Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
+52
Marie
krinka
Eho
MalaSaJuga
bebko
Šašava
annci
d77
zvoncica36
pegaz
Simona
Ancica 87
Erata
Cala Domingos
Zmajuška
Niny
Amna84
SoJa
Vuchica
Blanka
SladZana
ragaco
PalcicaBg
Stenli
Ninche
JednaSova
Sofija Veks
saska1
bak
Bobaue
zsuki75
BiKsi :)
tatjanica
ganedina
millena
jelena*mama2andjela*
KoMetaK
hocukusurnecuzvaku
lelas
JocY
luckystar74
Strumfeta78
Smrdica
Dacaa
mamadabudem
micaubica83
lenjivica
AriesGirl
Vecka
marija123
dada88
noja
56 posters
Strana 26 od 40
Strana 26 od 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD
Jao Mico neslusaj te zene , pivo mozda bezalkoholno , a vec pitaj na pp Sofiju ona ima lepe dve devojcice koje je dojila , nek ti ona sve objasni kako i sta treba da radis , mleka bude za oboje jer je tako majka podarali i dve sike ,
imas caj za dojilje ja sam ovaj pila, sok od jabuke prirodno cedjena jabuka , kvas , boza ...
sastav je bitan sta ima komorac je dobar
imas caj za dojilje ja sam ovaj pila, sok od jabuke prirodno cedjena jabuka , kvas , boza ...
sastav je bitan sta ima komorac je dobar
noja- Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011
boza
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/121206/Boza--napitak-za-zdravlje-i-osvezenje
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/121206/Boza--napitak-za-zdravlje-i-osvezenje
Mico, otom potom, nemoj biti ubedjena da neces imati dovoljno.
Postoji HIPPov caj za dojilje, po mom misljenju preskup a koliko je delotvoran, ni u to nisam ubedjena. Poenta je da pijes sto vise tecnosti, lepo ruckas i ukoliko je moguce da sto vise odmaras. Takodje, da nadjes neku tetu koja ce ti masazom razraditi kanale kad krene mlekce.
za porodiliste ti treba licna higijena, ulosci mrezasti, spavacica, peskir mali i veliki, voda, neki keksic, asepsol. Kad je carski rez traze i elasticni zavoj,a li to ce ti vec reci kad legnes tamo.
Pampers ne nosis unapred nego ti posle porodjaja, na odeljenju, kazu da dodneses
Postoji HIPPov caj za dojilje, po mom misljenju preskup a koliko je delotvoran, ni u to nisam ubedjena. Poenta je da pijes sto vise tecnosti, lepo ruckas i ukoliko je moguce da sto vise odmaras. Takodje, da nadjes neku tetu koja ce ti masazom razraditi kanale kad krene mlekce.
za porodiliste ti treba licna higijena, ulosci mrezasti, spavacica, peskir mali i veliki, voda, neki keksic, asepsol. Kad je carski rez traze i elasticni zavoj,a li to ce ti vec reci kad legnes tamo.
Pampers ne nosis unapred nego ti posle porodjaja, na odeljenju, kazu da dodneses
Vuchica- Broj poruka : 3208
Godina : 48
Datum upisa : 09.04.2012
meni je hippo caj bukvalno popijem i mleka na izvoz , e sad da li je u glavi ili sta vec , ali meni radilo posao
Nisam bila dugo,pa preleteh na brzaka....
Tatjanice prvo,ako mozemo mi bi snajku da rezervisemo
Divna je puslica...
Sanjice,nas drug junak Vasa,pravi medenjak....
Sofija,devojke su,reci da nemam...
Ime u krevet i ne mrdaj do daljnjeg...
Devojke nadam se da ste mi sve dobro....
Ja sam kontriolu odlozila,nema ko da me vozi,seoski poslovi u sezoni,tako da cemo se kontrolisati 14....Verujem da je moj junak dobro,jer stalno komuniciramo,u gostima je moja sestra pa se jos vise uzvrpolji kad je blizu nje.... :)
Inace,meni su noge kao balvani uzasno peku i bole,ne mogu nista ni da obujem...Uzas...
Ljubim vas sve!
Tatjanice prvo,ako mozemo mi bi snajku da rezervisemo
Divna je puslica...
Sanjice,nas drug junak Vasa,pravi medenjak....
Sofija,devojke su,reci da nemam...
Ime u krevet i ne mrdaj do daljnjeg...
Devojke nadam se da ste mi sve dobro....
Ja sam kontriolu odlozila,nema ko da me vozi,seoski poslovi u sezoni,tako da cemo se kontrolisati 14....Verujem da je moj junak dobro,jer stalno komuniciramo,u gostima je moja sestra pa se jos vise uzvrpolji kad je blizu nje.... :)
Inace,meni su noge kao balvani uzasno peku i bole,ne mogu nista ni da obujem...Uzas...
Ljubim vas sve!
Ancica 87- Broj poruka : 1382
Datum upisa : 05.09.2014
Ancice
Tatjanice, Sanja, pufnice bebironi su vam medeni skroz!!
Tatjanice, Sanja, pufnice bebironi su vam medeni skroz!!
Sofija Veks- Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012
micaubica83 ::Ja bih najvise volela da ih dojim ali posto su dve bebe svi mi kazu da ce morati i dohrana jer necu imati dovoljno mleka za oboje.Postoji li neki caj ili nesto drugo sto podstice mleko?Neke zene mi kazu da su pile pivo za vise mleka,ne znam koliko je to pametno?
Mico, ma ko ti to kaze? Pusti budale, da se tako grubo izrazim. Moje curice imaju 8 meseci i dalje obe uspesno sike, i ima dovoljno mleka...pij samo puno vode i ne zaboravi- kolika potraznja, tolika ponuda...! Srecno!!
Ima da se kupe tablete za poboljšanje laktacije. Isti je sastav kao čaj. Dojenje je najboje i najzdravije, ali nekad žene nisu u mogućnosti da doje. Nikako nema potrebe da ih grize savest zbog toga ad mleka su sve bolja. Kad sam se ja porodila imala sam osećaj kao da mi svi kljucaju u mozak doj,doj,doj,...Naravno da sam želela i htela i imala mleka, ali bila je sa mnom žena koja je želela jednostavno nije imala mleka. Ništa nije dobro kad vam neko nameće. Jednostavno stavite bebu na dojku i polako ćete napredovati. U prvim nedeljama mleka ima,ali još bebica nije dovoljno jaka da povuče(neke jesu).Dojenje treba da bude uživanje bebi i mami, a ne stres ili moranje. Ako ima mleka nikako neodustajati od dojenja, a ako nema najvažnije je da bebe budu site. Beba mora da jede da bi napredovala.
zvoncica36- Broj poruka : 2090
Datum upisa : 23.02.2012
Zene,hvala na savetima,mnogo mi znace.Sofi na koliko sati si ih dojila u pocetku,jesi li ih rodila na cr?Da li si ih obe istovremeno dojila?Da li spavaju u razlicitim krevecima?Imam milion pitanja jer mi se cini da je sa blizancima sve mnogo drugacije nego sa jednom bebom
micaubica83- Broj poruka : 442
Datum upisa : 07.06.2014
Drage moje ako niste upratile na koracima samo da vas obavestim danas 17. dpt beta 876... samo da sačekam ovo srce i eto me brzo na ove strane
pegaz- Broj poruka : 694
Datum upisa : 27.12.2011
Bravo Pegaz, cekamo uz...
Moje dete je bilo na dohrani od odmah, nesto smo se mi tu mucili 2 meseca, presli na Bebelac, pa na Novalac (kakila 1 dnevno ili nikako) i zavrsili sa Aptamilom. Do nekog 6.meseca nije htela da lizne vodu, osim ako bih joj ja na silu u usta ubacila 2-3 kasicice, jer znam da treba da je pije. Sladila sam smedjim secerom, stavljala kap-dve limuna, nista...Davala sam cajeve i to je pila. Sada pije samo vodu, nece ni sok ni caj...
Pratis i upoznajes svoje bebe i nema pravila nikakvih. Znam zenicu koja je dobila 2 devojcice piju razlicita mleka...
Moje dete je bilo na dohrani od odmah, nesto smo se mi tu mucili 2 meseca, presli na Bebelac, pa na Novalac (kakila 1 dnevno ili nikako) i zavrsili sa Aptamilom. Do nekog 6.meseca nije htela da lizne vodu, osim ako bih joj ja na silu u usta ubacila 2-3 kasicice, jer znam da treba da je pije. Sladila sam smedjim secerom, stavljala kap-dve limuna, nista...Davala sam cajeve i to je pila. Sada pije samo vodu, nece ni sok ni caj...
Pratis i upoznajes svoje bebe i nema pravila nikakvih. Znam zenicu koja je dobila 2 devojcice piju razlicita mleka...
Strumfeta78- Broj poruka : 957
Godina : 45
Datum upisa : 08.11.2013
Zene, bebici su vam kao med. Uzivajte sa njima, mnogo brze proleti vreme i brzo porastu. Mi za 16 dana punimo godinu, a kao da sam se juce porodila...
Ljubim...
Ljubim...
Strumfeta78- Broj poruka : 957
Godina : 45
Datum upisa : 08.11.2013
Naravno da ko ne moze da doji (ili ne zeli da doji), moze da daje dohranu. Ja se samo zgrazavam doktora (ukljucujuci i moju pedijatricu gde sam se porodila) koji ti u startu kazu da krenes sa dohranom, jer imas dve bebice, pa nece biti dovoljno mleka, i dovode ti u porodiliste vec site bebe na podoj. Ja sam u pocetku kupovala Novalac kao dohranu, uglavnom za podoj pred spavanje, i nakon nekoliko nedelja uvidela da mleka imam dovoljno i da mi ne treba, te da pedijatrica nije bila u pravu.
Mico, da, rodila sam ih na CR. Dojila sam ih uvek na zahtev, tj kada zele i koliko zele. Na pocetku je to bilo 10-12 puta po bebi, dakle 20 i vise puta dnevno, fakticki non-stop. Da bi se iole ispavala, koristila sam (i jos uvek koristim) i pumpicu za izmlazanje, ranije sam se izmlazala 3 puta dnevno, sada 2 puta. I sa tim mlekom ih mm ili zena koja nam pomaze hrani dok ja odspavam, uglavnom ujutru, ili ako treba da nekud odem, ostavim im izmlazano mleko. Vremenom su bebice proredile podoje, kako su pocele da sike vece kolicine mleka. Ja ih uglavnom nikada ne hranim zajedno, jer mi je mnogo tesko da ih obe namestim na siku, to sam ponekada, kada mi mm pomogne. Uvek dojim jednu, pa drugu, a jedino jedu zajedno kada im se daje mleko flasicom, stavimo ih obe na jastuk jednu pored druge, i istovremeno hranimo.
Kada su imale oko 2,5 meseca one su same izbacile nocne podoje, pa su se budile tek oko 5 ujutru, pa 6, 7...sada ustaju uglavnom oko 8-pola 9, tako da smo konacno poceli da spavamo kada su imale negde 3 meseca. Do tada smo uvodili "smene", n.pr. ja bdem sa njima do 2-3 ujutru, pa legnem da spavam i probudim mm-a koji bude sa njima da ih hrani izmedju 2-3 i 8 ujutru, i tako svake noci, dok kazem nisu imale negde 3 meseca. A grudi se "sinhronizuju" sa bebecim potrebama - kada su se one ranije budile nocu, taman meni nadodju grudi i probude me od tezine, cujem da prva bebice krece da place...kada su one izbacile nocni podoj, mene mleko vise nije budilo, i nisam se budila vise sa mokrom pizamom Mi smo se trudili da im za nocno spavanje uvedemo rutinu, i verovatno je to pomoglo da nauce da je to nocno spavanje razlicito od dnevnih, pa da stoga duze nocu spavaju. Nasa rutina krene sa kupanjem (dok bebe nisu samostalno lepo sedele, dakle prvih 7 meseci smo ih kupali odvojeno, jednu bebu jedan dan, drugu bebu drugi dan, a sada ih kada sede lepo u njihovoj kadici kupamo istovremeno); nakon kupanja sledi oblacenje, pa hranjenje, pa bajka za laku noc, pa navlacenje vrecica za spavanje, i onda im pustim lampicu sa zvezdicama koje menjaju boje i svira "bebi Mocarta" 12 minuta kada ih stavim u krevetac, i ako su jos uvek budne, damo im cuclu, koju obicno one nakon nekoliko minuta same ispljucnu), i to je tako svake veceri...
A za vise meleka, ja koristim i Moremilk kapi: https://www.motherlove.com/product/more-milk-plus
i jako sam zadovolja njima. Kada su napunile 6 meseci, uvela sam im postepeno i cvrstu hranu, tako da sada imaju 3 mlecna, i 3 nemlecna obroka. Od tada su pocele da piju vodu. Vodu sam pocela da im nudim kada su navrsile 5 meseci, ali one nisu bile zainteresovane, tek kada smo uveli cvrstu hranu, tako su i one osetile potrebu za vodom, i sada je bas dosta piju. Mi im jos uvek dajemo prokuvanu vodu, i tako planiramo dok ne navrse godinu dana.
A sto se tice spavanja, prva 2,5 meseca su spavale u istom krevecu, pa su ga u tom uzrastu otprilike prerasle u sirinu, pa smo ih tada prebacili, i od tada spavaju u odvojenim krevecima, ali su u istoj sobi. Dok su bile u istom krevecu spavale su u nasoj spavacoj sobi, a sada spavaju u sobi pored nas (jer u nasoj spavacoj sobi nema mesta za 2 kreveca, dok su bile u jednom onda su sa nama spavale). Kupili smo bebi alarm, ali ga nismo ni jednom koristili, jer ja ostavim odskrinuta i njihova i nasa vrata, pa cujem i najmanje "kme" ako se i kada se probude. Prvih 5 meseci su spavale na onom gornjem nivou kreveta, a od 5-og su postale puno pokretne, pa smo spustili duseke na donji nivo. Posto su sa tih nekih 5 meseci postale veoma pokretne, krenule su nocu da se udare o drvo kreveca, ili da zaglave rucicu/nozicu, i to ih probudi, pa placu, iako imamo onu posteljinu koja ide celim delom oko kreveca, one nekako pronadju prostora da se trenu, ili zaglave, pa smo na kraju odlucili da od tih drvenih krevetaca uzmemo samo donju drvenu bazu (na koju ide dusek) i stavimo je u 2 rasklopiva kreveca koja su nam sluzila za putovanja, tako da sada spavaju "kao bebe" hehe u tim prenosivim krevecima.
Samo opusteno, pocetak je najtezi sa blizancima dok se malo ne sinhronizuje spavanje, prva dva meseca meni je bilo bas tesko, sto zbog jos uvek poludelih hormona, sto zbog neveroatne neispavanosti i iscrpljenosti, ali se vremenom i bebe adaptirajju, a i roditelji, i hormoni se vrate na staro. Moj savet je da potrazis pomoc u toku dana ako imas od koga, jer ce ti biti veoma tesko da sama kuvas, peglas, sredjujes stan i da brines o bebicama.
Naravno, svako od nas je razlicit i ima razlicit pristup roditeljstvu i navikama oko beba, tako da ces i ti vremenom pronaci svoj ritam koji tebi i tvojim bebicama najvise odgovara. Ja ti napisah moje iskustvo, ukoliko ti iole moze pomoci u barem nekoj od tih stvari koje si pitala. Ukoliko te sta god dodatno interesuje, samo javi :)
Zagrljaj veliki!
Strumfeta, vau, zaista prolete vreme, vec godinu dana uskoro! Divno draga, uzivajte!
Mico, da, rodila sam ih na CR. Dojila sam ih uvek na zahtev, tj kada zele i koliko zele. Na pocetku je to bilo 10-12 puta po bebi, dakle 20 i vise puta dnevno, fakticki non-stop. Da bi se iole ispavala, koristila sam (i jos uvek koristim) i pumpicu za izmlazanje, ranije sam se izmlazala 3 puta dnevno, sada 2 puta. I sa tim mlekom ih mm ili zena koja nam pomaze hrani dok ja odspavam, uglavnom ujutru, ili ako treba da nekud odem, ostavim im izmlazano mleko. Vremenom su bebice proredile podoje, kako su pocele da sike vece kolicine mleka. Ja ih uglavnom nikada ne hranim zajedno, jer mi je mnogo tesko da ih obe namestim na siku, to sam ponekada, kada mi mm pomogne. Uvek dojim jednu, pa drugu, a jedino jedu zajedno kada im se daje mleko flasicom, stavimo ih obe na jastuk jednu pored druge, i istovremeno hranimo.
Kada su imale oko 2,5 meseca one su same izbacile nocne podoje, pa su se budile tek oko 5 ujutru, pa 6, 7...sada ustaju uglavnom oko 8-pola 9, tako da smo konacno poceli da spavamo kada su imale negde 3 meseca. Do tada smo uvodili "smene", n.pr. ja bdem sa njima do 2-3 ujutru, pa legnem da spavam i probudim mm-a koji bude sa njima da ih hrani izmedju 2-3 i 8 ujutru, i tako svake noci, dok kazem nisu imale negde 3 meseca. A grudi se "sinhronizuju" sa bebecim potrebama - kada su se one ranije budile nocu, taman meni nadodju grudi i probude me od tezine, cujem da prva bebice krece da place...kada su one izbacile nocni podoj, mene mleko vise nije budilo, i nisam se budila vise sa mokrom pizamom Mi smo se trudili da im za nocno spavanje uvedemo rutinu, i verovatno je to pomoglo da nauce da je to nocno spavanje razlicito od dnevnih, pa da stoga duze nocu spavaju. Nasa rutina krene sa kupanjem (dok bebe nisu samostalno lepo sedele, dakle prvih 7 meseci smo ih kupali odvojeno, jednu bebu jedan dan, drugu bebu drugi dan, a sada ih kada sede lepo u njihovoj kadici kupamo istovremeno); nakon kupanja sledi oblacenje, pa hranjenje, pa bajka za laku noc, pa navlacenje vrecica za spavanje, i onda im pustim lampicu sa zvezdicama koje menjaju boje i svira "bebi Mocarta" 12 minuta kada ih stavim u krevetac, i ako su jos uvek budne, damo im cuclu, koju obicno one nakon nekoliko minuta same ispljucnu), i to je tako svake veceri...
A za vise meleka, ja koristim i Moremilk kapi: https://www.motherlove.com/product/more-milk-plus
i jako sam zadovolja njima. Kada su napunile 6 meseci, uvela sam im postepeno i cvrstu hranu, tako da sada imaju 3 mlecna, i 3 nemlecna obroka. Od tada su pocele da piju vodu. Vodu sam pocela da im nudim kada su navrsile 5 meseci, ali one nisu bile zainteresovane, tek kada smo uveli cvrstu hranu, tako su i one osetile potrebu za vodom, i sada je bas dosta piju. Mi im jos uvek dajemo prokuvanu vodu, i tako planiramo dok ne navrse godinu dana.
A sto se tice spavanja, prva 2,5 meseca su spavale u istom krevecu, pa su ga u tom uzrastu otprilike prerasle u sirinu, pa smo ih tada prebacili, i od tada spavaju u odvojenim krevecima, ali su u istoj sobi. Dok su bile u istom krevecu spavale su u nasoj spavacoj sobi, a sada spavaju u sobi pored nas (jer u nasoj spavacoj sobi nema mesta za 2 kreveca, dok su bile u jednom onda su sa nama spavale). Kupili smo bebi alarm, ali ga nismo ni jednom koristili, jer ja ostavim odskrinuta i njihova i nasa vrata, pa cujem i najmanje "kme" ako se i kada se probude. Prvih 5 meseci su spavale na onom gornjem nivou kreveta, a od 5-og su postale puno pokretne, pa smo spustili duseke na donji nivo. Posto su sa tih nekih 5 meseci postale veoma pokretne, krenule su nocu da se udare o drvo kreveca, ili da zaglave rucicu/nozicu, i to ih probudi, pa placu, iako imamo onu posteljinu koja ide celim delom oko kreveca, one nekako pronadju prostora da se trenu, ili zaglave, pa smo na kraju odlucili da od tih drvenih krevetaca uzmemo samo donju drvenu bazu (na koju ide dusek) i stavimo je u 2 rasklopiva kreveca koja su nam sluzila za putovanja, tako da sada spavaju "kao bebe" hehe u tim prenosivim krevecima.
Samo opusteno, pocetak je najtezi sa blizancima dok se malo ne sinhronizuje spavanje, prva dva meseca meni je bilo bas tesko, sto zbog jos uvek poludelih hormona, sto zbog neveroatne neispavanosti i iscrpljenosti, ali se vremenom i bebe adaptirajju, a i roditelji, i hormoni se vrate na staro. Moj savet je da potrazis pomoc u toku dana ako imas od koga, jer ce ti biti veoma tesko da sama kuvas, peglas, sredjujes stan i da brines o bebicama.
Naravno, svako od nas je razlicit i ima razlicit pristup roditeljstvu i navikama oko beba, tako da ces i ti vremenom pronaci svoj ritam koji tebi i tvojim bebicama najvise odgovara. Ja ti napisah moje iskustvo, ukoliko ti iole moze pomoci u barem nekoj od tih stvari koje si pitala. Ukoliko te sta god dodatno interesuje, samo javi :)
Zagrljaj veliki!
Strumfeta, vau, zaista prolete vreme, vec godinu dana uskoro! Divno draga, uzivajte!
Poslednji izmenio Sofija Veks dana 7/7/2015, 12:47, izmenjeno ukupno 1 puta
Pegaz divne vesti!
marija123- Broj poruka : 299
Godina : 49
Datum upisa : 18.06.2014
noja ::5.5 ako je tad bila poslednja po tabeli 2016. februar 9.
http://www.kalendar.rs/kalendar-trudnoce.php
jeste 5.5.,
ali su meni duzi ciklusi tj kasnije ovulacije nego teoretske,
tako da bi to trebalo biti malo kasnije :)
dr mi nije racunala.
Cao svima,
hvala na dobrodoslici i od mene :)
Mi raaastemo.
Tj vise ja nego mesak
Šašava- Broj poruka : 956
Godina : 43
Datum upisa : 30.04.2015
Sofija odličan post.
Štrumfeta baš ste veliki. Brzo nam deca rastu.
Mico već su te ubacili u šemu. Polako sve ćeš naučiti. Dobro je da se informišeš, ali videćeš da ćeš biti najbolja mama svojim bebama. Sve smo grešile i grešimo svaki dan u nečemu, ali to je normalno. Trebaće ti malo vremena da se navikneš na bebe, a i one na vas. Sofija je u pravu što se tiče saveta treba ti neko da ti pomogne.micaubica83 ::Zene,hvala na savetima,mnogo mi znace.Sofi na koliko sati si ih dojila u pocetku,jesi li ih rodila na cr?Da li si ih obe istovremeno dojila?Da li spavaju u razlicitim krevecima?Imam milion pitanja jer mi se cini da je sa blizancima sve mnogo drugacije nego sa jednom bebom
Moj bebac još uvek spava sa nama u sobi.
Ja volim sve unapred da znam,tako sam se unapred informisala u vezi VTO pa mi je bilo malo lakse :-).Imacu pomoc mame 24h a i svekrve ali nijedna ne zna bas puno o blizancima,pa se ja polako raspitujem.Sofi ti si se bas lepo organizovala nadam se da cu uspeti i ja :-)
micaubica83- Broj poruka : 442
Datum upisa : 07.06.2014
Drage moje, meni je danas jubilarni rodjendan!
Hihihi....da mi je neko rekao da cu dan provesti u krevetu, da nece biti lude zurke, ni kafane do zore...rekla bih "ti si lud!"
A vidi me sada! Dragi mi pre posla nacedio sokic (ananas, jabuke, limun, sargarepa), imam za uzinu maline i kupine. Ja ne silazim sa kreveta, a ni osmeh sa mog lica
Kako nam ta mala bica promene zivot...
Hihihi....da mi je neko rekao da cu dan provesti u krevetu, da nece biti lude zurke, ni kafane do zore...rekla bih "ti si lud!"
A vidi me sada! Dragi mi pre posla nacedio sokic (ananas, jabuke, limun, sargarepa), imam za uzinu maline i kupine. Ja ne silazim sa kreveta, a ni osmeh sa mog lica
Kako nam ta mala bica promene zivot...
annci- Broj poruka : 1805
Datum upisa : 14.10.2013
Anci bas dodjoh da vidim kako si i da ti pozelim srecan rodjendan!Sve najlepse draga moja,uzivaj u tom sokicu,bice vremena i povoda za slavlja,ihaj...
Divan ti je tiker,vec 9.nedelja,ohoho.
Ljubim te puno!
Divan ti je tiker,vec 9.nedelja,ohoho.
Ljubim te puno!
PalcicaBg- Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013
Srecan rodjus Annci!!
Ima li lepseg, m? A tek dogodine, sa malim zamotuljkom...!!
Ima li lepseg, m? A tek dogodine, sa malim zamotuljkom...!!
Srecan rodjendan annci!prelepo ti i bebac uzivate u sokicu i vockicama!priznaj da sva slavlja ne mogu da se mere sa osecajem da malo bice raste i jaca u tvom stomaku!tako je meni rodjendan pao u vreme cekanja bete i bio najemotivniji rodjendan do sada!
lelas- Broj poruka : 1644
Datum upisa : 18.11.2012
Hvala devojke
Lelas, ovo je moj najlepsi rodjendan u zivotu. Jesam ga i cekala, vala. A bebbac je odlucio da me casti sa mirnim danom. Smirilo se ono glupo braonkasto mrljanje. Malo bolucka stomacic, ali taman da me podseti da je tu! I da se zna ko je glavni...
Sofija, ako je sada ovako, ne mogu ni da zamislim kako ce biti sledece godine..
Palcice, rekoh da konacno i ja stavim tiker. Kad kazes 9 nedelja, sve se prepadnem! Pa ja sam ozbiiiiljno trudna
Lelas, ovo je moj najlepsi rodjendan u zivotu. Jesam ga i cekala, vala. A bebbac je odlucio da me casti sa mirnim danom. Smirilo se ono glupo braonkasto mrljanje. Malo bolucka stomacic, ali taman da me podseti da je tu! I da se zna ko je glavni...
Sofija, ako je sada ovako, ne mogu ni da zamislim kako ce biti sledece godine..
Palcice, rekoh da konacno i ja stavim tiker. Kad kazes 9 nedelja, sve se prepadnem! Pa ja sam ozbiiiiljno trudna
annci- Broj poruka : 1805
Datum upisa : 14.10.2013
Strana 26 od 40 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Strana 26 od 40
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu