TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Strana 37 od 40 Prethodni  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od djole42 taj 24/8/2011, 12:59

Kako se ti osećas?Lupa srčka malko brže?
Ako se ne varam tebi je jako brzo na dozi 75,TSH pao od 4,i nešto na 1,nešto
a sad si otišla u hiper ,očigledno velika doza....
Postupak u septembru planiraš?

djole42

Broj poruka : 6398
Godina : 45
Location : Nis
Datum upisa : 15.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od MAAKKI taj 24/8/2011, 13:06

Meni je srcka uvek znala da se uzlupa, tako da ne mogu da kazem da je sada nesto drugacije, jedino sto ponekad ostanem bez daha, u predelu grla kao da mi se nesto zaglavi (e sto ga opisa svaka mi cast). Jeste kod mene je jako brzo pao, zato i kazem da mi bi cudno sto me je ostavila tako dugo na tolikoj terapiji, ali njeno objasnjenje je bilo da se organizam navikne na jedno stanje. Postupak planiram u septembru, vec sam na kontracepciji, nadam se samo da necu zbog tsh morati da ga odlazem.

MAAKKI

Broj poruka : 4801
Godina : 48
Location : ravnica
Datum upisa : 08.09.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od djole42 taj 24/8/2011, 13:11

Ne brigaj,neće biti odlaganja ,garant će te spustiti na 50 eut. a mozda te i pusti sa istom dozom jer ulaziš u postupak a stimulacija dize TSH .
Dakle ,što pre kod endo i dalje sve po planu!

djole42

Broj poruka : 6398
Godina : 45
Location : Nis
Datum upisa : 15.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od heart84 taj 24/8/2011, 13:14

Apsolutno se slazem sa Djoletom

heart84

Broj poruka : 3092
Godina : 32
Location : Beograd
Datum upisa : 31.10.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od MAAKKI taj 24/8/2011, 13:15

I sama se nadam najboljem, vec naredne nedelje bih trebala biti kod nje treba jos da odradim OGTT da ne idem polovicno jer to mi je i trazila, koliko ja vidim ostalo je sve u granicama, tako da ne vidim neki razlog odlaganja, e sad sta ce IR da kaze videcemo.

MAAKKI

Broj poruka : 4801
Godina : 48
Location : ravnica
Datum upisa : 08.09.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od BiKsi :) taj 24/8/2011, 13:37

Maakki, s obzirom da piješ kontraceptivne, koje utiču na rast tsh, dr će ti verovatno smanjiti dozu na 50. Jer da ne piješ kontraceptive, tsh bi ti verovatno bio još niži, što ode u hipertireozu. Stimulacija će da ti poveća tsh, ali ja, da sam nekim slučajem dr bih ti smanjila dozu, jer piješ i glukofaž a i on snižava tsh. U svakom slučaju, nema razloga da ti se prekine postupak, apsolutno nikakvog razloga!

BiKsi :)

Broj poruka : 20122
Godina : 35
Datum upisa : 09.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od dr mali pariz taj 24/8/2011, 17:10

Ja se sa Bixi slažem.
Kad TSH spadne ispod grane,onda lagano kotrlja do nemerljivog.
Ali jedno pitanjce mila: Nisi popila lek jutros kad si davala krv? Very Happy
Ako nisi,definitivno treba dozu malo smanjiti,i to "zagušenje" obavezno spomenuti dr!

dr mali pariz

Broj poruka : 22887
Godina : 38
Location : mali pariz
Datum upisa : 29.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od laKole taj 24/8/2011, 17:38

ja sam malo zbunjena, djevojke. da li vi pijete ili ne letrox/eutirox prije vađenja krvi za analizu hormona?
dok sam pila tireostatike, vadila sam krv bez lijeka da se procijeni stanje štitne. sad sam pitala dr koji me je operisao da li da pijem, odgovor je bio 'možeš a ne moraš'. nakon tireoidektomije, prvo vađenje sam uradila dva sata nakon popijene terapije, rezultati su bili tsh 6,94 (0,27-4,2) i ft4 19 (12-22). i prof. diklić i moj endokrinolog mi povećali dozu za 25 mcg 5 dana sedmično, a dr radončić savjetovao da ostavim staru pa ponovim krajem ljeta. i da vadim krv bez letroxa. od tada sam pila povećanu dozu, novi nalazi (bez letroxa) tsh 0,195 i ft4 24. na osnovu svog iskustva zaključujem da ipak treba raditi analizu hormona bez lijeka. i da sam trebala poslušati dr radončića, mada ovo je blaga hipertireoza, brzo ću ući u normalu.

laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od dr mali pariz taj 24/8/2011, 17:42

lakole,nalazi se vade bez popijenog leka da bi se pokazalo stanje kakvo jeste,a samim tim znati da l treba ili ne pojačavati dozu

dr mali pariz

Broj poruka : 22887
Godina : 38
Location : mali pariz
Datum upisa : 29.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Mali Princ taj 24/8/2011, 19:05

Meni je Sumarac rekla, ako vadim samo TSH da je sve jedno sa lekom ili bez. Ali mene je bilo strah tako, pa sam vadila bez.

Mali Princ

Broj poruka : 1965
Godina : 42
Location : Bgd
Datum upisa : 10.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od MAAKKI taj 24/8/2011, 20:57

Svaki put vadim bez popijenog leka i naravno rano ujutro jer krv za to vade do 9h, tako da izbauljam iz kreveta i na vadjenje kada se vratim onda kompletna terapija.

MAAKKI

Broj poruka : 4801
Godina : 48
Location : ravnica
Datum upisa : 08.09.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od dr mali pariz taj 24/8/2011, 21:53

Prinče,e sad me Šumarac iznenadila... Rolling Eyes
pa kako može biti isto,kad popijena doza spusti TSH??? Tako sam ja u febr. posle leka pametnica dala krv,pa se šoknula hipertireozom u koju sam uletela...

dr mali pariz

Broj poruka : 22887
Godina : 38
Location : mali pariz
Datum upisa : 29.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od laKole taj 24/8/2011, 23:03

kao što rekoh, meni je takođe rečeno 'može a ne mora'. samo ja uopšte nemam štitnu, ako ne uzmem letrox neću ni imati t3 i t4 hormone u organizmu. zato sam pitala, jer je meni logično bilo da tek kad popijem letrox, ti hormoni postoje u mom organizmu. tad nisam znala da se određena količina hormona vremenom ipak akumulira u tijelu.

laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Mali Princ taj 25/8/2011, 00:53

Pariz, ona mi je rekla da treba vremena (u smislu nedelja) da svaka od doza deluje na TSHi da ta jutarnja ne menja situaciju dnevno i trenutno, jedino moze da utice na T4 ako se vadi posle uzimanja leka, ali ja za kontrolu vadim samo TSH, isto po njenoj preporuci jer je ostalo ok.
Recimo, sad mi je uvela 50mcg umesto 25, i rekla mi je da tek kroz 3-4 nedelje mogu da osetim ako mi je to prevelika doza, a kontrola kroz 6 nedelja.
Pri tom, ja nikad ne vadim krv rano - uvek mi je nizak pritisak, tako da idem tek oko 10-11, dok sve poobavljam.

Mali Princ

Broj poruka : 1965
Godina : 42
Location : Bgd
Datum upisa : 10.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od laKole taj 25/8/2011, 11:28

tako je i meni moja dr rekla jutros. letrox ne utiče trenutno na tsh, samo na t3 i t4. kad se popije lijek prije vađenja hormona, mjerodavniji su t3 i t4 (ft3 i ft4).
meni sad dala manju dozu radnim danom, a vikendom veću, jer sam na 100 mcg imala ft4 19 nakon pijenja lijeka, kaže sigurno je bio manji jer mi je tad tsh bio 6,94.

laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Kamilica taj 25/8/2011, 11:53

Kod mene je stanje zanimljivo, jer meni TSH varira sam bez lekova. Prošli mesec bio 4.09 a ovaj mesec, naravno 3dana ciklusa, bio 1.48 pa se pitam kako to?

Kamilica

Broj poruka : 2616
Godina : 38
Datum upisa : 05.07.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Mali Princ taj 25/8/2011, 12:03

Mozda si proslog meseca bila pod stresom, i razni drugi faktori...

Konkretno, meni je dr rekla da je moja hipotireoza verovatno privremena, i da ce sama od sebe proci za par meseci...

Ako si se lepo odmorila, opustila, boravila napolju, eto ga na idealnom:)

Mali Princ

Broj poruka : 1965
Godina : 42
Location : Bgd
Datum upisa : 10.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Kamilica taj 25/8/2011, 12:14

Jesam, bila u Bosni u selu pored Une 15 dana, neverovatna priroda i teška neođija, ja to volim... Vidi se po rezultatima.

Kamilica

Broj poruka : 2616
Godina : 38
Datum upisa : 05.07.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od laKole taj 25/8/2011, 12:35

bravo kamilice!

laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Kamilica taj 25/8/2011, 12:51

Lakole, pravac divljina!!!Tamo sat ne kuca. A ne mogu da ne kažem neverovatnu stvar a to je da kad god dođem tamo, stignem, prespavam, ujutro dobijem menstruaciju, ali svaki put!!!Neverovatno, kao da svi ciklusi koji su nekad kasnili ili ranili naprave ravnotežu, pa i TSH

Kamilica

Broj poruka : 2616
Godina : 38
Datum upisa : 05.07.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od dr mali pariz taj 25/8/2011, 15:21

Lakole,vidiš jednu "sitnicu" si izostavila da spomeneš,a to je da ti štitnu i nemaš,stoga bez lekova i nema hormona.
Novost mi je samo da doza popijena deluje na FT4 ,a ne i na sam TSH.
Kamilice,bravo za tu pozitivnu promenu!

dr mali pariz

Broj poruka : 22887
Godina : 38
Location : mali pariz
Datum upisa : 29.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od cile taj 25/8/2011, 15:26

Drage moje, molim za pomoc u tumacenju, stigli rezultati iz Konzilijuma, a evo i kako glase:

T3 1,41 (1,3 - 3,1)

T4 79,0 (58 - 161)

TSH 6,03 (0,4 - 4,0)

FSH 6,61 (2. dan ciklusa)

LH 3,81 ( 2. dc)

Prolaktin 396 (40 - 530)

Estradiol 47,4 (2. dc)

Progesteron 0,443 (2. dc)

Testosteron 0,274 (0,06 -0,82)

Vidim da TSH ne valja, jasno mi je zasto mi opada kosa toliko Crying or Very sad ..... Dr mi je prepisala 12,5 eutiroxa, sama cu povecati na 25 vec sutra, a zakazujem i konsultacije hitno....

cile

Broj poruka : 33
Location : Beograd
Datum upisa : 08.07.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od dr mali pariz taj 25/8/2011, 15:42

Cile,menjaj smajlića,ništa strašno.Brzo ćeš ga doterati samo malo jačom dozom.
Moram da napomenem da se sećam svog 2. susreta sa prof.šumarac,kad mi je prepisala tek 25 eutyroxa,da je rekla da se ne iznenadim ako mi posle prvih 6 nedelja i prve kontrole TSH bude uvećan.
Da je i to normalna reakcija TSH,jer njemu treba vreme da odreaguje na pravi način...treba samo dozu pogoditi.

dr mali pariz

Broj poruka : 22887
Godina : 38
Location : mali pariz
Datum upisa : 29.01.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od laKole taj 25/8/2011, 15:45

lakole ::ja sam malo zbunjena, djevojke. da li vi pijete ili ne letrox/eutirox prije vađenja krvi za analizu hormona?
dok sam pila tireostatike, vadila sam krv bez lijeka da se procijeni stanje štitne. sad sam pitala dr koji me je operisao da li da pijem, odgovor je bio 'možeš a ne moraš'. nakon tireoidektomije, prvo vađenje sam uradila dva sata nakon popijene terapije, rezultati su bili tsh 6,94 (0,27-4,2) i ft4 19 (12-22). i prof. diklić i moj endokrinolog mi povećali dozu za 25 mcg 5 dana sedmično, a dr radončić savjetovao da ostavim staru pa ponovim krajem ljeta. i da vadim krv bez letroxa. od tada sam pila povećanu dozu, novi nalazi (bez letroxa) tsh 0,195 i ft4 24. na osnovu svog iskustva zaključujem da ipak treba raditi analizu hormona bez lijeka. i da sam trebala poslušati dr radončića, mada ovo je blaga hipertireoza, brzo ću ući u normalu.

nisam zaboravila, evo podebljano. :)

laKole

Broj poruka : 1553
Datum upisa : 16.02.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od kristina33 taj 26/8/2011, 15:07

Dugo sam bila mirna po pitanju stitne, a evo sad vec danima gusenje, ne mogu lepo da udahnem, srce lupa, pritisak podivljao, pomislila sam da sam zbog glukofaza dobila laktatnu acidozu, pojma nemam kakva je to bolest, ali sam imala sve pobrojane simptome iz uputstva, bila sam prestravljena No
No na kraju ispade nije to nego:
TSH 0.098 (ref. 0.4 - 4)
fT4 19.2 (ref. 10.3 - 23.1)
fT3 nisam radila.
Trebala sam posle 2 meseca pijenja glukofaza da idem na kontrolu, ali ja nisam poslusala, mislila sam mala doza nece da steti, pretpostavljam da je on uticao na poremecaj TSH, u ponedeljak sam kod Sumarac, a do tada obustavljam glukofaz.
Proverila enzime jetre, savrseni su, krvna slika takodje, B12 odlican...
Za nedelju dana idem na more, ovo mi sada nije trebalo uopste Mad

kristina33

Broj poruka : 640
Godina : 41
Datum upisa : 21.03.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: TSH-Štitna žlezda-Hipotireoza-Hipertireoza

Počalji od Sponsored content Danas u 12:30


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 37 od 40 Prethodni  1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40  Sledeći

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu