Slovenija
+28
Cupava
nabla
heart84
BiKsi :)
jovana 77
tuli
anna
nena beba
Milijana
dr mali pariz
Shizika
Orline
djole42
bak
Struzzo
adriatika
Gala
HappyGirl
TetaSneki
megica-pegica67
maja76
alo-alo
Hitron-Luka
Jelence
vakic
maus
NINA1
Mirkana
32 posters
KUTAK :: KAFANICA ;) :: Putovanja svet
Strana 5 od 6
Strana 5 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Slovenija
Drago mi je da vam se svidjaju. Ako budem i sutra u kući bar malo, postaviću vam još neku.
Nabla, ne može, nažalost, a da mami, mami. Može ispod drugog jenog, postaviću slike, mada mi je u blizini bilo hladno na plus 36. Kao da prska iz frižidera.
A to mesto gde sam se brčkala, čuvam za kraj, kao poslasticu
U pitanju je Piran, prelepi biser na malom Slo primorju.
Ovih dana se nismo smirivali, a danas i sutra odmaramo...Domaća atmosfera, knjige i filmovi.
Nabla, ne može, nažalost, a da mami, mami. Može ispod drugog jenog, postaviću slike, mada mi je u blizini bilo hladno na plus 36. Kao da prska iz frižidera.
A to mesto gde sam se brčkala, čuvam za kraj, kao poslasticu

U pitanju je Piran, prelepi biser na malom Slo primorju.
Ovih dana se nismo smirivali, a danas i sutra odmaramo...Domaća atmosfera, knjige i filmovi.
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 51
Datum upisa : 05.02.2009
Uh kakve divne slike! Pogled sa vrha i pogled u planine, uh, uh, uh, fenomenalno!

BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 43
Datum upisa : 09.05.2010
orline ::Ako budem i sutra u kući bar malo, postaviću vam još neku.
Vid' nje!

orline ::A to mesto gde sam se brčkala, čuvam za kraj, kao poslasticu![]()
njam, njam!!!!!

nabla- Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009
Slovenija je prelepa.. Od juce mi u glavi pesmica koju me ucio ujak dok sam kao mala odlazila kod njih.. Zajcku booomo pomagali hisico zgradiiiti, da b' on mog'o svoje zajcke pred lisicko skritiiii..
Cupava- Broj poruka : 1957
Godina : 50
Datum upisa : 14.03.2009
Hahaha, pa meni je i ovo odmor, kući nisam stizala ni do netanabla ::
Vid' nje!Mani se neta dok si na odmoru! Iskoristi svaki tren!
![]()

Sad je malo zahladnelo, pa opet ne skitamo, a i vraćamo se uskoro, za dan-dva.
Čupo, ti si super, ja se one o očku i konjčku nisam čula ni jednu drugu kao dete

Evo malo sa izleta na Kamniške i Savinjske Alpe
Prvo reka Savinja

Neverovatno je bistra, ovde je nekih 20cm duboko, a prozirno kao da nema vode

Tipičan Slo pejzaž

Slikano iz automobila

Logarska dolina, predeo kao sa razglednica. Ili nekadašnjih bombonjera

Slap Rinka, jedan od četiri valjda iz kojih nastaje Savinja. Jako mali i uzak trenutno jer je sušni period. Vidi se korito reke posle do doline, ali prazno, jer uglavnom ponire. Valjda je u proleće veći. Lep je svejedno. Toliko je hladno u podnožju da sam jedva izdržala da poziram za sliku

Kamniške Alpe
iiii Orlovo gnijezdo, kafanica do koje dolaziš strmim putićem, još na kraju pešačke staze za slap...pa nekim uskim stepenicama od drveta, koje više liče na merdevine

Aha, umalo da zaboravim, podnožje slapa gde se može prići, i kad je veći nivo verovatno i okupati, mada bi to bilo kao da se kupaš u frižideru

Pohorje.
Čuveni ski centar, ali lijep i ljeti. Prepun pješačkih staza i uredjenih dijelova za bicikliste. Imaju i neki adrenalinski bike park, gdje se klinci ustremljuju pravo sa uspinjače kao kamikaze. Niz neke mini skakaonice pa nizbrdo. Meni se sleddi krv u žilama kad ih vidim kako u sekundi nestanu nizbrdo...Šta ćeš, stari se
Domaćini su Univerzijade 2013, pa sredjuju grad, stavili su i novu uspinjaču, stvarno svetski izgleda.
Čuveni ski centar, ali lijep i ljeti. Prepun pješačkih staza i uredjenih dijelova za bicikliste. Imaju i neki adrenalinski bike park, gdje se klinci ustremljuju pravo sa uspinjače kao kamikaze. Niz neke mini skakaonice pa nizbrdo. Meni se sleddi krv u žilama kad ih vidim kako u sekundi nestanu nizbrdo...Šta ćeš, stari se

Domaćini su Univerzijade 2013, pa sredjuju grad, stavili su i novu uspinjaču, stvarno svetski izgleda.

Pogled na Maribor je fantastičan
Nisam mogla oči odvojiti, a kao što vidite, nisam jedina

Nisam mogla oči odvojiti, a kao što vidite, nisam jedina

Poslednji izmenio orline dana 3/9/2011, 11:32, izmenjeno ukupno 1 puta
Odmah pored uspinjače na vrhu je gostilna, gostišče, okrepčevalnica, ili kako god
(imaju jako puno termina za kafane gde se jede, a nisu luksuzni restorani) MM ih je zvao jednim imenom, kako već pomenuh, krkališče 
Iz kafane je super pogled, a i dobra klopa. Jednostavno, nema puno izbora, ali super spremljeno i ukusno. Začudo, ne i preskupo, pošto vole da naplate lokaciju, pogled, etc. Možda ih malo ometa što je štala sa konjima za školu jahanja u blizini, pa naleti povremeno miomiris
Ali ne smeta, konj i krava mi ne smetaju, svinjac i kokošinjac da, ako su preblizu.
Ja sam jela neki pohorski lonac, lokalni specijalitet od tri vreste mesa i povrćem, mmmm, a MM gobovu juhu (od gljiva) i žar (neobično lepo ime za roštilj, zvuči mi više slovenski, nego ova naša reč)
Evo još jedna slika crkvice, mislim da se zove Bolfenk, ili tako nekako, na B. U svakom slučaju iz XV vijeka je. Ostalo je šuma, prelijepa, ali da se ne ponavljam. I ski staze ispod uspinjače, bez snega, pa ružne

Iz kafane je super pogled, a i dobra klopa. Jednostavno, nema puno izbora, ali super spremljeno i ukusno. Začudo, ne i preskupo, pošto vole da naplate lokaciju, pogled, etc. Možda ih malo ometa što je štala sa konjima za školu jahanja u blizini, pa naleti povremeno miomiris

Ja sam jela neki pohorski lonac, lokalni specijalitet od tri vreste mesa i povrćem, mmmm, a MM gobovu juhu (od gljiva) i žar (neobično lepo ime za roštilj, zvuči mi više slovenski, nego ova naša reč)
Evo još jedna slika crkvice, mislim da se zove Bolfenk, ili tako nekako, na B. U svakom slučaju iz XV vijeka je. Ostalo je šuma, prelijepa, ali da se ne ponavljam. I ski staze ispod uspinjače, bez snega, pa ružne

Orli,sve je tamo tako...zdravo!
Ski centar mis e dopada i suv....Wauuuu kakva žičara!
Ski centar mis e dopada i suv....Wauuuu kakva žičara!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 45
Datum upisa : 29.01.2010
Jao covece, ne znam koja je slika lepsa!!!!!!!!! Slo izgleda kao raj! (to jarica iz mene progovara...probudila mi se zelja za pentranjem - hihiihihihihi)
A i umetnicki dojam je za 10!
A i umetnicki dojam je za 10!

nabla- Broj poruka : 2658
Datum upisa : 17.03.2009
Orli, slike su fenomenalne!
Mi smo bili na 5 dana i ja sam bila sigurna da mso obisli dobar deo SLovenije, ali sad tek vidim da nismo videli najlepse
Ako imate jos vremena, odite do Postojnske jame (sko niste bili) i odatle na 19 km se nalazi Predjamski grad, prepep zamak i priroda (kao i svuda u SLoveniji). Ima ga na nekoj prethodnoj slici koju je Stru stavila. I, da, ono sto se nama mnoooogo dopalo je i Skofija Loka, prelep gradic
Preporucujem i Skocijansku jamu, drugaciju od Postojne, ali mi nismo imali srece da radi zicara, pa smo se peli pesice i ispustili dusu
I, da, ako nadjete na mapi uopste Kamen grad, prelepi ostaci tvrdjave, za koju nasi prijatelji slovenci nisu znali gde je, a ne znam kako je mm uspeo da ga iskopa, blizu je LJubljane
Jel da te provociram slikama, ili sam te ubedila?

Ako imate jos vremena, odite do Postojnske jame (sko niste bili) i odatle na 19 km se nalazi Predjamski grad, prepep zamak i priroda (kao i svuda u SLoveniji). Ima ga na nekoj prethodnoj slici koju je Stru stavila. I, da, ono sto se nama mnoooogo dopalo je i Skofija Loka, prelep gradic

I, da, ako nadjete na mapi uopste Kamen grad, prelepi ostaci tvrdjave, za koju nasi prijatelji slovenci nisu znali gde je, a ne znam kako je mm uspeo da ga iskopa, blizu je LJubljane

Jel da te provociram slikama, ili sam te ubedila?

Poslednji izmenio Metaurina dana 3/9/2011, 23:21, izmenjeno ukupno 1 puta
KoMetaK- Broj poruka : 7138
Datum upisa : 09.01.2010
Ori, svaka čast! Pravi si expert, a imala si šta i da slikaš!
Mirjana- Broj poruka : 10482
Godina : 47
Datum upisa : 30.05.2009
Fotke su prelepe, prosto mame da se sto pre uputim ka tamo...
Cupava- Broj poruka : 1957
Datum upisa : 14.03.2009
Slike su prelepe ,mogu samo zamisliti kak je uzivo......
Orlovo gnezdo i slap su mi onako baš za moju dušu !
Nisam dosad imala prilike a ni planove za obilazak Slo ali čini mi se da ću je ubaciti na spisak -pozeljno obići -
Orlovo gnezdo i slap su mi onako baš za moju dušu !
Nisam dosad imala prilike a ni planove za obilazak Slo ali čini mi se da ću je ubaciti na spisak -pozeljno obići -
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 52
Datum upisa : 15.01.2010
Miro, čupo, hvala
Djolesku, vjerovatno ne bi bila ni na mojoj listi prioriteta, iako je lepa, ali okolnosti bejaše takve da sam je razgledala
Bolje je ako imate gde, tj. kod koga, da spavate, jer je prilično skup smeštaj. Mislim, možda i nije svuda, nama je kao pacijentima bio jeftiniji apartman, turistima i skijašima u sezoni je više. U prodavnicama su cene kao i kod nas, samo su restorani skuplji.
Inače, imam još sličica, ostala sam dužna one sa primorja. Više sam vremena imala tamo za postavljanje

Djolesku, vjerovatno ne bi bila ni na mojoj listi prioriteta, iako je lepa, ali okolnosti bejaše takve da sam je razgledala

Bolje je ako imate gde, tj. kod koga, da spavate, jer je prilično skup smeštaj. Mislim, možda i nije svuda, nama je kao pacijentima bio jeftiniji apartman, turistima i skijašima u sezoni je više. U prodavnicama su cene kao i kod nas, samo su restorani skuplji.
Inače, imam još sličica, ostala sam dužna one sa primorja. Više sam vremena imala tamo za postavljanje

Uživah u novododatim slikama! Ona voda, koja se ne vidi, tj. kamenčići, nestvatno je baš! I planine i boja trave i svo to zelenilo, ja bih se izgubila u toj lepoti 100%! Prelepo!

BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 43
Datum upisa : 09.05.2010
Orli, isprovocira me ti da dodam i ja neku slicicu i da tako proputujem opet Sloveniju
Predjamski grad

Moj blesavi svekar

Vipavski Kriz

Jezero Cerknica

Predjamski grad

Moj blesavi svekar

Vipavski Kriz

Jezero Cerknica

Poslednji izmenio Metaurina dana 15/9/2011, 23:31, izmenjeno ukupno 1 puta
Skofija Loka

Radovljica

Radovljica

Bledsko jezero

Bohinjsko jezero

U povratku s' Bohinjskog jezera, jedna od retkih slika mog najdrazeg autica, kog na zalost vise ne vozim
U pozadini je Triglav

Bohinjsko jezero

U povratku s' Bohinjskog jezera, jedna od retkih slika mog najdrazeg autica, kog na zalost vise ne vozim

Kamen grad

Usputni pejzaz

Skocijanska jama, tj. izlaz iz nje, posto unutra nije dozvoljeno fotografisanje

Usputni pejzaz

Skocijanska jama, tj. izlaz iz nje, posto unutra nije dozvoljeno fotografisanje