Imena
+78
Blanka
Sofija Veks
hocukusurnecuzvaku
Stenli
fmala
Tangerine
KoMetaK
leptirko82
Marie
Erata
Vecka
lenjivica
lilya
nena beba
fight&faith
JocY
JAmajka
nina :)
dr mali pariz
rada78
hany
ciklama
Marija86
krol
zoxa
dra00
bulevarka
M.
kasia
Gramatika
Niny
nesalela
Ema78
Shizika
Andjelcici
Mirjana
lilly13
Djordjee
missile
racili
medolino
Orline
lena
heart84
darija79
Divina
cufta
Nefertari
Botox
Sami
anak
dragana76ns
BiKsi :)
brinbili
MARA
Milijana
Struzzo
Jelena*
maki82
Simona
Tinche
catherine290505
buby
Gala
era
caci
zabica
Kata
vakic
zalosna_sova
jul
nadalina
TetaSneki
adriatika
rsrce
maus
Jelence
Hitron-Luka
82 posters
KUTAK :: PORODICA :: Roditeljstvo
Strana 9 od 13
Strana 9 od 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
Re: Imena
Zalost a donela radost gde to ide
Marija86- Broj poruka : 1794
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
Marija86 ::Zalost a donela radost gde to ide
Eto!
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008
Struzzo,
i Vilenjakovo ime ima isto značenje, njegova biološka majka ga je dala sa razlogom i vezano je za zbivanja u njegovom životu pa i na put do nas... tako da kad je već tu i lepo mi je i prati ga priča koju ću jednog dana ispričati Vilenjaku. Kažem samo da sam ja odlučivala ja ne bih davala ime po nekome, ne znači da je taj način davanja imena pogrešan inače...
i Vilenjakovo ime ima isto značenje, njegova biološka majka ga je dala sa razlogom i vezano je za zbivanja u njegovom životu pa i na put do nas... tako da kad je već tu i lepo mi je i prati ga priča koju ću jednog dana ispričati Vilenjaku. Kažem samo da sam ja odlučivala ja ne bih davala ime po nekome, ne znači da je taj način davanja imena pogrešan inače...
Simona- Broj poruka : 8349
Godina : 55
Datum upisa : 14.11.2009
Naravno, Simona....
Davanje imena je lično, nečiji izbor ili ukus, a oni su tako različiti kao i mi uostalom..u tome je i lepota ovog sveta.
Sviđa mi se tvoja priča o Vilenjakovom nadimku...
Davanje imena je lično, nečiji izbor ili ukus, a oni su tako različiti kao i mi uostalom..u tome je i lepota ovog sveta.
Sviđa mi se tvoja priča o Vilenjakovom nadimku...
Struzzo- Broj poruka : 7041
Godina : 48
Datum upisa : 27.09.2008
ja struzo kad rekoh srpska imena mislila sam otprilike na ona iz naseg kalendara npr, pa bila ona starohebrejka, slovenska, uzeta od brace grka il rusa.... staroslovenska mi se najvise svidjaju....normalno da ta imena vuku svoje korene mnogo pre nas...
i ni ja ne volim ta imena-nadimke, niti mi se svidja ova moda kod decaka, sad je svaki treci Lav, sve cesce cujem to
i ni ja ne volim ta imena-nadimke, niti mi se svidja ova moda kod decaka, sad je svaki treci Lav, sve cesce cujem to
Botox- Broj poruka : 4342
Datum upisa : 10.04.2011
Uuuu, kad pomenu imena zivotinja....sin mog devera se zove Vuk i kad je jetrva bila drugi put trudna, pita njena majka zeta kako ce se zvati ako bude musko, a on kaze: Lav, a ona ce: A ako bude zensko, Lisica? (ali to "Lisisca" sa onim akcentom seljackim )
Milijana- Broj poruka : 5167
Datum upisa : 01.12.2009
Lola? Moju drugaricu zovemo Lola,a zove se Lovcenka. Kad smo kod Lava, u Lucijinim jaslicama ima Leon.
cufta- Broj poruka : 5392
Godina : 56
Datum upisa : 20.05.2010
cufta ::Lola? Moju drugaricu zovemo Lola,a zove se Lovcenka. Kad smo kod Lava, u Lucijinim jaslicama ima Leon.
Izvini sto se smejem ali ta dva su mi nespojiva
Marija86- Broj poruka : 1794
Datum upisa : 23.09.2010
Marija, samo napred sa smehom, sve stvari na ovom svetu zasluzuju da se smejemo
meni se svidjaju kratka imena, ne volim kad se da ime a koristi skracenica citav zivot, onda bolje odmah das skracenicu
hany- Broj poruka : 2048
Datum upisa : 14.02.2011
Hany, to sam oduvek mislila!!!
ni to . A sto je najbisernije, mislim da imam diiiiiiiivno ime , i kao i svi matorci, stalno ga predlazem za tudje devojcice
hany :: , nadam se da nije cufta
ali smo psu dugo tepali tako, pa mi je mm zato i predlozio taj "user name"
Mili, "Lisica."
Ćuftice,meni je Lucija divno ime.I prelepa devojčica.
Ćuftice,meni je Lucija divno ime.I prelepa devojčica.
JAmajka- Broj poruka : 1906
Datum upisa : 25.02.2010
Za Lisicu sam se i ja ismejala I za Luciju se slažem sa Jamajkom, prelepo ime
Moj nadimak je duži nego ime (izveden je od imena). Moje ime ne podnosim a nadimak hajde kao nije loš...
Moja majka je oduševljena pravim imenima i bila je oduševljena kad je večeras u jednom trenutku Vilenjak rekao svoje pravo ime a ne nadimak (vežbali smo predstavljanje na engleskom). Treba li da kažem da ja nisam delila to oduševljenje a kad budemo nasamo moraću da joj ispričam i zašto. Kažem ispričaću mu nekad tu priču oko dobijanja imena, to ime je njegova veza sa biološkom majkom, naravno i njegovo pravo ime, ne smeta mi ali da sam nešto ushićena kad se predstavi pravim imenom - nisam. Naravno ne mogu stalno misliti kako je dobio to ime, niti to činim... ali ja sam i inače mislila da usvojeno dete zovem po nadimku upravo jer mi ne dajemo ime a nadimak može da bude naš. Ovo ime od bivšeg a Vilenjakov nadimak je baš moje , mada i drugi nadimak koristim i mislim da mu odgovara... Ali ga skoro nikad ne oslovljavam po zvaničnom imenu sem u zvaničnim ustanovama i kad pominjemo ime, učim ga da mu je to pravo ime a da je ovo drugo nadimak, ali ja i sebe nikad ne predstavljam po zvaničnom imenu nego nadimkom sem baš u zvaničnim prilikama. A i to učim dete mada on nema šanse tek da kaže moje pravo ime, isključivo govori nadimak iako je duži i teži za izgovaranje...
Moj nadimak je duži nego ime (izveden je od imena). Moje ime ne podnosim a nadimak hajde kao nije loš...
Moja majka je oduševljena pravim imenima i bila je oduševljena kad je večeras u jednom trenutku Vilenjak rekao svoje pravo ime a ne nadimak (vežbali smo predstavljanje na engleskom). Treba li da kažem da ja nisam delila to oduševljenje a kad budemo nasamo moraću da joj ispričam i zašto. Kažem ispričaću mu nekad tu priču oko dobijanja imena, to ime je njegova veza sa biološkom majkom, naravno i njegovo pravo ime, ne smeta mi ali da sam nešto ushićena kad se predstavi pravim imenom - nisam. Naravno ne mogu stalno misliti kako je dobio to ime, niti to činim... ali ja sam i inače mislila da usvojeno dete zovem po nadimku upravo jer mi ne dajemo ime a nadimak može da bude naš. Ovo ime od bivšeg a Vilenjakov nadimak je baš moje , mada i drugi nadimak koristim i mislim da mu odgovara... Ali ga skoro nikad ne oslovljavam po zvaničnom imenu sem u zvaničnim ustanovama i kad pominjemo ime, učim ga da mu je to pravo ime a da je ovo drugo nadimak, ali ja i sebe nikad ne predstavljam po zvaničnom imenu nego nadimkom sem baš u zvaničnim prilikama. A i to učim dete mada on nema šanse tek da kaže moje pravo ime, isključivo govori nadimak iako je duži i teži za izgovaranje...
Simona, ime ti je 200 puta bolje od nadimka, ali dobro , sve je stvar ukusa. I meni se svidja "VilanjaK", ustvari mislim da je divan nadimak. Zadrzi ga ako se on ne bude bunio kad poraste. Mozda mu bude delovao "bebasto"
Simona, ne znam ti ni ime ni nadimak, pa sam onda čitala i gledala u prazno!
Ali ako je nadimak tvog sina Vilenjak, a ime ono u RD, pa stvarno mu je ok ime, jeste uobičajeno, ali svakako ne štrči. A sad se i ne daje to ime preterano često. Mislim da će čudno izgledati da momka od 18 godina zovu Vilenjak
Ćufto, ne znam ni tvoje ime, ali meni je Lucija prekrasno ime!
Ali ako je nadimak tvog sina Vilenjak, a ime ono u RD, pa stvarno mu je ok ime, jeste uobičajeno, ali svakako ne štrči. A sad se i ne daje to ime preterano često. Mislim da će čudno izgledati da momka od 18 godina zovu Vilenjak
Ćufto, ne znam ni tvoje ime, ali meni je Lucija prekrasno ime!
missile- Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011
Ćufta,
pa da o ukusima ne vredi raspravljati Mene su od detinjstva zvali po tom nadimku pa se tako nekako osećam...
Missile,
Vilenjak je samo nick na forumu, ne zovemo ga tako. Ono u dnevniku je isto nadimak a možeš pretpostaviti koje je ime... ali da vas ne zbunjujem, ne bih u ovom javnom delu foruma ali u roditeljskom ću da rastumačim oko mog i negovog imena pa da vam bude jasnije šta ispisah ovde
pa da o ukusima ne vredi raspravljati Mene su od detinjstva zvali po tom nadimku pa se tako nekako osećam...
Missile,
Vilenjak je samo nick na forumu, ne zovemo ga tako. Ono u dnevniku je isto nadimak a možeš pretpostaviti koje je ime... ali da vas ne zbunjujem, ne bih u ovom javnom delu foruma ali u roditeljskom ću da rastumačim oko mog i negovog imena pa da vam bude jasnije šta ispisah ovde
Simona ::
Missile,
A ja mislila da je nadimak iz RD njegovo ime. Ajd i to ćemo razrešiti. Da i mi damo neki sud da li si ti zapravo perfekcionista!
missile- Broj poruka : 8014
Godina : 54
Datum upisa : 24.10.2011
Missile,
ja sam nekako pretpostavila da znate da je to nadimak... ali eno rastumačila sam sada
ja sam nekako pretpostavila da znate da je to nadimak... ali eno rastumačila sam sada
Meni su sva imena lepa. Što bi rekli naši stari ljudi - ne nagrđuje čoveka ime, nego dela. A neka imena su mi lepša ako znam nekoga sa tim imenom, čak i ako je ime "ružno".
anak- Broj poruka : 3404
Godina : 52
Datum upisa : 12.10.2010
samo da vam kazem da sam jutros koleginici predlozila svoje ime za njenog novog psa!
Strana 9 od 13 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13
KUTAK :: PORODICA :: Roditeljstvo
Strana 9 od 13
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu