TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA
+75
Niny
leptirko82
pegaz
lena31
zvoncica36
d77
lelas
missile
jaca*caca
Ninche
ragaco
gagax81
visnja123
winni
agata
suncokret
Tinche
BiKsi :)
tetreb
Skay
saska1
bulevarka
JecaPereca
Xena
sretna
Crvic
Struzzo
caci
Cecana
saška
shenon
daxi011
medolino
Jejaaa
mladolika
makica1984
ana 83
balmisa
Diksica
maza1972
perka
xelijana
dragana76ns
maus
enesa
zivka123
laKole
natalija
MAAKKI
kristina33
JocY
NatasaM
Kamilica
ninica2
SSanja
Republica
aida1980
LaFolie
filip
suncicas
racili
anna
Anavi
catherine290505
bobica83
noja
heart84
cicsa80
lolipop
djole42
Mali Princ
KoMetaK
Orline
dr mali pariz
nabla
79 posters
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 19 od 40
Strana 19 od 40 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Re: TSH-Štitna žlezda-HIPOTIREOZA-HIPERTIREOZA
Djole, super, sve mi se to djasvi, što bi rekla Mala. I ja ću se truditi da tražim postupak bez kontraceptiva, pa makar i na moju odgovornost, ako već plaćam, ondak ću pristati na to. A ne vidim što te ne bi uveli u takav postupak. Moja poznanica, sugradjanka, u Le radila vto, brzopotezno nešto preko veze krenula, odmah sa stimulacijom, bez kontraceptiva, uspelo joj je, ima divnu ćerku, što znači da može i bez kontracepcije. Ja ću kukati i moliti. Bolje i to nego da tsh divlja i luduju da ne mogu da ga sredim. Čemu onda ovo mučenje mesecima da ga stabilizujem, ako će kontracepcija to za čas da pokvari. Dovoljna je i stimulacija što ga diže , pa onda bar kontraceptive da izbacimo.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Meta, možeš samo kopi pejst, to je bar lako, čisto da se tamo pribeleži tvoje iskustvo. Super što ti je Šumarka potvrdila i tvoje mišljenje, mirna si sad! Sledeći postupak je vaš!
Pari, ja nisam planirala da idem kod Sumarac sad - u aprilu mi je
rekla, da sto se nje tice, ono jutro kad se porodim prestajem sa
eutiroksom trajno, jer nemam ni jednu jedinu indikaciju niti ikoga u
porodicki ko ima problem.
Medjutim, Ljupce ide u sitna creva - ako si sve vreme pila eutirox, hocu kontrolu pred porodjaj .
Kaze Sumarac, ne bi mi davala ni ovih 25 posle porodjaja, nego se plasi da ne
budem mnogoooo umorna, pa da mi malo pomogne, posto 25 ne utice ni na koga.
I, da , naravno napisala je da uz to moze da se doji.
Meta, ja sam bila u 14.30 - prva na redu.Kod Zutica je sve bilo zauzeto od 15 do 21, jedva sam iskukala da me prime, tako da je dr Sumarac dosla namenski na moje kukanje...Verovatno se uplasila da joj ne izadje cmicak
Djole,Biksi, KAmilice...
rekla, da sto se nje tice, ono jutro kad se porodim prestajem sa
eutiroksom trajno, jer nemam ni jednu jedinu indikaciju niti ikoga u
porodicki ko ima problem.
Medjutim, Ljupce ide u sitna creva - ako si sve vreme pila eutirox, hocu kontrolu pred porodjaj .
Kaze Sumarac, ne bi mi davala ni ovih 25 posle porodjaja, nego se plasi da ne
budem mnogoooo umorna, pa da mi malo pomogne, posto 25 ne utice ni na koga.
I, da , naravno napisala je da uz to moze da se doji.
Meta, ja sam bila u 14.30 - prva na redu.Kod Zutica je sve bilo zauzeto od 15 do 21, jedva sam iskukala da me prime, tako da je dr Sumarac dosla namenski na moje kukanje...Verovatno se uplasila da joj ne izadje cmicak
Djole,Biksi, KAmilice...
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011
Već dadoh komentar o kontraceptivima. Gnušam ih se, kao i vi, ALI...ako ima neki odskočni folikul-nema smisla ulaziti u stimulaciju, jer će se voditi prema njemu...zato je neophodna kontracepcija....ili vijati ciklus da sve bude ideala od antralaca-a tim čekanjem rezerve se gube...tako da...nema smisla insistirati,ako je negde neophodno.Biksi :) ::Djole, super, sve mi se to djasvi, što bi rekla Mala. I ja ću se truditi da tražim postupak bez kontraceptiva, pa makar i na moju odgovornost, ako već plaćam, ondak ću pristati na to. A ne vidim što te ne bi uveli u takav postupak. Moja poznanica, sugradjanka, u Le radila vto, brzopotezno nešto preko veze krenula, odmah sa stimulacijom, bez kontraceptiva, uspelo joj je, ima divnu ćerku, što znači da može i bez kontracepcije. Ja ću kukati i moliti. Bolje i to nego da tsh divlja i luduju da ne mogu da ga sredim. Čemu onda ovo mučenje mesecima da ga stabilizujem, ako će kontracepcija to za čas da pokvari. Dovoljna je i stimulacija što ga diže , pa onda bar kontraceptive da izbacimo.
MetaK, drago mi je da ti je legla, kao i svima nama dr Mira. Ona je krajnje neopterećena žena, tako da zato tako i zrači.Sve mi se sviđa šta ti je rekla...i drago mi je da je mišljenje promenila baš u smeru u kom sam joj ja pričala.
Isto je tako, prvi i drugi put gledala sve moje papire, trte mrte, savetovala histero, jer me pita-zašto ne ostajem trudna
...jer moj problem nije endokrinološki...
Konstatujem da mi imamo prob. sa muškim sterilitetom, na šta ona onako cvokne-pa VTO bi rešila...
e onda joj ja rekoh i hoće-ali ne u Srbiji gde nemaju lab metod i embriologa za nas.
Tako je i bilo, pa posle kad smo se videle, bilo joj je baš drago, i nimalo neprijatno kad sam joj pričala o njenim kolegama koji samo misle o papirima, a ne bave se pacijentima kao individuama...Mislim da bi sve što postoji u Pragu-moglo biti ostvareno i kod nas...samo , još uvek im pali politika trake i generalizacije, pa i ne naginju ka inovativnosti.
Brateeeeee...a tema TSH
aha,
Prinče, da, tvoja doza je dozica, stoga i možeš odmah po porođaju da je ukineš...naspram mojih 125 dnevno.
I naravno da ne šteti bebi moj hormon , koji ja moram da uzimam jer ga nemam dovoljno. Ne pijem lek za smirenje da bi im štetilo...
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Pari, borićemo se, ja ću svakako pitati zbog podizanja tsh, al otom potom, imam vremena ihaaa-ha!
Danšnji TSH 0,884
prilično se ustalio,pupupu...
Pari super za tsh
saška- Broj poruka : 309
Datum upisa : 06.10.2011
Pari,bravo za rezultat
medolino- Broj poruka : 2604
Godina : 37
Datum upisa : 26.01.2011
lakole :: mislim da je moja 'ljetna' doza radnim danom 100 mcg i vikendom 125 mcg. (a 'zimska' viša za 25 mcg.) vidjećemo hoće li se dr složiti sa mnom.
na ovoj dozi, tj. 4:3 (100:125mcg), poslije 7 sedmica, tsh je 1,31 a ft4 20 (10-22). po ft4 reklo bi se da imam dovoljno hormona u organizmu ali nešto ipak malo diže tsh - očekivalo bi se da je ispod 1 sa ovakvim ft4 (produženo djelovanje stimulacije? rezultati su 3 sedmice nakon aspiracije). prije 3 sedmice dodala sebi još jedan dan dozu od 125 mcg jer je tsh tik pred aspiraciju bio 1,6.
sve u svemu, nisam nezadovoljna sobom kao majstorom.
dr mali pariz ::Danšnji TSH 0,884
bravo, pariz!
laKole- Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010
Samo da dam komentar , koji nisam znala, a vredi znati-da se ne bi trudnice uplašile...
FT4 u 3. trimestru zna da opadne, ispod 10, i to je normalno, da znate. Meni nije rečeno da proveravam išta sem TSH, ali eto,ako neko uradi, da zna.
FT4 u 3. trimestru zna da opadne, ispod 10, i to je normalno, da znate. Meni nije rečeno da proveravam išta sem TSH, ali eto,ako neko uradi, da zna.
Baš vala pu, pu, pu!dr mali pariz ::Danšnji TSH 0,884
Pari, tek sad videh tsh
Sto se tice FT4 trebalo bi da se proverava, nije najneophodnije, ali bar povremeno, samo sto vrednosti za II i III semestar trudnoce, u vecini laboratorija iznose:
TSH 0.2-3.5
FT4 8.24-24.71
Sto se tice FT4 trebalo bi da se proverava, nije najneophodnije, ali bar povremeno, samo sto vrednosti za II i III semestar trudnoce, u vecini laboratorija iznose:
TSH 0.2-3.5
FT4 8.24-24.71
Mali Princ- Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011
ovako, ja s vremena na vreme bacim pogled na vase komentare i svaki put naucim nesto novo, sto mi je jako drago zbog sebe, jer mi treba, mada mi je zao kroz sta sve ljudi prolaze... I kako ja odavno shvatih da neke stvari prosto ne mogu saznati od moje endokrine(tako joj tepam) a ni ginekologa, imam par pitanja za vas... Moj tsh je 0.565 a na moje insistiranje je i moj muz uradio isti i njemu je 4.23 a ref.vred. je do 4.2... Nismo nigde isli i nikog pitali ali ja sad vas pitam da li tako malo uvecanje tsh moze da bude krivac sto mi posle 5 god braka jos nismo roditelji??? Doista i jutarnji prolaktin mu je duplo uvecan a ostali su ok! Ja sam u hipo i sad pijem 100mcg izuzev nedelje 125 euthyroxa. I da, ja zivim u malom gradu,svi ti vama dostupni dr su meni skroz nepoznati, vto mi niko ne pominje, a ja od silnog stresa sam sad i na sedativima pa je to bilo drugo pitanje, da li neko od vas pije nesto i sta vasi dr kazu po tom pitanju, jer me to sekira a bez toga imam takve aritmije( ma imam i sa tim samo malo manje) tako da samo cekam srčku! :)))
ana 83- Broj poruka : 19
Datum upisa : 29.02.2012
Moj TSH je sad ispod 3 tako da napredujemo ... doza eutiroxa povecana ... sledeca kontrola tsh za 4 nedelje ... sta mislite da radim tad i ft4 ili jos neki pokazatelj za svaki slucaj kad mi vec vade krv ??? ... a to ce tad biti negde posle transfera, mozda cak u vreme bete ...
Ana ovo 83 je tvoje godiste ? ako jeste pa ti nisi u godinama u kojima treba srcka da te brine ali je ovo i komentar napamet jer tvoja genetika zavisi od porodicne ... no ako imas problema sa srcem prvo kod lekara za to i to tako da trazis uput lokalnog lekara za neku vecu kliniku za koji mozes da dobijes uput ... ujedno trazis uput i za endokrinologa da proveris endokrinoloski sebe ... pa se dalje postavlja pitanje da li si radila HSG(invazivno ali se kod nas jos radi), da li su ti radili folikometrije ... itd ... itd ... ima tu dosta sto treba proveriti ... to sve naravno uopsteno mozes da procitas na forumu ali je najbolje da se okvirno informises ovde pa sa svescicom i pitanjima kod dr uz osnovno pitanje ... da li je mozda nesto od toga (endokrinoloski, ginekoloski, imunoloski ...) uzrok tvog ne ostajanja u drugom stanju ... naravno morate da imate i spermogram bez koga nema neke osnovne procene ...
Ana ovo 83 je tvoje godiste ? ako jeste pa ti nisi u godinama u kojima treba srcka da te brine ali je ovo i komentar napamet jer tvoja genetika zavisi od porodicne ... no ako imas problema sa srcem prvo kod lekara za to i to tako da trazis uput lokalnog lekara za neku vecu kliniku za koji mozes da dobijes uput ... ujedno trazis uput i za endokrinologa da proveris endokrinoloski sebe ... pa se dalje postavlja pitanje da li si radila HSG(invazivno ali se kod nas jos radi), da li su ti radili folikometrije ... itd ... itd ... ima tu dosta sto treba proveriti ... to sve naravno uopsteno mozes da procitas na forumu ali je najbolje da se okvirno informises ovde pa sa svescicom i pitanjima kod dr uz osnovno pitanje ... da li je mozda nesto od toga (endokrinoloski, ginekoloski, imunoloski ...) uzrok tvog ne ostajanja u drugom stanju ... naravno morate da imate i spermogram bez koga nema neke osnovne procene ...
daxi011- Broj poruka : 831
Datum upisa : 13.06.2011
Ana83, štitna ti je ok. Njegova je isto ok, mada zavisi i kakvi su drugi hormoni njegovi. Ajde da ne zatrpavamo ovu temu da se preselimo na Korake. Tamo ćemo o svemu. Da vidimo šta ste još uradili od nalaza, pa ćemo da vidimo šta i kako ćete dalje! Prati ovaj link!
https://kutak.forumotion.com/t2113p675-korak-po-korak-na-putu-do-bete#312222
https://kutak.forumotion.com/t2113p675-korak-po-korak-na-putu-do-bete#312222
Cure moje imam jedno pitanjce danas kad sam radila betu uradim i TSH i iznosi 2,8 a referentne vred su do 3,5 imam li razloga za brigu s obzirom da mije pre vto bio ispod 1
Draga jel pijes neki lek za stitnu, mozda bih trebala da odes kod nekog endokrinologa da se posavetujes da pocnes da uzimas lek ili ako vec pijes da ti poveca malo dozu
heart84- Broj poruka : 3091
Godina : 40
Datum upisa : 31.10.2010
Heart pijem eutroks od 75 i bio mi je TSH stalno dobar neznam da se nije povećao od stimulacije pa neznam imam li razloga za uzbunu
Saska, s obzirom da je \TSH posle svega-stimulacije, transfera, uzbudjenja...samo 2,8, ja licno mislim da nemas razloga za povecanje terapije, sledecu kontrolu za 6 nedelja, pa ako tad odskoci, onda ce ti dr pojacati dozu...sad nema potrebe, ja jesam pojacala dozu posle bete, ali otisao je na 4,5
Pari e svaka ti čast tako mi je rekao i doca zvala ga malo prije i hvala ti puno srce si
Pozdrav svima.Ja imam pitanje u vezi tsh.
Meni je uvek bio oko 2 ili malo ispod 2,i juce uradim hormone a tsh 0,057.
Zvala sam da zakazem kod dr.E.Stokic u Perinatal ali ona moze da me primi tek 26.juna,a tek 13 juna cu moci da je pitam da li da nastavim sa terapijom.
Sad se brinem da li moze da mi skodi tako nizak tsh,a da sama smanjujem dozu ne smem.Inace sam smrsala 10 kg.pa mi se mozda od toga smanjio tsh.
Pomagajte.
Ili ako neko moze da mi kaze kako da dodjem do tel.dr Stokic?
Meni je uvek bio oko 2 ili malo ispod 2,i juce uradim hormone a tsh 0,057.
Zvala sam da zakazem kod dr.E.Stokic u Perinatal ali ona moze da me primi tek 26.juna,a tek 13 juna cu moci da je pitam da li da nastavim sa terapijom.
Sad se brinem da li moze da mi skodi tako nizak tsh,a da sama smanjujem dozu ne smem.Inace sam smrsala 10 kg.pa mi se mozda od toga smanjio tsh.
Pomagajte.
Ili ako neko moze da mi kaze kako da dodjem do tel.dr Stokic?
Cecana- Broj poruka : 34
Godina : 51
Datum upisa : 05.06.2009
Cecana, probaj da je nadjes na Internoj klinici, 5.sprat na vratima pise "sef odeljenja". Nekad primi tu i one pacijente koji nisu zakazani-ako ima vremena.
cicsa80- Broj poruka : 2716
Datum upisa : 23.01.2011
Uspela sam da zakazem sad za ponedeljak u Perinatalu.
Juce mi po podne sestra kaze da nema slobodnih termina pre pre 26 juna i nazovem danas i druga sestra me samo pita za ime i prezime i kaze jel vam odgovara ponedeljak po podne.Nisam mogla da verujem,stvarno.
Juce mi po podne sestra kaze da nema slobodnih termina pre pre 26 juna i nazovem danas i druga sestra me samo pita za ime i prezime i kaze jel vam odgovara ponedeljak po podne.Nisam mogla da verujem,stvarno.
Cecana- Broj poruka : 34
Godina : 51
Datum upisa : 05.06.2009
Zenske trebam vasu pomoc dok ne idem kod doktora ( a to je sledec nedelje)
Pre tri meseca sam radila TSH i T4. Tada je TSH bio blago povisen
TSH 4.87.......vrednosti 0.4-4.0
FT4 14.4...... vrednosti 11.5-22.7
terapiju nisam dobila jer su mi to povisene vrednosti po prvi put a moguce je da je i trenutno stanje. E sad kontrola posle 3 meseca
TSH 2.33
FT4 8.51
Ja nista ne razumem
Mozete li mi sta reci
Pre tri meseca sam radila TSH i T4. Tada je TSH bio blago povisen
TSH 4.87.......vrednosti 0.4-4.0
FT4 14.4...... vrednosti 11.5-22.7
terapiju nisam dobila jer su mi to povisene vrednosti po prvi put a moguce je da je i trenutno stanje. E sad kontrola posle 3 meseca
TSH 2.33
FT4 8.51
Ja nista ne razumem
Mozete li mi sta reci
caci- Broj poruka : 4530
Godina : 43
Datum upisa : 22.01.2009
Strana 19 od 40 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
KUTAK :: STERILITET :: Hormoni
Strana 19 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu