BLANKA - Maminim skočicama stiže pojačanje
+41
Bobac
Mimi12
MalaSaJuga
ivanicasale
PalcicaBg
Šašava
Strumfeta78
Hobbes
Eve
Tavita
Sirijus
micam
sanja 73
Zmajuška
BiKsi :)
Sofija Veks
Jerapetra
valika77
Lija
mimi85
mamadabudem
Vuchica
Ancica 87
zsuki75
Niny
Simona
saska1
Anka13
Vanja80
aurora
fight&faith
lolipop
nina :)
SladZana
marina_82
noja
ganedina
kiki5
Deni
dusica78
alisa
45 posters
Strana 3 od 40
Strana 3 od 40 • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40
Re: BLANKA - Maminim skočicama stiže pojačanje
Drage zene hvala vam puno. Bobac dobrodosla, i bas mi je drago sto je tvoj prvi post bas u mom dnevniku. Puno hvala na postu, savjetima kao i ostalim mojim saborkama sto misle na mene, na nas.
E pa moje zene ja sam bila u pravu a i vi ste bile u pravu, doza je prejaka za mene, tj za sada nepotrebna. Doktor mi je rekao sledece:
Ukoliko na dva mjerenja pritiska u toku dana ( ujutro i uvece npr, ne vise nikako) vrijednost pritiska bude bas blizu 140/90 ili preko onda se uvodi terapija. Za sada apsolutno nema potrebe za ljekovima. I to se uvodi 2x1 tableta, pa ako i dalje bude rastao 3x1; 4x1; i sl. Inace za sada apsolutno nema potrebe da pijem ista. Rekao je da pratim pritisak i ako bude nekih pitanja da ga slobodno pozovem. Odusevio se prirodnom trudnocom, ispricah mu svu nasu pricu, i bi mu bas drago. Doktor jer detaljan bas, pa smo dugo pricali. Bas mi je drago sto sam poslusala sebe, jer jednostavno sam osjecala da to nije bilo to. Moja dr je bas dobra, posvecena, i ne bih je mijenjala nikada, ali hipertenzija nije njena oblast i dzaba, za donji trap kapu skidam, al za srce brale ima strucnjak.
Volimo vas
E pa moje zene ja sam bila u pravu a i vi ste bile u pravu, doza je prejaka za mene, tj za sada nepotrebna. Doktor mi je rekao sledece:
Ukoliko na dva mjerenja pritiska u toku dana ( ujutro i uvece npr, ne vise nikako) vrijednost pritiska bude bas blizu 140/90 ili preko onda se uvodi terapija. Za sada apsolutno nema potrebe za ljekovima. I to se uvodi 2x1 tableta, pa ako i dalje bude rastao 3x1; 4x1; i sl. Inace za sada apsolutno nema potrebe da pijem ista. Rekao je da pratim pritisak i ako bude nekih pitanja da ga slobodno pozovem. Odusevio se prirodnom trudnocom, ispricah mu svu nasu pricu, i bi mu bas drago. Doktor jer detaljan bas, pa smo dugo pricali. Bas mi je drago sto sam poslusala sebe, jer jednostavno sam osjecala da to nije bilo to. Moja dr je bas dobra, posvecena, i ne bih je mijenjala nikada, ali hipertenzija nije njena oblast i dzaba, za donji trap kapu skidam, al za srce brale ima strucnjak.
Volimo vas
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014
E, bas divne vesti, Blanki! Ali, donji trap! Kraljica si bila i ostala
Jerapetra- Broj poruka : 1311
Godina : 41
Datum upisa : 20.03.2015
Blanka, kad se mi ovde dogovorimo da ti nemas pritisak, onda nemas. Eto, i kardiolog potvrdio da smo u pravu .
Ti si zapravo u strahu zbog prethodne trudnoce. Opusti se i uzivaj u ovoj. Ovo ti je Bog poslao na dar, mora biti sve u redu.
Ti si zapravo u strahu zbog prethodne trudnoce. Opusti se i uzivaj u ovoj. Ovo ti je Bog poslao na dar, mora biti sve u redu.
Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
Blankic divan izvestaj,divna slicica,ma sve kako treba.Eto i taj pritisak ce se srediti,pa ces totalno uzivati u trudnoci.
Ljubim tebe,smesak i skocice!
Ljubim tebe,smesak i skocice!
PalcicaBg- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013
Tako je Mimi12. Boga mi ne znam ni sto sam isla kod njega
Palcice, kako si me obradovala zenska. Aj otvaraj dnevnik bice ti krivo posle ako ne otvoris, sigurna sam. Ovako biljezis sve zgode i nezgode, i nekad kad zatreba sve je tu, a i znaci iskustvo i za ostale.
Moram da pribiljezim jos nesto bitno. Nemah kad od ovog pritiska smeo me skroz. (E, da izmjerih ga 125/81 😃 ) Moja stolica je skroz uredna. Ja sam inace od onih zena koje obicno muku muce , pa se nekad jave i hemoroidi. Ali kao i u prosloj trudnoci evo i sada u ovoj sve je suuuper. Iako je trudnoca preduslov za problem sa stolicim, kod mene sve suprotno. Opustencija po pitanju guze u svakom smislu. Eto sta znaci zdrava ishrana.
Palcice, kako si me obradovala zenska. Aj otvaraj dnevnik bice ti krivo posle ako ne otvoris, sigurna sam. Ovako biljezis sve zgode i nezgode, i nekad kad zatreba sve je tu, a i znaci iskustvo i za ostale.
Moram da pribiljezim jos nesto bitno. Nemah kad od ovog pritiska smeo me skroz. (E, da izmjerih ga 125/81 😃 ) Moja stolica je skroz uredna. Ja sam inace od onih zena koje obicno muku muce , pa se nekad jave i hemoroidi. Ali kao i u prosloj trudnoci evo i sada u ovoj sve je suuuper. Iako je trudnoca preduslov za problem sa stolicim, kod mene sve suprotno. Opustencija po pitanju guze u svakom smislu. Eto sta znaci zdrava ishrana.
Hvala vam na dobrodoslici Biksi i Blanka.
Bravo za odluku da odes kod kardiologa. Super izvestaj, sve sto si zelela da cujes. Mada, sto Mimi12 kaze, kad konzilijum Kutka da dijagnozu, kardiolog moze samo da se slozi :)
Sad opustencija i uzivancija!
Bravo za odluku da odes kod kardiologa. Super izvestaj, sve sto si zelela da cujes. Mada, sto Mimi12 kaze, kad konzilijum Kutka da dijagnozu, kardiolog moze samo da se slozi :)
Sad opustencija i uzivancija!
Bobac- Broj poruka : 489
Datum upisa : 06.07.2014
Blankic, divno macko, sad kuliranje i pomalo merenje, al uskoro ni to, videces!
Bravo za poslusni gooz!
Bravo za poslusni gooz!
BiKsi :)- Broj poruka : 22704
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Hvala, hvala svima
Biksi zaboravih da ti odgovorim za paracetamol. Jeste, znam da pomaze i bas mi onu noc nije palo na pamet da im dam. Dobro si me podsjetila. Hvala.
Pritisak jutros 124/70. Bas sam pospana. Isla kupila skocicama farmerke , preslatke su. Primih platu pa se otvorih malo. Inace sam kao zombi. U prodavnici davam.umjesto 20, 40 eura i mrtva ladna krenuh da izadjem.kad kasirka me zovnu i vrati mi ono 20. Ima jos postenih ljudi.
Moje zenske,mi se spremamo da idemo sjutra kod babe i djeda malo na sjever CG. Ostacemo nekih 15-20 dana. Problem je sto tamo necu imati neta, ali nekako cu se kaciti na neki raspali wifi, mislim moram nekako. Telefon mi je u kvaru pa koristim neku ragu staru. Baba i djed jos uvijek ne znaju,mislim ne zna puno ljudi uopste (samo Kutak par hiljada ) To ce biti veliko iznenadjenje za njih. Javljam utiske i pisem.
Ljubim vas i bas sam presrecna sto je ovaj mart donio toliko lijepih i pozitivnih beta, sto prirodnih sto iz postupaka, mart je ovaj zaista čaroban.
Biksi zaboravih da ti odgovorim za paracetamol. Jeste, znam da pomaze i bas mi onu noc nije palo na pamet da im dam. Dobro si me podsjetila. Hvala.
Pritisak jutros 124/70. Bas sam pospana. Isla kupila skocicama farmerke , preslatke su. Primih platu pa se otvorih malo. Inace sam kao zombi. U prodavnici davam.umjesto 20, 40 eura i mrtva ladna krenuh da izadjem.kad kasirka me zovnu i vrati mi ono 20. Ima jos postenih ljudi.
Moje zenske,mi se spremamo da idemo sjutra kod babe i djeda malo na sjever CG. Ostacemo nekih 15-20 dana. Problem je sto tamo necu imati neta, ali nekako cu se kaciti na neki raspali wifi, mislim moram nekako. Telefon mi je u kvaru pa koristim neku ragu staru. Baba i djed jos uvijek ne znaju,mislim ne zna puno ljudi uopste (samo Kutak par hiljada ) To ce biti veliko iznenadjenje za njih. Javljam utiske i pisem.
Ljubim vas i bas sam presrecna sto je ovaj mart donio toliko lijepih i pozitivnih beta, sto prirodnih sto iz postupaka, mart je ovaj zaista čaroban.
Blanka ::
Baba i djed jos uvijek ne znaju,mislim ne zna puno ljudi uopste (samo Kutak par hiljada ) To ce biti veliko iznenadjenje za njih. Javljam utiske i pisem.
Hahaha, nemoj da se baba i djed informisu preko Kutka
Blanka izborices se ti i sa pritiskom kad si pobedila sve ostale probleme.Puno pozdrava ti ides na sever Crne Gore a ja na jugozapad Srbije sto je razlika nesto malo kilometara(komsiluk),sta je slucajnost a lezale smo i u Feroni zajedno u sobi kad si radila histeroskopiju pre skocica a ja aspiraciju.Pozdrav i lep odmor.
micam- Broj poruka : 1360
Godina : 52
Datum upisa : 12.11.2015
Mimi12, hahaha, moguce je, sve je moguce kad sam ja u pitanju.
Micam, mislim da smo to ranije pominjali da smo bile istog dana u Feroni? Ja sam inace zaboravna, narocito sada, ali mi je to itekako poznato. Bicemo blizu, sta je par stotina kilometara, nista.
Jos se nisam spakovala, ujutro cu na tenane. Sto bi mi rekli lengele, lengele
Pritisak 121/70
Micam, mislim da smo to ranije pominjali da smo bile istog dana u Feroni? Ja sam inace zaboravna, narocito sada, ali mi je to itekako poznato. Bicemo blizu, sta je par stotina kilometara, nista.
Jos se nisam spakovala, ujutro cu na tenane. Sto bi mi rekli lengele, lengele
Pritisak 121/70
Poslednji izmenio Blanka dana 16/3/2017, 22:57, izmenjeno ukupno 1 puta
Blankic otvoricu dnevnik posle ultrazvuka :-) Uzivajte kod bake i deke,ljubim vas!
PalcicaBg- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013
PalcicaBg ::Blankic otvoricu dnevnik posle ultrazvuka :-) Uzivajte kod bake i deke,ljubim vas!
Dvojčice, dvojčice, miriše na dvojčice
Naravno posle UZ. Moramo da se bodrimo zajednickim snagama
mama Blanka, jesi li uspela da se spakujes? Mogu misliti kako izgleda spakovati se za put sa dve bebane! A tek kad budu TRI zvrka!!! Bogatstvo pravo!!!
A vec sam ti rekla koliko si me obradovala, nek ti trudnoca prodje bezbrizno i lako, a uz skocice ce i da ti proleti, neces ti ni osetiti
Grlim, uzivajte kod bake i deke!
A vec sam ti rekla koliko si me obradovala, nek ti trudnoca prodje bezbrizno i lako, a uz skocice ce i da ti proleti, neces ti ni osetiti
Grlim, uzivajte kod bake i deke!
Vuchica- Broj poruka : 3208
Godina : 48
Datum upisa : 09.04.2012
Uzivajte kod bake i deke! Odlicno za pritisak!
Vuchice draga hvala ti puno. A sad, spakovali se jesmo, jedva, naravno kasno krenuli jer sa bebama nikad ne znas i ne mozes da planiras. Stigli smo kod babe i djeda , evo vec drugi dan danas.
Malo su se unervozile jer nismo dugo bile ovdje pa mi slabije spavaju, jedu, a i sve gledaju okolo, novi ljudi, prostorije, njih sve zanima pa samo nesto istrazuju, ispituju. Vrijeme nam nije na ruku , hladno, vjetar, nema setnje, nadam se suncu uskoro.
Babi i djedu sam saopstila, onako s neba pa u rebra. "Imacete jos jedno unuce, ja sam trudna". Ostadose bez teksta, baba narocito, mislili su da se salim jer znaju oni da sam ja zafrkant, ali kad sam im ozbiljno rekla da je istina e onda se istinski obradovase, cestitase i tako to,znate kako ide to kod nas, "srecno bilo", "svaka čast"... Eto i to pregrmjesmo.
Ja sam se skroz pretvorila u NE SO! Uzasna mi je sva hrana, jedem je, a ona mene jede. Ali neka, sve ce se prezivjeti. Pritisak je odlican, sto preko dana, sto uvece. Ne ureklo se, pu, pu!
Simptoma nema, apsolutno nista, samo nek potraje tako! Volimo vas sve, pozdrav iz grada Pljevaljskih tamburaša
Malo su se unervozile jer nismo dugo bile ovdje pa mi slabije spavaju, jedu, a i sve gledaju okolo, novi ljudi, prostorije, njih sve zanima pa samo nesto istrazuju, ispituju. Vrijeme nam nije na ruku , hladno, vjetar, nema setnje, nadam se suncu uskoro.
Babi i djedu sam saopstila, onako s neba pa u rebra. "Imacete jos jedno unuce, ja sam trudna". Ostadose bez teksta, baba narocito, mislili su da se salim jer znaju oni da sam ja zafrkant, ali kad sam im ozbiljno rekla da je istina e onda se istinski obradovase, cestitase i tako to,znate kako ide to kod nas, "srecno bilo", "svaka čast"... Eto i to pregrmjesmo.
Ja sam se skroz pretvorila u NE SO! Uzasna mi je sva hrana, jedem je, a ona mene jede. Ali neka, sve ce se prezivjeti. Pritisak je odlican, sto preko dana, sto uvece. Ne ureklo se, pu, pu!
Simptoma nema, apsolutno nista, samo nek potraje tako! Volimo vas sve, pozdrav iz grada Pljevaljskih tamburaša
Super Blankic, sad ce se one navici, samo malo da osacuju prostor!
Blanka, iskoristi babu i dedu da cuvaju skocice, a da se ti malo vise odmoris i naspavas. Pritom cete svi biti zadovoljni. I nova beba
Blanka odmori u gostima to ti je prilika i uzivaj.Sto se soli i pritiska tice meni je moja doktorica preporucila da koristim himalajsku so jer ne podize pritisak(imam blago povisen oko 140/90 najvisi i koristim metildopu 1x1 bas zbog postupaka IVF) a daje jelima ukus.jeste skuplja ali manje ide jer je slanija od obicne.
Pozdrav za tebe iz susednog grada Belog Andjela.
Pozdrav za tebe iz susednog grada Belog Andjela.
micam- Broj poruka : 1360
Godina : 52
Datum upisa : 12.11.2015
Blanka,
kakvo prijatno iznenadjenje!! Cestitam ti od srca
Neka ti trudnoca bude skolska i samo lagano.
Ljubim skocice
Ljubim skocice
Deni- Broj poruka : 1741
Godina : 46
Datum upisa : 08.05.2010
Hello, evo i mene, tj nas.
Micam, koristim ja himalajsku so odavno, znam sve o njoj jos iz prosle trudnoce, ali sad ne koristim ni nju. Ona se slabije kazu veze, nije toliko stetna za krvne sudove , ali je ipak so. Ja se nesto ne igram ni sa njom, sad sam oguglala, bas nista ne solim.
Srecno u postupku
Danas smo skitali, bili kod nasih dragih kumova i malog kumića. Kumovima saopstili , kuma pade u trans od srece. Bas samo se danas lijepo druzili krkali kumine specijalitete.
Kod mene, tj nas stanje redovno. Pokusavam.da odmaram ali je to prosto nemoguce. Mada izdrzim ja dokle mogu kad ne mogu onda kazem.
Kasija je pravi zvrk, ona je ziva vatra, nema mira ni sekunde jedne, pa ni kad spava. Stalno moras nesto da joj pricas, da se igras sa njom. A Katja je jedna njeznica, dobrica, njoj je sve super, i sve joj je dobro. Das joj zvecku ona srecna i zadovoljna. Takve su bile i u stomaku,jedna mirnija skocija a jedna bas aktivnija. Mislim da ce ova treca beka biti neki spoj njih dvije. Samo da bude zivo i zdravo, samo s andjelima sve da prodje ostalo je nebitno.
Ljubimo vas drage tete
Micam, koristim ja himalajsku so odavno, znam sve o njoj jos iz prosle trudnoce, ali sad ne koristim ni nju. Ona se slabije kazu veze, nije toliko stetna za krvne sudove , ali je ipak so. Ja se nesto ne igram ni sa njom, sad sam oguglala, bas nista ne solim.
Srecno u postupku
Danas smo skitali, bili kod nasih dragih kumova i malog kumića. Kumovima saopstili , kuma pade u trans od srece. Bas samo se danas lijepo druzili krkali kumine specijalitete.
Kod mene, tj nas stanje redovno. Pokusavam.da odmaram ali je to prosto nemoguce. Mada izdrzim ja dokle mogu kad ne mogu onda kazem.
Kasija je pravi zvrk, ona je ziva vatra, nema mira ni sekunde jedne, pa ni kad spava. Stalno moras nesto da joj pricas, da se igras sa njom. A Katja je jedna njeznica, dobrica, njoj je sve super, i sve joj je dobro. Das joj zvecku ona srecna i zadovoljna. Takve su bile i u stomaku,jedna mirnija skocija a jedna bas aktivnija. Mislim da ce ova treca beka biti neki spoj njih dvije. Samo da bude zivo i zdravo, samo s andjelima sve da prodje ostalo je nebitno.
Ljubimo vas drage tete
Deni ::Blanka,
Ljubim skocice
Hvala Deni
Zelim ti srecno otvaranje dnevnika.
Bas me je obradovala vest o tvojoj trudnoci..
Ne stizem da pisem zbog obaveza,ali ponekad svratim da procitam sta rade nove trudnice..
Kako si opisala tvoju Kasiju,kao da sam procitala za mog sina,pravi mali zvrk,nemirko jedan, uz to jos i nespavalica... ali mi smo mlade mame,izdrzacemo..
Bas me je obradovala vest o tvojoj trudnoci..
Ne stizem da pisem zbog obaveza,ali ponekad svratim da procitam sta rade nove trudnice..
Kako si opisala tvoju Kasiju,kao da sam procitala za mog sina,pravi mali zvrk,nemirko jedan, uz to jos i nespavalica... ali mi smo mlade mame,izdrzacemo..
kiki5- Broj poruka : 350
Datum upisa : 21.09.2014
Blanka pored cestitki evo da se i ja upisem u tvojTD i da ti pozelim lepu, laku i skolsku trudnocu
A ne sumnjam da ce takva i biti , kao sto se hvala Bogu na samom pocetku i odvija
Bebac na svom mestu, srculence kuca, mama sredila pritisak ......
Uzivajte u prirodi i u ovom divnom prolrcnom vremenu koje nam dolazi
I ljubi devojcice od Laze i mene
A ne sumnjam da ce takva i biti , kao sto se hvala Bogu na samom pocetku i odvija
Bebac na svom mestu, srculence kuca, mama sredila pritisak ......
Uzivajte u prirodi i u ovom divnom prolrcnom vremenu koje nam dolazi
I ljubi devojcice od Laze i mene
ganedina- Broj poruka : 1049
Datum upisa : 17.10.2013
Blankić, ma ti si prava žena jake volje, bravo za ukidanje soli i sređivanje pritiska. Uživaj u laganoj trudnoći, neka tako i ostane! Hvala za ovaj dašak planinskog vazduha koji donosi tvoj dnevnik
Tavita- Broj poruka : 722
Datum upisa : 13.05.2015
Strana 3 od 40 • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40
Strana 3 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu