Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+47
ninica2
Kamilica
lena
bebko
red
maja kg
Zoka83
MARA
Orline
daxi011
Sneza
Sami
makababy
JocY
Tinche
agata
maus
bobica83
bak
Dacaa
dr mali pariz
Shizika
Milijana
Mrvica
Likoli
buby
Tanja83
MAAKKI
cicsa80
BiKsi :)
dragana76ns
KoMetaK
key
Mirjana
Marija86
nolinica
anak
Nefertari
gagax81
seka 35
natalija
Mali Princ
*AIDA*
dragmilk
cvrle76
noja
lolipop
51 posters
Strana 26 od 40
Strana 26 od 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Ma nemoj da se prestravljujes za dzabe, ja sam x godina se patila sa eserihijom i svaki put kad bi prvo dala urin i vidim da ima bakt prevrnulo bi mi se u stomaku ali bi posle svake urinokulture sve bilo ok. I pitam drugaricu koja radi u lab i lepo mi rece neka bakt se pokupi i iz kanala dok mokraca prolazi kroz njega zato se i desi da ih ima vrlo malo u urinu a ne detektuju se u urino kulturi jer nisu patogene
Nefertari- Broj poruka : 3133
Godina : 41
Datum upisa : 04.08.2009
Mirka nebrini se
Jesi li radila onaj.biogram ?
Ja isto danas vadila kks, urin, gvozdje
cekam rezultate oko 5 idem po njih,
Dosad ni ja nisam imala nikad bakterije,
zadnji put pisalo sve ok boja, nema epitela ali ima
malo bakt, dr se nije obazirao uopste,
danas cu videti ako ima dosta radim urino i biogram
Pari mene kad tisti bebica ja popijem magnezijum i legnem na levi bok
Stavila pilecu supu sa puno sargarepe i celera
Pustila mozarta, guzara skace i sad cu da gledam vampire
a posle odo da posaljem cestitku kad i po rezultate
Trudnjace, one koje tek treba da budu, mame ljubim najvise
Jesi li radila onaj.biogram ?
Ja isto danas vadila kks, urin, gvozdje
cekam rezultate oko 5 idem po njih,
Dosad ni ja nisam imala nikad bakterije,
zadnji put pisalo sve ok boja, nema epitela ali ima
malo bakt, dr se nije obazirao uopste,
danas cu videti ako ima dosta radim urino i biogram
Pari mene kad tisti bebica ja popijem magnezijum i legnem na levi bok
Stavila pilecu supu sa puno sargarepe i celera
a posle odo da posaljem cestitku kad i po rezultate
Trudnjace, one koje tek treba da budu, mame ljubim najvise
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
pa zar nisi gledala vampire dok su ti vadili krv za KKS?noja ::Ja isto danas vadila kks, urin, gvozdje
Ljubim te, da svi nalazi budu super!
Shizika- Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010
Jesam Nojice. Napisao dr "urinokultura, biogram i antibiogram", ali na nalazu samo piše KULTURA JE STERILNA.
E sad, ja imam i leukocite i epitelne ćelije u onim nalazima gde piše da ima bakterija...baš ne znam šta da mislim. Sad da peti put radim, ne pada mi na pamet!
Tvoja beba baš uživa-pileća supa i Mocart! Milina
E sad, ja imam i leukocite i epitelne ćelije u onim nalazima gde piše da ima bakterija...baš ne znam šta da mislim. Sad da peti put radim, ne pada mi na pamet!
Tvoja beba baš uživa-pileća supa i Mocart! Milina
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009
apsolutno si u pravu. Ali, Miro, neke stvari brkaš:Nefertari ::Kao sto rece Marija u urinu uvek postoji bakte neki put pise redje, negde pise dosta ali kad se uradi urinokultura radi se iskljucivo zbog patogenih bakterija tako d aurin nikad nije sterilan uvek ima neka bakterija, svejedno sta kazu sve te knjige ovu su svi primeri iz zivota.
kod urina postoje:
- pregled urina
- urinokultura
u prvom se referiše koliko ima bakterija-malo, dosta i sl. da li ima belančevina, i svih onih drugih stavri što ne bi trebale da budu,,,epitelne ćelije i sl.
U drugom se radi bakteriološko ispitivanje-dakle ima li PATOGENIH bakterija. Ako nema-piše da je sterilan, iako nije-jer je nemoguće da bude bez ikakvih bakterija, a ako ima patogenih-izdvoje bakteriju i urade antibiogram.
Jasno?
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010
Ma...ne zbunjujem se ja sama, već me rezultati zbunjuju!
Poslednji izmenio Mirjana dana 28/12/2011, 19:09, izmenjeno ukupno 1 puta
Da, za tebe pitam nisam te dugo videla na forumu ili nisam redovno pratila! Samo da znam da si ok, i da pošaljem poljupčiće za princeze!Sneza ::Ako misliš na mene, tu sam, čitam vas, grlim i cmačem, svaki dan koliko stignem bacim oko. Videćeš kad se porodiš i zašto
nolinica- Broj poruka : 537
Datum upisa : 20.05.2010
Miro, ja oko toga nista ne znam, ako primetim nesto ja pitam dr, al' srecom za sada bilo ok.
Trudunice sa stazom, imam pitanje za vas. Da li vam se desava da vam jedan dan stomak bude meksi, a neakd tvrdji. Naime, danas sam se nesto istripovala kad sednem i legnem, pipnem stomak, a on je tako mek, imam utisak da bi ga mogla svog istiskati. Naravno, kad stojim on je tvrd kao kamen. Sve mi se nesto cini da nije pre bio tako mekan.
Da li se to jos nekom desavalo?
Pozdrav svima
Trudunice sa stazom, imam pitanje za vas. Da li vam se desava da vam jedan dan stomak bude meksi, a neakd tvrdji. Naime, danas sam se nesto istripovala kad sednem i legnem, pipnem stomak, a on je tako mek, imam utisak da bi ga mogla svog istiskati. Naravno, kad stojim on je tvrd kao kamen. Sve mi se nesto cini da nije pre bio tako mekan.
Pozdrav svima
Mrvica- Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010
Pa, nema šta da pitam. Pokazala prvi nalaz i odmah dobila uput za urinokulturu. Ja odem privatno da se ne smaram, ali oni prvo urade mikroskopski i ne urade urinokulturu jer kao nema bakterija.Mrvica ::Miro, ja oko toga nista ne znam, ako primetim nesto ja pitam dr, al' srecom za sada bilo ok.
Ja oba nalaza pokažem drugarici koja je moj izabrani lekar i ona mi ispiše da ponovim mikroskopski, za svaki slučaj jer ne bi bilo dobro da imam bakterija, a da se ne leči na vreme. Tako ona kaže. Ja ponovim, i dobijem nalaz "retko" bakterije. Onda sva tri nalaza odnesem ginekologu (koji je za prvi rekao"možda su kontaminirali uzorak", a ne, "možda nisu patogene") i on mi ispiše uput za urinokulturu.
Znači, šta ima da pitam, zaključujem iz njihovih komentara, pa onda pročitam po nešto o tome, pa nađem ranije rađene analize i saberem 1+1 su 2. Ako ranije nije bilo bakterija, a niko mi nije rekao da mi fale "redovne, ne patogene", onda je valjda ovaj drugi nalaz zabrinjavajuć.
U svakom slučaju, da ne davim s ovim, već je nebitno. Sterilna je.
Mislila sam ako nalaz nije dobar pitam dr, ako jeste, super.
Kod tebe je bas zbunjujuca situacija.
Kod tebe je bas zbunjujuca situacija.
E ovako je i meni bilo.Inace meni pise da su zasejane podloge sterilne.A kad sam davala bakterija bilo ih je ihaj!Nefertari ::Ma nemoj da se prestravljujes za dzabe, ja sam x godina se patila sa eserihijom i svaki put kad bi prvo dala urin i vidim da ima bakt prevrnulo bi mi se u stomaku ali bi posle svake urinokulture sve bilo ok. I pitam drugaricu koja radi u lab i lepo mi rece neka bakt se pokupi i iz kanala dok mokraca prolazi kroz njega zato se i desi da ih ima vrlo malo u urinu a ne detektuju se u urino kulturi jer nisu patogene
Dacaa- Broj poruka : 800
Datum upisa : 29.07.2009
Mrvica ::Miro, ja oko toga nista ne znam, ako primetim nesto ja pitam dr, al' srecom za sada bilo ok.
Pozdrav svima
To je normalno Mrvice,i meni kada stojim je tvrd stomak a kada legnem omekani,bar je tako bilo pre sad vise nema gde sve je zategnuto
Marija86- Broj poruka : 1794
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
Ok, Marija,
bas sam se zabrinula. Mm se vec nervira, kaze samo trazim neki razlog da se brinem. a sta cu kad samo zagledam u taj moj stomak kad mi daje inekcije pa mi se cini da mi je bio zategnutiji. A mozda i zavisi da li sam upravo jela ili ne.
bas sam se zabrinula. Mm se vec nervira, kaze samo trazim neki razlog da se brinem. a sta cu kad samo zagledam u taj moj stomak kad mi daje inekcije pa mi se cini da mi je bio zategnutiji. A mozda i zavisi da li sam upravo jela ili ne.
Ja nisam ni znala da to treba da se gleda - tvrd, mekan i ostalo...
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011
Verovatno ni ne treba da se gleda, nego sam ja nesto sva ustrasena. Nesto se ne osecam bas lepo, sva sam malaksala, i bolucka me stomak pa valjda sve zagledam.Mali Princ ::Ja nisam ni znala da to treba da se gleda - tvrd, mekan i ostalo...
Mrvicice, ne brini se sve ce biti ok. Samo se malo opusti i uzivaj u svojoj bebici
Ja sam odlucila da necu da proucavam knjige o trudnoci jer cu samo traziti najgore stvar...
I ovako sam mnogo rasterecenija... Ako nesto treba pozovem, pitam |Jevremovu i eto...
I, Mrvice, ako te nesto muci, pozovi dr, pitaj, nemoj da dozvolis sebi da se brines i zivis u strahu...
Ja sam odlucila da necu da proucavam knjige o trudnoci jer cu samo traziti najgore stvar...
I ovako sam mnogo rasterecenija... Ako nesto treba pozovem, pitam |Jevremovu i eto...
I, Mrvice, ako te nesto muci, pozovi dr, pitaj, nemoj da dozvolis sebi da se brines i zivis u strahu...
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011
Slažem se!Mali Princ ::
Mada ni ja ne radim uvek tako. Npr. nisam javila dr-u da sam opet krvarila. Ali, rekao je da je moguće da opet bude, a i nisam ležala nego se junačila, čak i kad sam osetila da me bole leđa. Tako da ja imam drugi razlog-ne disciplinovana sam, a i nisam nešto uplašena. Više me nervira što me umaraju tako uobičajeni i laki poslovi.
Ova knjiga je baš za trudnice napisana- da ih smiri ma kakva situacija bila. Ona mi je najbolji drug sad
Bila sam na razgovoru sa izvesnim dr Rajkom Nikolićem, sa IMD, a u vezi sa AC.
Malo je reći da sam izašla jako razočarana , jer neprestano nailazima na lekare koji umesto zenica imaju znak za evro, a u glavi samo isprogramirane diskusije...užas! Ali UŽAS!
Pozdrav , drage moje!
Moj stomak je ujutru najispuhaniji, i odmah se vremenom "diže"
Inače sam smakla po kile. merila se opet jutros.
Bila sam na razgovoru sa izvesnim dr Rajkom Nikolićem, sa IMD, a u vezi sa AC.
Malo je reći da sam izašla jako razočarana , jer neprestano nailazima na lekare koji umesto zenica imaju znak za evro, a u glavi samo isprogramirane diskusije...užas! Ali UŽAS!
Pozdrav , drage moje!
Moj stomak je ujutru najispuhaniji, i odmah se vremenom "diže"
Inače sam smakla po kile. merila se opet jutros.
Parizanka meni je on radio ac i bio e super tad 2009 skroz opusten i kul za razliku od nacelnika i neke zenske dr koja je tad radio, neznam zasto si stekla takav utisak. A da ti ne pricam kako me je lepo opustio pre ac posto sam ja bila prva lepo mi objasnio pokazao bebu na uzv rekao gde ce me ubosti da se ne sekiram da me nece ubosti na prepad vec ce sve polako da mi pojasni, kao sto i jeste, bas mi je bio nekako ok, mada proslo je 2 god ljudi se menjaju.
Draga, ja nisam otišla kod njega na AC, već na konsultaciju-u privatnu kliniku, u mom gradu, i zato je takav utisak!
Najmanje što sam očekivala je podrobnije objašnjenje oko svega u vezi sa AC, kad već plaćam tih 10 min. koje sam tamo provela, a rečeno mi da ih neću platiti. Ne, on je to vreme iskoristio da bude izričit i tačka.
Hahahhaha, kao nekad moji roditelji:
zašto ne mogu u grad, zato što ja tako kažem , i tačka!
Najmanje što sam očekivala je podrobnije objašnjenje oko svega u vezi sa AC, kad već plaćam tih 10 min. koje sam tamo provela, a rečeno mi da ih neću platiti. Ne, on je to vreme iskoristio da bude izričit i tačka.
Hahahhaha, kao nekad moji roditelji:
zašto ne mogu u grad, zato što ja tako kažem , i tačka!
Aaaaa ja reko bila si na imd, ma pazi ne branim nikog mozda se covek i promenio, kazem ti ja sam radila na imd, prvo sam jedva zakazala ali kad im malo podviknes spomenes ivf znas kako ti na brzinu zakazu konsultacije sa doktorima oko ac, probaj da zakazes.
Miro, ja sam bas disciplinovana kad mi dr kaze sta smem ili ne, ali mozak nije, nego samo zeza.
Pari, zao mi je sto si imala takvo iskustvo. Moja dr nije uopste nista pricala posebno o ac, samo mi je rekla da misli da ne moram da je radim, jedino ako ce me umiriti zbog cmv virusa da onda podrzava. Ja sam se vec pripremila da cu je raditi i odlucila sam. A o samom postupku nisam se nista raspitivala, sve je bilo tako na brzinu. Ali sam jako zadovoljna kako mi je dr to odradila, jer me je lepo upozorila da ce da me u bode, pa jos jednom, pa da ce izvaditi malo iglu ako se beba bude mrdala...
Inace sam slusala komentare da su mnogi zadovoljni razgovorom na institutu za dete u NS koji obavljaju sa dr za ac, i samim postupkom.
Pari, zao mi je sto si imala takvo iskustvo. Moja dr nije uopste nista pricala posebno o ac, samo mi je rekla da misli da ne moram da je radim, jedino ako ce me umiriti zbog cmv virusa da onda podrzava. Ja sam se vec pripremila da cu je raditi i odlucila sam. A o samom postupku nisam se nista raspitivala, sve je bilo tako na brzinu. Ali sam jako zadovoljna kako mi je dr to odradila, jer me je lepo upozorila da ce da me u bode, pa jos jednom, pa da ce izvaditi malo iglu ako se beba bude mrdala...
Inace sam slusala komentare da su mnogi zadovoljni razgovorom na institutu za dete u NS koji obavljaju sa dr za ac, i samim postupkom.
ne razumem...kakve veze sad ima citomegalo?Mrvica :: jedino ako ce me umiriti zbog cmv virusa da onda podrzava.
Inače, zar se AC ne radi oko 17. nedelje? Grešim u tome?
Radi se izmedju 16-18 nedelje uzorkom plodove vode rade se analize na daun, patau, edvardov, tarnerov i jos neka 2-3 najcesca sindroma
Pa kad je Mrvica misli raditi kad je već 22 pune nedelje?
Mrva, javi se, interesuje me ovo sa CMV
Mrva, javi se, interesuje me ovo sa CMV
Strana 26 od 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Strana 26 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu