Azoospermia
+91
Lucija85
lalojedac
**lady**
gage33
missile
dzonivajsmiler
mikan
kockicaaa
Erata
DMANA
cvjela
nina :)
boki82
sareni leptir
Bebironcic
mala zeka
ella1309
Gramatika
ddeki
wladika
JocY
merce
gabrielle25
alo-alo
korpica
Gogo
seka81
dra00
Diksica
senka
pegaz
grudva
tvinki
Mirjana
dragmilk
Malena88
ciklama
noja
Maza
Mali Princ
charlyy
uplasena
LaFolie
KoMetaK
Dejan-T
Vesela
Likoli
Milijana
wulf
vašar
Shizika
Deni
lolipop
cicsa80
anak
maja.e
BiKsi :)
JacaKg
anna
heart84
Željica
tuzna
daco
Gala
Marija86
malenica
Orline
djole42
baksuzi
ana78
nelab
Republica
marija26
bak
bobica83
dr mali pariz
Zoka83
Kockica
maja76
eni
Jelena*
tanjica
dina
NINA1
beban
brinbili
nena beba
nabla
duolite.blagunja
Hitron-Luka
HappyGirl
95 posters
KUTAK :: STERILITET :: Muški sterilitet :: Arhiva
Strana 31 od 40
Strana 31 od 40 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
Re: Azoospermia
Jao LaFoli baš mi je žao za tu hlamidiju ali bitno je da se može izlečiti.
MM je isto radio taj nalaz i bio je uredu ali kad su mu uzeli bris pao je u nesvest i rekao da nikad više neće taj nalaz da uradi, jadan nije mogao u wc nedelju dana, peklo ga.
MM je isto radio taj nalaz i bio je uredu ali kad su mu uzeli bris pao je u nesvest i rekao da nikad više neće taj nalaz da uradi, jadan nije mogao u wc nedelju dana, peklo ga.
pegaz- Broj poruka : 694
Datum upisa : 27.12.2011
3 aprila muz ide da radi spermogram po prvi put od kako koristi terapiju
dina- Broj poruka : 150
Datum upisa : 11.01.2010
Neka je sa srecom Dina , zelim vam veliki broj kvalitetnih
dra00- Broj poruka : 1309
Godina : 46
Datum upisa : 01.11.2011
termin smo morali promjeniti ide 12og aprila
Dina,sa srecom.Da bude dobar rezultat,sa velikim i kvalitetnim brojem
korpica- Broj poruka : 2143
Godina : 42
Datum upisa : 30.01.2012
dali neko zna dali smokve u maslinovom ulju trebaji da budu u frizideru ili na sobnoj temperauti?
Zdravo svima! Nesto mi nije jasno pa mozda bi neko znao da mi objasni. Posto nam je dr rekla da je nalaz biopsije dobar ja ovaj izvestaj sve do danas nisam ni gledala, kao ono... Slusajte sta pise:
MAKROSKOPSKI NALAZ:
I u jednom i u drugom testisu spermatogeneza prisutna, ali znatno redukovana. Semeni kanalici sa redukcijom germinativnih celija, ali se mogu identifikovati retki spermatozoide. Dominiraju tubuli koji sadrze samo Sertoly celije ("sertolizacija" kanalica bez germinativnih celija). Retki tubuli skleroziranog lumena. U interticijumu prisutne grupisane Leydig-ove celije i neupadljivi mononuklearni inflamatorni infiltrat i vaskularna komponenta.
ZAKLJUCAK:
Kombinovani poremecaj spermatogeneze u okviru testikularne faze (sektorna azospermija) sa morfoloskom slikom hipospermatogeneze tezeg stepena i naznacenom "sertolizacijom" tubula.
CITOLOSKI NALAZ:
Levi testis: Citoloski razmaz pokazuje grupice spermatogenih perkusora, od spermatogonija do vrlo retkih "nezrelih" spermatozoida i nakupine Sertoly celija.
Desni testis: Citoloski razmaz pokazuje retke grupice spermatogenih perkusora, bez jasno uocenih spermatozoida. Dominiraju Sertoly celije.
E, sad meni posle citanja ovog nalaza ovo ne deluje bas dobro kao sto nam je dr to predstavila. Ona misli da ce Profertil sve da popravi. Ja bas i nisam sigurna. Sta mislite?
MAKROSKOPSKI NALAZ:
I u jednom i u drugom testisu spermatogeneza prisutna, ali znatno redukovana. Semeni kanalici sa redukcijom germinativnih celija, ali se mogu identifikovati retki spermatozoide. Dominiraju tubuli koji sadrze samo Sertoly celije ("sertolizacija" kanalica bez germinativnih celija). Retki tubuli skleroziranog lumena. U interticijumu prisutne grupisane Leydig-ove celije i neupadljivi mononuklearni inflamatorni infiltrat i vaskularna komponenta.
ZAKLJUCAK:
Kombinovani poremecaj spermatogeneze u okviru testikularne faze (sektorna azospermija) sa morfoloskom slikom hipospermatogeneze tezeg stepena i naznacenom "sertolizacijom" tubula.
CITOLOSKI NALAZ:
Levi testis: Citoloski razmaz pokazuje grupice spermatogenih perkusora, od spermatogonija do vrlo retkih "nezrelih" spermatozoida i nakupine Sertoly celija.
Desni testis: Citoloski razmaz pokazuje retke grupice spermatogenih perkusora, bez jasno uocenih spermatozoida. Dominiraju Sertoly celije.
E, sad meni posle citanja ovog nalaza ovo ne deluje bas dobro kao sto nam je dr to predstavila. Ona misli da ce Profertil sve da popravi. Ja bas i nisam sigurna. Sta mislite?
Malena88- Broj poruka : 66
Godina : 36
Datum upisa : 02.11.2011
Malena koja dr je to rekla? Gde ste radili biopsiju? Soriska ako si negde pisala, nisam onda ispratila. Da li je dobio neku terapiju? Meni se cini bolje ista nego nista. Vidis da postoji spermatogeneza i naravno da je dobro. E sad bi trebali spermatozoidi da prodju ceo put razvoja a to bi onda trebala dr da da terapiju. Ne verujem da bi vam rekla da je nalaz dobar ako ne veruje u to.
cicsa80- Broj poruka : 2716
Godina : 44
Datum upisa : 23.01.2011
Biopsiju smo radili u Vojnoj bolnici u Nisu. To nam je rekla doktorka koja je urolog, ona ga je operisala. Dali su mu da pije Profertil 3 meseca. Znaci mislis da je nalaz dobar? Mene je najvise zbunilo to sto pise da ima sektornu azoospermiju, a sa druge strane spermatogeneza postoji. Valjda sektorna znaci da se ne proizvode spermatozoidi.?! Joooj, vise ne znam sta da mislim. Njemu su inace APSOLUTNO SVI rezultati dobri. Jedino nismo radili mikrodeleciju ali to nam niko i nije trazio...
Dusice, bitno je da postoji spermatogeneza i da nesto moze krenuti na bolje. Samo budite strpljivi. Jeste da je napisala sekretorna ali i kombinovana jer, koliko vidim, njemu levi testis "bolje radi". Na prvoj strani imas o sekretornoj azoo i njenim uzrocima pa procitaj sta od toga mozda ima tm.
cicsa80- Broj poruka : 2716
Datum upisa : 23.01.2011
Hvala ti puno!!! Kissic
kod nas je izvestaj sa biopsije bio slican,doktor je takodje rekao da nalaz nije los,nisu nadjeni kvalitetni za zamrzavanje ali spermogeneza postoji,tako da cemo mi probati da dodjemo do celih i kvalitetnih spermatozoida hormonskom terapijom,sto cemo videti za koji dan .Kod endok. idemo 11og aprila,pa cemo videti,inace svi nalayi koje smo radili do sada su u redu..takodje,profertil smo koristili vise od 6 meseci,nama nije doneo rezultate....
tanjica- Broj poruka : 313
Datum upisa : 22.03.2010
Upravo smo dosli od endokrinologa,tacnije isli smo kod Svetlane Vujovic,pogledala je rezultate,stare,nove,punkciju,biopsiju, hormone sve nalaze...Njen odgovor je bio samo Donor! ona misli da je to jedino resenje i da ne postoji nikakva magicna terapija pa ni hormonska sa kojom bih mogli da dobijemo makar par kvalitetnih spermatozoida,to je to,jednostavno.....a mi bez reci,svi su nam do sada samo davali nadu da moze biti bolje,a ona tras!!!
Sta dalje?
Dali iko ima ideju gde dalje otici,po jos neko misljenje?
Sta dalje?
Dali iko ima ideju gde dalje otici,po jos neko misljenje?
Tanjice, to jeste tras vest...ne znam za druge urologe, za nju sam čula,ali nije na odmet drugo mišljenje čuti, pa sesti i dobro razmisliti i porazgovarati...
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
njena teorija je da se mm to desilo jos dok je bio u stomaku,jednostavno tako je urodjeno,a nemoze se videti na kariotipu i mikrodelaciji,da je to sasvim neka neispitana oblast,nesto mnogo sire,neobjasnjeno....mislim da je to jedino objasnjenje jer su svi njegovi nalazi apsolutno normalni,hormoni idealni...To je njena teorija,mi smo se nadali da cemo dobiti neku hormonsku terapiju,Nisam pametna gde otici dalje.....
tanjica ::kod nas je izvestaj sa biopsije bio slican,doktor je takodje rekao da nalaz nije los,nisu nadjeni kvalitetni za zamrzavanje ali spermogeneza postoji,tako da cemo mi probati da dodjemo do celih i kvalitetnih spermatozoida hormonskom terapijom,sto cemo videti za koji dan .Kod endok. idemo 11og aprila,pa cemo videti,inace svi nalayi koje smo radili do sada su u redu..takodje,profertil smo koristili vise od 6 meseci,nama nije doneo rezultate....
Tanjice samo cu ti preneti reci naseg dr...Ako postoji spermogeneza,moze se vestackim putem sazreti spermic i oploditi jajna celija..Mi kao i svi ovde tapkamo i slusamo razne savete i molimo se za malo srece i nije mi u cilju da ti dajem laznu nadu ali ja verujem u njegove reci.Covek je jednostavno rekao da ako postoji spermogeneza sve se moze.
Trazite dalje,kopajte i videces da sam u pravu.
Maza- Broj poruka : 90
Godina : 37
Datum upisa : 02.08.2011
Tanjice, potražite najmanje još jedno mišljenje! Mi se kanimo otići kod dr Vinke V. al nikako ne stižemo. Malo smo se opustili. Nakanićemo se valjda uskoro.
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010
E da, i šta ste još nosili od nalaza kod urologa i endokrinologa, osim nalaza sperme, hormone i to je to?!
mazo a kod kod doktora ste vi bili?nisam pametna,ova nas je bas pokopala...Maza ::tanjica ::kod nas je izvestaj sa biopsije bio slican,doktor je takodje rekao da nalaz nije los,nisu nadjeni kvalitetni za zamrzavanje ali spermogeneza postoji,tako da cemo mi probati da dodjemo do celih i kvalitetnih spermatozoida hormonskom terapijom,sto cemo videti za koji dan .Kod endok. idemo 11og aprila,pa cemo videti,inace svi nalayi koje smo radili do sada su u redu..takodje,profertil smo koristili vise od 6 meseci,nama nije doneo rezultate....
Tanjice samo cu ti preneti reci naseg dr...Ako postoji spermogeneza,moze se vestackim putem sazreti spermic i oploditi jajna celija..Mi kao i svi ovde tapkamo i slusamo razne savete i molimo se za malo srece i nije mi u cilju da ti dajem laznu nadu ali ja verujem u njegove reci.Covek je jednostavno rekao da ako postoji spermogeneza sve se moze.
Trazite dalje,kopajte i videces da sam u pravu.
puna nam je fascikla papira,vise od 5 puta smo radili hormone,nekoliko spermograma,punkcije ,izvestaji biopsije,kariotip,mikrodelacija,nalaz na bakterije,poneses sve sto imasBiksi :) ::E da, i šta ste još nosili od nalaza kod urologa i endokrinologa, osim nalaza sperme, hormone i to je to?!
Ja se razmisljam da pozovem Stojkovica i probam tamo da zakazem,a reci mi jel Vinka urolog ili endokrinolog?
Zdravo svima!
Nakon jako duge pauze, mm i ja smo odlucili da ponovo pokusamo sa TESE+ICSI metodom. Ovoga puta odabrali smo kliniku u Leskovcu. Dr. nam je predlozio da nakon uradjenog hormonskog statusa mm krenemo sa nekom vrstom hormonske terapije koja bi uticala na rad spermogeneze.
I tu nastaje problem.
Iako je mm gotovo bezbroj puta uradio hormonski status koji je bio (osim testosterona koji je oduvek bio na donjoj granici) uredan, usledio je manje vise sok kada smo videli da je sada FSH mm 26.4 a normalno je do 14, Lh je samo blago uvecan. Molila bih vas ako znate da mi kazete sta je moguci uzrok povecanog FSH, i dal postoji neki preparat koji bi mogao da pomogne u obaranju FSH.
Zamolila bih i moderatora da ukoliko sam promasila topic, post premesti na odgovarajuce mesto. Hvala!
Nakon jako duge pauze, mm i ja smo odlucili da ponovo pokusamo sa TESE+ICSI metodom. Ovoga puta odabrali smo kliniku u Leskovcu. Dr. nam je predlozio da nakon uradjenog hormonskog statusa mm krenemo sa nekom vrstom hormonske terapije koja bi uticala na rad spermogeneze.
I tu nastaje problem.
Iako je mm gotovo bezbroj puta uradio hormonski status koji je bio (osim testosterona koji je oduvek bio na donjoj granici) uredan, usledio je manje vise sok kada smo videli da je sada FSH mm 26.4 a normalno je do 14, Lh je samo blago uvecan. Molila bih vas ako znate da mi kazete sta je moguci uzrok povecanog FSH, i dal postoji neki preparat koji bi mogao da pomogne u obaranju FSH.
Zamolila bih i moderatora da ukoliko sam promasila topic, post premesti na odgovarajuce mesto. Hvala!
alo-alo- Broj poruka : 686
Datum upisa : 04.09.2008
Tanjice, Vinka je urolog.
Alo alo, kod azospermije su hormoni obično u ludilu, i fsh i lh, a što, e to još nismo otkrili! I još nismo našli takav lek, mada smo pričali o suvim smokvama u maslinovom ulju, pomaže ženama da spuste fsh, pa smo naglas razmišljali da li bi možda pomoglo i muškarcima, al ne znam da li je neko to i probao!
Alo alo, kod azospermije su hormoni obično u ludilu, i fsh i lh, a što, e to još nismo otkrili! I još nismo našli takav lek, mada smo pričali o suvim smokvama u maslinovom ulju, pomaže ženama da spuste fsh, pa smo naglas razmišljali da li bi možda pomoglo i muškarcima, al ne znam da li je neko to i probao!
Pozdrav svima , nova sam na forumu i nisam se jos uhodala pa se izvinjavam ako malo budem grijesila u kucanju .
Nadam se da ce neko moci da mi pomogne,naime- nakon 4 godine veze nikako nisam ostajala trudna i iako me to dosta zabrinjavalo mm je sve to pripisivao prirodi i smatrao da smo mladi i da ce se desiti jednom . Napokon sam uspjela da ga ubijedim da uradi spermgram u privatnoj ordinaciji kako bih ja mogla da krenem sa analizama ako njegov nalaz bude u redu i na nalazu u onom dijelu gdje treba da pisu brojevi pokretnih , nepokretnih spermatozoida samo pisu nule , a takodje ne pise nista ni za morfologiju- oblik spermatozoida ,same nule!
Nije nam niko protumacio nalaz jer smo radili na svoju ruku i nismo jos bili kod urologa , cak smo prvo mislili da je greska ili da treba jos nesto dodatno da se uradi ali citajuci ovaj forum sad shvatam da je to zapravo u pitanju azoospermja ,mada ni u najgorim snovima nisam ocekivala takav ishod svega jer jako zelimo bebicu
Ako moze neko da mi preporuci nekog dobrog ljekara u CG ili bilo kakav savjet bila bih jako zahvalna !
Nadam se da ce neko moci da mi pomogne,naime- nakon 4 godine veze nikako nisam ostajala trudna i iako me to dosta zabrinjavalo mm je sve to pripisivao prirodi i smatrao da smo mladi i da ce se desiti jednom . Napokon sam uspjela da ga ubijedim da uradi spermgram u privatnoj ordinaciji kako bih ja mogla da krenem sa analizama ako njegov nalaz bude u redu i na nalazu u onom dijelu gdje treba da pisu brojevi pokretnih , nepokretnih spermatozoida samo pisu nule , a takodje ne pise nista ni za morfologiju- oblik spermatozoida ,same nule!
Nije nam niko protumacio nalaz jer smo radili na svoju ruku i nismo jos bili kod urologa , cak smo prvo mislili da je greska ili da treba jos nesto dodatno da se uradi ali citajuci ovaj forum sad shvatam da je to zapravo u pitanju azoospermja ,mada ni u najgorim snovima nisam ocekivala takav ishod svega jer jako zelimo bebicu
Ako moze neko da mi preporuci nekog dobrog ljekara u CG ili bilo kakav savjet bila bih jako zahvalna !
gabrielle25- Broj poruka : 2
Datum upisa : 18.04.2012
Gabrielle25, dobrodošla. Ne znam za dr u CG, ali ima naša kutanjka sa nikom Brinbili https://kutak.forumotion.com/memberlist - preko ovog linka ćeš je naći, i moj ti je savet da joj pošalješ privatnu poruku preko ovog foruma (nadješ tu članicu, onda ideš na polje gde piše tekst tipa kontakt, kucneš na MP i onda iskucaš poruku), jer je ona iz cg, a muž joj ima azoo. Sada imaju divnu devojčicu. Sve najbolje u vašoj borbi, koja je prilično iscrpljujuća, al vrlo često se da rešiti, koliko god sad izgledalo strašno.
I da, samo jedan spermogram ne mora da da konačnu dijagnozu. Nek tvoj suprug odmah krene za uzimanjem vitamina (vitamin E), to mu ne može škoditi, imaš ovde temu https://kutak.forumotion.com/t60-za-kvalitetniji-spermogram, pa pročitaj, ima korisnih stvari. Od lekova ništa na svoju ruku, bez konsultacije sa urologom. Valjalo bi da tvoj muž ponovi u nekom drugom labu nalaze, i da uradi hormone i da se nakon toga konsultuje i sa endokrinologom.
Sve najbolje želim.
I da, samo jedan spermogram ne mora da da konačnu dijagnozu. Nek tvoj suprug odmah krene za uzimanjem vitamina (vitamin E), to mu ne može škoditi, imaš ovde temu https://kutak.forumotion.com/t60-za-kvalitetniji-spermogram, pa pročitaj, ima korisnih stvari. Od lekova ništa na svoju ruku, bez konsultacije sa urologom. Valjalo bi da tvoj muž ponovi u nekom drugom labu nalaze, i da uradi hormone i da se nakon toga konsultuje i sa endokrinologom.
Sve najbolje želim.
Biksi :) hvala ti puno , iako jedan nalaz ne dokazuje nista ja se ne nadam mnogo vec sam vec spremna na to da ce put do bebice biti duzi i komplikovaniji .
Jos jednom ti hvala i od srca sve najbolje i tebi !
Jos jednom ti hvala i od srca sve najbolje i tebi !
gabrielle25- Broj poruka : 2
Datum upisa : 18.04.2012
Strana 31 od 40 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40
KUTAK :: STERILITET :: Muški sterilitet :: Arhiva
Strana 31 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu