KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

+83
libertte
ivalina123
Klarica
ancika75
Vuchica
JecaPereca
Niny
Sirijus
ahosame
SannI-AlL
ragaco
julija
nena beba
ninica2
saska1
tisa
anak
cici
darling_buds
ananana
bbelly
tanjica
d77
Ema78
OKacica
Erata
brinbili
tetreb
saška
Timica
M.
Xena
mackica
Vilhelmina
smarija
xelijana
lilly13
Nataša
vasilija1980
dragana76ns
grudva
medolino
mijaki
Dorotea
Cecana
senka
7-patuljaka
JocY
Kamilica
Orline
maus
bak
bobica83
daxi011
lilya
SSanja
maza1972
Marija86
noja
heart84
nina26
buby
shenon
malenaa
viktorija
laKole
Smoki
Zoka83
racili
Mirjana
agata
Struzzo
djole42
lolipop
natalija
kristina33
MAAKKI
nolinica
KoMetaK
cerise
dr mali pariz
Mali Princ
BiKsi :)
87 posters

Strana 5 od 40 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Sledeći

Ići dole

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 Empty Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od BiKsi :) 22/6/2011, 10:56

Jutros sam ponovo davala rezultate, sutra će biti gotovi. Videla sam samo nultu glukozu i bila je 4.7, što me je vrlo obradovalo! Nikad mi glukoza nije bila tako niska, verovatno je zbog promenjenog režima ishrane. Nešto se nadam da će i insulin biti mnogo bolji, no da ne trčim pred rudu!

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 Empty Re: OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2

Počalji od dr mali pariz 22/6/2011, 11:52

Biće Bixi,biće.Odlična je glukoza natašte
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od natalija 22/6/2011, 16:14

Hvala vam, drage moje, Agata sad mi je jasnije, znači ništa na pamet. Inače mučim muku sa kg stalno sam na dijeti, a najviše se gojim u stomaku i rukama, ali doktor kaže da još nikada nisam prešla u 23 BMI i da on to smatra normalom. Što biste vi rekle, baš mi je taj Gluformin trebao da me smiri. Moja drugarica koja je dr kaže da uzmem 1x500 mg ako će me to smiriti, ali dokle ga piti posle ukoliko se ostvari trudnoća?
natalija
natalija

Broj poruka : 702
Datum upisa : 18.01.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 22/6/2011, 21:16

natalija,zvirni u Zokin dnevnik ili ne znam čiji još,Mišica je pila siofor,pa pitaj cure dokle su pile...negde do 3.-6. meseca...
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od natalija 22/6/2011, 22:17

ok srca1
natalija
natalija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od agata 22/6/2011, 22:42

Natalija,

ja cu da ti prenesem moje iskustvo, ne sa ciljem da ti kazem da uzmes ili ne uzmes lek, to ces sama na kraju da odlucis, vec da ti kazem kako je kod mene tekla prica sa IR i Glukofazom, mozda ce ti pomoci, uz druge savete i iskustva, da lakse odlucis.
Meni je dijagnozu IR postavila i ordinirala lek dr Ivanovic (ili je to bila odluka interniste iz ordinacije, ja to ne znam) oktobra 2009. godine. Pila sam ga do pre mesec dana. Sada sam trudna. Sa dosta ozbiljnih lekara sam u ovih godinu i po dana pricala o ovome i stavovi su razliciti, sto samo govori kako stvari i u ovoj oblasti medicine ( i svetske, ne samo nase) nisu bas definisane. Misljenja svih lekara su mi mnogo znacila, posebno sto nisu bili izriciti, vec su iznosili svoje dileme, sto uvek cenim jer vidim da razmisljaju, a medicina je u sustini takva.
Kada mi je doktorka uvela lek rekla je da cu ga piti do 12 nedelje trudnoce (3x500mg) sa ciljem da odrzi glikemije, spreci hipoglikemiju koja je cesto uzrok missed pobacaja u prvom trimestru. U vreme 12. nedelje trudnoce sam bila na pregledu kod dr Mikovica, po mojim rezultatima rekao je da to nije uopste ubedljiva IR, ali je predlozio da mozda ne prekidam jer ako sam ga pila u prvom trimestru nista nece smetati da nastavim a moze da prevenira gestacioni dijabetes. Ja sam se nasla izmedju 2 misljenja i nasla kompromisno resenje da nastavim, ali sa smanjenom dozom 2x500mg. Na amniocentezi sam bila na Institutu za majku i dete i u sobi samnom su bile jos 3 zene koje su pile Glukofaz i koje su imale preporurku endokrinologa da piju do 6. meseca, s tim da doza bude u drugom trimestru 2x500. Dr Ivanovski mi je radila AC (izuzetan doktor, svima je toplo preporucujem) i kada je trebalo da mi ispise terapiju rekla je da ona nije nasla pouzdane potvrde da lek moze da prevenira gestacioni dijabetes i da nema decidiran stav da li ga i dalje treba uzimati. Kad je doslo vreme (bila je to 26. nedelja) dr Mikovic me je uputio na test opterecenja glukozom (sa 100gr glukoze) i videvsi rezultate rekao je da su idealni i da u sustini nema dalje potrebe da uzimam Glukofaz. Sticajem okolnosti u sedmom mesecu trudnoce prvi put odlazim kod endokrinologa, na komisiji za trudnicko bolovanje su mi dali duze od mesec dana, ali da mi je za sledecu komisiju potreban i izvestaj endokrinologa. Otisla sam kod dr u KCS, zaboravila sam ime, ali je bila jako fina, ponela i prvi test opterecenja i sadasnji. Rekla mi je da ja i nisam imala IR, da je u redu da prekinem sa lekom, ali da se ne brinem, da mi nista nije stetilo sto sam sve ovo vreme pila Glukofaz.
Nisam napomenula da mi je IR (oktobra 2009.) bio nesto preko 1, a insulinemija nakon 2h od opterecenja 30 jedinica.
Natalija, situacija je zapetljana, cuj jos neka misljenja, odluka je na tebi.

bb bb bb

agata

Broj poruka : 301
Godina : 53
Datum upisa : 17.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 23/6/2011, 11:24

Ovo su moji stari nalazi

Biksi :) ::
Glukoza 0`= 6,1 mmol/L ref vr. < 5.9
Glukoza 120`= 4.2 mmol/L ref vr. < 7.8

Insulin 0`= 13.5 mU/L ref vr. 2.6-37.6
Insulin 30`= 146,3 mU/L ref vr. 2.6-37.6
Insulin 60`= 137 mU/L ref vr. 2.6-37.6
Insulin 90` = 71.8 mU/L ref vr. 2.6-37.6
Insulin 120`= 62.5 mU/L ref vr. 2.6-37.6
Insulin 180`= 8.1 mU/L ref vr. 2.6-37.6

Ovo su moji novi, jučerašnji nalazi
:

Glukoza 0`= 4.7 mmol/Lmmol/L ref vr. < 5.9
Glukoza 30`= 7.6 mmol/Lmmol/L ref vr. < 5.9
Glukoza 60`= 5.3 mmol/Lmmol/L ref vr. < 5.9
Glukoza 90`= 4.4 mmol/Lmmol/L ref vr. < 5.9
Glukoza 120`= 3.2 mmol/L ref vr. < 7.8
Glukoza 180`= 3.6 mmol/Lmmol/L ref vr.

Insulin 0`= 26,9 mU/L ref vr. 2.6-37.6
Insulin 30`> 300 mU/L ref vr. 2.6-37.6 Ovo je rekord nad rekordima!!! Shocked
Insulin 60`= 150.8 mU/L ref vr. 2.6-37.6
Insulin 90`= 123.9 mU/L ref vr. 2.6-37.6
Insulin 120`= 25.5 mU/L ref vr. 2.6-37.6
Insulin 180`= 22,7 mU/L ref vr. 2.6-37.6

Holesterol ukupni 5.82 (< 5.18 normalan)
HDL holesterol 1.25 (< 1 visok rizik, > 1.6 nizak rizik)
LDL holesterol 3.85 (1.53-4.14)
Bilirubin (ukupni) 20.3 (0-21) Na samoj gornjoj granici!

HbA1c 7.85 (4-6% zdrave osobe, 6-8% dobra kontrola dijabeteta)

Enzimi jetre
AST (GOT) 54 (13-40)
ALT (GOT) 77 (7-40)

Zaključujem da moja jadna jetra ne može da se izbori sa masom lekova koje pijem i da definitivno po tom pitanju moram nešto uraditi!

Kad primenim onaj Agatin obrazac za IR ((4.7 * 26.9) /22.5 = 5.62) dobijam vrednost veću nego sa prošlim rezultatima, a insulin se vraća u referentnu vrednost, iako smatram da je visoka, i poslednja i početna!
P.S. A ja se ponadala kad sam videla da je glukoza ok, da će i ostale vrednosti da budu bolje! E moja ja, večiti optimista! lol!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 23/6/2011, 11:29

Bixi,dušo,žurim na pregled testova,samo da ti kažem-bar znaš da ne treba da ulaziš u postupak bez nekih 3 meseca terapije.Svi parametri su ti visoki...naravno-sem glukoze početne,ali posle si i u hipoglikemiji,opet loše
Insulin-vrlo loše vrednosti...jetra masna,ali nije strašno,samo vrmee je za rigorozniju ishranu i adekvatnu terapiju.Ljubim te...je l iduće srede kod Šumarac?Ne se sekiraj OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 766699
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 23/6/2011, 11:43

Joj kud ćeš rigorozniju ishranu, samo jedem neko povrće, voće,seme... lol! Ne sekiram se, a verovatno u sledeću sredu kod dr Šumarac.

Opet nije bilo reagensa za c peptid.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mali Princ 23/6/2011, 13:05

Biksi,

Za ciscenje i rasterecenje jetre je odlican, ali bas odlican caj od sikavice.
1 kafena kasicica sikavice se prelije sa 1/2 l kljucale vode uvece, ujutro se procedi i pije tokom dana.
Ukus je neutralan, kao neka zitna vodica. Ja ga obozavam, stalno ga pijem skroz rashladjenog.
Ukoliko ne znas gde da kupis sikavicu, napisacu ti, pa kad dodjes u Bgd mozes da uzmes.
Inace, sikavica je biljka, korov, sa tvoje fotkice sa paukom Wink A koriste se semenkice, naravno nije bas zgodno da je sama beres;)
Mali Princ
Mali Princ

Broj poruka : 1962
Godina : 50
Datum upisa : 10.03.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 23/6/2011, 13:14

Hvala Prinče! Je li sikavica ili šikavica, nemaš kvačice, pa mi odgovori sa 1 ili 2! Very Happy

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mali Princ 23/6/2011, 13:27

сикавица, одговор под 1.
можеш на нету да нађеш пуно о њој. скоро је и на сајту алтернативе писало о сикавици и чишћењу јетре.
ја је користим 2-3 пута годишње превентивно, после болести, слава, или кад осетим да сам уморнија и сл.
Mali Princ
Mali Princ

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od natalija 23/6/2011, 13:31

Mnogo vam hvala, Agata pravo si osmeh srce
natalija
natalija

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mali Princ 23/6/2011, 13:36

za Biksi:

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/obnovite-jetru/
http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/1812/

Mali Princ
Mali Princ

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 23/6/2011, 13:41

Hvala Prinče! OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 275568 si! Ja znam da i surutka obnavlja jetru i kozji sir i mleko, pa ću da se dam na traženje i kupovinu istih! Mada mi se čaj svidja kao najukusnija opcija!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mali Princ 23/6/2011, 13:42

A i ne goji lol!
Mali Princ
Mali Princ

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lolipop 23/6/2011, 14:07

Uh Bile koko lepršava, žao mi je što se moraš sekirati, ali očigledno nema druge. A isto tako zaključujem da nema neke pretjerane vajde od same dijete, bez terapije. I ti si na dijeti skoro mjesec dana, zar ne?

A jadna jetrica stvarno trpi sve ove silne lijekove koje unosimo, to si u pravu. Samo napadni surutku, mladi sir, i čajku i sigurno će biti bolje.

Biksačo samo jednom jako da te zagrljaj
lolipop
lolipop

Broj poruka : 4146
Datum upisa : 15.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djole42 23/6/2011, 15:02

Bixi ,rezultati su ti v ali da se sve to srediti Wink
2005 sam imala teško oštećenje jetre (zaglavio kamen u žučnom kanalu)
AST i ALT bili preko 900 ....Oporavila sam jetru jako brzo tako što sam svaki dan jela 1 teglu(800g) podsira (nadješ neku zenu koja proizvodi sira i čim ga zabućka i ocedi surutku ,napuni ti teglu podsirom ).Lekari nisu očekivali da stignem na kontrolu al ja ih za**bala

cveće
djole42
djole42

Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cerise 23/6/2011, 17:00

cerise ::Gtt sa 75g glukoze:

0 min:
Glukoza: 4.55 (3.33 - 6.10 mmol/l)
Insulin: 11.3 (6,0 - 27,0 uIU/ml)

60 min:
Glukoza: 4.95 (3.33 - 6.10 mmol/l)
Insulin: 140 (6,0 - 27,0 uIU/ml)

120 min:
Glukoza: 4.45 (3.33 - 6.10 mmol/l)
Insulin: 30,8 (6,0 - 27,0 uIU/ml)

pošto mi je ove nalaze tražila endokrinolog, evo ovde ću da ih postavim!

Hormoni
Testosteron 0,223 Žene 0,06 - 0,82 ng/ml
SHBG 49,3 Žene 18 - 114 nmol/l
Androstendion 2,3 Žene 0,3 - 3,5 ng/ml
DHEA-SO4 83,3 Žene 35 - 430 ug/dl
TSH @ 3,52 0,400 - 4,000 µIU/ml

Imunološki parametri
AMC-At (TPO) 6,32 0,0 - 10,0 IU/ml
ATG-At <10,00 0,0 - 25,3 IU/ml

Kako vam se čini?
cerise
cerise

Broj poruka : 28
Datum upisa : 12.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 23/6/2011, 17:12

Cerise, odgovorila sam ti na temi Hormoni, TSH, štitna! Da ne zatrpavamo ovu temu!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 23/6/2011, 17:29

Cerise, ja se u ovom ne razumem, pa ce ti druge zenke odgovoriti.
A svratila sam jer sam htela da podrzim sve zenskice koje se bore protiv losih rezultata i da im kazem da mladi sir zaista pomaze. Znam osobu koja je izgubila trecinu jetre (ciroza) koja se neverovatno brzo regenerisala uz mladi sir ili podsir kako ga nazvaste. Caj je sigurno jos bolja opcija, jer nije mastan.
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 30/6/2011, 12:17

Da pribeležim moj jučerašnji odlazak na Institut za endokrinologiju u Bg.

Moram do tančina. Izvinjavam se ako vas ugnjavim, al eto.

Stignem malo pre 11h na Institut. Na 1. spratu se obratim mladjoj dr, koja mi se prva našla tu, sa pitanjem gde mogu naći prof. dr Šumarac? Ona me pita je li konsultacije vezane za fakultet? Laughing Laughing Laughing Dakle, još uvek mogu proći kao student! lol! He, he, nasmeši mi se tu brk, kažem joj, ne, treba mi kao pacijentu, došla sam iz Užica, imam uput i nalaze vezane za hipotireozu, povišen insulin, pco i hašimoto. Ona mi kaže da je dr otišla pre 15 min, neće se vraćati, svi njeni pacijenti su otkazani! Pritom me pita da li sam imala zakazano, ja kažem da nisam, da sam zvala telefonom, da mi je jako ljubazna gospodja rekla da se prvi pregled ne zakazuje, da dodjem sa ispravnim uputom, da dr radi sredom posle 12h i da sam ja došla. Ona pita na koji broj sam zvala, ja joj pokažem u telefonu, ona pokaže sestri, kažu da su mi dali pogrešnu informaciju, da se prvi pregled zakazuje, da se vrlo brzo stiže na red, ali da se mora zakazati! Ja smirena skroz, naoružana strpljenjem, jer sam mislila da ću čekati par sati, kažem da ne bih uzela dan s posla i tek tako došla u Bg da mi nisu rekli tako. Ona kaže dajte da pogledam nalaze, ja joj pružim ogtt, ona se umal nije prevrnula kad je videla insulin preko 300 u 30. minutu? Pita me da nije greška u laboratoriji!!! affraid Ja kažem nije, imam i stare nalaze, ona pogleda i ostalo i reče hiperinsulinemija i to jako izražena i jasna kao dan! E sad, pošto je doktorka videla da sam normalna Laughing , kaže mi da bi ona mene sad trebala da vrati kući, ali eto, pošto sam iz Užica, ona je isto iz Zlatiborskog okruga, pa voli taj kraj, eto ona može da mi izadje u susret i da mi zakaže prvi naredni termin kod prof Šumarac. Reče mi da dr radi još 6. i 13.7. i onda ide na odmor, i da ona može da mi zakaže za 6. Ja se složim, zar sam i imala drugu mogućnost, i kažem joj da nije problem, doćiću ponovo, šta mogu. U tom na vrata ulazi Vera Čukić, glumica i traži prof Šumarac! Ja, naravno, nisam skontala ko je, dok joj se doktorka ne obrati sa Vera, i dok Vera ne progovori. Laughing Objasni joj dr da je Šumarac otišla, potom je zovnu na mobilni, i reče Veri da dodje sutra, da će je Šumarac primiti tada. Ode Vera, ja sve uredno sedim tu i čekam, fina, kulturna, ma slatka ko bombonica. Laughing
Onda se dr vrati na moj slučaj! Laughing I reče, znate šta, profesorka mi je ostavila faksimil, ako bude nešto hitno, ne mogu da vas vratim tek tako, ja ću vas sad da obradim, sedite tu, samo da završim neke ordinirajuće pacijente. Ja sačekam uredno tih 5 minuta, onda ona uzme svih mojih 84 papira koje sam joj ponela Very Happy , (ne zezam se, stvarno ih je bilo toliko!), i počne da češlja! Protom me pita jesam li bila na prijemu, kažem nisam, ne znam ni gde je to, ona kaže sad ću ja zvati telefonom da vas unesu u bazu podataka! Very Happy Ja i dalje sedim i čekam. Ona zovnu sestru, pročita moje podatke, reče da ću doći posle da overim sve, da imam ispravne upute, seka na prijemnu se malo batrgala što ne dodjem odmah, ali pristade, reče završiće. Laughing Kad je dr pogledala sve rezultate, i pošto me je sve ispitala i vezano za štitnu, i pco, i hormone, i vantelesne, i porodičnu istoriju bolesti, i za antitela štitne, ma sve, onda mi je do tančina sve, onako potanko objasnila, da će mi dati lek, koji nije štetan (nisam pominjala da bilo šta znam vezano za insulin, samo sam joj rekla da sam promenila režim ishrane i već smršala 4 kg), koji će mi srediti i PCO i insulin, a glukozu će držati u normali, da lek postepeno uvodim, jer izaziva mučnine, dijareje, da ga uzimam uz doručak i večeru zbog toga da organizam ga pre prihvati, da ću smršati, da ću lek uzimati 3 meseca, a zatim da ću doći na kontrolu. Nakon ta 3 meseca ću napraviti 5-7 dana pauzu i tada ću uraditi ponovo ogtt sa 75 mg glukoze (dakle bez pijenja leka).
Rekla mi je da mi je tsh odličan (1.55), ja joj priznala da ne pijem 100 mg eutiroksa, već više, uglavnom se svede na 5 dana po 100 i 2 dana po 125mg. Ona mi rekla da tako nastavim kako sam sama sebi uvela! Laughing
Rekla i za ivf, da ne bi trebala da ulazim u postupak da bi valjalo bar 3 meseca da pijem terapiju, pa tek onda, ja sam rekla da nigde ne žurim, da hoću prvo sve nalaze da sredim, pa onda u akciju. I napomenula da se glukofaž pije sigurno do 12. nedelje i da smanjuje mogućnost od spontanog pobačaja. I za tsh je rekla da ne sme biti veći od 2, mada smo to magistrirali.
Rekla mi da ne pijem sokove, po krišku leba uz obrok, da smanjim slatkiše, ali da smem pomalo da ih unosim, i da izbegavam nezasićene ugljene hidrate.
Pitala sam je za povišen holesterol, rekla je da hoće usled variranja telesne težine i on da skoči, da me to ne sekira.
Zakazala mi je kontrolu za 12.10. kod prof Šumarac, ispisala terapiju i poslala da overim sve to na prijemu.

Uglavnom, žena mi je posvetila najmanje sat vremena, pritom je bila predivna i potpuno jasna i ljubazna! Njeno ime je dr Jeremić Danka, i hvala joj, gde čula i gde ne čula! Spasila me juče, jer bhi se vratila kući ko pokisli miš. U znak zahvalnosti joj ne kupih čokoladu, jer u blizini ne bi prodavnice, no joj poklonih knjigu koju sam ponela bila da čitam, misleći da ću čekati satima! Ovo nije bilo podmićivanje, ovo je bio gest povodom divnog gesta!

U 12 i 15h sam izašla sa Instituta, sa svim overenim i sredjenim papirima.

Eto drage moje, toliko od mene u ovom sastavu.

Posle sam lepršala po Beogradu i radnjicama, i stvarno je više nego tačno da je vrlo malo potrebno čoveku da bude čovek! Baš malo! OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 561840 OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 561840 OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 561840 I zamislila sam kako bi ova naša borba bila mnogo lakša da imamo takav prijem kod svih doktora, kod sestara, šalterskih radnika i ostalih od kojih zavisimo!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od racili 30/6/2011, 15:51

Biksi, dr. Jeremić je asistentkinja dr. Šumarac, upravo je takva kakvu si je opisala. Nju ćeš sretati i u buduće kad budeš dolazila na institut, tako da će biti prilike i za čokoladu . Ona obrađuje sve pacijente, odrađuje analize i onda gotove rezultate prosleđuje Šumarac Very Happy
Evo i ja upravo dođoh sa instituta i od dr. Šumarac (i naravno dr. Jeremić), pa da podelim sa vama rezultate vezane za insulin, a o štitnoj ću na predviđenoj temi o njoj.
Moji rezultati insulina su do sada najbolji, ali ja konačno dobih metformin posle 2 godine borbe i insistiranja i to uz do sada najbolje rezultate Razz
Doduše, ja sam pre mesec dana počela da ga pijem uz konsultaciju sa dr. Jeremić (morala sam malo slagati da su dr. Lazarovska i dr. Ljubić insistirali na tome). Pila sam 2x500mg, a sad sam dobila 3x500mg, jer mi rezultati nisu alarmantni, mada je dr. Šumarac rekla da mogu piti i 2x1000mg, da sama procenim. E sad ja vas pitam, koji pokazatelji mi govore da li da eventualno promenim terapiju ako bude potrebno?????????????????
Pijem terapiju do daljnjeg, tj. do12. nedelje trudnoće.
I na kraju, evo rezultata:
Insulin:
0 min: 15,3 ref vr. 5-25
30 min: 26,8
60 min: 41,7
90 min: 22,7
120 min: 19,8.

Glukoza:
0 min: 3,6
30 min: 5,2
60 min: 6,2
90 min: 6,7
120 min: 6,4.
Jedino što mi je SHBG malo niži, pa je dr. konstatovala da je to jedini pokazatelj blage IR.
racili
racili

Broj poruka : 567
Godina : 49
Datum upisa : 28.12.2009

http://lbdm.lilypie.com/5gdIp2.png?r5l95KnO

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 30/6/2011, 15:54

Biksi :) :: kako bi ova naša borba bila mnogo lakša da imamo takav prijem kod svih doktora, kod sestara, šalterskih radnika i ostalih od kojih zavisimo!
OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 561840 OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 561840 OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 561840
apsolutno se slažem sa ovim.
Pa rekoh ti ja juče da treba prvo prijem,ali da je ulaz do...pa se silazi...i nije pregledan,ali dobro,radila si baš kao i ja.
Žao mi što te nije Šumarac videla,jer se takvo pilence ne propušta ni za milion dolara Very Happy ,ali nema veze,i kad sam 1. put bila kod Šumarac,ona me samo kod Jeremićke prosledila da mi prepiše šta sve da mi odrade tu,i sve vreme bila uz mene.Stvarno predano i nadasve ljubazno čeljade. OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 561840
Poznajem taj osećaj kad si izašla sa Kliničkog...odličan osećaj kad dobro neki posao završiš.
Bixi,moj savet je da dozu jutarnju podeliš na ujutru i uveče posle jela,a posle ručka krneš iljadarku...malo se sigurnije osećamo kad ih pijemo posle svakog obroka,a ne samo ujutru i uveče,ali kako hoćeš. OGTT test i implantacija (nevezano za PCOS)-br.2 - Page 5 21831
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 30/6/2011, 16:05

racili ::
Moji rezultati insulina su do sada najbolji, ali ja konačno dobih metformin posle 2 godine borbe i insistiranja i to uz do sada najbolje rezultate Razz

E sad ja vas pitam, koji pokazatelji mi govore da li da eventualno promenim terapiju ako bude potrebno?????????????????

Nisam znala da nisi pila glucophage...mislila sam da si svime pokrivena...dobro je da sad piješ.
Koji pokazatelji za promenu terapije? Znam samo šta se dešava ako preteraš sa dozom: česte-retke stolice, osećaj u ustima, i verovatno mučnina.
Što se tiče tvojih nalaza...
insulin vidiši sama,ali vidiš sigurno i glukozu da je početna na donjoj granici,a ni posle 2 sata ti se ne vraća na početnu vrednost.Ti svakako jesi za terapiju.
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 5 od 40 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu