KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

plan i program uvodjenja cvrste hrane

+67
Tavita
BiKsi :)
Bobac
Lija
micam
Vanja80
Mimi12
nina :)
Tangerine
mimi85
lolipop
masato
bobica83
alisa
Deni
Ema78
d77
Vuchica
Stenli
zvoncica36
zoxa
veki1
fight&faith
jagodica
heart84
lilly13
mijaki
dr mali pariz
dacans
dragmilk
Botox
Orline
Marie
Mali Princ
agata
Marija86
noja
Mrvica
makababy
cici
plavaptica
cufta
Tanja83
penelope
Mirjana
Zoka83
lena
key
Tinche
buby
nesalela
catherine290505
Sneza
brinbili
Milijana
Lily
Pakki
Anuska
MARA
Jelence
Cherry
Gala
Kata
duga76
Hitron-Luka
maus
era
71 posters

Strana 13 od 29 Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 21 ... 29  Sledeći

Ići dole

plan i program uvodjenja cvrste hrane - Page 13 Empty Re: plan i program uvodjenja cvrste hrane

Počalji od mijaki 30/5/2013, 21:06

Ekipica snova - Rasa Cvrle i Ana:-)

mijaki

Broj poruka : 2537
Datum upisa : 25.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

plan i program uvodjenja cvrste hrane - Page 13 Empty Re: plan i program uvodjenja cvrste hrane

Počalji od mijaki 30/5/2013, 21:10

Svako vece smislim kao neki plan u nadi da ce upaliti...:-)
jooooj
a jos idemo na more za 15 dana, mogu da zamislim veselja tamo:-)

mijaki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 30/5/2013, 21:14

Mijaki Anci tebi super napreduje, koliko rece da ima kila, a ovaj moj zgolja 6300 Very Happy jeste da je bio mesec dana u bolnici i to prvi mesec kada bebe najvise dobijaju on mukica rodio se sa 3200 a posle mesec dana imao 3400. Idemo za par dana da primimo vakcinu pa cu pitati pedijatra mozda ja nesto dobro ne radim. Kupila sam mu gotovu kasicu sargarepu i jabuku pa cu mu sutra dati mozda cemu se vise svideti od ove sto ja pravim.
heart84
heart84

Broj poruka : 3091
Godina : 40
Datum upisa : 31.10.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 30/5/2013, 21:16

Ja mu poslednjih dana ne dam da pomisli na (.)(.) tako često. To mi je nova strategija Laughing
Znači, kad znam da će uskoro tražiti da sisa, izvedem ga u parkić. Obožava ljuljaške i tobogane. Tamo ga smorim i kad se vratimo, moram prvo da mu dam da malo sisa, ali ne da se zasiti. Onda mu nudim neku kašu i polako se vraćamo na staro. Nekad je bolje, nekad gore. Danas pojeo punu činiju povrća sa junetinom. Večeru preskočio, tj.samo sisao. Voće nije ni liznuo. Za doručak tri plazmice namočene u mleko.
Nekad je jeo super, a sad sam i sa ovim prezadovoljna i računam da je dan bio veoma uspešan Laughing
Mirjana
Mirjana

Broj poruka : 10482
Godina : 48
Datum upisa : 30.05.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 30/5/2013, 21:18

mijaki ::
a jos idemo na more za 15 dana, mogu da zamislim veselja tamo:-)

Blago vama, mi idemo tek krajem avgusta, zato do tada moram da mu nadjem kasice koje voli, imam sve da pokupujem pa neka cemu se valjda svideti
heart84
heart84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mijaki 30/5/2013, 21:27

E drage moje, slatke muke nas muce...:-)
Ja sam se samo nadala da ce nesto ici lako...ali neeeee, princeza je odlucila da mi naplati za sve....

mijaki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 30/5/2013, 21:51

Srce, vidi se da je i Rasa zdrav, prav i napredan yes
mijaki ::E drage moje, slatke muke nas muce...:-)
Baš likeit
Mirjana
Mirjana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 30/5/2013, 22:06

Mirjana ::Srce, vidi se da je i Rasa zdrav, prav i napredan yes
Hvala Bogu jeste Very Happy ali da vidite vi te muke kad treba da jede kosa mi se dize na glavi
heart84
heart84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mijaki 30/5/2013, 22:18

Ja cu sutra probati humaninu kasicu... probacu da je stavim u stolicu za hranjenje bez portikle (zato sto dok je hranimo ona gura portiklu u usta), da joj dam u ruke sve igracke koje se mogu oprati i da izigravam klovna dok ne pojede barem 50ml. Obrokom cu smatrati kad pojede 90ml (6 supenih kasika)...

mijaki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lilly13 30/5/2013, 22:31

mijaki :: (zato sto dok je hranimo ona gura portiklu u usta),

hahahahah isto i moja , ima jedna plava koju dok stavim odma čitavu zgura u usta lol!

ja sam sad našla neku onako poveliku (dođe joj do koljena kad sjedi) i ako slučajno krene pridržim je malo i više to ne radi, a rukave zavrnemo do laktova jer zna gurnuti prst u usta i malo se dijete rukavom obriše, u zadnje vrijeme sve manje - ako ti je za utjehu
lilly13
lilly13

Broj poruka : 1504
Godina : 42
Datum upisa : 29.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 31/5/2013, 10:51

Znači isto lol!
Pa sam i ja onda kupovala te dugačke i lepo mu je gurnem u pantalone. Često je znao i da je izvuče. Onda mi je sestra poslal neku frotirsku kao prsluk. Obučem mu, zavežem pozadi i milina!
Mirjana
Mirjana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 31/5/2013, 12:05

Eeee,Heartić...negde pišeš da te je briga za kilažu i količinu,negde ti dođe da plačeš od muke-čuj-apsolut. te razumem i ne prihvatam da ijednu majku može da bude briga za to koliko dete napreduje,pa ne daj Bože,otići pedijatru ,a ovaj smori pričom da je neuhranjeno-kao da majka nešto pogrešno radi...
Čuj,mila-moj Dušan ke pio kao raša-50,60,80...dok je Iv tada pila po 150ml,i to u tvom periodu...
Brinulo me jeste,ali mi merilo bilo da nije slab ni bolestan-to mi ke bilo bitnije od svega.
Tea Tinina sad popije 150ml,ali ona je rođena sa preko 4 kg,i normalno je da su joj apetiti veći. Moji su do skoro pili toliko. Sad 180-200ml,i to je.
U hranjenju nebo i zemlja- ona će pojesti celu malu plazmu sa čajem,ali on će se zadovoljiti grickanjem...
samo polako,i svi su različiti-nikad se ne treba oduševljavati drugim,budite zadovoljne da su vam deca zdrava.
I sve se menja-njihove navike u svemu,pa i u ishrani.
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 31/5/2013, 12:06

Jao i Rasa jede portiklu ja ga prekrijem i sa pelenom i to gura usta, ako mu nestavim nista onda gura pesnicu, videla sam negde ova odelca da im se obuku kad jedu, mada mislim da je to za stariju decu
plan i program uvodjenja cvrste hrane - Page 13 Jjpuzs
heart84
heart84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 31/5/2013, 12:12

dr mali pariz ::Eeee,Heartić...negde pišeš da te je briga za kilažu i količinu,negde ti dođe da plačeš od muke-čuj-apsolut. te razumem i ne prihvatam da ijednu majku može da bude briga za to koliko dete napreduje,pa ne daj Bože,otići pedijatru ,a ovaj smori pričom da je neuhranjeno-kao da majka nešto pogrešno radi...
Čuj,mila-moj Dušan ke pio kao raša-50,60,80...dok je Iv tada pila po 150ml,i to u tvom periodu...
Brinulo me jeste,ali mi merilo bilo da nije slab ni bolestan-to mi ke bilo bitnije od svega.
Tea Tinina sad popije 150ml,ali ona je rođena sa preko 4 kg,i normalno je da su joj apetiti veći. Moji su do skoro pili toliko. Sad 180-200ml,i to je.
U hranjenju nebo i zemlja- ona će pojesti celu malu plazmu sa čajem,ali on će se zadovoljiti grickanjem...
samo polako,i svi su različiti-nikad se ne treba oduševljavati drugim,budite zadovoljne da su vam deca zdrava.
I sve se menja-njihove navike u svemu,pa i u ishrani.

Pari sve sto kazes je tako, jednog dana kazem sebi necu da se nerviram nek jede koliko hoce, vazno je da je veseo zdrav i da napreduje, e onda drugog dana pocnem da se nerviram, a u mom okruzenju sve bebe njegovog uzrasta i manje vece od njega, i onda se non stop preispitujem da li negde gresim, pa onda opet razmislim pa kazem sebi pa ne mogu sva deca biti ista
heart84
heart84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Botox 31/5/2013, 12:50

o plakanju zbog nenapredovanja po kilu ko druga deca sto dobijaju, prva tri meseca, bolje da ne pisem :-D pa jos on sav ko mrva.... pa komenatri, uvek nekih dokonih ljudi, a sumnjam dobronamernih i tak.... i evo ga, od pocetka zdrav, pu pu pu.... i zivahan.... prezivesmo :-D
srecom,imala sam podrsku mog dragog, i divne dr iz bg i sestre, koji su bili tu da mi objasne da je moje dete jednostavno takvo, znala sam to i sama, al trenucima slabosti i kad te sve stigne, zaboravis....
meni su suze pomogle, nekako su uvek dolazile kad sam bila psihicki mnogo nabijena, bile su mi potrebne, i kao pisle pljuska, bude ti lakse :)
Botox
Botox

Broj poruka : 4342
Godina : 38
Datum upisa : 10.04.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Botox 31/5/2013, 12:51

ko o cemu, ja sam samo o kilama mislila, ko tovno pilence da imam....
sad znam, naucih nadam se i tu lekciju, da je svako dete za sebe prica, i kalupi ne postoje....
Botox
Botox

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mijaki 31/5/2013, 13:02

Upravo tako!!!

mijaki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mijaki 31/5/2013, 13:44

Izvestaj od danas, i dalje nista, jabuka joj se gadi...pojela 2 kasikice max...
sutra ispocetka....

mijaki

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od dr mali pariz 31/5/2013, 18:15

Botox,Heart-dve mršice žele bebelo dete Wink
Mijaki,polako,imaš gurmanku Wink
dr mali pariz
dr mali pariz

Broj poruka : 22885
Godina : 46
Datum upisa : 29.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od fight&faith 31/5/2013, 23:29

dr mali pariz ::Botox,Heart-dve mršice žele bebelo dete Wink
Mijaki,polako,imaš gurmanku Wink

Ma sve su one nama super srce ... Drage mame uživajte u svojim bebama i ništa ne brinite... Što kaže mama Pariz ne mogu bebe biti debele, ako su mame prirodno mršavice Very Happy

ff

fight&faith

Broj poruka : 1852
Datum upisa : 17.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 1/6/2013, 00:39

Danas tek iz treceg pokusaja pojeo 8 kasicica sargarepe i jabuke i to kupovne gotove kasice. Moje nije hteo ni da okusi,dala u 12 pojeo jednu kasicicu,pa u 3 pojeo 2 i onda konacno u 6 pojeo 8. Sutra je na meniju bundeva :)
Sta mislite da li je bolje da mu voce i povrce mesam sa onim pirincanim kasicama ili cisto povrce i voce da mu dajem,posto mi sargarepu bolje jede kad mu pomesam
heart84
heart84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od heart84 1/6/2013, 13:02

Da napisem izvestaj od malopre, dala sam mu Humaninu kasicu sa jabukom, pojeo je 10 kasicica i to kako, baka ga je drzala, mama je izigrava budalu i imitirala prase kako grokce a on se sit ismeja i tako pojede 10 kasicica, kad sam ga stavila u stolicu poceo je da vristi i nista od daljeg hranjenja
heart84
heart84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od veki1 1/6/2013, 15:30

Vidim ja vecina vas se odlucila poceti sa cvrstom hranom oko 4 meseca, mene su ovde (UK) odsavetovali, kao najbolje poceti sa 6 meseci...
Ja kupila bebi rizu, mislila sam da pocnem sa njom, al se predomisljam.
Maksim lepo spava, rucka, kaki, piski... Tako da jedan dan kazem eee danas pocinje, onda se predomislim i tako u krug vec dve nedelje!

Pitanje- Zasto ste vi pocele tako rano, mislim u cetvrtom mesecu?

veki1
veki1

Broj poruka : 256
Datum upisa : 24.05.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Mirjana 1/6/2013, 15:47

Veki1, mi smo počeli poslednje nedelje petog meseca, pošto su i mene savetovali kao vas. Cvrle je i dobro napredovao pa nismo morali žuriti.
Svratih da zabeležim da je izgleda prihvaćena šargarepa. Tri dana je jeli i nema osipa. Do kraja nedelje sam suzdržana, ali mi je ipak laknulo!
Danas će prvi put probati pasulj. I u njemu ima šargarepe Wink
Onda nam ostaju pečurke, riba, citrusi i bobičasto voće. Naravno, kikiriki i sl. nećemo do druge, tj treće. Kako kaže dr.
Mirjana
Mirjana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Botox 1/6/2013, 16:30

veki1 ::Vidim ja vecina vas se odlucila poceti sa cvrstom hranom oko 4 meseca, mene su ovde (UK) odsavetovali, kao najbolje poceti sa 6 meseci...
Ja kupila bebi rizu, mislila sam da pocnem sa njom, al se predomisljam.
Maksim lepo spava, rucka, kaki, piski... Tako da jedan dan kazem eee danas pocinje, onda se predomislim i tako u krug vec dve nedelje!

Pitanje- Zasto ste vi pocele tako rano, mislim u cetvrtom mesecu?

veki, opusteno , ti slobodno od sestog, i mi smo tako polako poceli, koji dan ranije.... jos ako dojis nemas razloga za zurbu uopste :) ljub
Botox
Botox

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 13 od 29 Prethodni  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 21 ... 29  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu