KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Laparoskopija (driling jajnika)

+43
Makija
aurora
srculence 84
Lola021
baba Vera
Jerapetra
noja
saska1
luckystar74
KoMetaK
Vecka
Amna84
PalcicaBg
ninchy
Stenli
lela1984
ciklama
d77
Orline
lolipop
hany
rada78
InNaturaVeritas
Kamilica
dr mali pariz
cile
bak
natalija
Cupava
Zaneta
Annie
Jelica
racili
cici
heart84
Danijela85
sani
vašar
daco
maja kg
nabla
JocY
bebko
47 posters

Strana 4 od 7 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći

Ići dole

Laparoskopija (driling jajnika) - Page 4 Empty Re: Laparoskopija (driling jajnika)

Počalji od InNaturaVeritas 24/2/2012, 19:07

Rado,
brine i mene činjenica da ukoliko pronađu na laparo da mi je bolestan jajovod neću moći prirodno da zatrudnim, o da! Ja sam se na sve pripremila, vto pa šta bude! Važno je da sve uradimo, verujem da ćemo uskoro preći na neku od tema vezanih za TRUDNOĆU!
InNaturaVeritas
InNaturaVeritas

Broj poruka : 864
Datum upisa : 24.02.2012

Nazad na vrh Ići dole

Laparoskopija (driling jajnika) - Page 4 Empty Re: Laparoskopija (driling jajnika)

Počalji od InNaturaVeritas 24/2/2012, 19:09

Hany,

upravo tako, ukoliko misliš na komisiju u državnim bolnicama. Jajovodi se uklanjaju samo ukoliko su ozbiljno oštećeni i onda preostaje vto. Lekari pokušaju da ih očiste, uklone priraslice i sl. produvaju i onda postoji mogućnost prirodnog začeća. Kod mene je desni takav ali nije za uklanjanje već su mi rekli da će da podvežu na mestu gde postoji problem jer nisu izuvijani i deformisani. Čudno je što je levi ok a hidrosalpinks obično zahvati oba jajovoda. Nisam lekar i ne volim da tumačim ono što ne znam, tek prenosim svoje iskustvo i ono što mi je rečeno.
Uglavnom, ako otklone jajovode onda preostaje samo vto. Ipak, mnoge žene ušu u program same ili po preporuci lekara kako ne bi dugo čekale.
Važno je ovde napomenuti da postoji rizik održavanja ploda ukoliko postoji hidrosalpinks iako postoje i pozitivni ishodi. Bilo bi divno da mogu da preskočim ovoliku gnjavažu ali ne volim da rizikujem. Čak sam pronašla da neki lekari tvrde da ukoliko dođe do prirodne trudnoće hidrosalpinks ne pravi problem. Čula sam potpuno suprotna mišljenja, većinska da to ne bi trebalo olako shvatati.
Još jedna činjenica je da privatne bolnice uključuju u programe i baš ih briga da li si zapušena ili ne, uzmu ti parice i to je to. U prilog tome, a pitala sam, privatne bolnice ne rade operativnu laparoskopiju (možda samo jedna ili dve) već samo dijagnostičku! To objašnjava zašto se ne bave ovim problemom. Usput, u Frontu laparo košta 25000 a u privatnoj bolnici 200000. Aman zaman, da li je moguće da to košta deset puta više. Čula sam da neke privatne rade za manje ali kada se bolje raspitaš to je samo dijagnostička. Nije teško zaključiti šta se dešava. I veruj mi, bez obzira na uslove u bolnici, pre ču otići kod nekog ko mašinama barata kao Hakinen nego kod nekog priučenog naduvenka koji će me smetiti u sterilisanu prostoriju, reći par slatkih frazica i ostaviti me da čekam deset godina.
Moj izbor je bio ovakav, veruj mi da sam prilično gadljiva i svakako bih više volela da sam u apartmanu, no više verujem stručnjacima čak i kada bih ležala na betonu. Nema tu fancy forme već ispravnog sadržaja. Zato mi je i dopada prof. Vasiljević, malo reči-puno dela.
Osim toga, znam šta znači raditi privatno, sve sam to bacila i otišla među normalne ljude jer sam želela da napredujem a ne da punim džepove.
Veliki pozdrav!
InNaturaVeritas
InNaturaVeritas

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od rada78 24/2/2012, 19:13

to se dijagnostikuje isključivo putem HSGa?
rada78
rada78

Broj poruka : 1030
Datum upisa : 04.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od InNaturaVeritas 24/2/2012, 19:16

Pa, hsg pokaže problem (meni barem jeste) mada sam na stranim forumima ročitala da ume i da pogreši. Zato valjda rade celioskopiju (laparo), uđu i bolje vide šta se dešava. ukoliko je dijagnostička-lociraju, produvaju malo a ako ima problema onda već prelazi u operativnu. to saznaju kada uđu u duplju.
InNaturaVeritas
InNaturaVeritas

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od InNaturaVeritas 24/2/2012, 19:18

Volela bih da se ovde prijavi neko od lekara i ovo stručnije objasni Very Happy
InNaturaVeritas
InNaturaVeritas

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lolipop 24/2/2012, 19:20

Introveritas, prvo da ti poželim dobrodošlicu ff , na Kutku i sa nama biće ti lijepo, i što je najvažnije naći ćeš mnogo korisnih informacija.
Ali s obrizom, da sam nešto stariji član foruma, dužnost mi je da te obavjetim da imamo otvorene teme i za HSG i neprohodnost jajovoda, i za Laparoskopiju.
A za naše priče i ćakulanja Klub+38, i Korak na korak na putu do bete+.
Pa ću vas zamoliti da se preselite na te teme u kojima ćemo i mi ostale rado učestvovati. A sve iz razloga da zadržimo preglednost kao i do sada.

Ljubac djevojke
lolipop
lolipop

Broj poruka : 4146
Godina : 46
Datum upisa : 15.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od InNaturaVeritas 24/2/2012, 19:23

Hvala Lolipop! Ja sam načisto nova pa još uvek ne znam sve teme, rado ću se uključiti!
I tebi ljubac!
InNaturaVeritas
InNaturaVeritas

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lolipop 24/2/2012, 19:26

https://kutak.forumotion.com/t177-neprohodnost-jajovoda-i-hsg

Pošto nemam edit, evo ovako ću ti ubaciti par stranica, ova koju sam ti već postavila je misli za početak za tebe odgovarajuća.
lolipop
lolipop

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lolipop 24/2/2012, 19:28

https://kutak.forumotion.com/t1951p270-klub-38

A ovdje ćakulamo o svemu i svačemu, dođi uvjek je neko tu i spreman za razgovor. c
lolipop
lolipop

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hany 24/2/2012, 23:26

invitroveritas, ja sam laparaskopiju radila u visegradskoj i nisam nista platila. Laparaskopiju sam radila posle prve vanmatericne trudnoce, jajovod kao jajovod mi je bio zdrav ali na kraju su bile priraslice, dr je otklonio priraslice, koje su se nazalost vratile i jos jedna vanmatericna. Pre laparaskopije me dr pitao tj trazio saglasnost sta da uradi sa tim jajovodom ako bude u losem stanju, pomisao na to da ce da mi otkloni jedan jajovod i da necu imati vise nikakvu mogucnost da ostanem prirodnim putem trudna je bila uzasna, posto tad nije bilo potrebe da otkloni nisam ostala bez jajovoda. Nazolst sa tom mogucnosti da ostanem trudna prirodnim putem sam proslo ponovo kroz najgori period u mom zivotu.Sad mi je jedina mogucnost da ostanem trudna je vto i sad sam sretna sto imam tu mogucnost
hany
hany

Broj poruka : 2048
Datum upisa : 14.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od InNaturaVeritas 25/2/2012, 09:53

Hany,

hvala ti što si prenela svoje iskustvo. U Frontu laparoskopija košta 25000. Videću šta će pronaći kada otvore. Teši me ovaj drugi koji je u OK stanju ali znam da je teško prirodnim putem. Uostalom, šta da se radi, ako preostane vto-to je to:-) Neću o tome da razmišljam, samo +

Želim ti sve naj, drž' se! Pozdrav
InNaturaVeritas
InNaturaVeritas

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lolipop 22/3/2012, 10:47

Djevojke jeli radio neko Laparoskopiju sa ovarijalnom dijatermijom (Skarifikaciju jajnika) i Klinastu resekciju ovarija?

Hearth84, vidjeh da je i tebi preporučena Laparo sa ovarijalnom dijatermijom, jesi li je slučajno radila? Ili možda nešto više isčitavala?

lolipop
lolipop

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bebko 22/3/2012, 11:47

Loli ja mislim da je to isto što i driling koji je meni rađen...Ili se varam? zbunjen
Jer ti to LJupče predložio?
bebko
bebko

Broj poruka : 3844
Godina : 49
Datum upisa : 05.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lolipop 22/3/2012, 11:59

Bebko usne , srećo moja draga, ljubim te po sto puta.
Jeste Ljubić mi je predložio, ali ne za FET, nego za "nedaj Bože".
Rekao mi je da nije klasičan driling, jer ja niti imam policistične, ni mikrocistične jajnike, tako da nebi bušio i bockao, nego skidao omotač oko jajnika, i još mi kaže da to nije dijagnostički, nego ekspetimentalni-istraživački postupak. Klinastu resekciju mi ne bi ni radio. Ali kako sam isčitavala reko da i tu temu odradimo malo, možda nekom zatreba.

A ono što sam ja isčitala, to je krajnji, očajnički pokušaj Rolling Eyes , i ima i svojih prednosti i negativnih strana. Ukratko, ne sviđa mi se baš mnogo.
lolipop
lolipop

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bebko 22/3/2012, 12:18

lolipop ::
Jeste Ljubić mi je predložio, ali ne za FET, nego za "nedaj Bože".

Neće biti kod tebe "nedaj Bože" usne

lolipop ::Rekao mi je da nije klasičan driling, jer ja niti imam policistične, ni mikrocistične jajnike, tako da nebi bušio i bockao, nego skidao omotač oko jajnika, i još mi kaže da to nije dijagnostički, nego ekspetimentalni-istraživački postupak.

Kod mene je bušio taj omotač na nekoliko mesta,jer je on malo deblji nego što je normalno...I baš je eksperimentalni jer kod mene nije nešto mnogo promenio...

lolipop :: to je krajnji, očajnički pokušaj Rolling Eyes

Tako se i meni činilo da je LJupče to meni predložio jer nije znao šta više da mi radi-pa daj i to da pokušamo...
bebko
bebko

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lolipop 22/3/2012, 12:38

Ja ću još danas samo da razmišljam o ovome, i ostavljam to po strani.
Vjerovaću u FET, i svoje bebice.

Dušo Ljubić mi je sam rekao da je ovo krajnje invazivna metoda, eksperimentalnog karaktera, nije mnogo obećavao, ali se koristi kada sve druge metode ne uspiju pribjegava se ovoj metodi. Tako reći zagovara se isto koliko i In Vitro Maturacija.

No šta mene brine jeste, što se ispod zadebljale ovojnice nalazi naša ovarijalna rezerva, i što postoji mogućnost da pri odrstranjivanju ovojnice mogu da se odstrane i folikuli koji se ispod nje nalaze. To su opet neka druga razmišljanja. Ne znam, zbunjena sam, i ova metoda mi nije uopšte draga.
lolipop
lolipop

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Orline 22/3/2012, 15:45

Loli, evo me.
Ne znam šta da ti kažem. Taj drilling ili scarifikacija, nisam sigurna da li je isto, ali znam da se radilo curama sa PCOS. Za skidanje čitave opne nisam čula, i ne verujem nekako da je čitava opna, nego dio vjerovatno.
Malo mi to zvuči Rolling Eyes
Koliko je se ja sjećam tebi nije bio problem dobiti jć, podsjeti me...AQli čim si imala za zamrzavanje, ne bi tu bio sporan kvalitet jć.

Ja bih to ostavila za posle ET, za ne daj Bože. Koliko si ti imala jć i embriona? Ipak ti nemaš puno godina, mada si prošla toga kao da si u mojim.
Ja bih gledala da nekako izbalansiram organizam u optimalno stanje, sad da lizdravom ishranom, urednim životom, vežbanjem, akupunkturom, čajevima...nečim...I uradila maksimum pre FET-a, sa max. terapijom koju si izboksovala. I češćom kontrolom koagulacije u postupku, tipa osnovne pt, ptt, inr, trombociti, vreme krvarenja.
Meni izgleda suviše invazivno. Da ne dobijaš jć, ili da ih dobijaš jako mnogo nezrelih, onda bih razmislila o invazivnijoj metodi.
žNisam pametna, ponavljam, ali ću da problam da izgooglam malo o tome, ako nadjem
Orline
Orline

Broj poruka : 11716
Godina : 52
Datum upisa : 05.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lolipop 22/3/2012, 16:11

Hvala Orli na razumjevanju, srce si.
Upravo tako i ja razmišljam, mnogo mi invazivno. A i ako bi do toga došlo, mnogo bih razmišljala kome bih u ruke pala.
U pravu si, ova skatifikacija koju mi on predlaže nije isto što i driling. Nisam ni razmišljala da li skida čitavu opnu, ili dio. Ali znam dobro šta se tamo nalazi, i mnogo me strah svega toga.
Nisu mi nikad problem bile jajne ćelije, zadnji put ih imala 9, jedna nije preživila prečišćavanje, 8 se oplodilo od toga 6 osmoćelijskih, 2 sedmoćelijska, tri vratili, tri zaledili, dva nismo jer nisu bila za zaleđavanje ( u povjerenju, embriolog je bila toliko sigurna u uspjeh, da je razmišljala da mi ovi zaleđeni embrioni neće trebati sve dok ne budemo htjeli drugo dijete).

Ljubić mi je i rekao da bi to radio zbog neke hormonske kontrole ovojnice, i to je to. U principu nije ni govorio o jć. I naravno da je sve na eksperimentalnom nivou.
lolipop
lolipop

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 23/3/2012, 08:38

Loli, meni interesantno zvuči...
Mada, jeste da zvuči invazivno-no-koliko embrionalni hečing, npr., nije?
Meni samo malo zastrašujuće ako je to tek nešto novo...neka nova moda...
Pročačkaj ti,mila, i po drugim forumima.Iskrsni sa istim pitanjem na SC, Rodi, Ringeraji...vidi ostala iskustva. Ne bih radila ništa što do sad niko nije...pa da vidimo.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Laparoskopija (driling jajnika) - Page 4 Empty hsg

Počalji od d77 31/5/2012, 08:40

A sta ja da radim? Sleep
Radila Hsg i misljenja podeljena...da li zna neko da protumaci?
 Laparoskopija (driling jajnika) - Page 4 Spa1671
 Laparoskopija (driling jajnika) - Page 4 Spa1672

d77

Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bebko 5/7/2012, 08:20

Možda nekome ko se sprema na laparo bude od koristi

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/331624/Samo-Narodni-front-naplacuje-laparoskopiju-i-to-25000-dinara
bebko
bebko

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ciklama 5/7/2012, 17:34

U Kragujevcu je laparoskopija isto kostala 2008.

ciklama

Broj poruka : 1143
Datum upisa : 24.06.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od hany 26/11/2012, 07:32

u visegradskoj je besplatna
hany
hany

Broj poruka : 2048
Datum upisa : 14.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lela1984 2/10/2014, 09:05

Zna li mozda neko sadasnju cenu laparoskopije na Betaniji,da mi kaze?Hvala.

lela1984

Broj poruka : 3646
Datum upisa : 01.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lela1984 23/1/2015, 21:24

Da li neko zna cenu dijagnosticke laparoskopije u Frontu da mi kaze?Hvala.

lela1984

Broj poruka : 3646
Datum upisa : 01.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 7 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu