Spontani pobacaj, Trombofilija, Cista
+3
Ema78
ivanicasale
Cekalica andjela
7 posters
Strana 1 od 1
Spontani pobacaj, Trombofilija, Cista
Postovani,
da li mi mozete pomoci?
Prije nekoliko dana sam posla na pregled usled bola u predjelu desnog jajnika.
Dr mi je dijagnostifikovao cistu.
UZ nalaz: uterus u RVF-u, normalne velicine i gradje, praznog kavuma, levi ovarijum normalne velicine i gradje, desni ovarijum iza uterusa na njemu ovalna hipoehogena senda promera 40x34mm, nejednake ehogenosti.
Th: Primolut Nor 2x1,10 dana, zatim
Mikrogynon 1x1 od 2-og dana menstruacije."
E sada mene brine ova terapija zbog mog problema sa trombofilijom,zbog toga sto sa heterozigot na MTHFR C677T, MTHFR A1298G, PAI -1, EPRC (endotelial protein receptor C) - A1/A2/H1/H2 (heterozigot tip 2).
Da li mi mozete reci Vase misljenje vezano za lijecenje ciste.
Jednostavno ne volim hormonske terapije pretjerano i voljela bih ukoliko ima neka druga kombinacija lijekova koja mi moze pomoci.
Da naglasim da je danas 41 dan od kiretaze koja je radjena usled spontanog u 3-em mjesecu. I jos nisam donila prvu menstruaciju.
Srdacan pozdrav,
da li mi mozete pomoci?
Prije nekoliko dana sam posla na pregled usled bola u predjelu desnog jajnika.
Dr mi je dijagnostifikovao cistu.
UZ nalaz: uterus u RVF-u, normalne velicine i gradje, praznog kavuma, levi ovarijum normalne velicine i gradje, desni ovarijum iza uterusa na njemu ovalna hipoehogena senda promera 40x34mm, nejednake ehogenosti.
Th: Primolut Nor 2x1,10 dana, zatim
Mikrogynon 1x1 od 2-og dana menstruacije."
E sada mene brine ova terapija zbog mog problema sa trombofilijom,zbog toga sto sa heterozigot na MTHFR C677T, MTHFR A1298G, PAI -1, EPRC (endotelial protein receptor C) - A1/A2/H1/H2 (heterozigot tip 2).
Da li mi mozete reci Vase misljenje vezano za lijecenje ciste.
Jednostavno ne volim hormonske terapije pretjerano i voljela bih ukoliko ima neka druga kombinacija lijekova koja mi moze pomoci.
Da naglasim da je danas 41 dan od kiretaze koja je radjena usled spontanog u 3-em mjesecu. I jos nisam donila prvu menstruaciju.
Srdacan pozdrav,
Cekalica andjela- Broj poruka : 1
Datum upisa : 28.02.2014
Re: Spontani pobacaj, Trombofilija, Cista
Cekalice bas mi je zao sto se to desilo,to je nasto najgore...Prosla sam kroz to ali ja u drugom mesecu.Zelim ti brz oporavak a sto se tice trombofilije i,terapije i ciste stvarno ne mogu da ti pomognem.Nacice se neka cura koja zna nesto o tome.Veliki pozdrav i brz oporavak
ivanicasale- Broj poruka : 2280
Godina : 37
Datum upisa : 28.09.2013
Cekalice, dobrodosla na forum.
Zao mi je zbog svega sto te je snaslo, ali glavu gore, docekaces ti svog andjela.
Inace, data ti je standardna terapija za ciste, a u svakom slucaju bi trebalo da te prati tvoj lekar, sto verujem da je slucaj. Oba leka imaju ulogu u stabilizaciji tvojih hormona, primolut bi trebalo da dovede do ciklusa, a mikroginon da mao obuzda jajnike zbog ciste. Mislim da trombofilije , za sada, nisu primarne. Bitne su kada dodje do trudnoce , da budes na odgovarajucoj terpiji.
Ako imas bilo kakvu nedoumicu, pitaj svog lekara, trebalo bi da ti sve objasni i da te smiri.
Srecno sa oporavkom, i ostani sa nama... da te bodrimo u trudnoci.
Zao mi je zbog svega sto te je snaslo, ali glavu gore, docekaces ti svog andjela.
Inace, data ti je standardna terapija za ciste, a u svakom slucaju bi trebalo da te prati tvoj lekar, sto verujem da je slucaj. Oba leka imaju ulogu u stabilizaciji tvojih hormona, primolut bi trebalo da dovede do ciklusa, a mikroginon da mao obuzda jajnike zbog ciste. Mislim da trombofilije , za sada, nisu primarne. Bitne su kada dodje do trudnoce , da budes na odgovarajucoj terpiji.
Ako imas bilo kakvu nedoumicu, pitaj svog lekara, trebalo bi da ti sve objasni i da te smiri.
Srecno sa oporavkom, i ostani sa nama... da te bodrimo u trudnoci.
Ema78- Broj poruka : 4233
Datum upisa : 23.04.2012
Nisam bas neki strucnjak za trombofilije...ali kontracepcija je kontraindikacija trombofilijama. Primolut nor se daje zenama sa trombofilijama, a microgynon ne bi trebalo... Meni su se od microgynona uvek javljale ciste...
Strumfeta78- Broj poruka : 957
Godina : 45
Datum upisa : 08.11.2013
mutacija MTHFR 677 homozigot i folna kiselina ?!
Saznali smo da osobe sa mutacijom na tom genu, kao što sam ja, zbog nedostatka enzima, ne mogu da prerade i iskoriste folnu kiselinu, niti B12 u tabletama(B 12 jedino u inekcijama), a umesto folne kiseline da se mora koristiti L-Methyl folate. (koji nema nigde da se nabavi!!!!)
posledica: gubitak bebe u 36.nedelji i u 11.nedelji
Saznali smo da osobe sa mutacijom na tom genu, kao što sam ja, zbog nedostatka enzima, ne mogu da prerade i iskoriste folnu kiselinu, niti B12 u tabletama(B 12 jedino u inekcijama), a umesto folne kiseline da se mora koristiti L-Methyl folate. (koji nema nigde da se nabavi!!!!)
posledica: gubitak bebe u 36.nedelji i u 11.nedelji
Mirjana C- Broj poruka : 2
Datum upisa : 11.07.2015
Mirjana, jako mi je zao da cujem da si izgubila bebe. Tesko je, ali kad vidim u 36. nedelji, zaledim se. Ja prvi put cujem da se na tu mutaciju ne moze lekovima, uglavnom cure ovde imaju terapiju koja podrazumeva folnu i kompleks b vitamina, plus injekcije heparina kroz celu trudnocu. Znam da se zbog mutacija trudnoce najcesce gube na sredini, od 20. nedelje pa nadalje, mada nema pravila. Da li si radila i druge analize, stitna zlezda, ostale trombofilije? Kakav ti je progesteron?
BiKsi :)- Broj poruka : 22697
Godina : 44
Datum upisa : 09.05.2010
Od ostalih analiza je sve okej, bio mi je povećan faktor VIII i homocistein je bio na gornjoj granici, ali su to rekli da je očekivano u trudnoći...
Takođe mi je otkrivena i insulinska rezistencija.
A za tu mutaciju su rekli, nemate trombofiliju, ali imate sklonost ka trombozi i odmahnuli rukom. (tačnije hematolog i to jedan od boljih u N.Sadu)
A zbog tog visokog insulina su mi uveli strogu dijetu i lek glucophage 2x850mg zbog čega sam izgubila 14 kg za mesec dana. Dijeta je počela u 5.nedelji sa 100kg i završila se u 11.nedelji sa 86kg i konstatovano prestanak srčanog ritma. Pila sam samo taj folnak 5mg 1x i lek glucophage 2x850mg ....
Sad smo u potrazi za lekarima u Beogradu...
Kucaj ono http ili www
forum.roda.hr/threads/85418-MTHFR-Karika-koja-nedostaje
Takođe mi je otkrivena i insulinska rezistencija.
A za tu mutaciju su rekli, nemate trombofiliju, ali imate sklonost ka trombozi i odmahnuli rukom. (tačnije hematolog i to jedan od boljih u N.Sadu)
A zbog tog visokog insulina su mi uveli strogu dijetu i lek glucophage 2x850mg zbog čega sam izgubila 14 kg za mesec dana. Dijeta je počela u 5.nedelji sa 100kg i završila se u 11.nedelji sa 86kg i konstatovano prestanak srčanog ritma. Pila sam samo taj folnak 5mg 1x i lek glucophage 2x850mg ....
Sad smo u potrazi za lekarima u Beogradu...
Kucaj ono http ili www
forum.roda.hr/threads/85418-MTHFR-Karika-koja-nedostaje
Mirjana C- Broj poruka : 2
Datum upisa : 11.07.2015
Zdravo,
da li neko zna posle koliko vremena se dobija menstruacija posle kiretaze (kad nije bilo velikog " struganja", vec se samo radila aspiracija ploda)?
Posle klasicne kiretaze se ceka novi ciklus kao da je tada bila menstruacija. Zanima me da li je i ovo isto iako se nije sljustio endometrijum...
da li neko zna posle koliko vremena se dobija menstruacija posle kiretaze (kad nije bilo velikog " struganja", vec se samo radila aspiracija ploda)?
Posle klasicne kiretaze se ceka novi ciklus kao da je tada bila menstruacija. Zanima me da li je i ovo isto iako se nije sljustio endometrijum...
Mimi12- Broj poruka : 1758
Datum upisa : 21.02.2013
Similar topics
» Ponavljani spontani pobacaji
» Spontani pobacaj - podelimo iskustva
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
» Ciste
» Kafa i pobacaj
» Spontani pobacaj - podelimo iskustva
» Imunologija- sterilitet i subklinicki pobacaj- Level 1-br.2
» Ciste
» Kafa i pobacaj