKI
cekalica
M.
Ema78
InNaturaVeritas
mumka
lilly13
korpica
maki79
tuli
BiKsi :)
lilya
SSanja
jagodica bobica 79
grudva
makica1984
dragana76ns
*Maki*
Orline
marija13
Mali Princ
uplasena
mida
fili
Niny
JocY
buby
anna
Mika
Mirjana
agata
ananana
adriatika
Malina
Milijana
KoMetaK
Cupava
dr mali pariz
*AIDA*
maza1972
Nefertari
Bokicalepotica
gagax81
vašar
daco
dacca
MILICA77
Tinche
little monster
catherine290505
Zoka83
Masha UK
Anuska
nena beba
bokica
93 posters

Strana 7 od 40 Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Sledeći

Ići dole

IUI dnevnici - Page 7 Empty Re: IUI dnevnici

Počalji od fili 12/11/2011, 18:55

mida ::Evo da i ja podelim svoja iskustva sa vama Very Happy .
U postupku sam inseminacije na Institu za majku i dete, radila sam dve, bez uspeha i spremam se za trecu, moj doktor insistira da i dalje pokusavamo sa inseminicijama i da ne treba zuriti sa VTO. Koliko je to dobro, ne znam?
Postupak je bio sledeci, obicno drugi dan ciklusa dodjem na uz i dr mi odredi stimulaciju, pratimo folikule, uz svaki drugi ili treci dan, primala sam injekcije menopur i dozirane su mi tako da ovulacija ne bude vikendom, oko 12 h pred inseminaciju, po proceni lekara primim pregnil i potom dva jutra, idemo na inseminaciju, suprug da uzorak i ide, oni spermu filtriraju i pomocu katetera ubace mi u matericu i potom sam lezala minimalno 2 h.
Prosto, vise ne znam, sta je bolje ici odmah na vto ili raditi inseminacije i potom cekati ishod......
Zdravo Mida,
zanimama me da li si radila laparaskopiju pre nego sto si isla na inseminacija i ako jesi mozes li da mi objasnis kakav je postupak.Rekli su mi moze se uradi odmah i da se ne lezi u bolnici a sa druge strane moze se uraditi kao hiruski zahvat i lezati se 3 dana u bolnici.Nazalost kod nas u unutrasnjosti sve je komplikovanije i mnogo toga moramo da odradimo u Bg ili NS.Koliko sam shvatila postupak inseminacije traje oko 15 dana odnosno od poslednje menge pocnes sa terapijom, cekas ovulaciju,uradi se insem,lezis 2 sata i kuci.

fili

Broj poruka : 4
Datum upisa : 28.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mida 13/11/2011, 23:08

Zdravo Fili,
nisam radila laparaskopiju. Pre prve inseminacije radila sam hsg i sve moguce briseve i ako su ti rezultati uredu, ulazis u program. Obicno kada dobijes mengu, prvi ili drugi dan javis se dr, moj dr me je tada gledao na uz, da vidi u kakvom su stanju jajnici pod menstruacijom, potom ti daje stimulaciju. Neki doktori tada rade i hormone, ja nisam radila. Postupak traje do 15 dana, uzimas terapiju, i zakzu ti uz za nekih 5 dana od pocetka terapije, i potom skoro svaki drugi dan ides na uz, kada procene da je folikul dovoljno porastao, daju ti nekih 12 h pre inseminacije pregnil. Potom, dva jutra dolazite na kliniku ti i suprug i radi se inseminacija. Ne lezi se svuda 2 h, recimo u frontu lezis nekih 20 min, i ides. Na institu je to bolje organizovano, dobijes svoj krevet, i lezis minimum 2h. Zasto moras da radis laparaskopiju? Znam, da ti nije lako, samo opusteno, nista nije komplikovano. Moras racunati na to da u Bg budes tih dana, znam da je problem za ljude iz unutrasnjosti. Ako mozes da dobijes uput za Institu za majku i dete, ja bih ti ih toplo preporucila, a kako je na drugim klinikama samo sam citala na forumima. Posto su to drzavne bolnice, racunaj da ce biti raznih odlaganja, nema podloga, nema pregnila, doktor na odmoru, ...
Srecno Very Happy

mida

Broj poruka : 3
Datum upisa : 07.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fili 14/11/2011, 15:25

Mida
hvala ti puno na odgovoru.Laparaskopiju mi predlaze dr da uradim da budemo sigurni da je i sa te strane sve ok jer su svi brisevi,hormoni,papa ok kod mene,a kod mm su brisevi takode dobri ali je losiji spermogram .Nama je tesko da uklopimo vreme kad bi to odradili jer radimo u prosveti i najbolje vreme za to nam je raspust ili zimski koji se priblizava i traje 15 dana(I TO U VREME NOVOGODISNJIH I BOZICNIH PRAZNIKA KAD NE ZNAM DA LI KO I RADI) kada smo u trci sa vremenom i da ja dobijem bas tada(kada sam na raspustu) ili letnji koji mi se cini tako daleko.Jos jednom puno ti hvala i videcu sta cu da radim a tebi drzim fige i SRECNO.
Javi ako bude bilo kakvih novosti.

fili

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mida 15/11/2011, 21:43

Fili,
nemoj da ti posao bude prepreka. Radis u skoli, mozes da otvoris bolovanje, svaki ginekolog ce to uciniti, a suprug bi bio odsutan samo dva dana. Nikako u toku praznika ili leta, tada su svi na odmoru, njima se ne zuri....
Hvala ti na lepim zeljama! Ti samo hrabro i bice sve ok.
Very Happy

mida

Broj poruka : 3
Datum upisa : 07.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od uplasena 26/1/2012, 10:01

e ovako, mm ima los sgram: vol 1,4ml; br sperm 1.75 ; uk br 2,45 pokretnih a/0.05 b/0.17, nepokretnih 0.58 dg oligoasthenospermia plus bakterije enterococcus spp i proteus mirab mali br / sto je sada i ok jer mu je prvo ustanovljena azoo, u sta ja sumnjam, mislim da ta klinika gde smo bili nije bas najbolja/ stalno se muci sa bakterijama, u svakoj skulturi nadjena je razlicita bakterija, sada su ove dve, a inace bilo e raznih i eserihija i neka epidermidis i vec drugi put ova enterococcus

ja sam ok, nema bakterija, nisam radila nikakvu prohodnost jajovoda, na uz i redovnim pregledima sve je ok, redovno idem na preglede svakih 6 meseci.

e sad mene interesuje da li se inseminacija moze raditi sa ovakivm sgramom i da li je obavezno raditi prohodnost.... i da li i pored toga sto ima bakterije mogu da rade inseminaciju?

uplasena

Broj poruka : 20
Datum upisa : 25.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mali Princ 26/1/2012, 10:46

Uplasena, mislim da sa ovakvim spermogramom ne moze da se radi IUI.

Broj spermatozoida je ionako mali, i oni ih pre IUI operu, tada otpadnu svi koji ne valjaju, operu se i bakterije, ali nema dovoljno za IUI. Peru se u masini koja ih centrifugira i na vrhu ostanu samo potpuno zdravi. Ispod 5 miliona zdravih mislim da ne rade, bar moj dr nikom ko je imao ispod 5m opranih, potpuno zdravih nije hteo da radi.

Svakako bez obzira na to sto se peru, prvo se izlece bakterije pa se onda radi IUI, ukoliko moze.

A ti bi svakako trebalo da uradis neku proveru jajovoda (hsg, laparo) jer se to ne detektuje na pregledu. Pri tom, ukoliko su jajovodi poluzatvoreni postoji i opasnost od vanmatericne trudnoce, a pregled nije nesto bas strasan. JA sam odmah radila laparoskopiju, da bih bila sigurna.

Sa ovakvim spermogrmom ce vas sigurno uputiti na VTO, a za to ti svakako terba snimak prohodnosti jajojovoda.
Mali Princ
Mali Princ

Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od uplasena 26/1/2012, 12:44

hvala puno na odgovoru. i moja doca mi je odmah predlozila vto, ali zbog bakterija ne mozemo jos nista da radimo, tek kad se izlece bakterije onda... sad je pod terapijom 3 meseca... pa cemo videti.. nadam se da cemo uspeti ove godine na vto. a ja sam nestrpljiva da sve to vec jednom krene jer pokusavali smo prirodno skoro 4 god dok nismo otkrili problem, pa bih ja sad odjednom....znam da tako ne ide. ali bas sam nestrpljiva....
vidim da si ti trudna i zelim ti sve naj naj.
hvala na odgovoru.

uplasena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 26/1/2012, 13:01

Uplašena, nalaz spermograma nemogu mnogo da tumačim, jer nikakvih mera sem brojki nisi navela, tako da ne znam koliko je loš....ali, ako mislite raditi IUI, mislim da je možda uzaludno bez prethodne provere prohodnosti jajovoda.
Bakterije su dosadne i pored lekova malo se i ishrana mora korigovati...bez puno slatkiša.
Ne znam kako je tebi cerviklani čist ako on ima spektar bakterija...uglavnom se naporedo leči Very Happy
srećno!
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od uplasena 27/1/2012, 10:00

e pa to i jeste cudno da on stalno ima bakterije a ja skroz cista..... a nista ne koristimo kao zastitu ....
hvala za odgovor... ipak moramo sacekati ta tri meseca terapije da prodju pa da vidimo sa cika urologom sta dalje....
nadam se da ce biti dobrih rezultata...
pozz

uplasena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 27/1/2012, 14:52

Uplašena, tako je bilo i kod nas. U tri brisa kod mene nije nađeno ništa, a kod mm-a neka strepto ili stafilo koka. Ne sećam se sad koja beše. Od svih lekara sa kojima smo se tada sretali samo jedan je rekao da je to čudno. Moja dr (ginekolog) iz dz-a mi je objasnila da upravo zato rade oba partnera, jer se ne sme podrazumevati da jedan ima što i drugi. Svi mi imamo drugačiji imunitet, neko se izbori, neko ne.
E sad mm je uvek imao istu bakteriju, a tm različite...to malo zbunjuje!
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marija13 8/2/2012, 13:33

Pozdrav svima,

Zna li neko kakvi rezultati spermograma moraju biti da bi se uradila inseminacija. Jedan moj drug ima 3 miliona u mil i nije dovoljno ( mora vise od 10 miliona ) ali ne znam za ostale parametre mm ima mali volumen 0.5 ( zato sto je dijabeticar) a i pokretljivost brzih sperm 22% tako da me zanima dal bi nam radili uopste inseminaciju sa tako malim volumenom..

Hvala..

marija13

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 8/2/2012, 14:12

Marija, ja ti ne znam odgovor na to pitanje, možda se javi devojka koja je prošla kroz sličnu priču. Najbolje će ti reći ginekolog, jer zavisi od slučaja do slučaja, jer se uzima u obzir mnogo stvari.

I da, dobrodošla Very Happy
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od *Maki* 11/2/2012, 18:11

Drage moje,
do sada sam radila 3 inseminacije,2 su bile bezuspesne a sad cekamo rezultate trece. Drzite mi fige Very Happy
U sva tri slucaja postupak je bio isti: Klomifen od 3-7 dc, ultrazvuk 9dc pa 11dc (bar doktor kod mene zna kad je ovulacija pa tim danima me pogleda da vidi velicinu folikula i endometrijuma).Obicno mi 12dc folikuli dostignu odgovarajucu velicinu oko 20-21mm i tada mi daju Pregnyl 10 000j. I zatim doktor prati 13 i 14 dc kad folikuli prsnu. Zbunilo me to sto sam procitala da je mnogima od vas inseminacija radjena a da se prethodno ne proveri da li su folikuli prsli.Mene je jednom doktor vratio cak iz drugog grada,nije hteo da radi inseminaciju jer nisu bili prsli,rekao je da bi onda inseminacija bezveze bila uradjena i da je jako bitno da je odradimo po samom prskanju folikula. Tako su mi uradjene sve 3 inseminacije. Inace je doktor jako poznat i strucnjak,ne bih da navodim ime. Ne bih nikoga da obeshrabrim ili rastuzim,samo sam htela da prenesem ono sto mi je receno, s dobrom namerom.

Svim trudilicama koje su radile ili su u postupku inseminacije zelim srecu!Od srca! srca1
*Maki*
*Maki*

Broj poruka : 92
Godina : 44
Datum upisa : 26.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dragana76ns 11/2/2012, 18:41

Maki,zelim ti da bude treca sreca IUI dnevnici - Page 7 512172 IUI dnevnici - Page 7 512172 IUI dnevnici - Page 7 512172

Meni kad je radjena inseminacija, dr je isto cekao da folikul pukne.

Pozz i srecno
dragana76ns
dragana76ns

Broj poruka : 4182
Datum upisa : 12.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 12/2/2012, 01:13

Maki,srećno i navijam da je ovaj put uspelo d d d d
Obavezno javi kad saznaš rezultate...Nije zabranjeno da navedeš ime dr-a kod kog radiš IUI,čak bi možda nekome i značilo,kao meni naprimer. sunny
maza1972
maza1972

Broj poruka : 2255
Datum upisa : 23.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od *Maki* 12/2/2012, 10:30

Dragana, Mazo hvala vam drage moje od srca. Mazo poslala sam ti p.p. Wink
*Maki*
*Maki*

Broj poruka : 92
Godina : 44
Datum upisa : 26.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od makica1984 28/2/2012, 22:42

Pozdrav svim curama na forumu posto sam ja nova ovde. Uskoro bi trebalo da radim IUI u N.Frontu i doktorka mi rece da kada je br.spermatozoida 5 i vise miliona onda je uslov uraditi 3 inseminacije pred VTO koju finansira drzava.Eto ovo su informacije iz prve ruke.Ja sutra pocinjem da prikupljam rezultate za HSG. Shocked
makica1984
makica1984

Broj poruka : 116
Godina : 40
Datum upisa : 09.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od grudva 28/2/2012, 22:58

prvi put cujem to za n.f. m.m. ima 45 mil. sper. u ml. i imala sam samo 1 inseminaciju niko mi nije trazio jos 2 jedino mozda ima veze imala sam vto ali dosta zena koje su bile tamo nisu imale vto nijedan i mozda 1 iui i prosle su

makice ja koliko sam razumela dr. vise njih za inseminaciju i prirodni put jako je bitno koliko ima progresivno pokretnih a ne samo ukupan broj spermatozoida
kao sto rekoh m.m. ima 45miliona u mililitru to je dobar broj cak dobar da ostanem prirodnim putem trudna ali ima od 5 % do 22 % progresivnih kako kad a sa tim retko uspeva i inseminacija a od prirodnog puta tek nista
grudva
grudva

Broj poruka : 1073
Datum upisa : 31.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od makica1984 28/2/2012, 23:59

Pa moguce da ima i to veze,nemam pojma. Nama su predlozili da uradimo hsg i ako je sve ok onda inseminaciju.mm je ok pokretljivost 50% ali mi je br sper bio prvo 3mil,pa drugi put 5 mil i sada 20,5 nekim cudom tako da ovih dana spremam papire za hsg pa me interesuje koliko moze da bude star rezultat spermograma,jer tamo ne pise nista.
Drzim ti palceve da ti ova vto uspe i da budu najmanje dvojke roda roda

ja '84 pcos
mm '83 oligospermia,varicocele
u braku 2 god.
makica1984
makica1984

Broj poruka : 116
Godina : 40
Datum upisa : 09.11.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od grudva 29/2/2012, 01:27

makice bilo bi super da sutra postavis ovo pitanje na koracima tamo ima dosta devojaka koje se razumeju u ovo ja se nerazumem nesto ali iz svog iskustva nesto neverujem da ti rade iui sa 3 mil sper i oligospermijom da bezveze negubis vreme i zivce mozda gresim ali meni za ovih 10 god svi su rekli da nepokusavam sa iui iako je imao 45 mil i ponekad i 22% progresivno pokretnih ja sam ipak probala ali samo jednu probaj i ti

a za spermogram sam ti gore odgovorila mislim da ce ti uvaziti nije star
grudva
grudva

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od grudva 29/2/2012, 01:29

a da ja sam za spermogram odgovorila na temi hsg
hvala ti na zeljama i ja tebi zelim isto beba beba
grudva
grudva

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 3/3/2012, 14:52

E,ovde ću da pišem.Od četvrtka sam svakog dana išla na folikulometrije.Znači 10,11 i 12 dan.Na levom jajniku imam folikul ,koji je danas 12 dc.19 sa 20.Endometrijum je 8mm.Doktorka je odlučila da mi na ovu veličinu ne daje pregnil,da vidimo da li će sam da pukne.Sutra ponovo UZ ,međutim imam neko probadanje sa leve strane u stomaku ,počelo je odmah posle UZ.Da li je neko imao ovakvu IUI ,bez pregnila?Ovo je sve u prirodnom ciklusu,bez stimulacije.
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 3/3/2012, 15:28

Mazo, pa šta ja to čujem! Hajde, da mi to zaprašimo, kako i treba vv vv vv vv vv vv vv
srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maza1972 3/3/2012, 15:33

Eeee,pa ja ovde pisala krišom,da ne dižem veliku frku na forumu. Embarassed
Hvala Miro,kako si me samo locirala i zaprašila,svaka ti čast. usne Podmećem se pod bebeću prašinu d d d
maza1972
maza1972

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 3/3/2012, 16:33

A ovde si se zavukla, a tamo IUI dnevnici zvrje lol!
Beži brzo tamo, ionako ćemo da navijamo IUI dnevnici - Page 7 32796
Meni nije radjena tako, ali sam ja primala i klomifen, pa je morao i Pregnyl.
A čula sam i za inseminacije bez ičega, samo u prirodnom ciklusu.
Vidiš da se folikul spremao, onaj od 15mm Very Happy
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 7 od 40 Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Sledeći