KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+52
alisa
SladZana
jelena.kuburic
jelena*mama2andjela*
Lija
pegaz
inajo
Sofija Veks
heart84
sandrolina
Niny
Bobaue
Zmajuška
Stenli
srculence 84
Erata
BabyBear
fight&faith
lilyt
nina :)
JocY
Jerapetra
sanja 73
Vanja80
saska1
lela1984
PalcicaBg
lenjivica
kiki5
leptirica1977
libra35
Šašava
Ancica 87
noja
bak
caci
ganedina
Deni
d77
masato
Vuchica
mimi85
tatjanica
micaubica83
annci
MalaSaJuga
Eho
jadranka
AriesGirl
BiKsi :)
Blanka
diki81
56 posters

Strana 7 od 40 Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 7 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od sandrolina 1/2/2016, 20:59

Zenice da vas pitam, da li ste imale svrab po telu, meni se pre mesecak dana javilo da me svrbe dlanovi i to uzasno i budu crveni, trajalo 2-3 dan i prestalo, meni legla plata ja mislila to je to😀!
Medjutim vec par dana ponovo naidje svrab po dlanovima i tabanima, ako ne pocn da cesem smiri se ako pocnem predje po celom telu i pusti! Ja sada ne znam sra da radim, da li da zovem dr.?
Bila sam prosle medelje na kontroli i nisam pominjala nista bebci super na uz sve ok, sledeca kontrola mi je 18.2. Sta mi je ciniti? Jel ima neko nesto slicno?
Citala sam na netu i izbacuje nesto vezano za jetru, ali ja sada ne znam sta cu?

sandrolina

Broj poruka : 450
Datum upisa : 06.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 7 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od Zmajuška 1/2/2016, 21:24

Sandrolina, jeste da ja nisam trudnica ali redovno čitam ovu temu. Čini mi se da su neke trudnice, ne znam je li to bila Aries ili neka druga imale svrab od injekcija koje su primale za trombofiliju, sad sam zaboravila o kojima je reč, ali znam da nakon što im je lekar promenio injekcije, svrab je prestao.Naravno, ukoliko i ti primaš nešto za svoju mutaciju, može biti alergija na injekcije.
Nadam se da sam pomogla barem malo.
Zmajuška
Zmajuška

Broj poruka : 1167
Datum upisa : 14.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sandrolina 1/2/2016, 21:34

Zmajuska prima clexan 0,4 ali vec 8 meseci i nije mi smetalo do sada! Ja sam sada 33 nedelja trudnoce, kaze net da hoce svrab u trecem trimestru ali bas se sada brinem!

sandrolina

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zmajuška 1/2/2016, 21:41

Možda je najbolje da pitaš svog ginekologa ili hematologa, ako postoji mogućnost da ih telefonski konsultuješ, da ne brineš toliko. Nadam se da će svrab uskoro prestati.
Zmajuška
Zmajuška

Broj poruka : 1167
Datum upisa : 14.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Eho 1/2/2016, 22:55

Bravo, Kiki! Neka ti cela trudnoca bude lepa i laka!
Eho
Eho

Broj poruka : 547
Datum upisa : 20.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 1/2/2016, 23:37

sandrolina ::Zenice da vas pitam, da li ste imale svrab po telu, meni se pre mesecak dana javilo da me svrbe dlanovi i to uzasno i budu crveni, trajalo 2-3 dan i prestalo, meni legla plata ja mislila to je to😀!
Medjutim vec par dana ponovo naidje svrab po dlanovima i tabanima, ako ne pocn da cesem smiri se ako pocnem predje po celom telu i pusti! Ja sada ne znam sra da radim, da li da zovem dr.?
Bila sam prosle medelje na kontroli i nisam pominjala nista bebci super na uz sve ok, sledeca kontrola mi je 18.2. Sta mi je ciniti? Jel ima neko nesto slicno?
Citala sam na netu i izbacuje nesto vezano za jetru, ali ja sada ne znam sta cu?

Draga Sandrolina,

Ja sam dugo koristila fraxi i pocela je alergijska reakcija pa me dr prebacio na clexan. Svrbjeli me dlanovi, tabani, ma cijelo tijelo. Sad u trudnoci imam pomalo to svrbuckanje ali to mi je od alergije koju sam imala prije trudnoce i mackam se samo pantenolom. Narocito je izrazajno posle kupanja, posle se smiri, meni samo odgovara sapun od kozijeg mlijeka ili maslinovog ulja imam preosetljivu kozu.
Ali iste sam simptome imala od fraxija kao ti od clexana pa to obavezno provjeri sa dr.
Ljubac za vas od nas ljubav
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 2/2/2016, 07:45

...kiki,bravo dragaaaaa za odlican uz...tako je i moja sofka uvek bila nedelju dana veca a sad bogami nosimo garderobu za godinu dana...samo neka bebac raste...

...zmajuska,lepo te je videti kod nas...ni ja nisam trudna pa ne silazim sa ove teme....samo ti budi kod nas,uskoro cemo da se radujemo tvojim trudnickim izvestajima...pozz za zozefinu...ps.poceo februar moras joj naci napoleona...

...blanki,da te i tu cmoknem,moje ni'sicanko!!!

....sandrolina,i ja mislim da je reakcija na clexan...trebalo bi da konsultujes hematologa,mozda ti promeni dozu ili vrstu inekcija...koja si sad nedelja?...to na netu nije pouzdano,bolje ti vidi sa tvojim dr...

...eho,ehoooooo....priblizavamo se danu d!!! :)

...anci prijo,omunji ti i djoleta i miome,ma ti si zena zmaaaj....grlim vas i cekam da nam pises...ljubi mi zeta  moga!!!

...ljubimmm trudnice,mame i cekalice nase buduce mamice!

ps. da li se neko cuo sa kometom? bas mi nedostaju ovde njeni divni postovi...
tatjanica
tatjanica

Broj poruka : 1508
Godina : 47
Datum upisa : 28.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sandrolina 2/2/2016, 18:10

Tatjanice, sada sam 33 nedelja!
Ja sam fraxi 0,3 koristila 4 meseca i tada presla na clexan 0,4! Danas me nista ne svrbi, i tako se zalazim u krugu cas svrbi pa nista par dana pa opet!

sandrolina

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sandrolina 2/2/2016, 18:10

Tatjanice, sada sam 33 nedelja!
Ja sam fraxi 0,3 koristila 4 meseca i tada presla na clexan 0,4! Danas me nista ne svrbi, i tako se zalazim u krugu cas svrbi pa nista par dana pa opet!

sandrolina

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 2/2/2016, 20:20

...dobro,ti si vec blizu porodjaja,dugo vec primas inekcije,mozda je doslo do zasicenja...koliko se secam d dimer ti je uvek bio u granicama tako da mislim da nemas brige...super da je stao svrab,jesi uspela nekog dr da konsultujes?
tatjanica
tatjanica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Šašava 2/2/2016, 21:32

Tatjanice :* Sitno, sitno brojimo. Sutra kontrola...
Dr mi je dezurna u petak, ili nakon 13 dana, videcemo kako cemo sad da utrefimo to dezurstvo i moju spremnost za delievery Very Happy

Kiki, i ja sam pila erotromicin na 8h, 5 dana, jer su mi leukociti bili jako poviseni.
dala mi je to da pijem "napamet", bez da smo istrazili sta je razlog.
Kazu (veterinari) da je to jak antibiotik, i cude se sto ga preporucuju trudnicama,
valjda znaju doktori sta rade, kontam da je pokriven sirok spektar bakterija pa da je to razlog.
Kiki, super za dobar rezultat sa UZV :)

Oh, Annci "ubila" dve muve, mozda niej lose.
Nadam se da ne ceka dugo na to da provodi vreme sa bebanom,
zbog sad te intenzivne nege.
Šašava
Šašava

Broj poruka : 956
Datum upisa : 30.04.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Šašava 2/2/2016, 21:33

i ja ovde naucih da svrab hoce od tih nekih injekcija Wink
cest problem, izgleda.
Šašava
Šašava

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 3/2/2016, 05:45

...sasaviceee,pa beba mozda stize u petaaaak...divnooooooo...odmah nam javi kako je prosla kontrola....ljubimo te u stomacic!
tatjanica
tatjanica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Eho 3/2/2016, 07:52

Opa, Sasava, kod tebe se bas primaklo. Drzim fige da prodje brzo i lako, kad god da beba odluci da nam se pridruzi!
Eho
Eho

Broj poruka : 547
Datum upisa : 20.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Šašava 3/2/2016, 17:08

Hvala tatjanice i Eho :)

Juca je resila da ispuni svoj termin,
nema nikakvih desavanja,
nemam kontrakcije i zatvorena sam skroz,
tako da dr smatra da cu i premasiti taj termin (14.2.),
tako da cemo verovatno 18.-og na indukciju,
ako ne krene samo sve...
Kontrola za nedelju dana.

Bila u Frontu, doslo mi da odem da posetim nasu Annci...
da kazem da sam joj koleginica :))))
Šašava
Šašava

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 3/2/2016, 17:22

...svaka cast za jucu,maminu dobricu...zna beba red....ma,bravo sasavice,izgura ti to lepo do kraja,to je za jucu najbolje igracice  igracice  igracice
....u to ime jedna pesmica za nasu jucu od cika jove zmaja :)
srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca
Naša mala Juca
Sa stolice muca
"Mati, mati, mati,
Znaš kolko je sati?
Zdlavo mnogo kuca,
Tleba da se luca
Gladna sam već i ja,
Gladna je i kuca,
Pa i ptica peva
I njoj klce cleva."
srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca
tatjanica
tatjanica

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od AriesGirl 3/2/2016, 17:26

sandrolina ::Zenice da vas pitam, da li ste imale svrab po telu, meni se pre mesecak dana javilo da me svrbe dlanovi i to uzasno i budu crveni, trajalo 2-3 dan i prestalo, meni legla plata ja mislila to je to😀!

Ja sam imala uzasan svrab koji je poceo posle aspiracije. Prvo su krenuli da me svrbe dlanovi i stopala, da bi se kasnije prosirilo na celo telo. Dr hematolog je to povezala sa alergijom na Fraxi, pa me je prebacila na Clexan. Kako sam se i dalje cesala, uvela mi je Fragmin. Svrab nije odmah prestao, trebalo je jos nekoliko nedelja da sve dodje na svoje mesto. Cak sam isla i kod dermatologa. Niko nije bio siguran zbog cega je doslo do takve reakcije. Pretpostavka je da su se na to uticali hormoni koje sam dobijala u procesu VTO, hormonski disbalans u trudnoci, moja sklonost ka alergijama i Fraxi. Cak sam imala svrab i nakon porodjaja, verovatno opet od hormonskog disbalansa. Ja bih ti ipak savetovala da konsultujes dr, jer svrab u trecem trimestru moze da ukaze i na holestazu, sto nije za igru. Nadam se da je kod tebe nesto bezazleno izazvalo svrab.
AriesGirl
AriesGirl

Broj poruka : 1399
Datum upisa : 17.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od AriesGirl 3/2/2016, 17:31

Annci, navijam da se sto pre oporavis i da nam preneses utiske sa porodjaja. Meni je dr isto izvadio miom kad mi je radio CR, niko nije znao da ga imam. Oni hoce da nastanu u trudnoci, nista nije neobicno. Samo jedan dan sam bila u sok sobi, 3. dan mi je izvadjen dren i s obzirom da smo i bebac i ja bili dobro, taj isti dan su nas otpustili. Verovatno je u BG-u drugacija procedura.

Eho, Sasava, bas ste usitnile. Navijam za uspesan finis. Srecno!
AriesGirl
AriesGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od AriesGirl 3/2/2016, 17:38

Ja sam juce dobila prvi svestan osmeh od svoje krofnice srca Do sada se smejao samo refleksno, u snu, a juce se prvi put osmehnuo dok sam mu nesto pricala. I danas je nastavio da se smeje... srca

Ljubim sve moje drugarice sa Kutka (trudnice, mamice, koracaljke) i svu decicu (sto onu u stomaku, sto onu koja su vec rodjena) srca1
AriesGirl
AriesGirl

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 3/2/2016, 17:57

Aries, neka se samo smeško smeši dušica mala sreca

Eho, Šašavice uskoro upoznavanje, bravo vam ga likeit
Ljubac za okruglice i mamice srcasti poljupci
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sandrolina 3/2/2016, 18:43

Hvala devojke moje na odgovorima, vec 3 dana me nista ne svrbi i nisam zvala doktora!
Cekam da vidim da li ce ponovo poceti!
Za 15 ak dana mi je kontrola pa cu videti i popricati sa dr.bezobzira na ti da li se svrab vratio ili ne!
Ako se vrati odmah ga zovem!
Htela sam jos da vas pitam koliko je normalno da se bebe osecaju tokom dana, meni su jedan dan aktivni i samo se prevrcu, pa naidje period kada se samo pomeraju polako pa na stomaku vidim pokrete, ali nikada ne znam koliko je normalno!?

sandrolina

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Šašava 3/2/2016, 19:46

Ahajoooj, Tatjanice, hvala za pesmicu :)))
Razvedrila je ove ozbiljne teme :)

Aries, hvala.
Nadam se da je Annci super i da samo ne stize da pise, bas nam je dugo nema.
jooj, prvi osmeh, milina jedna :)))

Sandrolina, super sto je nestao svrab.

KOliko Eho jos ima da broji?

Nama tetka kupila dve varijante za izlazak iz bolnice,
ne znam za koju da se pre odlucim radost
Mozda sve da joj obucem Very Happy
Šašava
Šašava

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od diki81 3/2/2016, 20:00

Draga Sandrolina sto se pokreta bebica tice vazno je da ih osecas a kako rastu sve manje mesta imaju pa se vise komesaju nego sto se pomeraju kao ranije. I ja sam bila uplasena kada je prestala bas da se jako oseca, sada vidim pomeranja i osecam pokrete ali ne prejake. Doktorka kaze da je sve potpuno u redu i individualno, bebe su razlicite, ne brini se dok god je na uz sve ok.
Sasava i mi imamo kombinacije za izlazak pa se isto salimo da joj obucemo sve :))).
Secam se kada je moja rodjena sestra pre pet godina isto iz VTO dobila bliznakinje ja sam spremala kombinacije za izlazak iz bolnice, bile su preslatke moje lutke!
Veliki poljubac za sve, ja u ponedeljak ima prvi ctg pa javljam kako je bilo.
diki81
diki81

Broj poruka : 117
Datum upisa : 29.06.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od kiki5 3/2/2016, 20:01

Devojke,samo da svratim da vas sve ljubnem Razz Razz
Tatjanice,svaka cast za pesmicu kako si se setila....
Sasavice i Eho vama se bassss priblizilo.Sasava pa to su bas slatke muke koje te muce...
Ljubim bas sve,trudnice,mamice i bebe. Vi se ogromna podrska osmeh srce osmeh srce
P.s. pisem vas stalno sa telefona,pa nemam tako lepe stikercice kao i viiiiii...

kiki5

Broj poruka : 350
Datum upisa : 21.09.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od diki81 3/2/2016, 20:15

Imam pitanje za sve mame i one koje ce to uskoro postati,u kojoj nedelji ste imale prvi ctg i koliko cesto nakon prvog se ide ponovo ili je to individualno? Ako doktorka planira CR za 38 nedelju a ja sam sledece nedelje 36, mozda ce CR biti i kasnije ukoliko ne bude nekih vecih kontrakcija?
diki81
diki81

Broj poruka : 117
Datum upisa : 29.06.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 7 od 40 Prethodni  1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu