SSANJA - nasa prva vto
+42
JocY
Cupava
missile
bebko
dragmilk
Orline
natalija
maus
Dacaa
djole42
lilya
Tinche
tanjica
tuli
lolipop
buby
Kamilica
LaFolie
malenaa
BiKsi :)
Niny
Likoli
Mali Princ
cicsa80
Anavi
maza1972
dragana76ns
Sofka
noja
Malina
cvrle76
suncica muncica
Mirjana
Jelena*
ninica2
heart84
anak
Zoka83
MAAKKI
KoMetaK
dr mali pariz
SSanja
46 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 6 od 24
Strana 6 od 24 • 1 ... 5, 6, 7 ... 15 ... 24
Re: SSANJA - nasa prva vto
Ipak smo se druzile uz cijedjene narandze.. Sto bi kod mene u kraju rekli, izmucene narandze.
Bas mi je drago da smo se vidjele mazo.
Bas mi je drago da smo se vidjele mazo.
SSanja- Broj poruka : 712
Datum upisa : 27.08.2011
A bio je dobar štos,prišla konobarica,tvoja snaja poručila kafu, a nas dve u glas -ceđenu narandžu!!!
Odma se vidi ko je u postupku... Super je bilo,moramo što pre da ponovimo...
Odma se vidi ko je u postupku... Super je bilo,moramo što pre da ponovimo...
maza1972- Broj poruka : 2255
Godina : 52
Datum upisa : 23.04.2011
Da, obavezno moramo da ponovimo.
aaa, imam osjecaj da ce mi puknuti stomak... sutra u 12 uz, nadam se da ce zakazati aspiraciju za srijedu.
aaa, imam osjecaj da ce mi puknuti stomak... sutra u 12 uz, nadam se da ce zakazati aspiraciju za srijedu.
E,i meni je napet stomak i žiga me...znači ti imaš sutra u 12 UZ...
Da, sutra u 12, zakazali mi danas kad sam bila da primim terapiju.
cure se upoznaju,druže...kako je to lepo!
Uživajte bockalice! Doduše, neke više nisu
Uživajte bockalice! Doduše, neke više nisu
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Da, Pari.. stvarno je to lijepo. tako sam se lijepo i ispunjeno osjecala danas poslije razgovora sa Mazom. Tako opustajuce. I korisno naravno. nadam se da ce nam i aspiracije biti jedna za drugom tako da cemo moci i kroz to da prodjemo zajedno. :)
E evo mene sa uz. Stvari stoje ovako.. Imam oko 20 folikula, doktorica kaze da ima opasnost od hiperstimulacije, ali nije jos doslo do toga. Danas idem u 16:30 da uzmem nalaz krvi i da vidim da li cu primati terapiju. Jos u vezi OGTT testa, rekla je da mi savjetuje da se javim endokrinologu. Ja zovem kod Zutica, kaze sestra, dr Sumarac dolazi jednom u 2 nedelje, znaci danas dolazi, pa cu vas ja zakazati za sledeci put. Naravno, ja je zamolila da me ubaci danas, jer mi je hitno. u pola8 sam kod nje. :) Hvala Bogu.
Draga moja ti si se bas "razradila" , bice tu mnogo lepih Sad malo odmaraj, pogotovo posle aspiracije jer ce stomak da bolucka
suncica muncica- Broj poruka : 113
Datum upisa : 23.09.2011
samo nek sve bude u redu, pa ce se sve izdrzati :)
SSANJA,mislim na tebe,biće sve uredu...čekam izveštaj :
danas opet primila terapiju. Sutra na uz u 12:30.
nisam vidjela poruku, mazo... :) evo podnesoh izvjestaj
Kako se osećaš?Taman posle moje aspiracije da se vidimo....znači večeras Šumarac ,sutra Uz...SUPER
pa super se osjecam, kad izuzmemo ovu tezinu u stomaku. ali dace Bog pa ce biti tu neko tezi od folikula sada.. :) naravno, mozemo se vidjeti sutra posle tvoje aspiracije. E jedva cekam veceras da sa dr Sumarac popricam u vezi tog insulina pa da sam potpuno mirna.. :)
I ja osećam težinu,ali manje nego ti ,sigurno...ja sad uzela da sredim kuću ,pa da par dana odmorim...Vidiš kako je dobro sve ispalo,polako sve dolazi na svoje mesto ,biće sve uredu ,samo pij dosta tečnosti...ustvari, da li su ti ovi naši "rečiti" doktori preporučili nešto protiv hiperstimulacije?
Ne nista. :) ali zato ja imam vas. Dobro je, makar mi je dr jutros rekla da konsultujem endokrinologa u vezi insulina. I mogu ti reci da se bila raspricala sa mnom.. Cudno.
Dr.Bojana Jel u vezi teme ili je bezveze nešto...tako je jednom samnom o klimaksu i kako ženama pomaže kontracepcija da ne uđu u klimaks,a ja njoj se žalila da mi nikako ne prija kontracepcija...
a eto objasnjavala mi kako hiperstimulacija moze da napravi probleme itd.. Dolazio je i doktor da vidi ove moje kupine.. Ali on rece da je to odlicno... E znas sta.. Kasno je sada da brinem o bilo cemu.. Nema sanse. Vjerujem u najbolje!
Bila kod dr Sumarac, kaze da moj nalaz OGTT prije svega nije odradjen kako treba, tj treba da se radi na 0h, 30', 60', 90' i 120'. ALI, da nalaz izolovano nije konkluzivan.. Da, rekla je da sada ni nema svrhe da bilo sta pijem, jer sam vec blizu aspiracije, ali da ishranom mogu mnogo da uradim. a da nastavim sa eutiroxom jer mi je stitna u savrsenom redu. Voljela bi da mi uspije IVF i da se ne sretnemo vise povodom toga, ali ako ne uspije, dala mi je preporuku koje bi nalaze trebalo da odradim prije novog postupka. Takodje je napisala savjete koje nalaze da odradim po uspostavljanju trudnoce, zbog eventualnog regulisanja doze eutiroxa.
Eto, to je to...
Bila kod dr Sumarac, kaze da moj nalaz OGTT prije svega nije odradjen kako treba, tj treba da se radi na 0h, 30', 60', 90' i 120'. ALI, da nalaz izolovano nije konkluzivan.. Da, rekla je da sada ni nema svrhe da bilo sta pijem, jer sam vec blizu aspiracije, ali da ishranom mogu mnogo da uradim. a da nastavim sa eutiroxom jer mi je stitna u savrsenom redu. Voljela bi da mi uspije IVF i da se ne sretnemo vise povodom toga, ali ako ne uspije, dala mi je preporuku koje bi nalaze trebalo da odradim prije novog postupka. Takodje je napisala savjete koje nalaze da odradim po uspostavljanju trudnoce, zbog eventualnog regulisanja doze eutiroxa.
Eto, to je to...
Bravo,SSANJA...veliki posao si uradila...svaka čast....sad odmaraj i misli o pozitivnim stvarima.To što ti je napisala dr.Šumarac mogla bi da postaviš na Forum da i druge devojke vide,to može nekome da pomogne...
Mazo, sta znaci ovo nije izolovano konkluzivan???
Znas kako, ona je rekla da kad je insulin sredjen sa onim lijekom, to pomaze plodu, tj bolja je prokrvljenost materice i pomaze da se plod hrani. Ali ne mora da bude remetilacki faktor. Pogotovo ovaj moj nalaz je nepotpun.
U okviru koje teme da postavim to sto je dr rekla... OGTT itd?
Znas kako, ona je rekla da kad je insulin sredjen sa onim lijekom, to pomaze plodu, tj bolja je prokrvljenost materice i pomaze da se plod hrani. Ali ne mora da bude remetilacki faktor. Pogotovo ovaj moj nalaz je nepotpun.
U okviru koje teme da postavim to sto je dr rekla... OGTT itd?
Možeš i na tvom dnevniku i na OGTT.A šta ovo znači,najbolje pitaj dr.Mali Pariz.Ona sve zna u vezi ove problematike...
Evo zbog ostalih kutanjki... :)
Po uspostavljanju trudnoce, zbog moje hipotireoze, dr savjetuje:
kontrolu TSH, FT4, ali i antiTg, antiTpo i antiTSH receptorskih At radi korekcije doze eutiroxa. A kasnije na 4 nedelje do kraja trudnoce.
onda, doktorka nije htjela da pise u slucaju neuspjeha (hvala joj) :), vec ovako:
" Za potpunu procenu potrebe za uvodjenjem metformina, potrebno je uraditi OGTT (75gram) sa merenjem glikemije i insulinemije u 0, 30, 60, 90, 120 minkao i odredjivanje testosterona, SHBG, androstendiona."
Eto to je to :)
Po uspostavljanju trudnoce, zbog moje hipotireoze, dr savjetuje:
kontrolu TSH, FT4, ali i antiTg, antiTpo i antiTSH receptorskih At radi korekcije doze eutiroxa. A kasnije na 4 nedelje do kraja trudnoce.
onda, doktorka nije htjela da pise u slucaju neuspjeha (hvala joj) :), vec ovako:
" Za potpunu procenu potrebe za uvodjenjem metformina, potrebno je uraditi OGTT (75gram) sa merenjem glikemije i insulinemije u 0, 30, 60, 90, 120 minkao i odredjivanje testosterona, SHBG, androstendiona."
Eto to je to :)
SSanja bice to sve ok ! Mislimo na tebe
suncica muncica- Broj poruka : 113
Datum upisa : 23.09.2011
Hvala suncice. I ja se nadam najboljem. :)
Danas idem u 12:30 na uz, nadam see da ce zakazati aspiraciju za cetvrtak, tj 27.10. Pa da ce Sveta Petka biti uz tebe i uz mene na taj dan... :)
Danas idem u 12:30 na uz, nadam see da ce zakazati aspiraciju za cetvrtak, tj 27.10. Pa da ce Sveta Petka biti uz tebe i uz mene na taj dan... :)
Strana 6 od 24 • 1 ... 5, 6, 7 ... 15 ... 24
Similar topics
» DACAA -nasa prva vto
» MAKI021-Sa verom u Boga ...Nasa prva Vto
» ANNIE - Nasa prva VTO i nadam se, poslednja:)
» ANNIE - nasa prva VTO i nadam se poslednja, 2 put:)
» SSANJA - treca , sreca.. nadamo se
» MAKI021-Sa verom u Boga ...Nasa prva Vto
» ANNIE - Nasa prva VTO i nadam se, poslednja:)
» ANNIE - nasa prva VTO i nadam se poslednja, 2 put:)
» SSANJA - treca , sreca.. nadamo se
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 6 od 24
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu