KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+52
Marie
krinka
Eho
MalaSaJuga
bebko
Šašava
annci
d77
zvoncica36
pegaz
Simona
Ancica 87
Erata
Cala Domingos
Zmajuška
Niny
Amna84
SoJa
Vuchica
Blanka
SladZana
ragaco
PalcicaBg
Stenli
Ninche
JednaSova
Sofija Veks
saska1
bak
Bobaue
zsuki75
BiKsi :)
tatjanica
ganedina
millena
jelena*mama2andjela*
KoMetaK
hocukusurnecuzvaku
lelas
JocY
luckystar74
Strumfeta78
Smrdica
Dacaa
mamadabudem
micaubica83
lenjivica
AriesGirl
Vecka
marija123
dada88
noja
56 posters

Strana 6 od 40 Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 6 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od zsuki75 2/6/2015, 10:32

ćaos trudnjačice, ja samo da malo virnem kakva je atmosfera, da li da vam se pridružim :)

mi krećemo sa domaćim zadatkom i hip hop evo mene kod vas!

nego šta je sa dadom, zna li neko???

ljubim...

zsuki75

Broj poruka : 873
Godina : 48
Datum upisa : 05.05.2015

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 6 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od noja 2/6/2015, 10:45

Jeco, ja sam imala jednu biohemijsku bilo mi je bas lose , pisi draga sve sto te muci jer ko te bolje razume nego mi ovde koje smo cekale borile se , a cekaju te ovde trudnice, ja te prasim svim silama osmeh srce osmeh srce
suzi hop cup i tebe cekaju trudnice , srca srca srca srca
veco i ti si pisala i ja volim da te citam i tvoju borbu pored svih tih dijagnoza i analiza prava si lavica , ljubim te ,
svako na svoj nacin se bori svakom je svoja borba teska i svako na svoj nacin preboli izbori
noja
noja

Broj poruka : 6242
Godina : 46
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Vecka 2/6/2015, 10:56

Jelena izvinila sam se tebi i ostalima ako sam vas uvredila. Ne smes da budes samokriticna = ne smes u sebi da trazis krivca. Nisi ti mogla da utices na splet dogadjanja. To je sust prevod svega kako je trebao da zvuci moj prvi post, a sve koje je pogodio jer je zvucao nekom drugacije, ja sam se izvinila.
I dalje ne vidim gresku u mom obracanju tebi jer sam samo zelela da ti pruzim podrsku, ali posto nisam u tvojim cipelama niti u tvojoj kozi ne znam kako se mozes osecati niti da su te te reci mogle povrediti. Da sam znala, sigurno nista ne bih napisala. Ni zbog tebe ni zbog drugih devojaka koje je to sto sam rekla na zalost uvredilo.

Anci nadam se da si bolje i da ce ti danasnji dan brze proci.

Vecka

Broj poruka : 1318
Datum upisa : 18.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od millena 2/6/2015, 16:25

Od juce imam pritisak oko 141/99, primetim da tesko disem,usplahirena sam i zadisem se za cas.Noge mu oticu,ali samo kad hodam,a kad odmaram,normalne su.Urin sam kontrolisala pre 10-ak dana,nema proteina,tako da mogu iskljuciti preeklampsiju ili se to oboljenje moze pojaviti tako naglo?Ili je taj pritisak normalan vec u ovim nedeljama trudnoce(35).Inace ja super funkcioniram kad mi je oko 115, idealan za mene.Sve do sad sam bila ok,ali nekako od sad sve teze,a mozda je to normalno,ja ne znam,ali rekoh,mozda neka.od Vas zna ili je vec prosla.Juce na redovnom,poslednjem pregledu do poroda,isto sam imala.visok pritisak,ali nisu nista komentarisali,a ja tek kasnije videla sta su upisali,a jos vidim,tesko disem,hvatam vazduh.Dobila sam 15 kg dosad,nisam bas previsoka 161,burence.
millena
millena

Broj poruka : 209
Datum upisa : 18.06.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marija123 2/6/2015, 16:26

Da predjemo mi na veselije teme. Da li smeta da ja nosim stikle i trudnoci? Da napomenem, u pitanju su visoke stikle i inace ih nosim svaki dan :)
marija123
marija123

Broj poruka : 299
Godina : 49

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marija123 2/6/2015, 16:30

Joj Milena valjda ce se javiti neko ko zna, ja samo mogu da ti pozelim da ti se pritisak sto pre stabilizuje. Znam kako je gadno kad ne mozes da dises Sad
marija123
marija123

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MalaSaJuga 2/6/2015, 19:40

Pozdrav zenice. evo i nas bili smo na kontrolu. bebac je tezak 3 kg a ja kukam kako mi je mali stomak. dr kaze beba je vec zdrela i da nece da ceka termin nego do 1. ce biti porodjaj. moram sad da odmaram do 13og jer dr nije tu i da ne bi krenuo porodjaj. sutra idemo na transfuziju da radimo analize za porodjaj,posle brisive i stolicu. eto tako bas se priblizilo.
MalaSaJuga
MalaSaJuga

Broj poruka : 2140
Godina : 33
Datum upisa : 04.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od marija123 2/6/2015, 19:46

Sanja bravo za veliku bebicu! Jos malo pa ces postati mama :)
marija123
marija123

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od MalaSaJuga 2/6/2015, 19:53

a da zaboravih da vas pitam.pozalila sam se dr da imam gnojni cepic u grlu. kaze da kupim srebrnu vodu i s njom ispirem grlo. sta vi mislite o tom preparatu,jeste nekad koristile.
MalaSaJuga
MalaSaJuga

Broj poruka : 2140
Godina : 33
Datum upisa : 04.05.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 2/6/2015, 22:16

Erata :: A bolu zaborava nema. Samo ga sreca potisne i spakuje na bezbedno mesto u srcu, odakle ne preti, ne vristi i ne ugrozava nase bitisanje.
Koliko si ovo divno srocila! Ali bas je tako! srca

Sanja, meni tvoja trudnoca prolete! :) Ne znam za sr.vodu.

Vecka, ne sumnjam ja u tebe, da si htela nesto lose, vidim ja da ti imas samo dobre namere, al samo oblikovanje reci malo da bude suptilnije, nista drugo, i nece biti pogresnog tumacenja! Uzivanjac i nikako drugacije!

Ancice, srecno sa serklazem!

Milena, neke cure oticu, neke ne, mada treba voditi racuna oko pritiska, meni je dr rekla da mora biti u granicama normale, jer beba oseca te oscilacije i nije dobro kad je pritisak visok. Meri cesce, i ako bas skoci, ti pravac dr. Inace, moja zaova je oticala toliko da je nosila dva broja vece baletanke u trudnoci, nego inace.

Ljubim sve trudnjace, ja sam se danas protrljala o jednu trudnicu, obozavam to da radim, a to sam pocela pred trecu, uspesnu vto. Very Happy Ko velim, nikad se ne zna, mozda me strefi prirodna trudnoca. Laughing

Ostajte mi dobre!

Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Bobaue 2/6/2015, 22:33

millena ::Od juce imam pritisak oko 141/99, primetim da tesko disem,usplahirena sam i zadisem se za cas.Noge mu oticu,ali samo kad hodam,a kad odmaram,normalne su.Urin sam kontrolisala pre 10-ak dana,nema proteina,tako da mogu iskljuciti preeklampsiju ili se to oboljenje moze pojaviti tako naglo?Ili je taj pritisak normalan vec u ovim nedeljama trudnoce(35).Inace ja super funkcioniram kad mi je oko 115, idealan za mene.Sve do sad sam bila ok,ali nekako od sad sve teze,a mozda je to normalno,ja ne znam,ali rekoh,mozda neka.od Vas zna ili je vec prosla.Juce na redovnom,poslednjem pregledu do poroda,isto sam imala.visok pritisak,ali nisu nista komentarisali,a ja tek kasnije videla sta su upisali,a jos vidim,tesko disem,hvatam vazduh.Dobila sam 15 kg dosad,nisam bas previsoka 161,burence.
Millena , jedno merenje pritiska ne znaci mnogo i na osnovu jedne povisene vrednosti ne moze se reci da je pritisak povisen tako da ako si u mogucnosti proveri pritisak kuci u razlicito doba dana pa ces videti kako se krecu vrednosti ali nemoj da se opteretis tim.Jer i sam odlazak kod doktora je stres pa ti je pritisak mozda zbog toga bio povecan a i samo hodanje i zamor. U svakom slucaju ti smanji unos soli i pripazi na ishranu ako vec nisi.

Bobaue

Broj poruka : 658
Datum upisa : 27.06.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ganedina 2/6/2015, 22:39

Drage moje ,

Sve mi ovde smo sa manje ili vise razlicitom pricom , ali jedno nam je svima zajenicko/ zelimo da postanemo majke .
Ja sam beskrajno zahvalna Kutku I divnim, nesebicnim zenicama na njenu .Jedno sigurno znam/ da nije bilo njih ne bi bilo ni ovog mog zgepceta koje mi sada pravi sou po stomaku . Ja nikada ne bih otkrila razloge svih ranijih pokusaja da zatrudnim, bezbroj ciljanih odnosa, IUI, 6 VTO, jer niko nije znao da me uputi da proverim trombofilije I IR.

Hvala Kutku sto postoji I divnim zenicama .
Ja sam licno bila ovde provocirana u vise navrata od strane par zena, ali nisam zelela da odreagujem na njih, vec sam ih iskulirala. Srecom, te se zene ne javljeju vise, ili retko, narocito u poslednje vreme. Jedna od njih je ovde dobila sve potrebne informacije I otkrila razloge nezatrudnjavanja, pa ce se pretpostavljam ponovo javiti ako zatrudni pa joj opet neso bude trebalo .
Izvinjavam se ako sam otisla u OFF , ali sam osecala potrebu da ovo podelim sa vama .

Sanja, beban se polako ali sigurno sprema da uskoro ugleda svetlost dana, bas se priblizilo upoznavanje .

Jelena divna, hrabra zeno grlim te jako I saljem puno poljubaca. Prasim te bebi prasinom da nam sto pre ponovo budes trudnica .

Ancice, ceo dan mislim na tebe I cekam da se javis I kazes nam kakoje protekao danasnji dan I da si OK.

Marija shvati da si u drugom stanju I da ces morati neke stvari I zivotne navike da promenis .Batali sada razmisljanja o visokim stiklama , nemoj ostavljati utisak da si I dalje sama sebi najvaznija , vaznija od tog ceda sto ga nosis u sebi .
ganedina
ganedina

Broj poruka : 1049
Datum upisa : 17.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micaubica83 2/6/2015, 23:59

Millena ne bih da panicim ali idi odmah kod dr.Upoznala sam neke zenice u bolnici koje su zadrzane samo zbog visokog pritiska,preko 140.Sve su pile isti lek na slovo M,zaboravih kako se zove.I morale su do kraja trudnoce na dijetalnoj neslanoj ishrani.Inace otok je znak visokog pritiska. Vecka svi znamo da nisi mislila nista lose.Pa taman posla da devojke na forumu pomisle tako nesto. Jeco,napisala sam ti u pp pre par dana koliko me je potresao i rasplakao tvoj trudnicki dnevnik da nisam mogla da procitam do kraja.Ako ti je lakse pisi o svom bolu ovde niko ti to nece zameriti.Sigurna sam da Vecka nije mislila nista lose.Svi smo mi razliciti i drugacije pisemo tako da niko ne treba izmedju redova da trazi lose.Ja recimo ne volim da me neko tesi volim odmah da se suocim sa problemom i ako moze direktno da mi pomogne kako da resim problem.Kao sto su mi devojke Erata i Sofija Veks za jedan dan napisale tekst i prevele kada sam bila u frci oko TTTS.Tako su brzo odreagovale da sam se ja sokirala i samim tim mi odmah pomogle na cemu sam im beskrajno zahvalna. Nisam npr pisala na forumu kad sam cekala da vidim da li mi je beta pozitivna jer bi mi mnogo gore bilo da gledam kako me zene podrzavaju i navijaju za poz betu pa da ispadne negativna e onda slede svi komentari zao mi je,bice bolje i sl.Eto takva sam to ZAO MI JE bi me jos vise rastuzilo.Zato uvek pitam direktno sta da radim kad imam neki problem.Kao sto rekoh svi smo mi razliciti
micaubica83
micaubica83

Broj poruka : 442
Datum upisa : 07.06.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Strumfeta78 3/6/2015, 09:38

Lek je Metildopa :-)...Millena izbaci so za pocetak...i prati redovno pritisak
Strumfeta78
Strumfeta78

Broj poruka : 957
Godina : 45
Datum upisa : 08.11.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od millena 3/6/2015, 11:50

Hvala devojke.i sad sam primetila da mi je to od hrane,uvek imam jako nizak pa i kad skoci nije previsok.Posle jela mi bude,evo i sad,pijem vodu,lezim i smirujem se.Mama mi poslala prsute od kuce, a kako se bojim suvo meso zbog toxo ja vec par jutara pravim omlet,preprzim i onda bude jos slanije,uzelela sam se domace hrane,one bas nase,domace pa navalila na prsut,ali moram staviti na to the end.Kad ovo prodje onda cu da se bacim na sve sto ne smem sada ili se znog predostroznosti uzdrzavam.
Ja se nekad pitam kako smo mi svi odrasli,moja mama ni jedan ultrazvuk nije u trudnoci napravila,vitamine nije pila i radila sve do 15 dana pred porod,a tako iznela sve nas troje i svi smo bili dobro hvala Bogu.Jest da je ona u mojim god imala vec prvo dete od 21 god,a ona 38,haha,ko dve sestre su bile kad idu negde,a vidi mene,brrrr.
Danas je bas lep dan,ajmo malo napolje osuncati trbice.
millena
millena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od noja 3/6/2015, 11:54

Milena ako meris pritisak na kucnom aparatu treci put je pravi rezultat, probaj tako, i meni je prvi uvek bio malo povisen a puls non stop 100
nekad su bila lepa vremena bez mnogo pesticida i gmo hrane i zagadjenog vazduha
jeste pravi lep i suncan dan, JUNE
Ljubim Vas sve
noja
noja

Broj poruka : 6242
Datum upisa : 24.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 3/6/2015, 13:39

Vecka, razumela sam da nisi htela da kazes nista lose, ali je zazvucalo tako, bar meni, iako nije upuceno meni, a i Jeleni, ocigledno. Mi smo mnogo osetljive posle svega, svaka od nas, a mi, mame andjela jos osetljivije, na zalsot. Svima nam je isti cilj i najbitnije je da dodjemo to toga! Ali, ovde se ne vidimo, pa reci mogu da budu mnogo teze i da zazvuce tako. Samo sam htela da te upozorim da razmsilis pre nego sto posaljes poruku. Probaj da stavis sebe u situaciji tog nekog, pa zamisli kako bi se osecala, i onda porazsmisli kako se taj neko moze osecati. Zamisli kako bi se osecala da ti ja sada, kad imas dg preteceg spontanog, kazem, eto i ja sam imala to pa izgubila bebu! Sigurno bi te potreslo i uplasilo. Ne znamo sta neko polazi psihicki, fizicki, a ne pise o tome ovde. Verovatno nisi citala temu o psiholoskoj podrsci posle postnatnog, gde su nam zene koje su to iskusile pre par godina pisale kako se osecaju. To se ne zaboravlja, samo se potisne i nauci da zivi sa tim. Toliko, necu vise da mracim, ovo kazem iz najboljih namera.

Ancice, verujem da je serklaz prosao super! Odmori par dana i javi se kad budes mogla. osmeh srce

Zsuki, da domaci odradite sto pre i da nam se pridruzis ovde! osmeh srce

Millena, dobro je da si primetila od cega ti je pritisak. Izmeri ga i pre jela. A cinejnica je da ovi digitalni aparati pokazuju bezveze, pa ja merim 3 puta u roku od 10-15 minuta i nikad mi nije ista vrednost, nego uzmem srednju. Vazno je da nemas otoke na nogama, a to mozes da vidis ako pritisnes prstom, pa ti ostane bela boja na kozi. Svakako, i to suhomesnato mozes da jedes i tako sveze, ako ga prethodno zamrznes, pa odmrznes. I ovde u Italiji insistiraju mnogo na hrani, pa su mi rekli da tako mogu da jedem sve sto je dimljeno a nije pasterizovano, a hocu da jedem bez termicke obrade.

Marija, nije preporucljivo, pogotovu sada kad je toplo vreme zbog otoka i tezine. Mozda platforma neka niza, ali ne visoke stikle. Meni je dr (iako ne nosim stikle stalno) rekao na prvom UZ da ne nosim visoke stikle, samo minimalne stiklice, 3-5 cm maximalno.

Sanja, vi ste bas lepo usitinili, a momak vec veliki! osmeh srce osmeh srce Odmaraj, spremaj se za upoznavanje, ne opterecuj se puno, organizuj druge da rade za tebe. osmeh srce

Ganedina, jesi li usporila? Priznaj da je sad lepse, ako jesi i da mozes vise da uzivas u trudnoci! Very Happy osmeh srce

KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od KoMetaK 3/6/2015, 13:53

Porodila se Mrvica danas, na CR, dobila Sofiju, 3210 grama i 53cm!

Neka nam je ziva i zdrava! Cestitke mami i tati i velikom bati Vukasinu! Sofija, dobro nam dosla
!
osmeh srce
srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca srca
d d d d d d d d d d d d d d d
v v v v v v v v v v v v v v v
vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv vv
KoMetaK
KoMetaK

Broj poruka : 7138
Godina : 51
Datum upisa : 09.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mamadabudem 3/6/2015, 14:08

Kometak, ja mislim da ako se neko potresa zbog nečeg što je ružno čuo na forumu, treba da uzme da čita neku opuštajuću literaturu i da gleda lepe filmove dok traje trudnoća. Onda forumi nisu za takve osobe. Koliko forum može da bude koristan, toliko može da nekog uplaši. Na bilo kom forumu su iskustva i odlična, i dobra, i loša i jako loša. Zato i postoje forumi, da se čuju sva mišljenja i iskustva. Milslim da nijedan forum nije vredan nekih trudničkih kontrakcija, i nedajbože, prevremenog porođaja zbog stresa koji neka trudnica doživi čitajući iste. Nekad treba same sebi da pomognemo i sačuvamo se od informacija koje nam ne odgovaraju.

Hajde, samo gurajte d
mamadabudem
mamadabudem

Broj poruka : 2253
Datum upisa : 12.02.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od bak 3/6/2015, 14:10

Cestitam Mrvice, ziva i zdrava bila 100 godina!

Trudnjace osmeh srce
bak
bak

Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mamadabudem 3/6/2015, 14:12

Čestitam Mrvici osmeh srce osmeh srce osmeh srce osmeh srce osmeh srce srca srca srca srca
mamadabudem
mamadabudem

Broj poruka : 2253
Datum upisa : 12.02.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od saska1 3/6/2015, 14:13

Mrvice čestitam,Sofija dobro došla igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice igracice d d d d d d d d d d d d

saska1
saska1

Broj poruka : 2530
Datum upisa : 04.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od millena 3/6/2015, 14:19

Bravo za Sofiju,ziva i zdrava nam bila.
millena
millena

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sofija Veks 3/6/2015, 14:21

Dobrodosla, Sofija!

c

v v v v v v v v v v

g g g g g g g g g g g g g g g
Sofija Veks
Sofija Veks

Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od micaubica83 3/6/2015, 14:30

Cestitam Mrvice,neka je Sofija ziva i zdrava :-)
micaubica83
micaubica83

Broj poruka : 442
Datum upisa : 07.06.2014

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 6 od 40 Prethodni  1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu