KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korak po korak na putu do bete +

+65
inajo
JocY
mirjanamirjana1986
Mika
ivabuku
Lija
Principessa
heart84
mimi85
BabyBear
ne gubim nadu
Dreamerka
Ninche
dacan
PalcicaBg
branka86
kokica82
SladZana
Mivela
winni
Erata
Pikseta
Sirijus
Vuchica
masato
Bobaue
bak
nina :)
lenjivica
sunny.tp
Smrdica
jelena*mama2andjela*
daki_mm
Dacaa
ganedina
MalaSaJuga
Jeka1984
BiKsi :)
lela1984
marina_82
tofita1
Ancica 87
ahosame
jadranka
Deni
saska1
sandrolina
libra35
srculence 84
Vanja80
AriesGirl
Eho
noja
lilyt
Baš za andjele 75.
tiramisu
natasazmiric
zsuki75
dada88
tatjanica
Amna84
luckystar74
Zmajuška
annci
Blanka
69 posters

Strana 3 od 40 Prethodni  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Sledeći

Ići dole

Korak po korak na putu do bete + - Page 3 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od Amna84 8/10/2015, 13:07

Bas za anedjele,zao mi je  mogu misliti kako boli..Ali ovdje smo samo da bi ustajale i isle dalje..Tako sam ja skontala ove nase cure na forumu. smajli angel osmeh srce
Tatjanice,Noaj,Anci hvala vam...

Bila sam juce na kontroli...Doktorica samo kaze nisi trebala da gledas ti nalaze to nije za tebe to je moj posao..Nije joj bas bilo drago sto sam rekla da je FSH ipak visok..A nisam ih tumacila,sam pogled na broj je dovoljan...
Povecala mi je dozu estrofem 2mg 4x2  na dan a poslije prelazimo na inekcije..To nije mogla odma tako jaku terapiju.
Ne komentarise visok FSh ,kaze da je bitno da se ja osjecam bolje..I da mi je ovo dozivotna terapija..Bez nje ste bolesna zena ,30 godina staija..OVaj put nije bas spominjala bebu..
Svidjelo mi se sto je detaljna, hrpu nalaza je pregledala i izdvojila vrijednosti..
Sto se insulina tice kaze da joj govori da je povisen,iako je u granicama vrijednosti dala mi je tablete koje nema nabaviti u Srbiji ,Glucophage XR 1000mg .
Napisala mi je i spisak secera i voca koje moram izbaciti.Posto sam ja na secreu-slatkisima kao na drogama ,kaze da ce uz ove tablete odvikavanje ici lakse.
Vidjela je po meni da sam razocarana i rekla da se vise ne zamaram nalazima..
Ne znam,ja nemam sta izgubiti ostajem kod nje jos pa cemo vidjeti sta ce se desiti..Sigurna sam da ce i ona reci kad je kraj..
Nije radila ultrazvuk,a bas sam htjela da vidim,sigurno zna da pod tim FSh nema folikula..
Eto zlu, netrebalo moje iskustvo nikad nikome ali neka ostane zabiljezeno...
Amna84
Amna84

Broj poruka : 1022
Datum upisa : 15.02.2015

Nazad na vrh Ići dole

Korak po korak na putu do bete + - Page 3 Empty Re: Korak po korak na putu do bete +

Počalji od AriesGirl 8/10/2015, 13:20

Blanka, navijam jako, jako, jako!
AriesGirl
AriesGirl

Broj poruka : 1399
Datum upisa : 17.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od AriesGirl 8/10/2015, 13:21

Devojke, srecno svima!
AriesGirl
AriesGirl

Broj poruka : 1399
Datum upisa : 17.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od annci 8/10/2015, 13:47

Amna, ja nemam iskustva sa prof Vulovic, ali sam cula da je veliki strucnjak. Ipak su u pitanju nasi zivoti, i ne razumem sta joj znaci da ne tumacimo rezultate?!?! Ne mozes da ne pogledas rezultat kada dobijes! Pa tvoj zivot je u pitanju. Naravo da nama nije dato njihovo znanje i zato ih i imamo. Kao sto kazes, nemas sta da izgubis, ukoliko je i dalje slusas. Pogotovu sto je stvar hormona uvek sporo ispravljiva.
Za secer je podrzavam, jer znam koliko zena ovde, po regulaciji IR je uspelo sa zacecem. Prosto je neverovatno koliko utice. Znam da postoje milioni zena koji tuku po cokoladi i karameli i radjaju puuuno dece...ali mi nismo te zene. Kod nas je sve to komplikovanije...na zalost
Lepo ti taj njen spisak na frizider (a mozes ga podeliti i ovde), povecaj taj estrofem, ubaci specijalan glukofaz i laganim koracima ka bebi....
Ljubi te Annci do neba
ljubav ljubav ljubav
annci
annci

Broj poruka : 1805
Godina : 49
Datum upisa : 14.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 8/10/2015, 14:02

Blanka srećno sutra!!! igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice

Koraci srećno svima!
saska1
saska1

Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 8/10/2015, 14:37

annci ::Amna, ja nemam iskustva sa prof Vulovic, ali sam cula da je veliki strucnjak. Ipak su u pitanju nasi zivoti, i ne razumem sta joj znaci da ne tumacimo rezultate?!?! Ne mozes da ne pogledas rezultat kada dobijes! Pa tvoj zivot je u pitanju. Naravo da nama nije dato njihovo znanje i zato ih i imamo. Kao sto kazes, nemas sta da izgubis, ukoliko je i dalje slusas. Pogotovu sto je stvar hormona uvek sporo ispravljiva.
Za secer je podrzavam, jer znam koliko zena ovde, po regulaciji IR je uspelo sa zacecem. Prosto je neverovatno koliko utice. Znam da postoje milioni zena koji tuku po cokoladi i karameli i radjaju puuuno dece...ali mi nismo te zene. Kod nas je sve to komplikovanije...na zalost
Lepo ti taj njen spisak na frizider (a mozes ga podeliti i ovde), povecaj taj estrofem, ubaci specijalan glukofaz i laganim koracima ka bebi....
Ljubi te Annci do neba
ljubav ljubav ljubav

Ancii tuga tuga molitva
Anci ja sam bas zena bez esterogena zbunjen  b ,moram da se dopingujem  b
Da, bas je rekla sa ovim secerom pitanje da li bi se plod i zakacio "zakacio" za sluzokozu maternice i ugnjezdio...
Spisak je :Iskljuciti slatkise,med,lubenice,dinje,grodze,sljive,smokve,datule,urme,banane.
Bjelo brasno smaniti,sve ostalo slobodno jesti..
Cudno bas ovo voce da izbacim :-)
Anci,sta ti je to specijalan glukofaz?
DHEA je rekla da uzimam 75mg i 10 kapi vitamina D na dan najbolje odma poslije rucka.
Glucophage 1000mg prve dvije sedmice 1 uz rucak a poslije 1 uz dorucak i 1 uz rucak..
Ako ko ima slicna iskustva neka pise..Hvala vam
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od annci 8/10/2015, 15:49

Amna84 ::
Sto se insulina tice kaze da joj govori da je povisen,iako je u granicama vrijednosti dala mi je tablete koje nema nabaviti u Srbiji ,Glucophage XR 1000mg.

Pa kod nas je vecina zena na Glukofazu, a ti rece neki koga nema u Srbiji. Rekoh mozda je razlika u ovom XR lol! lol! lol! Ja nisam pila glukofaz (glucophage), vec Siofor. Tako da ne znam bas ima li tog xr ili ne...zato je doslo do zabune
annci
annci

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zmajuška 8/10/2015, 17:05

Amna, verujem da ti je teško, nije se nimalo lako suočiti se sa dijagnozom i rezultatima, treba vremena za komplikovanije slučajeve, ali sve se da rešiti. Budi stršljiva i istrajna, zaista mislim da si u dobrim rukama. yes
Elem, i ja sam danas bila na pregledu kod prof. Vujović, na osnovu polnih hormona rekla je da su mi ovarijalne rezerve smanjene, a insulin u OGTT testu je pokazao da imam početak insulinske rezistencije, tako da mi je prepisala gluformin od 500 mg i napisala velikim slovima isključiti slatkiše, što mi neće teško pasti. Mom suprugu je prepisala terapiju koju prima 4 meseca, 2 puta nedeljno po inekciju pregnila od 2500 i.j. Tako da smo mi sada u procesu popravljanja i poboljšanja naših polnih ćelija za naredni postupak, a možda se desi i prirodna trudnoća, ko zna!!! sunny
Zmajuška
Zmajuška

Broj poruka : 1167
Datum upisa : 14.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 8/10/2015, 18:07

Ahh Anci moja draga, to ti ja nista ne razumijem..Znam da je i Vujovicka rekla da ih jos nema u Srbiji i da to potrazim ovdje u Austriji ..Pa budem pitala ovdje sutra :-)
Zmajuska,mimoisle smo se u dan,bas sam se pitala da li je koja od onih zena sa foruma :-)
Sigurna sam da ce mi sve dotjerati ali treba vremena...Nista krenut cu i ja u tu borbu sa slatkisima ...
Kod mene je sad zvanicna dijagnoza : POF ,Hypothyreosis,Resistemtio insul.
Ima da zamjesim hljeb sama ,kao nkada sto se mjesio :-) ljubav
Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Deni 8/10/2015, 19:17

srculence 84 ::Da srele smo se na vrata one ulaze a mi izlazimo. Nadam se da je neki znak a i da je bebica svojim dolaskom doneti jos bebica osmeh srce devojke a sta znaci to antralni folikuli? Embarassed

Antralni folikuli su mali folikuli koji se nalaze u jajniku. U toku ovulacije u prirodnom ciklusu samo jedan postaje sve veći i veći i tako velik menja ime u dominantni folikul. Onda on puca u sredini ciklusa i iz njega izlazi zrela jajana ćelija.

U slucaju vantelesne oplodnje, ide se na to da sto vise antralnih folikula poraste na velicinu kao i dominantni folikul i da se iz njih izvuku zdrave/zrele jajne celije spremne za oplodnju.

Deni
Deni

Broj poruka : 1741
Godina : 46
Datum upisa : 08.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od srculence 84 8/10/2015, 19:31

Hvala deni. A sta mislite da nije malo za prirodan ciklus i jedan jajnik 6 antralnih folikula
srculence 84
srculence 84

Broj poruka : 1175
Godina : 40
Datum upisa : 09.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od jadranka 8/10/2015, 19:56

Nije malo! Mozes da imas i 30,folikula a unutra nista! A mozes da imas i jedan ali dobitni. To je taman! Nije bitan kvantitet nego kvalitet, zato se ne brini. Sa 6 ces se posle lakse oporaviti a veruj mi da je to najbitnije za tvoje zdravlje a i za zatrudnjivanje. Opusti se

jadranka

Broj poruka : 91
Datum upisa : 22.01.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od srculence 84 8/10/2015, 20:05

Hvala jadranka. Mislila sam da je malo. Nema veze bitno da bude i da se oplode,sad cemo da vidimo to je bilo u prirodnom ciklusu,sad sam na superfaktu i mikroginonu pa cemo da vidimo sta ce biti kad krene stimulacija.
srculence 84
srculence 84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Eho 8/10/2015, 20:31

Blanka, Srculence, drzim fige!

Srculence, antralni folikuli su i pokazatelj ovarijalnih rezervi. Za jedan jajnik 6 je sasvim OK.
I, naravno, sve ovo sto su ti devojke vec napisale, kvalitet jajne celije je najbitniji na kraju.
Eho
Eho

Broj poruka : 547
Datum upisa : 20.12.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tatjanica 8/10/2015, 20:37

...srculence,chula si shta devojke kazhu,to je sasvim dovoljno za jedan jajnik...sad ih lepo zamishljaj kako rastu i biche sve ok...

...blanki,sitno brojimo do blastica lepih okruglih!
tatjanica
tatjanica

Broj poruka : 1508
Godina : 47
Datum upisa : 28.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od srculence 84 8/10/2015, 21:32

Eho i tatjanica hvala vam puno:aa61: Mislila da su malo sa obzirom da mi amh 4. U pravu ste ja sam u frontu imala 7jajnih celija i sve au se oplodile i kazu da su bile dobrog kvaliteta. Hvala vam cure od sada mozak na otavu i profesorki prepustam sve. love
srculence 84
srculence 84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od natasazmiric 9/10/2015, 08:46

Hvala svima...

Ipak je sve u redu.Odradjen transfer,vracena 3 embrioncica,sad cekamo...danas 3 dan od transfera

natasazmiric

Broj poruka : 2
Datum upisa : 17.09.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od annci 9/10/2015, 08:58

Cekalice, bockalice i ostale,
samo da vas zaprasim bebecom prasinom
vv vv vv vv

Blankic, za veseras ili sutra ujutru
vv  vv  vv  vv  v  v  v  v  vv  vv  vv  vv  v  v  v  v
jumping  jumping  jumping  jumping

Blastice, dobrodosle kod mamice!
ff  ff  ff  ff  ff  ff  ff  ff
annci
annci

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ahosame 9/10/2015, 11:14

Amna84 ::
...Glucophage XR...

Draga Amna, zao mi je zbog rezultata, nadam se da ce nova terapija i rezim ishrane napraviti pomak u pozitivnom smislu...
Glucophage XR ti je sporo-oslobadjajuci Glucophage, znaci samo jedna varijanta obicnog Glucophage-a, nista posebno samo sto ostaje malo duze u organizmu... Za slucaj da ne nadjes bas taj, mozes i obican Glucophage da koristis sa istom dozom koju ti je prepisala... To ti je sve isto i taj Siofor sto ti je pomenula Annci, i Glucophage, i Gluformin su po hemijskom sastavu metformin, samo su drugi proizvodjaci pa otuda i druga imena... Ali hemijski je to isto... Jedino sto je taj XR dugodelujuci...

E, uzgred budi receno, znas da sam ti pisala da me je DHEA nacisto poremetio... evo danas je 89. dan kako ne dobih ciklus.. znaci uzas zivi...
drzi se, bice bolje...  
c
ahosame
ahosame

Broj poruka : 389
Godina : 46
Datum upisa : 03.08.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Amna84 9/10/2015, 15:14

Uspjela sam da dobijem recept za Glucophage 1000mg...Za taj XR su mi rekli da ne znaju sta je to,kao to je mozda oznaka u vasoj zemlji ???!! ALi sve je to isto..
Bitno je da pocinjem sa ovim...
Ahosame,hvala ti na objasnjenju bas sam dosla kuci sa nemjerom da saznam sta je to,a eto ti mi vec pojasnula..
Malo jesam razocarana,ali nemam sta izgubiti..
Ja sam uvjek imala problema sa slatkisima,sjecam se da sam jednom povratila menstruaciju nakon sto sam ih izbacila na samo mjesec dva..Mozda uspijem i sada..
Cure sretno..

Amna84
Amna84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sandrolina 9/10/2015, 18:00

srecno svima...

sandrolina

Broj poruka : 450
Datum upisa : 06.01.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 9/10/2015, 18:25

Drage moje, moje blastice su došle kod mamice. Profesorka rekla 3 da vrate 2 zamrzavamo. Eto, ja se sad nadam kao nikad do sad. Sve vas ljubim i hvala sto navijate za mene. Šaljem bezbroj poljubaca za sve vas drage moje kutanjke. Idemo sad korak po korak do pozitivne bete, mora tako bit i tačka. Very Happy Very Happy:D
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od srculence 84 9/10/2015, 18:29

Bravooooooo blanka... ovaj put bices nasa trudnica. Navijam za veliku betu b b b
srculence 84
srculence 84

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Ancica 87 9/10/2015, 19:47

Blanka..cuvaj bebe,mazi i pricaj im,i ja verujem da ostaju tu...Jer Boze moj,treba popuniti trudnicke strane... Moj sin i ja prasimo li prasimo za veliku betu...Ljubimo vas...
Koracaljke drage,samo napred!

Ancica 87

Broj poruka : 1382
Datum upisa : 05.09.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Blanka 9/10/2015, 19:50

Srculence, hvala puno drago mi je sto si u pravim rukama, a jos mi draze sto si na suprefactu i dugoj semi, tu nema greške.

Ancice, sunce moje, ljubim tebe i tog malog vragolana. Kad me tako jedna lijepa mamica zapraši onda za mene nema zime. Ja sam potpuno sigurna u uspjeh ovaj put, i nadam se da cu brzo na trudnicke strane Very Happy Very Happy Very Happy
Blanka
Blanka

Broj poruka : 4318
Godina : 43
Datum upisa : 30.10.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 40 Prethodni  1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu