Statistika uspesnosti- Slovenija
+6
anna
acagerilac
nena beba
Orline
kitty
nabla
10 posters
Strana 1 od 1
Statistika uspesnosti- Slovenija
Ovo su podaci preuzeti iz evropskog registra ( ESHRE - EUROPEAN SOCIETY OF HUMAN REPRODUCTION AND EMBRYOLOGY):
Tabelarno su ih prikazale cure sa slovenackog foruma ŽIVA
Tabelarno su ih prikazale cure sa slovenackog foruma ŽIVA
Leto 2002 | LJUBLJANA | MARIBOR | POSTOJNA | |||
Stimulirani ciklusi | 874 | 836 | 459 | |||
Punkcije jajčnih celic | 828 | 95% | 811 | 97% | 440 | 96% |
Nosečnosti na punkcije jajčnih celic | 252 | 30% | 274 | 34% | 115 | 26% |
Porodi na punkcijo jajčnih celic | 216 | 26% | 229 | 28% | 100 | 23% |
Mnogoplodni porodi | 30 | 14% | 77 | 34% | 10 | 10% |
Vsi otroci - delež na vse otroke po IVF v Sloveniji | 246 | 37% | 308 | 46% | 110 | 15% |
Enojčki in delež vseh enojčkov po IVF v Sloveniji | 186 | 43% | 152 | 36% | 90 | 21% |
Dvojčki in delež vseh enojčkov po IVF v Sloveniji | 60 | 25% | 156 | 66% | 20 | 8% |
Poslednji izmenio nabla dana 24/1/2010, 01:10, izmenjeno ukupno 1 puta
nabla- Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009
Re: Statistika uspesnosti- Slovenija
Znaci, ja shvatih ovako:
Za Ljubljanu npr:
Od ukupno 874 stimuliranih postupaka, kod 828 zena postupkom su punktirane jajne celije.
Od tih 828 zena, njih 30% je zatrudnelo, a od toga je 26% trudnoca zavrseno rodjenjem deteta.
U Mariboru je procenat zivorodjene dece po punkciji 28%, a u Postojni 23%.
Od sve tri klinike, Maribor znatno prednjaci u procentu blizanackih trudnoca (66% od ukupnog broja zena zatrudnelih putem VTO)
Za Ljubljanu npr:
Od ukupno 874 stimuliranih postupaka, kod 828 zena postupkom su punktirane jajne celije.
Od tih 828 zena, njih 30% je zatrudnelo, a od toga je 26% trudnoca zavrseno rodjenjem deteta.
U Mariboru je procenat zivorodjene dece po punkciji 28%, a u Postojni 23%.
Od sve tri klinike, Maribor znatno prednjaci u procentu blizanackih trudnoca (66% od ukupnog broja zena zatrudnelih putem VTO)
cini mi se da su oni uzeli ostriji parametar za procenu svoje uspesnosti.
Procenat uspesnosti im je znatno visi- sta hocu da kazem...
Oni su kao parametar uzeli broj zivorodjene po punkciji jc, a druge klinike uspesnost racunaju po embriotransferu.
Naime, neretko se desava da se punktiraju jc, ali da se neoplode ili da su embrioni jako loseg kvaliteta ili prestanu da se dele pa se ni ne izvrsi embriotransfer.
S kim se ja raspravljam
Procenat uspesnosti im je znatno visi- sta hocu da kazem...
Oni su kao parametar uzeli broj zivorodjene po punkciji jc, a druge klinike uspesnost racunaju po embriotransferu.
Naime, neretko se desava da se punktiraju jc, ali da se neoplode ili da su embrioni jako loseg kvaliteta ili prestanu da se dele pa se ni ne izvrsi embriotransfer.
S kim se ja raspravljam
Podaci za 2004
REZULTATI POSTOPKA ZUNAJTELESNE OPLODITVE NA GINEKOLOŠKI KLINIKI - LjUBLJANA
IVF:
Postopki________________363
Prenosi v maternico_______334
Nosečnosti______________88
Nosečnosti na odmrznjene
zarodke_________________46
NOSEČNOSTI/POSTOPEK______________37%
ICSI:
Postopki________________290
Prenosi v maternico_______281
Nosečnosti______________84
Nosečnosti na odmrznjene
zarodke_________________14
NOSEČNOSTI/POSTOPEK______________34%
ODDELEK ZA REPRODUKTIVNO MEDICINO SPLOŠNE BOLNIŠNICE MARIBOR
IVF:
Punkcije_________________155
Prenos zarodkov___________133
Noseče___________________53
Delež zanositev na punkcijo____________34,2
Delež zanositev na ET______39,8
ICSI:
Punkcije_________________563
Prenos zarodkov___________497
Noseče__________________178
Delež zanositev na punkcijo____________31,6
Delež zanositev na ET______35,8
Uf, Mariborcani su blizu 40% u uspesnosti ukoliko dodje do ET, Mada ni Ljubljancani nisu daleko!!!!
REZULTATI POSTOPKA ZUNAJTELESNE OPLODITVE NA GINEKOLOŠKI KLINIKI - LjUBLJANA
IVF:
Postopki________________363
Prenosi v maternico_______334
Nosečnosti______________88
Nosečnosti na odmrznjene
zarodke_________________46
NOSEČNOSTI/POSTOPEK______________37%
ICSI:
Postopki________________290
Prenosi v maternico_______281
Nosečnosti______________84
Nosečnosti na odmrznjene
zarodke_________________14
NOSEČNOSTI/POSTOPEK______________34%
ODDELEK ZA REPRODUKTIVNO MEDICINO SPLOŠNE BOLNIŠNICE MARIBOR
IVF:
Punkcije_________________155
Prenos zarodkov___________133
Noseče___________________53
Delež zanositev na punkcijo____________34,2
Delež zanositev na ET______39,8
ICSI:
Punkcije_________________563
Prenos zarodkov___________497
Noseče__________________178
Delež zanositev na punkcijo____________31,6
Delež zanositev na ET______35,8
Uf, Mariborcani su blizu 40% u uspesnosti ukoliko dodje do ET, Mada ni Ljubljancani nisu daleko!!!!
Da še jaz kot avtor pojasnim
Maribor ima nekoliko višji % uspešnosti gledano po istih kriterijih. Vendar imajo v Ljubljani višji % starejših parov in parov s težjimi oblikami neplodnosti kar jim seveda nekoliko zniža uspešnost.
Brez statistike lahko mirno trdim, da imata Maribor in Ljubljana enako uspešnost. Obe klinike so res odlične.
Maribor ima nekoliko višji % uspešnosti gledano po istih kriterijih. Vendar imajo v Ljubljani višji % starejših parov in parov s težjimi oblikami neplodnosti kar jim seveda nekoliko zniža uspešnost.
Brez statistike lahko mirno trdim, da imata Maribor in Ljubljana enako uspešnost. Obe klinike so res odlične.
kitty- Broj poruka : 1
Datum upisa : 25.01.2010
Oooo, imamo i Slovenku na forumu
Kitty, dobro nam dosla u veselo drustvance
Kitty, dobro nam dosla u veselo drustvance
Pa sa najpametnijom osobom na forumunabla ::
S kim se ja raspravljam
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
potpisujem Orli
nena beba- Broj poruka : 4697
Datum upisa : 08.04.2009
moja komsianica je bila na vestackoj oplodnji 2005 u Mariboru i 2006 rodila TROJKE dve ćerke i sina
acagerilac- Broj poruka : 8
Datum upisa : 25.01.2010
A kad ćemo imati ovako lepo urađenu statistiku za klinike u Srbiji??? Mislim sve crno na belo...
Svaka čast Nabla!
Svaka čast Nabla!
anna- Broj poruka : 1979
Godina : 47
Datum upisa : 05.09.2009
Aaaaa Kitty, dobro nam dosla u drustvance!
ja malo pozajmila podatke s vaseg foruma . Kod nas jos uvek ne postoje zvanicni podaci o procentu uspesnosti nasih klinika, ali nadam se da ce i kod nas to uskoro!
Anna, sve klinike koje saradjuju sa RZZO-om imaju obavezu da salju podatke o svim postupcima- i na kraju godine (tako je predvidjeno ugovorom sa RZZO-om) svaka klinika salje svoju statistiku.
Pretpostavljam da podaci za 2009 godinu postoje (bar kad je rec o broju postupaka i UZ potvrdjenih trudnoca).
Ako ne budu podaci javno prezentovani (na nekom sajtu), svaki pacijent ima pravo da mu se na zahtev izlozi ta informacija...spominjala je Majka Hrabrost, ne znam napamet koji je to clan Zakona
ja malo pozajmila podatke s vaseg foruma . Kod nas jos uvek ne postoje zvanicni podaci o procentu uspesnosti nasih klinika, ali nadam se da ce i kod nas to uskoro!
Anna, sve klinike koje saradjuju sa RZZO-om imaju obavezu da salju podatke o svim postupcima- i na kraju godine (tako je predvidjeno ugovorom sa RZZO-om) svaka klinika salje svoju statistiku.
Pretpostavljam da podaci za 2009 godinu postoje (bar kad je rec o broju postupaka i UZ potvrdjenih trudnoca).
Ako ne budu podaci javno prezentovani (na nekom sajtu), svaki pacijent ima pravo da mu se na zahtev izlozi ta informacija...spominjala je Majka Hrabrost, ne znam napamet koji je to clan Zakona
i goca je pominjala da ce se sad crno na belo znati kolika je cija uspesnost....
samo gde...?
samo gde...?
nena beba- Broj poruka : 4697
Datum upisa : 08.04.2009
Pozdrav, devojke. Malo sam hteo oko statistike i uspesnosti IVF-a. Tu ima dosta razlicitosti kriterijuma oko izlaganja statistika uspesnosti IVF. Neki to vole da prikazuju kao postotak uspesnih ET, sto je najcesca zabluda i neistina, neki po broju uspesnih porodjaja, sto takodje nije merodavno a neki opet uzimaju neki svoj reper za uspesan IVF i to prikazuju kao procenat uspeha... itd. Stvar je ovajva, koju god da statistiku pogledate, moralo bi pored nje ili u sklopu statistike da postoji i kriterijum koji je uzet kao merilo za izrazavanje uspesnosti. Podatak koji ja imam je podatak svetske zdravstvene organizacije gde se navodi da je IVF uspesan samo u slucajevima kada je plod usao u 8. nedelju zivota, odnosno ako prezivi 7. nedelju. Tog kriterijuma se ne pridrzavaju sve klinike kod izrazavanja uspesnosti i zbog toga ne navode nikakav podata kao reper... Inace, po pravilu mora da stoji tacno naglaseno sta se uzimalo kao osnovica za racunanje uspesnosti IVF. Ne znam da li sam se dobro izrazio, ali se nadam da ste me razumele.
Precasni- Broj poruka : 15
Godina : 55
Datum upisa : 17.05.2010
Razumela i slažem se!
HappyGirl- Broj poruka : 13681
Datum upisa : 05.12.2007
catherine290505- Broj poruka : 5953
Godina : 43
Datum upisa : 02.08.2009
Razumele smo te. Taj podatak sto si nasao iz SZO je vrlo merodavan, obzirom, da kada se vidi srcana radnja, postotak pobacaja se drasticno smanjuje, a to se vidi sa sest nedelja, odnosno u sedmoj nedelji.Precasni :: Podatak koji ja imam je podatak svetske zdravstvene organizacije gde se navodi da je IVF uspesan samo u slucajevima kada je plod usao u 8. nedelju zivota, odnosno ako prezivi 7. nedelju. Tog kriterijuma se ne pridrzavaju sve klinike kod izrazavanja uspesnosti i zbog toga ne navode nikakav podata kao reper... Inace, po pravilu mora da stoji tacno naglaseno sta se uzimalo kao osnovica za racunanje uspesnosti IVF. Ne znam da li sam se dobro izrazio, ali se nadam da ste me razumele.
Broj rodjene dece takodjene moze biti reper jer ima mnogo majki blizanaca i trojki.
Kod nas je statistika tek u povoju. Ako je uopste neko i vodi.
Orline- Broj poruka : 11716
Datum upisa : 05.02.2009
U Cito u Splitu, procenat je samo živorođene dece. I oni su u tabeli prikazali i žene po godinama, to mi se sviđa.
anak- Broj poruka : 3404
Datum upisa : 12.10.2010
Similar topics
» Slovenija
» Skitara na proputovanju- Slovenija (neplanirano) i Italija
» Statistika
» FSH- statistika
» Statistika za 2011 godinu
» Skitara na proputovanju- Slovenija (neplanirano) i Italija
» Statistika
» FSH- statistika