KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korak po korak na putu do bete +

+46
aurora
winni
Hobbes
lola1980
hany
Borbica
srculence 84
micam
Lija
Blanka
mamadabudem
Tavita
Nataly17
Jerapetra
MalaSaJuga
Ancica 87
alisa
Hipatija85
Zensko pero
NikolaMaja
Lakisa
kobac robac
ne gubim nadu
lopuzica
fight&faith
lela1984
ganedina
Makija
sanja 73
BabyBear
dada88
Mammy
Nessi
Nida517
Dora1
zsuki75
Principessa
tiramisu
Bekanicaa
mimi85
Vanja80
Elenaa
Angie83
sunny.tp
Malisha Plavisha
Padobranka
50 posters

Strana 4 od 40 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Sledeći

Ići dole

Korak po korak na putu do bete + - Page 4 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od sunny.tp 16/6/2018, 07:42

Predložila mi je Crnogorac. Pa ne znam šta da mislim, ne uzimaju mi samo pare, nego i vreme i zdravlje. Ako je to stvarno prevara, to je ozbiljna stvar! Al prosto ne mogu da verujem da pored svih skupih analiza i preskupe vto, izmišljaju ovako nešto zbog deset hiljada.
Stvarno ne znam šta se dešava, al ne mogu sada na svoju ruku da prekidam terapiju. Nije nemoguće da se bakterije nadju u endometrijumu, ali to već ukazuje na neku upalu ili endometriozu. Ako neko nadje nešto o ovome na netu, neka javi.
sunny.tp
sunny.tp

Broj poruka : 381
Datum upisa : 16.07.2014

Nazad na vrh Ići dole

Korak po korak na putu do bete + - Page 4 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od sunny.tp 16/6/2018, 09:25

Našla sam neke članke, izadju kada se kuća endometrium bacteria. Govori se o endometritisu i o novim istraživanjima, a neka od njih je sproveo Igonomex koji radi Era test, tako da mi je jasno odakle Crnogorac to praktikuje. Oni ne govore o konkretnim bakterijama, već da su zaključili da materica nije sterilna potpuno, a bavili su se razlikom kod žena koje imaju više lactobacila u materici u odnosu na one koje ih imaju manje. Zaključak je da to može da utiče na implantaciju embriona. Najbolje još neko da pogleda, koga interesuje, ja sam samo preletela jer nisam imala vremena. Ako još nešto saznam, javicu.
sunny.tp
sunny.tp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micam 16/6/2018, 09:46

Zene drage nije u pitanju tih 10000 din za analizu vec privlacenje veceg broja pacijenata i uzimanje vecih para za vto i sve sto ide uz to.konkurencija je velika i bore se da dobiju sto vise pacijenata,a kako uvodjenjem neceg novog jer to je sansa da se privuce pacijent.Mi jadni se hvatamo za svaku slamku i ne zalimo i ponavljamo onu recenicu"kad sam dao toliko dacu i ovo" a oni to koriste bez srca i duse.mali je broj klinika koje to ne rade.Sto se tice briseva i svega toga vagina i materica i naravno ceo ljudski organizam nije sterilan tako da nemoguce je da ne nadju nista.Sad sto neceg ima u vecem broju to je diskutabilno.Isto se pitam zene koje zive u nehigijenskim naseljima i koje nemaju ni pravilnu ishranu,ni vodu ni higijenu jel imaju sve te zgadije?A radjaju i ostaju trudne bez problema,mislim da nam medicina i farmacija idu duboko u dzepove gde god mogu i to koriste maksimalno.Definitivno mi imamo problem steriliteta i vecina nas ima nedokazan uzrok a mislim da se sve dolazi iz hrane i preko hrane da nismo ni svesni toga,mi se kao zdravo hranimo i trudimo se da sve uzimamo kako treba a samim tim unosimo silnu hemiju i modifikovani skrob koji se sad nalazi u svim proizvodima a glavni su uzrok steriliteta.
Svi oni sad pisu studije i brane sebe da bi odbranili uzimanje novca od nas,sve to je na svetskom nivou.Niko to ne dokazuje samo se pisu studije sto i nije neki dokaz da je to sto tvrde tacno(jako mali broj osoba na kojima se ispituje nemoze biti dokaz).
micam
micam

Broj poruka : 1357
Godina : 52
Datum upisa : 12.11.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micam 16/6/2018, 09:48

Izvinite na dugom postu al ova borba me je dovela do ludila i svi mi vec idu na zivce sa tim nekim "novitetima" koji za godinu dve(cak i krace) tvrde da nisu pouzdani a sada se kunu u to da je to to sto nama fali
micam
micam

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sunny.tp 16/6/2018, 09:53

Micam, slažem se sa tobom, mnogo muljanja ima, počevši od klinika naših pa do svetskih, a sve zajedno sa farmacijom jer su lekovi nerealno skupi.
Za ovu analizu, ne znam šta da kažem. Ja ću završiti jer sam već ušla u to kolo, imam kod njih još četiri zaledjena embria i kad to vratim, završila sam sa njima. Uradicu preko fonda u Feroni sledeću, a onda donacija, jer ja više nemam rešenja.
sunny.tp
sunny.tp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micam 16/6/2018, 10:02

Znam Sunny i ja kad pocnem zavrsim to zapoceto,znam kako ti je kad si krenula sad mora do kraja.A kazem nerviraju me sa svim tim.Isto i za ERA mislim da je bacanje para,intralipidi,NK celije i svasta nesto.Al mi smo toliko mali i da hocemo nemozemo nista uciniti povodom toga.
Mnoge svetske klinike su odustale od tih stvari nije se pokazalo da imaju vecu stopu trudnoca kad su primenjivale iste.Da je sve to garancija bilo bi kao obavezno u svim klinikama u celom svetu.
micam
micam

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Principessa 16/6/2018, 14:37

Sunny, lično ne poznajem dr Crnogorac, tako da ne mogu da sudim, ali sam čula razna mišljenja o njoj- od toga da je divna i saosećajna, do toga da zavlači žene godinama i ništa ne uradi sa njima...znaš, lako je rešiti vto kad problema nema, osim tehnickih poput zapusenih jajovoda. Aj ti reši da žena koja ima idiopatski sterilitet ili ozbiljne godine- zatrudni i ne završi pobačajem. E to su po meni vrhunski vto stručnjaci...znam masu žena koja je kod nje izgubila silne godine i novac (od njenog sažaljivog fazona: samo Vi probajte i jednom ćete uspeti, i tako ih gurala do poznih 40-ih bez potrebe) i na kraju, kad im je puk’o film od svega toga, su sve završile na donaciji i dobile decu. E, vidiš to mene ljuti. Reci lepo, do sad je imalo smisla, sad više nema i idite lepo napolje na donaciju i završite posao. Zato cenim Kopitovićku, jer kod nje nema tih nerealnih priča, ona je vrlo direktna i realna, pa kome se svidja svidja, kome ne, nek’ idu kod Crnogorac da ih “teši”...
Što se ove analize tiče, delim mišljenje sa Micam- da je to sve postalo sad toliko unosan biznis, da mi se svi ti “noviteti” naših klinika gade. Kad mi je jedna dr rekla (pominjala sam je ovde već, ona je godinama radila u Moskvi u klinici za vto, sad pre 2 godine se vratila zbog muža u Srbiju) da su NK ćelije još pre 7 godina u Moskvi bile dokazane da itekako utiču na implantaciju, i ovde je žena došla da održi seminar sa svojim prof. iz Moskve na tu temu, svi su ih gledali bledo! Sad odjednom, posle 7 godina se Srbija budi i pronalazi novi “hit”, NK ćelije. No comment...
Izvinite na dugom postu, ali i meni su više sve ove stvari preko glave. Dok se od “novina” nakanimo na novi pokušaj, prođoše nam godine...🤯😥

Poslednji izmenio Principessa dana 16/6/2018, 15:35, izmenjeno ukupno 1 puta
Principessa
Principessa

Broj poruka : 1104
Godina : 51
Datum upisa : 23.10.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sunny.tp 16/6/2018, 15:19

Slažem se sa vama, mada ja ni o Kopitovicku nemam neko mišljenje da je žena zmaj, već da je normalan doktor kod koga nešto uspe, nešto ne. Bila sam kod nje i nije mi uspelo, za šta je ne krivim, ali ne verujem da bi se nešto promenilo i da sam sve postupke radila tu umesto u Genesisu. Samo bih uštedela pare za Eru. Bila sam i kod više doktora, niko nije nešto posebno rekao, tako da mislim da ne postoji čudotvorac. Jednostavno, svako ima uspehe, a gde će baš nama uspeti je više pitanje sreće.
Era je možda jedina nepotrebna stvar koju sam do sada radila, i sad možda ova biopsija endometrijuma. Meni se naprimer u Genesisu svidja kolekcija i japanski protokol gde sam dobila 6 embriona odjednom. Zato sam tamo bila. Zavrsavam sad sa njima jer mislim da treba nešto menjati, ali i dalje ne mislim da je Kopitovicka toliki bog koliko je ovde po forumu hvale. To je samo moje mišljenje, nemojte se naći pozvane :).
Nije mi ton svadjalacki, mada dok čitam šta sam pisala izgleda kao da se nešto ubedjujem oko doktora, a ne želim to jer ne mislim da iko od njih treba moju odbranu :)
sunny.tp
sunny.tp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Principessa 16/6/2018, 15:40

Nisam ja nikoga tu hvalila, svako na kraju priče hvali onog ko mu je ostvario trudnoću, meni još niko nije uspeo u tome, tako da...ja sam samo htela da kažem da je Kopitovicka realnija i to sam samo rekla za žene u poznijim godinama, jer znam slučajeve gde Crnogorac ‘ladno ulazi sa ženom u stimulaciju bez ijednog antralca na početku iste. Izvini, ali meni je to suludo. I posle se čudi otkud prazni folikuli na aspiraciji!? Ma daaaaj....
A šta je to japanski protokol? Malo mi smešno zvuči, izvini...
Principessa
Principessa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sunny.tp 16/6/2018, 15:54

Kapiram, i slažem se, ako to radi jeste ludost.
To je protokol gde može sa stimulacijom, blagom, da se počne normalno, ali se nastavlja posle prve aspiracije. Ja sam išla na prirodnjak, na aspiraciji je videla da su jajnici aktivniji i dala mi je slabu stimulaciju, znači na sredini ciklusa. Iz te sledeće sam dobila 6 jajnih ćelija, a moj najveći uspeh do tada su bile 3.
Iskrena da budem, meni se sumnja javlja u vezi sa svime, da li lazu za ćelije, da li je stvaran kvalitet, kako rade donacije, da li su stvarno donatorke studentkinje koje su prošle milion testova... Ali shvatam da nijednu sumnju ne mogu rešiti i ništa mi ne preostaje nego da se prepustim. Tužno je to, posebno je sve sumnjivo u Srbiji gde kao da nema zakona. Al šta ćemo, drugog rešenja nema.
sunny.tp
sunny.tp

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micam 16/6/2018, 16:57

Hvalicemo samo tamo gde uspemo to je sigurno.Nekom legne jedan nekom drugi dr i to je normalno.A besne smo na sve zato sto nam ne uspeva i to je normalno.Meni licno je Kopitovicka legla i zena se trudila maksimalno da mi pomogne,sad sto kod mene nesto koci nije ona kriva.Bila sam i u Pragu 4 puta pa nista.
micam
micam

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micam 16/6/2018, 17:04

Sigurno je da svi mute,jer bas i u pragu nemoguce da te mlade zene imaju samo 4-5 celija na stimulaciji koliko nama daju, a mlade i zdrave.Tu se deli ja pretpostavljam dobijene celije prodaju dvema,moje misljenje.Jer znam njih par sto su isle na donaciju uvek bude 4-5 celija sto je za jedan svez i jedan FEt transfer.Tako je to isplanirano.
micam
micam

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Angie83 16/6/2018, 17:13

Bog neka nam pomogne, da strpljenja i snage da se sa njima takvima borimo pored sve nase muke. Nekada mi je mnogo lakse da prosto o tome ne razmisljam. Evo npr sada meni u Feroni jedana blasta navodno nije prezivela odmrzavanje, ko meni garantuje da je to zaista tako. Ali resila sam da im verujem, prosto mi je tako lakse.
Elem, 9.dt devojke evo polako odmice. Sutra radim betu. Dodje i taj dan. Zamracilo se ovo vreme napolju, zamracile se i nama teme. Dajte neku rodicu da mi bude malo lakse 😯 Htedoh juce da odem da kupim test, al mi vreme ne dade da se odvucem do apoteke, mozda je i bolje...
Angie83
Angie83

Broj poruka : 275
Godina : 41
Datum upisa : 04.04.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Principessa 16/6/2018, 19:21

Jeste Angie, bolje da ne petljaš. Dočekala si dan D, još samo jedno spavanje i pravac lab ujutru. Želim ti da nam otvoriš novu seriju uspešnih beta, pa da nas sve povučeš sa sobom na trudničke strane. Držim fige jako, najjače 💪🏼💪🏼💪🏼❤❤❤
A što se odmrzavanja blasti tiče, ne smem ni da pomišljam, čim pomislim na to cela utrnem. Ja imam samo jednu zamrznutu blastu kod njih, jako teško stečenu...
Sunny, jeste, to je priča moje drugarice, koja je doktor. Nije je sramota bilo da svoju koleginicu tako izmajmuniše, ta priča je iskreno jako srozala dr Crnogorac u mojoj glavi i čak i ako je ne poznajem, to je po meni nedopustiv gaf...
Super za 6 ćelija, želim ti da ti ovaj naredni transfer bude bingo! 😉 Nadala sam se da je to neki čarobni protokol, ali....Što se stimulacija tiče, ja sam sa tim završila. Imam u porodičnoj anamnezi rak dojke (majka) i dosta mi je bilo što sam bila na 2 stimulacije, više od toga sa genetikom neću da se igram...
Mene čeka vraćanje blaste na jesen, ako to ne uspe donacija. Čvrsto sam to odlučila i tu više nema promena. A i iskreno, umorila sam se od ove borbe, 45 punih godina sam u dupe strcala. Red je da me ipak razlikuju od baba jednog lepog dana na ulici kad budem gurala kolica....
Principessa
Principessa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od kobac robac 16/6/2018, 20:31

Angie83 drzim pesnice jako jako za sutra molitva
Inace sad se ispostavilo da imam insulinsku rezistenciju. Bila sam juce kod doktorke i dala mi je da pijem Glucophage xr 750mg, jednu tabletu dnevno. Sta cu..pijem i guram dalje. U sredu pocinjem sa bockanjem...
Sto se tice prevara ne smem ni da mislim...sva utrnem.
kobac robac
kobac robac

Broj poruka : 148
Datum upisa : 25.02.2018

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MalaSaJuga 16/6/2018, 20:41

Mah zene I od mene...eto ja ovih dana radila trombofilije na svoju ruku I eto I ja Sam mutant😂😂.e sta Sam sve postala za ove god. Mozda bi I ova vto uspela da Sam to uradila,sad mi krivo,Al sta je tu je.
O prevarama nesmem da razmisljam....zaboli me glava,14 JC a dva embriona.
Pozdrav za sve korake
MalaSaJuga
MalaSaJuga

Broj poruka : 2140
Godina : 33
Datum upisa : 04.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Principessa 16/6/2018, 20:42

Kobac, koliko ti odstupa insulin? Mala, pa kako si ti uopšte izgurala prvu trudnoću bez fraxija ako imaš mutacije? 🤔
Principessa
Principessa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od kobac robac 16/6/2018, 20:45

Pa evo ovako

Glukoza nulti sat 4,75
Glukoza 60 min 11,2
Glukoza 120 min 7,74

Insulin nulti sat 2,55
Insulin 60 min 49,1
Insulin 120 min 53,7
kobac robac
kobac robac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Principessa 16/6/2018, 20:46

A 30-ti i 90-ti nemaš? Uh, pa bas ti je visok za 120-ti min...da li možeš da odlozis stimulaciju da bar malo središ taj insulin pre ulaska u postupak?

Poslednji izmenio Principessa dana 16/6/2018, 20:48, izmenjeno ukupno 1 puta
Principessa
Principessa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od kobac robac 16/6/2018, 20:47

Nemam, nije mi trazila doktorka. Ona mi je rekla da ovako uradim.
kobac robac
kobac robac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od kobac robac 16/6/2018, 20:49

Ne znam, ja sam pitala doktorku da li treba da odlozim ona kaze da ne treba. Bas se plasim.
kobac robac
kobac robac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Principessa 16/6/2018, 20:51

Meni je to malo čudno. Koja dr te vodi?
Principessa
Principessa

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od kobac robac 16/6/2018, 20:54

Dr Kopitovic. Mislis da nije dovoljno sto sam pocela da pijem Glucophage ?
kobac robac
kobac robac

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nessi 16/6/2018, 21:28

Angie, evo roda za tebe  roda roda roda sa zeljom da nas sutra obradujes  beta

Kobac, i ja mislim da treba malo da pricekas sa postupkom jer kazu da glukofazu treba malo vise vremena da deluje, a kod tebe nisu dobri ni insulin ni glukoza. Ne znam koliko imas godina ali mozda je dr zbog godina misljenja da ne treba odlagati stimulaciju.

Sto se tice dr Kopitovic, slazem se da je vrlo realna i dodala bih harizmaticna ali takodje delim misljenje o njoj koje je iznela sunny. Nisam veceras raspolozena za filozofiranje, pa cu ovde stati Laughing

Nessi

Broj poruka : 339
Godina : 46
Datum upisa : 23.04.2017

https://tripprototip.blogspot.rs

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micam 16/6/2018, 21:43

Angie evo i ja saljem rode roda roda roda roda roda roda roda roda roda roda roda za sutrasnju pozitivnu betu.
A sto se tice Kobac tvog nalaza nije dobar ni insulin ni glukoza(ona nesme da predje 9 ni u jednom satu).Meni je isto prosle godine nadjena IR pila terapiju(isto profesorka Kopitovic) posle mesec dana isla u postupak i nije uspelo.posle su mi zene ovde na kutku rekle da je trebalo piti bar 3 meseca da bi dalo efekat.U septembru sam isla ponovo na fet i bila trudnoca(posle sta se desilo to nema veze sa ovim delom).U medjuvremenu sam promenila ishranu i skinula 12kg.E sad isla sam i januara pa opet bila biohemijska.Terapiju pijem redovno.Sad nisi pametan.Razmisli dobro izvagaj za i protiv.Razgovaraj sa lekarima.Zelim puno srece i da konacno ostvaris zelju.Ishranu menjaj pod hitno(bez secera,bez belog brasna,bez testa,bez grickalica,3 redovna obroka ako je moguce u isto vreme poslednji do 19h,2 vocne uzine,2l obicne vode na dan)
micam
micam

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 4 od 40 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 22 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu