KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

+83
libertte
ivalina123
Klarica
ancika75
Vuchica
JecaPereca
Niny
Sirijus
ahosame
SannI-AlL
ragaco
julija
nena beba
ninica2
saska1
tisa
anak
cici
darling_buds
ananana
bbelly
tanjica
d77
Ema78
OKacica
Erata
brinbili
tetreb
saška
Timica
M.
Xena
mackica
Vilhelmina
smarija
xelijana
lilly13
Nataša
vasilija1980
dragana76ns
grudva
medolino
mijaki
Dorotea
Cecana
senka
7-patuljaka
JocY
Kamilica
Orline
maus
bak
bobica83
daxi011
lilya
SSanja
maza1972
Marija86
noja
heart84
nina26
buby
shenon
malenaa
viktorija
laKole
Smoki
Zoka83
racili
Mirjana
agata
Struzzo
djole42
lolipop
natalija
kristina33
MAAKKI
nolinica
KoMetaK
cerise
dr mali pariz
Mali Princ
BiKsi :)
87 posters

Strana 22 od 40 Prethodni  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40  Sledeći

Ići dole

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 23 Empty Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od smarija 7/2/2012, 00:15

hvala biksi na odgovoru sutra odmah krecem u potragu za endokr.
smarija
smarija

Broj poruka : 73
Datum upisa : 13.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 23 Empty Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od BiKsi :) 7/2/2012, 00:21

Obavezno imaj u vidu da se taj endokrinolog bavi reproduktivnom endokrinologijom, jer džaba ti često od onih običnih, veruj mi! Ne znam u BL da li imate takvog, al vredi otići i u Bgd zbog toga! Regulacija insulina i glukoze u trudnoći je jako bitna, i mora redovno da se prati!

BL je Banja LUka, pretpostavljam.

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od smarija 7/2/2012, 00:26

jeste iz Banja Luke sam zato sam i napisala da krecem u potragu za dobrim endokrinologom,nekad davno sam bila kod jednog dr.Beric i dugo je radio sa dr.Mirjanom Sumarac i docent Macut tako je nesto spominjao
sutra cu se raspitati za njega ako nista ne bude onda cu morati za BG
smarija
smarija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od xelijana 7/2/2012, 00:29

Potpuno se slazem sa Biksija ,ja sam se ovoga i uverila,
,elem moj sadasnji engokrinolog iz Klinickog centre jelte docentkinja je samo pogledala nalaze stitne onako ispalpirala zlezdu okom a ne rukom i dala terapiju letrox 25 bez da proveravi antitela i zakazala kontrolu za 6 meseci .Ja sam pre 20 dana imala biohemisku trudnocu i naravno do nje nisam nikako mogla doci .Zato i ponavljam ono sto je Biksi rekla., Smarija trazi reproduktivnog endokrinologa sve ostali su na zalost razocaravajuci. Pozdrav

xelijana

Broj poruka : 5
Datum upisa : 24.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 7/2/2012, 09:17

smarija, i ja sam iz bl.
ja idem kod dr mirjane bojić, meni je uvela siofor, gukoza je ok, al' insulin ostaje visok nakon dva sata.
takođe sam, sa više strana, čula preporuke za dr berića.
nadam se da sam pomogla.
ff
laKole
laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od smarija 7/2/2012, 09:58

lakole naravno da si mi pomogla i svaki savjet je dobrodosao,mozes li mi reci gdje radi dr.Mirjana u koliko ne uspijem doci do dr.Berica mada bih voljela kod njega jer sam nekad davno bula njegov pacijent
smarija
smarija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 7/2/2012, 10:06

oboje su sa klinike za endokrinologiju, ukc banja luka. ta klinika ima vanjsku ambulantu u poliklinici gdje jednom sedmično ordiniraju doktori sa klinike. dr bojić radi četvrtkom a dr berić ponedjeljkom ili utorkom, nisam sigurna, tako da ne moraš na paprikovac. broj ambulante je 343 301, za informacije i naručivanje.
laKole
laKole

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od smarija 7/2/2012, 11:28

evo ja sad dodjoh od dr. i necete vjerovati kaze da mi je nalaz uredan,covjek samo da poludi
smarija
smarija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 7/2/2012, 11:35

smarija, kod koga si bila?
laKole
laKole

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zoka83 7/2/2012, 11:38

smarija ::evo ja sad dodjoh od dr. i necete vjerovati kaze da mi je nalaz uredan,covjek samo da poludi

Jeste se videli ili samo culi telefonom?
Da li si rekla da imas pcos i da se boris sa sterilitetom?
Nisam lekar, ali po onom sto znam, slazem se sa Biksi, mislim da si definitivno kandidat za metformin.
Zoka83
Zoka83

Broj poruka : 2261
Godina : 41
Datum upisa : 29.10.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vilhelmina 7/2/2012, 12:22

Evo i mene! :)
Imam 30 godina, iz Beograda sam, vec godinu i nesto pokusavamo zatrudneti i nista. U medjuvremenu otkrijem da imam PCOS (visak kg -6,7 kg, LH duplo veci od FSH, na UZ dijagnostikovan PCO, poneka crna dlacica na bradi i oko bradavica, neredovne menstruacije - duze od 40 dana...) Trenutno sam na Sioforu, 2 puta po 500mg dnevno.

Uzmem, uradim OGTT test sa 75g glukoze, po savetu doktora, ocekujem insulinsku rezistenciju, a rezultati cudni za moje stanje:
Insulin 0' - 3,6 (ref.6-27)
Insulin 90' - 13,9 (ref.6-27)
Insulin 120' - 9 (ref. 6-27)

Ima li neko neki savet, misljenje, komentar na ovo?

Hvala puuunooo na odgovorima i izdvojenom vremenu!
Vilhelmina
Vilhelmina

Broj poruka : 237
Datum upisa : 06.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od smarija 7/2/2012, 12:51

ma bila sma kod svoje dr.vezano za sterilitet kod nje sam vec godinama i ona mi je trazila da radim OGTT+insulin. i na osnovu nalaza tako mi rekla
smarija
smarija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od smarija 7/2/2012, 12:53

lakole narucila sam se kod dr.Berica danas u 16h radi privatno u Intermediku pa cu vidjeti sta ce on reci za nalaz
nisam vise pametna sta da radim ne mogu docekati 16h
smarija
smarija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zoka83 7/2/2012, 12:56

Smarija, samo kod endokrinologa je relevantno, pusti te strucnjake za steriliet... javi kako je proslo danas.

Vili, moram reci da sam sokirana tvojim nalazima insulina... Shocked Pogotovo uz pcos... Jesi bila na terapiji sioforom pre vadjenja ovih nalaza? Gde si ih radia?
Zoka83
Zoka83

Broj poruka : 2261
Godina : 41
Datum upisa : 29.10.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 7/2/2012, 13:01

bila si kod ginekologa koja ti je rekla da je sve ok?
pa dobro, mjerodavnije je da odeš kod endokrinologa po mišljenje oko ovoga, jer, kako ja vidim, ti padaš u hipoglikemiju nakon 2 sata a ni insulin nije idealan. kako sam čitala po netu, metmorfin uključuju ženama sa pcosom bez obzira da li je ir dokazana ili ne. ponesi ti njemu i nalaze hormona koje imaš da pogleda kompletnu situaciju.
brzo će 16,00, budi strpljiva. sretno!
p.s. hvala na info da berić radi privatno.
laKole
laKole

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vilhelmina 7/2/2012, 13:27

Zoko, radila sam ih jos pre nekoliko meseci u Alfa Medici i tada uopste nisam pila Siofor. Da li mislis da treba da ponovim ovaj OGTT test, mada i po svim drugim simptomima imam PCOS pa mi je doktor dao da pijem Siofor, pre par dana, bez obzira na ovakve rezultate OGTT testa.
Vilhelmina
Vilhelmina

Broj poruka : 237
Datum upisa : 06.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od smarija 7/2/2012, 14:07

hvala vam cure na podrsci javicu vam se cim dodjem kuci
smarija
smarija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od smarija 7/2/2012, 18:33

evo mene od endokrinologa dijagnoza Hiperinsulinizam uz IR terapija Siofor 850mg 2X1
smarija
smarija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od laKole 7/2/2012, 19:16

eto, samo se treba pravom dr obratiti. Very Happy

pošto vidim da je samo pcos problem, možda ti i spontano ostaneš trudna. potrebno je nekoliko mjeseci da ti se organizam oporavi uz terapiju, ali, bilo je slučajeva i da se za dva, tri mjeseca desi spontana trudnoća.
laKole
laKole

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 7/2/2012, 19:54

smarija, lakole je u pravu, još ćeš ti da nas obraduješ prirodno lol!
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 7/2/2012, 20:23

Bravo smarija! To smo hteli! Very Happy Da nam se središ za koji mesec i da nas obraduješ lepim vestima!

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od smarija 7/2/2012, 21:51

jao cure kako bi to bilo divno ako Bog da idemo polako pa sta bude
dr. mi je rekao da pijem terapiju 4 nedjelje i naveo mi jos neke dodatne nalaze da odradim pa onda na kontrolu
smarija
smarija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od medolino 8/2/2012, 11:01

Pozdrav Devojke ff
Smarija,ja bi ti preporucila da postepeno uvodis siofor,tj da par dana popijes jednu dozu leka pa posle 2x1, jer neke osobe losije podnose lek pa cisto da priviknes organizam..
Devojke nesto bih vas pitala, tj treba mi vase misljenje.. Na prethodnim stranicama sam pisala rezultate ogtt testa i terapiju koja mi je dr Edita propisala a to je Glukofaz od 500mg 3x1, bromokriptin od 2.5mg 2x1 i selen 2x1...
Malo sam zbunjena,bila sam u ponedeljak kod dr Kopitovic (da se dogovorimo oko vto) i ona mi je rekla da mi je glukofaz dovoljno da pijem 2x1(zbog mog cira na zeludcu)
Volela bih da cujem i vase misljenje,jer stvarno ne znam sta da radim da pijem glukofaz samo ujutro i uvece?
Hvala vam unapred c
medolino
medolino

Broj poruka : 2604
Godina : 37
Datum upisa : 26.01.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od grudva 8/2/2012, 12:11

medolino to je bas dosta lekica uhh ti doktori nam samo naprave pometnju
ja sam vec pisala da sam uradila ogtt i dr Polovina mi rekla da su uredu u sta sumnjam i napisala samo insulin za glukozu su mi stigli danas rez pogresili su nesto pa popravili i meni se cini da ni glukoza nije dobra ali nerazumem se u to pa sam zakazala kod druge dr da vidim sta ce reci a i jos danas cu pokusati ako uspem da zakazem kod dr Sumarac

insulin

0-10.2 r.v. (5-25)
30-77.9
60-15.4
90-25.9
120-97.4
nema ref vrednosti pored samo na prvom pise

i pise nesto HOMA IR 1.54

glukoza
0-3.4
30-6.7
60-7.8
90-6.9
120-7.0
po cemu je ona videla da su ovi rezultati dobri vi kazete da treba da pada a meni je posle 30 pocela da raste u 120 min mi je vise nego na 30 min odma posle glukoze
mozda gresim ispravite me
grudva
grudva

Broj poruka : 1073
Datum upisa : 31.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od smarija 8/2/2012, 12:51

Grudva i ja sam prije dva-tri dana radila test ogtt+insulin. imas u mom postu navedene rezultate i kad sam ih nosila doktorici kod koje lijecim sterilitet i radim IVF rekla je da je nalaz ok.Posto mi je bilo cudno i sumnjivo citajuci slicne situacije mojim kod drugih cura obratila sam se endokrinologu i rekao je da nalaz nije u redu da je u pitanju IR i dobila sam terapiju,na sve to savjetovao mi je da ne radim IVF dok se to ne dovede u normalu i da za 4 nedjelje dodjem na kontrolu sa ponovljenim nalazima insulinemije
smarija
smarija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 22 od 40 Prethodni  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu