KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ciste

+12
iv79
LaFolie
korpica
maza1972
nebuloza
dr mali pariz
Mihaela
bubac
Deni
ependorfica
HappyGirl
Jelence
16 posters

Ići dole

Ciste Empty Ciste

Počalji od Jelence 23/12/2007, 19:38

Ciste su tvorevine - šupljinice ispunjene tecnoscu, koje se mogu pojaviti u bilo kojem životnom dobu, pojedinačno ili u većem broju, na jednom ili oba jajnika. Ne rastu uobičajeno razmnožavanjem stanica, nego nagomilavanjem tkivne tecnosti. Najčešći uzrok nastanka jedne ciste je izostanak pucanja folikula kod ovulacije (folikularna cista). Kako je ovo dio procesa ovulacije, ovako nastale ciste nazivaju su funkcionalne ciste. Ostale vrste funkcionalnih cista su lutealne i hemoragične (ciste žutog tijela). Osim funkcionalnih postoje i nefunkcionalne ciste jajnika kao što su dobroćudne neoplastične ciste, čokoladne ciste (endometrioza) i inkluzione ciste.
Ciste Buletic Folikularna cista je fiziološka cista koja nastaje usljed izostanka pucanja folikula u vrijeme ovulacije. Može narasti i do 6 - 7 cm i katkada izazivati bolove ili pritisak u donjem dijelu trbuha. Na ultrazvučnom pregledu je ova cista unilokularna (sastoji se samo iz jedne šupljinice), stijenka je tanka, a unutrašnjost ciste je anehogena (na ultrazvučnoj slici crne boje, usljed apsorpcije ultrazvučnih valova). Obično se povlače same od sebe, i rijetko zahtijevaju operativni zahvat (cistektomija, adneksektomija). Lutealna cista je funkcionalna cista žutog tijela koja nastaje tek nakon oslobađanja jajašca iz folikula tijekom ovulacije. Ukoliko prilikom ovulacije i pucanja folikula dolazi do snažnijeg krvarenja u šupljinicu folikula nastaje funkcionalna cista koja se naziva hemoragična cista - corpus luteum haemorrhagicum (žuto tijelo koje krvari). Dobroćudne nefunkcionalne ciste na jajnicima nastaju razmnožavanjem stanica jajnika, u procesima koji nisu povezani s ovulacijom. U diskusijama o ovoj vrsti cista, često se rabi izraz neoplazija što jednostavno označuje novi rast, novu izraslinu bez bližeg objašnjenja da li je takva cista dobroćudna ili zloćudna.
Ciste Buletic Simptomi: Male ciste ne uzrokuju obično nikakove tegobe, ponekada se javljaju jednostrani bolovi u trbuhu ili neugodan pritisak. Druge ciste, osobito kod pucanja i izlijevanja sadržaja ciste u trbušnu šupljinu mogu izazvati oštru bol poput uboda nožem. Slični iznenadni i jaki bolovi mogu nastati kod uvrtanja velikih cista oko svojih peteljki (torzija ciste). Osim bolova, mogu se javiti nepravilna ili jaka krvarenja. Većina funkcionalnih cista dijagnosticira se pri ginekološkom pregledu, nakon kojeg slijedi detaljna ultrazvučna procjena nalaza.
Ciste Buletic Liječenje: U većini slučajeva se u prvo vrijeme palpacijski i ultrazvučno kontrolira rast ciste, jer se one najčešće spontano povlače (prskaju). Hormonski preparati u smislu gestagenske substitucije tijekom II faze ciklusa (Primolut Nor, Provera, Dabroston), kao i kontraceptivne tablete mogu zaustaviti rast i pojavu cista. Ukoliko su ciste veće od 4 cm u promjeru i perzistiraju više mjeseci, a osobito ukoliko brzo rastu; ako nema odgovarajućeg odgovora na medikamentoznu terapiju i ciste stvaraju značajne poteškoće ženi, ili pri ultrazvučnom pregledu sumnjivo izgledaju, uslijediti će dopunske pretrage - određivanje tumorskih biljega u krvi (CA 125, CA 19-9, CEA, AFP, ß-hCG), pregled veličine protoka krvi kroz cistu (color Doppler ultrazvuk), te će se razmotriti njeno operativno odstranjenje (laparoskopija), kada se pri pregledu dobivenog materijala postavlja definitivna dijagnoza.
Ciste Buletic Alternativne mogućnosti: Neke drevne kulture, taoistička kultura, kao i holistička medicina smatraju da jajnici predstavljaju izvor životne sile koja stalno proizvodi seksualnu energiju. Opisane su i posebne vježbe koje pomažu preobraziti seksualnu energiju jajnika u chi (životnu energiju) i shen (čistu duhovnu energiju). Ključ za razumijevanje energetske funkcije jajnika je sposobnost prepoznavanja vlastite kreativnosti, predavanje i priznavanje nemogućnosti kontrole ove kreativnosti putem intelekta. Otuda stavovi holističke medicine da problemi s jajnicima nastaju onda kada žena ne obraća pozornost na svoju najdublju kreativnu mudrost zbog straha ili nesigurnosti u svijetu oko sebe.
Ciste Buletic Problemi s jajnicima posljedica su predodžbe žene kako ljudi i okolnosti izvan nje same onemogućuju ostvarenje njene vlastite kreativnosti. Negativni emocionalni obrasci koji se dovode u vezu s nastankom cista na jajniku su: iznenadni odlazak ili napuštanje partnera, izraziti stres na poslu, osvetoljubivost i ogorčenost, kao i želja da se s nekim obračuna. Bilo da vjerujete ili ne vjerujete u holistički pristup, kratki uvid u vlastite obrasce ponašanja koristiti će sigurno i vama i vašoj okolini.
Jelence
Jelence

Broj poruka : 3155
Godina : 50
Location : Beograd
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od Jelence 23/12/2007, 19:44

Učestalost nastanka simptomatskih cista na jajnicima - cista na jajnicima koje stvaraju određene tegobe i simptome, povišena je nakon postupka sterilizacije, kod nas popularno nazvanog "podvezivanje jajovoda".
Ciste Sterilizacija
Ciste Buletic Kako je postupak sterilizacije među najčešćim kontracepcijskim metodama u USA, ovoj metodi posvećena su mnogobrojna istraživanja, osobito u posljednje vrijeme. Ranije studije su ukazale na značajno smanjenje učestalosti javljanja raka jajnika nakon postupka sterilizacije.
Ciste Buletic Studija znanstvenika iz Hutchinson Cancer Research Center, Seattle, uključivala je praćenje nešto više od tisuću pacijentica dobi između 18 i 39 godina tijekom 4 godine. Kod 392 pacijentice je prilikom redovitog ginekološkog pregleda dijagnosticirana funkcionalna cista na jajniku promjera većeg od 2 cm, dok je kontrolna skupina pacijentica obuhvaćala 623 ispitanice odgovarajuće starosne dobi. Inače, funkcionalne ciste su ciste koja nastaju nagomilavanjem tkivne tekućine, a ne razmnožavanjem stanica. Najčešći uzroci njihovog nastanka su izostanak prskanja folikula kod ovulacije, te manjkava funkcija žutog tijela.

Ciste Buletic Multivarijacijska analiza je pokazala, kako su ispitanice kod kojih je načinjena sterilizacija redovito pokazivale veću učestalost javljanja funkcionalnih ovarijskih cista, koja je za 70% bila veća od učestalosti pojave cista kod pacijentica koje nisu koristile hormonsku kontracepciju ili nisu uopće koristile kontracepciju.
Ciste Buletic Funkcionalne ovarijske ciste povezane s postupkom sterilizacije bitno su utjecale na opće dobro osjećanje pacijentica na ograničavajući način: bilo pratećom pojavom bolova ili veličinom ciste koja je zahtijevala dodatni kirurški zahvat.
Ciste Buletic Američki znanstvenici ukazuju kako ovo nije prva studija koja povezuje pojavu cista na jajnicima s postupkom sterilizacije. Meksička kohortna studija prethodno je pokazala dvostruko povežanje učestalosti javljanja ovarijskih cista nakon postupka sterilizacije.
Jelence
Jelence

Broj poruka : 3155
Godina : 50
Location : Beograd
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od HappyGirl 3/2/2008, 17:43

Kako se leče vodene ciste

- Ciste su patološke promene, obavijene kapsulom, ispunjene tečnošću ili polučvrstim sadržajem, a nalaze se u jajniku ili na njemu. Skoro svaka druga žena u Srbiji ima vodenu cistu na jajniku.

- Pa, ipak, to nije razlog za paniku - kaže dr Slavica Vasiljević, ginekolog. - Jer se većina cista povlači između prvog i trećeg meseca, nakon nastanka, sama do sebe - objašnjava ona.

Simptomi:
Promene normalnog menstrualnog ciklusa, bol tokom ili nakon seksualnog odnosa, osećaj punoće i oticanja u donjem delu trbuha, promene u mokrenju ili pražnjenju creva.

Kako se dele:
Funkcilonalne - reč je o folikularnoj cisti koja nastaje usled izostanka pucanja folikula u vreme ovulacije. Može narasti i do sedam centimetara. Kao podgrupa ove ciste može se javiti luteinska cista. To je funkcionalna cista žutog tela koje nastaje tek nakon oslobađanja jajašceta iz folikula tokom ovulacije. Ukoliko prilikom ovulacije i pucanja folikula dolazi do snažnog krvarenja, u šupljini folikula nastaje hemoragična cista.
Dermoidna cista - odnosno teratom - jeste dobroćudni tumor jajnika koji čini 15-20 odsto svih cista jajnika. Javlja se između 20. i 30. godine života i ovo je najveći tumor jajnika.
Endometriotične ciste - ispunjene gustim tečnim sadržajem (menstrualnom krvarenju tamnobraon boje).
Usled nepravovremenog lečenja može doći do sledećih komplikacija: prsnuće ciste, uvrnuće peteljke ciste i prsnuće, suženje porođajnog kanala. Retko kad se javlja zloćudna alteracija. Ukoliko dođe do prsnuća, javlja se jak bol u donjem delu trbuha, slabost, mučnina i povraćanje. Obavezna je hitna hirurška intervencija.

Lečenje
U većini slučajeva ciste se spontano povlače i zahtevaju samo ultrazvučno praćenje i kontrolu. Koriste se hormonski preparati u smislu gestagenske supstitucije u drugom delu ciklusa (?primolut-nor?, ?provera?, ?dabroston?), kao i kontraceptivne pilule koje mogu zaustaviti rast i pojavu cista.
Ukoliko su veće od pet centimetara i ne reaguju na datu terapiju, potrebno je pored ultra zvučnog pregleda uraditi i markere iz krvi (Ca 125, Ca 19,9 CEA, AFP, bear-HCG). Nakon toga se razmatra operativno lečenje ili uklanjanje jajnika u celini.
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Location : Uvek na oblacima :)
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Cista na jajniku posle neuspele VTO.. Sta dalje?

Počalji od ependorfica 5/12/2010, 10:36

Drage moje,
nisam otvarala dnevnik, jednostavno, nekako nisam mogla.. Nisam bila na forumu godinu i duze .. Elem, imala sam VTO u septembru ove godine. Nazalost, nije uspelo. Prokrvarila sam 9. dana. Sve je bilo u najboljem redu. Hormoni super, dobijeno 15 jc, primila ukupno 30 Merionala, polovina dobijenih jc oplodjena IVF, druga ISCI i oplodjeno svih 8, tj. 7. Embrioni kao lutke. Vracena 2 i kraj znate.. Uzrok steriliteta, nepoznat, toliko da se cak i dr pita sto ja nisam trudna? (Super, zar ne?). MM ima 60% ASA, ali je sve sa VTO proteklo super, da je dr cak posumljala u taj nalaz.. Kao, kakva vasa ASA, vi pravite decu normalno...
Elem.. Posle mesec dana raspadanja od tuge, bolje sam i krecem dalje... Ali sada je nastao novi problem... Naime, pojavila mi se cista na jajniku, posle stimulacije. Kad mi bio drugi ciklus pole VTO, odem na kontrolu, a ono, cista skoro kao citav jajnik! Dr me stavi na Microgynon i posle mesec dana (bila sam juce ponovo) se smanjila, medjutim, jos je tu. Dr mi je produzila kontraceptiv jos mesec dana. E, sada mene interesuje, da li je neko imao slican slucaj i da li je uopste moguce da se ta cista skloni samo od kontrceptiva? Iskreno, uopste mi se ne piju ovu hormoni i ne suprimiraju jajnici.. Plasim se, jer nikad do sada nisam imala nikakav problem, ni sa hormonima, nikad cistu, iskreno, bojim se da ne uprpastim funkciju svojih jajnika... A i naravno da me nervira sto zbog kontracepcije sada sve mora da se odlaze, mislim, prirodno prvljenje bebe.. Dodje mi da ne pijem kontraceptive.. Uhh, ponovo se osecam da ne znam gde udaram....... Molim vas, ako je bilo ko imao slican problem.. neki savet????

ependorfica

Broj poruka : 2
Datum upisa : 26.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od Deni 5/12/2010, 10:53

Desavalo se devojkama da posle stimulacije ostane koja cista. Uspesno se sanira sa kontracepcijom. To ce otici vec sa sledecom menstruacijom. Uglavnom nemoj preterano da brines, sigurno ce ti se javiti cure koje su imale takav problem.

Mnogo mi je zao sto nije uspelo , al' glavu gore. Koliko imas smrzlica?
zagrljaj
Deni
Deni

Broj poruka : 1741
Godina : 45
Datum upisa : 08.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od ependorfica 5/12/2010, 21:36

Nazalost, nijedan! Jako glupo, zar ne? Klinika nema tih mogucnosti...Ne zamrzavaju.. :-(((((

ependorfica

Broj poruka : 2
Datum upisa : 26.02.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od Deni 5/12/2010, 21:39

Pa stvarno strasno, da propadne toliko embriona...
Deni
Deni

Broj poruka : 1741
Godina : 45
Datum upisa : 08.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od bubac 10/12/2010, 09:06

Pozdrav Deni, ja sam imala cistu posle VTO i zaista je nestala od kontraceptiva, Srecno Ciste 32796
bubac
bubac

Broj poruka : 64
Datum upisa : 11.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od Mihaela 9/5/2011, 14:36

Cao, vidim da se ova tema zatisala i da dugo nista nije pisao ali ja sam ocajna i zelim to da podelim sa nekim ko ima slicne brige.
Sa 13 godina sam imala prvu operaciju, gde je jedan jajovod otklonjen a drugi je nekim cudom ostao, i navodno je ugradjen kako to doktor kaze plasticni. Druga operacija je bila prosle godine, u oktobru i otklonili su i taj drugi jajovod zato sto je bio zapusen, sve opet zbog cista, i sad imam samo jajnike i kako oni kazu savrsenu matericu.
Doktor koji me je operisao drugi put, rekao je da cu ostati trudna samo vestackom oplodnjom i iskreno jako se plasim zbog toga.
Da li postoji ikakva sansa da ostanem trudna prirodno? Imam 22 godine, i vise ne znam sta da mislim kad je ta situacija upitanju.
Redovno dobijam, i neko mi je rekao da ja uopste ne bi mogla da dobijem da nemam jajovod, a nalazi i slike, tj snimci pokazuju da nemam. Molim vas, ukoliko ikako mozete da mi pomognete odgovorite mi? I, da bila sam naravno nevina kad je prva operacija protekla, iako vidim po forumima da se te ciste najvise dobiju kad se ne pazis tokom seksualnih odnosa tek posle druge sam saznala sta me sve nazalost ceka

Mihaela

Broj poruka : 2
Datum upisa : 05.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od Mihaela 9/5/2011, 14:38

spermatozoid tuga neverovatni baksuz ...

Mihaela

Broj poruka : 2
Datum upisa : 05.05.2011

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od dr mali pariz 9/5/2011, 15:49

Mihaela,sasvim slučajno sam na ovoj temi,iako nikakvih,hvala Bogu,nemam problema sa cistama...
Žao mi je što si tako mlada morala ostati bez dela svog reproduktivnog materijala,ali gledaj s pozitivnije strane- ako već nisu bili u funkciji,mogli su samo štetiti,i bolje je da ih takve nemaš.
Da,šansa za trudnoću ti je VTO,ali to nikako nije ništa strašno,kako izgleda na prvi mah.Nisi baksuz,šanse za trudnoću imaš.Ako si udata,a mlada si,onda odmah kreni u postupke,i kako god-sa srećom! Ciste 338438
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Location : mali pariz
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od nebuloza 20/6/2011, 11:30

pozdrav svima,
na desnom jajniku vec dobrih 9mj nemam ovulaciju. svakih par mjeseci se stvori cista koja uz pomoć štoperice nakon određenog vremena prsne. prije dva mjeseca sam imala IVF i činilo se ispočetka da raste folikel, no već na sljedećoj folikumetriji se vidjela samo cista..
moram reći da je po laparoskopskom nalazu malte ne udavljen zaraslicama od slijepog crijeva (OP slijepog crijeva je rađena prije 30god)
od ginića čujem samo da mi je kontracepcija jedino rješenje..ali kako radimo na trudnoći, to naravno nije opcija.
savjeti?
hvala :)
nebuloza
nebuloza

Broj poruka : 317
Godina : 51
Datum upisa : 18.06.2011

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od maza1972 17/9/2011, 10:52

Nisam sigurna da kontracepcija uspešno rešava problem nastajanja cista.Evo kod mene svež primer.Na microginonu sam tri meseca ,krećem u postupak VTO ,na UZ na levom jajniku cista 20*20 affraid Prvo kažu folikul, onda kako može da bude 20 dana ciklusa i pod kontracepcijom...onda - to je folikul koji nije pukao itd.Skidaju me sa kontaracepcije i hormona i čekam sad da se prirodno reši...ako ne ,radiće mi punktiranje...
maza1972
maza1972

Broj poruka : 2255
Godina : 51
Datum upisa : 23.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od korpica 26/10/2012, 19:58

Valjda sam na pravoj temi
pripremam se za prvu vto,cure neke vec i znaju
Na uz koji mi je radjen pre par dana,otkrivena je cista na desnom jajniku.Sad,dr se nada da ce od kontracepcije puci,ukoliko ne,radice mi punkciju.Mene interesuje,stvarno ne znam,kako se ta punkcija radi,sa anestezijom ili bez,koliko ceo taj postupak traje?
korpica
korpica

Broj poruka : 2143
Godina : 42
Datum upisa : 30.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od LaFolie 26/10/2012, 23:16

Korpice, ja ceo zivot imam ciste, uvek puknu pred ciklus, ne sikiraj se, pucice od kontracepcije
LaFolie
LaFolie

Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od korpica 27/10/2012, 12:20

LaFolie ::Korpice, ja ceo zivot imam ciste, uvek puknu pred ciklus, ne sikiraj se, pucice od kontracepcije
LaFolie,hvala.I ja se iskreno nadam da ce od kontracepcije puci i da nece doci do punkcije.
Non stop razmisljam,odakle sad to,do sada sve ok i kad je najvaznije e ono cista c
korpica
korpica

Broj poruka : 2143
Godina : 42
Datum upisa : 30.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od LaFolie 27/10/2012, 15:57

od pobrkanih hormona. ali ne sikiraj se, nece ti to uticati na VTO, opusti se i misli na lepe stvari - uskoro ces biti trudna
LaFolie
LaFolie

Broj poruka : 3412
Datum upisa : 20.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty draga moja

Počalji od iv79 27/2/2013, 22:28

Ako ti je za bilo kakvu utehu ja sam u potpuno istoj situaciji trenutno.Odradila IVF prosle godine sve super uspelo iz prve i onda u 11.nedelja spontani.
Sve se zavrsilo kako je moralo doktori rekli 6 meseci pauza pa ispocetka.Da napomenem zivim u inostranstvu i veoma dobri doktori su u klinici gde ja idem.
Prodje lepo i tih 6 meseci ali mi se sad od stimulacije pojavile ciste koje nikada pre toga nisam imala.Prvo na desnom pa i na levom jajniku.
Pila sve zive lekove koji su postojali na ovom prokletom ostrvu i nista nije pomoglo.Pila sam cak i kontraceptive uporedo sve vreme sa ovim lekovima. Poslednja kontrola stanje nepromenjeno ciste i dalje stoje gde su predlazu mi uklanjanje sukcijom ali da nastavim kontraceptive najmanje 6 meseci.
Istu dilemu kao i ti sam imala i naravno nisam ni pocinjala piti kontraceptive ponovo vec sam sasvim slucajno na netu pronasla informacije o nekoj kremi kojaa pomaze pucanju cista,otpusava jajovode smanjuje miome i svasta nesto jos.Pronasla tu adresu narucila kremu (zena mi poslala carinom u inostranstvo) i evo koristim je vec jednu sedmicu potrebno je od 1 do 3 meseca u zavisnosti od problema.Ciste navodno pucaju posle jednog meseca koriscenja.Nemogu ti nazalost reci ima li ucinka ikakvog trenutno ali cu ici na kontrolu posle mesec dana pa cu ti javiti rezultat ove kreme.
sunny osmeh srceependorfica ::Drage moje
nisam otvarala dnevnik, jednostavno, nekako nisam mogla.. Nisam bila na forumu godinu i duze .. Elem, imala sam VTO u septembru ove godine. Nazalost, nije uspelo. Prokrvarila sam 9. dana. Sve je bilo u najboljem redu. Hormoni super, dobijeno 15 jc, primila ukupno 30 Merionala, polovina dobijenih jc oplodjena IVF, druga ISCI i oplodjeno svih 8, tj. 7. Embrioni kao lutke. Vracena 2 i kraj znate.. Uzrok steriliteta, nepoznat, toliko da se cak i dr pita sto ja nisam trudna? (Super, zar ne?). MM ima 60% ASA, ali je sve sa VTO proteklo super, da je dr cak posumljala u taj nalaz.. Kao, kakva vasa ASA, vi pravite decu normalno...
Elem.. Posle mesec dana raspadanja od tuge, bolje sam i krecem dalje... Ali sada je nastao novi problem... Naime, pojavila mi se cista na jajniku, posle stimulacije. Kad mi bio drugi ciklus pole VTO, odem na kontrolu, a ono, cista skoro kao citav jajnik! Dr me stavi na Microgynon i posle mesec dana (bila sam juce ponovo) se smanjila, medjutim, jos je tu. Dr mi je produzila kontraceptiv jos mesec dana. E, sada mene interesuje, da li je neko imao slican slucaj i da li je uopste moguce da se ta cista skloni samo od kontrceptiva? Iskreno, uopste mi se ne piju ovu hormoni i ne suprimiraju jajnici.. Plasim se, jer nikad do sada nisam imala nikakav problem, ni sa hormonima, nikad cistu, iskreno, bojim se da ne uprpastim funkciju svojih jajnika... A i naravno da me nervira sto zbog kontracepcije sada sve mora da se odlaze, mislim, prirodno prvljenje bebe.. Dodje mi da ne pijem kontraceptive.. Uhh, ponovo se osecam da ne znam gde udaram....... Molim vas, ako je bilo ko imao slican problem.. neki savet????

iv79

Broj poruka : 1
Datum upisa : 27.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od BiKsi :) 28/7/2014, 12:18

Isproban lek za ciste ,miome ,gatantovano pomaze :Samleti 300 gr cuvarkuce sa 300 gr. meda od kestena ja sam bagremov,pomesati sve sa drvenom kasicicom,uviti u foliju il papir i drzati zatvoreno 7 dana u frizideru. Piti 2-3 puta na dan.Ciste nestaju brzo....Srecno...

Nadjoh na netu ovaj post, pa vredi probati, sto da ne.
BiKsi :)
BiKsi :)

Broj poruka : 22697
Godina : 43
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od nina :) 17/10/2015, 13:04

sad sam videla recept za ciste od cuvsrkuce ali me interesuje dali pomaze za ciste ina ztitnoj zlezdi jer ih imam par pa me interesuje
nina :)
nina :)

Broj poruka : 5182
Godina : 48
Datum upisa : 06.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od BiKsi :) 18/10/2015, 08:57

Ne znam nina, ovo je univerzalni recept za ciste. Smes li ti med?
BiKsi :)
BiKsi :)

Broj poruka : 22697
Godina : 43
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od nina :) 18/10/2015, 10:45

da budem iskrena ja sve jedem i dalje normalno bez nekih dijeta i ostalog.samo u manjim kolicinama jer mi tako odgovara organizmu,pojedem po jedno parce torte malo kolaca bukvalno se niceg nisam odrekla a pored lekova mi je secer oko 6 stalno jer merim sama uzela aparat i povremeno izmerim,jedino sam primetila da mi nepada secer posle 2 sata od hrane nego tek 3 sata a nisam jos isla na kontrolu da kazem dr za to tad mi bude od 7-9 zavisi u koje vreme merim dali posle 2 ili 2,5 sata
nina :)
nina :)

Broj poruka : 5182
Godina : 48
Datum upisa : 06.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od branka86 25/10/2015, 16:01

Iza sebe imam tri neuspeha,sto se vidi iz potpisa,sve moguce analize uradih..ne znam sta da promenim za sledeci put..od th pijem gluformin zbog IR i folnax..
Ima li neko neki savet sta mogu da pijem od vitamina,minerala...sta da uradim od nekih analiza..bilo kakav savet,molim vas... Rolling Eyes
branka86
branka86

Broj poruka : 328
Datum upisa : 25.07.2014

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od d77 28/9/2016, 11:20

Evo mene opet sa problemom...imam cistu od 6cm i ne znam kako da je se resim. Bila na kontracepciji mesecima i nista. Preporuka dr je punkcija, a tek onda operacija. Imate li predlog sta bih mogla jos da pokusam?

d77

Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Ciste Empty Re: Ciste

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu