Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+47
ninica2
Kamilica
lena
bebko
red
maja kg
Zoka83
MARA
Orline
daxi011
Sneza
Sami
makababy
JocY
Tinche
agata
maus
bobica83
bak
Dacaa
dr mali pariz
Shizika
Milijana
Mrvica
Likoli
buby
Tanja83
MAAKKI
cicsa80
BiKsi :)
dragana76ns
KoMetaK
key
Mirjana
Marija86
nolinica
anak
Nefertari
gagax81
seka 35
natalija
Mali Princ
*AIDA*
dragmilk
cvrle76
noja
lolipop
51 posters
Strana 29 od 40
Strana 29 od 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
posto vidim da pisete o UZ ko je iz Bg i okoline moze da uradi besplatan UZ u 10nedelji trudnoce.dobija se slicica,izvestaj i jos svajta nesto!
evo linka pa pogledaj te!
http://www.analife.rs/menu/1741/trudnoca/
bobica83- Broj poruka : 2140
Godina : 41
Datum upisa : 15.01.2010
Joj Mirka luda si skroz! Stvarno dobra fora!
Dacaa- Broj poruka : 800
Datum upisa : 29.07.2009
I da nisam vam napisala zvala ja betaniju da zakaze euz.I kazem lepo sestri sta mi treba ona kaze nema mesta kod dr Novakov a sa dr Vejnovicem ce te morati licno da se dogovorite! A ja Bosanka prava :"pa kako mislite licno?"Pa licno gospodjo!tek sam onda skontala i nasmejala se aaaaaaa mislite privatno!!
I tako da nista od toga.Ima i drugih dr ali ipak ne bi da iskusavam srecu.Pokusacu jos u Mitrovici pa ako uspem uspem.Ako nista icemo kod dr Novakov.Ipak je to bitan uz i ne bi se bas igrala.
I tako da nista od toga.Ima i drugih dr ali ipak ne bi da iskusavam srecu.Pokusacu jos u Mitrovici pa ako uspem uspem.Ako nista icemo kod dr Novakov.Ipak je to bitan uz i ne bi se bas igrala.
Daco samo ti budi uparna moze se doci do dr Novakov pa makar prvi put negde privatno, ona je super dr, cula sam o njoj sve naj, mada nisam nikada bila.
Likoli- Broj poruka : 427
Godina : 36
Datum upisa : 10.03.2011
Uh...kad vidim ove vase cene, vidim da je moj dr basskup, ali verujte mi ni din ne zalim
10.000 je svaki pregled, ali svaki put pregleda bas sve kao na ekspertskom, i to sve upise u izvestaj, sve sa slicicama i ostalim dzidzicama- mere, srce, krvotok, unutrasnji org.... i 5 slicica - 4 su strucne-srce, krvotok.., a jedna za roditelje (hocu reci samo na to jednoj vidim bebu ).
Pri tom, za sve su stalno dostupni, ako treba pozovem kliniku i pitam, a kada sam imala ono iznenadno krvarenje, pregledali su me odmah, sve sa 4d uz, snimili, dali injekciju i nisu nista naplatili - kazu, ovo je drugo, urgentna stanja se ne naplacuiju!
I dezurna dr me je zvala svaki dan 7 dana da vidi da li je sve ok.
Mislim da mir nema cenu...
10.000 je svaki pregled, ali svaki put pregleda bas sve kao na ekspertskom, i to sve upise u izvestaj, sve sa slicicama i ostalim dzidzicama- mere, srce, krvotok, unutrasnji org.... i 5 slicica - 4 su strucne-srce, krvotok.., a jedna za roditelje (hocu reci samo na to jednoj vidim bebu ).
Pri tom, za sve su stalno dostupni, ako treba pozovem kliniku i pitam, a kada sam imala ono iznenadno krvarenje, pregledali su me odmah, sve sa 4d uz, snimili, dali injekciju i nisu nista naplatili - kazu, ovo je drugo, urgentna stanja se ne naplacuiju!
I dezurna dr me je zvala svaki dan 7 dana da vidi da li je sve ok.
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Godina : 50
Mali Princ super ti je to.Ja sam slican tretman imala u Genezisu.Evo zadnji put dr Kopitovic kaze sestri nemoj nista da im naaplatis doce oni ponovo da se malo bolje pogledamo.A sestra gleda belo a mi u soku.Stvarno svaka cast zeni.A mi se pripremili.Inace zvala sam i zakazala za dr Novakov.Kad sam iscitala sta se u stvari radi na tom ekspertnom uz odmah sam bila svesna da to nije nesto za zezanje.Samo nek su bebice zdrave bice para!Zaradice muzic!
Likoli nema te nigde ne mogu da te nafatam
Likoli nema te nigde ne mogu da te nafatam
Veruj Prinče, da nijedna od nas ne žali pare koje daje sada, kad smo ostavrile cilj i postale trudne...ne znam, to mi baš zazvučalo...Mali Princ ::Uh...kad vidim ove vase cene, vidim da je moj dr basskup, ali verujte mi ni din ne zalim
10.000 je svaki pregled,
pazi- mir nema cenu- naravno, i šta to znači? Da ja nemam mir jer platim UZ 2500 dinara, a sve dobijem od UZ ko i ti...doduše, još nisam počela o organima izveštaje, jer je bilo rano kad sam posl. put bila.
Ja sam orjentaciono pitala za cenu eUZ, i nema potrebe da se neka oseća loše ako plaća više ili manje.
U svakom slučaju, hvala vam na info o eUZ, kao i o tome da li ste radile AC...hvala vama koje ste tu info podelile sa mnom, ne želi to baš svako.
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Prinče, slažem se sa tobom, a i sa Pari.
Mir nema cenu, ali moj dr je došao sa Božićnog ručka da me pregleda da bi se ja umirila, iako je na odmoru. Ništa mi nije naplatio. Kad sam prokrvarila, rekao mi je da mogu i noću da ga zovem! I tako se ponaša već godinama, a pregled plaćam oko 2500 kad idem privatno. Sada odlazim kod njega u bolnicu i ne plaćam ništa!
Mir nema cenu, ali moj dr je došao sa Božićnog ručka da me pregleda da bi se ja umirila, iako je na odmoru. Ništa mi nije naplatio. Kad sam prokrvarila, rekao mi je da mogu i noću da ga zovem! I tako se ponaša već godinama, a pregled plaćam oko 2500 kad idem privatno. Sada odlazim kod njega u bolnicu i ne plaćam ništa!
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
Pari, ne brini za AC, imaćeš pravi odgovor na to, onakav kako tebi odgovara i misliš da treba, Ja recimo nisam bila za to, mm je bio da se to uradi, pošto je genetičarka stalno pričala o anomalijama on je izašao i savetovao mi da uradim AC. Nisam, jednostavno sam osećala da nema potrebe a i mislila sam da je rizik sa dve bebe veći.
Moja drugarica sa VTO, blizanci isto je radila, prošlo je sve OK.
Ipak odluku donosiš ti.
Moja drugarica sa VTO, blizanci isto je radila, prošlo je sve OK.
Ipak odluku donosiš ti.
Sneza- Broj poruka : 1823
Godina : 49
Datum upisa : 30.03.2010
Pari draga veruj mi da i ja imam isti strah!Boga molim samo da mi kazu da ne moram na ac.Mnoge zene i ne zele iako im kazu da je potrebno da idu.Nadam se da ce kod nas biti sve ok i da necemo morati.Tacno znam kako ti je
Draga nemam ja strah- niti bih odluku donela na osnovu vaših poruka-iskustava. Interesuje me način na koji vi razmišljate, a ja sam konstatovala- rizik je daleko veći nego sa jednom bebom-duplo, ali ako prethodni testovi budu prilično loši, nema mi druge, radiću AC. Sestra rođena mi je defektolog. 100x sam bila kod nje na poslu, i nemam reči. Toliko.Ja ni od svog ni od tuđeg života robiju neću praviti.
Dobro vece cure moje, vi bas marsirate na ovim stranama samo tako kad i imamo o cemu pricati..
Nas pustili iz vrt-a u sredu i sledeci prijem zakazali za 24 januar tad sam vec 37 nedelja pojma nemam hocu li izdrzati do tad meni se cini teskpno... Daj boze... Noge,lice i ruke mi katastrofa naticu i ruke mi trnu... Ko krofnica sam...
Radim u radnji pomazem mojoj ekipi koliko jos mogu...Nedaamo se...
Usli smo u 34 nedelju, cini mi se da udjemo samo jedan dan u deveti mesec pa ce sve biti lakse, bas brinem...i radujem se Boze zdravlja susretu sa mojom decom..
SVE vaas puuuno volim i zelim sve najbolje u 2012 godini...
Nas pustili iz vrt-a u sredu i sledeci prijem zakazali za 24 januar tad sam vec 37 nedelja pojma nemam hocu li izdrzati do tad meni se cini teskpno... Daj boze... Noge,lice i ruke mi katastrofa naticu i ruke mi trnu... Ko krofnica sam...
Radim u radnji pomazem mojoj ekipi koliko jos mogu...Nedaamo se...
Usli smo u 34 nedelju, cini mi se da udjemo samo jedan dan u deveti mesec pa ce sve biti lakse, bas brinem...i radujem se Boze zdravlja susretu sa mojom decom..
SVE vaas puuuno volim i zelim sve najbolje u 2012 godini...
*AIDA*- Broj poruka : 853
Datum upisa : 03.02.2011
trudnicice drage, zelim vam puno zdravlja, radosti i uzivancije sa vasim bebcima u 2012. godini......
cvrle76- Broj poruka : 543
Datum upisa : 08.03.2011
Pari, draga, mir nema cenu - to je za mene licno , jer me jedino njegov pregled, i razgovor sa njim potpuno zadovolji, i mirna sam sto znam da je 24h sve dostupno, i totalno sam zato rasterecena i onda ne zalim ni jedan jedini dinar.I ja bih volela da naplacuje manje, al kad ne naplacuje , sta cu - moj je izbor.
Cmokam te .
Takodje, znaci da svako treba da izabere dr koji ga smiruje 100% i da nije u nedoumici posle njegovog pregleda, i da nema potrebu da danima preispituje njegove odluke.
Takodje, da li to kosta 1.000din,5000 ili 10000, nebitno je dok si miran, i ne strepis i mirno spavas.
Ne zelim kao moja prijateljica, da idem prvo na pregled kod dr koji ce da me porodi - da bi me porodio, a posle toga kod drugog kome verujem...
Ja samo zalim sto je moj stari, prvi dr, vec godinama u penziji... kakav je to cikica bio
AIDA, srecice, pa to se primice...
Daco
Cvrle, Noja, Marija, Mrvice,Tanjice,Mirjana, Natalija, Makababy i sve druge trudnjacice
Cmokam te .
Takodje, znaci da svako treba da izabere dr koji ga smiruje 100% i da nije u nedoumici posle njegovog pregleda, i da nema potrebu da danima preispituje njegove odluke.
Takodje, da li to kosta 1.000din,5000 ili 10000, nebitno je dok si miran, i ne strepis i mirno spavas.
Ne zelim kao moja prijateljica, da idem prvo na pregled kod dr koji ce da me porodi - da bi me porodio, a posle toga kod drugog kome verujem...
Ja samo zalim sto je moj stari, prvi dr, vec godinama u penziji... kakav je to cikica bio
AIDA, srecice, pa to se primice...
Daco
Cvrle, Noja, Marija, Mrvice,Tanjice,Mirjana, Natalija, Makababy i sve druge trudnjacice
dr mali pariz ::Ja ni od svog ni od tuđeg života robiju neću praviti.
To je ono sto sam ja sve vreme pisala, a eto, pojavi se profesorica i sve kaze u nekoliko reci
Drage moje trudnjacice, najlepsa NG do sada, zar ne?
Zelim vam da sledeca bude upravo onakva kakvom ste je zamisljale i kakvu ste zelele! Ljubim vas!
Zoka83- Broj poruka : 2261
Datum upisa : 29.10.2009
O.K. prinče, jasno, samo mi tad...valjda zbog tona kojim sam JA u sebi čitala tvoj post, zazvučalo bezveze, u smislu-ja imam mir za te pare, a vi vidite šta imate za svoje. Bezveze smo krenule u diskusiju,mada sam ja prva pitala koliko košta expertni, da bih se pripremila, no... razumele smo se...
ali, ja imam molbu za devojčice koje čitaju i lupaju packe- da budu kuražne i iznesu svoje mišljenje, kao i sve druge što radimo.
Mislim...meni bojenje tog mog posta ne smeta,ako imam sagovornika koji ume svoje mišljenje i stav da pretoči u reči,ali ako je to individua , koja bi se bavila bojenjem- onda me to iritira, jer sa druga strane imamo p...
dakle, ako se ne slažete sa mojim nekim stavom, a nešto biste rekle na tu temu-napišite, ja ne ujedam ..i znajte da se lako otkrije -bar meni je lako za persone koje vole bojice-tako da to nije toliko tajno,koliko vi mislite
Pozdrav svim trudnicama, i sve najlepše u Novoj 2012.g.
da vas služi zdravlje, pre svega, pa snaga i sreća da izgurate u vašim trudnoćama, sasvim lagano!
ali, ja imam molbu za devojčice koje čitaju i lupaju packe- da budu kuražne i iznesu svoje mišljenje, kao i sve druge što radimo.
Mislim...meni bojenje tog mog posta ne smeta,ako imam sagovornika koji ume svoje mišljenje i stav da pretoči u reči,ali ako je to individua , koja bi se bavila bojenjem- onda me to iritira, jer sa druga strane imamo p...
dakle, ako se ne slažete sa mojim nekim stavom, a nešto biste rekle na tu temu-napišite, ja ne ujedam ..i znajte da se lako otkrije -bar meni je lako za persone koje vole bojice-tako da to nije toliko tajno,koliko vi mislite
Pozdrav svim trudnicama, i sve najlepše u Novoj 2012.g.
da vas služi zdravlje, pre svega, pa snaga i sreća da izgurate u vašim trudnoćama, sasvim lagano!
Moje trudnjacice okruglice da Vam pozelim
sve najbolje u 2012 god, puno ljubavi, srece, zdravlja i para
Uzivajte u ovim romanticnim n.g praznicima,
mi smo bili u shopingu za nasu guzaru,
ja sam od mm dobila lap top,
a on od mene dzemper
Sve vas volem i ljubim
noja- Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011
Slažem se! Sad, i moj dr da naplaćuje toliko, ne sumnjam da bi i dalje išla kod njega. Znači, nisam ja tebi rekla da ne treba da daješ toliko-razumem te u potpunosti, jer bi i ja za svoj mir dala koliko traže, al brate neki nas deru bez blama. To nek je njima na čast!Mali Princ ::
He, he. Pari, ja na primer na ovu temu ne bi ništa dodala. Jer ako bih obrazlagala svoje mišljenje to bi ušlo u domen širenja vere, što nije dozvoljeno na forumu, a i nekako je sektaški! Mislim, nemoj da misliš da sam te ja obojila. Eto, što se mene tiče dajem dozvolu Happy da svima koje sam zacrvenila, a mislim da nisam nikog' do sad', to i kaže. Ja pucam, dokle mogu!
Zapravo, htedoh da kažem da nije uvek lako reći svoje mišljenje, da nekog ne bi uvredio, povredio ili nametao sopstvenu volju. Tako da razumem i one koji imaju potrebu da negoduju, a da pri tom ništa ne kažu. Ja sam baš bila povređena kad su me obojili, i to zato što me nisu razumeli...šta ćeš, i to je vrsta kritike, a mi glasno govornici treba da smo naviknuti na to!
Drage moje trudnjače, srećna Nova i sve najlepše
Zapravo, htedoh da kažem da nije uvek lako reći svoje mišljenje, da nekog ne bi uvredio, povredio ili nametao sopstvenu volju. Tako da razumem i one koji imaju potrebu da negoduju, a da pri tom ništa ne kažu. Ja sam baš bila povređena kad su me obojili, i to zato što me nisu razumeli...šta ćeš, i to je vrsta kritike, a mi glasno govornici treba da smo naviknuti na to!
Drage moje trudnjače, srećna Nova i sve najlepše
Poslednji izmenio Mirjana dana 31/12/2011, 19:01, izmenjeno ukupno 1 puta
Pozdrav drage moje.
Mirka, ja sam dabl radila privatno, a cula sam da su neke zene radile i u drzavnim bolnicama, ali ne znam gde.
Daco, Novakovka radi expertni i na Betaniji i privatno, samo za Betaniju moras unapred dosta zvati da zakazes,a privatno kako kad se potrefi. Inace je expert na tom polju.
Noja, ko je, ti ili guzarica dobila poklon?!
Ah, da , da se nadovezem na temu expertnog, ja poslala mojoj dr poruku da li treba da radimo 2.expertni i ona mi samo odgovorila da ona meni svaki put tako detaljno pregleda bebu, i opet ce na sledecoj kontroli da nema potrebe za tim.
I da dodam nesto na temu iznosenja misljenja na ovim stranicama. Mislim da ne postoji razlog da iciji ton dozivljavamo ruzno, jer smo tu da jedni druge podrzimo, posavetujemo, nasmejemo... Ja prva stalno pitam za misljenje ili iskustvo za svasta nesto, i stvarno bih volela da cujem iskreni komentar vezan za isto od svakog od vas. Bar sam tako do sada sve ovo dozivljavala. A mozda sam jos nova pa ne znam sta vam znaci to da obojite nekog
Da sad ne imenujem (kako ne bih nekog zaboravila) pozdravljam sve moje prijateljice sa kojima sam ove godine delila svu radost, brigu i vreme vise nego sa bilo kim na ovu temu. Bile ste mi najdraze drustvo uz jutarnju kafu, i nadam se da cemo se i ubuduce ovako isto druziti.
Kako smo svi sa istim zeljama i nadama udruzeni na ovim stranicama, zelim, nadam se, i molim Boga da nam se svima ostvare te iste zelje.
Nek nam NG donese sto vise
Mirka, ja sam dabl radila privatno, a cula sam da su neke zene radile i u drzavnim bolnicama, ali ne znam gde.
Daco, Novakovka radi expertni i na Betaniji i privatno, samo za Betaniju moras unapred dosta zvati da zakazes,a privatno kako kad se potrefi. Inace je expert na tom polju.
Noja, ko je, ti ili guzarica dobila poklon?!
Ah, da , da se nadovezem na temu expertnog, ja poslala mojoj dr poruku da li treba da radimo 2.expertni i ona mi samo odgovorila da ona meni svaki put tako detaljno pregleda bebu, i opet ce na sledecoj kontroli da nema potrebe za tim.
I da dodam nesto na temu iznosenja misljenja na ovim stranicama. Mislim da ne postoji razlog da iciji ton dozivljavamo ruzno, jer smo tu da jedni druge podrzimo, posavetujemo, nasmejemo... Ja prva stalno pitam za misljenje ili iskustvo za svasta nesto, i stvarno bih volela da cujem iskreni komentar vezan za isto od svakog od vas. Bar sam tako do sada sve ovo dozivljavala. A mozda sam jos nova pa ne znam sta vam znaci to da obojite nekog
Da sad ne imenujem (kako ne bih nekog zaboravila) pozdravljam sve moje prijateljice sa kojima sam ove godine delila svu radost, brigu i vreme vise nego sa bilo kim na ovu temu. Bile ste mi najdraze drustvo uz jutarnju kafu, i nadam se da cemo se i ubuduce ovako isto druziti.
Kako smo svi sa istim zeljama i nadama udruzeni na ovim stranicama, zelim, nadam se, i molim Boga da nam se svima ostvare te iste zelje.
Nek nam NG donese sto vise
Mrvica- Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010
I ja moram sve da vas cmoknem, bez nabrajanja da nekog ne propustim, i da vam svima pozelim srecnu Novu 2012, da vam se sve zelje ostvare, i da uzivate sa svojim bebironcicima
Mrvice, da li te je prosao bol u stomaku?
Aida, izdzrzaces, znamo mi da si ti junak! A i znamo da je bebanima najlepse kod tebe
Mrvice, da li te je prosao bol u stomaku?
Aida, izdzrzaces, znamo mi da si ti junak! A i znamo da je bebanima najlepse kod tebe
Srecna Nova svim clanicama foruma. Da u sledecoj godini bude jos vise trudnica!
dragmilk- Broj poruka : 1292
Datum upisa : 31.10.2010
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Ovo je link na kome možete naći spisak lekara iz Srbije koji su zavrsili obuku za first semestar screening test, tj. exp. uz. i test iz krvi, na klinici za fetalnu medicinu u Londonu. Ja sam radila kod dr. Žarka Puzigaće u IMD-u, a u Zrenjaninu taj test radi dr. Vanja Šijak
Ovo je link na kome možete naći spisak lekara iz Srbije koji su zavrsili obuku za first semestar screening test, tj. exp. uz. i test iz krvi, na klinici za fetalnu medicinu u Londonu. Ja sam radila kod dr. Žarka Puzigaće u IMD-u, a u Zrenjaninu taj test radi dr. Vanja Šijak
bobica83 ::posto vidim da pisete o UZ ko je iz Bg i okoline moze da uradi besplatan UZ u 10nedelji trudnoce.dobija se slicica,izvestaj i jos svajta nesto!
Da, ali moras da zakazes mnogo pre, maltene u 5-6 toj nedelji
Aha ovde se vodi polemika ko koliko placa uz,4D i to.
Moje misljenje u Srbiji je svuda preskupo
Ja u prvoj trudnoci platilila 1 uz i 1 4D(toliko mi je i radio,rece 4D se radi od 20 do 24 nedelje)
placala 1500 denara ili ti 25 e uz 4D 3000 denara ili 50 E.U drugoj platila 3 uz-a i 4D.Isla sam na 6 nedelje.
Moje misljenje u Srbiji je svuda preskupo
Ja u prvoj trudnoci platilila 1 uz i 1 4D(toliko mi je i radio,rece 4D se radi od 20 do 24 nedelje)
placala 1500 denara ili ti 25 e uz 4D 3000 denara ili 50 E.U drugoj platila 3 uz-a i 4D.Isla sam na 6 nedelje.
MARA- Broj poruka : 5394
Godina : 37
Datum upisa : 01.01.2009
Strana 29 od 40 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Strana 29 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu