LENA: Neka da Bog!
+32
Filippa
adriatika
bebko
brinbili
ŽenoLina
Niki-Kiki
Jelena*
catherine290505
naca
Simona
nabla
maka71
ciklama
anna
maja76
buby
bobica83
tuli
jovana 77
Deni
Tinche
HappyGirl
Orline
maus
BiKsi :)
djole42
Tijana78
cici
bak
dr mali pariz
Struzzo
lena
36 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 14 od 20
Strana 14 od 20 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20
Re: LENA: Neka da Bog!
Gde ces se danas sakriti od
djole42- Broj poruka : 6359
Godina : 53
Datum upisa : 15.01.2010
Jelena, Cici, Joco, Djole !!!
O, kakav dan... pretoplo...
zavukla sam se u kucu vec 5. dan i cekam da bar malo zahladni...
O, kakav dan... pretoplo...
zavukla sam se u kucu vec 5. dan i cekam da bar malo zahladni...
lena- Broj poruka : 4087
Godina : 54
Datum upisa : 18.02.2010
Leno rekose sutra vece zahladjenje, pa drzimo ih za rec
Izdrzace se
Izdrzace se
maka71- Broj poruka : 379
Datum upisa : 22.04.2010
Ako ne stignem sutra, da ti posaljem veeeliki I kad dodjem sa odmora da si otvorila TD! Jasno!?
bak- Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010
Neke zene ne mogu ni konjski balzam na ushinuto mjesto da umasiraju a da se ne uzbude? Ja strogo izbjegavam o tom da razmisljam.
Shizika- Broj poruka : 5408
Godina : 55
Datum upisa : 14.03.2010
e taj balzam je stvarno dobar i ja ga uvek imam u kuci.
bobica83- Broj poruka : 2140
Godina : 41
Lenče, evo ti jedna ali vredna roda sa skupocenim paketićem
Orline- Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009
Mislim na tebe i navijam, navijam...
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008
Mila,guraš ti dobro!
žao mi je što te ušinuće muči,a ne smeš diklofenake,niti miolastine i dr. pomagala.
nisam se setila konjske da ti preporučim,jer sam ja nju isključivo koristila za izvrtanje skočnih z. na odbojci.
Biće da su ti konji vrlo korisne živuljke :)
Kako ide sa crinone gelom,koji btw,nema veze sa gelom,al ajd...
ljubim te i stiskam. Pomazi stomače od tetkače Pari!
žao mi je što te ušinuće muči,a ne smeš diklofenake,niti miolastine i dr. pomagala.
nisam se setila konjske da ti preporučim,jer sam ja nju isključivo koristila za izvrtanje skočnih z. na odbojci.
Biće da su ti konji vrlo korisne živuljke :)
Kako ide sa crinone gelom,koji btw,nema veze sa gelom,al ajd...
ljubim te i stiskam. Pomazi stomače od tetkače Pari!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Lenče, kako ušinuće, prošlost ?
Mazi borca
Mazi borca
HappyGirl- Broj poruka : 13681
Datum upisa : 05.12.2007
jako su mi lose veze i opet mi je post otisao u etar... a i krivim se dok kuckam pa sam posle jos usinutija... mada mi je sad daleko bolje!
bas ste me razveselile
znam da sam dosadna ali hocu da cujem kako vi tumacite ovo sto su mi napisali kao terapiju:
3x2 utrogestan (7 dana)
crinone 1x1 (provereno tek nakon utrog.)
pregnil 15, 18. i 21. jula (i u te dane se ne uzima nikakva druga terapija).
pitanje: da li to znaci da se utrog. pije efektivno 7 dana (dakle, ako je et bio 12. jula, poslednji utrog. se pije 22. jula, ne racunajuci dane za pregnil) ili se misli prvih 7 dana nakon et-a sve sa danima kad je na meniju pregnil?
bas ste me razveselile
znam da sam dosadna ali hocu da cujem kako vi tumacite ovo sto su mi napisali kao terapiju:
3x2 utrogestan (7 dana)
crinone 1x1 (provereno tek nakon utrog.)
pregnil 15, 18. i 21. jula (i u te dane se ne uzima nikakva druga terapija).
pitanje: da li to znaci da se utrog. pije efektivno 7 dana (dakle, ako je et bio 12. jula, poslednji utrog. se pije 22. jula, ne racunajuci dane za pregnil) ili se misli prvih 7 dana nakon et-a sve sa danima kad je na meniju pregnil?
Uf, ne znam sta da ti kazem za utrogestan, nisam ga nikada koristila.
I meni su dali pregnyl da ubrizgam 3. i 5. dana nakon ET, po pola doze od onog sto sam primila pred aspiraciju. Vidim ti imas i jos jedan, neka, dobro ce doci. Meni je bio jedini problem sto muz nije htio da prihvati pozitivni rezultat do 14og dana nakon ET, tvrdio je da je sve to od pregnyla.
Mene zbunjuje da ti tako rano povlace utrogestan, ja isto nemam problema sa nedostatkom progesterona, ali su mi rekli da uzimam terapiju (2x400mg dnevno) sve do kraja prvog tromjesecja. Savjetujem ti da ti njih ipak nazoves i provjeris. Ja ne bih ostala bez utrogestana prije da barem provjerim nivo progesterona u krvi.
I meni su dali pregnyl da ubrizgam 3. i 5. dana nakon ET, po pola doze od onog sto sam primila pred aspiraciju. Vidim ti imas i jos jedan, neka, dobro ce doci. Meni je bio jedini problem sto muz nije htio da prihvati pozitivni rezultat do 14og dana nakon ET, tvrdio je da je sve to od pregnyla.
Mene zbunjuje da ti tako rano povlace utrogestan, ja isto nemam problema sa nedostatkom progesterona, ali su mi rekli da uzimam terapiju (2x400mg dnevno) sve do kraja prvog tromjesecja. Savjetujem ti da ti njih ipak nazoves i provjeris. Ja ne bih ostala bez utrogestana prije da barem provjerim nivo progesterona u krvi.
Pa ne ostajem, Shizi! Sve je to progesteron (sem pregnila). Utrogestan oralno 3x2 tabletice dnevno (=600 mg progesterona) a crinone je takodje progesteron samo u vidu vaginaleta!
Understand?
Understand?
Jok.
Ja sam te ukapirala da utrogestan (600mg dnevno) uzimas samo prvih 7 dana nakon ET? Ostatak vremena si samo na crinone (nemam pojma koliko tu ima progesterona u vaginaletama, mislim da mi Cipi napisala da je u gelu 8% sto ne zvuci mnogo)?
Ja sam te ukapirala da utrogestan (600mg dnevno) uzimas samo prvih 7 dana nakon ET? Ostatak vremena si samo na crinone (nemam pojma koliko tu ima progesterona u vaginaletama, mislim da mi Cipi napisala da je u gelu 8% sto ne zvuci mnogo)?
e, to bih i ja volela da znam - koliko ima progesterona u 1 vaginaleti crinone gela, ali... negde sam nasla na netu 90 mg, mada nije sigurno...
profa na mojoj klinici smatra da je dovoljno 1x1 crinone posle utrogestana (oralno).
profa na mojoj klinici smatra da je dovoljno 1x1 crinone posle utrogestana (oralno).
Iskreno receno, ja mislim da ova kolicina progesterona koju ja uzimam je za mene previse, 2x sam vadila krv u posljednjih par sedmica i pola sata pred lansiranje progesteronskih raketica rezultati su bili 137 i 107 sto je visoko, ali navodno ne i previsoko. Nisam nigdje na netu pronasla da visok progesteron u trudnoci steti plodu.
Usput, ja sam i te dane kad sam primala pregnyl uzimala progesteron, mislim da on i beta hCG imaju drugaciju funkciju.
Usput, ja sam i te dane kad sam primala pregnyl uzimala progesteron, mislim da on i beta hCG imaju drugaciju funkciju.
Progesterone vaginal gel belongs to the class of medications called progestins. It is used as part of an in-vitro fertilization (IVF) plan. It helps to prepare the uterus lining so that a fertilized egg can be implanted (attached to the uterus) and to maintain a pregnancy once a fertilized egg has been implanted.
The recommended dose of progesterone vaginal gel is 90 mg (one applicator) inserted into the vagina once or twice daily. If pregnancy occurs, treatment may be continued for up to 12 weeks.
The recommended dose of progesterone vaginal gel is 90 mg (one applicator) inserted into the vagina once or twice daily. If pregnancy occurs, treatment may be continued for up to 12 weeks.
Each single-use, one piece, disposable, white polyethylene vaginal applicator with a twist-off top, contains progesterone 90 mg (8%). Each applicator contains 1.45 g of gel and delivers 1.125 g of gel. Nonmedicinal ingredients: carbomer 974P, glycerin, hydrogenated palm oil glyceride, light liquid paraffin, polycarbophil, purified water, sodium hydroxide, and sorbic acid.
Mislim da je bespotrebno unošenje nemira u sebe,kad je terapija upitanju,koju je odredio sam profesor.
Ko god je primao crinone,a bila sam među njima,primao je jednu aplikaciju dnevno.
Zašto ide utrogestana 6 kuglica dnevno,odn. 600mg dnevno,ne znam,i nikad se nisam pitala.
Primala sam pregnil,ali i tih dana utrogestan.Da mi nije tako bilo rečeno,opet se ne bih pitala zašto je moja terapija malo drugačija od nečije...Leno,znaš šta hoću da ti kažem.Opusti se ženo i uživaj.Ti si svaku sumnju otklonila pozivanjem profesora koji ti sve lepo objasni.
Neko se nijedanput u toku ležanja posle ET-a ne čuje sa svojim dr-om,pa se ne pita da li je nešto pogrešno odradio.
Poenta je da tvoja beba,a jedna je u pitanju,ne treba u neverovatnoj kol. da se dopinguje progest.,pretpostavljam,kao kad ubace 2 ili 3 embriona,ali isto tako sam čitala da od viška prog. glava ne boli...
gledaj da se manje uvijaš i kriviš zbog ukočenja.
Šetaš li? Ti si mačko,krizni period prebobala.Beba je tu ili nije,prošao je period implatacije.
ljubim!
Ko god je primao crinone,a bila sam među njima,primao je jednu aplikaciju dnevno.
Zašto ide utrogestana 6 kuglica dnevno,odn. 600mg dnevno,ne znam,i nikad se nisam pitala.
Primala sam pregnil,ali i tih dana utrogestan.Da mi nije tako bilo rečeno,opet se ne bih pitala zašto je moja terapija malo drugačija od nečije...Leno,znaš šta hoću da ti kažem.Opusti se ženo i uživaj.Ti si svaku sumnju otklonila pozivanjem profesora koji ti sve lepo objasni.
Neko se nijedanput u toku ležanja posle ET-a ne čuje sa svojim dr-om,pa se ne pita da li je nešto pogrešno odradio.
Poenta je da tvoja beba,a jedna je u pitanju,ne treba u neverovatnoj kol. da se dopinguje progest.,pretpostavljam,kao kad ubace 2 ili 3 embriona,ali isto tako sam čitala da od viška prog. glava ne boli...
gledaj da se manje uvijaš i kriviš zbog ukočenja.
Šetaš li? Ti si mačko,krizni period prebobala.Beba je tu ili nije,prošao je period implatacije.
ljubim!
dr mali pariz- Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010
Cudan je engleski koji koriste u farmaceutskom svijetu: "contains progesterone 90mg (8%)" nije nuzno isti sto i contains 90mg of progesterone. Ovo sa 8% je jos vise zbunjujuce. U Britaniji postoji opcija od 200mg koja se daje jedamput dnevno. A ja se mislim da bi meni bas nesto na pola puta trebalo.
Ipak su strucnjaci, mora da znaju sta rade. Svakako ti savjetujem da kad budes radila betu uradis i progesteron tako da znas koja doza tebi prija.
Ipak su strucnjaci, mora da znaju sta rade. Svakako ti savjetujem da kad budes radila betu uradis i progesteron tako da znas koja doza tebi prija.
Slazem se sa Pari!
catherine290505- Broj poruka : 5953
Godina : 43
Datum upisa : 02.08.2009
Leno ja navijam iz prikrajka za veliku betu.
maus- Broj poruka : 14046
Datum upisa : 07.12.2007
Mrdas li Lence
djole42- Broj poruka : 6359
Strana 14 od 20 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20
Similar topics
» LENA: Neka da Bog!(1)
» DJOLE 39 - Iz starog panja,mlado drvo....
» Neka lepa mesta :)
» Samodestruktivna - jel ima neka slican problem?
» DJOLE 39 - Iz starog panja,mlado drvo....
» Neka lepa mesta :)
» Samodestruktivna - jel ima neka slican problem?
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici
Strana 14 od 20
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu