TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA
+75
Niny
leptirko82
pegaz
lena31
zvoncica36
d77
lelas
missile
jaca*caca
Ninche
ragaco
gagax81
visnja123
winni
agata
suncokret
Tinche
BiKsi :)
tetreb
Skay
saska1
bulevarka
JecaPereca
Xena
sretna
Crvic
Struzzo
caci
Cecana
saška
shenon
daxi011
medolino
Jejaaa
mladolika
makica1984
ana 83
balmisa
Diksica
maza1972
perka
xelijana
dragana76ns
maus
enesa
zivka123
laKole
natalija
MAAKKI
kristina33
JocY
NatasaM
Kamilica
ninica2
SSanja
Republica
aida1980
LaFolie
filip
suncicas
racili
anna
Anavi
catherine290505
bobica83
noja
heart84
cicsa80
lolipop
djole42
Mali Princ
KoMetaK
Orline
dr mali pariz
nabla
79 posters
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 36 od 40
Strana 36 od 40 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA
Ja sam samo to i radila i odnela endokrinologu.
lelas- Broj poruka : 1644
Datum upisa : 18.11.2012
niny, najnovije smjernice za procjenu statusa štitnjače su hormoni tsh i ft4 (slobodna frakcija t4 - free t4) i antitijela a-tg i a-tpo uz uzv pregled. ukupne vrijednosti hormona t3 i t4 znaju zavarati, budu uredni a slobodne frakcije poremećene. ft3 se radi samo u slučajevima kod određenih rjeđih oboljenja štitnjače (t3 toksikoza).
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
Tetrebka, slazem se sa laKole, nemoj povecavati, ima on fore do dva ako ce da skace, tek posle toga treba povecati dozu, tako je meni dr rekla i uradila. Ja sam sada pojacala sebi dozu, jer mi je tsh od 30.9. bio 3.3, a i hematolog mi dao preporuku da odmah kontaktiram endokrinologa zbog povisene vrednosti. Ja sl. nedelje radim ogtt, pa cu ponoviti i tsh, da vidim je l terapija deluje, pa cu sve to poslati prof Sumarac da pogleda. Ovaj put je nisam zvala, al i ona bi mi sigurno pojacala dozu leka.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Tetreb, sad videh da ti je TSH super, ne diraj ga, samo nastavi terapiju i proveravaj ga na 2-3 nedelje do drugog tromesecja. Bar sam ja tako, iako mi je Kopitovicka rekla da ga proveravam na mesec dana, ja sam ipak na krace, sve me bilo strah da ne skoci ko blesav, pa sam i sama povecavala sebi dozu 2 dana 75, 2 dana 100 i TSH mi je bio oko 2, najvise 2,3 (kad sam povecala dozu). 21. septembra, pred kraj I tromesecja sam ga ponovila i bio je 0,9, ko nikad od sad i ostah na 75, mada imam utisak da je sad i nizi, pa cu proveriti opet 21. oktobra.
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010
Hvala Lakole :aa61:Pišem rezultate kad uradimlaKole ::niny, najnovije smjernice za procjenu statusa štitnjače su hormoni tsh i ft4 (slobodna frakcija t4 - free t4) i antitijela a-tg i a-tpo uz uzv pregled. ukupne vrijednosti hormona t3 i t4 znaju zavarati, budu uredni a slobodne frakcije poremećene. ft3 se radi samo u slučajevima kod određenih rjeđih oboljenja štitnjače (t3 toksikoza).
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
Bila kod Šumarac već tsh skočio na 1.3 i kaze da je dobro što sam povećala sve na 75 kontrola za 4 nedelje oduševila se zena kad sam joj rekla vesti baš se obradovala i kaze ulepšali ste mi veče
tetreb- Broj poruka : 671
Datum upisa : 09.04.2012
Super! Ona je stvarno kraljica, tako se oduševila i kad sam je ja zvala za terapiju da mi koriguje, i kad sam joj rekla lepe vesti, baš se od srca obradovala. Malo je takvih dr danas.
Jeste baš iz srca onako,kao prijatelj
Evo mojih rezultata od juče:
fT4 11.53 (7.8-14.30)
fT3 5.15 (3.8-6.0)
TSH 1.69 (0.4-3.5)
Anti TPO 21.7 (0.0-9.0)
fT4 11.53 (7.8-14.30)
fT3 5.15 (3.8-6.0)
TSH 1.69 (0.4-3.5)
Anti TPO 21.7 (0.0-9.0)
SoJa- Broj poruka : 2029
Godina : 47
Datum upisa : 02.08.2013
Soja, hormoni super, samo antitela povišena, tzv. Hašimoto, daće ti selen malo da pijuckaš sada, a u postupku i pronizon ako i dalje budu povišena. Znaju ona i da spadnu. Grickaj svaki dan po jedan brazilski orah, mesec dana, pa mesec pauze, pa sledeći mesec opet po jedan i tako naizmenično.
Soja draga sve je to ok malo su antitela povišena ,izvadi anti tg i anti tpo ponovo ali u drugom labu meni su bila 169 tako nešto a u druge dve lab nisam imala tako za koji mesec ponovi ako mozeš u konzilijumu bilo bi extra.Tsh ti je dobar ali moram ti reći zbog iste dijagnoze koju imam da sam ostala u drugom stanju kad mi je tsh bio 0.5 tri meseca za redom,znači treba ga stabilizovati i da bude ispod 1,ako ideš na stimulaciju onog dana kad kreneš obavezno povećaj terapiju za 25mcg zato što skače od stimulacije.Ja sam isto koristila brazilski orah možeš 3 dnevno mada ja to nisam ništa redovno nego kad se setim.
Biksi, ja vec pijuckam selen, tako da ću samo da nastavim, a uzeću i brazilski orah, hvala ti na savetu
Tetreb, ponoviću analize, ali najpre da pronađem dobrog endokrinologa. Ja sam do sada radila samo tireoidne hormone i uvek su bili o.k. Antitela mi je, tek sada, na moj zahtev dr. dodala na uputu. Ne znam šta im je problem da napišu sve, kad radiš, brate, da odradiš kako treba. Tako da nisam do sada išla kod endokrinologa za štitnu, jer nisam ni pomislila da nešto ne valja. Mislila sam da TSH treba da bude ispod 2, ali, ako je bolje da bude ispod 1, pokušaću da ga spustim. Hvala ti puno
Tetreb, ponoviću analize, ali najpre da pronađem dobrog endokrinologa. Ja sam do sada radila samo tireoidne hormone i uvek su bili o.k. Antitela mi je, tek sada, na moj zahtev dr. dodala na uputu. Ne znam šta im je problem da napišu sve, kad radiš, brate, da odradiš kako treba. Tako da nisam do sada išla kod endokrinologa za štitnu, jer nisam ni pomislila da nešto ne valja. Mislila sam da TSH treba da bude ispod 2, ali, ako je bolje da bude ispod 1, pokušaću da ga spustim. Hvala ti puno
SoJa ,dobar je tsh za trudnocu samo su antitela blago povisena.Meni su antitela isla do 300 pa mi nisu uvodili Se,ovde sam saznala da ga sve cure koriste kad zele da ih spuste.Meni su uveli lek jer sam imala i tsh da ide do 2.7 i prolazila komisije sa njim,niko nije stavio primedbu.
Sad sa terapijom ,u junu mesecu,sam imala tsh 1.29 i Sumarac mi napisa da je optimalan za trudnocu.Naravno moze on jos malo da se spusti.ali ja sam zadovoljna.
Nasa draga Tetreb ga je eto bas fino spustila i eto sad trudnuje.Ovde da je pozdravim samo.
Sad sa terapijom ,u junu mesecu,sam imala tsh 1.29 i Sumarac mi napisa da je optimalan za trudnocu.Naravno moze on jos malo da se spusti.ali ja sam zadovoljna.
Nasa draga Tetreb ga je eto bas fino spustila i eto sad trudnuje.Ovde da je pozdravim samo.
lelas- Broj poruka : 1644
Datum upisa : 18.11.2012
Meni TSH nikad nije prelazio 2, najviši je bio 1,9. Zato nisam sumnjala u rad štitne. Samo sad pošto su povišena antitela da vidimo šta je uzrok. Kao što reče Tetreb, uradiću anti tg i anti tpo, kao i UZ štitne. Nije mi problem ako mi budu uveli terapiju, sve što se mora nije teško, teško je samo ovde na jugu pronaći dobrog lekara
Ni na zapadu nije lako naći dobrog lekara, čisto da te utešim. Meni je jedan endokrinologa za insulin koji je išao preko 300, a ref. vr. do 27, rekao sve ti je to super, što si došla. Pitam ga, treba li možda dijeta, kaže ma jok, ništa. Odem u BG, taj dan Šumarac nije radila, primila me njena asistentkinja dr Jeremić, divna je i ona, prvo što me pitala kad je videla rezultat taj preko 300 da nije greška u labu. I tako, da nisam slušala sebe i savete ovdašnjih cura, ko zna koliko bih još tumarala i vrtela se u krug.
Za tsh, koji mi je pred sam postupak bio 1, prof ŠU mi rekla optimalan, samo je bitno da ne prelazi preko 2, a ako je oko jedan sa terapijom, onda još bolje, jer se poveća u postupku, a onda i u trudnoći.
Soja, probaj da uzmeš uput za KC za Institut za endokrinologiju. Meni su antitela sad najniža od kada znam za sebe uz pronizon, negde do 40, išla su i do 600, i MIljić mi ipak nije ukinuo pronizon, i dalje ga pijem, najmanju dozu. Prof ŠU ti za ta antitela ne bi dala terapiju, nije ni meni davala, rekla mi da antitela sama po sebi i nisu strašna, al udružena sa nekom trombofilijom mogu da naprave zez. Ti kad se kompletiraš sa svim rezultatima, ti onda juri i endokrinologa i hematologa, bolje i dva mišljenja da imaš, pa da budeš mirnija u sledećem postupku.
Za tsh, koji mi je pred sam postupak bio 1, prof ŠU mi rekla optimalan, samo je bitno da ne prelazi preko 2, a ako je oko jedan sa terapijom, onda još bolje, jer se poveća u postupku, a onda i u trudnoći.
Soja, probaj da uzmeš uput za KC za Institut za endokrinologiju. Meni su antitela sad najniža od kada znam za sebe uz pronizon, negde do 40, išla su i do 600, i MIljić mi ipak nije ukinuo pronizon, i dalje ga pijem, najmanju dozu. Prof ŠU ti za ta antitela ne bi dala terapiju, nije ni meni davala, rekla mi da antitela sama po sebi i nisu strašna, al udružena sa nekom trombofilijom mogu da naprave zez. Ti kad se kompletiraš sa svim rezultatima, ti onda juri i endokrinologa i hematologa, bolje i dva mišljenja da imaš, pa da budeš mirnija u sledećem postupku.
Danas su mi stigli rez. za urođene trombofilije, napisah na temi, dakle, sa mojim mutacijama i atitelima može da bude problem?BiKsi :) :: Prof ŠU ti za ta antitela ne bi dala terapiju, nije ni meni davala, rekla mi da antitela sama po sebi i nisu strašna, al udružena sa nekom trombofilijom mogu da naprave zez
Može da dodje do slepljivanja krvi, kako je meni dr rekla, zato se uvodi heparin. A pronizon da se spuste antitela i da se oslabi malo imunitet, kako organizam ne bi odbacio embrion kao strano telo.
Soja antitijela su ti blago povišena ,ništa strašno dobićeš sigurno minimalnu dozu pronizona kod mene su ant-tg išla i preko 4000 i tako 2 god na zadnjom mjerenju se spustila na 160 sad ovih dana ih planiram ponovo uradit
saska1- Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012
Prof.ŠUMARAC MIRJANA ti je broj 1 za štitnu,Miljić za hematologa ,nju nađi na klinici Žutić jeftiniji su od bEL Medik
Jučerašnji nalazi štitne
tsh 4.8
ft4 15
Od 30.9. sam pojačala dozu na 150mg eutiroksa svaki dan, jer je i tada tsh bio u skoku 3.3, al vidim da je i ovo malo.
Sutra mm ide kod prof Šumarac, pa ću sačekati njeno mišljenje.
tsh 4.8
ft4 15
Od 30.9. sam pojačala dozu na 150mg eutiroksa svaki dan, jer je i tada tsh bio u skoku 3.3, al vidim da je i ovo malo.
Sutra mm ide kod prof Šumarac, pa ću sačekati njeno mišljenje.
biksi, ne brini puno za tsh - bebać nije ugrožen, sad već ima svoju štitnjaču koja proizvodi dovoljno hormona, ovo sam tebi može uzrokovati malo hipo simptoma. mada je ft4 ok, ne bi ni trebalo da imaš ikakve simptome.
soja, a nisi radila atg?
soja, a nisi radila atg?
Nisam, bem mu lukac. Uradiću ih... Ja sam skontala ujnu (koja radi u labu) da rade samo anti TPO. Tek kad su mi rez. bili gotovi, ona mi kaže da rade anti TG.laKole ::soja, a nisi radila atg?
Evo mojih rezultata. Može li se TSH spustiti nekim prirodnim receptima (da bude ispod 2)? Uvek mi je bio oko 1,5, ne znam što je sad tako visok (možda od stresa?). Ovo mi je 6-i ciklus nakon stimulacije.
T3-1.6 (1.2-2.6)
T4-101 (58-161)
TSH-2.98 (0.4-4.0)
anti Tg<20 (<40)
nnti Tpo<10 (<35)
Biksi, bitno je da TSH ne smeta bebi, tebi će dr da poveća dozu i biće ok
T3-1.6 (1.2-2.6)
T4-101 (58-161)
TSH-2.98 (0.4-4.0)
anti Tg<20 (<40)
nnti Tpo<10 (<35)
Niny- Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011
u principu, ovo je vrlo malo odstupanje atpo antitijela. ako su atg uredna, i sa ovim vrijednostima atpo, tebi je štitnjača ok.SoJa ::Nisam, bem mu lukac. Uradiću ih... Ja sam skontala ujnu (koja radi u labu) da rade samo anti TPO. Tek kad su mi rez. bili gotovi, ona mi kaže da rade anti TG.laKole ::soja, a nisi radila atg?
niny, nisi uradila slobodne frakcije hormona? jasnija bi slika bila. u principu, tsh je promjenljiv, možda za par dana tsh bude niži, pogotovo ako su ti do sada uvijek bili uredni hormoni. i da, naravno da stres utiče.Niny ::Evo mojih rezultata. Može li se TSH spustiti nekim prirodnim receptima (da bude ispod 2)? Uvek mi je bio oko 1,5, ne znam što je sad tako visok (možda od stresa?). Ovo mi je 6-i ciklus nakon stimulacije.
T3-1.6 (1.2-2.6)
T4-101 (58-161)
TSH-2.98 (0.4-4.0)
anti Tg<20 (<40)
nnti Tpo<10 (<35)
što se tiče prirodnih preparata, ja baš nisam za to kad je u pitanju štitnjača. ima dosta stvari koje mogu uzrokovati uvećanje štitnjače pa je bolje biti u svemu umjeren.
Strana 36 od 40 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 36 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu