KUTAK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

+49
malena 92
sandrolina
OKacica
Petkana
lela1984
ivanicasale
fight&faith
Vuchica
Strumfeta78
Ninche
Stenli
Klarica
dragana76ns
bulevarka
ragaco
fmala
Botox
buby
SoJa
daca32
twinsi
zvoncica36
anasrce
bak
Endzi
hocukusurnecuzvaku
lenabeograd
leptirko82
BiKsi :)
SladZana
tulumba
Likoli
mamadabudem
Niny
dunjas
saska1
PalcicaBg
KoMetaK
Star77
Mili2
sareni leptir
neca73
pluton1
d77
jelena*mama2andjela*
Smrdica
Sofija Veks
neris8
LaFolie
53 posters

Strana 33 od 40 Prethodni  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Sledeći

Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 33 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od bak 20/6/2014, 09:32

Divog li ukrasa na ovim stranama!  srca srca srca srca 

Trudnice  osmeh srce 
bak
bak

Broj poruka : 6802
Godina : 48
Datum upisa : 25.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD  - Page 33 Empty Re: Dešavanja u mojoj trudnoći - za one koje nemaju otvoren TD

Počalji od ragaco 20/6/2014, 09:33

Dobro jutro,devojčice!

Endzi,kakvu nasmejanu lepoticu imaš!Samo je ti reklamiraj,ovde vrvi od dečkića,biće potražnja za snajkom samo takva!

Sofi,već 5.mesec?!Vi baš lepo napredujete!!!

Štrumfić,i ja mislim da smo nas dve na redu i prosto ne verujem!

Inače,u nedelju mi se javi neka sluzava,ljigava masa povelika iz par navrata,juče bila na pregledu-počeo da ispada sluzni čep,na CTG-u ima malih kontrakcija.
Uzeh uput za porodilište i za potrebne analize,otvorih porodiljsko,mislila sam i briseve da mi uradi,ali kaže dr da sačekamo bar jedan dan u 9.da uđem,pa da čačkamo,misli da ćemo brzo na upoznavanje  Very Happy 
Bebac mi se spustio u krilo i otkočila sam se,hodam normalno ljudi moji posle jače od mesec dana!
Do duše,otekla mi desna noga i šake,utrnuli prsti i bole zglobići,ali pritisak ok,niži po običaju,tako da ne brinem.
To su nam novosti!Idemo danas do Akse za još neke sitnice i krevetac,ostaju još kolica i nosiljka i spremni smo!

ragaco

Broj poruka : 1821
Godina : 44
Datum upisa : 28.08.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od d77 20/6/2014, 09:46

Ragaco, priblizilo se  sunny 

d77

Broj poruka : 1742
Datum upisa : 01.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 20/6/2014, 09:50

Jao Ragaco, još malo  Very Happy  Bebica žuri da upozna što pre mamu i tatu  osmeh srce A u kojoj nedelji se ulazi u 9.mesec?
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 20/6/2014, 10:05

36+1 po tim lunarnim mesecima je zapravo 10.mesec,a naš laički 9.

Mada,kod prvorotke ni taj čep ne znači mnogo,čitam može i nedeljama ranije da ispadne,ali lagala bih da kažem da se ne nadam da će ipak biti pre termina.

Odvojiću 2 dana sledeće nedelje za analize,jedan da proslavimo mužiću rođendan,kupovina pri kraju,da spakujem torbu za porodilište i onda opušteno da čekamo!

Za nedelju dana kontrola i CTG u Frontu kod mog dr-a,da vidimo kako stoje stvari i šta on kaže.

ragaco

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pluton1 20/6/2014, 10:07

Leptiru,navijamo da se bebica lepo vidi danas!

Ragaco,blizu,blizu...Utesi me oko ovih prestanka bolova.Mene vec neko vreme boli sa desne strane,izmedju kuka i ledja,nemam pojma sta je,ne mogu hodati,a moram do apoteke po stvari koje su neophodne za bolnicu.

U 9.se ulazi od 37. ned.
pluton1
pluton1

Broj poruka : 319
Datum upisa : 12.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Niny 20/6/2014, 10:08

Onda imate još nedelju dana do 9-og, brzo će to. Miruj koliko god možeš, da beba ostane duže. A možda vas iznenadi na mužev rođendan  osmeh srce
Niny
Niny

Broj poruka : 3309
Godina : 46
Datum upisa : 16.02.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sofija Veks 20/6/2014, 10:12

Ragaco, jos malo upoznavanje!!!

osmeh srce osmeh srce osmeh srce yes yes yes radost radost radost 

sreca sreca sreca 
Sofija Veks
Sofija Veks

Broj poruka : 2743
Datum upisa : 05.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 20/6/2014, 10:15

Pa,bebi svaki dan više u stomaku znači pod uslovom da je sve ok.
Kaže mi dr Utrogestan do punih 38 nedelja ukoliko bebac ne reši da izađe pre,pa se ja nadam eto do tad bi bilo fino da izdržimo.

Plutonko,ja sam već mislila da ću do kraja biti nesposobno za samostalno kretanje,ali eto promeni se preko noći.Nadam se da će i tebi ubrzo biti lakše!

ragaco

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od d77 20/6/2014, 11:33

Drage, pre mesec dana mi je endokrinolog povecao dozu Eutyroxa, ali posle tacno 3 nedelje pocela sam da osecam lupanje srca, puls je preko 100, sada imam zujanje u usima i bas se lose osecam. Da li je moguce da me dr uveo u hipertireozu?

d77

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SladZana 20/6/2014, 11:54

Maja je med medeni  usne usne usne poljubi je za mene da pukne.

Leptiricu drzim fige i mislim na tebe  cvet 

Ragaco zahuhtava se. Uskoro druzenje  igra 

d77 ja ti nista o tome ne znam. Javice se cure.

Sofija bravo za male drugare koji fino napreduju.  igra 

Ja sam zakazala za 30. kod neonatologa ekspertski UZ. mao sam spustila loptu ali jos sam potistena.
OGTT odlican. Bar o tome da ne razmisljam neko vrijeme. Fraxi i dalje o,4ml, za 3 nedelje kontrola pa mozda povecanje na 0.6ml.

Ljubim vas u stomacice.
SladZana
SladZana

Broj poruka : 2915
Godina : 40
Datum upisa : 23.10.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 20/6/2014, 12:05

D77,a kontrola štitne nakon povećanja doze,za koiko je zakazana?
Mada je tahikardija sasvim normalna u trudnoći,meni pod terapijom puls ne pada ispod sto, i uz to zadihanost,uznemirenost,preznojavanje...sa štitnom do duše nemam problema.

Sladzana,super za OGTT-jedna briga manje!
A što si potištena ,draga?

ragaco

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SladZana 20/6/2014, 12:07

Zbog proslog uz, ne znam jesi li vidjela kad sam pisala, u ponedeljak. Pliz premotaj ako ti nije maltretiranje.
SladZana
SladZana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od d77 20/6/2014, 12:09

Sladzana, ne brini...bice sve u redu...grlim te jakooo  zagrljaj 
Ragaco, dr je rekao kontrola hormona stitne 6-8nedelja od povecanja doze, a sad je proslo 4 nedelje.

d77

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Stenli 20/6/2014, 12:21

Sladzana, mojoj drugarici su rekli da je to cesto dok se mozak razvija i da nestaje samo do 27, 28 nedelja. Ne gledaju se samo ciste, vec da li postoje i druge stvari koje se vide na UZ a koje bi ukazivale zajedno sa cistama da je potrebno neko dodatno ispitivanje. Vazno je samo da neko gleda dobro uz. Tako je i bilo, kod njenog momcica je to nestalo potpuno u jednom momentu. Ne brini, sve ce da bude u redu, ulazis lagano u drugu polovinu, ne daj se losim mislima :)

Oho, uskoro dobijamo jos drugara, bravo devojke, jos samo koja nedelja, juhu.....
Stenli
Stenli

Broj poruka : 533
Datum upisa : 21.04.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od SladZana 20/6/2014, 12:27

Hvala drugari, i ja sam to procitala pa vjerujem da ce tako biti i kod nas.  love 

d77 i ja imam povecan puls uvijek, cak i preskoke a stitna ok. Ako se plasis mozda da podjes ranije?
SladZana
SladZana

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ragaco 20/6/2014, 12:33

A,znam,Slađo,pričasmo o tome,slažem se sa Stenli potpuno i zaista mislim da bi dr reagovala da je alarmantno,ali naravno razumem da ti to ne da mira.
Ajd brzo će 30.-ti,sigurno će situacija biti jasnija.Ljubim vas!!!

D77,to je onda verovatno neko pretpostavljeno vreme potrebno da se pokažu efekti terapije.
Nego sećam se da si se žalila i na nizak pritisak.Srce onda pumpa brže da bi nadoknadilo,pa se javlja taj ubrzan puls i što uz to ide.
Tako je kod mene,bila kod interniste,pa kardiolog,uradismo i UZ srca za svaki slučaj,dobila Verapamil jutro-veče i bolje je od tada,ne ide ispod 100,ali ne ide ni do 150 kako je pre bilo.
Možda da ti ipak uradiš hormone štitne,onako čisto zbog sebe,a?

Stenlić,  osmeh srce 

ragaco

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od BiKsi :) 20/6/2014, 13:04

D77.ipak ti ranije uradi nalaze za stitnu, mada sasvim moguce i da ti je skocio pritisak, hoce u trudnoci!~
Sladzo, bice to sve ok, sirugna sam. Kisko.
Rale, super za otkocenje, spusta se bakanic, sprema se, sve mi se cini da ce on pre nego ste vi mislili! :) Naravno, svaki dan u stomaku vise, ti je posle lakse, pa ako moze muz nek on odradi tu kupovinu. Ti leskari, bez obzira sto si pokretnija.

Broj poruka : 22697
Datum upisa : 09.05.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od PalcicaBg 20/6/2014, 13:11

Ragaco jos malo draga i stize bebac.
Super sto si pokretnija i sto se osecas bolje da mozes sve da zavrsis dok bebac ne stigne.
Ljubim vas!
PalcicaBg
PalcicaBg

Broj poruka : 4146
Datum upisa : 24.02.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pluton1 20/6/2014, 14:08

D 77 cula si savete,mozda da proveris pre.
Inace puls je normalno povisen u trudnoci,krvi ima za 50% vise,a srce mora tu vecu kolicinu pumpati.Jos ako si nesto radila,pa se malo zamorila...
pluton1
pluton1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od tulumba 20/6/2014, 14:34

Drage moje samo da vas pozdravim  ljubav 
Štrumfeta,ragaco,sitno,sitno  igra igra 
SlaDzana,dace Bog biće sve u redu  as Znam kako se osećaš...Zaokupiraj nekako misli drugim stvarima do sledećeg UZ...Biće to dobro...
Ja zakazala UZ tek za 4.avgust  v načekaću se...Ali kod experta molim lepo   b 
tulumba
tulumba

Broj poruka : 443
Datum upisa : 18.11.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od d77 20/6/2014, 14:55

Hvala puno...uradicu sutra bar tsh, cisto zbog sebe...
Uradila bih sve, ali ostacu bez para-danas radim Tripl test i UZ.

d77

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 20/6/2014, 15:11

dan cure !
dosli sa Uz pregleda,jako jako zadovoljni ginekologom koji je u penziji vec ...
 od dr bebe ostao samo mesak koji se vidi i kao neka mrlja unutar meska ,a druga beba je super  jasno se vidi ,doktor je potanko svaki deo objasnio sta koja crtcica na monitoru znaci ,gde je zum kesa (koja je njena uloga ) ,gde je pupc vrpca ,gde je nogica jedna ,duga ,glava ....
bas lepo .jako smo srecni sto je druga beba ok ,pa ako je Bog hteo i priroda da ode dr beba ,onda je tako bolje -nek mi Bog sacuva ovu zdravu bebu i da iznesem lepo trudnocu ,bicu zadovoljna ! sunny 
pregled je bio vaginalni ,jako dobro saradjuje sa dr Kopitovic na moje cudjenje .slusali srce bebino i ono sto me odusevilo to je potez kada je sondu malo prodrmao da bi isprovocirao bebu ,i pokazao nam kako mrda .ja se odusevila !bio je i mm samnom i ostao bez teksta ,sav se preznojio .
 prelepa slika .drugi mesak ne smeta ,on ce se apsorbovati i nestati kao list papira ,ako ne ranije onda prilikom porodjaja ,uz posteljinu bude i taj tkz list papira (tako nam objasnio sve doca ) .kaze mnogo je bolje sto je sada otiso plod drugi ,jer je ostao zdrav plod i ne moze uticati na njega dok je jos mali .kaze da je veci rizik kada jedna blizanac krene nakon 4 meseca tj u starijoj trudnoci ,pa onda bude veliki rizik i za dr zdravu bebu .
ja sam prezadovoljna ,imam osecaj neki -neznam ...da je devojcica ,a id rugarica bila sinoc (ona vec ima odraslo dete ) -i nikad ne gresi u proceni pola bebe .objasnila mi da samo pogleda pupak i zna pol.ma nek je samo zivo i zdravo ~ a mm bi se bas bas obradovao ako bude bila devojcica .
eto kontorla tek na expertnom UZ ,za koji smo se odlucili raditi u NS .
ragaco ,sitno ,sitnije ! igracice  igracice  igracice  igracice
sareni leptir
sareni leptir

Broj poruka : 3884
Datum upisa : 27.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pluton1 20/6/2014, 15:21

Leptiru,dobro je da znas na cemu si!Sada se usresredi na svoju bebicu!
pluton1
pluton1

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od sareni leptir 20/6/2014, 15:23

da naravno ! tako je priroda odlucila i verovatno ta beba nebi bila zdrava ,da je tako nesto nastavilo a mozda bi kasnije ugrozila i ovu dr bebu -nazalost ! u svakoj nevolji ima i malo srece i ja sam zahvalna Bogu i na ovoj sreci !
sareni leptir
sareni leptir

Broj poruka : 3884
Datum upisa : 27.04.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 33 od 40 Prethodni  1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 36 ... 40  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu