Danas sam kuvala...
+39
ninica2
lolipop
Struzzo
mijaki
dragmilk
Anavi
Marija86
BiKsi :)
tanjica
djole42
caci
Orline
anna
tuli
Kamilica
MAAKKI
Sami
cicsa80
maza1972
Republica
racili
zoxa
maus
Mali Princ
bebko
KoMetaK
Tinche
buby
Cupava
bobica83
MARA
dragana76ns
HappyGirl
noja
dr mali pariz
Cranberry
Mirjana
Botox
Milijana
43 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Kuhinja :: Arhiva
Strana 12 od 40
Strana 12 od 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Re: Danas sam kuvala...
Nisam znala za ovu kombinaciju. Prvom prilikom pravim przenicealabiksiBiksi :) ::OBOŽAVAM prženice, ali obožavam! Samo ja spremam smesu kao za palačinke pa umačem hleb, mmmmmmm, već mi kreće voda na usta!
Buby
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
Evo Bojaninih pancerota...samo sto sam ja izrendala sunku i izgnjecila feta sir, pa u to dodala kecap i tako filovala. Fenomenalne su, bata celu pojeo za dorucak i casu jogurta u to.
Tinche- Broj poruka : 6399
Godina : 45
Datum upisa : 08.08.2009
Kod nas jesu takvi obicaji na groblju i familija mm-a sve to postuje, ali moja majka je rodjena u Leskovcu, zivela u Nisu odakle je njena majka i one to nisu tako radile. Mi nikad ne nosimo hranu na groblje, nego posle kuci spremimo rucak za nas. Tamo samo neku bonbonu, ratluk i sl. i mnogo je lakse i kulturnije tako.
Ali ljudi, u selu kod mog svekra, gde je i sahranjena nana, obicaj je da se daju pokloni preko groba Znaci, svako ko je dosao, poneo je kesu u kojoj ima litar ulja, kilo secera, kafu, neki keks, sudomil i sl... onda kad popo zavrsi, formira se red sa jedne strane groba i svako dodje da uzme zito i da tu kesu domacici koja stoji sa druge strane, a ona mu vrati kesu sa keksom i nekim hlepcetom..... Kad je parastos od godinu dana, onda umesto tog ulja i sl. kupuju neku ciniju ili serpu ili nesto drugo za kucu To je da se covek krsti
Elem, dosta o groblju.... uverismo Pari da je moguce jesti sarmu na groblju
A kod mene danas punjena paprika i pecenje SA GROBLJA
A przenice bile za dorucak... samo ja to jedem sa margarinom i dzemom
Ali ljudi, u selu kod mog svekra, gde je i sahranjena nana, obicaj je da se daju pokloni preko groba Znaci, svako ko je dosao, poneo je kesu u kojoj ima litar ulja, kilo secera, kafu, neki keks, sudomil i sl... onda kad popo zavrsi, formira se red sa jedne strane groba i svako dodje da uzme zito i da tu kesu domacici koja stoji sa druge strane, a ona mu vrati kesu sa keksom i nekim hlepcetom..... Kad je parastos od godinu dana, onda umesto tog ulja i sl. kupuju neku ciniju ili serpu ili nesto drugo za kucu To je da se covek krsti
Elem, dosta o groblju.... uverismo Pari da je moguce jesti sarmu na groblju
A kod mene danas punjena paprika i pecenje SA GROBLJA
A przenice bile za dorucak... samo ja to jedem sa margarinom i dzemom
Milijana- Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009
Meta, napokon da vidiim da neko sprema taj cvet, ja videla da ga prodaju tamo na pijaci i pretpostavila da je za jelo, ali moja sestra nije znala kako se sprema. A nikako da pita svekrvu, sve zaboravi. Jel ukusno, pošto ja volim da eksperimentišem?
Za bagrem nisam znala, ali je nama naša baka umakala cvet zove u smesu od palačinaka i pržila na vrelom ulju. Posle pospe šećerom i vanilin šećerom i uz šolju mleka nismo znali kad je dosta za doručak
Za bagrem nisam znala, ali je nama naša baka umakala cvet zove u smesu od palačinaka i pržila na vrelom ulju. Posle pospe šećerom i vanilin šećerom i uz šolju mleka nismo znali kad je dosta za doručak
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
srce moje malo sto on njopa :)tinche ::Evo Bojaninih pancerota...samo sto sam ja izrendala sunku i izgnjecila feta sir, pa u to dodala kecap i tako filovala. Fenomenalne su, bata celu pojeo za dorucak i casu jogurta u to.
Botox- Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011
Maus, samo malo gušća smesa za pženice nego kad spremaš palačinke. Ja ih jedem i sa šećerom, džemom, kremom, sirom, ma svakakve kombinacije. Moja snajka kaže kako sa šećerom, ja rekoh lepo, i kad jednom prilikom njihovim klincima umakah u šećer, nakrkaše se oni samo tako. Snajka samo viče bravo si ga tetka!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
malo drugaciji kupus danas, sa junetinom, dodala pri kraju i cen belog luka i paradajz sok (zao mi bilo da mi domaci mamin paradajz stoji tek tako :)
super je bilo :)
imamo i za sutra :)
super je bilo :)
imamo i za sutra :)
ja hleb umacem u umucena jaja sa mlekomBiksi :) ::Maus, samo malo gušća smesa za pženice nego kad spremaš palačinke. Ja ih jedem i sa šećerom, džemom, kremom, sirom, ma svakakve kombinacije. Moja snajka kaže kako sa šećerom, ja rekoh lepo, i kad jednom prilikom njihovim klincima umakah u šećer, nakrkaše se oni samo tako. Snajka samo viče bravo si ga tetka!
i to zovem moce
przenicama zovem hleb koji je baka nekada pre onako pekla na smederevcu :)
Przenice i ja pravim kao Biksi i jedem sa cim stignem
Tinche kako bata slatko papici, ljubim ga
Tinche kako bata slatko papici, ljubim ga
MAAKKI- Broj poruka : 4783
Godina : 56
Datum upisa : 08.09.2010
neumorna si-kao i ja da,pasu se, ali ne JA!Republica ::Pa i salate-zelene se pasU zar ne?
Ja tu salatu ne jedem jer je "ne osećam". A sad, ako ćeš spanać,ili blitvu da mi spomeneš, ja je ne pasem,već od njih napravim jelo "izgledno"
O.k. Oduševile ste me pričom o groblju,prosto je neverovatno, šta su ti žene...samo se dokačimo jedne teme,i dos utra priča
Mili, drugo je jedenje u tim tzv. kapelama, tome sam i ja prisustvovala,i to uglavnom po ciči zimi,a kako kažeš,promaja ubi, a da ne pričam o tome da na tom stolu,ako ne na tom, onda drugom,al na istom mestu, mrc leži....iskreno, običaji koji se "dešavaju" na grobljima me stvarno užasavaju. Nekako ,kao da mi skreću poentu, zašto smo ustvari tu. Ja se sita "ispričam", u mislima, sa pokojnikom na groblju, i ta hrana mi samo remeti mir.
Sarmu stvarno nikad nisam videla postavljenu na grobu, jer su kod nas običaji da se ta hrana,obično suvo nešto-kiflice,šnisle suve,piletina...postave na krpe ,na zemlji...ili ploči. Ma nebitno, baš bezveze što razvezoh sad i ja.
Nego, Batica koji njupa pancerote Biće to moj medenjak jedan veliki kad poraste, on sad vse jede,duša moja mila!!
Onaj Bojanicin kupus,nisam ni htela uveličati , draga hvala ti što postavi tako malu sliku,obično daš mega giga
Prženice moj muž pravi najbolje ne otkriva mi u šta prvo umače, ali u jednom tanjiru mleko, drugom jaja sa solju, treće brašno. A obožava na masti da ih prži.
Retko kad na prženicu stavim neku deljku prsa, nikad ne mažem slatkim,niti margarine i slično.
Eto, i Orli voli cveće...da jede. Odlično, Meta, Ripa, niste usamljene
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
stavila malu sliku jer znam da nisi jedina na ovom forumu koja ne voli kupus :))))dr mali pariz ::neumorna si-kao i ja da,pasu se, ali ne JA!Republica ::Pa i salate-zelene se pasU zar ne?
Ja tu salatu ne jedem jer je "ne osećam". A sad, ako ćeš spanać,ili blitvu da mi spomeneš, ja je ne pasem,već od njih napravim jelo "izgledno"
O.k. Oduševile ste me pričom o groblju,prosto je neverovatno, šta su ti žene...samo se dokačimo jedne teme,i dos utra priča
Mili, drugo je jedenje u tim tzv. kapelama, tome sam i ja prisustvovala,i to uglavnom po ciči zimi,a kako kažeš,promaja ubi, a da ne pričam o tome da na tom stolu,ako ne na tom, onda drugom,al na istom mestu, mrc leži....iskreno, običaji koji se "dešavaju" na grobljima me stvarno užasavaju. Nekako ,kao da mi skreću poentu, zašto smo ustvari tu. Ja se sita "ispričam", u mislima, sa pokojnikom na groblju, i ta hrana mi samo remeti mir.
Sarmu stvarno nikad nisam videla postavljenu na grobu, jer su kod nas običaji da se ta hrana,obično suvo nešto-kiflice,šnisle suve,piletina...postave na krpe ,na zemlji...ili ploči. Ma nebitno, baš bezveze što razvezoh sad i ja.
Nego, Batica koji njupa pancerote Biće to moj medenjak jedan veliki kad poraste, on sad vse jede,duša moja mila!!
Onaj Bojanicin kupus,nisam ni htela uveličati , draga hvala ti što postavi tako malu sliku,obično daš mega giga
Prženice moj muž pravi najbolje ne otkriva mi u šta prvo umače, ali u jednom tanjiru mleko, drugom jaja sa solju, treće brašno. A obožava na masti da ih prži.
Retko kad na prženicu stavim neku deljku prsa, nikad ne mažem slatkim,niti margarine i slično.
Eto, i Orli voli cveće...da jede. Odlično, Meta, Ripa, niste usamljene
ne voli ga ni moj tata, ne znam zasto...
meni to ko i svako drugo, obicno jelo :) ali eto, stavih malu slicku, vidite kak'a sam uvidjajna :)
Vala bašvala
David Bowie & Ryuichi Sakamoto
Vidi scenu sa cvecem.
Sigurno da sam neumorna , kad sam na cvecu Paris..hehehe
A sad original musiQ:
Forbidden Colours
Vidi scenu sa cvecem.
Sigurno da sam neumorna , kad sam na cvecu Paris..hehehe
A sad original musiQ:
Forbidden Colours
Poslednji izmenio Republica dana 24/10/2011, 20:56, izmenjeno ukupno 1 puta
Republica- Broj poruka : 2478
Godina : 55
Datum upisa : 01.07.2009
nego repi, pisi sta si kuvala, otvoricemo ako treba posebnu temu "sta ste zalivali danas" :)))))))
Sinoc napravila gulash, sukade parce govedine ali paJz sada,Bojance:
Ja dodajem cimenT u gulash sada i malo tucane paprike iz Gvatemale.
A danas skuvala krompir za pire.Sin postavio sto i napravio salatu od ribanca kiselog kupusa.Borimo se hranom od zime i bolesti.
Mada ja ti jedem svaki 3 dan meso crveno.A sinu za sada spremam svaki drugi dan.ostalo riba shto vishe.
Eto sutra verovatno riblji paprikash.
Ja dodajem cimenT u gulash sada i malo tucane paprike iz Gvatemale.
A danas skuvala krompir za pire.Sin postavio sto i napravio salatu od ribanca kiselog kupusa.Borimo se hranom od zime i bolesti.
Mada ja ti jedem svaki 3 dan meso crveno.A sinu za sada spremam svaki drugi dan.ostalo riba shto vishe.
Eto sutra verovatno riblji paprikash.
Boki moze pomoc? Ne mogu da nadjem recept po kom si spremala pancerote a na kulinarci ih ima dosta. Ja bih bas te. Mnogo su ti lepe pa reko' da probam i ja da se moje "isplaze" Sto kaze Pariz.
cicsa80- Broj poruka : 2716
Godina : 44
Datum upisa : 23.01.2011
Ripa, baš lepa muzikica...a lap top se usporio,te nemam živaca da pogledam,jer koči...ma samo svako ko šta voli, zato vi "na cveću" ćete duže trajati od nas mesožderki
Hihihi, kak'e ste smešne, a jedete barenu blitvu Bagrem i zova bar mirišu. I lišće od vinove loze
Ja nemam predrasude, volim da probam, ali razumem i kada neko ima odbojnost. većina ljudi je takvih.
Sad sam baš pogledala, internet prepun recepata za pohovanu zovu, ima i na Coolinarici (kao bazga, hrvatski naziv još više) a talijanskih kol'ko 'oćeš Eto bojana, viš da si jela cveće bagrema. I mi smo
Verovatno bi Italijanima bile čudne pohovane paprike, čini mi se da ih oni baš malo jedu. Moja mama se ubila tražeći babure za punjenje tamo, a da nisu "plastične".
Kod mene danas i sutra pingvin varijanta. Smrznuto ili iz frižidera. MM nije trenutno kući, pa lovim po frižideru "zdravu hranu".
Ja nemam predrasude, volim da probam, ali razumem i kada neko ima odbojnost. većina ljudi je takvih.
Sad sam baš pogledala, internet prepun recepata za pohovanu zovu, ima i na Coolinarici (kao bazga, hrvatski naziv još više) a talijanskih kol'ko 'oćeš Eto bojana, viš da si jela cveće bagrema. I mi smo
Verovatno bi Italijanima bile čudne pohovane paprike, čini mi se da ih oni baš malo jedu. Moja mama se ubila tražeći babure za punjenje tamo, a da nisu "plastične".
Kod mene danas i sutra pingvin varijanta. Smrznuto ili iz frižidera. MM nije trenutno kući, pa lovim po frižideru "zdravu hranu".
Cicsa...pronađoh:
Pancerote
Pancerote
mislim kad sam kacila slike da sam okacila i link u istom postucicsa80 ::Boki moze pomoc? Ne mogu da nadjem recept po kom si spremala pancerote a na kulinarci ih ima dosta. Ja bih bas te. Mnogo su ti lepe pa reko' da probam i ja da se moje "isplaze" Sto kaze Pariz.
evo jos jednom
http://www.coolinarika.com/recept/799311/
ja za sebe mogu reci da bih sve probala, bagrem sam probala, tj. cvet, i mogu ja to opet gricnuti al daleko od toga da bih ;pojela pola kile cveta, to cupnem jedan, dva, pa pojedem :))))orline ::Hihihi, kak'e ste smešne, a jedete barenu blitvu Bagrem i zova bar mirišu. I lišće od vinove loze
ali me ne privlaci nesto posebno i to je to, pogotovo ne za glavno jelo
od tih latica priznajem da volim slatko od ruze i sok od ruze koji je moja baka spremala i jos uvek sprema
E da Ori ovo za zovu lepo mirishe.
Zapravo zaista volim miris tog cveta.
To nisam jela ali zato jesam sok od zove.Ima da se kupi zamisli ovde isto sirup i Ikea -hrani.
Zova ima mesec kad se bere ...ja mislim maj nakon toga vec postaje vishe toksicna.
Kao shto se sok od cvetova zove koristi sa otvaranje disajnih puteva, a suvo seme bagrema , posebno onog Rogac za probleme sa digestivnim sistemom.
Mislim da je tu neka veza , pored hranljivosti i malo lekovitosti.A zaista je egzotican prilog.Ko kazhe da i mi nemamo egzotike.
Slatko od latica ruzha.
Ja isto volim da porobam razlicite ukuse i kuhinje.
Volim pite , mogla bih ih jesti svaki dan.Ali pita sa integralnim brashnom nije tog ukusa.A previshe belog brashna izbegavam.
Zapravo vec sam vam pomenula a i poslala Paris ...Bazna Ishrana!
Da organizam drzhimo u balansu a ne previshe u kiseloj sredini.A upravo dosta ukusa koje izazivaju bazni efekat u nashem organizmu su zapostavljeni u nashoj ishrani.
Jedan cvet tikvice u stomaku zdraviji je nego u vazi...
Zapravo zaista volim miris tog cveta.
To nisam jela ali zato jesam sok od zove.Ima da se kupi zamisli ovde isto sirup i Ikea -hrani.
Zova ima mesec kad se bere ...ja mislim maj nakon toga vec postaje vishe toksicna.
Kao shto se sok od cvetova zove koristi sa otvaranje disajnih puteva, a suvo seme bagrema , posebno onog Rogac za probleme sa digestivnim sistemom.
Mislim da je tu neka veza , pored hranljivosti i malo lekovitosti.A zaista je egzotican prilog.Ko kazhe da i mi nemamo egzotike.
Slatko od latica ruzha.
Ja isto volim da porobam razlicite ukuse i kuhinje.
Volim pite , mogla bih ih jesti svaki dan.Ali pita sa integralnim brashnom nije tog ukusa.A previshe belog brashna izbegavam.
Zapravo vec sam vam pomenula a i poslala Paris ...Bazna Ishrana!
Da organizam drzhimo u balansu a ne previshe u kiseloj sredini.A upravo dosta ukusa koje izazivaju bazni efekat u nashem organizmu su zapostavljeni u nashoj ishrani.
Jedan cvet tikvice u stomaku zdraviji je nego u vazi...
Ripa, džaba zboriš. Popijem ja čašu limunade nakon MOG obroka, i napravim bazu
Ma to su sve navike u ishrani, zavisno od podneblja.
Ko šta voli.
Bez obzira što sam probala puževe i žabe i ostala živa, ne znam da li bih mogla insekte kao što ima na meniju u nekim zemljama.
No odoh daleko.
Bojanice, sve zaboravim da te pohvalim, tako mlada a već kuvarica par ekselans (na čistom francuskom) Oduševljavaš me stalno djakonijama. Mene prošla zvizga, a nekad mi žao, prvih godina braka sam baš imala inspiraciju. I sad volim da kuvam, ali nije to onaj elan kao ranije. verovatno da je stiglo bebče da bi vratila krila i elan za kulinarije
Ko šta voli.
Bez obzira što sam probala puževe i žabe i ostala živa, ne znam da li bih mogla insekte kao što ima na meniju u nekim zemljama.
No odoh daleko.
Bojanice, sve zaboravim da te pohvalim, tako mlada a već kuvarica par ekselans (na čistom francuskom) Oduševljavaš me stalno djakonijama. Mene prošla zvizga, a nekad mi žao, prvih godina braka sam baš imala inspiraciju. I sad volim da kuvam, ali nije to onaj elan kao ranije. verovatno da je stiglo bebče da bi vratila krila i elan za kulinarije
Hahaha, luda si, ja prvo pročitala bozudr mali pariz ::Ripa, džaba zboriš. Popijem ja čašu limunade nakon MOG obroka, i napravim bazu
Strana 12 od 40 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Similar topics
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam dragom...
» Danas sam kuvala...
» Danas sam kuvala...