KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

IUI (Inseminacija)

+18
noja
Milena1986
Mivela
KoMetaK
Vuchica
Vecka
ganedina
SoJa
tiramisu
ChillyVilly
blubej
vjera
Ema78
leptirko82
lorelajlorelaj
OKacica
blizanac
HappyGirl
22 posters

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Ići dole

IUI (Inseminacija) - Page 2 Empty Re: IUI (Inseminacija)

Počalji od Vuchica 19/9/2014, 19:48

Tiramisu, srecno!! vv vv vv Odmaraj malo vise ovih prvih par dana....

Mislim da ti je prerano 10-ti dan da radis test, sacekaj dve nedelje, i uradi ipak betu, a ne test

A imam jos jedan predlog: prebaci se na ovu temu https://kutak.forumotion.com/t2545-iui-dnevnici , da nam pises o simptomima i saopstis najlepse vesti!! Very Happy
Vuchica
Vuchica

Broj poruka : 3208
Godina : 48
Datum upisa : 09.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 24/9/2014, 22:25

Tiramisu, srecno i neka bude uspesan IUI! igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

IUI (Inseminacija) - Page 2 Empty Mala pomoc u vidu saveta

Počalji od Mivela 12/10/2015, 12:36

osmeh srce osmeh srce osmeh srce osmeh srce osmeh srce osmeh srce
Ema78 ::blubej, nek je sa srecom, da vam je ziv i zdrav sto godina !!!

Pozdrav Ema, vidim da si ti imala uspesnu inseminaciju pa bi htela da te pitam za par saveta.

Radila sam vec jednom pre dva meseca medjutim, dozivela sam stres dok sam cekala i jako me zabolio stomak i potom sam i dobila (cak 5 dana ranije iako sam uzimala utrogestan).

Sada drugi put sad radila pre 4 dana, tj u petak a danas je ponedeljak. Stomak me bas boleo do subote noc, kada sam pocela i da osecam prehladu i da bas kasljem i imam nisku temperaturu.
Nakon toga nista. Virus prolazi lagano, mada mi je temp jos uvek tu ali od bolova u stomaku ama bas nista!!! Zvala sam kliniku, kazu da zene kojima uspe obicno imaju bol u stomaku ali da je sve individualno....

Da li mozete da podelite vasa iskustva??

Hvala vam puno

Mivela

Broj poruka : 23
Datum upisa : 09.10.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milena1986 7/5/2016, 07:21

Cao svima😃moj decko i ja vec godinama pokusavamo da dobijemo bebu....od 2012 od prosle godine smo krenuli da radimo analize i sve Je u redu,moji hormoni i njegova spermiograma ali nisu mi radili prohodnost jajovoda a probali smo sa dve inseminacije.Mene interesuje da li Je obavezno da se pre inseminacje uradi i prohodnost jajovoda?ne razumem se Bas najbolje u sve To 😊Da napomenem da sam 2007 godine imala jednu trudnocu koju sam na zalost prekinula 😢😞unapred hvala😙

Milena1986

Broj poruka : 4
Datum upisa : 03.05.2016

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 7/5/2016, 17:09

Milena1986, naravno da su ti morali proveriti da li su ti prohodni jajovodi pre svega. Jer oni ubrizgaju spermatozoide u matericu, a oni treba danadju put do jajne celije ukoliko se ona oslobodi. A kako da je nadju,ako jajovodi, npr, nisu prohodni. Svu srecu ti zelim, i da sto pre zabebis. jeste li radili briseve da se vidi da nemate neke bakterije?
BiKsi :)

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milena1986 7/5/2016, 17:21

Hvala Biksi na odgovoru i ja se nadam da ce uskoro biti dobrih vesti 😄bris su mi radili ali na moju iniciativu....i navodno sve Je ok ali nije bas da im verujem zivim u Italiji i procedura je mnogo drugacija nego u Srbiji,mislim da su u Srbiji mnogo bolji za te stvari i da rade detaljne preglede ovde Je sve nekako nabrzinu😤 samo da te otkace 😠Kad odem u Srbiju na odmor uradicu sve analize😃 pa cemo videti sta Je u pitanju

Milena1986

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 7/5/2016, 19:08

Milena, imas ovde temu dodatne analize, odradi sve, da budes mirna. https://kutak.forumotion.com/t2708-dodatne-analize?highlight=dodatne+analize

Evo ti link, iscitaj sve.BOlje u startu da das pare da sve to zavrsis, nego besomucno da te muce godinama, kao sto imaju obicaj da kazu i sa vantelesnim,samo pokusavajte,samo pokusavajte.

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milena1986 7/5/2016, 22:10

Hvala puno 😍

Milena1986

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 9/5/2016, 10:54

Milena mozda nebi bilo lose da nadjes ovde i nekog dobrog ginekologa koji ce te pregledati ... da zakazes UZ ultra zvuk , naravno ko poznaje tematiku steriliteta
noja
noja

Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milena1986 9/5/2016, 12:19

Moracu jer od ovih nemam koristi 😒 juce su me zvali hoceju da pocnemo sa vantelesnom oplodnjom naravno nisam prihvatila....hocu prvo da budem sigurna sta Je u pitanju

Milena1986

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ema78 10/5/2016, 15:55

Milena, osnov za iui je da  postoji ovulacija i da su jajvodi prohodni, i da je spermogram dobar ili makar na granici.
A posto si imala jedan prekid trudnoce, kod tebe je indikovana bas laparoskopija, znaci pregled organa male karlice u potpunosti.Metoda nije bitna, bitn je da se vidi da li ima oziljaka i da li su jajovodi prohodni.
Ema78
Ema78

Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vesna V 3/2/2018, 08:44

Htela bi iskustvo sa inseminacijom da podelim sa vama.26.01.2018.(petak) otisla sam na folikulometriju folikul je bio oko 22mm.doktor je rekao da dodjem u ponedeljak da vidimo sta se desava sa folikulom.Odlazim u ponedeljak dr.mi govori da je folikul pukao i da bi trebalo odraditi inseminaciju.Meni je bilo cudno kako nakon pucanja folikula radi inseminaciju,prihvatam.Suprug odlazi i daje spermu na obradu.Dr.mi govori da cemo jos jednu odraditi sutradan.Sutradan dolazimo opet ista procedura.Dr.mi preporucuje prva dva dana Utrogestan 2x1 oralno a od trceg dana 2x1 vaginalno.Betu treba da odradim deseti dan od inseminacije.Da li je neko od vas imao ovakvo iskustvo? :DSamo da napomenem da nije bilo potebe za klomifenom jer se folikul razvijao i sam je pukao lol!

Vesna V

Broj poruka : 33
Datum upisa : 26.11.2017

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bobaue 3/2/2018, 09:37

Vesna je se nešto posebno u IUI ne razumem ,nisam ih lično radila ali ono što znam je da je prerano raditi betu 10. dan od insemenacije. Čak je rano i posle vto osim kada se vrate blaste, ali javiće se u svakom slučaju neko sa više iskustva od mene.

Bobaue

Broj poruka : 658
Datum upisa : 27.06.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nessi 3/2/2018, 11:04

Ja sam imala slicno iskustvo. Prosla sam kroz 4 inseminacije i nijedna nije uradjena kako treba i naravno nijedna nije uspela kao ni nekoliko vto nakon toga. To naravno ne znaci da ce u tvom slucaju biti tako i nadam se da nece ali mislim da ti moze znaciti moje iskustvo. Uvek sam imala uredne menstruacije i ovulacije od kako ih pratim i dugo su mi se ovulacije desavale iskljucivo u nedelju, sto mi je bio problem za inseminaciju jer u drzavnim klinikama nisam mogla da radim, a ni privatna klinika, koju sam izabrala, nije radila nedeljom. Dva puta sam radila inseminaciju dan nakon pucanja folikula, jednom dva dana pre ovulacije, a za cetvrtu inseminaciju ne mogu da se setim kako i kad bese.

U tvom slucaju mislim da ako su ti dobro izmerili folikul u petak, po mom iskustvu, najverovatnije je vec u subotu bila ovulacija, sto znaci da je u ponedeljak i utorak besmisleno bilo raditi inseminaciju. Nisi pomenula da su ti dali stop inekciju - pregnil ili ovitrel? Meni su govorili da mi ne treba stop inekcija jer mi folikuli prirodno pucaju, sto je naravno pogresno jer bez obzira na to sto se spontano desava ovulacija, smisao stop inekcije je da se proceni tacno vreme ovulacije da bi se tada radila inseminacija. Generalno mislim da lekari rade inseminacije reda radi i da ne veruju u njihov uspeh jer statistike pokazuju jako malu uspesnost inseminacija... na zalost. Ipak, ima slucajeva gde inseminacija uspe iz prve. Znam jednu devojcicu iz prvog pokusaja inseminacije :). I mozda su tebi pogresno izmerili folikul u petak... mozda je tada bio manji sto bi znacilo da je ovulacija mogla biti kasnije pa da u ponedeljak nisi zakasnila... Nikad se ne zna.

I slazem se sa bobaue da je rano raditi betu desetog dana od inseminacije.

Nessi

Broj poruka : 339
Datum upisa : 23.04.2017

https://tripprototip.blogspot.rs

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 3/2/2018, 17:20

I ja se slazem da je betu prerano raditi 10. dan od IVI. Nemam iskustvo sa IVI,ali ti svakako zelim srecu!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vesna V 3/2/2018, 18:48

BiKsi :) ::I ja se slazem da je betu prerano raditi 10. dan od IVI. Nemam iskustvo sa IVI,ali ti svakako zelim srecu!
osmeh srce osmeh srce hvala,

Vesna V

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vesna V 3/2/2018, 18:52

Nessi ::Ja sam imala slicno iskustvo. Prosla sam kroz 4 inseminacije i nijedna nije uradjena kako treba i naravno nijedna nije uspela kao ni nekoliko vto nakon toga. To naravno ne znaci da ce u tvom slucaju biti tako i nadam se da nece ali mislim da ti moze znaciti moje iskustvo. Uvek sam imala uredne menstruacije i ovulacije od kako ih pratim i dugo su mi se ovulacije desavale iskljucivo u nedelju, sto mi je bio problem za inseminaciju jer u drzavnim klinikama nisam mogla da radim, a ni privatna klinika, koju sam izabrala, nije radila nedeljom. Dva puta sam radila inseminaciju dan nakon pucanja folikula, jednom dva dana pre ovulacije, a za cetvrtu inseminaciju ne mogu da se setim kako i kad bese.

U tvom slucaju mislim da ako su ti dobro izmerili folikul u petak, po mom iskustvu, najverovatnije je vec u subotu bila ovulacija, sto znaci da je u ponedeljak i utorak besmisleno bilo raditi inseminaciju. Nisi pomenula da su ti dali stop inekciju - pregnil ili ovitrel? Meni su govorili da mi ne treba stop inekcija jer mi folikuli prirodno pucaju, sto je naravno pogresno jer bez obzira na to sto se spontano desava ovulacija, smisao stop inekcije je da se proceni tacno vreme ovulacije da bi se tada radila inseminacija. Generalno mislim da lekari rade inseminacije reda radi i da ne veruju u njihov uspeh jer statistike pokazuju jako malu uspesnost inseminacija... na zalost. Ipak, ima slucajeva gde inseminacija uspe iz prve. Znam jednu devojcicu iz prvog pokusaja inseminacije :). I mozda su tebi pogresno izmerili folikul u petak... mozda je tada bio manji sto bi znacilo da je ovulacija mogla biti kasnije pa da u ponedeljak nisi zakasnila... Nikad se ne zna.

I slazem se sa bobaue da je rano raditi betu desetog dana od inseminacije.
Zao mi je zbog tvog iskustva,i ja sam se iznenadila kad su rekli da ce da mi rade inseminaciju jer nisam ocekivala
Embarassed Nisu mi dali stop inekciju jer su videli u ponedeljak da je pukao folikul.

Vesna V

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 2 Prethodni  1, 2

Nazad na vrh

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu