KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korak po korak na putu do bete +

+65
inajo
JocY
mirjanamirjana1986
Mika
ivabuku
Lija
Principessa
heart84
mimi85
BabyBear
ne gubim nadu
Dreamerka
Ninche
dacan
PalcicaBg
branka86
kokica82
SladZana
Mivela
winni
Erata
Pikseta
Sirijus
Vuchica
masato
Bobaue
bak
nina :)
lenjivica
sunny.tp
Smrdica
jelena*mama2andjela*
daki_mm
Dacaa
ganedina
MalaSaJuga
Jeka1984
BiKsi :)
lela1984
marina_82
tofita1
Ancica 87
ahosame
jadranka
Deni
saska1
sandrolina
libra35
srculence 84
Vanja80
AriesGirl
Eho
noja
lilyt
Baš za andjele 75.
tiramisu
natasazmiric
zsuki75
dada88
tatjanica
Amna84
luckystar74
Zmajuška
annci
Blanka
69 posters

Strana 21 od 40 Prethodni  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40  Sledeći

Ići dole

Korak po korak na putu do bete + - Page 21 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od Vanja80 31/10/2015, 14:44

Blanka, draga, cestitam za dva smeska, divnoooo!!!
radost radost radost igra igra igra d d d

Vanja80

Broj poruka : 894
Datum upisa : 25.01.2015

Nazad na vrh Ići dole

Korak po korak na putu do bete + - Page 21 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od Blanka 31/10/2015, 15:28

Vanja80 ::Blanka, draga, cestitam za dva smeska, divnoooo!!!
radost radost radost igra igra igra d d d

Vučem za nos c
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 31/10/2015, 20:19

Drugi krug terapije mi vec teze pada, 4x2 tablete na dan i plus jedna cikal su previse..Boli me zeludac od drugog dana uzimanja te kolicine.. Ne znam ali cini mi se da je ovo previsie za mene i onako sam uvjek bolesna..
Izbacila sam ostale tablete za insulin dhea q10 i za stitnu...Dok malo ne ozdravi,treba da se smiri povracanje i zeludac.
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dreamerka 31/10/2015, 20:22

Nadjoh i ja ovu temu :) Pisala sam na temama Inostranstvo ali bolje je mozda ovdje: pripremam se za novu vantjelesnu u Pragu kod Sonje,poslala sam sve papire,napisala kakav problem imam i danas mi stize stimulacija-malo sam se razocarala jer sam rekla da nemam cikluse i da mi endometrijum uopste ne raste zbog revizija koje sam imala ... Doze koje cu primati su duplo slabije nego prvi put,za endometrijum nista,a kada sam ih pitala opet u vezi toga,samo su mi rekli da pijem Primolut Nor 10 dana,endometrijum se opet ne spominje. Ja sam zakazana za januar pa me zanima da li ste vi sto primale za endometrijum ili se to ne daje?

Dreamerka

Broj poruka : 98
Datum upisa : 26.10.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ne gubim nadu 31/10/2015, 20:25

molim za pomoc. 25.septembra imala sam FET u Pragu, 12,oktobra beta 0,o.Proslo je nekoliko dana i 18.sam dobila ciklus i pocela da pijem Cikloproginovu ,taman sam popila ove bele tabletice,sutra bi trebalo da pocnem braon, ja sam primetila braon prljanje kao da cu da dobijem, sta da radim ? da nastavim da pijem ili da skroz prestnem? Hvala

ne gubim nadu

Broj poruka : 73
Datum upisa : 19.12.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 31/10/2015, 22:31

Nastavi da pijes..To se meni desava svaki ciklus ..Kazu da je to zbog pada esterogena u organizmu..A kad sam nazvala dr. Vujovic rekla je da je to dobar znak da se pojavila neka jajna celija. ( mom slucaju nemoguce al eto ona kaze) I da nastavim da pijem..Pisala sam vec o tome u augustu
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lela1984 1/11/2015, 08:02

Srculence,navijam za lepe i kvalitetne jajne celije danas! osmeh srce

lela1984

Broj poruka : 3646
Datum upisa : 01.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od lela1984 1/11/2015, 08:35

Mala pomoc,zaboravila sam.Kog dc se radi 17-OH pg,davno bese,pa se ne secam?Znam da se pg radi 21-og dc da se vidi da li je bilo O,a,ovaj,17-OH?

lela1984

Broj poruka : 3646
Datum upisa : 01.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 1/11/2015, 12:00

Amna, sta pijes za stitnu, ne smes tek tako da ukidas lek? Kao ni glukofaz za insulin. Vidi sa porodicnim dr da ti prepise nesto za oblaganje zeluca. Za ciscenje jetre od lekova mozes da pijes caj od semena gujine trave, iliti sikavice, ima po zdravim hranama.

Dreamerka, insistiraj da ti daju odgovor za endo.Jesi li pratila preko uz stanje enda? Znam da su devojke pile estrofem, javice se vec one.

Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dreamerka 1/11/2015, 12:27

Biksi -imam dva zamrznuta embriona i tri mjeseca pokusavam da mi ih vrate i svaki put endometrijum 2-3mm. Zadnji put mi je dao Estrofem drugi dan ciklusa da ga pijem 5 dana po 3 tablete i endometrijum je krenuo da se deblja ali mi je na kraju rekao da je dvoslojni i jako los i da mi garantuje da mi nece uspjeti vracanje smrzlica i odustali smo...Zato sam sad malo u shoku jer sam u Prag sve rekla i 2x objasnila moj problem i opet mi nista nisu rekli za endometrijum...pisacu im ja i po treci put Wink

Dreamerka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 1/11/2015, 20:35

Dreamerka, izvini sto pitam direktno, a pravo u ranu, a kada si izgubila blizanacku trudnocu, pre koliko su ti radjene te revizije? Vidim da pise posle dve godine, samo ne shvatih da li su ti tada radjene te dve revizije? Vidim da si realna i postavljas pravo pitanje. Dr ti je rekao sve kako i jeste sada, sto ne znaci da ce kasnije biti drugacije, mozda samo treba da sacekas jos koji mesec da se endometrijum oporavi. Po meni je potpuno suludo vracati embrione ako ti se endo sada ne deblja, jer to je vec unapred osudjeno na propast. Zasto tako olako iskoristiti embrione, bolje sacekati, mlada si, jos koji mesec, pa makar i godinu da sacekas, da ti sansa bude mnogo veca. Sta pijes za pco? Jesi li proveravala test opterecenja glukozom sa insulinemijama, jesi li radila trombofilje. Znam da ti je sigurno tesko da pricas na tu temu, al zna li se razlog sto si se tako rano porodila? Da li treba da uradis jos neku analizu mozda pre feta?

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dreamerka 1/11/2015, 21:09

Biksi- ja sam 2013 ostala trudna sa blizancima i sami pocetak trudnoce mi je bio los,odmah sam prokrvarila-pa sam morala da lezim...zatim sam osjetila da se "debljam" naglo-hiperstimulacija...posle toga na pregledu mi kazu da imam placenta previu,svaki dan sam primala progesteron inekcije...zatim desava mi se najgora moguca stvar u zivoti-majka koja me je pazila jer mi je muz pomorac umire na mojim rukama...tako da veliki stres,dobijam kontrakcije...i na kraju me poradjaju jer sam bila skroz otvorena. Dobila sam divna dva djecaka,mrvice dvije,ali poslije 2 dana gube bitku...Posle svega toga ja dobijam jako krvarenje i opet zavrsavam u bolnici gdje mi rade reviziju...posle mjesec dana revizija je ponovljena jer je ostatak ostao. Dva mjeseca imam u magli i ne znam sto mi se tada sve desavalo...konstantno sam bila na tabletama za smirenje.
Sada sam najzad dobro i spremna sam da idem dalje.
Radila sam Ogtt test sa insulinemijama i imam hiperinsulinizam,ali u utorak cu ponovo da ga radim. Ja konstantno pijem Orgametril za cikluse,sada su mi rekli da pijem neke druge tablete...ali me strah jer izazivaju depresiju...jos mi samo to fali 😳😳😳
Trombofilije nisam radila ali uskoro idem u Bg pa cu sve nalaze opet da uradim jer kod nas su 300€ trombofilije.
Za endometrijum pijem pivo svako vece-postacu alkoholicarka 😂😂😂

Poslednji izmenio Dreamerka dana 1/11/2015, 21:10, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : Pogrijesila sam godinu)

Dreamerka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 1/11/2015, 21:43

dreamerka moram da ti kazem da mi djelujes nekako bas cool :-) Sima si po svojim postovima i pisanju..
zao mi je zbog svega sto si prosla,kako kaze Biksi,odmori malo spremi se i odradi trombofilije obavezno..Zelim ti puno srece,
Biksi,sta bi ja bez tebe ?? :-) Prestala sam oko 7 dana sutra pocinjem opet..Za stitnu 25 mg euthyroxna dan.
Nisam ni znala da mi mogu dati nesto za zeludac to je tableta protiv tableta :-)
Ipak,8 tableta na dan je previse ,a ja sam i onako sama od sebe sitna i osjetljiva.
Te cajeve cu obavezno potraziti ovdje
Hvala <3 si
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 1/11/2015, 22:46

Dreamerka, sanjalice, želim ti uskoro ostvarenje najljepšeg sna srca Mnogo mi je žao sve što si prošla, ali život ide dalje, i moramo dalje. Obavezno odradi dodatne analize što nisi i onda lagano u nove pobjede. Svu sreću ti želim i za tebe ću posebno da navijam da znaš. Grlim teeee!!!! zagrljaj
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od annci 2/11/2015, 08:07

Dreamerka-Sanjalice, strasna prica....Divim ti se na snazi. Bitno je da si dobro i da si spremna na nove pobede! Meni su u Pragu davali estrofem 3 x 1, od 2dc. Pisi im ponovo.
Osim piva dobar je i ananas, brazilski orah...javice se jos neka devojka. Pozaboravljah vise sta sam sve uzimala. Ipak si ti revizije imala pre 2 godine, ne bi trebalo da to utice sada. Mozda je jednostavno takav mesec. Ili dva...sto kaze Biksi, bolje da sacekas pravo vreme, i strpis se jos malo, ali po svoje eskimcice odes potpusno spremna!
Drzim fige jaaako!!!
annci
annci

Broj poruka : 1805
Godina : 49
Datum upisa : 14.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Eho 2/11/2015, 08:31

Dreamerka, ne znam odgovor na tvoje pitanje, samo da ti pozelim svu srecu u sledecem postupku i da nam vrlo brzo javis lepe vesti. zagrljaj
Eho
Eho

Broj poruka : 547
Datum upisa : 20.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dreamerka 2/11/2015, 08:47

Hvala vam puno drage moje,i ja vama od srca zelim da sto prije dodjemo do jedne bebe(ili dvije,tri 😉 )
Ja ovaj put necu vracati smrzlice,smrzlici me cekaju u Podgorici u klinici gdje sam prvi put radila Vto,ovaj put to ostavljam za neki drugi put a sada pokusavam Ivf...pa ukoliko bude (ne daj Boze) neuspjesna onda cu probati opet sa mojim eskimcima 😂
Naoruzala sam se strpljenjem i klinikama.
Sutra ponavljam neke nalaze,ako imate neku u Bg da mi preporucite za trombofilije ja bi vam bila zahvalna 💓💓💓 jer u Bg cu ovih dana.
I predlozili su mi da uradim histeroskopiju(ovi iz Praga),sad ne znam moram li i to raditi jer nije malo 1800€ 😳😳😳

Dreamerka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ancica 87 2/11/2015, 09:58

Dreamerka,dobro dosla...bravo za tvoju hrabrost...Mi cemo da te zaprasimo bebi prasinom,pa da se tvoj san ostvari!
Cekalice...prasimo sve!

Ancica 87

Broj poruka : 1382
Datum upisa : 05.09.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 2/11/2015, 11:42

...dreamerka-sanjalice,ljubi tebe tvoja koleginica,zhena pomorca!....bravo za hrabrost,znash vech sve sam ti rekla....nego,shaljem ti od jutros privatnu poruku,nikako ti ne stizhe,ne znam zashto?...
tatjanica
tatjanica

Broj poruka : 1508
Godina : 46
Datum upisa : 28.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jeka1984 2/11/2015, 11:46

Dreamerka pa jel mozes i histero kod nas da odradis, kod nas je u najgorem slučaju oko 500e
Jeka1984
Jeka1984

Broj poruka : 206
Datum upisa : 03.07.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sandrolina 2/11/2015, 13:08

Dremerka, uradi histero obavezno na Medijagrup ja sam radila u februaru i kostalo je 700eur a povecava sansu svakako!
Za endo proveri obavezno ako ne odgovore na mail, zovi telefonom ja sam za endo pila 2x4 estrofena!
Trombofilije mozes u labu konzilijum ili biomedika, takodje pod obavezno!
Zelim ti svu srecu sveta!

sandrolina

Broj poruka : 450
Datum upisa : 06.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 2/11/2015, 13:22

Uh Dreamerka, kakva grozna godina, ta 2013. za tebe. Svaka ti cast kroz sta si sve prosla, i kako si sada prisebna. Divim se tvojoj snazi. Samo tako, hrabro napred i uspeces.
Trombofilije su cure radile u Biomedici na Slaviji, ako sam dobro pokacila, tamo se moze dobiti neka kartica za popust, ne znam samo na koju foru, da li moze odmah. Sve cetiri urodjene trombofillije staju od 15000 do 20000 din, ako se ne varam.
Histeroskopiju obavezno uradi pre postupka, narocito sto si imala te dve revizije, a posebno sto ti se endometrijum ne deblja. Ne zuri u Prag, smaraj ih svojim problemom, mislim da te nisu ozbiljno shvatili. Bar bi meni tako izgledalo da sam na tvom mestu.
Za endo su dobri kvas, pivo, sveza paprika, svez ananas, bademi, lesnici. Mada, na prvom mestu odradi histeroskopiju, moj ti je savet. Mislim da u Srbiji to mozes uraditi mnogo povoljnije nego u CG. Malo procackaj po klinikama, gde je povoljnije. U Novom Sadu, u Betaniji, su cure radile, ako se ne varam, do 500 evra bude operativna, a oko 300 evra dijagnosticka. Toliko je i u Leskovcu na klinici Spebo. Kad placas, verovatno se vrlo kratko ceka, tako da imas vremena do januara. Makar i odlozila novi postupak, histeroskopiju obavezno odradi.
Tvoja prica me podsetila na pricu jelenemame2andjela, ona je isto izgubila blizanacku trudnocu, i nakon toga imala bas komplikacije, radili su joj vise revizija, a ako se ne varam, i pet histeroskopija, dugo joj je trebalo da oporavi matericu. Mozda ce ti se i ona javiti, ili joj pisi na privatnu poruku da ti prenese iskustva.

Dobar plan je pola posla. Bitno je da si ti psihicki spremna. Sad jos da pripremis matericu kako treba, i bice uspeh sigurno.
Drzim ti fige jako.

Srculence, dokle si stigla, navijam za tebe, tek videh da si u postupku!

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jeka1984 2/11/2015, 13:51

U Genesisu je 400e, a mediagrupa klasika dere
Jeka1984
Jeka1984

Broj poruka : 206
Datum upisa : 03.07.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BabyBear 2/11/2015, 14:03

Dreamerka, svaka cast za tvoju hrabrost i snagu i treba samo da ides napred osmeh srce

Koliko ja znam, u BG je histeroskopija 30.000 din, razlika je velika
BabyBear
BabyBear

Broj poruka : 4268
Godina : 55
Datum upisa : 19.06.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 2/11/2015, 14:29

Dreamerka na Betaniji sam ja radila 3 puta i sa nalazima tj patohitoloskim nalazom me operativna histeroskopija izasla oko 350 eura. Tako da mozes ici u Novi Sad, prvo sto ces biti u pravim rukama i sigurno ce posao odraditi mnogo bolje nego ovi nasi strucnjaci iz CG. Prvo sto deru, a drugo tek su poceli da rade histero prosle godine a o iskustvima i strucnosti da ne pricam to ja znam najbolje kad sam trazila uput iz Klinickog Centra Crne Gore za Novi Sad prije dvije godine gledali su me kao cudaka, jer dosta zena iz CG nazalost ne zna da za mnogo manje pare dobije pravu intervenciju i u rukama je strucnjaka. Tako da ti je moj predlog da to odradis u Novi Sad. Srecno i navijam za tebe napred scuro

Srculence, hello, sta se desava sa tobom? Very Happy
Blanka
Blanka

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 21 od 40 Prethodni  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu