Korak po korak na putu do bete +
+67
Nataly17
Bubamara
ne gubim nadu
pravnica
BabyBear
ivanicasale
MAAKKI
Bobaue
Smrdica
mata
Lena_83
ariadne69
OKacica
Tebi
Vecka
marija123
SladZana
tetreb
Afrodita
pticica
annci
plašljiva
srculence 84
makac71
nina :)
neris8
fmala
Dacaa
JocY
LAJTOP
Djurdjevak79
Sofija Veks
jovanka.draskic
ninica2
boni m
saska1
ganedina
Magnolie
dragmilk
cecilija78
insomnia
d77
noja
jelena*mama2andjela*
Vilaa
Vuchica
Erata
KoMetaK
BiKsi :)
Ninche
lela1984
kornjaca
hocukusurnecuzvaku
lelas
MalaSaJuga
PalcicaBg
ragaco
Star77
mamadabudem
sandrolina
Hiperaktivna
Petkana
Ema78
luckystar74
sanib
Niny
sareni leptir
71 posters
KUTAK :: STERILITET :: VTO Dnevnici :: Arhiva
Strana 21 od 40
Strana 21 od 40 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40
Re: Korak po korak na putu do bete +
Lela,na koji nacin si dosla do boljeg AMH? Tuga za tu diskriminaciji
Meni je AMH 0,122, ali svakako nemam prava na drzavni fond jer imam jefno dete. Ali to je mnogo pravedniji razlog od prvog...
Meni je AMH 0,122, ali svakako nemam prava na drzavni fond jer imam jefno dete. Ali to je mnogo pravedniji razlog od prvog...
Vecka- Broj poruka : 1318
Datum upisa : 18.10.2013
Vuchice hvala ti do neba! Ne mogu sa moba, odmah ukljucujem komp da kup kupon!
Tebi mozda ti je od nervoze? I ja imam isti problem ka Makicin muz.
Koji su jos pokazatelji rezervi? Makice kako znas koliko jc imas? .eni je dr rekla nesto u smislu 'kad dodje na red, uradicemo neku analizu da izbrojimo jc" ali nista tu nisam razumela jer sam jos obradjivala informaciju da moram ponovo na HSG jer prva izgleda nije dobro uradjena,tj nejasan joj je nalaz...
Tebi mozda ti je od nervoze? I ja imam isti problem ka Makicin muz.
Koji su jos pokazatelji rezervi? Makice kako znas koliko jc imas? .eni je dr rekla nesto u smislu 'kad dodje na red, uradicemo neku analizu da izbrojimo jc" ali nista tu nisam razumela jer sam jos obradjivala informaciju da moram ponovo na HSG jer prva izgleda nije dobro uradjena,tj nejasan joj je nalaz...
Ne rekoh, dobro jutro devojke!
Imas pravo, cula sa, da sada mogu i roditelji koji imaju decu da udju u drzavno program ali raspitaj se
FSH i LH i E2 drugog dana ciklusa mnogo bolje pokazuju rezerve od samog amh..
FSH i LH i E2 drugog dana ciklusa mnogo bolje pokazuju rezerve od samog amh..
luckystar74- Broj poruka : 501
Datum upisa : 20.12.2013
Dobro jutro Vecka i ostale devojke .
Luckystar slazem se sa tobom za pokazatelje. Osim toga, kako sam ja razumela, iz rezerve folikula odredjeni broj postaju antralne i mogu da se vide pocetkom ciklusa na UZ (moji ginekolozi mi to nikada nisu gledali), mada je meni dr Sonja gledala sredinom ciklusa. Na zalost ne postoji nacin da se broj poveca, pa sam mislila sigurno postoji nacin da ono malo sto je ostalo dodatno probudim pred VTO.
Ja sam nedavno imala zanimljivo iskustvo sa DHEA. Pisala sam o tome vec na stranama o tom hormonu, ali ukratko, posle 2-3 meseca meni je sa nula ili jedan folikul, bilo 3-4 folikula. Pokusala sam prirodnjak, dobili smo 1 nezrelu jc. Onda sa stimulacijom 2 folikula-1 dobra jc-embrion los. Tada mi je dr Sonja rekla da nemam antralih folikula. Jedan od ginekologa mi je rekao da se antralni folikuli izdvajaju svaka tri meseca, ali to nigde vise nisam nasla na googlu, uglavnom kazu da se javljaju u tom ciklusu.
U svakom slucaju mislim da je dr Sonja u pravu kada ne veruje mnogo nikakvim rezultatima za rezerve nego kaze da je svaki ciklus lutrija i da se svaki pokusaj razlikuje od prethodnog. Kada sam joj govorila sta je bilo prosli put, ona kaze, to je bio prosli put, idemo da vidmo sta imamo sada. Ali ako, kao kod mene, dugo nema dobrih embriona, tu su male sanse.
Luckystar slazem se sa tobom za pokazatelje. Osim toga, kako sam ja razumela, iz rezerve folikula odredjeni broj postaju antralne i mogu da se vide pocetkom ciklusa na UZ (moji ginekolozi mi to nikada nisu gledali), mada je meni dr Sonja gledala sredinom ciklusa. Na zalost ne postoji nacin da se broj poveca, pa sam mislila sigurno postoji nacin da ono malo sto je ostalo dodatno probudim pred VTO.
Ja sam nedavno imala zanimljivo iskustvo sa DHEA. Pisala sam o tome vec na stranama o tom hormonu, ali ukratko, posle 2-3 meseca meni je sa nula ili jedan folikul, bilo 3-4 folikula. Pokusala sam prirodnjak, dobili smo 1 nezrelu jc. Onda sa stimulacijom 2 folikula-1 dobra jc-embrion los. Tada mi je dr Sonja rekla da nemam antralih folikula. Jedan od ginekologa mi je rekao da se antralni folikuli izdvajaju svaka tri meseca, ali to nigde vise nisam nasla na googlu, uglavnom kazu da se javljaju u tom ciklusu.
U svakom slucaju mislim da je dr Sonja u pravu kada ne veruje mnogo nikakvim rezultatima za rezerve nego kaze da je svaki ciklus lutrija i da se svaki pokusaj razlikuje od prethodnog. Kada sam joj govorila sta je bilo prosli put, ona kaze, to je bio prosli put, idemo da vidmo sta imamo sada. Ali ako, kao kod mene, dugo nema dobrih embriona, tu su male sanse.
makac71- Broj poruka : 226
Datum upisa : 31.05.2013
Mene je neka Danica iz Praga odbila samo na os ovu email-a i niskog amh...
Ja sam pila DHEA ali ne bas najredovnije (pisala na toj temi), i imala sam jake nus pojave.
Ja sam imala 4 antralaca 2 dc... Mada oni bi trebalo da se vide bilo koji dc...
Ja sam pila DHEA ali ne bas najredovnije (pisala na toj temi), i imala sam jake nus pojave.
Ja sam imala 4 antralaca 2 dc... Mada oni bi trebalo da se vide bilo koji dc...
Hvala Luckystar na info!
Da da radila dam hormonski status i te hormone medju ostalim, u Visegradskoj, ali rezultate cu znati tek 26. Srptembra
Da da radila dam hormonski status i te hormone medju ostalim, u Visegradskoj, ali rezultate cu znati tek 26. Srptembra
Znam da rezerva ne moze da de poveca, ali kako je onda AMH rezultat veci, od predhodnog nisam bas shvatila. :)
Ja sam pila femisan A 6 meseci, posle toga sam uspela da ostanem u drugom stanju ali se nije slavno zavrsilo. dr u dz me lepo ohladila, ali...
Ja sam pila femisan A 6 meseci, posle toga sam uspela da ostanem u drugom stanju ali se nije slavno zavrsilo. dr u dz me lepo ohladila, ali...
Evo me od Sonja,kaze moze biti da je dijareja od lek za stitnu ili glukofaza,da smanjim glukofaz i stavila me na malu dijetu, 3l vode dnevno,supice,riza i dvopeki probiotik i uvela mi neki Nutridrink dva puta dnevno,super je nesto kao cokoladno mleko :)
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
Tebi, super sto je neko reagovao na dijareju, ako sma te dobro razumela. Ja sam je imala dugo, i svi su je pripisivali metforminu, a na kraju je ispalo da imam IBD, koji je najverovatniji razlog mog misssed ab... Dijareja uopste nije naivna i treba naci uzrok.
OKacica- Broj poruka : 1352
Datum upisa : 13.06.2012
Tebi super sto ti je dr rekao sta moze da pomogne :)
Tebi draga i ja sam imala dijareju tokop predhone VTO. Bukvalno sam piskila na guzu, izvinite devojke malo je gadno sto ovo pisem. Imala sam hiperstimulaciju i prepisano je tome i glucofazu. probiotik sam pila ali nije bilo pomoci. Posle hipera je sve proslo.
plašljiva- Broj poruka : 9
Datum upisa : 01.08.2014
Danas je vec bolje posle probiotika i ishrane.Imam dosta folikula na oba jajnika i Sonja kaze da sam super odreagovala ali i dalje ostaje opasnost od hiperstimulacije.Najverovatnije sutra ili prekostura stop inekcija.
Tebi- Broj poruka : 656
Godina : 39
Datum upisa : 20.11.2013
Pila sam jasmin kontracepciju skoro godinu dana i od tog malo porastao AMH, medjutim,sad je opet opao nakon dve god.U mom slucaju se on pokazao kao vrlo relevantan.Antralaca,maltene i nemam,na stimulaciju ne reagujem,jajna celija nikakva,ako je ima uopste(nece da se oplodi nikako) ili skroz prazan folikul,kako je bilo sad,u "Genesis-u."Mozda ta DHEA uradi nesto,pa mi upali naredni prirodnjak u "Genesis-u".Ako ne,donacija again za oko godinu dana.
Lucky,sta si odlucila,hoces li skidati taj hidrosalpinx?
Meni danas 31-i dc i jos nema.Simptomi PMS-a ubise,a krvi ni na pomolu!Ne smem ni da mislim...
Lucky,sta si odlucila,hoces li skidati taj hidrosalpinx?
Meni danas 31-i dc i jos nema.Simptomi PMS-a ubise,a krvi ni na pomolu!Ne smem ni da mislim...
lela1984- Broj poruka : 3646
Datum upisa : 01.05.2014
Lucky ide na more a onda kod lekara.
Najverovatnije hocu jer me boli nevidjeno, a i ne bih da rizikujem...
Ja bih da probam prirodnjak... Ne bih vise sa stimulacijom, iako je moja dr kod koje sam radila,VTO rekla da je prirodnajk bzv i glupost jer su ovako vece šanse kada sam je pitala sta misli o tome zbog mog izuzetno niskog amh.
Ja licno misli da je to bolje rešenje da se ne troše i ovako niske rezerve...
Ići ću od septembra na vise mesta pa ću videti...
Najverovatnije hocu jer me boli nevidjeno, a i ne bih da rizikujem...
Ja bih da probam prirodnjak... Ne bih vise sa stimulacijom, iako je moja dr kod koje sam radila,VTO rekla da je prirodnajk bzv i glupost jer su ovako vece šanse kada sam je pitala sta misli o tome zbog mog izuzetno niskog amh.
Ja licno misli da je to bolje rešenje da se ne troše i ovako niske rezerve...
Ići ću od septembra na vise mesta pa ću videti...
Prirodnjak itekako moze da upali ako ima bar jedna dobra jajna celija.Meni su u Le od 3 jajne celije dve bile zrele u cistom prirodnjaku!U stimulisanom bila samo jedna i to nezrela.Ni te zrele se ne oplodise,ali sam u prirodnjaku svakako imala bolje rezultate.Nema pravila.
Da li je moguće da mene ovo toliko boli...
Ja u trenutcima jedva hodam...
Moram prvo da resi to a onda da se uzudim u postupak...
Ja i dalje imam nocne more od bolnice, budim se sanjam moju dr kako mi govori da ne mogu da imam decu...
Pre neki dan idem na groblje (dedi prva godisnjica) i razmišljam posto mi je babi bila godisnjica na dan aspiracije da zamalo i moja da buše na taj dan.. Užasan osecaj...
Ne znam zasto ne mogu da prestanem da budem besna na sve sto ze desilo i to ne mojom krivicom
Ja i dalje imam nocne more od bolnice, budim se sanjam moju dr kako mi govori da ne mogu da imam decu...
Pre neki dan idem na groblje (dedi prva godisnjica) i razmišljam posto mi je babi bila godisnjica na dan aspiracije da zamalo i moja da buše na taj dan.. Užasan osecaj...
Ne znam zasto ne mogu da prestanem da budem besna na sve sto ze desilo i to ne mojom krivicom
luckystar74 ::Da li je moguće da mene ovo toliko boli...
Zato sto te nasi doktori lepo oduvaju i nije ih briga ako te upropaste!Ali,od besa nema nista,moramo da se borimo dalje.A to da nikad necu biti majka mi je poznata recenica.Jednom ce uspeti,mora.A ti sto pre resavaj taj hidrosalpinx,Lucky.
I mene jako boli stomak.Vrisnucu ako uskoro ne dobijem,a nisam trudna konacno!
Od septembra se vracam u akciju... Morala sam da odmorim od svega...
Bice bolje od septembra.
Lale, je l moguce da se od kontracepcije poboljsa rezultat AMH. Ja jajne celije ocigledno imam, jer mi nije toliko nemoguce da ostanem trudna, ali njihov kvalitet je ocigledno izuzetno los jer mi ni jedna trudnoca ne opstane posle 6nedelja. Sada je mesak bio izglleda prazan. Pokazace hp nalaz.
Lucky koliko dugo ti je trajala pauza, tj odmor?
Lucky koliko dugo ti je trajala pauza, tj odmor?
Pa,jedino sam pila to tad i gluformin kao prevenciju IR,koju,Bogu hvala nemam zbog PCOS.Endokrinolog mi dao,za svaki sl.Gluformin sam pila oko pola god.,posle mi izbacio pred prvu VTO.AMH porastao s 0, 1 na 0,29,ali iz mog potpisa vidis da nije puno pomoglo.Sad je opet opao,u junu sam ga vadila pred histero i prirodnjak kod Kopitovicke i 0,2.Prazan folikul,nije porastao i nije bilo jajne celije pri aspiraciji.
VTO tj ET je bio 02 juna, 03 sam primljena u bolnicu. Krvarila sam skoro dva meseca...
Lela
Lucky, jesu li ti rekli sto toliko krvarenje?
Lucky, jesu li ti rekli sto toliko krvarenje?
Ma kakvi, samo mi dali primolut i to je to...
Procitaj kako sam generalno,loše prošla kroz celu priču...
Sada menjam lekRa i idem dalje :)
Procitaj kako sam generalno,loše prošla kroz celu priču...
Sada menjam lekRa i idem dalje :)
Strana 21 od 40 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 30 ... 40
Similar topics
» Korak po korak na putu do bete +