KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bebi oprema- za pocetak

+53
Vecka
BiKsi :)
dragana76ns
sareni leptir
plavaptica
JocY
Gramatika
kasia
Ema78
buby
medolino
KoMetaK
tuli
lilly13
maus
Tinche
ninica2
stefi :*
veki1
cicsa80
M.
agata
heart84
mamajednogprinca
Andjelcici
pudza
*AIDA*
era
cici
mijaki
Marija86
cufta
lena
Orline
penelope
Shizika
Mirjana
noja
Botox
Mrvica
MARA
bobica83
Mali Princ
Milijana
7-patuljaka
dr mali pariz
makababy
Tanja83
nena beba
catherine290505
zoxa
Sami
vajsi
57 posters

Strana 4 od 24 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14 ... 24  Sledeći

Ići dole

Bebi oprema- za pocetak - Page 4 Empty Re: Bebi oprema- za pocetak

Počalji od dr mali pariz 26/6/2012, 14:34

Zato Orle uzmeš sedište za kola u kojim ćeš izneti bebu
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Botox 26/6/2012, 14:39

da, orle, to je taj spisak koji i ja imam... i ja sam tu nosiljku odstiklirala Very Happy
msm, planiram da uzmem uput za misovica, koji mi je na dva minuta peske, mogu bebu u zubima kuci da donesem lol!  b
sto bi moja majka rekla, imam ja dosta ovih srbijanskih gena, pa pazim na svaku paricu, ko moj deda, hahaha, al zaista, evo javno priznajem, zao mi je dam novac za nesto sto ce mi koristiti 2 sata ili jedan dan.....
bila u nekoj chikovoj radnji i cidim za bebicu kao neka majica dugih rukavam, znaci tu moze da stane beba od jedno 3-4 meseca, 2500 dinara je bila
pa aman affraid ... ja nemam majicu od 2500 lol!
i da, slazem se sa pari, sediste za auto je super opcija i za iznosenje, plus koristice vam, i svakako je obavezno sada zakonom imati jedno ako se vec beba vozi.... i to mi je super investicija....
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tanja83 26/6/2012, 14:57

dr mali pariz ::Zato Orle uzmeš sedište za kola u kojim ćeš izneti bebu

Bas to.Ja sam se zaj..ala pa kupila,tj moja mama,nosiljke za bebe i nicemu ne sluze. izneli smo ih u tome iz porodilista,Matiju vodili par puta kod ortopeda i na gipsanje i to je bilo to.

Spisak iz akse je ogroman ali svako neka ga suzi po sopstvenim mogucnostima.Ja sam dosta stvari kupila sa spiska i sve su mi bile potrebne sem,tipa,pozicionara za bebe jer tada nisam znala sta je to a kupila bi ga sigurno da sam znala,visak su mi bile svetske pelene jer su nam 4dan po rodjenju izbacili siroki povoj pa ih nisam ni koristila.Brzo su mi prerasli kadicu koja je dosla uz komodu ali je znacila prvih mesec dana jer se ne savijas dok kupas bebu a to mi je bilo bitno zbog rane i kada sam sklonila kadicu dobila sam je vise mesta za stvarcice(kadicu nisam posebno kupovala vec je dosla uz komodu).Nisam kupila poseban prasak,koristim i dalje isti i nama i njima,omeksivac sam kupila posebni prvih cetiri meseca,sada koristimo isti.E da,flasice sam kupila MALE staklene a moglo je komotno da se kupe odmah VELIKE jer su staklene i dete ne moze kasnije da ih koristi samostalno tako da ti ostaju. I greska je bila sto sam kupila CHICCO-ve cucle,te nisu hteli uopste(sad se igramo sa njima Very Happy ) pa sam im naknadno kupila AVENT-ove i one su im super.
Tanja83
Tanja83

Broj poruka : 1272
Godina : 41
Datum upisa : 01.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 26/6/2012, 15:09

Pametno, znači sedište za kola umesto nosiljke. Hvala vam, dobar savet.

Pošto meni neće niko dati da kupim stvari ranije (potpuno su isti, mama, mm, kuma, itd) verovatno ću popustiti i rezervisati stvari, rekoše da može mesec dana najranije pre.

Ja za sada imam komodu sa kadicom od kume, pa nju ću verovatno otkačiti sa spiska.

Uskoro ću početi da vas "davim " po temema, koje flašice, itd...Stvarno vaša iskustva znače. Ove moje drugarice sve već imaju poveliku decu.
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marija86 26/6/2012, 15:18

Mi smo Lolu izneli u sedistu i gde god smo isli samo u sediste,prvo mora tako mi nismo iz NS.pa smo morali da je vezujemo odmah a drugo i najvaznije tu su bezbedni Very Happy
I da ja sam uzela sterilizator za flasice i danas ga koristim mada ima mnogo i drugih nacina da se srede flasice yes
Marija86
Marija86

Broj poruka : 1794
Datum upisa : 23.09.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 26/6/2012, 16:55

Ja takođe nisam htela da kupim korpu, već ću izneti bebu u auto sedištu, popularno zvanom jaje.
Ni dunjicu nisam kupila, jer nisam našla neku pristojnu. Sašila sam od lana, prelepa je i taman za leto.
Onu torbu za mame takođe neću kupiti, jer ja torbu slažem uz cipele ili odeću. U moju može stati sve što mi treba za bebu.
Flašice sam kupila samo dve, jednu staklenu malu i jednu plastičnu malu. Po savetu neke od vas, kupila sam aventovu zlatnu, jer rekoste da ne menja boju. Rezervne cucle samo po dve.
Četku za flašice nisam kupila, jer imam neku za flaše koju nikada nisam koristila.
Grejač za flašice takođe nisam kupila, kao ni termos. Ne razumem šta će mi ta dva sem da zauzimaju mesto.
Sterilizator mi ne treba, jer ću flašice prati u mašini za sudove, a cucle ću otkuvavati.
Pozicioner imam - bilo koji peškirić.
Ne mogu se setiti sada da li sam još nešto izbacila...
A da. Nisam kupila ni adaptirano mleko. Kupiću tek ako zatreba.
Jedino što nisam skraćivala to je spisak za odeću, pelene i peškiriće. Kakve veze ima što će brzo da preraste? Zbog toga nisam kupovala preskupe stvari.
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marija86 26/6/2012, 17:02

Nama je termos trebao zato sto je Lola zimska beba pa je jos u martu bilo hladno a ako smo isli negde bojala sam se da caj nece biti vruc ili sl.ali vase bebe su letnje pa nije problem oko toga Very Happy
Marija86
Marija86

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mijaki 26/6/2012, 17:06

ja napisah extra dug post, i nestade...
sunce mu zarko Shocked

mijaki

Broj poruka : 2537
Datum upisa : 25.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 26/6/2012, 17:07

Pa da Loli. Možda ga zimus i kupim zbog čaja yes
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Marija86 26/6/2012, 17:09

I da ja sam kupila bebi alarm koristila sam ga mozda 5 puta..dok on javi ja sam je vec odavno cula Very Happy
Marija86
Marija86

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 26/6/2012, 17:13

Ja npr. nisam kupila,ali sam dobila bebi alarm, i jeste da će bebe biti nama na dohvat ruke, ali valjda ćemo te bebe i odvesti negde-tipa selo-gde nam i neće baš biti na dohvat ruke...
sve ima svoju svrhu,a svako pravo izbora Wink
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cufta 26/6/2012, 17:15

bejbi alarm smo vratili i uzeli garderobu. Ispostavilo se da je pas Bora (koji prvi i provalio da je uspela VTO), najbolji Bejbi alarm na svetu - i dan - danas je takav. Njemu ne moze nista promaci a sto je u vezi sa njom. U vezi sa nama, pa moze i avion da nam padne na glavu, ne bi se pomerio.
cufta
cufta

Broj poruka : 5392
Godina : 56
Datum upisa : 20.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Botox 26/6/2012, 17:24

naravno, ja cu s mojom bebom ici i kod mojih, ali smatram da mi nece trebati alarm, jer ja licno ne planiram ostaviti bebu nigde gde prvo moj slusni sistem nece moci da registruje dal joj trebam, dal je zaplakala, zakmecala ili sta god.... i s alarmom ili bez njega, to je svakoj majci u krvi, imamo sesto culo za svoje dete, sto kaze marija, odregovaces pre alarma svaki put, videces Wink a naravno svako ima pravo izbora kupiti i korististiti sta god....
cufto osmeh srce
ja se sva raznezim na takve price, zivotinje su zaista posebne u mnogo cemu, ali ti njihovi odnosi sa decom, kako ih cuvaju i paze, to mi je uvek bilo fascinantno kako se zastitnicki ponasaju prema njima....

Poslednji izmenio Bojana86 dana 26/6/2012, 17:26, izmenjeno ukupno 1 puta
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tanja83 26/6/2012, 17:26

Ja imam alarm i dan danas ga koristim.Meni znaci jer ga ponesem sa sobom,zatvorim vrata od sobe gde oni spavaju,stavim ga u kuhinju i dok ja perem flasice i sl,usisavam,on me obavestava o bebama i ne moram svaki cas da osluskujem i da zatvaram vodu,gasim usisivac ne bi li ih cula. Isto tako kada se tusiram,alarm sa mnom u kupatilo i mirna sam
Tanja83
Tanja83

Broj poruka : 1272
Godina : 41
Datum upisa : 01.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 26/6/2012, 17:27

Pa vidiš, kad odemo u selo, imamo tamo i kuću i pomoćnu kuću gde se provodi vreme, priča, smeje na glas, kuva...bebe neće tu boraviti sve vreme, pogotovu kad spavaju, i eto o čemu pričam.Sigurno neću biti i posle njihovog rođenja pupčanikom vezana za njih...
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 26/6/2012, 17:28

Upravo o tome pričam...
dr mali pariz
dr mali pariz

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mrvica 27/6/2012, 11:10

I ja imam auto sediste i kad idemo kolima, obavezno vezemo Vukasina, smatram da su najbezbednija za bebu. Ja ne bih ni kupovala nosiljku da nije isla u paketu s kolicima.
Stvarcica sam kupila sve po par komada, jer masina pere svaki dan. Oni brzo rastu, ai dobili smo vec gomilu novih. Kako je sta zatrebalo tako sam kupovala.
Flasice sam kupila samo jednu najmanju staklenu Nukovu, a plasticnih imam 5 sto sam dobila u paketu sa Aventovom pumpicom. Na njima je veca rupica pa ih i ne koristim, mada on sisa, flasicu koristim samo kad ga ostavim baki da mu ona da moje mleko.
Sterilizator sam dobila uz pumpicu besplatno, i koristim ga svaki dan. Preporucujem ga svima, meni je odlican.
Kapice i rukavice nisam uopste koristila.
Cuclu smo uzeli Nukovu, oni imaju onu jednu stranu spljostenu pa je lakse bebi dok je mala. Aventova je okrugla i debela.
Portikle smo kasnije ubacili, pa sam ih dokupila, jer je u zadnje vreme poceo puno da bljucka, prejede se pa da ne bude mokar. To isto ne mora odmah.
Bebi alarm nemamo, ali planiram obavezno da ga kupim. Bas zbog tusiranja, pranja sudova ili ako izadjem napolje da rasirim ves...
Benkice sam isto naknadno kupila, jer sam uzela samo bodice, ali mi babica rekla za pocetak da su dobre benkice kad otpadne pupak za prvo vreme da se s njom jos malo zategne preko stomacica, pa smo posle i to izbacili.
Uh, mislim da sam sve pokrila Wink
Mrvica
Mrvica

Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mijaki 28/6/2012, 11:34

ja planiram da krenem sa spiskom od septembra, i ne mislim da je nesto suvisno, sve ima neku svoju svrhu, ali naravno da se moze i bez toga...

kolica, krevetac, to sam vec manje vise smislila i nema tu neke filozofije, kolica cu po svoj prilici uzeti tek kada se beba rodi, jer u Decembru, Januaru ne verujem da cemo da se vozamo okolo...

a sve one sitne potrepstine, e to jedva cekam, ako mi bude dobro, ja bih rado otisla napolje i sve pokupovala, ali videcemo...

mijaki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mijaki 28/6/2012, 11:44

a da, jel neka od vas shoppingovala baby opremu u Segedinu? ima li tamo neki trzni centar ili...? interesuje moju prijateljicu koja je 7 mesec pa bi otisla tamo da pazari benkice i stramplice i tako to...

mijaki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od penelope 28/6/2012, 15:54

Ima jedna velika baby robna kuca, zove se Brendon, imaju i svoj sajt www.brendon.hu - ja licno nisam bila, ali znam da svi idu tamo da kupuju i svi hvale, pogotovo iz mog kraja, jer smo mi blizu grane. Very Happy
Znam da su kolica jeftinija nego kod nas, a ima mali milion vrsta
( http://www.brendon.hu/Products/List/babakocsik_15/all ).
Mislim da je jedan euro oko 285 forinti.
penelope
penelope

Broj poruka : 329
Godina : 42
Datum upisa : 07.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mijaki 28/6/2012, 16:16

hvala penelope, puuunoooo

mijaki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od penelope 28/6/2012, 16:22

Nema na cemu, trudnica !
Htedoh jos da kazem, sad se setih - nisam sigurna kakva im je garderoba, jer uglavnom svi tamo idu zbog vecih stvari. Pa malo svrljnite po sajtu, odeca se kaze "ruhak". A mozda je neka od forumasica isla tamo, pa ce reci iz prve ruke. Wink
penelope
penelope

Broj poruka : 329
Godina : 42
Datum upisa : 07.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mrvica 29/6/2012, 00:22

Ja sam cula od prijateljice da im je kvalitetna garderoba za bebe i dooosta jeftinija.
Mrvica
Mrvica

Broj poruka : 3108
Godina : 44
Datum upisa : 04.12.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 26/7/2012, 18:21

U Segedinu ima trzni cenar Arad u njemu ima i mali h&m kazu da nema vas sve ali....... nisam licno bila.

Mi smo dobili Nukovu staklenu flasicu tj dve ali onu sa sirim otvorom. Na jednoj smo mu stavili cuclu od kaucuka a na drugoj od silikona. Obe je sredi za manje od dve nedelje Shocked izoblicila se cula da nisam mogla da verujem.
Zatim smo mu kupili onu Chicco-vu step up 2 i prezadovolji smo. sad trenutno koristi step up 3 ona je od 6+.
Sto se tice cucli ili laza uzimali smo NUkove silikonske, mada je on hteo i one od kaucuka. Posle smo presli na NIP -ove silikonsle jer ih ima dve u poakovanju i ima ih u tempu. tamo mu kupujem mleko jer je najjeftinije pa nam i cucle dodju jefitinije. Sterilizator nisam imala, na zalost, vec sam odkuvavala u serpici sve pinkle.
kad smo ko pinkla, u aksi sam kupila Munchkin stalak tj drzac za cucle, flasice, glodalice i ostale sitnice. Jos uvek ga koristim.
i ova je korisna pinkla- dispenzer za mleko. uzela sam Reer-ov jer mi je nekako kompakniji od munchiksa ima cetiri pregrade taman za ceo dan, stanu max 7 kasicica. taliko pije i dan danas.
Sediste za auto, ne koristimo jer nemamo kola, nazalost. Ali smo zato njihalicu ili nosiljku kako je ko vec zove isoristili maxsimalno.
Onaj baby gum samo pozajmili ali ga to nije bas zanimalo.
Ono sto jesmo jos iskoristili je kupko-genijalna stavrcica i pozicioner za bebe. Doduse bila je zima pa mu pozicioner nije smetao, sad je vec mozda vruce za to.
Valja sam i ja na sve odgovorila osmeh srce
cici
cici

Broj poruka : 2588
Datum upisa : 17.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cici 26/7/2012, 18:50

Cufto, pas Bora osmeh srce i moja kuma ima zlatnog retrivera isto to kaze za nju osmeh srce
Mi termos jesmo koristili jer smo zimska beba. Alarm ne, culo sluha mi je dovoljno a sad je toliko glasan da ga komsije cuju lol!
Peskiri, samo dva sa kapuljacom za kupanje. mada samo dobili male peskrice iz Ikea koji su mi sluzili kao portikla dok nije porastao.
Cebe, mi smo kupili obicno cebe debelo za krevetac ( sto je bilo tesko naci, a da nije flis ili tako nesto) a uz skoro svaku posteljinu se sad dobije jorgan. meni je on bio mali za jorgan, sad ih imamo tri komata.uzas.

cici
cici

Broj poruka : 2588
Datum upisa : 17.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 24 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 14 ... 24  Sledeći

Nazad na vrh