KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Priče o usvajanju

+2
Sirijus
Simona
6 posters

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći

Ići dole

Priče o usvajanju Empty Priče o usvajanju

Počalji od HappyGirl 19/11/2017, 10:22

Drage naše i poštovane članice,

Kao što znate u planu smo imali jedan projekat koji je sadržavao izdavanje tri knjige (Razotkrivanja jedne duše, Antologiju priča o neplodnosti i Priče o usvajanju). Prva knjiga je izdata, druga samo što ne izađe iz štampe i došao je red da izdamo i treću čiji biste vi bili neimari.

Za izdavanje knjige je sve spremno. Imamo tehničko osoblje koje čeka da knjigu oblikuje, knjiga će biti finansirana novcem od prodaje Antologije1... Samo nam trebaju vaše priče  Very Happy

Knjiga Priče o usvajanju treba da postoji kao podrška i podstrek svima koji su bili u svetu neplodnosti, VT postupaka, ali i kao spomenar onima koji su to poglavlje završili i postali roditelji putem usvajanja.
Napominjemo da u knjigu ulaze sva iskustva usvajanja i ona koja se odnose na odraslu usvojenu decu.

U svet našeg zajedničkog književnog dela pozivamo sve korisnice i korisnike našeg Foruma da se oglase svojom, ali okončanom pričom.

Dakle, jedini uslov je da priča bude završena. Da ste prošli kroz ceo proces usvajanja i da ste roditelj.
Čitaoci treba da shvate da je usvajanje moguća opcija i da se može biti roditelj i bez biološke dece. Vi ste tu da obrazložite.

Drage moje, presavijte papir, naoštrite misli, opustite ruku i pretočite emociju.

Krajnji rok za predaju priče je 31.3.2018. ili ranije tj. kada se prikupi od dvadeset do dvadeset pet priča.

Vaše priče šaljite Simoni a ona će meni.

Sa srećom, vaš Kutak

Poslednji put izmenio HappyGirl dana 20/2/2018, 21:37, izmenio ukupno 2 puta
HappyGirl
HappyGirl

Broj poruka : 13681
Datum upisa : 05.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Priče o usvajanju Empty Re: Priče o usvajanju

Počalji od HappyGirl 19/11/2017, 10:30

Vaša pitanja i savete možete postavljati i ovde ali da napomenemo da detaljne informacije i diskusiju oko ove knjige možete pratiti na pdf Usvajanje.
HappyGirl
HappyGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 19/11/2017, 11:37

Divno srca

Prenela sam obaveštenje od Happy girl na fb stranicu mog ličnog bloga Usvojeni, usvojena, usvojeno i na fb profil Usvajanje Srbija.

Moj mail je msimona32@gmail.com
Simona
Simona

Broj poruka : 8349
Godina : 55
Datum upisa : 14.11.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 19/11/2017, 17:59

Neka je sa srećom i da stignemo do cilja Very Happy
HappyGirl
HappyGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 6/1/2018, 10:23

Polako ali sigurno idemo do cilja :) Za sada je stiglo osam priča yes likeit Idemo dalje g Hvala svima koji su svoje priče do sada poslali. osmeh srce
HappyGirl
HappyGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 13/1/2018, 08:53

Sad ih je već devet sa mojom pričom :) Imamo i nekoliko priča koje su već objavljene u prethodnoj knjizi, antologiji, pa će se ponoviti.

Ali da podsetim i ovde sve koji bi želeli da pišu da je pravo vreme da se raspišu ukoliko bi želeli da se njihova priča nađe u ovoj knjizi.

d
Simona
Simona

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 14/1/2018, 20:10

Sada ih imamo deset yes radost radost radost
HappyGirl
HappyGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 15/1/2018, 00:05

Priče o usvajanju su počele ubrzano da pristižu čemu se jako radujem. Došla je i jedanaesta.

b d b d b d
Simona
Simona

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 15/1/2018, 15:03

I Jovanova dvanaesta. Sad ovom novom pričom može da mu se zameni ona koja je išla u Antologiji. A sada ukupno imamo četrnaest ako sam dobro izbrojala tamo na usvajanju. Ima i dve priče koje će se ponoviti iz prošle knjige (Ninina i Lilimarina), Snedra je svoju priču proširila pa je nova stara priča. Jovan i ja smo napisali potpuno nove... Imam najavu za još par priča koje deluju onako sigurno a ima najava i za ostale... Dostići ćemo potreban broj ja se nadam... Naravno uvek može da se uvrsti još neka naša priča iz prošle knjige ali bi bilo lepše da se napišu nove priče i da imamo priče od više ljudi.
Simona
Simona

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 15/1/2018, 23:12

Uklopile smo Happy i ja ove brojeve. A u međuvremenu je stigla još jedna priča. Tako da ih sada ima petnaest.
Simona
Simona

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 16/1/2018, 18:25

Napredujemo polako ali sigurno :)
HappyGirl
HappyGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 17/1/2018, 08:32

Evo obaveštenja koje sam jutros stavila na fb pa da ga imamo i ovde...

Drage/i,
na konkurs foruma Kutak vezano za knjigu o usvajanju dosad je stiglo petnaest priča. Od toga je deset priča koje su napisali usvojeni roditelji, jedna priča usvojene bake, tri priče odraslih usvojenih i jedna priča biološke majke koja je dala sina na usvajanje.

Priče će se primati do do 31. 03. 2018. Najmanji broj priča koji može da se nađe u knjizi je dvadeset. Ako nam iznenada pristigne veliki broj priča konkurs može trajati i kraće jer je broj strana ograničen. Sve priče su anonimne, napisane su pod nickovima i nema pravih imena.

Ostalo je još vremena da napišete vašu priču. Neke od priča koje će biti u knjizi možete da vidite i na našem blogu. Obratite pažnju na Jovanovu priču 'Koritance'. Možete da napišete i takvu kratku priču, da odaberete jedan simbol koji mislite da prati vaš život. Naročito bih zbog ove neravnoteže u broju priča pozvala odrasle usvojene. Možete da odaberete (ne)ličenje, (ne)pripadanje, nesigurnost, uticaj usvajanja na prijateljstva, ljubav, vaše roditeljstvo... Ili bilo koje osećanje koje mislite da je obeležilo vaš život a voleli biste da je vaša okolina to bolje razumela. Svako iskustvo je posebno a opet svi smo povezani i neka osećanja se često javljaju u istim situacijama.

Kada jednom knjiga bude izdata naše priče će dospevati raznim kanalima i u razno vreme do mnogih ljudi. Pomoći će im ili ćemo se povezati na načine koje sada ne možemo ni da predvidimo.

Stoga vas pozivam da budete deo ovog našeg projekta i da se i vaša priča nađe u knjizi. Vaše priče pošaljite na msimona32@gmail.com

Simona
Simona
Simona

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 17/1/2018, 22:54

HappyGirl ::Napredujemo polako ali sigurno :)
Upravo kako kažeš... Mada sad više nije ni tako polako - svakog dana jedna priča. Pristigla je tako još jedna i sad ih ukupno ima šesnaest sunny
Simona
Simona

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 19/1/2018, 10:45

Da :) Malo su se ljudi pokrenuli rok se primiče a i broj priča pa ćemo verovatno pre roka i završiti. Tako da navalite narode :)
HappyGirl
HappyGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 17/2/2018, 18:37

Imamo ako sam dobro izračunala 17 priča do sada.Rok je do 31.3. Hajmo cure još malo pa nestalo :) I da, kako stoje stvari do kraja marta ćemo imati i novac spreman za štampu jer se Antologija1 fino prodaje as Naravno pre same štampe moraćemo je tehnički i dizajnerski opremiti Very Happy
HappyGirl
HappyGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 21/2/2018, 08:08

Cure, radosna je vest da lepo napredujemo sa pričama. Stižu, stižu igracice  Biće to jedna zaista moćna knjiga osmeh srce
HappyGirl
HappyGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Simona 21/2/2018, 08:10

Jeste, sada ih je dvadeset, što je Happy rekla da je minimum. Čekam svakog dana da stigne još jedna od Viktory koja je napisana... Tako da sigurno ima dvadeset i jedna... Ima još nekih priča u najavi, još malo ću izreklamirati i na fb... Ali sad sam već mirnija kad smo prešle taj famozni broj dvadeset...

vv d
Simona
Simona

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od snedra 21/2/2018, 12:55

Bravoooo!

Evo i ja zovem i pišem i ljudima van Kutka koji su usvojili decu, čekam njihove odgovore i priče.

Svi kojima sam pričala o našem zajedničkom podhvatu izražavaju oduševljenje i divljenje za vrednu ekipu i jedva čekaju da čitaju knjigu!

sunny
snedra
snedra

Broj poruka : 1932
Godina : 56
Datum upisa : 22.05.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 29/3/2018, 17:43

Drage moje, šta ste pisale pisale ste! Došlo je vreme da zatvorimo poziv. Sada nas očekuje barem 2 a verovatno i 3 meseca sređivanja knjige i štampa. Ako sve bude išlo po planu biće ovo posebno leto jer će knjiga će biti u vašim rukama :)

VELIKO HVALA svima koji su pisali. Niste ni svesni šta ste ovim uradili. 100 X H V A L A!
HappyGirl
HappyGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od snedra 16/5/2018, 11:49

Draga Happy,

kako napreduje sredjivanje knjige o usvajanju? Malo sam pre izvesnog vremena pomagala Simoni oko čitanja i ispravljanja slova kucanih na kompu "s, c, z" u "š, ć, č, ž", te me baš interesuje kako ide.

Hoćemo li ovoga leta na moru držati zbirku priča o usvajanju u rukama ili će možda sačekati jesen?

Mnogo pozdrava! cvet
snedra
snedra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sirijus 16/5/2018, 13:41

Draga Snedra,
kada se to što je Happy poslala da se ispravi poispravlja, priče idu na lektorisanje, kada se to završi ide na prelom i onda na štampu. Tako da sve zavisi od toga koliko ko brzo odradi svoj deo. Sve se radi dobrovoljno, a verujem da će cure dati najbolje od sebe da knjiga što pre ugleda svetlo dana osmeh srce
Sirijus
Sirijus

Broj poruka : 1889
Godina : 50
Datum upisa : 13.09.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 16/5/2018, 13:50

Draga, bas sam danas pitala Simonu kad cu dobiti price :) Tako da cekam :)
HappyGirl
HappyGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od snedra 17/5/2018, 09:50

Draga Sirijus, draga Happy, baš mi je drago da napredujemo. Very Happy

Navijam iz sveg srca za našu novu knjigu! srca srca srca

Ako nešto mogu da pomognem, tu sam. Very Happy

Znam da je Simona imala neke probleme sa kompjuterom.

Pozdrav svima! d
snedra
snedra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od HappyGirl 29/6/2018, 13:44

Cure, hoće li skoro to š,ć, č... Very Happy
HappyGirl
HappyGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od snedra 4/7/2018, 15:44

Happy,

Ja sam ispravila slovne greške u svim pričama koje mi je Simona dostavila i poslala joj.

To su sledeće priče:

- odraslih usvojenih - Trepavice, Maje i Sonje,

- biološke majke - Anime,

- usvojenih roditelja i jedne bake - Mikse, Snedre i Tare.

Ako je potrebno, mogu u još nekoj priči da ispravljam slovne greške.

Znam  da je Simona imala proletos neke probleme tehničke prirode i sa svojim i sa kompjuterom svog supruga. Ne znam da li ih je otklonila.

I ja bih želela da naša Zbirka priča o usvajanju što pre ugleda svetlost dana. Toliko sam ljudima reklamirala Antologiju priča o neplodnosti I i najavljivala Zbirku priča o usvajanju da me stalno pitaju kada će izaći.

Možda bi bilo dobro da se čujete vas dve.  

Mnogo pozdrava! Very Happy
snedra
snedra

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 1 od 2 1, 2  Sledeći