Korak po korak na putu do bete +
+65
inajo
JocY
mirjanamirjana1986
Mika
ivabuku
Lija
Principessa
heart84
mimi85
BabyBear
ne gubim nadu
Dreamerka
Ninche
dacan
PalcicaBg
branka86
kokica82
SladZana
Mivela
winni
Erata
Pikseta
Sirijus
Vuchica
masato
Bobaue
bak
nina :)
lenjivica
sunny.tp
Smrdica
jelena*mama2andjela*
daki_mm
Dacaa
ganedina
MalaSaJuga
Jeka1984
BiKsi :)
lela1984
marina_82
tofita1
Ancica 87
ahosame
jadranka
Deni
saska1
sandrolina
libra35
srculence 84
Vanja80
AriesGirl
Eho
noja
lilyt
Baš za andjele 75.
tiramisu
natasazmiric
zsuki75
dada88
tatjanica
Amna84
luckystar74
Zmajuška
annci
Blanka
69 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici :: Arhiva
Strana 25 od 40
Strana 25 od 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Re: Korak po korak na putu do bete +
Mimi, dobro dosla i srecno!
Srculence, ma to je otprilike oko 3 dana..... Zavisi i u koliko sati su ti radili aspiraciju....
Meni su jednom radili transfer oko 2,5 dana nakon aspiracije, a drugi put je proslo oko 3,5 dana. To ako bas gledam tacnu satnicu onda tako ispada. Ali to nema nikakve veze, zaista.
Srculence, ma to je otprilike oko 3 dana..... Zavisi i u koliko sati su ti radili aspiraciju....
Meni su jednom radili transfer oko 2,5 dana nakon aspiracije, a drugi put je proslo oko 3,5 dana. To ako bas gledam tacnu satnicu onda tako ispada. Ali to nema nikakve veze, zaista.
Eho- Broj poruka : 547
Datum upisa : 20.12.2014
Duplirao mi se post, bio neki maintenance in the meantime.
Poslednji izmenio Eho dana 4/11/2015, 22:01, izmenjeno ukupno 1 puta
I opet.
Poslednji izmenio Eho dana 4/11/2015, 22:01, izmenjeno ukupno 1 puta
Mimi85, dobro došla! Da 9.novembar bude prvi u nizu radosnih događaja i lepih vesti!!!
Srculence84, srećno na ET! Nemoj se toliko sekirati, važno je biti pozitivan!
Srculence84, srećno na ET! Nemoj se toliko sekirati, važno je biti pozitivan!
Zmajuška- Broj poruka : 1167
Datum upisa : 14.12.2014
Drage devojke, prvo da se predstavim jer sam nova na forumu. Potpuno sam odusevljena vasom snagom i kolicinom pozitivne energije koja obasjava ove stranice! Kao sto možete pretpostaviti u slicnom sam sosu kao i svi ovde. Posle jednog neuspelog pokusaja vto u Pragu, kao i dobar deo zena koje prvi put ulete neupucene u celu priču, dosla sam ovde...vidim da svaka od vas ima razlicit problem, ali vto priča nikom nije laka, niti se lako postiže zeljeni cilj.
Inače sam iz Beograda, i posle dosta raspitivanja dosla sam do ideje da to ipak radim u Pragu. U pitanju je bio doktor Kult, veoma hvaljen od strane raznih ginekologa ovde. Moje iskustvo je veoma loše, cak smatram da su veoma nestrucno prisli celom mom slučaju...usla sam sa 42 godine u celu priču, niskim AMH (0.37) i visokim FSH (12), sto i ne obećava previše. Pre 4 godine sam imala jako komplikovanu priču sa duplom trudnocom- materičnom i vanmatericnom, na kraju mi puko jajovod i izgubila sam obe bebe, zapravo to bi bili dvojajcani blizanci da se ovo drugo nije zaglavilo i napravilo haos...posle toga nisam htela ni da probam prirodno vise, uradila sam HSG, koji je pokazao jedan potpuno neprohodan i drugi malo prohodan jajovod, dakle tu se priča o prirodnom začeću zavrsava...vracam se na vto.
Ok, doktor u Pragu sa mojim statusom hormona i godinama nije mnogo obecavalo, odmah mi je nudio donaciju jajnih celija, sto nisam htela, i prastao je da probamo sa mojim. Naravno želim svoju bebu pa cu uciniti sve sto mogu da ipak pokusam tako jelte...odem tamo posle stimulacije u trajanju od 11 dana, sa 3 dominantna folikula (pre stimulacije ih je bilo 7). Prvo naprave gresku sa vremenom davanja stop inekcije, i jedan od ta 3 pukne u putu do tamo. Ja se silno iznenadim na ultrazvuku otkud samo 2, doktor počne da priča kako je taj 3. možda bio cista, na sta ovaj ovde koji mi je radio folikulometrije poludi, ali hajde...sta je tu je, idemo do kraja...izvade mi dakle tamo u Pragu ta 2 folikula, jedan nije bio skroz zreo, drugi se oplodi. Nakon 2 dana mi ga vrate, kao super se deli, bila, bla...ja o svemu tome ne baratam kao vi i progutam priču...vratim se za Bg i dobijem ciklus u dan kad mi je vreme, do bete ni stigla nisam. Plac i sve po redu, o tome nema potrebe ni privati, sve znate. Kad sam se malo pribrala, ja krenem da kopam po svemu. Čujem se sa drugaricom koja je u postupku ovde kod Ivanovica. Kad me je pitala sta su ti radili od nalaza za vreme stimulacije, ja kazem pa folikulometrije svaki 2.dan. Ona kaže ne pitam to, vec krv? Ja kazem: pa ništa....elem, dodjemo do zakljucka da je to bio takav neprofesionalan pristup sa njihove strane, ma katastrofa...naravno pre celog postupka sam odradila i kariotip (i partner i ja) i trombofilije. Ali hormone- ništa pod milim Bogom ni poslednji mesec pre simulacije, ni za vreme stimulacije...jako sam razocarana i besna istovremeno, naročito jer se kao Prag jako hvali itd. Drugo imam puno godina i malo vremena zbog niskih ovarijalnih rezervi i to me dodatno jako opterecuje...sad sam odlucila da pokusam ovde kod Ivanovica. Cula sam za njih sve pohvale, a i put do Praga je previše naporan, drugo zaista posle ovakvog iskustva ne bih dozvolila da me vode 2 lekara koji se igraju gluvih telefona i prebacuju krivicu jedan na drugog (ovaj ovde koji priprema i onaj tamo u Pragu)...
Ono sto ja imam vama devojke da postavim kao pitanje je: da li mislite da neke prirodne stvari zaista mogu da pomognu tome da se šanse za uspeh povecaju? Ja sam jako uplasena i nikom ne verujem, cak se plasim da radim bilo sta od rezultata sad i ne znam odakle da krenem uopšte...svakako se okrecem alternativi jer su me hormoni i stimulacija ubili. Opada mi kosa nenormalno, a proverila sam štitnu zljezdu, jednostavno sam u potpunom haosu vec 2 meseca...recite mi posto imate vise iskustva i nekako ste kao porodica ovde, sta mi je ciniti sad? Kad da se obratim Ivanovicima? Da li da se prvo izbalansiram i dovedem u red uz pomoć alternative, ili da radim sve to istovremeno? Hvala vam unapred i veliki pozdrav svima 😊
Inače sam iz Beograda, i posle dosta raspitivanja dosla sam do ideje da to ipak radim u Pragu. U pitanju je bio doktor Kult, veoma hvaljen od strane raznih ginekologa ovde. Moje iskustvo je veoma loše, cak smatram da su veoma nestrucno prisli celom mom slučaju...usla sam sa 42 godine u celu priču, niskim AMH (0.37) i visokim FSH (12), sto i ne obećava previše. Pre 4 godine sam imala jako komplikovanu priču sa duplom trudnocom- materičnom i vanmatericnom, na kraju mi puko jajovod i izgubila sam obe bebe, zapravo to bi bili dvojajcani blizanci da se ovo drugo nije zaglavilo i napravilo haos...posle toga nisam htela ni da probam prirodno vise, uradila sam HSG, koji je pokazao jedan potpuno neprohodan i drugi malo prohodan jajovod, dakle tu se priča o prirodnom začeću zavrsava...vracam se na vto.
Ok, doktor u Pragu sa mojim statusom hormona i godinama nije mnogo obecavalo, odmah mi je nudio donaciju jajnih celija, sto nisam htela, i prastao je da probamo sa mojim. Naravno želim svoju bebu pa cu uciniti sve sto mogu da ipak pokusam tako jelte...odem tamo posle stimulacije u trajanju od 11 dana, sa 3 dominantna folikula (pre stimulacije ih je bilo 7). Prvo naprave gresku sa vremenom davanja stop inekcije, i jedan od ta 3 pukne u putu do tamo. Ja se silno iznenadim na ultrazvuku otkud samo 2, doktor počne da priča kako je taj 3. možda bio cista, na sta ovaj ovde koji mi je radio folikulometrije poludi, ali hajde...sta je tu je, idemo do kraja...izvade mi dakle tamo u Pragu ta 2 folikula, jedan nije bio skroz zreo, drugi se oplodi. Nakon 2 dana mi ga vrate, kao super se deli, bila, bla...ja o svemu tome ne baratam kao vi i progutam priču...vratim se za Bg i dobijem ciklus u dan kad mi je vreme, do bete ni stigla nisam. Plac i sve po redu, o tome nema potrebe ni privati, sve znate. Kad sam se malo pribrala, ja krenem da kopam po svemu. Čujem se sa drugaricom koja je u postupku ovde kod Ivanovica. Kad me je pitala sta su ti radili od nalaza za vreme stimulacije, ja kazem pa folikulometrije svaki 2.dan. Ona kaže ne pitam to, vec krv? Ja kazem: pa ništa....elem, dodjemo do zakljucka da je to bio takav neprofesionalan pristup sa njihove strane, ma katastrofa...naravno pre celog postupka sam odradila i kariotip (i partner i ja) i trombofilije. Ali hormone- ništa pod milim Bogom ni poslednji mesec pre simulacije, ni za vreme stimulacije...jako sam razocarana i besna istovremeno, naročito jer se kao Prag jako hvali itd. Drugo imam puno godina i malo vremena zbog niskih ovarijalnih rezervi i to me dodatno jako opterecuje...sad sam odlucila da pokusam ovde kod Ivanovica. Cula sam za njih sve pohvale, a i put do Praga je previše naporan, drugo zaista posle ovakvog iskustva ne bih dozvolila da me vode 2 lekara koji se igraju gluvih telefona i prebacuju krivicu jedan na drugog (ovaj ovde koji priprema i onaj tamo u Pragu)...
Ono sto ja imam vama devojke da postavim kao pitanje je: da li mislite da neke prirodne stvari zaista mogu da pomognu tome da se šanse za uspeh povecaju? Ja sam jako uplasena i nikom ne verujem, cak se plasim da radim bilo sta od rezultata sad i ne znam odakle da krenem uopšte...svakako se okrecem alternativi jer su me hormoni i stimulacija ubili. Opada mi kosa nenormalno, a proverila sam štitnu zljezdu, jednostavno sam u potpunom haosu vec 2 meseca...recite mi posto imate vise iskustva i nekako ste kao porodica ovde, sta mi je ciniti sad? Kad da se obratim Ivanovicima? Da li da se prvo izbalansiram i dovedem u red uz pomoć alternative, ili da radim sve to istovremeno? Hvala vam unapred i veliki pozdrav svima 😊
Principessa- Broj poruka : 1104
Godina : 51
Datum upisa : 23.10.2015
Draga principessa, najvaznije je da se prvo mentalno dovedes u red. Da se opustis na drugi nacin. Razumem da si u frci s vremenom, ali nekoliko meseci ti samo moze pomoci, makar 2, nista nece na silu (iako vto sama po sebi jeste sila, ali dovoljna, ne treba da pridodajemo. A glava nam je svima najveci problem, ali ujedno i nas jedini zadatak. Ono sto svima ovde daju pre svega jesu kontraceptivne pilule, iako idiotski zvuci- hoces dete a oni ti daju kontracepciju i na kraju zabrane sex. I nazalost, nemas drugu opciju nego da steknes poverenje u onoga ko te prati. Mislim da je tvoja pocetna greska sto su te ovde pratili jedni a tamo ti radili intervenciju drugi. Na taj nacin obe strane boli k... Sujeta. Na kraju, strucnost, poverenje i sreca su jedini faktori koji mogu zajedno da urode plodom.
jadranka- Broj poruka : 91
Datum upisa : 22.01.2015
Draga Jadranka, hvala na savetu. Da, na svom primeru vidim da 2 doktora nisu dobro rešenje, ali taj ginekolog odavde mi je i preporucio tog dr. Kulta tamo, jer je i sam sa svojom ženom dobio dete iz 3. pokusaja, kod njega (pre toga su probali 1x ovde i 1x u Segedinu...), pa sam racunala to je to...skroz si u pravu da to dobacivanje između lekara je ustvari prebacivanje odgovornosti, to sam i sama shvatila. Ostaje mi da sredim glavu i vidim sta dalje. Probavu onda sa akupunkturom, dosla sam do jednog doktora koji je ginekolog, a predsednik ruzenja svih alternativaca u Srbiji, pa cu kad budem dosla sa pregleda od njega napisati svima svoje iskustvo, možda vam bude od koristi...
Zanimaju me vaša iskustva sta sve mislite da treba od proveravati u okviru pripreme pred naredni pokušaj i na čemu zapravo raditi osim na glavi? Citala sam tonu nekih priča i zagubila se u svemu tome...uzimam razne neke suplemente koji su uglavnom prirodni tipa: mumio, aloja, neke biljke u medu, D3 vitamin, B6 vitamin, pa cak i one smokve u maslinovom ulju...sad sam odlucila da odem kod tog lika, pa cu videti sta će mi reci. Sa sledecom vto neću zuriti, vise se iskreno plasim posledica hormona na zdravlje- u smislu mnogobrojnih pokusaja, zato se divim ženama koje to pokušavaju mnogo puta...ne znam, bas sam uplasena, možda vi jedne drugima upravo najviše u tom segmentu i pomazete. Nadam se da cu se i ja podici i uspeti da krenem dalje kao i vi devojke. Svaka vam čast stvarno! 😊😊😊
Zanimaju me vaša iskustva sta sve mislite da treba od proveravati u okviru pripreme pred naredni pokušaj i na čemu zapravo raditi osim na glavi? Citala sam tonu nekih priča i zagubila se u svemu tome...uzimam razne neke suplemente koji su uglavnom prirodni tipa: mumio, aloja, neke biljke u medu, D3 vitamin, B6 vitamin, pa cak i one smokve u maslinovom ulju...sad sam odlucila da odem kod tog lika, pa cu videti sta će mi reci. Sa sledecom vto neću zuriti, vise se iskreno plasim posledica hormona na zdravlje- u smislu mnogobrojnih pokusaja, zato se divim ženama koje to pokušavaju mnogo puta...ne znam, bas sam uplasena, možda vi jedne drugima upravo najviše u tom segmentu i pomazete. Nadam se da cu se i ja podici i uspeti da krenem dalje kao i vi devojke. Svaka vam čast stvarno! 😊😊😊
A sto se antibaby pilula tice, to bih zaobisla...imam loše iskustvo sa njima po moje zdravlje, koristila sam ih punih 8 godina, i zarekla se nikad vise posle toga. Ja bih pokusala alternativno prvo, pa ako bas nema nijedne druge opcije, razmotricu i tu na kraju...
Još nešto, koliko vam vasi ginekolozi pomazu u spremanju za sledeću vto? Da li vas samo vode ti koji će vam raditi narednu vto, ili ne? Hvala puno i izvinjavam se na ovolikim pitanjima, nadam se da me razumete...
Još nešto, koliko vam vasi ginekolozi pomazu u spremanju za sledeću vto? Da li vas samo vode ti koji će vam raditi narednu vto, ili ne? Hvala puno i izvinjavam se na ovolikim pitanjima, nadam se da me razumete...
Draga Principessa dobro dosla na kutak. Zao mi je sto si sve to prosla u proteklom periodu, ali takva je nasa borba, nekom laksa nekom teza.
Prije svega mislim da treba da nadjes pravog doktora koji ce da te vodi kroz postupak i pripremi za njega. To mora biti doktor kojem vjerujes. Sve sto pijes od suplemenata je ok i ne moze da skodi ali je tu jako bitna i tvoja glava. Ja sam iz treceg puta uspjela. Prethodna dva puta nisam bila zadovoljna klinikom, kompletnim protokolom, bilo je tu puno nervoze i nekako je sve bilo osudjeno na neuspjeh. Negativne bete su me boljele,ali nisam dala nikom da cmizdri i place isla sam naprijed sa osmjehom na licu jer sam znala da jednom mora da uspije, i da cu pokusavati sve dok ne uspije. Zato promjenih kliniku, uzeh stan na mjesec ipo dana, promjenih sredinu, izgasih poslovne mailove i potpuno uzivah u postupku.
Bitno je da sve sto ti je smetalo eliminises,doktora,kliniku, okruzenje,negativne ljude...Pronadji pravog ljekara koji ce da te prati i u kojeg ces biti sigurna i imati bezgranicno povjerenje.
Zelim ti puno srece u narednom postupku i jako te vucem za nos
Prije svega mislim da treba da nadjes pravog doktora koji ce da te vodi kroz postupak i pripremi za njega. To mora biti doktor kojem vjerujes. Sve sto pijes od suplemenata je ok i ne moze da skodi ali je tu jako bitna i tvoja glava. Ja sam iz treceg puta uspjela. Prethodna dva puta nisam bila zadovoljna klinikom, kompletnim protokolom, bilo je tu puno nervoze i nekako je sve bilo osudjeno na neuspjeh. Negativne bete su me boljele,ali nisam dala nikom da cmizdri i place isla sam naprijed sa osmjehom na licu jer sam znala da jednom mora da uspije, i da cu pokusavati sve dok ne uspije. Zato promjenih kliniku, uzeh stan na mjesec ipo dana, promjenih sredinu, izgasih poslovne mailove i potpuno uzivah u postupku.
Bitno je da sve sto ti je smetalo eliminises,doktora,kliniku, okruzenje,negativne ljude...Pronadji pravog ljekara koji ce da te prati i u kojeg ces biti sigurna i imati bezgranicno povjerenje.
Zelim ti puno srece u narednom postupku i jako te vucem za nos
Blanka- Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014
Draga zelim ti sledeci uspesan postupak . Dobro razmisli o dr ko ce ti raditi i kliniku . Iskreno ja prvi put cujem za tog doktora a dugo slusam o svakom...gde si njega nasla ? Da li tu neko preporucio . Uglavnon je Sonja za Prag Beograd ljubic miljic . Novi Sad Kopitovic . Trombofiliju i imunologiju . I obavezno predhodno pregledati jajovode jel onu u trudnoci isto mogu napraviti lom ako ima vode ... znaci laparo i histero materica i endometrijum da se vumidi iznutra to odma zakazi . I hormini moraju biti cakum pakum
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
O pa hvala vam drage devojke puno! Da sam znala da ovde mogu toliko toga čuti pametnog, odavno bih se uclanila!
Noja, zelela bih te pitati sta misliš o klinici Ivanovic u Beogradu? Ovog doktora u Pragu su mi preporucila dva ginekologa u Beogradu, bas njega. Jedan od te dvojice je matori prof. dr. Runic, legenda Fronta, sad je u penziji i radi samo privatno. Nekako sam verovala u njegov sud...drugi je lekar koji mi je radio pripremu za Prag, i cija je zena bas tamo u 43. godini života zatrudnela..otkud znam, očigledno veoma los izbor...koja klinika je po vama najbolja za žene koje su vec u godinama i imaju slabu ovarijalnih rezervu? Eto, možda je to pitanje bolje...
Hvala puno cure, sjajne ste! I radujte se vasim stomacima svakog dana 24h!
Noja, zelela bih te pitati sta misliš o klinici Ivanovic u Beogradu? Ovog doktora u Pragu su mi preporucila dva ginekologa u Beogradu, bas njega. Jedan od te dvojice je matori prof. dr. Runic, legenda Fronta, sad je u penziji i radi samo privatno. Nekako sam verovala u njegov sud...drugi je lekar koji mi je radio pripremu za Prag, i cija je zena bas tamo u 43. godini života zatrudnela..otkud znam, očigledno veoma los izbor...koja klinika je po vama najbolja za žene koje su vec u godinama i imaju slabu ovarijalnih rezervu? Eto, možda je to pitanje bolje...
Hvala puno cure, sjajne ste! I radujte se vasim stomacima svakog dana 24h!
Inače za Sonju naravno znam, ali sam takođe cula da je ona malo kao po traci, i kao i razna dobra, cula sam i loša iskustva od ljudi koji su bili kod nje...ma otkud znam, imam utisak da sto vise info, sve manje stvari u glavi mi je jasno...
Znam da sam dosadna, ali samo još da pitam jel se trmbofilije takođe rade pre svake vto, ili to nije promenjljivia kategorija i dovoljno je uraditi samo jednom? Malo sam upucena, pa bolje da pitam. Hvala još jednom puno! 😀
Principesa, prvo da ti poželim dobrodošlicu. Inace već beko vreme u Bg-u primat drži ipak Jevremova, pri tome mislim na praćenje savremenih metoda koje poboljšavaju uspesnost. Nije da ih favorizujem, i sama sam na kraju otišla za NS u Genezis, pošto sam prethodno nažalost obisla gotovo većinu ovih poznatijih, uključujući i Ivanovice. Kod njih mi se nije dopao pristup, u smislu imaš pare, dobro onda sve moze, a pri tome se stalno nešto ustrucavas da pitas pošto inače malo govore.
Što se tiče trombofilija, postoje urodjene i stecene, urodjene se sigurno rade samo jednom, a ove stečene, pa i njih sam radila samo jednom, pošto mi niko nije rekao sad da neki parametar treba da ponovim. Ali stvar je u tome što stvarno ima još puno stvari na koje treba obratiti pažnju. Što kaže Noa, možda pre svega da prvo uradis hormone, to je naj naj najosnovnije, pa OGTT sa insulinemijama, pa histeroskopija, a tu su i brisevi. Po meni to je nešto najosnovnije. U svakom slučaju treba naći pravog dr koji će te lepo voditi kroz sve ti pri čemu ces imati puno poverenje u njega/nju, a što se tiče tvojeg FSH i amh, ti uopšte nije toliko zastrasujuc rezultat da bi trebala da ideš na donaciju. Srecno
Što se tiče trombofilija, postoje urodjene i stecene, urodjene se sigurno rade samo jednom, a ove stečene, pa i njih sam radila samo jednom, pošto mi niko nije rekao sad da neki parametar treba da ponovim. Ali stvar je u tome što stvarno ima još puno stvari na koje treba obratiti pažnju. Što kaže Noa, možda pre svega da prvo uradis hormone, to je naj naj najosnovnije, pa OGTT sa insulinemijama, pa histeroskopija, a tu su i brisevi. Po meni to je nešto najosnovnije. U svakom slučaju treba naći pravog dr koji će te lepo voditi kroz sve ti pri čemu ces imati puno poverenje u njega/nju, a što se tiče tvojeg FSH i amh, ti uopšte nije toliko zastrasujuc rezultat da bi trebala da ideš na donaciju. Srecno
Jeka1984- Broj poruka : 206
Datum upisa : 03.07.2015
Principessa, mene je dr Goca Ivanovic spremala za VTO u Pragu. Stoji da ona jako malo govori(u principu kaze samo ono sto treba da znas u datom momentu a meni taj pristup ne smeta), ali ja i nisam trazila lekara koji ce sa mnom kuco maco i da mi bude prijatelj vec sam trazila ko ce da mi pomogne najbolje sto moze. Da je postojala mogucnost da radim VTO ovde,radila bi mi Goca. Njihova saradnja sa dr Sonjom u PFC je na izuzetnom nivou tako da tu nikakvih problema nisam imala. A dok Goca nije bila potpuno zadovoljna mojim rezultatima nije dolazilo u obzir ni da spominjemo Prag. Tako da, sto se mene tice, ja sam zadovoljna klinikom Ivanovic..
Hvala vam devojke (Jeka i Mimi) na odgovorima :)))
Jeko, ako nije problem, interesuje me razlog zašto si odabrala Genezis? Meni je sve jasno, spremna sam da radim ovaj put sve i na potpuno drugi način, tako da mi je sada najvaznije zapravo da napravim pravi izbor za mene. Smatram kao i većina vas ovde, da je ljudski faktor u pristupu pacijentu podjednako vazan koliko i strucnost. Ja to prvi put uopšte nisam imala. Dapace, imala sam utisak da se ništa ne pitam ja, za svoj novac, sto mi je jako smetalo. I eto, pokazalo se da to nije bilo dobro...zato bi mi u ovom trenutku puno znacilo da mi pomognete sa izborom, jer to kapiram kao najveći korak zapravo...
Jeko, želim ti od srca da ovaj put uspes! 😀
Jeko, ako nije problem, interesuje me razlog zašto si odabrala Genezis? Meni je sve jasno, spremna sam da radim ovaj put sve i na potpuno drugi način, tako da mi je sada najvaznije zapravo da napravim pravi izbor za mene. Smatram kao i većina vas ovde, da je ljudski faktor u pristupu pacijentu podjednako vazan koliko i strucnost. Ja to prvi put uopšte nisam imala. Dapace, imala sam utisak da se ništa ne pitam ja, za svoj novac, sto mi je jako smetalo. I eto, pokazalo se da to nije bilo dobro...zato bi mi u ovom trenutku puno znacilo da mi pomognete sa izborom, jer to kapiram kao najveći korak zapravo...
Jeko, želim ti od srca da ovaj put uspes! 😀
Principessa, ja sam tvojih godina, sledećeg meseca 42 (ala deluje mnogooo ) kopala sam razne klinike i iskustva. Na kraju sam se odlučila za dr. Kopitović. Sviđa mi se njen pristup, kaže ti kakve su ti opcije i šta sve možeš da odradiš, predloži šta bi po njoj bilo najbolje a na tebi je da izabereš. To je moje iskustvo. I sviđa mi se žena nekako mi je legla. Nije njanjava, ne priča bajke, šta je pitaš objasni ti dodatno. Ja sam nekako birala po instinktu i sviđa mi se izbor
Sirijus- Broj poruka : 1889
Godina : 50
Datum upisa : 13.09.2011
Mimi, Principessa, dobrodoslica i od mene, zelim Vam da se uskoro prebacite na trudnicke strane.
Principessa, sto se tice dodatnih analiza koje bi mogla da odradis, ovde je navedno sta bi sve bilo dobro da odradis, spisak je podugacak, vecinu analiza mozes odraditi uz uput o drzavnom trosku.
https://kutak.forumotion.com/t2708-dodatne-analize?highlight=dodatne+analize
Principessa, sto se tice dodatnih analiza koje bi mogla da odradis, ovde je navedno sta bi sve bilo dobro da odradis, spisak je podugacak, vecinu analiza mozes odraditi uz uput o drzavnom trosku.
https://kutak.forumotion.com/t2708-dodatne-analize?highlight=dodatne+analize
Poslednji izmenio Vanja80 dana 5/11/2015, 12:05, izmenjeno ukupno 1 puta
Vanja80- Broj poruka : 894
Datum upisa : 25.01.2015
Principessa dobro dosla na kutak hrabrosti i podrske...
Devojke su ti vec sve rekle, naoruzaj se sa analizama i izaberi doktora i kliniku! NAjbitnije je da ti u to sto ti dr prica verujes!
Svako hvali svog konja ( da se tako izrazim), ja sam vecinu promenila i na kraju bila kod prof.Ljubica koji mi je jedini prisao i krenuo da sd bavi mojim organizmom! Njegov tim hematologa i endokrinologa je meni pomogao i uspeo mi je peti pokusaj u Pragu!
Srecno i zelim svu srecu sveta!
Devojke su ti vec sve rekle, naoruzaj se sa analizama i izaberi doktora i kliniku! NAjbitnije je da ti u to sto ti dr prica verujes!
Svako hvali svog konja ( da se tako izrazim), ja sam vecinu promenila i na kraju bila kod prof.Ljubica koji mi je jedini prisao i krenuo da sd bavi mojim organizmom! Njegov tim hematologa i endokrinologa je meni pomogao i uspeo mi je peti pokusaj u Pragu!
Srecno i zelim svu srecu sveta!
sandrolina- Broj poruka : 450
Datum upisa : 06.01.2014
Zenske pa vi ste stvarno sjajne! Hvala vam puno na podrsci i savetima. Dosta ovih analiza sam uradila, ali dosta i nisam...moram još malo da razmislim prvo ko će da me vodi. Pa onda da se sve dogovorim sa njim/njom. Nisam uradila ni secer ni histero, sto je veoma važno. Sad imam sve potrebne info, pa lagano...nadam se da nije problem ako budem pitala još stvari koje ne znam. Hvala vam do neba svima!
Poverenje je jako bitno, ako ne verujes dr koji te vodi, bolje menjaj u startu:-) svi smo mi razliciti. Ja kazem moje iskustvo, jos ne znam rezultate ali znam da verujem mom timu koji me vodi, od endokrinologa do ginekologa. Kada sam u januaru saznala da imam diabetes i kada mi je Goca otvoreno rekla da do septembra ne ulazimo u pricu oko vantelesne bilo mi ja strasno, devet meseci dodatnog cekanja... Ali bila Je u pravu, 12kg sam smrsala, dugogodisnji problem sa zatvorom se resio, raspolozenje popravilo, energije koliko volis, menstruacije se vratile na 28-29 dana a pre toga svaki mesec razlicito od 29-35dana, manje bolne.... I dala sam sve od sebe da budem max spremna za VTO, pridrzavala se svega sto mi endokrinolog kaze (snaga volje tolika da ni sopstvenu rodjendansku tortu nisam ni liznula a posluzila je svim gostima). Imam cilj ka kom tezim i nista mi nije tesko.
jadranka :: Ono sto svima ovde daju pre svega jesu kontraceptivne pilule, iako idiotski zvuci- hoces dete a oni ti daju kontracepciju i na kraju zabrane sex.
Taj deo je izuzetno bitan jer taj mesec dok ste na kontracepciji vasi jajnici odmaraju, nema ovulacije i sledeci mesec se dobijaju bolje jajne celije. Moja drugarica je devojkama koje su imale problema da zatrudne a sve je u redu preporucivala da tri meseca piju kontracepciju i sve su posle toga ostajale trudne bez vecih poteskoca.
A sto se tice zabrane sexa... Jeste taj deo najteze pada ali i on ima smisla... Kad udjete u postupak stimulacije nikako ne bi valjalo da prirodnim putem ostanete trudne u tom momentu zbog velike kolicine hormona koje se uzimaju sto bi stetno uticalo na plod...
mimi85 ::jadranka :: Ono sto svima ovde daju pre svega jesu kontraceptivne pilule, iako idiotski zvuci- hoces dete a oni ti daju kontracepciju i na kraju zabrane sex.
Taj deo je izuzetno bitan jer taj mesec dok ste na kontracepciji vasi jajnici odmaraju, nema ovulacije i sledeci mesec se dobijaju bolje jajne celije. Moja drugarica je devojkama koje su imale problema da zatrudne a sve je u redu preporucivala da tri meseca piju kontracepciju i sve su posle toga ostajale trudne bez vecih poteskoca.
A sto se tice zabrane sexa... Jeste taj deo najteze pada ali i on ima smisla... Kad udjete u postupak stimulacije nikako ne bi valjalo da prirodnim putem ostanete trudne u tom momentu zbog velike kolicine hormona koje se uzimaju sto bi stetno uticalo na plod...
Ja nisam bila na pilulama za kontracepciju. Ne podnosim ih dobro i dr je odlucila da mi ih ne prepisuje. Odmah sam krenula sa Suprefactom.
A za odnose mi je receno samo da ih nemam 3-4 dana pred aspiraciju da bi spermatozoidi bili dobri. Niko mi nije rekao da od pocetka stimulacije nije dobro imati odnose. Naravno da se ne preporucuju od aspiracije do prvog UZ, dok se ne ustanovi da li je sve u redu. I naravno da se izbegavaju ako je trudnoca rizicna i problematicna (krvarenja, kontrakcije, niska posteljica itd.).
AriesGirl- Broj poruka : 1399
Datum upisa : 17.11.2012
Principessa, dobro nam dosla.
Devojke su ti vec sve rekle. Najvaznije je da nadjes dr kom ces verovati i koji ce ti dati spisak analiza koje treba da uradis. Srecno!
Devojke su ti vec sve rekle. Najvaznije je da nadjes dr kom ces verovati i koji ce ti dati spisak analiza koje treba da uradis. Srecno!
AriesGirl- Broj poruka : 1399
Datum upisa : 17.11.2012
Mimi, ne razumem te, pa kako kad ostaneš trudna odmah u tom mesecu u kom si stimulisana putem vto, to ti je isto kao i kad bi ostala prirodno... cak sta vise znam i slučajeve u kojima su žene bile trudne prirodno, pa otišle na stimulaciju a pri tome nisu znale da su trudne, i na kraju su iznele trudnoće najnormalnije... a u Visegradskoj znam da i posle aspiracije savetuju odnose, sve do transfera, jer to ujedno utiče i na rastegljivost materice, a i opet postoji šansa da se nešto i samo oplodi, jer je moja dr ostavljala par jajnih celija da ipak ostavi iole šansu i za prirodnom
Jeka1984- Broj poruka : 206
Datum upisa : 03.07.2015
Strana 25 od 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Similar topics
» Korak po korak na putu do bete +