Slovenija
+28
Cupava
nabla
heart84
BiKsi :)
jovana 77
tuli
anna
nena beba
Milijana
dr mali pariz
Shizika
Orline
djole42
bak
Struzzo
adriatika
Gala
HappyGirl
TetaSneki
megica-pegica67
maja76
alo-alo
Hitron-Luka
Jelence
vakic
maus
NINA1
Mirkana
32 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Putovanja svet
Strana 4 od 6
Strana 4 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Slovenija
2000 poruka!
Najmanje fotkica imam iz Portoroža...zato što nam se tamo aparat ugasio i bio je na punjenju...Najviše mi žao što nisam slikala Piran (isti zaliv gde je i Portorož)...stari gradić od kamena kao Dubrovnik, Kotor...Mnogo sladak! Šteta!
Vidite "slovensko" more...mala obala, možda malo hladnije more, kao u H. Novom najviše betonskih plaža...ali ja svako more volim, samo da je more...
Bili smo u ovom kafiću na plaži...tačnije, vaša Struzzita kao što je obećala, na ovim ležaljkama je cevčila pomorandžu... Da ne bude da sam se samo pentrala gore-dole...
Nismo bili u Hotelu Palace... Al' da ga uslikam tako lepog, to je manje-više centar Portoroža...
Mislim da smo u njemu bili jedini Srbi...nisam videla nijednu našu registraciju...ima pored Slovenaca, najviše Italijana, Austrijanaca...
Tako...
P.S. Ovo su zanimljive klupice na obali...
Najmanje fotkica imam iz Portoroža...zato što nam se tamo aparat ugasio i bio je na punjenju...Najviše mi žao što nisam slikala Piran (isti zaliv gde je i Portorož)...stari gradić od kamena kao Dubrovnik, Kotor...Mnogo sladak! Šteta!
Vidite "slovensko" more...mala obala, možda malo hladnije more, kao u H. Novom najviše betonskih plaža...ali ja svako more volim, samo da je more...
Bili smo u ovom kafiću na plaži...tačnije, vaša Struzzita kao što je obećala, na ovim ležaljkama je cevčila pomorandžu... Da ne bude da sam se samo pentrala gore-dole...
Nismo bili u Hotelu Palace... Al' da ga uslikam tako lepog, to je manje-više centar Portoroža...
Mislim da smo u njemu bili jedini Srbi...nisam videla nijednu našu registraciju...ima pored Slovenaca, najviše Italijana, Austrijanaca...
Tako...
P.S. Ovo su zanimljive klupice na obali...
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008
Ups...ista fotka!
Struzzo- Broj poruka : 7041
Datum upisa : 27.09.2008
... a gde su Kremenko i Kamenko?
prelepo!
ležaljke...mogla bih živeti leto na njima
prelepo!
ležaljke...mogla bih živeti leto na njima
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Divno, divno, divno! Nemam druge reci
bak- Broj poruka : 6802
Datum upisa : 25.01.2010
Struzzo divno! Podseti me nas odlazak u Sloveniju. Mnostvo slika Ljubljane i Postojne imam i ja, sa istih mesta
maja76- Broj poruka : 3181
Datum upisa : 03.01.2008
Jao Struzzo slike su divne, jednostavno ostavljaju bez daha
Ja nažalost nisam nikada bila u Sloveniji
Ja nažalost nisam nikada bila u Sloveniji
jovana 77- Broj poruka : 2406
Godina : 47
Datum upisa : 25.10.2009
Kakve divne slike! Baš imam želju da posetim Sloveniju, nadam se da ću je uskoro i ostvariti! Hvala Strulence!
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Maribor centar
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Loza stara 400godina, ubeležena u Ginisovoj knjizi...I još radja. Ako ne lažu, mislim ovo za Ginisa, grozdove sam lično vidjela, znači radja
P.S. Loza se kaže trta, umrla sam od smijeha. Stara trta, hahaha. Na slici je Hiša stare trte, tj. kuća
Baš simpatično deluje...i ja bih volela da kao trta rađam i u 100 godina,eto ne moram baš 4x100 čeTkam na dalje fotkice
Rijeka Drava, jedna od većih u Sloveniji, u stvari mislim i da je najveća, obzirom da je Sava jako mala, uopšte ne liči na onu na koju snmo navikli
Drava ide iz Austrije, i posle nastavlja u Hrvatsku. Na njoj su mnogobrojne elektrane, četiri pet, ne znam tačno, ali zbog njih je poprimila miran tok ravničarske rijeke, inače su nekada spuštali balvane i imali svoje splavare.
A najduža slovenačka rijeka, koja izvire i uliva se u Slo je Savinja, ima svega 96km. Mislim da imam neku sliku i nje.
Još malo Maribora, oseća se germanski uticaj, jer je pre prvog svetskog rata većinsko stanovništvo bilo sa nemačkim maternjim. Zgrade kao iz Braće Grim priča.
Inače jedna zanimljivost, jedini grad iz ovih prostora gde je Hitler lično došao
Bohinj, sa planinskog vrha Vogel, gde smo se popeli uspinjačom na 1500m. Pogled od gore je...nemam reči. Ima i ski lift, za dalje uzbrdo, ali zna se kada radi
Predivne slike,iako sam isla 6 puta, samo sam od Slovenije videla Klinicki centar Maribor, uzas
heart84- Broj poruka : 3091
Godina : 40
Datum upisa : 31.10.2010
Pogled na Julijske Alpe i Triglav, sa pomenutog Vogela ili Vogla, kako oni kažu čini mi se. Zumirano, naravno
Heart, eto...Silom prilika mi završismo kao turisti A ima lijepih mijesta...Baš
Na drugom karju Bohinja, još dalje od Vogela, je izletište. Uzbrdo se ide do slapa reka Savice. Ona se spušta iz nekog Crnog jezera sa 500m iznad i nakon slapa obrazuje reku Savicu koja čini Bohinj. Iz Bohinja ističe nova reka Sava Bohinjka, jedna od dve od kojih nastaje naša Sava. Mislim da sam sve dobro zapamtila
A ovom boru na slici, ne trebaju multivitamini, raste na steni
Struzzo je već postavila slike slapa, pa ću ja samo jednu "umetničku"
Inače, stvarno je jednako ergo testu, iliti testu opterećenja za srce izaći uzbrdo Ali gde smedoh da se brukam, uprtih ranac pa polako
Evo još dve sa vrha Vogel. Ski lift na raspustu
i
Zanimljiv znak na ivici belvedere-a
Svaki zabeležen momenat mi se sviđa. Slap posebno,valjda što sam za vodu posebno vezana, kao i onaj pogled sa 1500...neverovatno!
Ori, sličke su fantasticne! Posebno ove iz divljine! Može li se kupati tu ispod slapa? Tako mamiiiii!
A gde je slika kako si brčnula none?
A gde je slika kako si brčnula none?
nabla- Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009
Strana 4 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Putovanja svet
Strana 4 od 6
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu